2010/08/08

مک اند چیز



"مك- اَند - چيز" mac and cheese و يا "ماكاروني اَند چيز" macaroni and cheese همينطور كه از اسمش پيداست تشكيل شده از پاستا و پنير.
 خب مثل غذاهاي ديگه اي كه با پاستا درست ميشه. اين غذا هم ريشه ايتاليايي داره. در قرن 14 انگليسيها نودل تازه رو به صورت لايه اي با پنير و كره مذاب درست ميكردن و با نام Makerouns در كتب ثبت شده . مك اند چيز حتي در قرن 18 هم به عنوان يه غذاي با كلاس در ايتاليا سرو ميشده! و شهرتش در آمريكا در سال 1802 با سرو شدنش در كاخ سفيد شروع شد و در انگلستان هم در دوره ويكتورين!

شايد واسه ايروني ها خوردن ماكاروني فقط با پنير، زياد جالب به نظر نرسه اما در دنيا اين غذا يكي از محبوب ترين و پرطرفدار ترين غذاهايه كه با پاستا درست ميشه.

در مورد پاستا ها قبلا توضيح دادم و با چند مدلش هم آشنا شديد. در مورد ماكاروني بايد بگم كه ... ماكاروني نوعي از پاستاست كه به شكل تيوپي و كوتاه، در فرم هاي مختلف به صورت ماشيني ساخته ميشه. در توليد ماكاروني از تخم مرغ استفاده نميشه و كمتر پيش مياد كه ماكاروني رو در خونه درست كنن به دليل تيوپي بودنش. 
حالا مك اند چيز رو با نوع خاصي از ماكاروني به نام " اِلبو ماكاروني" elbow macaroni (Gomito macaroni ) درست ميكنن. كه يه ماكاروني تيوپي كوتاه خميده است. به دليل كوچيك بودنش سريع پخته ميشه و در غذاهاي سس دار مثل مك اند چيز از همين نوع ماكاروني استفاده ميشه.

البو ماكاروني 250 گرم
كره 3 ق غ
آرد 3 ق غ
پودر خردل 1 ق چ
شير 3 ليوان
پياز خورد شده نصف ليوان
برگ بو 1 برگ
فلفل قرمز نصف ق چ
تخم مرغ 1 عدد
پنير چدار 350 گرم
نمك و فلفل سياه
كره 3 ق غ
آرد سوخاري 1 ليوان


فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار بديد.

این اِلبُو ماکارونی که گفتم همینیه که میبینید. ازش با مارکهای مختلف به سایزهای مختلف تو بازار موجوده.

در يك ظرف بزرگ آب جوش و نمك ( گاهي كمي روغن) ماكاروني رو آل دِنتِه ميپزيم . تقريبا 8 تا 10 دقيقه بسته به سايز ماكاروني. ولي حواستون باشه كه حتما حتما حتما آل دِنته برش داريد چون اگه كاملا بپزه بعدا چون باز هم پخت داره صد درصد له و خميري و بد فرم و بد مزه ميشه. از من گفتن بود!

ماكاروني رو آبكش ميكنيم و روش آب سرد مي ريزيم تا به هم نچسبه



تا ماكاروني بپزه سس پنير رو هم آماده ميكنيم. كره رو ذوب كرده و آرد و خردل رو اضافه كرده و مرتب هم ميزنيم. تقريبا 5 دقيقه. تمام موارد و نكات بشامل رو واسه اش رعايت كنيد. پياز و برگ بو و فلفل و شير رو اضافه ميكنيم. بازم ميگم كه شير "داغ" رو كم كم بهش اضافه كرده و خوب هم بزنيد تا گلوله گلوله نشه. روي حرارت ملايم مرتب هم بزنيد تا غليظ شه. ده دقيقه. بعد برگ بو رو خارج كنيد.




