2010/09/01

لوز رطب


اين لوز رطب رو با الهام از همون رولتش درست كردم و البته توي شيرينيهاي عربي هم مشابهش رو ديده بودم. با چند خمير، چندبار تستش كردم و آخرش با اين خمير به نتيجه مطلوب رسيدم. برشش خوب ميشه و از اون مهمتر ماندگاريش عاليه يعني تا يك هفته هم عالي با همون كيفيت اوليه، نرم و خوشمزه باقي ميمونه.

كره 100 گرم
شكر 2 ق غ
تخم مرغ 1 عدد
شير ربع ليوان
وانيل 1 ق چ
آرد 2 ليوان
بيكينگ پودر نصف ق چ
نمك يك هشتم ق چ
رطب يك و نيم ليوان
هل نصف ق چ
پودر فندق نصف ليوان
زرده تخم مرغ 1 عدد




كره رو ميذاريم به دماي اتاق برسه. با شكر خوب ميزنيم تا كرم نرمي بدست بياد. تخم مرغ و شير و وانيل رو هم اضافه ميكنيم.



آرد و بيكينگ پودر و نمك رو ويسك ميكنيم و با مخلوط كره خميريش ميكنيم. دقت داشته باشيد كه كيفيت آردها متفاوته. شما ممكنه به مقدار آرد بيشتر يا شير بيشتر نياز پيدا كنيد. در هر صورت در نهايت بايد خمير سفتي بدست بياد. مقداري كه دادم مناسبه ولي اگه خيلي سفت شد كم كم دو قاشق شير بهش اضافه كنيد. من باز هم از آرد گندم استفاده كردم به همين دليل رنگ خميرم تيره است و خمير لطيفي نيست. شما ميتونيد از همون آرد سفيد استفاده كنيد. کار باهاش راحت تره




فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار ميديم.

رطب رو هسته ميگيريم و با هل و پودر فندق ورزش ميديم. ميتونيد از خرما هم استفاده كنيد. يك ليوان خرما و 40 گرم كره رو روي حرارت بذاريد وقتي نرم شد بهش پودر فندق اضافه كنيد.ولي ربع ليوان.




خمير رو روي كاغذ روغني پهن كنيد. تقريبا نيم سانت.

بعد از وسط نصفش كنيد.






خمير رطب رو روي نصف خمير پهن كنيد و خوب صافش كنيد كه يكنواخت پهن شه.





با بلند كردن كاغذ روغني اون تيكه دوم خمير رو روي تيكه اولي برگردونيد. خيلي كار رو راحت ميكنه و روش هم تميز در مياد. ولي اگه خرابش كرديد ميتونيد با دست خمير رو سر جاي مناسب قرار بديد و بعد با وردنه روش رو يه كم صاف كنيد.





روي خمير رو با برس زرده تخم مرغ ميماليم





به مدت 30 دقيقه در فر قرار ميديم تا روي خمير كاملا طلايي بشه.





اجازه ميديم سرد شه و بعد با كارد و يا بهتر از اون، با پيتزا كاتر به شكل لوزي برشش ميزنيم.






و اين هم نتيجه كار. لوزهاش خوب برش ميخوره. كراستش سفت نيست و يه كم نرمه اما توی دهن پودر میشه. طعمش خيلي خوبه مخصوصا به خاطر فندق





اين شيريني رو توي ظرف در بسته بيرون از يخچال تا يك هفته نگهداشتم . نه مزه و نه كيفيتش هيچ كدوم تغيير نكرد.


