2010/08/22

فطیره البلح - رولت رطب


بچه كه بودم  اين رولت رو در يكي از برنامه هاي تلويزيوني يكي از آشپزهاي معروف عرب ديدم به نام "اسامه السيد" كه از وقتي بچه بودم كارهاش رو دوست داشتم و دنبال ميكردم. اون موقع اون خيلي جوان بود منم خيلي بچه بودم ... حالا اون يه كم جا افتاده شده... منم ديگه نميتونم برنامه هاش رو ببينم چون اصلا خونه نيستم.

اسم اين شيريني "فطیره البَلح" هستش. فطیره Fatira یعنی پای یا کراست یا یه چیزی تو این مایه ها. بَلح balh يعني رطب. حالا اگه نميدونيد رطب چيه ... رطب يه مرحله قبل از خرماست.



يعني روند ميوه درخت نخل اينجوريه: اول يه تارهاي بلندي كه روشون دونه داره بوجود مياد كه ما بهش ميگيم "تاره". خاصيت داره ولي يه كم تلخه. همون دونه هاي سفيد ريز، بعد كه كمي بزرگ ميشن ما بهش ميگيم "خمالوك" كه از ديد من تقريبا مزه خاصي نداره. سبز و كوچولوه و مزه اش بد نيست. بعدش تبديل ميشه به "خارَك" كه رنگش زرد و يا قرمزه. در اين مرحله ديگه سايزش به بزرگترين حدش ميرسه. خارك هر نخلي رو نميشه خورد چون تلخه و يا تلخ و شيرينه. ولي بعضيهاش كه مخصوص خارك هستن مثل عسل شيرينن. من وقتي فصل خارك ميشه دقيقا از صبح تا خود شب خارك ميخورم. بعدشم صورتم ميشه پر از جوش! آخه خارك خيلي گرمه. بعد از خارك، ديگه "رطب داريم كه ديگه مثل خارك سفت و ترد نيست و نرم و لطيف و قهوه اي رنگه. اين ديگه از خود عسل هم شيرينتره. خيلي خيلي خوشمزه است و خاصيتش هم خيلي زياده. ولي اين هم فصل داره. يعني سريع به خاطر آفتاب و گرما خشك ميشه و تبديل به خرما ميشه. پس تا فصلش تموم نشده بايد حداكثر سوء استفاده رو ازش كرد. رطب به خوبي فريز ميشه و به همون كيفيت ميشه در تمام سال ازش استفاده كرد. ولي من خودم رطب رو فقط وقتي كه گرمه از درختش ميچينم دوست دارم و اگه رفت تو يخچال ديگه به دلم نميچسبه چه برسه به اينكه فريز بشه. حالا توي اين عكس شما يه ديگ رطب ميبينيد كه بعضي از رطبهاش نصفش هنوز خاركه. يعني اون تيكه زرد رنگش. ولي اون هم كم كم نرم ميشه. اون سياهايي كه ميبينيد هم كه ديگه بيچاره ها تبديل به خرما شدن. اميدوارم رفع ابهام شده باشه. در هر صورت اگه به رطب دسترسي نداريد اين شيريني رو ميتونيد با خرما درست كنيد. فقط كافيه به همون روشي كه قبلا ( توي استيكي ديت كيك) گفتم خميريش كنيد. اگه خرما تون نرم و شيره داره كه با ازاي هر يك ليوان رطب سه چهارم ليوان خرما ميخوايد و اگه خرماتون خشكه نصف ليوان خرما. در كل بايد خميري درست كنيد كه به همون يك ليوان حجم برسيد. زياد هم وسواس به خرج نديد كم و زيادش تاثيري روي نتيجه كار نداره.

آرد 2 ليوان
كره 100 گرم
شير ربع ليوان
نمك يك هشتم ق چ
وانيل 1 ق چ
بيكينگ پودر نصف ق چ
رطب يك و نيم ليوان
دارچين 1 ق چ
گردو 1 ليوان
پودر قند



خب... با خمبرش شروع ميكنيم. اول اينكه من آرد سفید استفاده نكردم و از آرد گندم استفاده کردم پس خميرم كمي تيره است و لطيف هم نشده. ولي شما اگه از آرد هميشگيمون استفاده ميكنيد پس خميرتون اين شكلي نميشه. نگران نشيد.

كره و آرد و نمك و بيكينگ پودر رو مخلوط كرده و با نوك انگشت به اين شكل درش مياريم.



