2010/08/11

پای رطب



يك دسر سالم و بسيار خوشمزه ( از ديد من) و البته در صورتي كه شما هم از رطب خوشتون مياد اين پاي واسه خودتون ساخته شده. يه كراست ترد و يه فيلينگ نرم و كرم مانند كه اصلا توش شكر به كار نرفته و شيرينيش دل رو نميزنه از همه مهمتر گردو ... همه با هم يه پاي خوشمزه رو تشكيل ميده كه به خاطر داشتن هل، عطر خوبي هم داره. و اگه مثل من در نهايت روش هم شير خشك بپاشيد ( به دليل طعم خيلي خوب شير نيدو) ديگه واقعا عالي ميشه.


و حالا ... ماجراهای یک شف ترسو:

ما ناهار دعوت زن دايي حشمتم بوديم و من چون خيلي وقت بود واسه داييم هيچي درست نكرده بودم تصميم گرفتم دست خالي نرم. آخه دايي جعفرم تو كل خانواده تنها كسيه كه مث خودم براي شيريني جون ميده!

من كه مثل آدما زندگي نميكنم كه...فرداش تا ساعت دو و نيم سر كار بودم ( البته مديرمون گفت بايد تا شب بموني ولي من تا آخر وقت كارا رو تموم كردم. از بس بچه زرنگيم. وجدان کاری بیداد میکنه. تازه کار یکی از همکارا بود که رفته مسافرت) واسه همين از شب قبل درستش كردم. گذاشتمش توي يخچال تا جا بيافته! فرداش هم بعد از اداره با ترس و لرز رفتم خونه و روش پودر شير پاشيدم و تندي يه دونه عكس نصفه نيمه گرفتم قبل اينكه گربه شاخم بزنه! جريان ترس و لرز و شاخ چيه؟ حكايت داره. مفصله ولي خلاصه اش اينه:


من صبح كه رفتم توي آشپزخونه كه واسه تغذيه اداره ام خارك بردارم ( خارك همون خرماست فقط يه مرحله قبل از رطب. بعد از رطب هم كه ديگه خرما میشه) ... يه صدايي از پشت آبگرمكن شنيدم... صداي فيس فيس مار! مثل اينكه يه مار بزرگ داشت از آبگرمكن ديواري ( سايز بزرگ) بالا ميرفت. گفتم يا امام زمان تموم شد! در جا مث سنگ شدم و تمام بدنم ميلرزيد. با وحشت از خونه زدم بيرون ... قبل از اينكه به پايين پله ها برسم گزارش كار رو تلفني به آقاي شوهر دادم و گفتم "من دارم ميرم اداره و بعدشم خونه داييم و تا عصر نميام . وقتي برگشتي ترتيب ماره رو بده تا من برگردم". از اونجايي كه هيچ مردي قرار نيست تو اين دنياي وانفسا حرف هیچ زني رو بپذيره. گفت صداي آب توي آبگرمكن بوده كه با فشار بيرون ميومده. ديگه دردسرتون ندم... بماند اينكه تو اداره، مابين كارهايي كه تند تند انجام ميدادم كه قبل از عصر تمومش كنم، سه بار گريه كردم!... آره. اینا همه بماند... آقا حاضر نشدن تنهايي برن خونه و عصري دو نفري رفتيم. منم از همه خانواده ام حلالیت طلبیدم و مشغول الذمه شون کردم كه اگه ديگه منو نديدن خونم گردن آقاي شوهر بوده كه منو با خودش ميبره به خونه مارها!


نتيجه مار گيري چي شد؟


ماكاروني بوده!


نخنديد خب... باور كنيد صداش عين خزيدن مار بود. اين بسته اسپاگتيه رو باز كرده بودم ولي چون شبش عجله داشتم درش رو درست نبسته بودم و جاش هم بد بوده. خلاصه دونه دونه ليز ميخورده از پشت قفسه ميافتاده پايين و ايجاد صداي يه افعي گنده ميكرده... نخنديد خب... بچه كلي گريه كرد سر اين جريان!


من مار زياد ديدم. حتی يك متريم. اصلا هم تا به حال نترسيدم. مارمولك و سوسك و موش رو هم مث آب خوردن به قتل ميرسونم ولي نميدونم چرا اونروز بد ترسيدم در حدي كه تا عصر ميلرزيدم. و مامانم هم تعجب كرده بود كه بچه شجاعش چرا اينقدر ترسو شده!


خلاصه اگه ميبينيد عكسش نصفه نيمه است و زاويه خوبي هم نداره ( آخه من هميشه حداقل 20 تا عكس از چهل زاويه ميگيرم تا يكيش درست در بياد) ديگه خودتون بپذيريد كه يه آدمي كه هر آن امكان داشته مار دور گردنش بپيچه و دستاش ميلرزيده بهتر از اين نميتونسته عكس بگيره. تازه من صرفا واسه اينكه فرضيه آقاي شوهر رو هم امتحان كرده باشم... با شجاعت به محل سمع مار نزدیک شدم و شير آب رو باز كردم و صداي مار از آبگرمكن بلد نشد! پس در عين ترسويي تمام گزينه ها رو هم تست كردم.


اين هم از داستان مار ما.... اون موقع که من داشتم قالب تهی میکردم همه تو خونه داييم مسخره ام كردن! مثلا زن دايي مژگانم ميگفت: " اين صداي مار كه ميگي يعني چي؟ يعني میگفت : من مارم!".... حالا شما نخندید خب گناه داره بچه

بگذريم... در عين حالي كه شرايط سختي حكم فرما بود... از طعمش لذت كافي برده شد


براي كراست:

كره 100 گرم

آرد يك و نيم ليوان

وانيل 1 ق چ

شير 2 ق غ

براي فيلينگ:

رطب 2 ليوان

هل 1 ق چ

تخم مرغ 1 عدد

قهوه فوری 1 ق غ

نشاسته 1 ق غ

گردو نصف ليوان





شيوه صحيح درست كردن خمير پاي رو كه بلديد. يعني بايد بلد باشيد چون چند تا، تا به حال درست كرديم. مهم ترين نكته اش چي بود؟ ( تو كامنت ها بنوسيد ببينم بچه هاي خوبي بوديد يا نه)


فقط دقت كنيد مخصوصا الان كه تابستونه حتما كره سرد باشه. از توي يخچال ( نه فريزر) بيرون آورده و خوردش ميكنيم و باهاش خمير درست ميكنيم. به خاطر وجود شير ، يه خمير فوق العاده لطيف بدست مياد. پس حواستون باشه زياد آرد نريزيد. البته آردش مناسبه ولي اگه ديديد خیلي شله.. چون آردها جنسشون فرق ميكنه.. كمي آرد اضافه كنيد. ولي در كل خميرش خيلي نرمه. زياد آرد نريزيد كه خرابش ميكنه. بعد به شكل ديسك درش آورده و میذاريم توي يخچال به مدت نيم ساعت.