41 comments:

من سبد می ذارم می رم و برمی گردم
یوهوووووووووو

آخ شف جون این لوز عجب دل آدم و میبره
وجودت همه هنره
خسته نباشی

منم حاضر
سلام به همه بچه های گل کارگاه
امشب اینقدر کالری دریافت کردم که وجدانم درد داره
مروارید جون میشه یکبار دیگه دعا کنی

مرســـــــــــی شف جونم
این هم از اون رسپی هاست که تو دکون هیچ عطاری یافت نمی شه و فقط مخصوص شف ماست.
کوجان اون خانم ها که شاهد از غیب رسیده را بنگرند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مرســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی

سلام بر شف بزرگــــ و دوستای هنرمند
نماز و روزه هاتون قبول
دستت درد نکنه شف جونم واقعا خدا قوت
این چند روزه که اصلا نشد هیچ تمرین درست و حسابی بکنم ! تمام مواد اولیه م هم تموم شده ! برم خرید کنم فردا و تمرینات رو از سر بگیرم !!!ا

@ زهرا

زهرای عزیز، متوجه منظورتون نمی شم.
من خودم محتاج دعا هستم دوست جون.

@ احسانه

دوستتون درد نکنه احسانه جان، همه کارها عالی شدن. خسته نباشید.


من که تا به حال توی عمرم خارک نخوردم، هی شف جان دستور نوشتن، شماها همه درست کردید، من حسرت خوردم و هیچ چی نگفتم! خون دل خوردم و لب نزدم!!

آیکون گریه

امروز کاری کردم کارستون. چی فکر کردید؟! بعله. خودم رفتم اینجا خارک پیدا کردم.

قابل توجه دوستی که می گن من شهرستان هستم، این چیزها رو پیدا نمی کنم. آدم باید کوتاه نیاد!!

خلاصه این شما و این هم خارک مرواریدی
:-))

http://www.bilder-space.de/bilder/f2434c-1283365880.jpg

امممممم سلام. ممنون از جوابتون . میشه همون پاپ کرن پنیری رو یادم بدین. یه کوچولو توضیح بدین کافیه! راهنمایی ام کنید. پنیریش چی باشه و چه موقع اضافه کنم؟ ممنون یه دنیا

سلام طیبه جون هنرمند
راستش چند وقتیه که با معرفی یکی از دوستان تو لذت آشپزی کردن شما شریک شدم و از دستورای عالیت نهایت استفاده رو کرده ام... راستش به جز دستپختت یه مساله دیکه که به شدت به وبلاگت وابسته ام کرده اینه که تو با همسر من همشهری هستی ..اونم یه بوشهریه البته از نوع دیلمی اش !!!
که فعلا داره به نوعی حال وبلاگ همشهری شو میبره !!!دوست خوبم بازم ممنون بابت وبلاگ بینهایت مفید و خوشمزه ات...
امیدوارم همیشه شاد و موفق باشی

راستی طیبه گلم ...
چرا واسه دوستامون دستور رنگینکتون رو نمیذاری ؟ مطمعنم خیلی لذت میبرن. در ضمن با عرض شرمندگی...میشه هر وقت فرصت کردی دستور حلوای انگشت پیچ رو برام بذاری ؟ فکر میکنم بوشهریها هم این حلوا رو دارن...من تو دیلم ازش خوردم...خیلی ممنون گلم...

این ماه رمضونی کلی اضافه وزن پیدا میکنیم با این دستورها.... حلوا هم عالی شده بود و کلی هم تعریف کردن.با موبایل عکس انداختم در اولین فرصت
میزارم ...بازم ممنون همه جوره مزاحمم
مرواریدجان خوشحالم پیدا کردین.... سفارشی داشتین در خدمتم

@ آرتا

آرتا جون ممنون عزیزم.
آخه اینجا کجا، اونجا کجا.

شماها بخورید من لذتش رو می برم.