من وانيل مايع استفاده ميكنم پس در اين مرحله ريختم توش ولي اگه از پودريش استفاده ميكنيد همون اول بريزيدش. شير روهم كم كم اضافه ميكنيم. قانونا بايد خميرتون فرم بگيره. ولي به خاطر تفاوت در كيفيت آردها ممكنه به شير بيشتر يا كمتري نياز پيدا كنيد. پس كم كم اضافه اش كنيد.

اين ديگه تارت يا پاي نيست. پس ميتونيد ورزش بديد. من يك دقيقه ورزش دادم. بعد خمير رو ميذاريم كنار و ميريم سر وقت خمير رطب.



رطبها رو هسته ميگيريم. گردو رو توي بلندر خورد ميكنيم و با دارچين همه رو ميكس ميكنيم. 
خوب چنگش بزنيد كه خمير شه. ممكنه با توجه به خشكي يا نرمي رطب يا خمير خرماتون، به گردوي بيشتر يا كمتري نياز پيدا كنيد. خميرمون نرمه. در حدي كه فرم بگيره. سفت و خشك نيستش.


من براي پيچيدن رولتهام از حصير استفاده ميكنم چون واقعا كار رو آسون ميكنه. 
روي حصير كاغذ روغني بندازيد. 



خمير رو روي كاغذ روغني پهن ميكنيم.
به ضخامت يك ميل. بعد به شكل مستطيل تقريبا 25 در 15 با كارد ميبريمش. البته اگه توي رول كردن استاد نيستيد كوچيكتر بگيريدش كه سخته. (بقیه خمیر رو هم میذاریم واسه رول دوم چون با این خمیر دو تا رول میشه درست کرد)





حالا نصف خمير رطب رو وسطش به اين شكل ميچينيم.




و رول ميكنيم. رو به پایین هم فشار بدید که فضای خالی نداشته باشه و بعد برششهاش خوشگل شه.




ميبينيد كه با حصير كار چقدر آسون ميشه و رولتون هم خيلي تميز و شيك در مياد.

در فر 180 درجه سانتيگراد 350 درجه فارنهايت به مدت 25 دقيقه تا 30 دقيقه قرار ميديم.




از فر خارج كرده و سريع تا گرمه روش پودر قند ميپاشيم.

از این "نی نی الکها" (!) بخرید من 5 سایزش رو دارم خیلی کاربردیه.



با كارد تيز برشهاي دو سانتي ميزنيم.

همينطور كه ملاحظه ميكنيد برشهاش خيلي خيلي تميز و شيك ميشه و قيافه اش هم عاليه.



طعمش كه ديگه حرف نداره. شديدا واسه مهمونيها توصيه ميشه. واسه افطاري خودتون هم به خاطر مغذي بودنش حتما حتما درستش كنيد.

مجددا توصیه میشه!

87 comments:

طاعات و عبادات قبول شف جان .
ماشااله به این همه ذوق و سلیقه .
کیف میکنم حتی اگه 1000 بار هم که شده وبلاگتون رو زیرو رو کنم .
قبل از رسپی ها عاشق شخصیت نازنینتون هستم .
دوستون دارم .
عزیزم یه سوال داشتم فرمن که متاسفانه از نوع سینجر هستش و از همون ابتدای خروج از کارخانه خرابه و ما منتظر قدوم مبارک تعمیرکار میباشیم ( داشته باشین کنترل و تضمین کیفیت و... رو )
کار کیک پزی رو تعطیل کرده و ازاونجائیکه دو سه جا گفته بودین که با پلوپز میشه کیک درست کرد
میشه بفرمایید که طرز کار با پلوپز واسه کیک چه جوریه ؟
مرسی

وای مرجان جون:(((من می خواستم نفر اول باشم
فعلا می رم رسپی رو بخونم
بعد می یام

ای ی و و ل به شف عزیز
بورانی کدو رو درست کردم خوب بود
سایتی رو معرفی می کنی که ژله زیاد یاد داده باشه
در مرد کالری ژله هم توضیح بدید

یه بانوی نمونه ایرانی

احسانه جون
شما تهران زندگی می کنی ؟؟؟؟ می تونم بپرسم
wax paper
رو از کجا خریدی ؟؟؟با این تعریف طیبه جون دلمون رفت
منم که عاشق این چیزهاااااااا
عاشق سلفون، فویل، انواع سازهای زیپ کیپ و ....هستم و خداییش هم استفاده می شه هااااا
حالا اگه وکس پیپر هم بخرم که نور علی نور
پیشاپیش ممنون عزیزم

