2010/08/29

حلوای برنجی



این پست رو صرفا واسه کسانی میذارم که هیچ مدل حلوای برنجی بلد نیستن. اساتید گرامی لطفا از رسپی خودشون استفاده کنن.

ما اینجا بهش میگیم حلوای برنجی یا حلوای زرد. من طعمش رو دوست دارم. توی حلواها واسه خودش تنوعیه. مثل حلواهای دیگه زیاد آدم رو اذیت نمیکنه و طعمش هم خیلی خوبه. من تصمیم نداشتم شبهای قدر پست بذارم ولی گفتم شاید یکی دوست داشته باشه واسه این ایام حلوا درست کنه و اون حلوای گندمی هم واسه اش سخت باشه. این دستوریه که از مامانم گرفتم. صد در صد حلوایی که مامانم درست میکنه یه چیز دیگه است ولی خب من تنبلیم میشه برم خونه مامانم از مراحل کارش عکس بگیرم واسه همین حلوای خودم رو واسه تون عکاسی کردم.

آرد برنج نصف لیوان
روغن ربع لیوان
آب 3 لیوان
شکر سه چهارم لیوان
گلاب نصف لیوان
نشاسته ذرت 1 ق غ
آب 2 ق غ
زعفران و هل





آرد برنج رو میتونید بسته بندی شده از فروشگاهها بخرید. ( و یا اینکه خودتون برنج رو از شب قبل خیس بدید بعد آبکش کنید بعد که خشک شد 3 بار آسیاب کنید و الک کنید و ... آره من از این کارها هم زیاد انجام دادم ولی ماه رمضون مال این حرفا نیست!) با این مقداری که گفتم 4 کاسه پر حلوا بدست میارید. بار اول هم با مقدار کم شروع کنید که دستتون بیاد. بعد میتونید زیاد ازش درست کنید. آرد رو تفت میدیم.

نکته: به هیچ عنوان رنگ آردتون حتی یک ذره هم عوض نشه. آرد رو باید بو داد ولی نباید طلایی شه. اگه آرد رنگش حتی یک ذره هم عوض شه بعد دیگه رنگ حلواتون زرد خوشرنگ نخواهد بود




روغن رو اضافه کنید. تجربه به من ثابت کرده این حلوا به روغن زیادی نیاز نداره و اگه روغنش زیاد باشه خراب میشه. پس حتی از این کمتر هم میتونید استفاده کنید.

نکته: همین که آرد و روغن حل شدن باید از روی حرارت برداریم. تجربه ثابت کرده که اگه آرد و روغنتون طلایی شه دیگه رنگ حلوا تیره میشه. از دید من 5 ثانیه کفایت میکنه!



به این دلیل که اگه الان توش آب بریزیم گوله گوله میشه، میذاریم آرد و روغنمون سرد شه. بعد آب رو توش میریزیم. میذاریم روی حرارت و هم میزنیم.



نگران نباشید خودش درست میشه. کافیه روی حرارت خوب همش بزنیم.



بعد واسه اطمینان از اینکه هیچ گلوله ای توی حلوامون باقی نمونه ، از توری ردش میکنیم.



میبینید که زیاد حساس نبوده ولی خب کار از محکم کاری عیب نمیکنه. ما قراره یه حلوای با کیفیت درست کنیم.



حالا باز روی حرارت میذاریم. شکر رو اضافه میکنیم. تو دستور مامانم 1 لیوان شکر داریم ولی من کمش کردم. شما هم بهتره با کم شروع کنید و آخر سر اگه کم شیرین بود بهش شکر اضافه کنید. ولی این مقداری که دادم شیرینیش خوبه. برای شکرش من هیچ مسئولیتی نمیپزیرم با خودتون!

نکته: اگه وقتی رو حرارت گذاشتید، شکر بهش اضافه نکنید سریع میبنده و خراب میشه

از قبل من زعفرون رو توی کمی گلاب خیس داده بودم . زعفرون و هل رو اضافه میکنیم. مرتب هم میزنیم .




حالا گلاب رو هم اضافه میکنیم. نشاسته رو توی آب سرد حل میکنیم و به حلوا اضافه میکنیم. دیگه زیرش رو کم میکنیم و میذاریم 5 دقیقه با حرارت ملایم بپزه تا جا بیافته.





حلوای ما آماده است. معمولا توی دیس سروش میکنن. یعنی با ارتفاع کم. بعدشم این از اون مدل حلواهاست که وقتی سرد شد میبنده و قالبی میشه. یعنی میتونید لوزی یا مربع برش بزنید. یا اینکه با قالب بیسکوییت قالب بزنید. یا اینکه چند رنگ درست کنید لایه لایه روی هم بریزید و بعد برشش چند رنگ میشه.




من ولی اینبار توی ظرف عمیق ریختمش و روش نقاشی کردم. کافیه با نوک خلال دندون یه زره رنگ ویلتون بزنید به حلوا و شدیدا رنگیش میکنه.



