2010/07/30

پای شلیل


يه پاي شليل ساختم هلو!

باز اين هم از اون چيزهايي بود كه از اول تابستون تو برنامه ام بود و عملي نميشد. خودم پاي ميوه هاي تابستوني رو خيلي دوست دارم چون جنس پايش خامه اي و خنكه و از همه مهمتر پر از ميوه هاي آبدار تابستونيه.

پيشنهاد ميكنم اين پاي رو در قالب مستطيلي يا مربعي درست كنيد كه بعد هر شليل ( يا هلو ) توي يك اسلايس مربعي قرار بگيره و سهم يه نفر بشه. براي اينكار اگه قالب مناسب نداريد ميتونيد از در ظرف پيركس مستطيليتون استفاده كنيد. كاملا مناسبشه. ديگه اگه هيچ چاره اي نداشتيد ميتونيد توي قالب پاي گرد درستش كنيد ولي به طوري برش بزنيد كه اسلایسهاش مربعي بشه.

براي كراست:
كره 100 گرم
وانيل 1 ق چ
شكر 2 ق غ
خلال بادام نصف ليوان
آرد 1 ليوان
تخم مرغ 1 عدد

براي فيلينگ:
شليل 3 عدد درشت
خامه 200 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانيل 1 ق چ
شكر ربع ليوان
نشاسته 1 ق غ
خلال بادام نصف ليوان



نكات تهيه خمير پاي رو رعايت كنيد (مبحث پايها رو مطالعه كنيد). كره بايد حتما كاملا سرد باشه. آرد سرد باشه . خلال بادام يا بادام زميني رو توي كيسه ريخته و ميكوبيم تا كمي خورد شه. ولي پودر نشه.

مواد رو خميري ميكنيم ولي ورز نميديم. ببينيد اين مهم ترين نكته توي ساختن پايه. خمير اين كراست كمي چسبنده است. مهم نيست بعد از استراحت درست ميشه.
خمير رو به شكل ديسك در آورده و توي كيسه گذاشته در يخچال به مدت نيم ساعت ميذاريم.



فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار ميديم.

با وردنه خمير رو باز كرده و توي قالب قرار ميديم ( چون كره داره نيازي به چرب كردن قالب نيست) و با دست كامل صافش ميكنيم. با چنگال خوب سوراخ سوراخ و آبكشش ميكنيم كه بعد پف نكنه. در فر به مدت 15 دقيقه قرار ميديم .



براي فيلينگ ابتدا شليل ها رو پوست ميكنيم. قبلا روشش رو گفتم. بعد با دقت نصف ميكنيم تا هسته رو از وسطشون خارج كنيم.



تخم مرغ و وانيل و شكر رو خوب ميزنيم تا كاملا رنگش سفيد شه و يه كرم لطيف بدست بياد. مهمه! ( راستي اين رسپي من كم شيرينه. بچشيد و شكرش رو تنظيم كنيد) . حالا نشاسته رو هم اضافه كرده و باز خوب ميزنيم. خامه رو به مخلوط اضافه ميكنيم. الان ديگه بايد يه مخلوط سفيد و لطيف و سفت داشته باشيد. ( اگه پیدا کردن نشاسته خارجی واسه تون سخته از پودر کاسترد یا پودر پودینگ وانیلی استفاده کنید)



خلال بادام يا بادام زميني رو اضافه ميكنيم. و روي كراست ميريزيم.


شلیل ها رو روي فيلينگ ميچينيم



اگه دوست داشتيم باز روش كمي خلال بادام ميريزيم.

توي فر به مدت 25 دقيقه تا نيم ساعت قرار ميديم.



وقتي سرد شد ميذاريم توي يخچال. اگه قرار نیست سریع سرو کنید بهتره کمی مارمالاد زردالو رو توی آب جوش حل کرده و روی شلیل ها بمالید که براق بمونن.


مربعي اسلايسش ميكنيم و سرو ميكنيم. 
بادامي و ميوه اي و خامه اي و خوشمزه. 
یام!