تخم مرغ رو در يك ظرف جداگانه هم زده و مقداري از سس رو توش ميريزيم و سريع هم ميزنيم و بعد مخلوط تخم مرغ و سه چهارم از پنير چدار رنده شده رو به سس اضافه ميكنيم. ميچشيم و با نمك و فلفل طعمش رو تنظيم ميكنيم. ( چدار شوره پس من نمك اضافه نميكنم)



سس رو با ماكاروني مخلوط كرده و در ظرف سرو ( که با کره از قبل چرب شده) ريخته و سطحش رو با بقيه پنير كامل ميپوشونيم.


كره رو ذوب كرده و با آرد سوخاري مخلوط ميكنيم تا فرم خورده بيسكويت به خودش بگيره. بعد سطح كار رو باهاش ميپوشونيم. دقیقا مثل گراتن ها.



توي فر به مدت 30 دقيقه قرار ميديم تا روش طلايي شه. از فر خارج كرده و 5 دقيقه بهش استراحت ميديم و بعد سرو ميكينم.



من عاشقشم... با وجود اينكه جز كالري چيز ديگه اي به بدن آدم اضافه نميكنه! 


اوه راستي رسپيهاي بسيار زياد و متفاوتي واسه سسش در دنيا موجوده . پس اين رسپي فقط يك مدل از هزارانه.
رسپی از good eats

36 comments:

شف ممنون
خیلی خوشمزه است
چرا جور در نیاد؟
خیلی باحال می شه
مرســــــــــــــــی

شف جونم دست طلا
اتفاقا امروز فتوچینی گرفتم و به شدت مایلم با سس خوشمزه رسیپی شما امتحانش کنم
قطعا بهتر از همیشه میشه

به به بابا کی میگه با بعضی از ذائقه ها جور در نمیاد؟؟؟/!!!!!!!!!!111
منکه پایم برا اینجورچیزا
راستی خانوم پروژه فراپوچینو با موفقیت اجرا شد فوق العاده خوشمزه
http://picasion.com/pic28/fba3aae0402ef8b70e38aa11fee42a7e.gif

به به ! من عاشـــــــــــــــــــــــــــــــق پاستام شف جووووووووونم !!!!!!!!! دمت گررررررررررم!!!!ا
راستی الان چند وقته میخام واسه اون میلک شیک رژیمیه موز تشکر ویژه نمایم !علاج کار من تنبل بید !!!!!!!!!!!!!!ا الان تشکر نماییدم!ا

چه خوشگل شده آرتا خانم.
نوش جونت.
فقط یک نکته!!!!!!!!!!!!!!!!
) میدونی که مصبر پارتی بازی بلد نیست
)
لطفاً یک کپی هم در قسمت مربوطه اش از کار قشنگت قرار بده!
در راستاری آرشیو کردن!

کارررررت می زنیممممم.

ماکارونی با پنیرررر رو من خیلی دوست بدارم.
در ضمن این رنگهای ویلتون رو امروز به دست آورنده اش دادم. فردا می برمشون فرودگاه. به زودی به امید خدا می رسه دستتون.

مروارید جون من به سهم خودم ازت ممنونم.
ما هم بی نصیب نمی مونیم.
شف چیز میزای خوشگل درست می کنند و ما هم کیف می کنیم.

این هم بستنی سوخاری ِ من!

http://www.bilder-space.de/bilder/cf10c4-1281297539.jpg

البته بااینکه مطمئن بودم وا نمی ره تو روغن اما باز هم با کلی سلام و صلوات راهیه روغنش کردم!
خیلی متفاوت بود.
ممنون

وای خیلی خوشمزه به نظر میرسه . گرسنههههههههههههه ام شددددددددددد. امان از این پنیر چدااااار. دستت درد نکنه شف جان بوووس

به قول مروارید اومدم کارت بزنم
تا درست کنم یه چند روزی طول میکشه
ولی من واقعا از دست این فیلترا عصبانیم
محل کارم نمیتونم عکسا رو ببینم میرم خونه دوباره نگاه میکنم فقط تا خونه رفتن هزار مدل تو ذهنم تصورش میکنم و همیشه بهتر از تصورات من از اب در میاد
ممنون عزیزم

دستت درد نکنه شف جون . صبحمون رو به خیر می کنی با دستورات خوشمزه ت. ممنون به خاطر زحمتی که برای آموزش می کشی . من اینو قبلا درست می کردم البته بدون تخم مرغ و برگ بو . پس خودم یه پا خارجکی بودم خبر نداشتم ! :دی شاد باشی .