قیف کاغذی رو هم قبلا آموزش دادم. چندتا درست میکنید و یالا




این حلوا سریع میبنده پس راحت میشه بهش فرم داد. البته کل کار نقاشی رو من تو 5 دقیقه انجام دادم و زیاد انرژی کار کردن نداشتم. ولی کارای جالبی میشه روش انجام داد. به طور سنتی ولی از دارچین استفاده میکنن. شابلن هم تو بازار زیاده. شابل نداشتید هم با دست روش دارچین بپاشید. ولی بهتره یه ذره روش رو چرب کنید که دارچینش روش بچسبه و رنگش سیاه دیده بشه.



به نقل از منبع آگاهی که خواست نامش فاش نشود .... این حلوای من قالبی نشده بود و برشش که میزدی نمیشد یه تیکه درش بیاری. البته من عمدا این کار رو کردم. دو روز پیشش که همین حلوا رو درست کرده بودم، دقیقا قالبی بود ولی من طعمش رو اونجوری دوست ندارم و مثل اینه که داری ژله یا کاسترد میخوری. اینجوری طعمش به فرنی نزدیک تره . واسه همین اینبار این مدلی درستش کردم. حالا اگه کسی میخواد دقیقا اسلایسی درش بیاره باید آبش رو 2 لیوان بریزه و آخر سر هم بذاره 10 دقیقه جا بیافته. اینطوری قالبی میشه. ما اکثرا اونجوری درست میکنیم ولی نظر شخصی خودم اینه که این مدلی خوشمزه تره. دیگه خود دانید. راستی این حلوا بعد از یکی دو روز که تو یخچال بمونه آب میندازه و چون آبش کشیده شده روش ترک میخوره و کلا بد میشه. پس به اندازه مصرف روزتون درست کنید.

( دیدین "زن دایی خوشگله"؟ دیگه ازتون هیچ نامی توی این پست برده نشد )

87 comments:

جااااااان چه خوشگله
عجب طرحش دلبری میکنه
دستت بی بلا

راستی امشب اسمت ورد زبونمه
قطعا شایسته بهترین هایی
ممنون بابت همه محبتات

سلام به هنرمند گل
من دومم
خانم معلم من چطور مقشام رو نشون بدم؟ لطفاً

اسسسسسسسسسسسستاد
چه گل و بلبلي
به به بوستان آشيانه عشقتون آباد
استاد مزه شله زرد نداره؟

@ شبنم

دوست عزیز،

لطفا به پست اسلاش هندوانه مراجعه کنید

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_13.html

آنجا شف توضیح این مطلب رو دادن.

اگر نه که سایتهای دیگری هستن که شما می تونید عکسهاتون رو آنجا بذارید، مثل

http://www.imagechicken.com/

و یا

http://www.bilder-space.de/

شله زرد طعم برنجش بیشتر خودش رو نشون میده. این بیشتر طعمش به فرنی نزدیکه


دوستان ببخشید من کامنتها رو امروز هم نرسیدم بخونم. حالم واقعا بده
همینقدر که نفس میکشم خدا رو شکر میکنم
چیزی هم از گلوم پایین نمیره
خدا فردا رو به خیر کنه
التماس دعا

چقدر رنگش دلفرینه.
امیدوارم حالتون بهتر بشه شف جان. معمولا آدم به آخرهای ماه رمضان نزدیک میشه وضعیت جسمیش نامساعد میشه.
سعی کنید چیزی بخورید.

سلام دختر گلم؛ از اینکه اینقدر خانمی و هنرمند همه مون به خودمون میبالیم وازاینکه اسم منو بیاری خوشحال میشم اما با جمله آخرت دست منبع آگاه رو رو کردی که عزیزم؛ ** زن دایی خوشگله**؛

خیلی شیک شده شف جونم
کی دلش می یاد این حلوا رو بخوره
:)))

سلام شف عزیز
من تقریبن هر شب وبلاگت رو چک می کنم و تا حالا چند تا از دستوراتی که اینجا اجرا کردید درست کردم و لذت بردم!! اول از همه ممنون
فقط یه سوال اساسی دارم... اینطور که از نوشته های خود شما فهمیدم در کاهش وزن هم خیلی با تجربه اید و از قرص و این جور چیزها هم نوشتید
می خواستم ببینم می شه یک کم منو در این زمینه هم راهنمایی کنی؟ کاهش وزن!!! ا

طیبه جون به خدا مجبور نیستی‌ هر شب پست بذاری ماشاالله همهٔ بچه‌های اینجا انقدر منصف هستن که حالتو درک کنن چند بار هم خودشون پیشنهاد دادن یه شب در میون پست بذار چرا خودتو اذیت میکنیییییییییییییی؟ ما که راضی‌ نیستیم

طیبه جان چه جالب ما از قدیم این حلوا رو درست میکردیم البته نشاسته نداره همونجور که گفتی‌ قالبی می‌شه با دارچین هم تزئین می‌کنیم فک می‌کردم فقط تو شهر ما درستش می‌کنن ما خودمون بیشتر به عنوانه صبحانه با نون میخوریمش البته یه نون محلی به اسم فطیر. ولی‌ من خودم به شخصه سفیدشو بیشتر دوست دارم این تنها موردیه که با زعفرون نمیپسندم.یه چیز دیگه تو شهر ما معمولا دو شب مراسم عروسی‌ میگیرن شب اول که با خانوادهٔ عروسه همین حلوا رو آخر شب خانوادهٔ عروس درست می‌کنن و به همه میدن آخر شب یعنی‌ نزدیک صبح! یعنی‌ می‌شه صبحانه