@ مقش شب

کاسترد انبه

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1p4LuLp6b5BvjyiDt2bjYJmXAayg-FcgOdQvL_FpZGK2MHtGuTDMfG59o-tLjyKzHU6jBC2A6QDyVTbG0rDSyqHjlDXHryQGFd/%DA%A9%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%AF%20%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%87.JPG?psid=1

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_30.html

چقدر خوشحالم چون مامان آقای شوهر برام رطب فرستاده اول از همه می‌خوام اون رولتو درست کنم بعد رنگینک بعد این یکی‌، خوشم اومد

طیبه جون با پودر بادام درست کنم چطوره؟

طیبه جون امروز ۲تا خرابکاری اساسی‌ کردم حالا فردا مینویسم چکارا کردم

@ مروارید
مروارید جان زحمت میکشی لینک یکی‌ از پستایی که دستور سیمپل سیروپ داره برام بذاری؟ نمیتونم پیداش کنم یادمه طیبه جون گفته بودن بذارین تو یخچال(فکر می‌کنم) مال من بعد از یه هفته ته شیشمو شکرک گرفته۹ جالبه که تهشه نه روش)

،ممنون میشم

آفرین به پشتکارت!

مروارید @

مروارید جون دعا برای اینکه بخوریم و چاق نشیم
متاسفانه یا خوشبختانه من به شیرینی خیلی علاقه ندارم ولی وقتی دیدم موفق شدی خارک بیابی خوشحال شدم
همه رو بخور نوش جونت
مشقات هم یکی از یکی قشنگ تر

سلام به همگي و شف عزيز.ديروز من براي درست كردن پاي رطب دست به كار شدم.البته بايد بگم كه دفعه اول كراست سوخت. فقط چند دقيقه از كنار فر دور شدم كه بوي سوختنش همه جا را پر كرد!!!!اما از اون جائي كه من شكست ناپذيرم دوباره دست به كار شدم و اينبار جواب داد .البته كمتر از 1و 1/2 ليوان آرد مصرف شد وبايد بگم كه اين پاي براي من كه عاشق رطب و رنگينك هستم خيلي خيلي خيلي شيرين و سنگين بود!!!كاسترد انبه هم كه درست كردم .روژينا پسند بود!!!!(دخترم را ميگم كه تو غذا خيلي مشكل پسنده)عكس پاي را بعدا" آپلود ميكنم.مرسي شف .امروز من ميرم شيفت را از زن داداشم تحويل بگيرم.

Salammmmmmm
وای دیگه دارم ناامید میشم خیلی سرعت اینترنت افتضاح شده نمیتونم اصلا کامنت بذارم دلم براتون تنگ شده بود دسستتون درد نکنه مثل همیشه عالیییییییییییی

خیلی باحاله!!!! فکر کنم بخاطر فردا سیستم های صندوقهای الکترونیکی رو ترکوندن!!! چون نه میتونم برم جیمیل نه یاهو و از همه مهمتر نمیتونم تو ام اس ان وارد بشم و عکسامو بذارم. من از همینجا انزجار خودم رو اعلام میکنم از بس که همه چی گل و بلبله.. پس مقش تحویل دادن ما هم موکول میشه به فردا اینا. فعلا از همه دوستان امشب التماس دعا داریم

@ پریس

یکی توی این لینک:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_04.html

سیمپل سیروپ:

یک لیوان شکر و یک لیوان آب رو میذاریم روی حرارت به جوش که اومد... یک دقیقه جوشید کافیه. بعد میذاریم سرد شه بعدشم توی یخچال میره. اگه شربت یا آبمیوه ای که استفاده میکنید خودش زیاد شیرین نیست حتما توش از این شیره شکر هم بریزید. مقدارش رو نمیگم چون دیگه به ذائقه مربوط میشه. بچشید

یکی دیگه توی این پست:


http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/07/blog-post_31.html

يعني يك ليوان شكر و دو ليوان آب رو ميذاريم روي حرارت به جوش كه اومد ، يك دقيقه كه جوشيد از روي حرارت برميداريم. بعد هم ميذاريم سرد شه


@ زهرا

ممنون دوست عزیز. امیدوارم که خیلی خیلی تپلی نشید.
:-))

@ دوستان

دقت کردید از وقتی مصبر جونمون گفتن

نفس کش!