با وردنه خمير رو باز كرده و به همون روشي كه گفتم به قالب منتقل ميكنيم. بعد هم كه مثل هميشه با چنگال آبكشش ميكنيم. خيلي مهمه يا بايد آبكش شه يا "بلايند بيك". پس خوب سوراخ سوراخش كنيد كه يه وقت پف نكنه.


از ده دقيقه قبل فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار ميديم. و قالب رو در فر ميذاريم به مدت 15 دقيقه.





براي فيلينگ... هسته رطبها رو ميگيريم. رطبهاي من خيلي شيره دار بودن ولي اگه واسه شما خشكه بايد حتما توش ربع ليوان شیره خرما بريزيد. اگه كسي ميخواد از خرما استفاده كنه بايد از شيوه استيكي ديت كيك كه آموزش دادم استفاده كنه.

اگه از هل خوشتون نمياد ميتونيد از دارچين يا زنجبيل استفاده كنيد.

همه مواد به جز گردو رو خوب با همزن ميزنيم تا تخم مرغش خوب مخلوط شه و يه كرم يكدستي بشه.

در نهايت گردوها رو توش ريخته و با قاشق چوبي مخلوطش ميكنيم




روي كراست ريخته و توي فر قرار ميديم به مدت نيم ساعت. فقط حواستون باشه كه اگه داشت رنگ كراستتون تيره ميشد... يا رنگ فيلينگ تيره ميشد... حتما از فر درش بياريد يا دماش رو كم كنيد چون داره ميسوزه!


بعد بايد بره توي يخچال تا خوب ببنده و بعد قالبي برش بخوره





من روش پودر شير خشك نيدو پاشيدم. يعني با الك. ولي شما ميتونيد پودر قند بپاشيد. يا پودر نارگيل يا بادام يا گردو يا پسته يا ....


طعمش خوب ميشه... آقاي مارگير در حال رانندگي يه اسلايسش رو خورده، و تا برسيم خونه "ممممممممممممممممممممممم" ميفرمودند!

چيز خوبي ميشه. واسه افطاري هم مناسبه.


91 comments:

