2010/07/24

گراتن میگو



گراتن يا گراتان رو قبلا توضيح دادم كه اصلا چي هست و به چي ميگن گراتن... اينبار گراتن ميگو Shrimp au Gratin رو ياد بگيريد كه يكي از غذاهاي معروفيه كه با ميگو درست ميشه و توي رستوران هاي شيك دنيا خدا تومن جلوي مشتريها سرو ميشه!

اين گراتن چون بيسش تقريبا بشامليه اگه شما هم مثل من واسه بشامل سر و دست ميشكنيد حتما ازش خوشتون خواهد اومد. در غير اين صورت كلا روش خط قرمز بكشيد چون طعمش خيلي خيلي خاصه


روغن 1 ق غ

كره 5 ق غ

ميگو 800 گرم

فلفل سفيد سه چهارم ق چ

فلفل قرمز سه چهارم ق چ

فلفل سياه سه چهارم ق چ

پودر سير سه چهارم ق چ

پياز متوسط 1 عدد

سير خورد شده 3 حبه

آرد سفيد 2 ق غ  و 2 ق چ

شير يك و نيم ليوان

آبليمو يك و نيم ق چ

پنير چدار ( يا مانري جك )  يك و نيم ليوان

پيازچه خورد شده 1 ق غ

آرد سوخاري 4 ق غ

نمك ( كه البته توصيه ميكنم استفاده نكنيد)





فر رو روي درجه 210 سانتیگراد 400 فارنهايت قرار بديد.


روغن و 1 ق غ كره رو توي ماهيتابه ريخته و ميگو ها رو با تمام ادويه ها تفت ميديم. يك و نيم دقيقه براي هر طرف.


بعد ميگوها رو توي ظرف سرو ميچينيم ( ظرفتون بايد تحمل داشته باشه كه بره توي فر ولي خوشگل هم باشه چون قراره توي همين ظرف غذا سرو بشه) .




كره و پياز و سير رو براي يك دقيقه تفت ميديم.  آرد سفيد رو اضافه كرده و 2 تا 3 دقيقه خوب با ويسك ميزنيم. حواستون باشه نبايد تغيير رنگ بده.




حالا شير گرم رو كم كم بهش اضافه ميكينم. ( اگه سرد باشه آرد توش گلوله گلوله ميشه) و خوب هم میزنيم تا نرم و يكنواخت و بعد غليظ بشه. تقريبا 5 تا 7 دقيقه ( ولي با توجه به حرارت ممكنه بيشتر طول بكشه. در هر حال بايد غليظ بشه. اگه قبلا بشامل درست كرديد ميدونيد كه ما چه كيفيتي از اين سس ميخوايم) . 1 ليوان پنير و فلفل و پيازچه ( اختياريه) رو اضافه كرده و وقتي پنير ذوب شد از روي حرارت بر ميداريم. سس رو روي ميگوها ميريزيم.




بقيه پنير رو روي سطح پخش ميكنيم.




بقيه كره رو ذوب كرده و با آرد سوخاري مخلوط ميكنيم . كيفيتش مثل خورده بيسكوييت ميشه. اين مخلوط رو روي پنير ميپاشيم.




در فر به مدت 15 تا 18 دقيقه و يا تا زماني كه پنير ذوب شه و قل قل كنه و روي سطحش طلايي بشه قرار ميديم.

به به! با لذت تمام ميل ميكنيم

رسپی از Emeril Live

33 comments:

مرســــــــــــــی شف جونم
بسی دوست می دارم

وای خانوم دستت درد نکنه خوبه یه تنوعی تو منومون ایجاد میکنی....میگو تازه نداریم از اون خشکاش دارم.... با اینها هم چیزی درست میکنید؟/؟
با بهترین ارزوها

دستت درد نکنه
خسته نباشی گلم
میگو شدیدا میدوسم
منتها من با بشامل اغلب گراتن ها رو درست کردم
امیدوارم کارم درست بوده باشه
:-P

واي چه خوشمزه منم مي خوام.
مرسي خانومي.
احسانه جون پنير چدار از كجا گرفته بودي ؟

@ احسانه:
پس چرا لینک بستنی به این خوشگلیت رو واسه بقیه نذاشتی لذت ببرن؟
قابل توجه مروارید جون... مبصر داره زیر زیرکی کار میکنه


@ آرتا:
ما اینجا میگو خشک نداریم آخه
من آخرین بسته میگوی فریز شده ام رو از پارسال دارم که فردا قراره باهاش یه غذای اسپانیولی درست کنم . از پس فردا میریم میگوی تازه میخریم. تازه تازه از درخت میچینیم! فصلشه آخه


@ ستایش:
شما کارت خیلی درسته. من بازم از این مدل غذاها ساختم که به زودی پست میشه

نیره جان برای من دوستان زحمت کشیده بودند فرستادند
البته چند ماه پیش تو هایلند دیدم اما دیروز که نداشت!