همه چی اینجا چقدر آروم شده؟

دستشون درد نکنه.

هوررررررررررررااااااااااااااااااا

میگن جوینده یابنده است، حکایت منه
بالاخره عکسامو آپلود کردم :دی
اما جیمیل هنوز تعطیله
مقش شب حلوای برنجی:
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%ad%d9%84%d9%88%d8%a7%db%8c%20%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%ac%db%8c2.jpg

لینک رسپی:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_29.html

اسسسسسسسسسسسسسسستاداعظم
با عرض ادب و احترام
برايه اينجانب1جعبه انجير فرستاده اند
كه داره خرررراب ميشه
با توجه به اين مطلب:
یکی از جالب توجه‌ترین خواص انجیر به

ویژه برای استفاده در ماه رمضان خاصیت عطش‌زدایی آن است؛ بنابراین هنگام افطار یا سحر برای رفع عطش از چند عدد انجیر خام یا خشک استفاده کنید.
ميشه يه دستور خوشمزه بديد!!!!

salam chef aziz
khastam babate tamae zahamat va recipe haye nab va monhaser befardet tashakor konam har chand ke nemitonam hmasho dorost konam chon emkanatam kame
vali khob ta onja ke dar tavane emkanatam hast say mikonam estefade konam
omidvaram hamishe payedar va mofagh bashid
ehsane jon albometon beseyar ziba bod faghat mikhastam khahesh konam age momkene adresse site khanome kaveh ro baram benevisid
ba sepase faravan
salimeh

@مرواريد
مرواريد جان
كدوم نفس كش!!!!!!!!!!!!!!!!
كوجان؟!!!!!!!!
مبصر كلاس كه غيبت كنه
چه شود...
معلم هم نداريم
بايد بريم تو حياط

اسسسسسسسسسسسسسستادمعظم
اگر مشكل فلش شما حل نشده
اين شماره تلفن بشما كمك ميكنه
02183809900

@ الی

دوست عزیز،

معلم داریم، مصبر هم داریم، خوبش رو هم داریم.

شما کمی صبور باشید، تکالیف هر شبه رو که شف جون زحمت کشیدن، آماده کردن رو به دقت مطالعه کنید، مقش هاتون رو هم انجام بدید، آلبومتون رو هم تشکیل بدید، بعد همه این کارها رو که انجام دادید، برید توی حیاط!!

بعله، الکی که نیست، شاگرد کارگاه بودن الی جون.

@مرواريد
اين واحدها رو گذروندم
منتظرم واحدجديد ارايه بشه
وگرنه مجبورم يه ترم مرخصي بگيرم
واحدهايه اختياري رو زدن رو برد آموزش؟

@ مروارید:
به این میگن. قَصب
Qhasb
یه مدل خرمای خشکه. نخل خاصی داره
یکی از محبوب ترین خرماهاست واسه من
به جای انجیر یا توت خشک میخورمش
ولی خیلی نفاخه
و گرمه
برای مصرف... با توجه به تجربه خودم.... اول با چاقو نصفش کن. هسته اش رو جدا کن . بندازشون توی بلندر. بعد به شیوه استیکی دیت درستش کن. واسه فطیره البلح عالیه. واسه بقیه اش... یه کم خمیری ترش کن که شلتر باشه
موفق باشی. منتظر تجربیاتت در این زمینه هستم

@ مصی:
هم پارمزان هم چدار
کدومش رو دردسترس دارید؟

@ آیدا:
رنگینک 5 سپتامبر روی آنتنه! ولی حلوای انگشت پیچ... راستش من فقط دو بار به عمرم درست درش آوردم اون هم شانسی. رسپی خوبی واسه اش ندارم. کار هر کسی نیست. اینجا افراد خاصی این رو بلدن و یاد هم نمیدن. باید پیش یکی عملی تمام نکاتش رو یاد گرفت وگرنه اونی که باید نمیشه. منم همچین کسی نمیشناسم. شرمنده