I LOVE U SO SO ... SO MUCH. KISSSSSSSSSSSSSSS. THIS FLOWERS IS JUST FOR U & AGHAYE SHOHAR.


````````````☼
``````````* % *
````````* % * % *
``````* % * % * % *
````* % * % * % * % *
` * % * % * % * % * % *
``````````\\`\`\\`||`//`//`/
``````````````\\`|`//
```````<<`>>@<<`>>
``````````````//`|`\\
````````````/`//`|`\\`\
````````/`/`/`//`|`\\`\`\`\

بابا زن دایــــــــــــــــــی
کی می ره این همه راه ووووووووووووو
شف جون چه ساخته ای. مرسی.
حالا ببین با شرایط امشب ما چه شکلی خودمو رسوندم به کارگاه.

شف جونم همه جوره هنرمندی
ضمن اینکه خیلی توی اشپزی هنر در میکنی عکسای خیلی خوشکلو و ماهی هم میگیری
پای رطب هم خوشمله ولی ما که رطب تازه نداریم

خانم اجازه؟

نکته کراست اینه که زیاد ورزش ندیم.

مقش شب

http://www.bilder-space.de/bilder/1b427f-1281553176.jpg

توضیحش بعدا لطفا

وای الهی بمیرم چی کشیدی شف جونم !!ا
ولی خیلی خوشمزه به نظر میاد و البته مناسب افطاری !!!ا
دستت درست

کارت یکه
دیگه چی بگم والا

رطب میدوسم اونم با این سبکش که دیگه فوق العاده شیک میشه

شف یه دنیا تشکر

Salam Tayebeh joon,
man akharesh taghat nayavordam o ba inke vaght nakardam emrooz beram biroon, cup cake e ghahvatoono dorostidam ba hamoon 00 flour. aali shode ta'mesh o boosh, koli ham tarafdar dashte ta hala.
rasti, halvaye ba tazine gole rose ro ham dorost kardam albate bedoone golash o Hel, faghat zaferoon zadam behesh,oonam khoob o latif shode. khastam tashakor konam azatoon va 1 soal raaje be cupcake ha:
ba inke kheili latife mogheye khordan, vaghti ham ke michidamesh, ghesmati ke too cupeshe, narm bood ke ye dafe fekr kardam nakone khoob pokhte nashode, vali pokhte bood kamelan,in tabiee ye? rasti, ba inke joosh e shirin nazadam behesh aali bood pofeshoon. vaghean merc va omidvaram ke mahe ramezoon maahi por az barkat bashe baratoon. mano ham doa konid sare eftaar. vaase hameye azoonaye sare eftar o sahare iran delam tang shode.eltemas doa

الهی شف
من که داشتم خاطراتتو می خوندم کلی ترسیدم!!!!!!!!! چه برسه به شما که داشتی از نزدیک لمسش می کردی.
وای
اما چه شود این پای رطب.
بماند که من هنوز نفهمیدم فرق این خرما ها با هم چیه؟! هزار نفرم به هزار مدل برام توضیح دادنا اما وقتی اسمشون میاد من همین جوری با بهت طرف صحبت و نگاه می کنم!
تو حرفه ما هم که یکسره داریم در این باره صحبت می کنیم خوب کلی افت کلاس داره!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خلاصه عزیزم از سفر مسافر ما به عسلویه یه ظرف از همینا که من ندانم اسمش چی چیه برامون رسیده!
برم تو کارش که برای فردا اولین مراسم افطاری براشون درست کنم!
دستت طلا شف جون

khob man emshab farsi neminevisam(na ke hamishe kamelan farsi minevisam:P) akhe alan daram AZ laptop dadasham estefade mikonam ke behnevis nadare
tayebeh joon man ta hala pie dorost nakardam yani zamanay ghadim dorost kardam yadame kerastesh kharab shodo khoshk looooooooolbad az oon gheyde pie ro zadam ta inke tasmim gereftam blue berry pie ro dorost konam mostahzar hastid ke blue berry yaft nashod! mibini alamo adam nemikhan man pie dorost konam
vali in yeki gozineye monasebiye chon farmoodin mishe ba khorma dorost kard
albate rotab darama vali chon kame gozashtamesh vase ranginak
hala age in pie dorost shod aks migiram begin amin!
tayebeh joon man ghatele sosk hastam vali az hezar metriye marmoolak ham rad nemisham aslan age bebinam shab khabam nemibare makhsosan ke inja khoneye mamanbozorgam marmoolak ke che arz konam temsah daranloooooooooooool
in hame ghese goftam ke bedooni vaghean dokhtare shojae mamaneti hala fek kon man mar bebinam onam to khone onam poshte abgarmkon! aslan karam be gerye zari ham nemirese dar ja degh mikonamlooooooooooooooooooool
bego kasi behet nakhande az to bad tar faravoone
bazam tomar neveshtamloool
shab be kheyr

salam chef aziz. vaghean honarmand hastid. man gahi baraye tart kole mavad ro mirizam to blender kolle mavad mesle doone berenj ke shod arom ba noke angosht khamiro form midam. javab mide. vali nemidoonam keifiatesh fargh mikone ya na. be har hal merccc.

مصبر جوووووووووووون کجایی که همشاگردی ها هی دارن فینگیلیسی می نویسن ن ن ن ن!!

پریس جون، حتی اگر روی کامپیوترتون نرم افزار بهنویس اینستال نباشه، شما خیلی راحت می تونید برید توی سایت بهنویس دات کام، اونجا فینگیلیسی بنویسید، وقتی خودش اتوماتیک به فارسی تبدیل کنه، اون قسمت فارسی رو کپی پیست کنید اینجا.

خوب در مورد مقش شبی که اون بالا گذاشتم بگم که مقشم مک اند چیز بود، توضیحات در قسمت مربوطه.

شف جون، من یک عدد بامزی شجاع تشریف دارم. جالب اینجاست که حتی وقتی ایران هستم، سوسکی چیزی دیده میشه، همه من رو صدا می زنن. اینها رو گفتم که یه داستانی رو تعریف کنم.
یک شب من خیلی دیر رفتم بخوابم، خونه قبلی امون بود. آقای همسر هفت پادشاه رو هم به خواب دیده بود. در نشیمن به سمت راهرو رو که باز کردم برم بخوابم، همزمان چراغ راهرو رو هم روشن کردم که دیدم یک چیز گنده سیاه شروع به پرواز و به در و دیوار خوردن کرد!! من قبضه روح شدم، به هر چیزی فکر می کنه آدم، مگه این که چنین جونورهایی رو توی خونه خودش ببینه، مشکل دقیقا اینجاست. در نشیمن رو بستم. هی این پرنده هه خودش رو می زد به در و یک صدای چندش آوری هم داشت. حالا من هی داد و بیداد، مگه آقای همسر بیدار می شد!! بعدش زبونم بند آمده بود، مغزم هنگ کرده بود. حالا آقای همسر بیدار شده، من داد می زنم اون پرنده هه که کوره توی راهروهه!! اسم پرنده هه به ذهنم نمی رسید و منظورم هم خفاش بود. اسم خفاش یادم نمی یومد.