بهاره
وای من عاشق این غذای چرب و چیلی و خوشمزه و پر کالری هستم بدون عذاب وجدان و بدون دیدن عکسهاش درست میکنم و میخورم هیچی هم جلو دارم نیس به قول قدیمیا خوردن مردن به از آرزو به گور بردنه مرسی طیبه جون مروارید جون من هم از شما متشکرم من هر روز باید اسم و کامنتهای شما رو هم بخونم عادت کردم

طیبه جون......
من از این مدل ماکارونی دوبسته گرفتم(چون از شکلش خوشم اومد) اما هرچی گشت زدم هیچ رسپی براش نیافتیدم.
یه دنیا مرسی

وااااااااااااااای بازم چدار
با این پنیرای چدار کاله میشه اینجور غذاها و یا سس بشامل رو خوب در آورد ؟
واقعا پنیر چدار کاله ، چدار واقعیه یا نه ؟

به به من عاشق پاستام.. رفت تو لیست :)
فقط یه سوال چون پنیر داره برای ماه رمضون تشنه نمیکنه؟

دوستان بفرمائید گراتن میگو

@ احسانه

خانوووووم، شما خواهشا شکسته نفسی نکنید که شما سر دسته ما هستید و شما زحمت تهیه مواد اولیه تهرانی!! رو برای شف می کشید.

این که چیز قابل داری نیست. مشکل اینه که برای چیزهایی که شاید با گمرک ایران مشکل پیدا کنه باید بار رو داد مسافر بیاره، که مسافرها خودشون تا خرخره پرن!!

@ بهاره

ممنون بهاره جون. دیگه همه شدیم همشاگردی توی این کارگاه دوست داشتنی، یه روز که یکی امون نیست، دلمون تنگش می شه و دلواپسش می شیم.
موفق باشید.

سلام. من که خیلی‌ پاستا دوست دارم مخصوصا اونایی که سس سفید یا آلفردو دارن اینم حتما امتحان می‌کنم. طیبه جون من اسم این ماکارونی رو نمیدونستم ممنون که اسمشو یاد دادی. ولی‌ تو سوریه یه نوع سوپ با این البو درست می‌کنن به اسم اسابع محروقه(انگشت سوخته) من رسپیشو از زن دایم گرفتم.شخصاً طعمشو خیلی‌ می‌پسندم چون توش رب انار داره فکر کنم بقیه هم بپسندن(حالا اگه دلت خواست به لیست بلند بالات
اضافه کن پشیمون نمیشی
:0‌)

میبخشیا یه شاگرد خیلی‌ خیلی‌ پر رو سوال میپرسه؛می‌شه نان پیتا رو هم به لیستت اضافه کنی‌(آیکون یه پریس خجالتی به پیروی از مروارید جون)

@ آرتا:
آره فراپوچیونو واقعا طعمش عالیه. تو تابستون تنوع جالبیه

@ مروارید:
من از الان ذوق زده هستم
البته واقیتش اینه که از همون موقع که خریدیش تا الان از ذوق زدگی در نیومدم

@ نازنین:
بازم میگم که فوق العاده است کارت
منم هنوز تو فریزر دارم. امروز میخوام واسه مهمونام درست کنم

@ آرام:
رسپی هاش متفاوتن
شما هم کاملا صحیح درستش کردی
این ولی یه ورژن دیگه شه

@ زهرا:
من نمیدونم. اصلا تا به حال چدار کاله رو ندیدم
کاله محصولاتش رو بوشهر نمیفرسته