@ آرتا:
اضافه وزن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ من دارم ذوب میشم. حلقه ام از دستم میافته باید بندازمش انگشت شستم. خلاصه آرتا جون. تقصیر غذاها ننداز... مشکل از جای دیگه آب میخوره کلک
:p
شدیدا منتظر عکسهات هستم

@ پریس:
پریس جون یه دو روز واسه رنگینک من صبر کن یه تست بزن
آره آرد بادام یا گردو.... من شیر نیدو هم میریزم
چی کار کردی باز مگه؟ خدا رحم کنه

@ صدیقه:
خوشم میاد که اراده ات به خودم رفته
این روژینا رو یه دو روز بفرست پیش من... درستش میکنم!!!!!!! دختر نباید اینجوری باشه
ولی اگه میخوای بچه ات همه چی بخوره باید دو ثانیه بذاریش پیش مامانم.... تضمینیه
:p

@ مری و ضحی:
ما از 4 شنبه اینترنتمون رو کامل قطع کردن. کل استان. الان هم دو روزه که سرعتش وحشتناک پایینه. مرتب قطع میشه. هیچ ایمیلی هم کار نمیکنه. امیدوارم درست شه و مثل پیکاسا نشه. آخه من فقط تا سه شنبه پست آماده دارم. اگه اوضاع درست نشه بی پست میمونیم آخه نمیشه به بلاگر هم وارد بشی. من الان دورشون زدم که کامنت بذارم ولی خیلی دردسر داره

@ پریس:
یک قاشق آبلیمو یا جوهر لیمو باید بهش اضافه کنی که شکرک نزنه

@ الی:
الی جون من فکر کنم شرمنده ات بشم چون واقعا واسم سخته که سفارش بگیرم و از پسش بر نمیام. واقعا شرمنده ات هستم عزیزم

@ سلیمه:
مرسی عزیزم

@ الی:
معلمتون اینترنتشون قطع بوده. الان هم هندلیه فقط خدا رو شکر که از قبل داده بودم خود بلاگر پستشون کنه وگرنه الان اینجا تو هوا بود

مشکل محتویات فلش رو حل کردم. ولی باید خودش رو فرمت کنم

شف عزیز،

ممنون برای توضیحاتتون.

وا... من اینجا مثل سنجابها عمل میکنم. هر دفعه یکی از این مواد رو از یک گوشه ای تهیه می کنم می کشم توی لونه ام، تا بالاخره بتونم مثلا یکی از رسپی ها رو درست کنم. رطب اینجا هست. خارک نبود که من یافتم.
حالا پروژه بعدی ام شیره خرما هست.
بعله!! الکی که نیست شاگرد این کارگاه بودن.

عین خودمی! منم رسپیهام رو جمع کردم تا یه روزی که همه وسایلش فراهم شه. اینقدر هم صبورم که خدا میدونه

واسه همین میگم لیستم خیلی طولانیه

شیره خرما هم اگه کسی خواست بیاد اونجا بگو واسه ات بفرستم

لوز رطب رو یه هفته پیش برای مراسم افطاری درست کردم
این رسپی معرکه اس ! یعنی واقعا نسبت به وقت و دقتی که براش میذاری عالی در میاد
ببخشید به عکس نرسید! ولی دوباره تو این هفته میدرستم و عکسشو میذارم
ممنون

آره یه آدم حرفه ای ای مثل شما حتما باید خوب درش بیاره
منتظریم
;)

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/New%20album/loz%20rotab%20%5E52%5E6.JPG#resId/2172BC176E9E469F!250
مرسی‌ عزیزم خیلی‌ خوشمزه بود

طیبه جون شکر تو رسپی واسه خمیر الزامیه؟ واسه کمتر کردن شیرینیش شکرو می‌شه حذف کرد یا بهتر اینه که مقدار پودر فندقو زیاد کنیم؟ من کمی‌ هم شیر نیدو ریختم تو ذهنمه دفعهٔ بعد مخلوط مغز‌ها رو توش بریزم فندق بادام و گردو

البته شیرینیش واسه خوردن با چایی تلخ کاملا مناسبه مخصوصا واسه خودم که از مزهٔ قند اصلا خوشم نمیاد

خودمونیما!