خلاصه تا آقای همسر آمد بیرون پرنده کوره از همون راهی که آمده بود برگشته بود رفته بود، یعنی از پنجره چار طاق باز حمام!!

خلاصه که هنوز که هنوزه آقای همسر تا جایی خفاش می بینیم، می گه آخی این بیچاره ها چقدره کورن!!

از این به بعد هم یک نی لبک بدید دست آقای همسر کمی تمرین کنن، اگر باز جایی خواستن مار گیری کنن، حداقل بتونن خودشون تنهایی برن!! بابا معرفتتتتت!!

مروارید جون گیر نده بیا اینم فارسی حالا خوبههههههههههه؟ مشق شب منم مک اند چیز بوده ولی‌ الان حس ندارم عکس بذارم خوابم میاد

سلام شف عزیزم
الهی من بمیرم آخی خیلی وحشتناکه اگه من ترسو بودم که دیگه به خبر دادن هم نمیرسید بوسسسسسسسسسسس
خیلی خوشکله حتما مزه اش هم عالیه

سلام طسبه جون اين ماجرايه ماره خونه شما رو که خوندم ياد خاطره خودمون افتادم ما هم يه شب با خواهرم تو اتاق خوابيده بوديم اون رو تخت خودش اونطرف اتاق منم رو تخت خودم اينطرف اتاق از قضاي روزگار داداش کوچيکه اصرار منم بيام اتاق شما دردسرت ندم اومد جاشو وسط دوتا تخت پهن کرد نصف شب ديدم هي خواهرم صدا ميکنه افسان يه صدايي مياد ميشنوي منم ميگفتم نه بخواب ايه الکرسي بخون هيچ صدايي نيست و خوابم برد چشمت روز بد نبينه يه هويي ديدم يه چيزي از رو هواا افتاد روم و جيغ ميزنه بيدار شدم ديدم خواهرم انچنان از ترس دور خيز برداشته و فاصله دوتا تخت زيادو جفت پا پريده بود رو تخت منو جيغ ميزد دزد دزد خلاصه بابا و مامان اومدن تو اتاق اينم گريه که زير تخت دزد قايم شده از سر شب صداي خش خش مياد چراغ و روشن کرديم ديديم اي دل غافل پلاستيک ماکاروني که داداش کوچيکه توش ماشينشو گذاشته بوده و نصف شب هي پاش ميخورده بهش صدا ميداده

ممنون از اموزش خوبت
قرار بود به من از کيکا و بيسکوئيتاي امريکايي ياد بدي عزيزم من همچنان منتظرم

این از اوناس که بابام پایس.... بریم خرما مون رو بگیریم و دست بکارشیم

سلام
خیلی با حال می نویسید. واقعا خواننده احساس همدلی می کنه باهاتون. تازه وقتی می نویسید نخندید آدم نمی دونه چطوری نیشش را ببنده!!!!
طیبه جان من یه مقدار خارک زرد کوچولو از بوشهر برام آوردن که نبدیل به رطب شده می خوام اونو استفاده کنم. ببینم چی می شه .
مرسی
راستی منم مار کشتم. محل زندگی اصلی من به بوشهر خیلی نزدیکه. یه دوست بوشهری توپ هم خدا نصیبم کرده.
سلامت باشی همیشه

سلام خانوم تبريك ميگم واقعا خيلي هنرمندي

نوش جان واما جواب سوالت:مهمترين نكته در ساختن خمير پاي اينه كه همه چيز بايد سرد باشه.

سلا طیبه جون.مرسی از آموزشت خیلی خوب و لذت بخش بود.
من درسامو نخوندم واسه همین این سوالا جا خالی می ذارم می رم سواله بعدی.ببخشید خیلی عقبم. دارم دنباله مطالب می گردم. خیلی هم بامزه می نویسی. شاد باشی و نترس بمونی

طیبه جون من رشت هستم و دستم از رطب کوتاهه
ازطرفی خیلی دلم این پای رو میخواد
میشه با خرما درست کنم ؟
مقدارش عوض میشه؟

الهی بگردمممم.چه حالی داشتی.خدارو شکر که فقط شبیه مار بوده (:
مرسی طیبه جووووون.چقدر مناسب افطاره.امشب که مواد لازمش رو ندارم اما فردا ایشالا درست میکنم.
در مورد جواب کامنت قبلیمم ممنونتم.باید برم سرچ کنم اون اسمایی رو که گفتی.
فقط نمیدونم چرا چند وقته قسمت سرچ وبت برای من ظاهر نمیشه.یعنی میزنه در حال لود.باز نمیشه که توش تایپ کنم.

راستیییی برنامه امروز منال رو دیدی؟ساعت 3 که گرفتم دیدم اواسط برنامست.اسم غذاش این بود:بریانی الکفته
چقدرم خوش قیافه شده بود
من فعلا برم دنبال دستور خمیر پای.
شاد باشی دوستم.

@ اشرف

دوست عزیز،

شف نوشتن:

اگه كسي ميخواد از خرما استفاده كنه بايد از شيوه استيكي ديت كيك كه آموزش دادم استفاده كنه.

لینک ایستیکی دیت کیک رو هم براتون می ذارم، چون قسمت جستجوی کارگاه فعلا به لقاءا... پیوسته:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html

@ نگین

نگین جون قسمت سرچ و بعضی از دیگر گزینه های کارگاه خراب شده!! شما اگر اسم خاصی رو می خواهید، توی خود برادر گوگل جستجو کنید
من در حال حاضر همین کار رو می کنم و سریع هم به نتیجه می رسم.

طیبه جون یک سوال
آیا می توان این پای را از قالب خارج کرد؟ یعنی بطور کامل برش گردونیم!
مرسی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

خب اینم از پیتزا چیزبایت ما
خمیرش عاااااااااااااالی بود، دستت درد نکنه شف جونم :*
http://myup.ir/images/74985214209060480716.jpg
http://myup.ir/images/72864547938174524111.jpg

اما زمان پختش خیلی بیشتر از اونی که شما گفته بودی ، با اینکه خمیرم خیلی نازک بود

وای مرسی طیبه جونم من عاشق رطبم ....حالا باید بگردم توی سایت تا بتونم نکته های کراست رو دربیارم
و اگه تنبلی نکنم بدرستم

طیبه جونم بلا ازتون دور باشه
کجائین امشب
ریفرشم امشب بی نتیجه موند و نگرانتون شدم
خوش باشین و در نهایت سلامتی

شاگردان عزیز کارگاه همه بدون مخش شب اومدند طیبه جون هم پنج شنبه ها رو تعطیل کردند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
همیشه هم تر و خشک با هم می سوزن!!!!!!!!!!!!!!

ااااااااااااااااااااا. این دستورالعمل جدیده ؟؟/؟؟/ 5شنبه ها بیخیال شیم..........

نه نــه نــــه !!!!!!!!!!!!!ا
این کارو نکن شف بزرگ!!!!!!!!!!ا
بابا به خدا من هر چی از مشقامو بتونم و برسم مینویسم ولی چون خودمو ریز میبینم هیچ وقت جرات عکس گذاشتن و اینا ...!نداشتم!!!ا
حالا میذارم ببین!ا
فقط نخندیا!!! آخه من عکاسم !!! ولی عاشق آشپزی!!!!ا

اینم مافین بلوبری ولی بدون بلو بری !خب نداشتم دیگه ! جاش مربا آلبالو ریختم ...شف واقعا مزش خوب بود
http://megapic.ir/images/03rddw027ygsihvwuzby.jpg
http://megapic.ir/images/mf664cztx5735vcufra6.jpg
http://megapic.ir/images/4xkx3eu9nrysww753.jpg
چشم حتما تو لینک دستورش هم میذارم ولی الان سیستمم کنده ایشالا بعدا

عکاس خانم دستت درد نکنه نجاتمون دادینا

هههههه! مبصر جونم من حاضرم برم گوشه کلاس یه پا مو هم بالا بگیرم و با دستام هم سطل زباله رو بگیرم بالا !!!!!!!!!! فقط شف جونم هرروز بیاد آپ کنه!!!ا
