2010/08/01

رایس پیپر رول




"رايس پيپر رول" rice paper roll يك غذاي ويتناميه كه البته در بقيه كشورهاي آسياي جنوب شرقي به طريقي سرو ميشه .اين غذا با "رايس پيپر" يعني ورقه برنجي درست ميشه. ورقه برنجي رو هم كه از نشاسته برنج درست ميكنن. اين ورقه ها بصورت خشك در بازار به فروش ميرسه و هنگام استفاده بايد خيس بخوره تا قابل رول كردن بشه. 


رايس پيپر رول رو بهش "اسپرینگ رول" Spring roll و يا "سامر رول" summer roll هم ميگن. به صورت سرد و يا سوخاري سرو ميشه ( بیشتر در چین ، ویتنام ، سنگاپور ، اندونزی ) كه من همه مدلهاش رو به مرور درست ميكنم پس نگران نباشيد.


من با سالم ترين مدلش شروع كردم يعني سالاد سردش... رايس پيپر رول با ميگو به شكل خام. دفعه بعد مدل ناسالمش رو درست ميكنم!




روغن كنجد 1 ق غ
ميگو 200 گرم
رايس پيپر بزرگ 3 عدد
ريشه زنجبيل خورد شده 1 ق چ
پوست ليمو خورد شده 1 ق چ
فلفل قرمز خورد شده 1 ق غ
سير 1 حبه
سبزي تازه
سس سويا






ميگوها رو پاك ميكنيم و رگ كمرش رو ميگيريم. پوست ليمو رو با پيلر پوست ميكنيم. فقط قسمت سبز رنگش رو لازم داريم ها! همه مواد رو ژولين ميكنيم يعني نواري برش ميزنيم كه خوشگل شه. فلفلي كه من استفاده كردم همون فلفل پيكانته هستش كه زياد تند نيست ولي شما از هر فلفلي كه دوست داشتيد استفاده كنيد


سير و زنجبيل و پوست ليمو رو توي روغن تفت ميديم و ميگوها رو اضافه كرده و 6 دقيقه تفت ميديم در آخر فلفل رو هم اضافه كرده و خاموشش ميكنيم ميذاريم سرد شه.






رايس پيپر نبايد تا بخوره چون ميشكنه پس خوب ازش نگهداري كنيد. 
اگه رايس پيپر گير نياورديد جايگزيني نداره.






توي يه ظرف بزرگ آب ولرم ميريزيم و يه دونه رايس پيپر رو توي آب خيس ميديم. تقريبا 10 ثانيه و يا به اندازه اي كه نرم و قابل رول شدن شه.






آهسته و با دقت ( كه نشكنه يا مچاله نشه) روي سطح كار پهنش ميكنيم.


از مخلوط ميگو روش قرار ميديم. ميگوها رو طوري ميچينيم كه بعد خوشگل ديده شه.







من از جعفري استفاده كردم ولي شما ميتونيد كاهو يا نعناع يا... البته پيازچه و تره هم گزينه بسيار مناسبيه مخصوصا اگه نوكش از رول بيرون بزنه خيلي خوشگل ميشه.


بعد پايين رايس پيپر رو برميگيدونيم.






حالا از سمت ديگه محكم رول ميكنيم.





و نماي نهاييش پشتشه كه ميگوها قرار دارن. به طوري كه ميگوها ديده شن.







موقع سرو ميشه رولها رو نصف كرد كه مواد توش هم پيدا شه. البته اين مدلش رو طوري پيچيدم كه ميگوها ديده شه. پس طرف نماش فقط يه لايه رايس پيپر داره. ولي در مدلهاي ديگه طوري خوب چند لايه ميپيچيم كه مواد داخلش ديده نميشه و به همين خاطر بايد نصفش كرد كه توش هم ديده شه و ظرفمون خوشگل شه.


این غذا نمک نداره و واسه همین با سس سویا ( که شوره) سرو میشه. 

31 comments:

مرســــــــــــــــی شف جونم

خوش به حالتون طیبه جون چه غذاهای سالمی می خورید خیلی خوبه من که از همون بچگی بد غذا بودم تا حالا هم درست نشدم غذاهای دریایی و مرغ اصلا دوست ندارم بیچاره مامانم چقدر باهام حرص خورد تا درستم کنه اما نشدم.