41 comments:

سلام طيبه جون
هر شب ميام از دستوراي خوبت كپي ميگيرم ولي
كمتر نظر ميزارم كه كمتر سوال كنم خسته نشي عزيزم.
ميدوني كه وقتي بپرسم ديگه همينجوري پشت هم ميپرسم.
سعي ميكنم چند بار خودم درست كنم و ياد بگيرم
woooow meci az in hame marefat
ممنون براي زحمتي كه ميكشي
بوس بوس

هه هه مصبر کجاست؟!! غیبت داره شف جون!!
:>))

خب باید بگم که امیدوارم یه روزی شیطون شما رو گول بزنه شف جان!!
بعدنش هم این که داشتن یه شف برای همیشه، خیلی بهتر از نداشتن شف هست (البته خدای نکرده، زبونم هزار مرتبه لال) که با وجود کار زیادش تخته گاز رفته و وسط کار هنگ کرده!! از من گفتن بود شف جان، به عنوان یک شاگرد تنبل بی سواد.

خیلی خوشمزه به نظر میاد آشپزباشی جون
حتمن تست خواهد شد

مروارید جان نگران نباش قبل از طلوع افتاب که شده مصبر میاد.....
از اون خوشمزه هاست البته هر چی شما میدرستین خوشمزه است... راستی خانوم این نشاسته خارجی طعمش متفاوته مگه؟؟؟؟؟ من تازه خریدم هنوز استفاده نکردم....
یه سوال هم در مورد پیتزا داشتم گودا گیر نیوردم و از موزارلا استفاده کردم دقیقا جذب خمیر شده بود.....در کل عالی بود
با بهترین ارزوها

ســــــــــــلام
شف چه کرده ایـــــــــــد! ممنون چقدر خوشمزه است.
بـــــــــــــــــادام معرکه اش خواهد کرد.
بابا این مصبــــــــــــــــر هم دیگه به درد نمی خوره!!!!!!!!!!!!!!!!!! همش یا مهمون داره یا کسالت داره.
طیبه جون بهتره ابعاد قالب این تارت چی باشه؟
راستی امروز یک چیزی تو فروشگاه دیدم! من که بار اول بود می دیدم اما حتماً شما که در مهد خرما هستید زیاد دیده باشید و کاربردش را بدانید، کنسرو ریشه خـــــــــــــــــــــــــــــــــــــرما!

طيبه جون دست شما درد نكنه با اين همه زحمتي كه مي كشيد.طيبه جون من مي خوام براي تولد دخترم يك كيك كيتي بپزم . لطف مي كني دستورش را بذاري .آخه مي دونم شما تمام اين دستورات را تست كرده ايد

جل الخالق امروز رفتم تو سایت فیلتر شکن عکاس خانم دیدم وا خواهر فیلتر شکن رو هم فیلتر کردن

راستی طیبه جون خدا یک در دنیا صد در آخرت بهتون بده دیروز یه دستورپخت کوکی از توی یه سایت رو امتحان کردم پشت دستم رو داغی کردم که دیگه از این کارا نکنم و غیر از دستورات شما از دستور دیگه ای استفاده نکنم مزه اش بدنش ها البته فقط مزه اش خوب شد به هرحا خدا خیرت بده ننه

تو معرکه ای دختر . واقعا خوشم میاد از کدبانوییت و خوش سلیقه گیت . باز هم من عکس ندیدم ولی حتماً دستورت رو امتحان می کنم . دیروز داشتم پیراشکی درست می کردم اینقدر تو دستور غذاهام گشتم که مال شما رو پیدا کنم ، به نظرم قبلا درست کرده بودی و گذاشته بودی ؟ من که این جوری تو ذهنم بود . خلاصه آخر موفق نشدم پیداش کنم و از دستور دیگه ای استفاده کردم . خواستم بگم که دستوراتت خیلی کاربردیه بانو ... باز هم ممنون که با سخاوت دانسته هات رو در اختیارمون می گذاری ....0

بهاره
سلاااااااااااااااااام
من که هیچی نمیبینم ولی همینطوریشم دهنم آب افتاده
مرسی طیبه جون،راستش من از وقتی عکسها رو نمیبینم از دستورهای جدید چیزی درست نکردم آخه قبلا از دستورها پرینت میگرفتم و درست میکردم اگه شما بگی بدون عکس هم میتونم مثل شیر میرم تو آشپزخونه و درست میکنم
دوستت دارم

