2010/08/13

ترتیا-د-گامباس


درسته كه ترتيا رو توي مكزيك به عنوان يه نون ميشناسن. ولي ترتيا در اسپانيا يه جور املته. البته املت كه نه... كوكو يا يه چيزي تو اين مايه ها. گامبا هم كه يعني ميگو. پس درسته كه غذاش (Tortilla de gambas ) يه اسم خوشگل دهن پر كن داره ولي در كل چيز پيچيده اي نيست و خب مثل همه غذاهاي ديگه اي كه من ميخورم خيلي سريع آماده ميشه.

ميگو 1 مشت ( هرچي مشتتون بزرگتر باشه شكمتون بيشتر پر ميشه!  تقريبا 100 گرم خوبه)

تخم مرغ 2 عدد

سير 2 حبه

جعفري خورد شده 1 ق غ

شويد خورد شده ( يا خشك) 1 ق چ

آرد سوخاري 3 ق غ

آرد نخودچي 2 ق غ

فلفل سفيد و نمك

روغن زيتون ( توضیح خواهم داد )




خب معلومه كه بايد همه مواد رو ريز خورد كنيم و با هم مخلوطشون كنيم. فقط توجه داشته باشيد كه جنس آرد سوخاري و سايز تخم مرغها استاندارد نيست بنابر اين ممكنه كه شل يا سفت در بياد. كلا ما يه مخلوط شل لازم داريم. كه بعد با قاشق ميريزيم توي روغن



جالبه بدونيد كه چون اين ، یه غذاي اسپانيوليه... براي سرخ كردن از روغن زيتون استفاده ميشه. پس از اون جنسيش استفاده ميكنيم كه تحمل گرمای بیشتری داره.

روغن زیتونهای توی بازار 3 گرید دارن. پس هنگام خرید دقت کنید.

1- ایکسترا ورجن آلیو اُیل Extra Virgin Olive Oil

2- ورجن آلیو اُیل Virgin Olive Oil

3- آلیو اُیل Olive Oil

اینجا روغن زیتون اسپانیایی تو بازار زیاده. ولی ایکسترا ورجنش  گرونه
 این نوع روغن زیتون، با کیفیت ترینشه که برای سالاد و غذاهای دیگه ای که قراره روش روغن بریزیم استفاده میشه.

روغن زیتون برای قلب مفیده. متخصصین معقدن که حتی مصرف دو قاشق روغن زیتون در روز باعث کاهش کلسترل در خون میشه. من خودم تمام آشپزیهام رو با روغن زیتون انجام میدم ( مگر اینکه دیپ فرایینگ باشه). بیشتر از روزی دو قاشق هم مصرف نمیکنم.

همه روغن زیتونها رو میشه حرارت داد. این که میگن با حرارت دادن روغن زیتون اسیدهای چربش عوض میشه افسانه است. روغنها همه smoking point دارن. یعنی درجه ای ، که اگه حرارت روغن از اون دما بیشتر بشه اونوقت مولکولهاش شروع به شکستن میکنن و باعث ایجاد بو و طعم بد میکنه. حالا این دما برای روغن زیتون 365 تا 400 درجه فارنهایت، 185 تا 204 درجه سانتیگراد هستش. روغن زیتون ایکسترا ورجن از همه حساس تره ولی با وجود این، از این روغن هم واسه تفت دادن میشه استفاده کرد و هیچ مشکلی پیش نمیاد. چون دمای روغن اونقدرها زیاد نمیشه.

بهترین روغن زیتون واسه "دیپ فرایینگ" که همین "حمام روغن" خودمون باشه؛ روغن زیتون ساده یا آلیو اُیل هستش. پس هنگام خرید دقت داشته باشید. غذاها رو هم سعی کنید، عادت کنید که با روغن زیتون و با دمای متوسط درست کنید.



من از قالب فلافل واسه ترتياها استفاده كردم. شما ولي ميتونيد با قاشق بريزيدش. كوچيك بگيريد كه مغز پخت شه.



همين. بعدشم با مخلفات سروش كنيد و ... به نظر من كه هر غذايي كه با ميگو ساخته ميشه خيلي خوشمزه است. تصميمش ديگه با خودتون.