اینم تاریخچهٔ حلوای آرد برنج ما

مشق شب منم سالاد فصل لیوانی

سلام شف جون
اميدوارم حالت بهتر بشه من كه دعات ميكنم
بهتر نيست كمي استراحت كني ؟؟
دستت هم درد نكنه من كه اين مدليشو نخورده بودم
حتما درست ميكنم
.
.
.
باز ميگم از يه دوست
بهتر استراحت كني و دعا
تو اين شبا دعات ميكنم
تو هم ما رو از دعات بي نصيب نذار
التماس دعا

سلام خانم آشپز عزیز من تو تهران زندگی می کنم میخواستم بدونم که از کجا میشه این رنگ ویلتون رو خرید ممنون می شم اگه جواب بدین

دوست عزیز تمامی وسایل مورد نیازتون رو از لوازم قنادی بسته به موقعیت مکانیتون میتونین تهیه کنین

لوازم قنادی قاجار ( مدبر - میدون کلانتری یوسف آباد ) و
پاسارگاد ( بابا رحیمی - خ .اسکندری جنوبی )و

دیدنیها ( م .تجریش )روبروی سینما آستارا

خوشه (ميدان شهدا.نرسیده به خ.شکوفه )1

سلام عزيزم با اجازت اول لينكت كردم بعدش ميخواستم بدونم اگه نشاسته توش نريزيم اشكالي داره يعني بدون نشاسته هم ميشه درست كرد يانه
ادرس وبم:www.mahrah.blogfa.com

سلام طیبه جان


ممنون به خاطر زحماتی که میکشی برای اینجا

امیدوارم خیلی زود خوب بشی

تزئينش خيلي خيلي عاليه!تزئين حلوا اون هم به اين لطافت تا به حال نديدم.كارت حرف نداره.ماشاالله

سلام من برای اولین بار است که به وبلاگ شما سر میزنم .خیلی عالیست امیدوارم خدا به شما توان بدهدکه کارتان را همینقدر خوب ادامه دهید میخواستم پیشنهاد شمارا در مورد یک گاز فردار خوب برای پختن کیک و شیرینی بدانم.
نظر شما در مورد لاجرمانیاچیه؟
از شما متشکرم
منیره
monireh.khamseh@gmail.com

سلام عزيزم
عزيزم وقتي بدنت اينطوري واكنش نشون ميده يعني دستگاه گوارشت تحمل اين همه فشار رو نداره و نبايد 16 ساعت خالي بمونه و تو خونواده تا دلت بخواد دكتر داريم فدات شم ايني كه ميگم علميه و طبق نظر 6 پزشك دم دسته( وقتي ميگم 6 تا يعني واقعآ با 6تا دكتر حرف زدم. برادرم، همسرس ،پسرخاله ، همسرش...... ) كه وقتي علامت هاي حال و روزت و بهشون گفتم در جواب گفتن اصلا وعبدا خدا نكرده دچار مريضي بدي ميشي ها اين علامت هايي كه داري بهش ميگن اسپاسم معده و نشونه وضعيت تحت فشار معده ات هست پس خواهشن با يه دكتر مشورت كن ويا چند روزي روزه نگير به خدا اين جور روزه گرفتن اصلاً اشكال شرعي هم داره من جايي شنديدم اگر حتي احتمال آسيب رسيدن به بدن هست هم روزه نه تنها واجب نيست بلكه گناه هم داره پس يه تجديد نظر كن و با يك دكتر متخصص داخلي مشورت كن ( به خدا همسر پسر خالم فوق تخصص داخلي ازش پرسيدم اين ها رو گفت )
آفرين دختر خوب

بهاره
سلام طیبه جون
تو رو خدا مواظب خودت باش،ما رو هم دعا کن
ممنون خیلی عالیه

آفرين به خانم صالحي
منم چند بار به اسسسسسسسسستاد گفتم
من ديگه كامنت نميذارمو اذيتت نميكنم
خودكشي!اونم به خاطره يه شاگرد خنگ

به شوهرت رحم كن

سلام دوستان گلم!!!!!
طیبه جون نماز و روزه ات قبول باشه .....
احسانه جون آلبومت رو الان دیدم ماشاءاله هزار ماشاءاله خیلی خیلی خیلی عالی بودند......
یه پا کدبانو و صد البته باکلاس هستی... من که خیلی لذت بردم.
با دیدن اینهمه هنرهای زیبای شما و دوستان دیگه من واقعا سوسک سوسک شدم!!!!!!!!!!!
از اینکه شاگرد تنبله کلاسم ناراحتم .......
راستی مروارید جون عکسهای تکی کارهات رو میبینم میشه بگی آلبوم هم گذاشتی؟؟؟؟؟؟؟؟
من تقریبا همه این چند تا پست رو که نخونده بودم رو خوندم ولی آلبومت رو ندیدم؟؟؟؟؟؟؟

@ فاطمه

فاطمه جون،

من چون کمی عجله دارم، سریع می گم، ببخشید.