من عکس میخوام :(((
چرا این شکلی شده اینجا؟
من بدون عکس دستم به کار نمیره
دارم دق میکنم
دیونه میشم
یکی بیاد کمک.
دوهفته قبل که اغفال شدم و از یو 98 استفاده کردم ویروسی شده و مجبور شدم با کلی درد سر و چندبار ویندوز ریختن کامی رو سرجاش برگردونم.
دیگه میترسم سراغ فیل شکن برم.
من چیکار کنم آخه؟

تو این 4 روز دیوونه شدم اینجارو ندیدم
سلااااااااااااام عزیزم
روی قله سبلان به پاس همه و همه راهنمایی و اطلاعات ارزشمندت
از ته دل برای سلامتی و خوشبختی همیشگیت کنار آقای همسر گرامی ، دعا کردم

خدا شما و این صفحه جذاب و خوردنی رو از ما جدا نکنه
:دی

:X تا همیشگیه

الآنه اینقده دماخم سوخت، سوخت!!
آیکون گریه.
دیشب وسایلی که از ایران سفارش داده بودم به دستم رسید و خب من هم کلی ذوق کردم.
ولی وقتی داشتم جا به جاشون می کردم، دیدم ای داد بیداد کنجدها شور هستند!! من گفتم بو داده اش رو بگیرن، نمی دونستم بو داده اش شوره!!!
ای خدا!!

مرسی طیبه جان
چه رسپی کاربردی خوبی
خدا خیرت بده
:***

یه خواهش از دوستانی که عکسها رو می بینن
یه نفر لطف می کنه عکسی از نحوه قرار دادن برش شلیلها رو آپ کنه و آدرسش رو بگه.
من الان ذهنیتی ندارم نمی تونم درست کنم؟
خیلی ممنون می شم

سلام شف جونی.
مرسی بابت آموزش جالب و خوشمزت.
ضحی خانم عکسها رو آپلود کردم میتونید ببینید:
http://myup.ir/images/52544270464981639245.jpg
http://myup.ir/images/97340512392522434270.jpg
http://myup.ir/images/17487764632259978060.jpg
http://myup.ir/images/52104586814512947613.jpg
http://myup.ir/images/01811349605271884975.jpg
http://myup.ir/images/93310325964528662660.jpg
http://myup.ir/images/27315522349267814597.jpg
http://myup.ir/images/13850953305512329086.jpg
http://myup.ir/images/80029779889917479958.jpg

خیلی لطف کردی خانوم
یک دنیا ممنون

مینا جون یه عالمه تشکر

سلام شف عزیزم
من دیشب بعد قرنی فرصت داشتم یه دستور تازه امتحان کنم و اومدم سراغ این پای ولی فکر کنم خراب شد! بعد از سی و پنج دقیقه که از فر درش آوردم هنوز فیلینگ کاملن شلکی بود، فکر کردم شاید بعد خنک شدن و یخچال درست بشه ولی بعد نیم ساعت همسری دیگه امونش نداد و همون‌طور شلکی از یخچال درآورد و یواشکی ترتیب همه‌ش رو داد! :)) یعنی اشکالی توی کارم بود یا باید بیشتر توی یخچال می‌موند؟
خودم که احساس می‌کردم فیلینگش اصلن خام مونده یعنی حتی شلتر از وقتی بود که توی فر گذاشتمش

من با نصف مقدار درست کرده بودم و تخم‌مرغ های ریز برداشته بودم

فر رو ندونستم باید همون موقع که کراست رفت توی یخچال روشن بشه؟ یعنی نیم ساعت باید داغ میشد؟ (من بیست دقیقه داغ کردم و البته کراستش مشکلی نداشت و خوشمزه بود) هم ندونستم خامه رو که اضافه کردیم باید دیگه فقط در حد مخلوط شدن بزنیم یا بیشتر؟ (من در حد مخلوط شدن زدم) در هر حال، با وجود اینکه شکست خوردم ولی از اینکه بعد مدت‌ها تونستم بیام کارگاه و از یکی از دستورهات استفاده کنم کلی روحیه‌م عوض شد

ممنونم ازت

@ آرتا:
آره زمين تا آسمون با نشاسته ايروني فرق ميكنه

جذبش شده بود؟ يعني كاملا؟
از اين بلاكهاش استفاده كردي يا رنده زده؟
البته قبلا هم گفتم.... گودا ديرتر از ماتزارلا ذوب ميشه. از چدار استفاده كن خيلي بهتره و مزه اش هم عالي ميشه