مرســـــــــــــــــی شف
این از اون مدل های فوق العاده است برای مهمانی ها....................
برم بسازمش!
شف منو باز شرمنده کردند ها!
شف سوال: تفاوت کاغذ روغنی و وکس پیپر فقط در سهل الوصول بودنشه؟ یک کاغذ دیگر هم برایم رسیده! این چه تفاوتی دارد با بقیه؟
به نام:papier parchmin

کلا هر چی با رطب باشه تکه ِ تــــــــــک
منتهی اونکه اونو کی درست کنه و به این شیکی در بیاره مهمه

خیلی کارت درسته شف جووونم خیلی

@شادآفرین
بله عزیزم من تهران هستم
اما این کاغذهایم رو از اینجا نگرفتم! این از کیش برایم رسیده. من تو لوازم قنادی ها هم وکس پیپر ندیدم اما کاغذ روغنی رولی خارجی دیدم و دارم. می تونید از اونها تهیه کنید.

منم عاشق رطب
همه ی سال هم رطب دارم
حالا من از این حصیر ژاپنی ها ندارم چه کنم؟؟؟؟با چی بپیچمش؟

http://picasion.com/pic28/2ee6524ff283c50961fb86dcd7fd1ebb.gif
سلام استاد
امشب يه جسد رو دستتون ميمونه
هرچند ميت رو زمين نميمونه
عكسارو من هم ميبينم
ذوق مرگ شدم
يه نكته
من چيزكيكمو با شاه توت درستيدمدي
وسيميفردو
رو هم بهمچي!

مقش شب:

حلوای شیر

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pRL87uuBgOLOvlavCCWxwr6soYYfJhfUMY4xefS1uMSdB9SIkiBYI00bMmseuV5nU642gaHLC5H8y0WhvtsAdFWEVAJDCGbwB/%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%DB%8C%20%D8%B4%DB%8C%D8%B1.JPG?psid=1

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

مزه اش هم خیلی جالب بود. دست شف درد نکنه.

خوب من که از این وکس پپرا دارم من که کاغذ روغنیم هم همین شکلیه یه خورده جنسش فرق داره این وکس پیپر کلفت تره من بیشتر از کاغذ روغنی قبولش دارم

طیبه جان خرما هم میشه جای رطب استفاده کرد؟

والله من یه بار داشتم تو یه سوپرمارکت قدم میزدم یه دونه حصیر سوشی پیدا کردم ولی‌ از بخت بد قیمتش ثبت نشده بود هر چی‌ هم گشتن نتونستن قیمتشو پیدا کنن!!

در نتیجه اول باید برم دنبال حصیرش

فکر میکردم نفر اولم مثلا
طیبه جونم امشب فراپوچینو درست کردم ظاهرش که عکس فراپوچینو شما بود
طعمشم خیلی خوب بود و خوش اومد
ممنون
فردا تو پست خودش عکس میذارم
میشه بگین چه جوری میتونم یه البوم از مشق شبام درست کنم

معرکه........! حتما میدرستم ! ممنون شف مهربون!!! نماز و روزه و مخصوصا عبادات ویژه تون قبول!!!!!!ا
از این حصیرا هم من از ایکیا خریدم سه تومن

وای بازم خرما......... پای رطب که فوق العاده بود مادر جان و خاله جان و کلهم به به چه چه کردن..... به قول احسانه اینم از اون چیزهاییه که من پایم.....
بازم ممنون
راستی مروارید جان این حلوای شیر قابل فرم دادنه مگه؟؟؟؟خوشگل فرم دادی

@اشرف
دوست عزیز به قسمت اسلاش هندوانه مراجعه کنید
شف آنجا کاملاً توضیح داده اند.

شف جان یعنی این حصیر سوشی است؟
به نظر خیلی بزرگ می آید.

مبصرجان
تورو به اين ماه قسم
ديگه كسي رو نفرست به اون آدرس
خدا خيرت بده
از ديشب علافش شدم
اومدم از سايت خودت استفاده كردم 3سوت كارم راه افتاد!!!!!!!!!!!!!!!!!

@الی
جدن؟ اینقدر گنگ بود؟
والا چی بگم.....................
همه ما که از همون استفاده کرده ایم!

