2010/08/04

سربه کیوراساو


سُربِه Sorbet ( تلفظ انگلسیش میشه "سُربِی" و فرانسویش میشه "سُغبه) یه نوع دسر سرده که شباهت به بستنی یخی خودمون داره. همین. چیز خاصی نیست... تشکیل شده از شربت و یا آب میوه که به شیوه بستنی منجمد شده باشه. اصلالتش یا برمیگرده به روم و یا به خاورمیانه. یعنی ممکنه که از کلمه sherbet یا charbet اومده باشه که از کلمه ترکی şerbat/şerbet اومده که اون هم خودش از کلمه فارسی "شربت" گرفته شده که اصلش کلمه عربی "شربات" بوده! ( اصلا فهمیدین چی شد؟) به روایتی مارکو پولو اون رو هنگام بازگشتش به ایتالیا از راه چین به اروپا وارد میکنه و بعد ها در فرانسه و بعد انگلستان رایج میشه. سربه یه شباهتهایی به گرانیتا ، یخ ایتالیایی، اسلاش و شِربِت داره. اینا هر کدومشون یه مدل از بستنی یخی هستند و تفاوتشون صرفا توی میزان شل یا سفت بودنشونه


خب این از سربه. حالا "کیوراساو" Curaçao برگ چه درختیه؟ ( کی- یو-را- سا-و خونده میشه. آخرش رو هم "ساو" نخونید. "و" مثل "وو" خونده میشه. یعنی واو عربی...درستش رو یاد بگیرید اشتباه یاد نگید یه وقت) کیوراساو یه جزیره است در جنوب دریای کاراییب . یه نوشیدنی با پوست خشک شده میوه لاراها laraha ساخته میشه که چون در کیوراساو روییده میشه اسم این نوشیدنی رو کیوراساو گذاشتن. این لاراها از مرکباته. تقریبا هم طعم پرتقال. این میوه بومی نبوده و وقتی که وارد این منطقه میشه به دلیل بدی آب و هوا و خاک نمیتونه خوب رشد کنه و کوچولو و تلخ میشه. ولی همین جریان باعث میشه که پوستش یه اسانس فوق العاده قوی داشته باشه. با خشک کردن پوستش و ترکیبش با آب و الکل یه نوع شربت میسازن که بهش میگن کیوراساو. ولی چون بی رنگه بهش رنگ اضافه میکنن که خوشگل شه. آبی و نارنجی. حالا اینی که میبینید آبیشه. الکل هم نداره. طعمش هم خیلی خاصه و جالبه که خوشمزه هم هست!





اين هم عكس شيشه اش واسه دوستاني كه پرسيده بودن




برای درست کردن سربه به آب میوه های تازه و یا شربت نیاز دارید. بسته به اینکه چقدر شیرین دوستش دارید هم باید "سیمپل سیرپ" بهش اضافه کنید که قبلا گفتم. ولی باز سریع میگم. یک لیوان شکر و یک لیوان آب رو میذاریم روی حرارت به جوش که اومد... یک دقیقه جوشید کافیه. بعد میذاریم سرد شه بعدشم توی یخچال میره. اگه شربت یا آبمیوه ای که استفاده میکنید خودش زیاد شیرین نیست حتما توش از این شیره شکر هم بریزید. مقدارش رو نمیگم چون دیگه به ذائقه مربوط میشه. بچشید... وقتی شربتتون آماده بود... بذارید توی فریزر.

بسته به دمای فریزر ممکنه 2 تا 3 ساعت طول بکشه که شروع به یخ زدن کنه. بیرون آورده و هم میزنیم. این کار رو هر یک ساعت باید انجام بدیم.



این عکس بار سوم رو نشون میده. تقریبا داره یخ میزنه اما هنوز به حدی از سفتی نرسیده که بشه اسکوپش کرد



در این عکس دیگه سربه کاملا فرم گرفته و قابلیت این رو داره که با قاشق بستنی، اسکوپش کنیم. باید بدونید که به دلیل اینکه ما مرتب همش میزنیم... سربه یخی نیست بلکه پودر یخه. یعنی نیاز به جویدن نداره و این پودرهای یخی توی دهنتون آب میشه.



به دلیل اینکه سربه در مراحل مختلف بعد از یخ زدن هم زده میشه... حتی در هوای گرم اینجا هم سریع آب نمیشه و زمان زیادی طول میکشه که فرم خودش رو از دست بده. پس راحت میتونید توی لیوان و یا جامهای خوشگل بستنی خوریتون سروش کنید.