راستی این وبسایت بد نیست اگه خواستی نگاهی بنداز

http://www.cookstepbystep.com/pasta.html

مردم از خوشی!!! چند دونه از عکسها برام باز شد دلم باز شد :))))))))

اه چه جالببببببب

من چند سال پیش این غذا رو توی ویتنام خوردم و خیلی خوشمزه بودددد. اینجا که آمدم رفتم تندی رایس پیپر خریدم، ولی اصلا و ابدا به اون خوشمزگی ویتنام نشد. همین 2 هفته پیش پیپرها رو که ته کابینت پیدا کردم، ریختم دور. واجب شد برم دوباره بخرم، البته از مغازه چینی ها به اضافه چایی گل پست دیروز. ای شف جان، بابا من خسته شدم از بس رفتم مغازه چینی ها!!
:-))

سلام بر شف بزرگ ........! ا
دستدشما درد نکنه باز یه چیزی دادی دست ما که واسش همه مملکت رو بگردیما!...:)

اینم فیل شکن امروز
http://koosh.mooo.com

طیبه جون !!!!!!!!!!
من جنس ایرانی هم اینجا گیر نمیارم، شما خارجکیش رو میگی برم بخرم؟
خوبشخالتون که اَ اینا دانین :(

عکاس خانوم من از این فیلتر شکنا که میذاری نمیتونم استفاده کنم، ارور میده و صفحه بسته میشه

سلام و خسته نباشید. اولاً خیلی خوشحالم که عکسا رو بدون فیلترشکن دارم می بینم. دوماً خیلی خوشحال تر و هیجان زده تر هستم که این رسپی رو دیدم. من یکی دو سال پیش یه بسته از این رایس پیپر ها و یه بسته هم جلبک سوشی خریدم. اما نه طرز استفاده درستشو داشتم و نه حوصله اختراع و اکتشاف. بنابراین فعلاً دست نخورده مونده. حالا که فهمیدم در اسرع وقت ترتیب اولی رو می دم. می مونه سوشی.

وای خدا اااااااااااااااااااااااااااا
منم میخوام!!!!
میگم این رایس پیپر ها رو از کجا گیر آوردی؟؟هوم؟
راستی تو دیگه منو دوس نداری
میرم :'(

احسانه جون ميشه بگي از كجا مي تونيم رايس پيپرها رو تهيه كنيم؟

بهاره
سلام طیبه جون
اول خبر خوش من امروز عکسها رو دارم یکی در میون میبینم هووووووووووووورا دلم تنگ شده بود دیروز که من افتاده بودم تو خونه از سردرد و سرگیجه اصلا نا نداشتم امروز اول وقت امدم و کلی ذوق کردم
ممنون

عرضم به حضورتون که...........
من این ها را از بازار بهجت آباد تهیه کرده ام.

امروز باید برم دنبال این رایس پیپرها بگردم
طیبه جان دیروز من پای شلیل رو درست کردم و واقعا طعمش عالی بود مخصوصا او کرم روش و خرده های بادوم که احساس میکردم ولی چون من برشها رو نازک دادم هلوها رفت رو کراست در کل عالی بود فقط جون هلوها مشخص نبود عکسش رو نزاشتم و یه سوال اینکه این مدت 25 دقیقه دوم رو باید قسمت پایین فر روشن باشه یا شعله بالا. ؟ و اینکه رویش حالت یه مقدار شل بود و گذاشتم تو یخچال بعد سرو کردیم....

سلام طیبه جون . من اون یکی آرامم . می بینم یک دوست همنام هم کامنت گذاشتند . جالبه ها امروز من یکی در میون دارم عکس ها رو می بینم و روحم شاد شد . دستت درد نکنه طیبه جون خیلی باید خوشمزه باشه ولی حتماً تو شیراز ما پیدا نمی شه ......مثل همیشه غذاهات خوش آب و رنگ و خوشمزه و شیک . شاد باشی...

اوه ، به به ... چشممون به جمال عکسهای بدون فیلتر روشن شد....
خوب بریم بگردیم دنبال چی بود ؟؟؟؟ آهان رایس پیپر!!!!!!
تازه داریم چدار دار میشیم از بس رفتم مغازه ها گفتم چدار دارید؟؟؟ حالا قراره یه فروشگاهی بیاره
حالا میرم میگم رایس پیپر دارید ؟؟؟؟
فکر کنم اینبار علاوه بر اینکه میگفتم چدار دارید و فروشنده با چشم گرد میگفتن چی ی ی ی ی ی ؟؟؟؟
اگه بگم رایس پیپر میخوام با چشم گرد و گوشهای دراز منو از مغازه پرت کنه بیرون ....... !!!!!!!