:( تورورخدا

راستی شف جونم اگه بشه میخوام این پای رو با روغن مخصوص شیرینی خشک درست کنم آخه طعم کره توی پای نمیپسندم (اخم نکن شف جون بد سلیقه ای شاخ و دم نداره که )میدونین یه بار پای سیب درست کردم مثل همه رسیپی ها با کره ،همه خوششون اومد منتهی تا آخرین لحظه حس میکردم واسه خوشحالی من همه به به چه چه میکنن.
:((
حالا میخوام ببینم این سری چطوری میشه
البته با اجازه شما :دی

شاگرد اول کارگاه... سرکار خانم مروارید خانم!!!!! ماشالا هزار ماشالا خیلی موشکافانه با مسائل برخورد میکنن. دلیل اینکه همه غذاهایی که درست میکنن عالی میشه هم دقیقا همینه
آدم اگه مث من بی دقت باشه ... آخرش یه جاش یه چیزی رو از قلم میندازه
یه کف مرتب واسه مروارید جون بزنید

با تشکر از ابراز همدردی دوستان... من خودمم یه کم به خودم خندیدم. ولی هنوزم وقتی به محل حادثه نزدیک میشم یه کم... یه کم.... اصلا هیچی

در مورد دوستانی که رطب ندارن.... خرما استفاده کنید. خرما ها هم تنوعشون زیاده. ممکنه شیره دار و نرم باشن و یا خشک. اگه نرم و شیره داره که یک و نیم لیوان خرما رو به همون شیوه استیکی دیت کیک درست کنید
اگه خشکه باید یک لیوانش رو خمیری کنید
در کل شما به یک لیوان خمیر خرما یا رطب احتیاج دارید
غلظتش مثل ماست سفت بشه

@ Maryam cy:
نه عزیزم بافت کیکش کاملا یکنواخته. نباید جاییش نرم یا خمیری باشه
هر وقت خواستی جوش شیرین رو حذف کن زیاد مهم نیست
رنگش رو ولی تیره تر میکنه و پوک ترش میکنه

@ احسانه:
بگو واسه ات بفرستم
آره زشته فرقش رو ندونی
:P

@ پریس:
با کراست پای میگو کار کن. اون کراسته عمرا خراب نمیشه
کراستهای دیگه یه کم حساسن و باید تجربه داشته باشی
اونجا بلوبری نیست؟ پس اینا که تو تلویزیون کار میکنن از کجا خریدن؟

@ وحیده:
شیوه شما کااااااملا صحیحه
من فود براسسور بزرگ ندارم. اگه خریدم منم شاید اینطوری درست کنم
میگم شاید... چون.... به احتمال زیاد چون تنبلیم میشه بعد بشورمش، ازش استفاده نکنم

@ مروارید:
خونه مادربزرگ من دقیقا همه جور جونوری پیدا میشه
واسه همینه که من یه کمی "مثلا" شجاع بار اومدم
هر روز غروب خفاش ها شروع به پرواز میکنن و خودشون رو به در و دیوار و درخت و ... میزنن
تصویر بسیار زیباییه. فقط توی زمستوناست ولی
حساب کن... صدتاش باهم پرواز میکنن و خودشونو به در رو دیوار میزنن... وارونه و کج و کوله پرواز میکنن
خیلی خوشگله
ولی اصلا خوشگل نیست اگه بخوان به آدم نزدیک شن
چون کورن و همش هم بال بال میزنن
بد تجربه ای بوده
من که دلم ریش ریش شد
@ افسان:
دیگه من تعریف نمیکنم که چطوری یه بار خوابیده بودم و دو تا مارمولک که در حال دعوا بودن از سقف پرت شدن افتادن رو گوشم!!!! حساب کن با چه وحشتی از خواب پریدم! درکت میکنم

@ تارا:
اون مدل خارک-رطب رو میشه درسته باهاش پای ساخت
یعنی هسته اش رو بگیر و با قاشق چوبی با بقیه مواد میکس کن
شکل خارک رطبیش توی پای خوشگل میشه
دیگه خمیری نمیشه ولی

@ صدیقه:
بله باید سرد باشه. درست. ولی ورز ندادن از اون هم مهمتره. کیفیت نهایی پای فرقش از زمینه تا آسمون
چون ما توی پای اصلا بافت گلوتن نمیخوایم

@ نگین:
نگین جون خیلی ببخشید من بد برداشت کردم
شما میتونید هر کدوم از غذاهای عربی یا ایتالیایی رو درست کنید
همه با ذائقه ایرونی جور هستن

آره منال رو دارم هر روز میبینم چون ساعتش شده از یک و نیم تا دو و نیم
من از رسپی بسبوسه با کنافه اش خیلی خوشم اومد. حتما درستش میکنم

@ احسانه:
آره میشه. من یه برش زدم که عکس بگیرم که میبینید
بقیه رو ولی خونه داییم از قالب خارج کردم که یه تیکه بیرون اومد
شما مگه قالب پای مخصوص ( فلوتد پای پن) نداری خواهر؟

@ عکاس خانوم:
نهههههههههههههههههه!!!!!!!!!!!!!!! نه تنها این مافنها خییییییلی "مافن" هستن، بلکه عکاسش هم خییییییییییلی حرفه ای بوده! بابا کادربندی! بابا عکاس! چرا تا حالا ما رو تو خماری گذاشته بودی پس؟
واقعا خوشگل شده
جدی میگم
مشخصه که خیلی هم خوشمزه بوده
از عکسش مشخصه

@ستایش:
ناراحتی نداره که!!!! هر کاری دوست داری بکن عزیزم
هر چند که من عاشق طعم کره هستم ولی خوب تنوع سلیقه زیاده
چربی هم که چربیه. همه شون بدن واسه سلامتی
:p
تو کیفیتش تاثیر نمیذاره نترس

شف عزیز،

چقدره زود ورقه هامون رو تصحیح کردید.
:-))
خیلی خیلی ممنون. اتفاقا من خودم رو آدم بی دقتی می دونم، مامانم هم همه اش بهم می گه تو سر به هوایی!!

ولی واقعیتش اینه که بدون تعارف شما همه نکته ها رو خیلی ساده نوشتید و درکش برای من خیلی ساده است. دستتون درد نکنه و خسته نباشید.

ولی مصبر جون برای من کف مرتب نزد، من که نشنیدم!!
پوف!

مروارید جون
چرا نزدم؟
این هم کف مرتب
....................................
فقط مشکل اینجاست که من چند وقتی است سرم شلوغه گیج می زنم کلا!
وگرنه که خیلی ابراز شوق هم کردم. جاتون خالی اشک شوق هم ریختم(چشمک)
شف جون می بینی توروخدا..........
آمار قالب هام رو هم از دست دادم. اگر نمی گفتید عمرا! یاد قالب تارت لوس بیسم نمی افتادم......
امان از این گیج و واگیجی بنده

سلام به شف عزيز.خيلي خسته نباشيد .يك سوال داشتم طيبه جون. براي كراستش از دستور كدوم پاي استفاده كنيم

@ ملینا

دوست عزیز، جوابتون توی کامنتها هست، چون سوالتون رو یکی دیگه از دوستان هم پرسیده بودن.

اگر اولین بارتونه که پای میگو درست می کنید، شف فرمودن که با خمیر پای میگو که قبلا آموزشش رو دادن، شروع کنید. چون به حساسی این خمیر پای رطب نیست.
لینک پای میگو هم اینه:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/01/blog-post_07.html

بهاره
مروارید جون منم دارم برات کف میزنم.
.
.
.
من هم یه همچین خاطره ای با خفاش دارم به نظر من خیلی زشته دوسش ندارم ولی ازش نمیترسم من یه بار نشستم رو یه خفاش که رفته بود زیر گلیم و اونو به قتل رسوندم و تا کلی عذاب وجدان داشتم
آخ که داغم تازه شد ولی مار واقعا وحشتناکه حتی تصورش ولی بین خودمون باشه طیبه جون نفهمه ها من خیلی خندیدم
(چشمک