از انواع میوه های تابستونی استفاده کنید. و تا تابستون تموم نشده واسه خودتون سربه درست کنید که داشتنش توی فریزر از واجبات عصرهای تابستونه. راستی بعد از اینکه آماده شد کافیه در ظرف رو محکم ببنید و اونوقت یخ نمیزنه. حتی اگه دمای فریزرتون خیلی پایین باشه و یخ بزنه ، بازم با یه قاشق سریع میشه کروندش و همون کیفیت پودری رو پیدا میکنه.

اینبار هدفمون آشنا شدن با بلو کیوراساو بود. دفعه بعد انشالا با میوه درستش میکنیم.

28 comments:

خوب شف جونم
لطفاً یک چند تا چیز کمیاب تو تهران را لیست کنید که همین الان متوجه شدم یک مسافر از بوشهر به مقصد تهران داریـــــــــــــم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بدون اطلاع من رفتن بوشهر!!!!!!!!!!!! آخه این یعنی چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

از دید من هر چی اینجا هست اونجا هم هست ولی چیزی خواستی بگو واست بگیرم
تلفنی اطلاع بده

وای چه عالی ،فکر کنم میوه اش خیلی جذابتر و اغفال کننده ترش میکنه

مرسی شف جونم ممنون از اطلاعاتت

نماز و روزه قبول.موقع افطار ما را هم دعا كن.من فعللا" رسپي هاي جديد را نميتونم امتحان كنم خودت بهتر ميدوني چرا.اما روژينا سفارش پاي انگور داده بود و من هم دست به كار شدم و چيز پاي درست كردم(چون حس استفاده از ژله را نداشتم)با كمال تعجب بايد بگم كه با اخم و تخم گفت اين كه اوني كه من ميگفتم نيست .اون خوشمزه تر بود!!!!!حال آنكه آدم بزرگا كه هر دو را تست كرده بودن مزه آنها را از هم تشخيص نميدادن و اصلا" متوجه تفاوت آنها هم نشده بودن!!!!!!!!!خلاصه طيبه جان بالا بري پائين بياي روژينا شاگرد خودته

این هم ببرها و خرس قهوه ای های من!

http://www.freeimagehosting.net/uploads/72797aba6c.jpg

ممنون از آموزش دقیقتون.
البته من به مواد کیک چون خیلی نرم شده بود کمی هم نارگیل اضافه کردم که طمش رو فوق العاده کرده بود!
فقط چند تا مشکل دارم.
اول اینکه وقتی چند دقیقه توی محیط می مونه کاکائو نرم میشه. مخصوصا ببرها. یعنی با کاکائوی سفید مشکل داشتم کلا"!
دوم اینکه چوب مدام در حال حرکت بود!!



کیک شربتی
البته برش هام یه کم ناشیانه بزرگ شد!
http://www.freeimagehosting.net/uploads/76ff24fedf.jpg

مرواریــــــــــــــــد جون
به دادم برسیـــــــــــد
اون دکتر را بفرستــــــید لطفاً

خوب خانم نازنین
شما که احتمالاً اطلاع دارید بنده مصبر کارگاه هستم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!
اول آنکه لطفاً برای دفعه دوم که خواستید عکس هایتان را در کارگاه بگذارید،( این سایتی که برای آپلود عکس انتخاب کرده اید مشکل دارد و عکس هایتان دیده نمی شود)!، در جای مناسب خودشان بگذارید لطفاً ( جای مناسب: در همان قسمت مربوطه آموزش داده شده)...........
و دوم آنکه ممنون از شما که فارسی نگاشته اید.
با تشکر
مصبـر

احسانه جون فرستادم، د رو باز کنید لطفا،
هر چند در پارکینگ رو ترجیحا باز کنید

@ نازنین

دستتون درد نکنه، خیلی خوشگل شدن. من عکس هاتون رو می تونم ببینم.

خسته نباشید.

احسانه جان@
من توی قسمت ِ آموزش هم عکس ها همچنین سوالم رو گذاشته بودم مبصر جان!
اینم عکس با آپلود جدید
http://www.bilder-space.de/bilder/96e280-1280999834.jpg

http://www.bilder-space.de/bilder/82870d-1280999791.jpg

@نازنین
مصبر: در حال جابجایی عینک روی صورت است
احسانه:
کاراتون خیلی خوب شده. خسته نباشید. ممنون از اینکه سایت و عوض کردید.
( یه وقت هایی مصبر هم باید یک چیزی بگوید و خودی نشان دهد!)