سلام طیبه جون خسته نباشید ببخشیدمیخواستم بگم اگه میشه طرز درست کردن گل رز با خامه رو هم برای تزئین کیکها یاد بدید با تشکر

مرسییییییییییی طیبه جون . عالی بود . احسانه جون بیا شفاف سازی کن که این بازار بهجت آباد کجابید ؟؟؟؟

دوستان عزیزم
این بازار بهجت آباد تو خیابان آبان است. نرسیده به بیمارستان آبان. جنب آتش نشانی.
حالا
من باز هم توصیه ام را تکرار و تاکید می کنم:
برای هر خریدی لطفاً به این بازار مراجعه نفرمایید و هر هنگام که تمام فروشگاههای شهر را پیمودید و جنس مورد نظرتان را پیدا نکردید آن وقت اقدام به رفتن کنید.
خلاصه کلام: آخرین محلی که برای خرید می روید بهجت آباد باشد نه اولین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اجناسش همیشه 2 الی 10 هزار تومان تفاوت قیمت دارد و همچنین مواظب تاریخ مصرف هم باشید!!!!!!!!!!!
از من گفتن بود.
راستی یک ماسک هم با خود همراه داشته باشید تا از بوی ماهی و میگو نیز در امان باشید!!!!!!!!!!!!
با فروشنه هایش هم وارد بحث تخصصی نشوید که .........

ظاهر خیلی خوشمزه ای داره!
من با بوی میگو مشکل دارم. چطور میشه بوی میگو رو از بین برد شف جان؟

@ مروارید
مروارید جون شما تهران زندگی میکنی؟
اگه آره، این مغازه چینی ها که میگی کجاست؟

سلااااااااااااااااااااااااااملكم
آخيش خستگيم دررفت اومدم اينجا
ده روزي نبودم
جاي همه خالي
مشهد بودم
عروسي بودو هواي خوب و خنك و سياحت
جاي تك تكتون رو خالي كردم
طي طي جونم خيلي به يادت بودم
راستي رايس پيپر در فروشگاه جام جم يافت ميشه
به فرموده احسانه جون اول جاهاي ديگه رو بگردين و بعد به بازار بهجت آباد مراجعه كنيد
**********************
راستي احسانه جونم وقت نشد كه تمشك و هاني برم

مامان شراره فروشگاه جام جم کجاست؟

@ Zoha

دوست عزیز من ایران زندگی نمی کنم شرمنده.

به فرموده برادر گوگل هم آدرس فروشگاه جام جم اینه:

.
جام جم

آدرس: تهران - منطقه ۳ - ولی عصر - بالاتر از پارک ملت - نبش خیابان طاهری

تا جایی که من یادمه اینجا یک مرکز تجاری هست که توش یک سوپرمارکت بزرگ هست.

//////////

من امشب در عرض 10 دقیقه این غذا رو درست کردم. از اونجایی که همونطور که گفتم قبلا این غذا رو در ویتنام خورده بودم، یک تصوری از اون داشتم و دستور شف جان هم بود. من ولی چیز زیادی توی خونه نداشتم که به این غذا بخوره و گرسنه ام هم بود و باید دوباره می رفتم بیرون، فقط تونسته بودم امروز چون مغازه چینی ها سر راهم بود، رایس پیپر بخرم!! به همین خاطر خیار رو سریع ورقه ورقه کردم و همینطور هویج رو. با پیازچه .
ولی چیزی رو که من خیلی با این غذا در ویتنام دوست داشتم دیپش بود که سعی کردم خیلی سریع درستش کنم. کمی زنجبیل و یک جبه سیر رو ریز خرد کردم، البته اگر بیشتر وقت داشتم باید خردتر می شد، به اضافه کمی سس سویا، عسل آب کرده، کمی آبلیمو و کمی سرکه دیپ درست کردم. در دستور اصلی اش پپرونی هم هست، ولی به نظر من سیر به حد کافی خودش تند هست.

این هم مقش شب من، البته من ورژن مهدکودکی اش رو درست کردم شف جان.

http://www.bilder-space.de/bilder/754193-1280783777.jpg

دستتون درد نکنه خیلی.

بهاره
سلام طیبه جون
مرسی خیلی شیکه من ترسم از اینه که طعم میگو رو که خیلی دوست ندارم خیلی بره زیر دندون
مرسی دوستت دارم

مرسی مروارید جون، لطف کردی عزیزم

@ zoha

خواهش می کنم

@ بهاره

دوست عزیز،

با اجازه شف باید بگم که این غذا مثل یک ساندویچ هست که شما داخلش رو با هر چیزی که خواستید می تونید پر کنید.
حالا حتما نباید با میگو باشه، شما می تونید حتی با گوشت مرغ اون رو درست کنید.

امیدوارم خود شف بیان توضیح بدن.

من طیبه خونم کم شده دیگه!!