HAPPY BIRTHDAY'S ARTA
تولدت مبارک آرتا خانم
خیلی بی سر و صدایی ها. من کیک تولد می خواهــــــــــــــــــم

ببخشين من نمیدونم فرق آرد سفيدو آرد گندم چيه میشه يکی بگه

با اجازه شف و بزرگترها
دوست عزیز@
تفاوت آرد سفید(آردنول یا آرد قنادی) با آرد گندم در درجه سبوسگیری است.
آرد نول با درجه 23% سبوسگیری بدست میآید که بهترین آرد موجود در ایران برای شیرینی پزی است. آرد گندم یا به اصطلاح عامیانه آرد نان سنگکی با درجه بیشتری از سبوس است که برای موارد خاص که در دستور ذکر شده باشد می توانید استفاده کنید.
در آخر شما لطفاً نام خود را در کامنتتون ذکر کنید. ممنون

http://picasion.com/pic28/cebbcabe94f4cecba4343413b03fce1b.gif
خواستم بگم ما كلا شاتوتي هستيم
هرچي بپزيم توش شاه توته
تا تموم شه
http://picasion.com/pic28/10470c65e06ee4627e91fbf2832c017e.gif
انگشتي كه در تصوير مشاهده مينماييدمربوط به موجود نازنينيست كه به خانمش كمك ميكنه نتركه!!!!!

http://picasion.com/pic28/9995809187e489d7ab843126d6dfad2c.gif
استاد
اميدوارم سرحال باشيو معده مبارك هم همكاري لازمه رو تو اين ماه بكنه.
آووكادو هارو كه تركونديم
الان هم نوبت شاه توت هاس
هرچي بپزم توش شاه توته!!

شف ببخشید من این همه سوال می پرسم!
بنده به علت بر هم خوردن تنظیم خوابم در ماه رمضون اینقده شبها پر حرف می شما!
خمیرش دیگه نیازی به یخچال نداره؟
دلیل استفاده شما از آرد گندم چی بوده؟ بخاطر مغذی بودن مضاعفش یا نه؟ یا اصلاً دوست می داشتین از آرد گندم استفاده کنید؟(چشمک)

@الی
لطفاً این مقش های اضافه را هم توضیح دهید که چی هستند!

اي واي
اين سيستم من مشكل داره انگار
مبصرجونم
گنگ نبود
100بار آپ ميكردم
باز ميرفت سر خونه اول

مبصر جان
سوپ كدو با سس ريحان
لازانيا مرغ با سس پنير اسرم كا ل ه

@ آرتا

آرتا جان،

اول این که تولدتون مبارک. براتون آرزوی بهترین ها رو دارم.

لطف دارید. من تونستم فرمش بدم، حالا شاید من اشتباه درستش کردم!! با این مقدار روغنی که شف جان فرمودن، جواب نداد و من مجبور شدم کمی بیشتر روغن بریزم.

@ الی

من بهتون پیشنهاد می کنم اگر با اینترنت اکسپلورر کار می کنید، این بار با فایر فکس امتحان کنید. اگر با فایر فکس کار می کنید با سفری امتحان کنید.

شخص من با آپلود کردن عکس هام هیچ مشکلی نداشتم.

در ضمن، می خواستم به احسانه جون و شما پیشنهاد کنم از سایت دیگه ای برای آپلود عکس ها استفاده کنید، چون سایز عکس هاتون کوچکه!! خیلی کوچک.

مرواريدجان
حتما
مرسي
سايز عكس به انتخاب خودم بود

ببخشيد سيستم من مشكل داره
لينك ها تكراريند
كسي زحمت نگاه كردن بخودش نده كه وقتش هدر ميشه

سلام بر شف خوش سلیقه
وای عالییه حتما اگه فر داشتم همین امروز درستش میکردم ولیییییییییییییییی
خیلی ناراحتم

بهاره
سلام طیبه جان
مرسیییییییییی ما جمعه افطاری داریم حتما درستش میکنم خیلی شیکه
احسانه جون شما سایت دارید؟میشه آدرسشو به من بگین
ممنون

یادم رفت بپرسم میشه شیر خشک رابه جای پودر قند ریخت؟

@بهاره
نه عزیزم، سایتم کوجا بود؟

سلام احسانه جون
یک ماژیکهای خوراکی هست که فقط شنیدم این رو باید ا تهران دیدی یا نه ؟ اگه دیدی بهم آدرسشو می دی؟ و قیمت ؟
این رنگهایی هم که شف استفاده می کنه چی کجا می تونم ازش تهیه کنم؟

@ZIZI
قربونت عزیزم، این ماژیک ها تو تهران هم در حال حاضرنیست!
رنگ های خوراکی هم که شف استفاده می کنند ویلتون است که از تمام لوازم قنادی ها می توانی تهیه کنی.