من خیلی متعجبم الآن!!! ـ
آخرین پست اینجا یه دسر گلابی بود اما الآن نیست که!!!! ـ
کسی تائید میکنه؟ ؛) ـ

اشتباه بهش زمان داده بودم
آخه من پستها رو هر وقت فرصت دارم تایپ میکنم بعد بهش زمان و تاریخ میدم تا اتوماتیک پست شه

امروز اشتباه "لُپی" شده بودش

میگم ضحی جون، خوشم می یاد که به جای همه ما زنبیل گذاشتید.
دست مریزاد که توی خط مقدم ایستادید.

شف جون
از اون سوالات دارم!
شربت رو باید با آب رقیق کنیم دیگه؟!!!!!!!!!!!!!

بهاره
من بعد از سه روز که هیچ پست جدیدی نمیدیدم امروز شش تا پست با هم دیدم اینقد ذوق زده هستم که این شربت یخی خوشمزه رو سه بار خوندم راستی بار اول که حسابی دلم آب شده بود ببینم این آبی خوشرنگ چجوری که فکر کنم دلشون برام سوخت و همون عکس آخری که دل آب کننده هست رو دیدم ولی نمیدونم چرا از وقتی عکسها رو نمیبینم منتظرم عکسها باز شن بعد دست به کار شم یکی به من بگه چیکار کنم آخه چون من و شوهرم مدتی معتاد شده بودیم
به هر حال مرسیییییییییی

@ احسانه:
آره دیگه مثل همه شربتهای دیگه است

@ بهاره:
از لینکهای "عکاس خانوم " استفاده کن. خوب جواب میدن

بهاره
طیبه جونم امتحان کردم متاسفانه ارور میده و سیستم قفل میشه
):گریه

اوه! نمیدونم احتمالا از ویندوز باشه
من با 3 تا کامپیوتر مختلف امتحان میکنم جواب میده
خدا از سر گناهانشون نگذره که مردم رو اینقدر زجر میدن

سلام شف جان.
مرسي به خاطر اين وب(قبلا يه جاي ديگه هم گفته بودم ولي واقعا منحصر به فرده)! من دنبال فيش اند چيپس بودم كه اينجا رو كشف كردم با حفظ منبع ماله خودم شد، هر روز دارم مبامو چكش مي كنم.راستي من حدس مي زدم بوشهري باشيد! آخه منم اهوازم و تغريبا مشكلات مواد اوليه رو دارم،واقعا اين جنوبي ها با حداقل امكانات چه مي كنن! اين رسپي رو ذخيره مي كنم تا زمانيكه اين شربتي كه نام برديد بيابم.
بازم ممنون.

مرسی شما لطف دارید

بله از این مارک فعلا اینجا هست
شاید هم دیگه نباشه چون این طعمش رو زود میخرن
ولی حتما اونجا هم باید بیارن چون فروشش خوبه

سربه اصلا اینجوری نیست. یعنی به این حد یخی نیست. فرقش با بستنی اینه که حالت کرمی نداره وگرنه اصلا توش یخ احساس نمی کنی. یعنی تشخیص تفاوت سربه ی منگو و بستنی منگو راحت نیست. این که شما درست کردید یخ در بهشته که قالب زده شده. چندبار عکس های سربه رو گوگل کنی متوجه می شی منظورم رو :) 

شيوه دستيش نتيجه اش همينه
مگر اينكه دستگاهش رو داشته باشي (كه من دارم)  و دقيقا عين بستني ميشه چون سيستم يخ بستنش كاملا متفاوته
با دست نميشه اون كار رو انجام داد
دقيقا مثل بستني اي كه با دست درست ميشه و بافتش با بستني اي كه توي بستني ساز درست ميشه فرق ميكنه
سيستم و روش همون روشه. چطور شما ميتونيد با دست نتيجه ديگه اي بگيريد؟ اون عكسهايي كه ميبينيد با امكانات ويژه درست شدن. همه كه دستگاهش رو ندارن
در هر صورت عالي يا معمولي شيوه تهيه سربه همينه كه ميبينيد
انشالا واسه شما خوشگل تر شه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...