@ احسانه:
تقريبا 20 در 25 ولي بزرگتر هم شد اشكالي نداره. فقط كراستت نازك ميشه


@ صديقه:
با خامه يا فوندانت؟
سه بعدي يا دو بعدي؟
كيتي به صورت سه بعدي روي كيك باشه يا خود كيك به شكل كيتي برش خورده بشه؟
سر كيتي باشه يا كل بدنش؟
تنوع زياده. الان هم كه تابستونه. منم كه مريضم. خودم نميتونم درست كنم . شرمنده. ولي راهنمايي اگه خواستيد در خدمتم


@ آرام:
نه متاسفانه اينجا پيراشكي نذاشتم. ولي تقريبا تو مايه هاي كلزونه است با اين تفاوت كه خميرش فرق ميكنه و سرخش ميكنن
:p
يعني اينكه فرق ميكنه
ولي كلزونه خيلي خوشمزه تره ها
كارلريش هم كمتره

@ بهار:
نه يو 98 به درد نميخوره. سرعت رو هم پايين مياره

@ مرواريد:
اول اينكه چرا خودت بو نميدي؟
خيلي ساده ميريزيش كف تابه و تفتش ميدي .. به اندازه اي كه خودت ازش راضي شي
و امااااااااا... اينا هم بدردت ميخوره. بذارش واسه سوشي . اونجا زياد مهم نيست اگه كنجدت شور باشه
ميگم كه... عجيبه... من تا به حال كنجد شور نديده بودم. فله بود يا بسته بندي؟ اصلا كنجد شور تو ايران چه كاربردي داره مگه؟
خودكفا باش خواهر! خودكفا

@ الهه:
هميشه فر بايد به دماي مورد نظر برسه اگه فرت استاندارده كه ده دقيقه اي هم به همون دما ميرسه. 20 دقيقه زياده
اين فيلينگ چون تخم مرغ داره و ما خوب همش زديم... پف خوهد كرد به اندازه اي كه كمي روي ميوه رو ميپوشونه
تخم مرغ و نشاسته هر دو باعث سفت شدن و فرم گرفتش ميشه. پس قانونا نبايد شل از آب در بياد
خامه واسه اينه كه نرم و كرم مانندش كنه.
كلا قرار نيست كه كاملا قالبي باشه ولي فكر كنم توي عكس مشخصه كه كمي فيلينگش خامه ايه. بله بايد توي يخچال بمونه كه كاملا سفت شه و خامه اش خنك شه. چون اين يه دسر تابستونه است... خامه اي و سرد و نرم و كرم ماننده. ولي من حدس ميزنم كه بايد از دماي فرت بوده باشه. اگه فر استاندارد نيست بايد دما رو كم كني و زمان رو زياد
راستي نشاسته خارجي استفاده كردي ديگه؟
اگه نبود پودر كاسترد هم ميشه
در هر حال مهم طعمش بوده كه شوهرتون پسنديدن.. چون همه اش رو خوردن ديگه! اصل همونه. و همون درسته
موفق باشيد

آخیش ش ش ش ش

یک ذره شف جان رو استشمام کردیمممممم
شف جان، من زورم می یاد اینجا پول کنجد بدم، الکی گرونه. 90 گرمش 1 یورو مغازه ترکها، مغازه چینی ها 200 گرمش 2 یورو و نیم!! با مصرف من و دستورهای شما این مقدار به هیچ جای من نمی رسه که. برای بنانا فروزن خودم تفت دادم، برای سالاد هم معمولا خودم بو می دم!! خودم بو نمی دم ها، کنجد ها رو بو می دم!!

مرسیییی

منم دلم واست تنگ شده بود
ولی فرصت نمیشد
الانم باید بپوشم برم کلاس

راست میگی تو اروپا اجناس رو به قیمت خون آدم میفروشن

راستی من کنجد خام بیشتر میپسندم!!!! جالبه نه

ییخشید من تازه دیدم.... پس خدا رو شکر که گرفتم این نشاسته ها رو....... چون ایرانس داشتم.... نه پنیر رنده شده نبود ولی کاملا جذب شده بود... در کل عالی بود....