عزیزم من که آلبوم خاصی ندارم، فقط مقش هام رو گذاشتم تا شف بیان خط بزنن .
آلبوم من کجا، آلبوم احسانه جان کجا.

من عکسها رو اینجا گذاشتم

http://cid-0ad71a7c6871dbed.photos.live.com/browse.aspx/%D8%B4%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87%20%D8%A2%D8%B4%D9%BE%D8%B2%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C

فردا با دست پر برمیگردم

سلام،خسته نباشید،منم هر شب و هر روز بلاگتون رو چک می کنم،دستتون درد نکنه اما خیلی خودتون رو اذیت می کنید ،من هر دفعه که میام میبینم پست جدید گذاشتید کلی ناراحت می شم واستون آخه مشغله ی کاری گاهی فرصت چک کردن ور ازم میگیره و می بینم از یک پستتون عقب موندم،اونوقت شما که این همه گرفتارید ...
بیشتر مراقب خودتون باشید


با عذاب وجدان یه سوال کوچیک داشتم: نشاسته ذرت با نشاسته معمولی فرق داره و در این صورت از کجا میشه تهیه کرد؟

ممنون

اسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسستاد
سلام و عرض ادب فراوان
1.استاد گرامي در زمينه آشپزي كلاس رفته يا دوره مربوطه رو گذرونده ايد؟
2.سايتlivemocha مجاني كه نيست درسته؟
اگرم تو دلت گفتي فضولي مگه
حق داري
باتشكر

WOW
شف چه کرده ای...............................
عجب نقاشی زیبایی............................
خیلی خوشگــــــــــــــله
یه چیزی بگم؟ البته کسی گوش به گوش نرسونه ها!!!!!!!!!!!
من بلد نیستم قیف کاغذی! یاد هم نمی گیرم! یک عمره وقتی می خوام قیف بسازم دستامو می پیچم دور هم نه کاغذ و.................
بعدشم کلاً بخش نقاشی تعطیله!!!!!!!!!!!!!!!
حالا من چی کار کنم(گریه).. این مدل که شما ساختی خیلی خیلی خیلی دلمو برده!!!!!!!!!!!!!!
حالا باید افسردگی بگیرم!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@زهرا
زهرا جان کامنت‌های این پستو بخونین طیبه جان توضیح دادن نشاسته ذرت پودره و رنگش سفیده

اگه گفتن آرد ذرت اون رنگش زرده که البته فقط طیبه جون اردشو دیده مثل اینکه الان زیاد گیر نمیاد ولی‌ نشاسته ذرت تو بازار هست (خارجیش البته منظور طیبه جانه)

http://cheftayebeh.blogspot.com/2009/12/blog-post_8107.html

وای دل منو برده این نقاشی
همیشه در ایام تحصیل دوستم یا خواهرام برام نقاشی می کشیدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اما حالا دیگه اونا نیستند! یعنی چی کار کنم شف؟(گریه)

@ زندایی خوشگله:
بقیه مباحث رو که دیگه تعریف نکردم. کلا بچه خوبی بودم دیگه

@ شیرین:
قرص؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نه!!! هرگز. به هیچ عنوان! تازه من رژیم رو هم قبول ندارم. جواب نمیده. من یه عمر رژیم بودم و جز زجر هیچی توش نیست. میخواید لاغر شید؟ ورزش
ورزش
باز هم ورزش
حداقل دو ساعت و نیم در روز
سرخ کردنی حذف
برنج حذف
نان حذف
کربوهیدرات مورد نیاز رو از سریل و میوه ها تامین کنید. مقدار کالری دریافتی بیشتر از 1200 در روز نباشه. یعنی بقیه رو تا شب باید سوزوند
آب آب آب. حداقل 12 لیوان
من تا 18 لیوان هم میخوردم
ولی دیگه تو خط کار میکردم! که خیلی سخته. ولی اساسی روی کاهش وزن تاثیر داره
بعد از ساعت 7 شب هم دیگه غذا نخورید
فقط میلگ شیک و میوه و مغزها به اندازه یک مشت
و باز هم ورزش
قرص حرامه

@ پریس:
آره این حلوای برنجی مال استان شماست. ما ولی قرنهاست که با نام حلوای زرد توی استانمون میشناسیمش. خیلی ها توش نشاسته نمیریزن. مامانم خودش این رو ذکر میکنه. ولی یه ورژنش هست که میگه باید نشاسته داشته باشه به میزان بسیار کم. تاثیر زیادی البته نداره ولی قالبی تر برش میخوره

@ Anonymous:
من کع تهران نیستم. ولی دوستان آدرس دارن توی پستهای قبل میتونید پیدا کنید

@ فلفلی:
اگه حذف شه تاثیر چندانی نمیذاره ولی اگه باشه قالبی تر میشه. روی طعمش تاثیر چندانی نداره