ما اینجا چه کنیم بی رطب؟!

لاسی انبه


http://www.bilder-space.de/bilder/3595a7-1282556290.jpg

This comment has been removed by the author.

با این دستور خوشمزه ات من یاد دستور سمسمیه افتادم که گفتی دستورش رو بهت ندادن

من برات گشتم و 2 تا دستور تقریبا مشابه پیدا کردم اما هیچ کدوم شیره خرما نداشت همه با شکر و عسل هستش مطمئنی شیره خرما باید داشته باشه ؟؟؟

این لینک هاشه می خوای یه نگاهی بنداز

http://www.qassimy.com/lesson/lesson-5370-1.html


http://forums.fatakat.com/thread460776

من تو دیکشنری هم نگاه کردم کلمه هاش رو پیدا کردم... سمسم که همون کنجده
لوز خشن یعنی بادام درشت فکر کنم
عصیر لیمون هم که همون عصاره لیموی خودمونه
بقیه اش هم که واضحه
می خوای یه بار امتحان کن ببین همون میشه که خوردی

دوستت دارم یه دنیاااااااااااااااااااااا

سلام طیبه جان
من مشتری جدید وبلاگ تون هستم.
چطور میتونم با شما تماس بگیرم؟ اگه ممکنه ایمیلتون رو برام بزارید
ممنونم

شف طیبه جون با خرماش رو هم پیدا کردم اما نمی دونم موادش چیه ...

http://fashion.azyya.com/41564.html

ممنونم احسانه جان و مروارید عزیز بخاطر محبتتون
طیبه جان اردها تو مزه هم تاثیر داره؟؟؟؟

مبصرجان تشريف دارند؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مقش تحویل میدهیم:
چیز کیک چیپس شکلات (البته چیپس شکلات پیدا نکردم، خورده شکلات ریختم) خیلی فرق داره شف جونم؟
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%da%86%db%8c%d8%b2%20%da%a9%db%8c%da%a9%20%da%86%db%8c%d9%be%d8%b3%20%d8%b4%da%a9%d9%84%d8%a7%d8%aa1.jpg

واي ضحي خانوم حسابي تو ساخت پاي وچيز كيك ها استادي ها .
حسابي دل آدمو مي برن.
دست شف خوب ما هم درد نكنه با اين شاهكاراش.چند وقت سرم شلوغ بود درست حسابي نرسيدم به كارگاه سر بزنم.
حيف از چيزايي كه درست كردم قبلا عكس نگرفتم
از اين به بعد انشاالله .

@الی
بگو الی جون
من در خدمتم!
راستی شما همون الی هستی که وبلاگ هم داره؟

سلام به خانم سخت کوش و مهربان عباداتت قبول من یک سوال داشتم اینجا خبری از خارک یاخرما نیست فقط رطب هست البته به نظر من چون شما اگاه تری و گوشت ان سفت است و شیره ویا رطوبتی ندارد و رنکش هم قهوای است حالا برای درست کردن این شیرینی من چه کار باید بکنم یا بهتر بگویم چه چیز را کم و یا زیاد کنم ممنون می بوسمت مریم

خدمت از ماست
ديدم تشريف نداريد
استاد هم نبودند
چند باب درب وپنجره شكوندموشلوغ كردم
اما اينجا بي شما صفا نداره
بنده در اندازه اين حرفا نيستم
جسارت نميكنم
نه !!!اون الي شلوغه هستم

احسانه خانم يعنی من برای اين دستور برم از نون سنگکی آرد بخرم ؟

@maryam
اگر من باشم که با آرد نول درست می کنم. اگر اصرار به آرد سنگکی دارید حتماً قبل از استفاده آن را چند بار از الک ریز رد کنید تا از سبوسش کم شود.
البته شف خودشون باید بگویند که دلیل استفاده از آرد گندم چه بوده.
راستی در حال حاضر هم دیدم آرد گندم را بصورت بسته بندی به فروش می رسانند(ایرانی). خارجی آن هم در بازار موجود است.

@ Ama

دوست عزیز،

شف نوشتن:

در هر صورت اگه به رطب دسترسي نداريد اين شيريني رو ميتونيد با خرما درست كنيد. فقط كافيه به همون روشي كه قبلا ( توي استيكي ديت كيك) گفتم خميريش كنيد. اگه خرما تون نرم و شيره داره كه با ازاي هر يك ليوان رطب سه چهارم ليوان خرما ميخوايد و اگه خرماتون خشكه نصف ليوان خرما. در كل بايد خميري درست كنيد كه به همون يك ليوان حجم برسيد. زياد هم وسواس به خرج نديد كم و زيادش تاثيري روي نتيجه كار نداره.