سلام خانمی اول ممنونم از اینکه به سوال من و بقیه دوستان جواب میدی.در مورد پاپ اور نوشته بودی که فر باید خوب باشه.من خیلی دلم می خواد پاپ اور درست کنم وامیدوارم خراب نشه.فقط ی سوال من کیک ساده درست می کنم که بد نمی شه.منتها ی بار تو برنامه اشپزی خانم ظروفی اموزش کیک فنجانی داد تو فنجان ارکوپال.من کیک درست کردم و ی مقدارش را تو قالب بزرگ ریختم و بقیه اش را تو دو تا فنجان و به روش بن ماری گذاشتم تو فر .موادی که تو قالب بزرگ ریخته بودم سر ساعت اماده شد واما مواد تو فنجان با اینکه مدت بیشتری گذاشتم اخرش داخلش خمیر ماند میشه بگید چرا؟کجای کارک اشتباه بوده.ببخشید طولانی شد.ممنون شاد و موفق باشی

توی مایکروفر یا فر؟
چون ابهام پیش اومده!!!! و اینکه رسپیش چی بوده؟ چون مقدار آرد اهمیت داره
به چه هدفی ایشون اینکار رو کردن؟

اینم پتاپ چاپ البته ماه قبل درست کرده بودم و خیلی خوشمزه بود
http://picasion.com/pic26/d39d59cba024b59c83f7d3f6bb780327.gif

البته عذر میخوام که تو پست مربوطه نیست . جسارتا شف عزیز اگه امکانش هست در حد پیشنهاد البته کارهای دوستان رو بصورت یکجا در پست جداگانه ای امکانه ثبتش باشه که نخوایم در پست مخصوص خودش اینکارو انجام
بدیم..... بازم ممنون
اینم کیک ساده
http://picasion.com/pic26/32220ceb3de3b18a05fbb9bca162d3ae.gif

کیک اسفنجی با کرم کاستارد و مارمالاد توت فرنگی
http://picasion.com/pic26/
a3a1f4719ae17adbf2b8e2c5c7c100e5.gif

من كه رسما افسرده شدم از ناديدن عكسا.راستي رنگ و لعاب جديد ويلاگت مباركا.
طيبه جان دقيقا فصل ميگو كي ميشه؟

موس البته با ژله موز و توت فرنگی
http://picasion.com/pic26/b219c6f06e839caa0d37faaa2e45bebb.gif

http://myup.ir/images/93198183682376936551.jpg
http://myup.ir/images/75561457778945732871.jpg
http://myup.ir/images/21406083983247042232.jpg
http://myup.ir/images/24480445494855696464.jpg
http://myup.ir/images/35088602475949479817.jpg
http://myup.ir/images/22100579989641201986.jpg
http://myup.ir/images/10559917637334390752.jpg

salam taybe jan
mamnon babate zahamte
motasefane akshyae gashgnet hame vasam filter hast dide nemishe

سلام.
البته من الان دارم عکسهارو بدون ف ی ل ت ر ش ک ن
میبینم
نمیدونم الان همه میتونن عکسهارو ببینن یا نه؟

مینا جان دستت درد نکنه بابت عکسها نه خانم منکه هنوز نمیبینم

http://picasion.com/pic26/20bdf44235bdd97e6b624b2cb82af7c3.gif

http://picasion.com/pic26/abd609c7a7a05318e8c1764d8a9385ef.gif

قابل توجه دیگر دوستان کارگاه
مشق های خانم های دیگر کجاست؟
آرتا خانم ممنون
اسم شما هم دارد می رود تو لیست.

in Frankfurter Kran

http://www.freeimagehosting.net/uploads/8d8cbc7d20.jpg

slm tayebe jan! man ye moddati moshe ke ba eshgh!! recipe hato mikhoonam!!! kheili doost daram axashoonam bebinam amma moteasefane ba har accounti on misham ax haro nemirae! engar oon siti ke toosh axaro upload mikoni too in kharab shode filtere!!!age rahnamayim koni mamnooooooon mishmaaaaaaaaaaam!! ye 2nya mercccccccccccccccccccccccccccccccc:*

@ نیلوفر

دوست عزیز، لطفا به توضیحاتی که شف در آخر این پستشون دادن مراجعه کنید، امیدوارم بهتون کمک بشه

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/07/blog-post_18.html

به دوستان دیگه هم که صبحی اومدن من رو از تخت انداختن بیرون که پاشو، چقدر می خوابی!! هم باید بگم من الآم خیلی خسته ام!! و دارم بازم می رم بخوابم، لطفا دوباره من رو به زور بیدار نکنید، اگرنه کیک بستنی بی کیک بستنی!!