@ منیره:
اسمش رو نشنیدم. ولی شما هر فر ایتالیایی که بخرید خوبه. فر من زیمنسه ولی ایتالیاییه. یعنی بوش و زیمنس با وجود اینکه آلمانین فرهاشون رو میدن ایتالیا

@ pksalehi:
قربون محبتت عزیزم. والا من یه سال به خاطر اینکه پیشواز رفته بودم و طبق معمول هیچی نمیخوردم. زخم اثنی عشر گرفتم. اون سال هر سی روزش رو گریه میکردم. نمیدونم چرا. ولی وقتی از بچگی به یه کاری عادت کنی دیگه ترکش واسه ات سخته. خلاصه اینکه درد رو تحمل میتونم بکنم ولی ناراحتی روحیش رو نه. واسم سخته موقع غروب که میشه منتظر افطار کردن نباشم. الان هم که درموردش حرف میزنم گریه ام گرفت
من کلا اشکام جاریه. آدم که نیستم
بازم ممنون که به فکرم بودی

@ مروارید:
تبریک میگم که بالاخره تونستی یا جی میل وارد شی
:D

@ زهرا:
نشاسته های ایرانی نشاسته گل هستن. اگه پودرش کنی هم باز تلخن. نشاسته گل رو باید چندبار خیس داد و آب روش رو ریخت. بعد که خیس خورد از همون خیس خوردش میشه استفاده کرد. ولی نشاسته ذرت رو با نام نشاسته خارجی یا نشاسته فرانسوی توی لوازم قنادیها میفروشن
توی شهر ما به صورت فله توی عطاریها و ادویه فروشیها هست
بسته بندی خارجیش هم به عنوان آرد ذرت موجوده

@ الی:
اینجا پشت کوهه! کلاسم کجا بود؟! ما بچه جنگیم اینجا شیر هم نبود بخوریم ! من دوره دانشگاه که بودم تازه شیر میخریدم میخوردم بلکه پوکی استخوان نگیرم مثل مامانم خونه نشین شم! کلاس کجا بود؟
اون که مجانیه. خیلی هم کاربردیه. درست رو که خوندی مشقهات رو انجام میدی بعد سایرین میان مشقهات رو تصحیح میکنن. من یه مدت معلم نمونه زبان انگلیسیش بودم از بس که مشقهای مردم رو تصحیح کرده بودم. الان دیگه فعال نیستم وگرنه خودم معلمت میشدم

@ احسانه:
من که نشون دادم که. خیلی راحته. ولی راست میگی. دوستام هم میگفتن قیفشون نوکش گشاد میشه و باید یه بار برم خونه شون بهشون قیف ساختن یاد بدم. آخه همه مرده تزئین قند شدن! ولی باور کن اگه مطابق دستور پیش بری خیلی راحته. تازه من اصلا واسه این یکیوقت و حوصله نذاشتم چون روزه که میگیرم عصبی و بی حوصله میشم
ولی تو مییییییییییییییییییییییییییییییتونی. من میییییییییییییییییییییییییییدونم

@ احسانه:
وب کم داری؟
تلفن بزن حلش میکنیم

واي اسسسسسسسسسسستاد
منم همينطور
كلاس كنكور هم نرفتم
كلا كلاس نرفتم
livemochaپولي بود قربان
استادمنم تلفن بزنم!؟

پولی نیست ها
چک میکنم
تلفن بزنی ؟ مگه مشکلی پیش اومده

من در یک اقدام انتهاری در همین پنچ دقیقه اقدام به ساختن حلوای شیر کردم

@ الی:
مجانیه

It's free and takes less than 60 seconds

دوستان بفرمایید حلوای خوشمزه!!! فکر کنم از دعاهای شما بود چون دیشب این موقعها با مرگ فاصله زیادی نداشتم ولی الان برای اولین شب تونستم پای اجاق بایستم
تشکر

خوشحالم که خوبی
سلامتیت از همه چیز واجبتره
بیشتر به خودت برس خواهشها
ما سر حال و میزون میخایمت تا همیشه

با تشكر فراوان
اسسسسسسسسستاد
كامنت رو فرستادم در كمال تعجب پريد تو يه پست ديگه!!!!!!!!!!!!!
نگي خنگ بازي در اوردم
شما به احسانه گفتي زنگ بزن
منم جوگير شدم ميخام زنگ بزنم
درضمن اسسسسسسسسستاد ايول!!

خیلی لطف کردید پریسا جان و طیبه ی عزیز:)

سلام استاد بزرگ
کاراتون واقعاً عالی و مثال زدنیه
من تازه کار تازه کارم.کلی ازتون چیز یاد گرفتم

@ فاطمه

فاطمه جون از دیروز هی می خوام بیام یه چیزی رو بگم، یا یادم می ره، یا نبودم.

می گما،

نوشتید با دیدن عکسهای کارهای بچه ها سوسک شدید.
اول این که شما کارهاتون همیشه عالی هستن.
دوم این که:

پس جمعمون جمع شد بالاخره و من هم از تنهایی در اومدم. شدیم دو تا.

:-))

سلااااااااااااااااام دوست من.