آیکون گریه

اين خيلي خوبه كه ذائقه شوهر آدم هم مثل خودش باشه.مخصوصا" اگه ذائقه آدم عجيب غريب باشه

@ گلبانو:
مرسی از لینک. جالب بود

@ بهار:
نه ما هم نداریم. ولی دوست خوبی داریم که میفرسته واسمون

@ آرتا:
باید یه کم شل باشه چون اگه سفت باشه و کامل بپزه دیگه خامه ای و کرم مانند نیست. واسه همین دسر تابستونیه دیگه. ولی در حدی سفت هست که برشش خوب بشه. صدیقه دوستم به موقع رسید و من دادم دستش برد. تازه اداره هم واسه بچه ها بردم. ولی تکون نخورد و کرمش قالبی بود. یعنی در اون حد سفت هست. نمیدونم شاید باید بیشتر میذاشتی بپزه
ولی نرم باشه خوشمزه تره


@ نورا:
لطفا به پست حلوا با تزئین گل رز مراجعه کنید
خامه هم دقیقا شیوه اش همینه
فقط چون لطیفتره خوش فرم تر میشه

@ نازنین:
میگو بعد از پخت بوش از بین میره
توی کره تفتش بده و از انواع ادویه ها و سیر استفاده کن
اگه بازم از بوش بدت اومد دیگه راهی نداره
من بوی میگوی خام رو هم دوست دارم چه برسه به پخته! پس مشکلی باهاش ندارم


@ مامان شراره:
خوش اومدی

@ مروارید:
چه جالب! اتفاقا منم پروژه بعدیم دقیقا همین رسپی شما بود!!! دل به دل راه داره. البته اول قصد داشتم اون یکی رو درست کنم ولی هیچی سبزیجات تو خونه نبود پس از ورژن دریاییش درست کردم. اون مدلش هم ایشالا دفعه بعد میخورم
:p
سسش هم عالیه. منهای اینکه من عسل رو همیشه حذف میکنم. هنوز نتونستم با عسل کنار بیام
این رو هم قرار بود واسه اش سس درست کنم. اما یه دفعه حالم بهم خورد و ولو شدم رو زمین! تنها کاری که بعدش تونستم بکنم این بود که دو تا عکس بگیرم. بعدم به زور بعد از یک ساعت که حالم بهتر شد یه ذره خوردم و بقیه اش هم موند واسه فرداش
این بود شرح حال من

توضیح در مورد رایس پیپر رول هم کامل بود. دقیقا همه چی میشه توش گذاشت. حتی کاهو و کلم خالی خالی
و یا نودل
همه چی
من قرار بود دیروز افطار یه مدل دیگه اش رو درست کنم که از بس ضعیف شده بودم نشد

حقیقتش شف جان من موندم به شما چی بگم، به قول مادربزرگ جونم، هیچی نگم بهتره!!!

در مورد عسل، باید بگم من عاااااشق عسل هستم، البته عسلهای ایران به من مزه نمی دن زیاد. عسلی هست به نام
Imkerhonig
که من فقط اون رو استفاده می کنم، نمی دونم می شناسید یا نه، رنگش طلایی هست و یک مزه بسیار لطیفی داره و کرمی هست.
تنها عکسی که توی اینترنت پیدا کردم که رنگش رو کاملا نشون بده این عکسه:

http://www.darbo.at/uploads/pics/darbo-honig-imkerhonig.jpg

فرقش فکر می کنم در نحوه جدا کردنش از مومش هست که با حرارت و بدون حرارت هست، با اون یکی عسلی که رنگش تیره هست. باید سوال کنم.

Glasnudel

هم توی این رایس پیپر رول ها خیلی خوشمزه می شن. بعد خیلی هم سیر می کنن، خیلی جالبه، فسقل رول خیلی ولی سیرکننده!!

دستتون درد نکنه خلاصههههه

متوجه ميشم چي ميگي
ما كه ازين امكانتا نداريم خواهر
اينجا آب شكر به خوردمون ميدن به اسم عسل
قورباغه رنگ ميكنن جاي زيتون

ولي آره اگه اصل باشه اينقدر شيريني نداره و يه طعم خاص رويايي داره. عسل اصل خوردم ولي از اين خوشگلاش رو نخوردم
ايشالا قبل از مرگ تيست ميكنم
:D

آره راست ميگي خيلي زود سير ميكنه آدمو

یه چیز جالب من متوجه شدم همه مارک هایی استفاده میکنید نوع خارجی هست کم و بیش ایرانی معمولا هم میگید فلان چیز مثلا همون پنیر بز یا نان فرانسوی بعد میگید گیرتون نمیاد چه جوریه شما پیدا میکنید

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...