30 comments:

کارات تکه
بی نظیری شف گلم

خسته نباشی

ا چه جالب ! امروز نشستم پای وبلاگ و هر چی دستور با میگو بود رو ردیف کردم
چون میخام برم بعد از مدتها میگو بخرم !!! حالا هم که اینو گذاشتین !! خوش به حالم

در ضمن
احسانه جون آفرین بر تو !!! خیلی آلبوم خوشگلی شده !! احسنت

به به الانم که فصل میگو حسابی میچسبه.... ممنون

خوب ۵شنبها مبصر غایب می‌شه ما میتونیم نفر اول دوم باشیم

اجازه طیبه جون می‌شه به جای میگو مرغ بریزیم؟

وایییییییییییی چهارم شدم از دست پشت خطیها

vay tayebeh joon khoob shod ghofti man ta hala fekr mikardam extra virgin az hame vase sorkh kardan behtare
taze ye shishe vase mamanam ham gereftam
yani extra be darde salad mikhore faghat?

مرسی طیبه جون
این رسپی ها قابل توجه مامان جان منه!!!!!!!!!
ای بابا کشتید این مصبرو!!!!!!!!!!!!!!!!!
بگذارید دلش خوش باشه اول همه کامنت می گذاره!!!!!!!!!

کارت می زنیمممم

می گما مصبر جون،

صد بار گفتم، می روید مهمونی، خوشگذرونی، این تخته پاک کن و گچ رو با خودتون نبریددد. حب آخه این ما بچه ها چه گناهی کردیم، نمی تونیم مقش بنویسیم؟

خودتون یک دفترچه 400 برگ پر مقش کردید، یک ذره فکر ما رو هم بکنبد دیگه؟

من همچنان سوت زنان از این رسپی رد می شم، آخه توش میگو دارهههههههه،

البته من رو که میشناسید، دور از جونتون پررو تر از این حرفهام، شاید هم درستش کردم!!

ای بابا مروارید جون
اگه شاگرد شاگرد باشه بدون گچ هم مقشاشو می نویسه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شاگردم شاگردهای قدیم!
والا من مهمونی نمی رم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! همش میزبانم!
شما مشکلی با این زبان بسته ها دارید مگه؟ چرا سوت زنان؟

احسانه جون،

از این به بعد یادم باشه می یام کارگاه مخصوصا روزهای پنجشنبه و جمعه، برای خودم و بچه های دیگه کارگاه ذغال بیارم. گچ که نداریم، چاره چیه!!

بعدنش هم من اصلا با هر چی که از دریا صید شده باشه مشکل دارم، با بوش.

شما که شکسته نفسی می کنید مروارید جون.
اما باز هم دستتون درد نکنه برای بچه های دیگر بیاورید ببینم باز چه بهانه ای می آورند.
کامنت فینگلیش؟ باز هم؟ پریس خانم؟

سلام طیبه جان.این دهمین باره دارم سعی میکنم نظر بذارم..
هرکاری کردم تو پست خامه نظر بذارم نشد.معذرت.من ازین خامه صورتی ها خریدم ریختم تو 1 کاسه استیل هیچ آبی نداشت.گذاشتم تو فریزر نزدیک 3 ساعت موند ولی همش وسطش شل بود دور تا دورش یخ.
دیگه آوردمش نیم ساعت زدم ولی هیچ تغییری نکرد فقط شل شد.باز شب گذاشتم فریزر تا صبح موند عین بستنی یخ زده شده بود.بازم زدم تغییر نکرد باید چیکار کنم؟

مرسی مروارید جون از جوابت.اخه من خیلی هولم و عجله دارم که واسه مهمونی افطاریم هنر جدید ارائه بدم! واسه همین فکر کردم اون دوتا توی ارشیو هست.

طیبه جون 2 عدد سوال!

بهم نخندیا.خب زیاد اهل اشپزی نبودم تا حالا.فرق آرد با آرد گندم چیه؟توی پست پای میگو دو نوع ارد نوشتی.رفتم ارد بخرم اقاهه گفت فقط یه ارد داریم اونم ارد گندمه :(

مامانم ازم خواست که ازت بخوام که اگه برات امکانش هست یه مدل :نان: اموزش بدی مثل نان شیرمال که بشه با کره و عسل توی سحر و افطار خورد(این جمله مامانمه عینا)

یه سوال دیگم داشتم که دیدم پریس عزیز پرسیده در مورد مرغ.

بهاره
سلام طیبه جون
وای من از میگو خوردن میترسم البته وقتی خودم درست میکنم چون بوش بهم میخوره دیگه نمیتونم بخورم ولی آقای شوهر خیلی دوست داره مرسی عزیزم بابت کارهای قشنگت
دوست دارم

مرسی شف جون
در اسرع وقت تست میشود.
حتما خوشمزست....