@فاطمه
ممنون فاطمه جون. شما لطف دارین.
اما با این الفاظ سوسک و....... از زیر مقش هاتون در نرین ها! کارهای شما هم خوب است! پس تنها گزینه ای که می مونه توجیه مقش هاست دیگه؟ نه؟

طیبه جون از روغن مایع یا جامد استفاده کنیم؟
یعنی کیفیت با کدام بهتر خواهد بود؟
ممنون

@منیره
لاجرمانیا اجاق گاز خوبی است.
یکی از دوستانم که حرفه ای هم از فر و گازش استفاده می کنند راضی هستند.
لاجرمانی هم ایتا لیایی است و قابل توصیه و همچنین خدمات پس از فروش خوبی نیز دارد. البته فعلاً

روغن مایع استفاده میشه نه جامد

ممنون شف
از سر بی صبری این حلوا رو درست کردم. همه مراحلش عالی بود جز مرحله آخر ، که تزئینش بود. اصلاً از اول طرف قیف کاغذی که نرفتم! گفتم وقت تلف کردنه! با قیف و ماسوره شروع به کار کردم که نتیجه ای جز آبروریزی جلوی شما نداشت. نمی خواستم عکس بگذارم اما باید شما می دیدین و سطع کار نقاشی ام معلوم می شد.
خلاصه شف و بقیه بچه ها ببخشند که این شکلی شده. اما در اولویت کارهامه این تمرین.
http://picasion.com/show/13790739/

اصلا نميبخشم(آيكون اليه اخموووو(

@ احسانه

احسانه جون،

پس باید سطح نقاشی من رو ببینید.

من اگر این حلوا رو درست کنم، باید روش، چشم چشم دو ابرو، دماغ و دهن یه گردو بکشم.

نخندید خب، راست می گم. حالا صبر کنید. بالاخره اون روز می رسه.

مال شما کلی گل و بلبل داره، خیلی هم خوشگل شده.

شف جونم من از اول این هفته بعد از 1 سال مشغول به کار شدم (برای کنکور ارشد میخوندم(قبول شدم :دی)) و تازه پی به حجم کارای شما بردم!! خدا قوت، من که تا از سر کار برمیگشتم مثل جنازه می افتادم، آخه بدنم عادت نداشت و روزه هم مزید بر علت شده بود!!
اما بالاخره دیروز موفق شدم یکی از مشقامو تمرین کنم :)

مثل همیشه رسپی عالی و خوشمزه بود ، خیلی خیلی ممنون
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%ad%d9%84%d9%88%d8%a7%db%8c%20%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%ac%db%8c2.jpg

@ احسانه:
احسانه جون یه خوبی که این حلوا داره اینه که سریع میبنده. هر جای کار رو که خراب کردی میتونی راحت برش داری و از نو کار کنی. کارت اونقدرها هم که فکر میکنی بد نشده. پیشنهادم اینه که الگو داشته باشی. یه طرح ساده ولی قشنگ رو بذار جلوت. کاغذ روغنی روش بنداز و بکشش. خطوطت که ساده شد، اونقت میتونی روی حلوا پیاده کنی
بله کار با قیف و ماسوره راحت تره. من چون حوصله شستنش رو ندارم قیف کاغذی درست میکنم


@ مروارید:
یه دستگاه هست به نام کیک کاپی
اگه یه روزی تصمیم به نقاشی روی کیک یا بیسکوییت گرفتی میتونی از اونا بخری
مثل ویدئوپروژکتور تصاویر رو واسه ات روی بیسکوییت یا کیک یا شیرینی میندازه و شما از روش کپی میکنی


@ ضحی:
مبارکا باشه خانم
چه رشته ای به سلامتی؟
حالا سر کار میری؟ زیاد سخت نگیر پس. فقط وقتی دلت واسه این کارا تنگ شد برو سراغش

حلوات منو یاد حلوای مامانم میندازه. هم رنگش عالیه هم کاور روش عین حلوای مامانم شده
طعمش چطور بود؟

مدیریت دانشگاه تهران
آره سر کار میرم:)، دلم که همش تنگه آشپزی، از بس دوست دارم
طعمش عالی بود شف جونم، واقعا مرسی که حلوای به این خوشمزگی یادم دادی
هزارتا بوس

به به ماشالا. عجب جای خوبی
ایشالا روزی دکترات ضحی جون

شف جان میشه به جای نشاسته ذرت ، کاسترد یا آرد ذرت استفاده کرد؟
کدوم رو میشه، آخه من نشاسته ذرت پیدا نکردم

@ Zoha

ضحی جون، شما هم؟!!!

به جوابی که شف در جواب سوال پریس گذاشتن، توی همین پست، در قسمت کامنتها مراجعه کنید.

آره این حلوای برنجی مال استان شماست. ما ولی قرنهاست که با نام حلوای زرد توی استانمون میشناسیمش. خیلی ها توش نشاسته نمیریزن. مامانم خودش این رو ذکر میکنه. ولی یه ورژنش هست که میگه باید نشاسته داشته باشه به میزان بسیار کم. تاثیر زیادی البته نداره ولی قالبی تر برش میخوره

عزیزم من میدونم که میشه نشاسته نزد اما می خوام این دفعه قالبی برش بخوره، و نشاسته هم پیدا نکردم :)
این بود سوال من :دی

@ zoha

دوست عزیز،

من حدس می زنم شاید بشه کمی ژلاتین بهش اضافه کرد، البته کمی که قالبی برش بخوره.