شف جان ممنون
عجب دستوری بود
من که کلی دوستش داشتم.
همه مراحل خوب پیش رفت و الان هم از فر بیرون آمد.
کلی هم با بویش کیف کردم.
اما هنوز تست نشده.
مطمئنم که عالی است.
این پای رطب فردا می خواهد برود خانه دوستم! از الان تشکر.
رطب من کاملاً خشک بود و من هم شیره خرما اضافه کردم.
تا فردا که به رویت برسد

منتظریم
حتما عکس بگیریها

طاقت هم خوب چیزیها
تا فردا طاقت نیاوردم و پرده برداریش کردم.
از طعمش فردا خواهم گفت.
ممنون شف جان
http://picasion.com/show/13519844/

سلام ...
من مدتیه که با کارگاه آشپزیتون آشنا شدم و چند تا از چیزایی که آموزش دادین درست کردن ... پای رطب هم دوبار درست کردم و مزش عالی بود ولی یه مشکلی داشتم ... اونم اینکه خمیرم اصلا نرم و لطیف نمیشد ...یعنی یه خمیر شکننده میشد که اصلا نمیشد با وردنه بازش کرد چون ترک میخورد ولی مزش خیلی خوب بود و بعد از پخت کاملا بیسکوییتی میشد ... البته من کوچیک درستش کردم چون پهن کردنش راحت تر بود ...
http://aks98.com/images/f3ds92x4zkl1hbdnpnx.jpg

@ مهربان

دوست عزیز، مشکل شما رو عکاس خانوم هم داشتن، شف هم جوابشون رو دادن، ولی متاسفانه در بخش خودش نبود، شاید شما ندیدید. من دیروز می خواست اون رو کپی کنم اینجا، یادم رفت.

این هم سوال و جوابها:

عکاس خانوم سوال کردن:

راستی من برای اولین بار تو زندگیم پای درست کردم! اونم پای رطب !!و مواقعا لذیذ بود! ولی یه سوال
خمیر پای خیلی ترد وشکننده بود و همش ترک میخورد ! منم که وردنه ندارم!( آخرت کمبود امکانات!) با بدبختی تونستم

جوابهای شف:

حتما زیادی سرد بوده. یه کم صبر میکردی نرم تر میشد و ترک نمیخورد. ولی اونوقت منتقل کردنش سختر میشه

الان که بیشتر توضیح دادی موتجه شدم که باید یکی دو قاشق بهش شیر اضافه میکردی. واسه همین خشک بوده و ترک میخورده. از آردش بوده. آخه آردها با هم فرق میکنن

سلام طیبه خانم خوش سلیقه
یک سئوال خصوصی؟
ببخشید
شما با آقای نجفیان نسبتی دارید؟

این پای رو هر که درست نکنه از دستش رفته.
بی نهایت خوشمزه و عالی است.
فقط حیف که خیلی سنگین است و نمی شه ازش زیاد خورد!
واقعاً ممنون شف.
ترکیب عطر و بوی هل و قهوه آدم رو سرمست می کنه.

@ احسانه:
پس چرا من هر کاری میکنم عکسش دیده نمیشه؟ موضوع چیه؟
آره این خیلی سنگینه
فقط واسه ما جنوبیها خوردن یه اسلایسش راحته
بقیه نمیتونن
ما خیلی خرما و رطب میخوریم
ولی منم یک سوم اسلایس بیشتر ازش نخوردم

@ مهربان:
خیلی خوب شدن. عالیه. خمیرشم هم خوب نشون میده
واسه کار با تارت بزرگ هم کم کم دستتون میاد باید چیکار کنید. یه کم تجربه میخواد
ولی خمیرتون خوب شده

@ شبنم:
خیر همچین نامی واسه ام آشنا نیست

آهااااااااااااااااااااا ... الان دیدمش. خییییییییلی ناز شده
منم از این قالبا مییییخوام
یه تلفن بزنم به آرتا ببینم چرا هنوز نفرستادتش

تلفن زدم
فرستاده
خدا کنه زود برسه
زودی توش تارت بسازم
الان من ذوق زده تشریف دارم

سلام شف جان
پای رطب عالی بود. فوق العاده بود. بی نظیر بود من که از وقتی اینو خوردم دیگه دلم نمی یاد رطب خالی خالی بخورم
مرسی .

مبارک باشــــــــــــــــــه شف
پس بیشتر از قبل منتظر سوپرایزاتون هستیم

http://www.bilder-space.de/bilder/e9ade9-1284149744.jpg

:x

شف جان ميشه پاي سيبم بهمون ياد بدي . راستي رسپيهات عالين من كبه و حمص و كيك ساده رو درست كردم حرف نداشتن ولي چون كيفيت دوربينم خوب نيست عكس نگرفتم.اميدوارم هميشه سلامت باشي و به ما چيزاي خوشمزه ياد بدي:x

آهان راتاتوي هم درست كردم

پای سیب چون از پایهای گرمه من زمستونا درست میکنم
صبور باشید
چشم

@احسانه
احسانه جان میبخشی طیبه جان نوشتن ۱ قاشق وانیل؟

اشتباه چاپیه یا واقعا ۱ قاشق غذاخوری وانیل می‌خواد؟

اگه از وانیل مایع‌ استفاده کنم مقدارش یکسانه؟

یعنی‌ مثلا ۱ق چایخوری وانیل پودری می‌شه همون ۱ قاشق چایخوری وانیل مایع‌؟

@ Paris

احتمالا شف اینجا منظورشون وانیل شکری هست. اگر شما از وانیل مایع استفاده می کنید، "چند قطره" بریزید، اگر وانیل شکری که همینی که شف گفتن.

قصد فقط دادن کمی طعم وانیلی به پای هست.

@paris
بله ا ق.چ است و وانیل مایع.
یعنی در هر جا که دیدین 1 ق.چ نوشتن منظور وانیل مایع است.
شما می توانید از پودریش استفاده کنید به میزان 1/8 ق.چ یا شکری 1/2 ق.چ

اصلاح شد پریس جون
اشتباه لپی بود
:p
همون یک قاشق چای خوری میشه. از وانیل مایع البته. پودریش رو احسانه جون گفتن
آخه وانیل زیادیش شیرینی رو تلخ میکنه

اصلا تعجب نکنی ها... این جور اشتباهات تو خون منه. دیگه بهش عادت کردم . یه عمره کارم بی دقتیه. بیسوادی که شاخ و دم نداره
looooooool

ولی کلا وانیل همیشه همین یه قاشق چای خوریه. همیشه

راستی مروارید جون اینی که ما اینجا داریم پیور وانیلا ایکسترکت نیست که چند قطره اش کفایت کنه. ما وانیلا اسنس داریم که قاشق قاشق باید بریزیم

:D

خوبه که من توی ایران شیرینی پزی نمی کنم!!

ما اینجا وانیل شکری داریم که بسته بندی هاش طوری هست که برای هر بار کیکی که درست می کنیم، یک بسته می ریزیم که می شه گفت بیشتر بوی تخم مرغ رو می گیره.

http://shop.edeka24.de/out/1/html/0/dyn_images/1/bPfcJOL1AJAoPvBJmn8b78-30.jpg

من خودم از اسانس وانیل-کره و پیور وانیلا اکسترکت بیشتر از همه استفاده می کنم.
چون اگر بخوام فقط از این وانیل شکری ها بریزم مزه ای حس نمی کنم!!

فدات شم طیبه گلی‌ فکر نمیکردم امشب باشی‌ عجیبه که متوجه نشده بودم تا حالا صبحی‌ اومدم از نو بخونمش که درستش کنم از تعجب شاخم در اومد گفتم بهترین راه اینه که از احسانه بپرسم که درستش کرده و مروارید که همه چیو می‌دونه(چشمک)

پس شما همه‌جا منظورت همین وانیل مایع‌؟ آخه فکر می‌کنم یه جا گفته بودی وانیل مایع‌ خوب نیست اگه وانیللا اکسترکت باشه خوبه.من اینجا هم نتونستم وانیللا اکسترکت پیدا کنم رو این فوستر کلارکس‌ها نوشته وانیللا اسانس. جالبه من نمیدونستم منظورت وانیل مایع‌ هر جا گفته بودی وانیل همون پودریشو به همون مقدار استفاده می‌کردم فکر می‌کنم وانیل‌های اینجا خیلی‌ بیخاصیت بودن که تا حالا هیچیم تلخ نشده