به نظر خوشمزه میاد فقط حیف که میگوو داره!
:دی
ممنون طیبه جان.

فقط یه دونه عکس دیده میشه
با فیلی شکن هم بقیه شون دیده نمیشه

@ پریس:
نه ایکسترا ورجن رو میتونی باهاش غذاها رو تفت بدی چون مدت زمان و دمای زیادی نداره و مشکلی پیش نمیاد. فقط قیمتش بیشتره
دیدی که چون خیلی خالصه ، غلظتش هم بیشتره
کلا بیشتر به دل میشینه
ترتیاش که همون بیسشه که دیدید. گامباش رو میتونید حذف کنید و یا با هرچی دلتون خواست جایگزینش کنید
بله مرغ هم میشه
اصلا ترتیای ساده هم میشه
یه جور املته

:p
@ مهدیه:
ببخشید من خیلی دیر جواب میدم. آخه فرصت نمیکنم. شرمنده
نکته اولیه اش که مهمترینش بوده رو رعایت نکردید
توی عکسها نشودن دادم
وسطش نمیبنده، پس همش میزنیم. باز اگه وسطش کامل یخی نبود باز همش میزنیم
اینقدر هم میزنیم تا همه اش یخی شه
بعد دیگه عالی فرم میگیره
اون مرحله اولش رعایت نشه اصلا جواب نخواهد داد
تنها نکته اش همینه ولی خیلی مهمه
بعدشم که دیگه باید خیلی زدش
ایشالا دفعه بعد درست شه

@ نگین:
پس کیک رو با چی درست میکنی نگین جون؟ مگه میشه آرد سفید نداشته باشن؟ این دیگه همه جای دنیا پیدا میشه. بگو کجایی شاید بتونم کمکی کنم
والا... من میترسم شرمنده ات شم. نه اینکه نون بلد نباشم درست کنم... نه بلدم. فقط ماه رمضون نون از گلوم پایین نمیره. تلاشم رو میکنم ولی قول صد در صد نمیدم که شرمنده نشم. ولی احسانه جون تو این مبحث تخصص داره و کلی نون متنوع درست کرده. ازش خواهش میکنم یه رسپی خوشمزه اش رو بفرسته واستون
@ زهرا:
نه عکسهای روی سرور "لایو" فیلتر نیستن

شف جون منو شرمنده نکنید.
من هم منتظر نون های شما هستم.
نگین جون نون شیرمال می خواهند؟
اتفاقاًاین رسپی که من باهاش نون شیرمال می سازم از جورج برون کاناداست
دوست داشتید به سایت خانم کاوه مراجعه کنید آنجا گذاشته ام.
golrizkaveh.com

مرسی طیبه جون از جوابت.
هی روزی چندبار این صفحه رو رفرش میکردم ببینم کی جواب میدی.خداییش دست گلت درد نکنه بابت همه چیز.درست کردن غذاهای خوشمزه و گذاشتن اینهمه عکس خوشگل یه طرف جواب دادن به اینهمه سوال هم یه طرف.
خسته نباشی عسیسممممم.
راستش من واسه درست کردن کیک از پودرای اماده استفاده میکنم چون میترسم خوب از اب درنیاداین ارد سفید رو باید از همون سوپر مارکت بگیرم یا نانوایی؟.
من شرق تهرانم.

مرسی از لطفت احسانه جون.الان میرم سر میزنم.ایشالا بتونم دل مامانمو شاد کنم.

@negin
تا شف بیایند من برایتان بگویم
برای شیرینی پزی از آرد سفید مخصوص استفاده کنید که در سوپرها موجود است. همه جا هم دارند. شرق و غرب.
خواهش می دارم.
شما برای اولین بار اقدام به تهیه نان می کنید؟

این اقاهه ارد سفید نداشته بیخودی مارو پیچونده.
بله احسانه جون برای اولین باره

یه سوال دیگه.اندکی بی ربط.
من چند هفته پیش کیک بلک فارست درست کردم.خامه رو به همون روش مرحله به مرحله پیش رفتم.اخرشم که داشتم میزدم قشنگ رد همزن افتاده بود روی خامه و وقتی برش گردوندم از ظرف جدا نشد.
اما وقتی ریختم تو قیف شل شد!
توی کیک هم مثل شیرینی خامه ای که مدتی بیرون گذاشتی خامش وا رفته اونجوری شد.وقتی کیک رو با چاقو بریدم طبقاتش از هم جدا شد و خلاصه خامهه خوب از اب رنیومد.نمیدونم چرا.