من آخر ۲تا چیزو یاد نگرفتم یکی‌ لوزی برش زدن یکی‌ خمیرو رو کاغذ روغنی پهن کردن(به هزار فلاکت این کارو انجام دادم)
loooooooooooooooool

طیبه جونی الان رفتم تو آشپز خونه آب بخورم دیدم این لوزه چشمک میزنه یه دونه انداختم بالا چراغو خاموش کردم بعد حس کردم سرد شده چه خوشمزه تر شده پس بر گشتم چراغو روشن کردم یه دونه دیگه
بعدش هم سریع مسواک زدم که باز وسواسه نشم
;))
اگه من آخر از دست این غذاهای تو چاق نشدمممممم( این خط این نشون ببین کی‌ گفتما)
;;)

ضمنا شیرینیش کاملا مناسبه حرفمو پس میگیرم
:)

برشهاش خیلی خوب شده و رنگ و شکلش هم عالیه
خودشون معمولا خیلی بیشتر شکر میریزن
چرا...میتونی کمش کنی

بله با همه مغزها خوشمزه میشه

موافقم که خیلی شیرینه
با قهوه و چای و یا مثل من با شیر فراوان باید خورده بشه

پریس جون عزیز من جان من....خدا ورزش رو واسه من و شما خلق کرده دیگه
همه رو تا شب نشده بسوزون دوباره فرداش بزن تو رگ
ورزش از واجباته

من تاحالا دوبار این شیرینی رو درست کردم و هردوبار هم گردو و خرما توش ریختم و خیلی طعمش رو دوست دارم مخصوصا چون خرما توش داره آدم از خوردنش کمتر عذاب وجدان می گیره ممنونم شف طیبه جونم می بوسمت

به به برشهاش هم عالي شده
بسيار زيباست

 
مرسی عزیزم :* واااای چه کیفی داره وقتی استاد از کار آدم تعریف می کنه... طیبه جون ببخشید اگه جاش اینجا نیست ولی چرا آواتارم کنار کامنتام نیست و علامت تعجب بنفش بجاش میاد؟ ولی اون پایین تصویرآواتارم هست : عکسش رو می ذارم

چند احتمال ميدم
با ياهو وارد ميشيد يا ديسكس؟

اگه با ياهو هستيد آواتار ياهو رو چك كنيد

اگه تو بلاگر اكاونت داريد ببينيد اونجا آواتارتون چيه

اگه تو ديسكس عضو هستيد به راحتي آواتار رو تنظيم كنيد

طیبه جون کمک !!!!
من نمیدونم چرا هروقتبا فرم چیزای اینجوری درست میکنم سفتوخشک میشه ! همینو درست کردم ولی به شکل لقمه ای خوشمزه شدا ولی سفت بود و خشک ! پیراشکی هم تو فر بذارم همینجوری سفت میشه چیکار کنم طیبه جونی ؟

 حدس می زنم مربوط به حرارت فرتون باشه که زیاده. می تونید دفعه بعد برای اینجور چیزها درجه فرتون رو ده یا بیست درجه کمتر کنید، ولی زمان رو تغییر ندید. ببینید اون موقع فرقی می کنه یا نه.

گزینه گذاشتن ظرف آب در فر هم یه راه چاره است در مورد خمیرها و نان ها، ولی نمی شه این راه حل رو به همه رسپی ها تعمیم داد.

به همین خاطر من پیشنهاد می کنم درجه فرتون رو کم کنید

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...