2010/07/29

انچلادا


و اما "اِنچِلادا" enchilada . باز يكي ديگه از غذاهاي مكزيكي بسيار معروف همين انچلادا هستش كه بعضا بهش لازانياي رژيمي هم ميگن. البته به دليل استفاده از ترتيا!
انچلادا از اونجا پا به دنيا گذاشت كه اهالي ساكن كنار يكي از درياچه هاي توي مكزيك ترتيا رو دور ماهي ميپيچيدن و ميخوردن.

حالا انچلادا كلا همينه. يعني موادي مثل گوشت يا مرغ يا سبزيجات يا ماهيها رو لاي ترتيا ميپيچن و روش يه سس فلفلي ميريزن.

اينبار شما با انچلاداي مرغ آشنا ميشيد:

مرغ 400 گرم ( توجه داريد كه... شما مختاريد روي مقدار مواد اعمال نظر كنيد)
پودر زيره 1 ق چ
پودر سير 1 ق چ
فلفل سفيد 1 ق چ
فلفل سياه 1 ق چ
فلفل قرمز 1 ق چ
پياز 1 عدد
سير 2 حبه
ذرت 1 ليوان
فلفل هالوپينو 1 ق غ
فلفل پيكانته 2 ق غ
گوجه فرنگي خورد شده 1 ليوان
آرد 1 ق غ
ترتيا 8 عدد
پنير چدار رنده شده 1 ليوان
نمك
پيازچه براي تزئين

سس انچلادا:
روغن 3 ق غ
آرد 1 ق غ
آب مرغ 2 ليوان
رب گوجه فرنگي 4 ق غ
پودر آويشن 1 ق چ
فلفل قرمز 1 ق غ
فلفل سياه 1 ق چ
پودر زيره 1 ق چ
نمك نصف ق چ



اول از هر كاري خمير ترتيا رو آماده ميكينم ( با همون رسپی که دادم 8 تا ترتیا بدست میاد که واسه کار ما کافیه). بعد مرغها رو آبپز ميكينم و ريش ريش كرده و آب مرغ رو هم واسه سس انچلادا كنار ميذاريم. بعد ترتيا ها رو درست ميكينم و لاي دستمال ميپيچيم ميذاريم كنار.( نرم برش دارید که راحت رول شه. اگه بذارید خشک شه خوب رول نمیشه. و امیدوارم که تا الان دیگه توی ساختنش استاد شده باشید ایشالا)



براي درست كردن سس انچلادا:
آرد و روغن رو براي 1 دقيقا تفت ميديم ( مواظب باشيد نسوزه) فلفل رو اضافه كرده و 30 ثانيه تفتش ميديم . بعد آب مرغ و رب گوجه فرنگي و ادويه ها رو اضافه كرده هم ميزنيم تا بجوش بياد. كمش ميكينم و ميذاريم 15 دقيقه جا بيافته. ميچشيم كه همه چيزش به جا باشه. بعد ميذاريم كنار تا بقيه كارا انجام شه و از حرارت سس كم شه.



فر رو روي درجه 350 فارنهايت 180 سانتيگراد قرار ميديم.

پياز و سير رو تفت ميديم و ادويه ها رو اضافه ميكينم.
ذرت و گوجه فرنگي رو اضافه ميكنيم و 1 دقيقه ميپزيم ( از كنسرو ذرت استفاده كنيد. ميتونيد مقدارش رو كم و زياد كنيد. و بقيه اش رو هم هر چي اضافه بود آبكش كرده و توي زيب لاك فريز ميكينم)

آرد رو به مخلوط اضافه كرده و باز هم ميزينم ( اين باعث ميشه كه خميري و چسبناك بشه و بعد انچلادا راحت تر رول بشه) مرغ رو هم اضافه كرده....



بعد فلفل ها ( كه البته اختياريه) .