@negin
این خامه خیلی لوسه!!!!!!!! مخصوصاً تو فصل تابستان.
عدم فرمگیری مهمترین عامل پیش آمد این صحنه است عزیزم.
امیدوارم تمام نکات مربوط به نان را بلد باشید. دستوری که آنجا گذاشته ام صرفاً دستور است و مراحل کار توضیحات اضافی ندارد.
مسلماً نانی که برای بار اول درست می کنید با نان دفعه سوم زمین تا آسمان فرق دارد.
پس ناامید نشوید.
سوالی اگر بود من در خدمتم! دوست ندارم برای اولین بار تو ذوقتون بخورد و کارتان با مشکل روبرو شود.

مرسی احسانه جون

خودمم تو برنامه دارم یه مدل درست کنم
ببینم خدا چی میخواد

نگین جون آرد رشد بخر خیلی خوبه

اون خامه متاسفانه واسه تابستون خوب جواب نمیده
من خودم باهاش کیک درست نمیکنم
فقط زمستونا کیک درست میکنم

تابستون باهاش دسر درست میکنم که کم کم همه دسر ها رو میذارم

ميگو اون هم بدون پياز!!!!!
با ترس ولرز رفتم سراغش خسته از كارخونه رفتم خونه افطاري نداشتم اقاي همسر هم شرط و پيمان كرده بود كه ديگه ميگو با رب رو نميخوره ( چون من هميشه اينطوري درست مي كردم )
دل و زدم به دريا گفتم نهايتاً بو ميده خودم نميخورم آقاي همسر جنوبيه ميگو خام هم بهش بدي خيالي نيست پس درستيدم ، در حال سرخ كردن يه دونه بخاطر تست ، دونه دوم چون دونه اول داغ بود مزش و نفهميدم دونه سوم واسه خاطر گل روي شما .................
خودتون بقيش و حدث بزنين
فقط 1 نكته من يه اشتباه كردم ميگم واسه كسي پيش نياد : تو دستور جعفري خورد شده نوشته 1 قاشق من تازه نداشتم و از جعفري خشك استفاده كردم وليييييييييي بازهم يه قاشق !!!!!
شد سبزي پلو ولي باز هم خوشمزه بود ممنون

:p

بااون تیکه ای که گفتی جنوبیها میگو خام هم میخورن خیلی حال کردم
آخه از نظر خودم میگو خوشمزه ترین گوشت رو داره

خب پیاز اضافه میکردی عزیزم اشکالی نداشت که. در مورد شیرینی ها کم و زیاد کردن جایز نیست مگر اینکه اجازه داده شده باشه ولی واسه غذاها میشه همچی رو جابجا کرد

آره یه کم زیاد بوده ولی اشکالی نداره. واسه خودش تنوعی بوده دیگه
;)

طعم خوبی‌ داشت دستت درد نکنه ولی‌ عکس خوبی‌ ازش ندارم این یکیو هم به زور تونستم بگیرم مهمون داشتم

زیادم مزه میگو نمیداد شوید طعمشو پوشونده بود

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/IMG%5E_0118.JPG

آره منم خودم طعم میگو رو توش به اون شکل حس نکردم

اسسسسسسسسسسسسسسسسسسستادمعظم
باعرض ادبواحترام
این قیمت هایی که برایه
evooذکر کردین
اینجا روغن زیتون اسپانیایی تو بازار زیاده. ولی ایکسترا ورجنش خیلی خیلی گرونه ( شیشه ای 25000 تومن. البته بسته به کیفیت قیمتش خیلی بالا پایین میشه. 13000 تومنیش رو هم خریدم. 5000 تومنیش رو هم خریدم
منو به شک انداخت که نکنه روغن من آشغاله

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21 من 4لیتری سابروسو اسپانیایی میخرم
تومن
باهاش تفت میدم و نه سرخ کردن!
اما باز نگران شدم

من چون نخریدمش مارکش یادم نیست ولی قیمتش رو مطمئنم چون آقای شوهر داشت سرش سوت میکشید و تعجب کرده بود و رفت از طرف پرسید که مطمئن شه
ولی آره اون قیمتیش هم هست
خیالت راحت باشه آشغال نیست
ولی اگه با کیفیتش رو مصرف کنی متوجه فرقش میشی
من یه دونه روغن زیتون سیاه خریده بودم که توی پست پستو عکسش رو گذاشتم. از اون هم خوشم اومد ولی باز سبزش یه چیز دیگه است

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...