کیک استیکی دیت کیک

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html

ولی شما فرمودید که به رطب دسترسی دارید، پس در مورد این رولت مشکلی ندارید.

در ضمن شف نوشتن زیاد سخت نگیرید. من فکر می کنم یک بار به مقدار کم درست کنید، بعد خودتان دستتان می آید که چه چیزی را کم و زیاد کنید.

@ مرجان:
متاسفانه من خودم تا به حال از پلوپز استفاده نکردم که تجربه ای داشته باشم. ولی با کیک پز زیاد کار کردم و توش کیک عالی در میاد. البته کرانچ نداره و خمیری و نرم میشه و فر گازی همیشه یه چیز دیگه است. پیشنهاد میکنم با سعی و خطا به زمان و حرارت مناسب برسید. و تا یه آون تستر کوچولو بخرید. فکر کنم زیر 200 تومن باشه

@ زی زی:
مامی سایت

@ احسانه:
پارچمنت پیپر معمولا نچسبه و قابلیت تحمل حرارتش بالاتره و برای بیسکوییتها مناسبتره
وکس پیپر قدیمیه و مال وقتیه که پارچمنت اختراع نشده بود و به جای سیلیکون با وکس کاور شده و قابلیت تحمل گرماش پایینه و ممکنه آتیش بگیره
اون دومی که گفتی اسم فرانسوی برای پارچمنته

@ شادآفرین:
فویل هم کمک میکنه

@ الی:
واااااااو چه عکسهای حرفه ای ای! بابا هنرمند! نه خوشم اومد

@ پریس:
حصیر حتما بخر چیز خیلی خوبیه
خرما هم میشه آره. اصلا زیادی حساس نشو

@ آرتا:
بله میشه فرمش داد. بستگی داره چقدر بپزیش

@ احسانه:
نه نیست
این سایزش اندازه برگ آ 3 هستش ولی چیکار کنم از اون گیرم نیومد با همین هم سوشی عالی در میاد. یه عالمه سوشی باهاش ساختم
وقتی نه یخچال نمیخواد
من تا جایی که میشه سعی میکنم با آرد گندم کار کنم تا سفید. سالمتره
ولی کار با آرد سفید راحت تره

@الی:
اون کیکه قبل از ژله چه کیکیه؟

@ مری:
توی کیک پز میشه درستش کرد
توی کیک پزحتی نون نخودچی هم میشه درست کرد
پودر قند واسه اینه که ذوب شه و کمی کاراملی شه ولی چرا که نه

@ laya:
موضوع خصوصیه؟ آخه من میل چک نمیکنم
cheftayebeh@yahoo.com

@مهشید:
مرسی عزیزم که اینقدر زحمت کشیدی
آره من اون رسپی رو دارم
همون سوهان کنجدی خودمونه
ولی این مدل با شیره خرما رو تا به حال ندیده بودم که سالمتر و جالبتر بود
اون مدل خرماییش هم با لواشک جالبه
باز هم ممنون از لطفت

@ آرتا:
نه تو طعم نه ولی تو بافت و رنگ و کیفیت چرا
کار با آرد گندم به خوبی آرد سفید نمیشه ولی من باهاش کار میکنم چون سالمتره

@ Ama:
اون رو باهاش مثل خورما عمل کنید
کلا زیاد مهم نیست چون ما یه خمیر لازم داریم


دوستان امیدوارم سوالی رو جا ننداخته باشم ولی اگه یادم رفته بگید جواب بدم
من دیگه برم کلاس که داره دیر میشه
بای

اسسسسسسسسسسسسسسسستاداعظم
در كمال ادب و خضوع
كيكي خامه داره
همون كيك زيباوحرفه اي بلك فارست شماست كه بنده در كمال ناشيگري به اين روز درش آوردم
خوشبختانه خيلي خوب پف كرد
ممنون
اون بخت برگشته وناقص الخلقه اي كه خامه و شاه توت داره هم اسفنجيه
كه واسه يه مهمونه بيجاره و بي نوايي روز تولدم متولد شد

شف جان ممنون
دستور خوش دستی بود.
راحت و بی دردسر.
حالا بگذریم که دسته همزن بنده از جاش در اومد!
http://picasion.com/pic28/803936c50d9707285023c3e53824e893.gif