 فلفل "هالوپينو" رو قبلا ديديم كه چيه. اگه موجود نبود... ترشيش گزينه بسيار بسيار مناسبيه. و بعد فلفل "پيكانته"  كه باز، فراوري شده اش رو من استفاده كردم. هر دو فلفلي كه استفاده كردم از دسته فلفلهاي نه چندان تند هستن كه بنا به ذائقه تون ميتونيد كم و زيادش كنيد ( عکس هر دوش رو هم در تصویر قبل میتونید ببینید که اگه خواستید بخرید)

 ميچشيم و از روي حرارت برميداريم.


خب ... حالا سس انچلادا رو توي يه ظرف پهن ميريزيم و ترتيا ها رو توي سس ميزنيم تا پشت و روش آغشته به سس بشه.



تقريبا به اندازه ربع ليوان از مخلوط مرغ رو روي هر ترتيا قرار ميديم و از پایین شروع به رول کردن میکنیم



و بعد خوب و محکم رول ميكينم.



رولهاي ترتيا رو ( طوري كه قسمت انتهاييش رو به پايين باشه) توي يك ظرف با اندازه مناسب كنار هم ميچينيم ( بهتره كه از اول ترتيا ها رو متناسب با سايز ظرفمون درست كنيم )



باقي مونده سس انچلادا رو روي رولها ريخته و پنير رو روشون ميپاشيم

توي فر قرار ميديم تا زماني كه سس قل قل كنه و پنير ذوب شه..... آدیوس انچلادا


پيازچه ها رو روش ميريزيم و سرو ميكينم.
واسه سروش هم معمولا هر نفر دو تا رول سهمش ميشه 
 با ماست ميتونيد سرو كنيد 
و اگه مهمونا بيشتر خواستن هم بايد التماس كنن!


رسپی برگرفته از Food 911 و The Essence of Emeril

29 comments:

تو خودت نمـــــــــــــه بیستی
تو مثل هیچ کســـــــــــــی نیستی

اصلاحیه:
تو خودت نمره بیستی
تو مثل هیچ کسی نیستی
از بس که این سیستم واسه من ادا در میاره
ببخشید

وای چه عالی که می تونم عکس ها رو ببینم
ممنون دوستان عزیز
.
.
.
طیبه جونم من مدتی مسافرت بودم و شدیدا تنبل شدم
دستم به هیچ کاری نمی ره پست های شما هم وسوسه برانگیز موندم چه کنم
:((((
اما از شنبه تکونی به خودم می دم
دلم وحشتناک کیک شربتی می خواد
ناگفته نماند بنده در حال نیم کیلو کم کردن اضافه وزنی هستم که ناشی از مسافرته

الان ساعت ده و نیم شبه و من خوشحالم که عکسا رو می تونم ببینم
:)
(اون هم چه عکسایی)
تــــــــــــــــــپل

وای ی ی ی ی من این غذا رو 5 سال پیش درست کردم ولی اصلا نمیدونستم اسمش آنچا دلاست! فقط توی شبکه وکس توی برنامه دوئل آشپزی ((کخ دوئل)) دیده بودمش
طعمش خیلی خوشمزس خیلیی ی ی ی ی وا ی خیلی دلم میخواااااااااااادددد ای نامرده تنها خور!!!!
تنها فرقی که با ماله تو داشت این بود که دیگه نونش رو سس مالی نکردم و سس رو همینجوری ریختم روش وای ی ی حتما دوباره به یاده جوونیام درست میکنم
دستت درد نکنه عزیزم!!!!