سلام شف جون
من الان پروسه تهیه پای شلیل رو تموم کردم.
اما مشکل!!!
میدونی من خامه معمولی ریختم(نه فرم گرفته) ولی فیلینگ سفت نشد، بلکه از قبلش هم شلتر شد، و منم چون نمیدونستم چیکار کنم همونو ریختم روی کراست و گذاشتمش تو فر.
چرا اینجور شد؟
ودیگه همین..

همینطور که توی تصویر میبینی منم یه پاکت از این خامه های صبحانه پارکت صورتی رو قلمبه انداختم توی مواد!!! ولی چرا شل بشه؟ آخه چیز آبکی که نداشتیم! خامه ات همین شکلی مثل من قلمبه مکعب مستطیل بود دیگه نه؟
ولی کلا شل نیست. یعنی آبکی نیست
تو فر که رفت یه کم مثل سوفله پف میکنه و مثل سوفله نرم و کرم مانند باقی میمونه

ایشالا طعمش خوب شه

سلام طیبه جون
من هم یه بسته خامه صبحانه صورتی ریختم، من همیشه پگاه میخریدم که سفت تر بود اما اینبار خامه کاله بود که یه کم شل تر بود اما نه خیلی! نمیدونم چی شد که شل شد، اما بعد از اینکه از فر در اومد خوب بود. و خوشمزه و مرسی ازت و دوست دارم.
:)
این هم عکسش:
http://0k.08.img98.com/out.php/i246058_0.JPG

وای چه بامزه! اون اسلایسش رو که توی بسقاب گذاشتی عین تخم مرغ نیمرو شده!!! یه مدل دسر هلو هست که اصلا همین شکلی ساخته میشه! جالبه که واسه شما از همین یکی هم این مدلی خوشگل شده

یه پای شلیل یاد گرفتم، هلو ؛) مرسی شف جونم
خیلی خوشمزه بود :*
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d9%be%d8%a7%db%8c%20%d8%b4%d9%84%db%8c%d9%842.jpg

نظر شما چیه؟

نظر من چیه؟
نظر من چیه؟
نظر من چیه؟
کووووووووووووووووووووولاکه
زل زدم به عکسش از بس خوشگل شده
حرف نداری ضحی جون

الان نیشم تا بناگوشم بازه :D
نظر لطفت شماست :* از بس کار شما درسته دیگه شف جونم :* مرسی

من اولین پای زندگیم رو ساختم اونم با ترس و لرز !!
کراستش علارغم این همه ترس من عالی شده بود ... چه عطری داشت!
همه رو که خوردم یاد عکس افتادم!!

http://www.bilder-space.de/bilder/dd03d5-1284401867.jpg

ممنون شف جان!

خوشحالم که موفقیت آمیز بوده
احسنت

طیبه جون سلام.مشق دیشب من پای شلیل بود که البته برای بار دوم درست میکردم. دفعه قبل خمیرم خیلی شل بود ولی اینبار خیلی بهتر بود ولی خوب بازم چسبندگی زیادی داشت (که دیدم خودتون هم بهش اشاره کردید) دفعه قبل با نشاسته درست کردم و فیلینگم سفید بود ولی ایندفعه با پودر کاسترد درست کردم و فیلینگش زرد رنگ شد .من عاشق شلیلم خیلی این پای رو خوش طعم میکنه.
ممنون طیبه جون

سیمین جون اگه در حدی بوده که بتونید پهنش کنید پس صحیح بوده
و البته مهم طعمه که شما بهش رسیدید

بسیار یام یامی بود ولی فیلینگش شل شد.اگه توجه کنین شلیل فرو رفتن
https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=9AAF1B64AC4BFF9B&id=9AAF1B64AC4BFF9B!108&sc=photos

این فیلینگش در کل نباید خشک شه
بله یه کمی شله ولی خیلی خیلی خوشرنگ و زیبا شده

پای شلیل
https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21215&sc=photos

واو
واااااااااو
چقدر زيبا شده
واقعا حظ كردم
اصلا من عاشق اين مدل هلو و شليل هستم

اینجا رو ببین شف جون، خوراک خودته

http://www.kingarthurflour.com/blog/2009/11/13/not-pumpkin-not-apple-not-even-blueberry-chocolate-chunk-pecan-pie-anyone/ 

بسيار زيباست
مرسي از لينك

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...