یعنی این دیگه آخرشه. واقعا عالیه. گفته بودم خمیرش خیلی خوب برش میخوره! کارت از من خیلی شیکتر شده. خرماست دیگه؟ چون سیاهتره
حظ کردم

همزن واسه چیت بوده؟ خمیرش؟

راستی با آرد سفید کار کردی دیگه

@ الی:
الی جون کیک خونگی باید مشخص باشه که خونگیه یعنی نباید مثل این باشه که از کارخونه در اومده! پس خیالت راحت باشه که کارت عیب نداره و تازه طعم کیک خونگی رو نمیشه با هیچی عوض کرد

مرسی از شما شف. خجالتم ندین.
بله آرد سفید بود. نه رطب های عسلویه و نگه داشته بودم برای همچین روزی! البته 4 تا خرما داشت و صدالبته شیره خرما.
بله! با همزنم خواستم خمیرشو بسازم. که ساختم! اما آخرش دستش کنده شد! این هم از مارک امریکایی!!!!!!!!!!
البته خیلی وقت پیش اون دستش با شکر قهوه ای از جا در اومد که جوشش دادم! حالا نوبت این یکیش بود! خوشم میاد آسیاب به نوبت و رعایت می کنند.

آره چون خمیرش خیلی خوشگل شده

منظورت کیچن ایده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا؟ جنسش که خوبه که

بله شف جان همین کیچن اید معروفم!!!!!!!!!!!!!
رو که نیست............ می خواهم غذا سازم هم کیچن بگیرم! فقط بخاطر ست شدن! حالا هی بهم می گن نگیر! کو گوش شنوا!!!!!!!!!!!

من تو فکر "تایتانیوم شف کنوود" هستم. نظرت چیه؟

خوبه شف.
یعنی عالیه.
من دیگه فعلاً چسبیدم به کیچن! آخه ست و چی کار می شه کرد!(چشمک)
الانه که مروارید کلی از این جمله من حرص بخوره. من معذرت می خواهم خوب!

کره باید ذوب شده باشد
بسیار تشکر

برای کراست؟
خیر. کره باید سرد باشه
به قطعات کوچک تقسیم شه و با حرارت نوک انگشتان نرم شه

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/fatira%20albalh.JPG
مرسی‌ خوشمزه بود من موادو نصف کردم ولی‌ انگار اشتباه کردم خیلی‌ مورد پسند آقای شوهر و زندایی جون قرار گرفت داداشم هم پسندید آقای شوهر میگفت طول میکشه؟؟ اگه نه درست کن دوباره, ببریم واسه دایی
:-0

من چون داغ خوردم یه خورده طعم کره اذیتم کرد(متأسفانه با بوی کره یه خورده مشکل دارم البته نه تو کیک و غذا، تو بیسکویت و شیرینی‌) اما سرد که شد دیدم چندان هم بو نمیده

من یکی‌ در میون دارچین رو پودر قند الک کردم بسیار خوشمزه ترش کرده بود(رتبو گردو هر دو گرم چه شود زبونم داره میسوزه عبود هم خوردم دیگه واییییییییییی)

فقط طیبه جون موقع برش زدن کراستش یه کم شکننده بود باید شیر بیشتری به کراست اضافه می‌کردم؟

پریس جون برشهات که خیلی تمیز در اومدن که! این چیزی که من میبینم کیفیتش همونیه که باید باشه. یعنی خوب درش آوردی
اگه ترد نباشه دیگه خوشمزه نمیشه
همینقدر که برشهاش خوب در اومده و طعمش هم خوب بوده کافیه
:p
دیگه بهتره زیاد از این بیچاره توقع نداشته باشیم
looooooooool
میگم تو هم که مثل آقای شوهر ما داغ داغ میخوری
این بچه هم همیشه دهنش رو میسوزونه

سلام شف طیبه عزیزمن تازه با شما اشنا شدم وسورپرایز از این همه ابتکار وسلیقه وپشتکار همه این محاسن به کنار من عاشق نثر ساده وروونت هستم ووقتی نوشته هات رو میخونم واقعا لذت میبرم پس نویسندگی رو هم به بقیه اضافه کن من هنوز کامل نتونستم تمام مطالب قبلی رو بخونم وعمل کنم وبه عنوان شروع کیک شربتی و کیک آپساید داون آناناس رو درست کردم وبه نظر خودم خیلی خوب شد البته ازشون عکس هم دارم ولی نمیدونم چطور ی براتون بفرستم اگه ممکنه راهنماییم کن چون میخوام نظر بدی ممنون میبوسمت ومنتظرم

@ Mozhgan.40

دوست عزیز،

از اونجایی که شما تازه با اینجا آشنا شدید، برای استفاده بهتر از این وبلاگ لطف کنید و به لینکی که براتون می ذارم مراجعه کنید و در قسمن کامنتها، در کنار بیست و یک شماره ای که من توضیح دادم، برای رسیدن به جواب سوالتون شماره هیجده توضیحات من رو بخونید.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

در پست آلبومهای بچه ها که پست ماقبل آخر شف هست، خود شف توضیح هم در این رابطه توضیح دادن.