پس کو عکساش؟
شماها از کجا میبینید دوستان؟

خانوم چه کردین منم با اجازتون پیتزا و امروز ناهار فیش اند چیپس رو درست کردم همه جوره عالی بود
http://picasion.com/pic27/e12ec69a488ef8aa3726fe3079f84b14.gif
http://picasion.com/pic27/4b1cde550b0acb67b86b51c30536e881.gif

راستی منم با نظر احسانه در مورد کارهای بچه ها موافقم

@شادآفرین:
من تو مسافرت دقیقا هیچی نمیخورم واسه همین لاغر و سیاه و زشت میشم
:p

@ elham:
منم همینطورم. اینقدر تنوع بالاست که بعضی غذاها رو چند سالی یه بار میخورم


@ arta :
چه جالب شدن! اون بک گراوند زیر پیتزات منو کشته! راستی پیتزا اون قسمت توپهای پنیریش چطور بود! من اون چیز بایتهاش رو بیشتر از همه دوست داشتم

سلام طیبه جون. امروز خیلی اتفاقی از سرچ گوگل به منزلتون پرتاب شدم. چه قدر غذاهاتون اشتها برانگیز و زیبا هستند. به اکثر سایتهای آشپزی که سر میکشم اصلا" عکس پخت و پز خودشون نیست و مال جاهای دیگه رو برمیدارن میذاران. خلاصه خیلی از آشنایی باهاتون خوشحالم. ء

هر چی گشتم آدرس ایمیلی ازتون نجستم که براتون میل بفرستم. عیبی نداره کامنت هم مثل ایمیله دیگه. بوک مارک کردم که حتما" بهتون بازم سر بزنم. خیلی خوشحالم و رسپی هاتون و مدلی که دستورات رو نوشتین برای من ناشی عالیه. ء

با مهر
هاله

طیبه جون
دوستان کارگاه
تو رو خدا به من عکس نشون بدین،من دارم دیونه میشم.

هم اکنون حریصانه اطلاعات را چون غذا میبلعیم
ماچ یو

مقش شب تحویل می دهیم

http://www.bilder-space.de/bilder/7e7d7d-1280863922.jpg

من انچلادا درست کرده بودم قبلا ولی این طعمش خیلی خیلی خوشمزخ بود، دستتون درد نکنه. دوستان حتما درست کنن.

خوشمزه نشون ميده!خيلي جالبه كه از ظرف گرد استفاده كردي. راستي اگه ظرف گرد باشه ميان ترتياها رو درسته ميندازن توي ظرف ( بعد از خيس دادن توي سس) و بعد مثل لازانيا مواد رو لايه اي كار ميكنن و مدل كيك اسلايسش ميكنن
ولي اينجوري رولي كه درست كردي خوردنش راحتره
احسنت

سلام
انچلادا رو دیشب درست کردم .
اولا احسنت به صبر و حوصله شما در اشپزی .
هم ترتیا و هم انچلادا اولین بارم بود .
1-ترتیا بعد از پختن رو تفلن با اینکه تو پارچه گذاشتم بازم خشک بود علتش چی بوده ؟
واسه انچلادا هم با اینکه هیچکدوم از ادویه ها رو به جز فلفل سیاه نداشتم همینطور گوجه و به جای پنیر چدار فقط یه خورده پنیر موزارلا داشتم بازم طعم غذا خوب بود .
تازه یه اشتباه دیگه هم کردم و توی فیلینگش رب زدم .
بااین حال خوب بود .
مرسی از اموزش خوب اشپزیتون
دوستتون دارم .

پیشنهاد میکنم خمیر رو باز بیشتر ورز بدید. خیلی روی کیفیتش تاثیر میذاره
دیگه خشک نمیشه
و اینکه کمتر بپزیدش و کمی خام برش دارید چون دوباره قراره پخته شه
و اینکه سریع بپوشونیدش
ولی مهمتر از همه اون ورز اولیه است
موفق باشید

http://cid-613f0355c8f77450.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d9%90%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c%20%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%a7%d9%90%d9%86%da%86%d9%90%d9%84%d8%a7%d8%af%d8%a7%20enchilada.jpg


در کل چون رژیم دارم و فعلا در دوره محرومیت به سر می برم، در حد چشیدن ، عالی بود.
ممنون شف جان.