تا خود شف چی بگن.

مرسی مروارید جان، البته من کاسترد زدم.. نه طعمش تغییری کرد نه قالبی شد! تجربه است دیگه :)

میخوای واسه ات بفرستم؟
البته احسانه جون حتما آدرس تهرانش رو میتونه بهت بده
ولی اگه خواستی پست میکنم
نمیدونم چرا با کاسترد خوب سفت نشده آخه کاسترد همون بافت نشاسته رو داره

حلوای برنجی

http://mohemnist.persiangig.com/page2.html

@zoha
من الان اینجا و دیدم
شما نشاسته ذرت می خواهی؟
همه سوپر مارکت ها دارند. جعبه زرد رنگ.
اگر باز هم پیدا نکردی بگو محدوده محل سکونتت را تا برایت بگویم از کجا بگیری(چشمک)

چه عالی شده
واقعا همونیه که باید باشه

زن دایی مژگانم کار شما رو ببینه میگه "آهان این حواست!" آخه میگفت حلوای من خیلی شله

خلاصه سلیقه ای که دیگه

ولی واقعا عالیع. من رنگ هم بافت

مرسی

سلام
ممنون از تعریفاتون

آیکون یه لب خیلی خیلی خندون!

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pvWjobwEtQW45V0Aj8yRbpMCTzPkLNr-UR0SjHb5McWP8UYPHPwe5dQOFFWEHCGDB6gkKSsSEB02sSxfeOQMHTAInHDh11sbZ/%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%DB%8C%20%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC%DB%8C.JPG?psid=1

همه چیز عالی. مخصوصا اون نصفه کاسه ای که من گرم گرم، پای گاز خوردم توی این هوای منهای 11 درجه اینجا، بعد از یک روز کاری.

فقط من دفعه دیگه حتما کمتر از این سه چهارم لیوان شکر دستور، استفاده می کنم. برای من کمی شیرین بود.

این گوگل بازی در آورد.

یادم رفت اون بالا بنویسم،

دست شف درد نکنه.

:D

آره مرواريد جون ياد بچگيهام انداختيم
مامانم هميشه زمستوناي سرد دو غروبي درست ميكرد ميداد من بچشم
بعد گرمم ميكرد

البته من هميشه ميگفتم شيرينيش خوبه
بعد مامانم يه ليوان ديگه شكر توش ميريخت
:p

سلام. نارگل هستم. طيبه جون دو تا سوال در مورد حلوا برام پيش اومده. ممنون مي شم راهنماييم كني:
اول اينكه تو همين حلواي آرد برنجي نوشتي كه اولش بايد آرد برنج رو بو بديم و رنگش تغيير نكنه. مي شه بگي حدودا چند دقيقه بايد بو بديم؟ ممكنه از دستم در بره و يه دفه رنگش عوض شه.
دوم اينكه تو حلواي شير كه با شيرخشك درست مي شه، مي شه از شيرخشك بچه استفاده كنيم يا حتما بايد شيرخشك خاصي باشه كه مخصوص قنادي هستش؟

@ b

دوست عزیز،

بستگی به حرارت گاز فرق می کنه. ولی نترسید، حرارتتون رو روی متوسط نگه دارید و به این دقت کنید که آردتون باید تفت بخوره و یا همونطوری که شف در دستور نوشتن بو داده بشه.

در مورد شیر خشک:

شیر خشک بچه قابل استفاده نیست. شما می تونید از شیر خشک نیدو استفاده کنید و یا از لوازم قنادی فروشی شیر خشک کیلویی بخرید.

آرد خود به خود بویی نداره ولی وقتی تفتش میدیم... خامیش که گرفته شد بوش بلند میشه. این وقتیه که دیگه تفت دادن بشه. بعدش دیگه قهوه ای خواهد شد
اینجا فقط مارک نیدو موجوده

This comment has been removed by the author.

طیبه جان گفته بودم که ما همیشه سفید درست می‌کنیم می‌خواستم واسه دختر خاله م که ویار داره یه چیزی ببرم این بهتر گزینه بود و فلافل.

ولی‌ خودم هم تو عکسش‌ متوجه شدم که سطحش هموار نیست. خوب اکشال نداره فکر می‌کنن تو ماشین خراب شده
loool
دستت درد نکنه. خوشمزه بود. من با نصف لیوان شکر شروع کردم ولی‌ آخر همون ۳/۴ ریختم. حالا من کم شیرین یا مروارید جون؟؟؟
:))
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/New%20album/halvay%20berenji.JPG

@ paris

وا... پریس جون، گاهی شکر با شکر فرق می کنه. دیدید بعضی شکرها خیلی شیرین می کنن؟ برای من تا به حال بارها این اتفاق افتاده. شاید هم من اون روز به شیرینی زیاد حساس بودم.