@ ضحی:
چرا تشنه میکنه
هر چیز شوری بعدش آب میطلبه
ولی من پی این حرفا نیستم
تازه یه روز افطار ( هفته پیش) پنیر سرخ کرده خوردم! حسابی چسبید
بعدشم پای لرزش نشستم
@ پریس:
به حق چیزای ندیده و نشنیده
پریس جون این یکی رو هم ندیدم تا حالا
و جالبه بدونی که من الان روزی یکی دو ساعت آشپزی عربی نگاه میکنم
حتما چون پاستا داره نباید سنتی باشه. چون عربها هم غذاهای مدرن وارد آشپزیشون شده و بد جوری هم علاقه بهش دارن
پیتا رو ولی چشم حتما
چند ماهه میخوام درست کنم تنبلیم میشه

آی خداخیرت بده طیبه جون اگر پیتا رو آموزش بدی . گرچه قبلا گفتی سفارش قبول نمی کنی . روم به دیوار . باور کن نمی دونی چقدر من یکی باید منت این سوپری های محل رو بکشم واسه 4 تا دونه نون پیتا ... بعد هم که لطف می کنند بیات شده می دن دستم . خودمونیم ها این شیراز ما هم مثل بوشهر شما خیلی چیزها پیدا نمی شه ، مثل خیلی از پنیرها ، من شیر عسل خارجی هم به زور گیر آوردم. البته فکر کنم شما باز وضعتون بهتره و چیزهای خارجی بهتر گیر میارید . شاد باشی .

آره ولی جدیدا همه فروشنده ها میگن داریم اجناسمون رو میفرستیم شیراز
کم کم مجبور میشم بیام شیراز خرید
:p
چشم
میاد بالای لیست

شف جان بجای چدار میشه گودا استفاده کرد؟

پارمزان بهتره. بعدش "بوتا کزه" بعد اگه هیچ کدوم نبود دیگه گودا
ولی نصفش گودا نصفش پنیر خامه ای. چون گودا به اندازه اون پنیر های دیگه چرب و خامه ای نیست

البته یه وقت فکر نکنی این پنیر ها که گفتم اینجا گیر میاد! نه . نیست. از تهران باید بخریم

من خیر سرم تهرانم، ولی ظاهرا باید خیلی بگردم تا اینا رو پیدا کنم
ولی خیلی خیلی ممنون که جوابمو دادی شف جونم

مقش شب

http://www.bilder-space.de/bilder/1b427f-1281553176.jpg

من تا به حال برگ بو رو توی غذاهایی که یا گوجه و سیب زمینی هستن و یا گوشت استفاده می کردم. تا به حال توی سس سفید ازش استفاده نکرده بودم و تجربه خیلی جالبی بود.
خیلی خوشمزه شده بود، دستتون درد نکنه.
ما اینجا عادت کردیم که سسمون رو همیشه موقع غذا بریزیم روی ماکارونی. این که با هم مخلوط بشه اینجا زیاد مرسوم نیست. به همین خاطر فکر کنم دفعه دیگه من سس رو دیگه با ماکارونی مخلوط نکنم، فقط باید احتمالا بذارم بعد از اضافه کردن تخم مرغ روی حرارت که تخم مرغ خوب ببنده.

اینجا گاهی اوقات کره رو داغ می کنن و آرد سوخاری رو برای مدت زمان کمی توی آن تفت می دن که کمی طلایی بشه. نمی دونم با این روش آشنا هستید یا نه، بعد این مخلوط رو روی مثلا مارچوبه می دن و یا حتی روی ماکارونی . بیشتر هم بچه ها دوست دارن این غذا رو یعنی آرد سوخاری سرخ شده با ماکارونی و بزرگ هم که میشن، جزء غذاهای خاطره انگیزه براشون و از اونجایی که خیلی سریع درست می شه خودشون هم درست میکنن. من خودم ولی عاااااشق این آرد شوخاری هستم روی مارچوبه سبز.