راستی‌ فطیره بلح رو امروز درست کردم حالا عکسشو میزارم همون جأ هم میگم نظرمو(چشمک)

@احسانه؛مروارید

ممنون از کمک هر دوی شما(اثر ارتباطاتو حال می‌کنین سوال پرسیدم به امید جواب گرفتن از یه نفر.از ۳نفر جواب گرفتم)

:-*

سلام

من کراست پای رتبو درست کردم ولی‌ انقدر سفت بود که نتونستم به ظرف منتقلش کنم ترک خورد

مراحل کارامو میگم می‌شه بگی‌ اشکالم کجاست؟

کره و آردو تو بلندر ریختم تا به کیفیت خورده نون رسید وانیلو ریختم بعد قاشق قاشق شیر سرد اضافه کردم با ۲قاشق که اصلا خمیر درست نشد من ۴تا قاشق ریختم ولی‌ بازم خمیرش سفت بود گفتم شاید خراب شه همون جوری گذاشتمش تو یخچال ولی‌ بعد از نیم ساعت هنوز سفت بود و در حین پهن کردن ترک میخورد بازم بهش شیر اضافه کردم ولی‌ فایده نداشت الان دوباره گذاشتمش تو یخچال به درد می‌خوره یا دیگه نه؟

باید از نو درستش کنم؟

من همهٔ این مراحلو از ویدئو‌های موجود در اینترنت چک کرده بودم همهٔ اونا تو همون بلندر ابو اضافه میکردن و به سرعت خمیر میشد

اشتباه من کجا بوده؟

@ مروارید:

آره مروارید جون اینجا هم از پودریش هست و من از وقتی از این مایع هاش رو کشف کردم دیگه از اینا میریزم چون راحت تره. یه باکس بزرگش رو احسانه جون واسم فرستاده. اینجا هم یک ماهی هست همه عطر هاش رو آوردن. ولی باز شما اگه تونستی همون پیورش رو پیدا کن خیلی بهتره. از اون هم واسم فرستاده ولی من دلم نمیاد استفاده اش کنم

@ پریس:
آره من هنوز هم همون رو میگم. ولی وقتی گیر نمیاد چیکار کنیم؟ همین فاستر کلارکها خوبن. از همین استفاده کن
اون پودریهاش هم که واسه چیزایی که قرار نیست رنگی شن همیشه لازم داریم که تو خونه باشه
روز مبادا و این حرفا

معمولا به نوع آرد بستگی داره ولی نه دیگه اینقدر! اگه زیاد شیر اضافه کنیم در نهایت کراستش ترد نمیشه. ولی مشکلی پیش نمیاد. بهتره یه کم کره بهش اضافه کنی. خراب که نشده. نه. کره اضافه کن. قانونا نباید اینجور میشد. ولی خب همیشه این چیزا پیش میاد
خدا کنه درست شه

بلههه بالاخره پروژه پای رطب من پس از چند بار به یخچال رفتن و در آمدن به پایان رسید البته که نباید کیفیت خوبی‌ از خمیرش انتظار داشته باشم

ولی‌ خوشمزه شده من هنوز نخوردمش یعنی‌ دو تاشو با هم نخوردم حالا چه جوری؟

بعد از مشکل پیشامده که به عرضتان رسید من جرات ریسکم از بین رفت پس اومدم با مقداری از خمیر پای کوچولو درست کردم البته فقط خمیرو پختم پس از پخت دیدم یه کم خشکه ولی‌ قابل خوردنه (واسه همین خمیر واسه قالب اصلی‌ کم آوردم تو عکس لبه‌ها کامل پوشیده نشده) پس امروز فیلینگو هم درست کردم و از آنجایی که همه چیز را قبل از ورود به فر‌ تست می‌کنم (چشمک)اینو هم تست کردم دیدم به‌ به‌ عجب چیزیه

پس خروج از فر‌ دوباره فیللینگ توسط بنده تست شد بازم دیدم به‌ به‌! رو نصفش بادوم پاشیدم نصفش شیر نیدو اون چاله که در قسمت شیر نیدو وجود داره ناخونک من است(خنده) حالا تو یخچاله برش زدم کراستش سفته ولی‌ من میخورمش چون خوشمزه شده(چشمک)
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/rotab%20pie2.JPG

تبریک میگم که موفق شدی
خوشم میاد که از صحنه بیرون نمیری و مث خودم عمرا جا نمیزنی
و این خیلی خوبه که همه چیز رو تست میکنی
خدا رو شکر که بالاخره این پروژه هم با موفقیت به پایان رسید

طیبه جون خیلی‌ خوشمزه شده صبحی‌ تست کردم الان که جا افتاده دیگه کراستش سفت نیست راحت برش می‌خوره نمیدونم اصلش باید چطور باشه خمیر پای(خیلی‌ خیلی‌ وقته که پای نخوردم یه ته مزه از پای سیب یادمه که وقتی‌ بچه بودم مامانم درست میکرد) واقعا دستت درد نکنه

این خمیره داشت روانه سطل اشغال میشد که به فکرم رسید ۲-۳تا کوچولو باهاش درست کنم شاید بد نباشه

نمیدونم چقدر ولی‌ کره اضافه کردم(۱۰ گرم شاید) قبل از اینکه با وردنه باز کنم بازم یه کمی‌ کره اضافه کردم دیگه تو باز کردن مشکل نداشتم

فکر می‌کنم باید تو این موارد آردو کمتر اضافه کنم اگه لازم داشت بقییشو بریزم نه؟

کاش می‌تونستم محبتاتو جبران کنم خیلی‌ گلی‌

میدونی قانونا کراست پای باید طعم و فرم بیسکویتی داشته باشه. ولی همینطور که میبینی کلی رسپی هست و هرکدوم یه مدل
حالا این یکیش یه کم بافتش به تردی بیسکویت نیست

ولی آره کره اضافه شه تردتر میشه
بسته به جنس آردمون هم در نهایت به کراست شیر اضافه میکنیم که خمیرمون لطیف شه

من اولین بارم بود پای درست میکردم به خاطر همینم ار کراست پای میگو استفاده کردم (طبق پیشنهاد خودتون )
خمیر رو که درست کردم سوراخ سوراخ کردم و بعدشم 5 دقیقه گذاشتم تو فر
بعدشم موادمو درست کردم و ریختم روش و گذاشتم تو فر
بعدشم تو یخچال
ولی پای من بیسکوئیتی نبود
بیشتر شبیه یه بیسکوئیت نمور شده بود که به زور باید گاز بزنی
چرا ؟
برای کراست کره رو اب کردم و بعدشم سه قاشقشو ریختم تو خمیرم همونجوری گرم
ولی خمیرم خیلی لطیف و خوب بود
خوبم باز شد
لطفا بگو اشتباه من چی بوده
راستی اردم هم یخچالی نبود (شایدم بی ربط باشه) و اب هم بیشتر استفاده شد
طعم پایم رو دوست دارم میخوام این دفعه کراستش بهتر بشه
لطفا کمک

رسپی کراست ها خیلی متنوعه
کراستی که کره بیشتری داره بیکویتی تره
کراستی که آب یا شیر کمتری داره ترد تره
کراستی که زیاد ورز داده شه سفته و همونجوریه که گفتید
برای کراست بیسکویتی....کره باید از یخچال بیرون بیاد ( نه فریزر) و به مکعبهای ریز تقسیم شه
کمی که نرم شد با آرد مخلوط شه...اگه نیازی به آب یا شیر بود...کم کم اضافه شه
ورز داده نشه
اونوقت خوب میشه
یه کم هم تجربه میخواد

ممنون گلم
کار نیکو کردن از پر کردن است
دوباره امتحانش میکنم
اقای شوهر که خیلی از این خوشش اومده

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pXUdCqJO2Cou0D89L9evpkBaZqJlnOoz1WpI8WA54TvvZ0uRm-f0yZBm4CYU3PPnf2Lr1nwTHHv1V4q8aLltspA72kxmgqoLZ/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%20%D8%B1%D8%B7%D8%A8.JPG?psid=1

من با این مقداری که در دستور آمده، 4 تا از این پای های کوچک در آوردم.