به به...عجب رنگی
البته نازنین جون من شدیدا ورزش رو توصیه میکنم
زیااااااااااااااااد

راستش من توی این یکسال گذشته به اندازه تمام عمرم ورزش کردم طیبه جان اما تکون نمی خوره وزنم. تصمیم گرفتم واقعا محرومیت بکشم شاید یه اتفاقی بیوفته.

سلام راستش من خیلی وقته که به سایتتون سر میزنم و واقعا لذت میبرم کارتون قابل تحسین است!اما فکر میکنم کار درستی نیست که بیام فقط از دستورالعملها استفاده کنم و بدون تشکر اینجا رو ترک کنم به خاطر همین میخوام عکس کارایی رو که از اینجا یاد گرفتم و آموزش دیدم رو برای قدردانی از شما بذارم باز هم سپاسگذارم!

Salam, khaste nabashid. ye tashakkore hame janebe taghdim be chef tayebeye aziz, vaghean karatoon ali o ba salighe hastan. ishalla ke hamishe salem o movafagh bashid dar kenare khanevade.
ye soal raje be in ghaza: ino cheghad ghabl mishe amade kard vali too fer nazasht? masalan mishe zohr amade konam bezaram yakhchal badesh vase sham sos+panir bedam roosho bezaram too fer?
mamnoon.

بله فقط باید دقت کنید که ترتیاها رو کم توی سس بزنید که به دلیل زیاد موندن خمیر نشن

سلام دوباره به طیبه جون
عالییی بود این غذاومرسیییی
فقط تا تونستم به سر انجامش برسونم کلی استرس داشتم،آخه خمیرم از چسبندگی نمی افتاد و نمی دونستم چی کار کنم،از خودم آرد اضافه می کردم ولی کل خمیر باز چسبنده بود.گفتم شاید جنس آرد ها فرق کنه و آیا من باید باز هم بیشتر آرد می زدم؟!!
و سوال دیگه : اینکه آیا تو ورز دادنش باید مثل ورز دادن خمیر پیتزا *آب سرد* استفاده کنیم؟

بله خب جنس آرد خیلی مهمه. باید آردهای مختلف رو امتحان کنید تا با یه مارک به توافق برسید
اگه آب رو توی خمیرها کم کم اضافه کنیم اون مشکل آرد کمتر بوجود میاد. ولی خب همه چی با تجربه درست میشه
نه لزومی نداره آبش یخ باشه

https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21820&sc=photos

عالی و تند و باز هم عالی

من موادو نصف کردم که 4 تا رول داشته باشم ولی میتونستم 7 تا هم داشته باشم
سس رو جند ساعت زودتر اماده کردم واسه همین کمی غلیظ شده بود و برای روی مواد زیاد نموند که قل بزنه
ولی در هر حال عالی بود
فقط بهتر بود ظرفو چرب میکردم
مرسی

قيافه اش كه عالي شده
بله چرب كردن كمك ميكنه مخصوصا اگه سسش كم باشه

من انچیلادایی که خوردم به جا ذرت لوبیا داشت گمانم برنجم داشت کدوم درسته؟؟

 دیدید در هر کدوم از شهرهای ایران مثلا یک غذا رو یه جور دیگه درست می کنن؟
مثل قرمه سبزی که بعضی ها توش به جای لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و یا لوبیا چشم بلبلی می ریزن و یا بعضی ها توی خورش کرفس، لپه می ریزن.

حالا ممکنه که تهرانی ها بیان و بگن قرمه سبزی یه غذای تهرانی هست و در تهران اینطور درست می شه.  شاید حرف تهرانی ها درست باشه، ولی شهرهای دیگه بنا به ذائقه اشون و یا موادی که در اون شهر بیشتره، مواد اولیه اون غذا رو عوض کرده باشن.

شما نمی تونید بگید کدوم درسته کدوم غلط. چون شاید به فردی لوبیا قرمز به اندازه لوبیا چیتی مزه نده.

در مورد انچیلادا هم همینطوره.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...