یعنی سیب زمینی آب پز، مارچوبه سبز و روی مارچوبه این آرد سوخاری، اومممم.

خلاصه نزدیک بود همه آرد سوخاری هاش رو خالی خالی بخورم، ولی حفظ آبرو کردم!!

نمی دونم می دونید یا نه، توی جزیره

Madeira

یک کبابی هست که با شاخه های درخت برگ بو درست می شه. یعنی شاخه ها می شن سیخ و گوشت رو به شاخه ها به سیخ می شکن و کباب می کنن. تمام عطر این برگ بو می ره توی گوشت، وای یک رویا است طعمش. ولی از بس که اونجا توریست زیاده و خود مردم این جزیره هم خیلی خیلی در مصرف این کباب زیاده روی می کنن، درختهای بیچاره در معرض نابودی هستن.
وای چقدر نوشتم!!

آره مک اند چیز رو میشه به هر روشی درست کرد
اونی رو که بیشتر خوشت میاد کار کن
سوخاری کردن آرد سوخاری اون هم با کره! رویاییه. اینجا اسپرگس پیدا نمیشه و منم تا به حال جای دیگه ای هم نخوردم . پس نمیتونم متوجه بشم چه طعمی میتونه داشته باشه
ولی زیاد دیدم که توی تلویزیون درست میکنن

در مورد خوردن کاور گراتینه شده مک اند چیز باهات هم دردی میکنم! منم کاورش رو از همه بیشتر دوست دارم

بله به غیر از درست کردن کباب با ساقه برگ بو کباب با ساقه رزماری رو هم دیدم
ولی چون با خوردن کباب مشکل دارم و این دو هم تازه اش اینجا پیدا نمیشه. خودم نخوردم

اسم جزیره رو هم بار اولیه که میشنوم
خیلی جالب بود
مرسی از اطلاعات جدیدی که میدی مروارید جون

پس عجب جزیره خوشمزه ای است مروارید جون.
نمی شه ما هم یک تور برگذار کنیم بلند شیم بریم اونجا کباب بخوریم؟(چشمک)............

شف ممنون
مراحل و عطر و بویش که عالی بود.
انشاالله بعد از افطار از طعمش هم خواهم گفت.
http://picasion.com/pic28/173a93449b6c3ca9a39b740a92f3b001.gif

شف جون ممنون
خوشمزه بود. همه هم خوششون اومد

پس شماها همه خارجی پسندید
;)

سلام شف
من امروز یه مک اند چیز درست کردم که چون پنیر چدار نداشتم پنیر گودا رو با پنیر خامه ای قاطی کردم قیافش خیلی خوب شد اما احساس می کنم بی مزه شده هر چی فکر می کنم به عنوان ادویه توش چی بریزم که مزه بگیره چیزی به ذهنم نمیاد البته من برگ بو نداشتم و جاش نعنا ریختم شما می تونید کمکم کنید؟ مرسی

گودا طعم خاصی نداره. پنیر خامه ای های ایرونی هم که اصلا جالب نیستن. میدونم چی میگی که بی مزه شده. از بلوچیز یا بوتاکزه استفاده کنید
برای ادویه...جوز هندی. ادویه فروشیها دارن

مرسی ، خیلی عالی بود
امروز دلمون یه غذای خاص میخواست و برای همین شروع کردم به گشتن توی آرشیو
به این غذا رسیدم و گفتم بزار امتحانش کنیم
واقعا خیلی خوب بود
ممنونم

من همین یه ساعت پیش این غذا رو ساختم. بسی خوشمزه بود...وقتی آوردمش سر میز، به عنوان یه غذای محلی:)،
چون یکی از غذاهای مشهور کاناداس، معرفیش کردم. خیلی دوستش داشتیم..خیلی خوب بود. من نمیدونم چرا هرچی کالریش بالاس خوشمزه س:))
خلاصه که امدم تشکر کنم و بگم که خیلی خیلی خوشحالم که با آدم سخاوتمندی مث شما آشنا شده م
بازم ممنونم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...