برای خمیرم باز هم 4 قاشق شیر ریختم تا به اون بافتی که می خواستم برسم، حتما از جنس آرده.

من از رطبهای ضیافتی ای که اینجا موجوده و من همیشه می خرم استفاده کردم، دیگه نمی دونم فرقش با رطبهای اصل جنوبی چی هست. حدس می زنم که اونها شیره دارترن. به همین خاطر هم من بیشتر از یک چهارم لیوان شیره خرما اضافه کردم.

و اما، به به، یعنی یامی..

اولا که کراستش خیلی خیلی خوشمزه بود و من فکر کنم یواش یواش دارم به کراست مورد علاقه ام می رسم. مزه اش هم بسیار بسیار عالی. صداش رو در نیارید که اقای همسر که معمولا اصلا خرما نمی خورن، خوردن. البته بهشون گفتم که خرما است، ولی نگفتم توش هل داره!! خودشون هم متوجه نشدن!!

بعدش اتفاقی به یه نکته ای رسیدم. وقتی پای رو سرو کردم، خیلی خیلی کم هنوز گرم بود. فرداش که سردش رو خوردم، احساس کردم روز قبل بیشتر بهم مزه داد. به همین خاطر گذاشتمش توی مایکروفر به مدت ده ثانیه و به به، دوباره همونی شد که می خواستم.

دست شف خیلی درد نکنه.

سلام شف عزیز و سلام مروارید جون
میدونم مدتیه که طیبه جون نیستن .پس با عرض شرمندگی زحمت جواب این سوال رو به شما میدم
مروارید جون در دستور پای رطب نشاسته و قهوه فوری باید بصورت پودر خشک به مواد اضافه بشن یا باید در آب حل شده و بعد اضافه بشن؟
ممنونم عزیزم

@ simin

سیمین جون،

حقیقتش فیلینگ این پای خیلی شل نیست و حتی می شه گفت سفته. من از این رطب های مضافتی استفاده کردم که توی ایران هم به فروش می ره، فکر کنم حتی من حدود سه چهارم لیوان شیره خرما به کار بردم تا کمی از اون حالت سفتی در بیاد.
پس از اضافه کردن آب نترسید. من با یک قاشق مرباخوری آب جوش قهوه ام رو حل کردم، ولی نشاسته رو همینطوری اضافه کردم.
ولی شما می تونید نشاسته اتون رو هم با یک قاشق مرباخوری آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید.

سیمین جون، عکس حتما بیندازید ما هم کارهاتون رو ببینیم لطفــــــــــــــــــا.

@ MORVARID JOON
ممنون از راهنمائیتون عزیزم
حتما" برای هفته دیگه این پای رو درست میکنم
مروارید جون سایت طیبه عزیز ایران فیلتره و من همینکه میتونم یه وقتایی بیام سر بزنم و کامنت بگذارم شاهکار کردم
الان اینجا ساعت 12 ظهره بخدا من بیچاره از ساعت 8 صبح میخوام جواب کامنت شما رو بدم ولی نمیشد
راستش علاوه بر اینها من استعداد عکاسی ندارم و از طرفی دوربیم مناسب هم ندارم عزیزم
ولی به جان خودم مشقهام و انجام میدم.باور کن

منظور از دوربیم دوربین بودا .اشتباه تایپی بود :D

سلام به همه دوستان گل
من بالاخره پای رطب رو درست کردم و نتیجه این تجربه : از نظر طعم و مزه که عالی .ظاهرکه فوق العاده چون خیلی ها فکر کردن از شیرینی فروشی خریدم
ولی تنها مورد ساخت خمیرش بود که مشکل داشتم و بنظرم این مقدار آرد باید کره و شیر بیشتری بهش اضافه میشد که من اینکار و کردم و بالاخره یه خمیری از کار دراومد که بد نبود ولی اگه بخوام باز هم پای درست کنم از روش تهیه خمیر پای انبه و لیمو سبز استفاده می کنم.

@ simin

همونطوری که شف بارها گفتن سیمین جون، درست کردن خمیر پای کمی تجربه می خواد. نمی دونم قسمت کامنتهای این پای رو خوندید یا نه.
شما به نظر من نباید میزان کره رو زیادتر می کردید، بلکه با افزایش قاشق به قاشق شیر، خمیرتون رو به مرحله دلخواهتون می رسوندید.

من با این آردی که استفاده می کنم معمولا 4 قاشق شیر احتیاج دارم، در صورتی که در دستور نوشته دو قاشق.

@ مروارید :
به به . بسیار بسیار زیبا شدن. یعنی اصلا تارتلت همیشه یه جورایی شیک تر با کلاس تره
آره بعضی پارها گرمشون بیشتر میچسبه. من شخصا البته معتقدم که رطب اگه گرمه باشه خوشمزه تره سرد که میشه کمی سفت میشه و شیره ای نیست
نمیدونم از اون رطبها نخوردم ولی رطبهای ما یه چیزی تو مایه های موس شکلاتی هستن
:D
@ سیمین:
خوشحالم که نتیجه گرفتید
بله درست کردن کراست تجربه میخواد. جنس آرد هم مهمه. یک بار الک کنید دوباره اندازه بگیرید. اینطوری خطا پایین تر میاد. در مورد عکس هم من سعی میکنم هر چه زودتر پست مربوط به عکاسی رو تکمیل کنم که بدونید میشه با دوربین نه چندان خوب هم عکس خوب گرفت
موفق باشید

سلام شف عزیز و مروارید جون
ممنون از توجه و لطفتون
حتما" مواردی که ذکر کردید رو دفعه بعد مد نظر قرار خواهم داد.
میبوسمتون

خب من امروز بالاخره جرات کردم این پای رو البته با کراست پای میگو بپزم  متاسفانه کراست نشد آنچه باید میشد!!!  با شرمندگی یه کم ورز دادم! آخه یه جورایی سفت وانعطاف ناپذیر بود و با اضافه کردن آب ویه کم کره وکمی ورز قابل تحمل شد من توی ظرف با زور دست! بازش کردم و چند دقیقه پخت بعد گذاشتم سرد بشه ومایه خرما رو روش صاف کردم و مجدد گذاشتم بپزه نمیدونم بعداز پخت مایه خرما باید چطور باید باشه  واسه من همچنان چسبناک بود و تفاوت چندانی با مایه خامش نداشت!! 
کراست هم بیشتر شد شبیه  نون که نه نرمه نه خشک! میدونم نباید ورز میدادم اما واقعا قاشق از پسش برنمیومد  ونشاسته پودر نشاسته گندم الک شده ریختم چون نشاسته ذرت نداریم 

نشاسته توي سفت شدنش تاثير داره
نبايد سفت شه چون پاي مثل كيك نيست تقريبا پودينگيه

كراست رو ورز بديم سفت ميشه و اون كيفيت عالي رو نداره
پيشنهادم اينه كه كم كم آرد رو اضافه كنيد كه اين مشكل پيش نياد و يه خمير لطيف داشته باشيد كه ورز نخواد

همه چيز با تجربه درست ميشه. الان شما يك تجربه خوب كسب كرديد

بسيار عالي شدن
احسنت بر شما

 دوست عزیز،

توی این سایت هر جا، توی دستوری دیدید نوشته شده نشاسته بدانید و آگاه باشید که شف منظورشون نشاسته ذرت بوده.

:D

اگر زمانی! زمانی در رسپی خواستن از اون یکی نشاسته اسم ببرن می نویسن نشاسته گل.

سال نومبارک

سایتتون بدون اغراق بهترین سایت هست

حدود دو سالی میشه که مشتری پر و پا قرص سایتتون هستم و غذاها و دسرهایی را که میذارید را سعی می کنم درست کنم واقعا همشون عالی بودند.

واقعا دستتون درد نکنه و خسته نباشید

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...