حقیقتش رو هم بخواهید، من هم در کل کم شیرین دوست دارم و شکر رسپی ها رو معمولا کمتر می ریزم، ولی نه به کم شیرینی شما!!

:D

ظاهرا این وسط فقط من اهل شکرم و بس
:D
تازه خبر ندارین... مامانم دو برابر من شکر میریزه...مادربزرگم چهار برابر

تازه مادر بزرگم مهمونی که میره از شربت میزبان ایراد میگیره که " چی بود این آب خالی بود شکر نداشت!" خدا رو شکر هنوزم مشکل قند ندارن
من ولی مثلا (مثـــــــــــلا) دارم رعایت میکنم

ولی شما باور نکنید
:D


پریس جون یه ترفند هست که مامانم در این شرایط به کار میبره
تو یه کاسه روغن میریزه
با پست قاشق میزنه توی روغن
حالا با پشت قاشق که چربه سطح کار رو صاف میکنه
اینطوری روی حلوا کاملا صاف میشه
تضمینی
تازه بعدشم پودر دارچین روش تیره تر میافته و رنگش خوشرنگتر میشه

مامان بزرگم مامانم و همه همین کارو می‌کنن منم همین کارو کرده بودم مثلا اون موقع هم صاف بود که بعد تو عکسش‌
دیدم صاف نشده. بی‌ تجربگیه دیگه
loooool

اون دارچین هم تازه ریخته بودم به مرور همونی می‌شه که شما گفتی‌ یعنی‌ روغن جذب می‌کنه خوشگل میشه

پس مادر و مادربزرگتون خوب با شیرینیهای اینجا کنار میان. اینا تو ژله و کرم کاراملشون هم شکر میریزن!

@مروارید

آره راست میگی‌. شیرینی شکرا با هم فرق میکنه من اولین روزی که اینجا کیک درست کردم متوجه شدم انگار شکراش از ایران کم شیرین‌تر هستن!الان البته دیگه عادت کردم

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21174&sc=photos

به به چه قالبی در اومده
جای زن دایی مژگانم خالی
:D

نه بابا...خامه هاش آب شدن تا اومدم عکس بگیرم!! :(

سلام طیبه جون، خسته نباشید.
یه سوال داشتم اینکه من با رسپی شما حلوا درست کردم همونی که با گل رز تزیین شده بود و حلوام کش اومد مثل همیشه نبود. ممکنه بفرمایید اشکال کارم چی بوده؟
خیلی ممنون

بهتون تبريك ميگم! اينجا همه خودشون رو ميكشن تا حلواي كشي درست كنن

شرايط زيادي روش تاثير ميذاره از قبيل قوام شيره شكر و ميزان حرارت دادن بعد از اضافه كردن شربت و ميزان كره
اينه كه هر بار كيفيت حلوامون يه مدليه
كم بيش مياد كشدار شه
قوام شربت رو كمتر كنيد ديگه نبايد اينقدر كش بياد
ايشالا درست ميشه

تازه متوجه شدم حلواي برنجي رو ميگيد... حلواي برنجي كه نبايد كش بياد كه
خب... اگه منظور اينه كه جوابش اوني نيست كه نوشتم
ولي اگه براي تزئين گله كه همون حلواي آرديه

 شف طیبه ی عزیز سلام،من این حلوارو درست کردم عالی بود،همسرم معتقده که از شله زرد هم خوشمزه تره ،به نظر من خوبیش به اینه که روغنش خیلی کمتر از حلوای آرد گندمه و آدم با خیال راحت تری میخوره،راستی طیبه جون،من این حلوارو برای افطار تو ظرفهای جدا جدا ریختم و برای چندتا از همسایه هامون هم بردم ،یکی از ظرف ها بعد از دوروز که مونده بود آب نیانداخته بود البته ازش برنداشته بوددیم،پس اگه دست نخورده تو ظرف بمونه آب نمیندازه اگه بهش قاشق بزنیم آب میندازه
فقط من وقت رنگ کردن و قیف درست کردن نداشتم عجله ای با  دارچین و خلال پسته و پودر نارگیل تزیینش کردم و با عجله عکس گرفتم میدونم اصلا به پای تزیین شما نمیرسه 

بسيار زيبا شدن. عالي
اتفاقا منم هميشه واسه مامانم به شكل نخل تزئين ميكنم. با شابلون

معمولا وقتي كه خيلي حلوا رو سفت نميگيريم اونجوري آب نميندازه. ولي وقتي قالبيه حتما آب ميندازه
و البته شرايط يخچال هم تاثير داره
خدا رو شكر كه واسه شما آب ننداخته بود چون بدمزه اش ميكنه

بازم ميگم احسنت

عااااااااااااااااااااااااااالی

اینم حلوای من البته من با ارد گندم درستش کردم خوشمزه شده بود فقط یکمی شیرینیش کم بود انگار 
http://upload.tehran98.com/img1/ckxl5v7ygfd8gqh3a3uu.jpg

منظور از روغن،روغن جامده؟

روغن مایع. شف در قسمت کامنت ها توضیح دادن.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...