قابل توجه مصبر که دارن به قول شف زیر زیرکی کار می کنن تازگی ها!!!!
:->>>>>

ای وای مرواریـــــــــــد جون باز داری می خوابی؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خدای من
.....................................
نه مثل اینکه مسیر تختخوابتونو تا آشپزخونه باید سیب بچینم که دست به کار شید و بیکد درست کنید.
نه بابا من می خواهم ریا نشه!!!!!!!!!!!!
زیر زیرکی کدومه!
وای امروز درد دلم تازه شد.
جاتون خالی امروز باز من و اغفال کردند بردن کافی شاپ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
هی من این منو و بالا پایین کردم دیدم نه چیزی نداره از سر اجبار یک بستنی سفارش دادم! وای انگاری دارم آب یخی رنگی می خورم!!!!!!!!!!!!!!!!
خیلی افتضاح بود!
شما توروخدا نرید هر کافی شاپی
برعکسش چند هفته پیش رفته بودیم با دوستان کافی شاپ بتسا ...................
فوق العاده است
هرکسی نرفته بره که نصف عمرش بر فنا نشه!!!!!!!!!!!
البته هیچ کدومشون به پای بستنی موزی که خودم زیر زیرکی درست کردمو خوردم نمی رسید!!!!!!!!!!!

سلام به آشپز این وبلاگ زیبا و شاگردانش
من همه کارهاتونو دنبال می کنم و تک به تک لذت می برم و ازتون ممنونم
فقط چیزی که برایم سوال باقی مانده این است که در دستورات شما اندازه ها را به لیوان می گویید که من مشکل دارم.
مثلا یک لیوان آرد چند گرم است؟
دوستدار شما عزیزان نیکو خردمند

دوست عزیزی که در مورد اندازه های لیوان پرسیدید،

یک لیوان آرد 125 گرم است
یک لیوان شکر 200 گرم است

@ آرتا:
اول اينكه شرمنده كه ديشت تا نصفه شب واسه خاطر من تو بازار ميگشتي. واقعا شرمنده ام كردي. ايشالا جبران كنم

ميبينم كه مرتب در حال كيك سازي هستي! خدا قوت! من كه جون اين كارا رو ندارم. همه كارات هم عالين. احسنت. فقط يكيش رو من نديدم كه فكر كنم دوباره واردش كرده بودي. در مورد پيشنهادت هم بايد بگم كه... شما تعدادتون زياده. هركي خودش ميتونه عكسهاش رو وارد كنه. ولي من فرصت نميكنم واسه اش پست جداگانه بسازم. من يه نفر بيشتر نيستم آخه! باور كن همينجوريش هم وقت كم ميارم. ديشب هم با چشماي بسته تايپ ميكردم. اگه يه كم زندگيم مرتب تر شد چشم

@ محدثه :
اينجا ميگو آوردن ولي فصل صيدش هنوز نرسيده. نميدونم اين ميگوها رو از كجا ميارن ولي همه جا پر از ميگو شده

@ نازنين:
اوه! چه جالب! با پسته! مطمئنا طعمش خوب بوده. یادش بخیر! نوش جونتون

@ نيكو خردمند:
ليوان كه مينوسيم ترجمه ايه از "كاپ" به معني ليوان يا پيمانه
آرد هم كه مرواريد جون گفتن 125 گرمه

مرسی شف
خیلی خوشمزه بود
اما مامان خانوم ما حاضر نشد تست هم بکنه! اما مهمانمون خیلی خوشش اومد.
فقط بنده خدا مونده بود من چرا هی تند تند ازش عکس می گیرم!!!!!!!!!!!!!!
خودم هم کـــــــــــــــــه...
عالی بود
http://picasion.com/show/13351467/

باز خوبه مهمونتون میگو دوست داشتن
حالا منم گشنه ام شد! مییییییییییخوام

آره والا
راستی شف من چون دوبار بصورت خدسر عمل کردم و الان دارم عکس می بینم! آرد سوخاری من خیلی زیاد بوده نه؟ چون طبق دستور بود اول بعد دیدم وا چرا کمه دوباره ریختم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اما تجربه کار با میگوی خوشمزه ای بود . ممنون

نه کارت هیچ ایرادی نداره
اون مقدار کراست روش هم سلیقه ایه. کم و زیادش دست خودته

مقش شب:
مهمون داشتیم نشد عکس بهتر بگیرم، ولی طعمش عااالی بود، ممنون
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/IMG%5E_0504.JPG

اتفاقا گراتینه بودنش توی عکس مشخصه
:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...