آره عزیزم من وقتی‌ یه غذای جدید می‌سازم ۲-۳ تا کار عمرا نمیتونم انجام بدم ۱. نمیتونم صبر کنم سرد بشه بعد برش بزنم ۲. نمیتونم صبر کنم سرد شه بعد از قالب بیرونش بیارم(سر همین بیصبری نصف بیشتر کارامل کیک آاپ ساید دان موزم تو همون قالب مونده بود)

۳. نمیتونم صبر کنم سرد شه بعد تست کنم(میبینی‌ ۳تا عیب خیلی‌ بزرگ! ولی‌ چه کنم که نمیتونم خودمو اصلاح کنم ) امروز مافن شکلاتی اسامه سید رو درست کردم و طبق معمول به محض خروج از فر تست کردم و البته آتیش گرفتم چون شکلات مذاب داشت(حیا ندارم که)
loooooooooool
alan digeh khamire pay mesle sang sefte dobaareh misazamesh:(

مقش شب بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!128!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!123&sc=photos

اسلایسها خیلی خب برش خوردن

واقعا خوشمزه بود
مرسی طیبه خوبم

سلام وای من خیلی شدید چش سفید شدم!! آخه با نصف مواد کار کردم اما به جای یه لیوان آرد سفید یک سوم آرد سفید یک سوم آرد سمنو یک سوم هم آرد سبوسدار زبر! ریختم اما جمع نمیشد که یعنی اصلا لطیف نشد و اصلا قابلیت رولت و.... نداشت من هم کف ظرف مث پای پهن کردم ومایه خرما روش ریختم اما خیلی سبوسش زیاد بود و برش هم راحت نمیخورد وخشک 
  بود!! تا من باشم واسه دفعه اول این کارا رو نکنم حالا رفتم سراغ خمیر پای میگو که توصیه کرده بودین واسه اولین پای مناسبه فقط میشه بگین هر قاشق غذاخوری کره چند گرمه؟

دوست عزیز،

در پایین صفحه، جدول اندازه ها هست.

من براتون کره اش رو کپی میکنم، ولی بهتون توصیه می کنم خودتون هم حتما چک کنید:

tbsp butter = 14.18 grams 1 tsp butter = 4.73 grams

مرسی مروارید عزیزم دیده بودمش اما شک داشتم چون توی یه سایت دیگه گفته بود هر قاشق غذاخوری 20 گرم کره هست پس حدودا هر قاشق غذا خوری 14-15 گرمه؟
پسtb نشون دهنده ی غذاخوری هست؟

بعضی از افراد با استانداردهای مختلفی کار می کنن در خصوص پیمانه ها و قاشق ها و ....

استاندارد طیبه جون اینی هست که اون پایین گذاشتن.

tablespoon

یعنی قاشق غذاخوری

Teaspoon

یعنی قاشق چای خوری

خب البته كار كردن با اين مدل آردها واقعا سخته و تجربه ميخواد
معمولا پيشنهادم اينه كه براي بار اول دقيقا عين رسپي عمل كنيد و بعد بار دوم تغييرات مورد نظر رو اعمال كنيد

و در مورد استفاده از اين آردها... هميشه كم كم اضافه كنيد تا اونجوري سفت نشه
ايشالا با تجربه همه چيز درست ميشه

در مورد كره... اگه گفته شده قاشق... يعني يه قاشق برميداريم و از قالب كره يه قاشق جدا ميكنيم
پس اونقدري نياز نبوده دقيق باشه
وقتي نيازه دقيق باشه خود رسپي گرمش رو ميگه

راستي يادم رفت بگم كه پاي خرمايي تون خوشگل شده
 و البته هميشه مهم طعمه

لازمه که از قبل فر را گرم کنم ؟

همواره برای همه چیز فر باید به دمای مناسب رسیده باشه
همیشه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...