2010/09/05

رنگینک


ماه رمضون بدون رنگینک نمیشه. تمام سعیم رو کردم که تا چند روزی ازش باقی مونده یه دونه رنگینک واسه اونهایی که بلد نیستن درست کنم. من قصد ندارم سر اینکه رنگینکی که درست میکنم به کمال مطلوب رسیده یا نه بحث کنم. این پست صرفا برای کسانی هست که اصلا بلد نیستن رنگینک درست کنند. لطفا اساتید از شیوه خودشون استفاده کنن.

من روی اینکه رنگینک مال بوشهر هست یا نیست بحث نمیکنم. فقط همینقدر بگم که فرقی نمیکنه که شهری باشی یا روستایی، در هر حال در همه جای استان از قدیم و ندیم رنگینک ساختن باب بوده. این شیوه ای که قراره بهتون یاد بدم شیوه ایه که به صورت سنتی اینجا کار میکنن. همینطور که گفتم قرار نیست من اصیلترین مدلش رو بگم. این رنگینکیه که من از بچگی درست میکردم و یه عمره به همین شکل و شمایلی که میبینید درش میارم.



برای شروع باید حتما رطب یا خرما داشته باشیم. الان چون دیگه اواخر فصل رطبه... تا عمرش به دنیا باقیه، من از رطب استفاده میکنم. این رطبهای گرمه رو سرکار خانم مادرشوهر زحمت کشیدن و خودشون از درخت چیدن و واسه ما فرستادن. نه اینکه فکر کنید از درخت بالا رفتن ها ! نه ! درخت نخل کوتاه و بلند داره. این از اون مدل کوتاههاش بوده. هیچ رطبی هم طعمش مثل اون رطبی که خودت گرمه از نخل بچینی و بخوری نمیشه. یادش بخیر جوونیهام از این کارا هم میکردم.

به عکس دقت کنید.... من یک دونه رطب رو دست گرفتم و شما انتهاییش رو میبینید که از نخل چیده شده. همینطور که میبینید کاملا بسته است. درسته؟

( اون عکس شیر خشک نیدو که توی بک گراونده مربوط به ساخت رنگینک نمیشه. اون رو واسه یه شیرینی دیگه که همزمان داشتم درست میکردم لازم داشتم)



کاری که میکنیم اینه.... رطبها نباید له بشن. باید خیلی لطیف باهاشون برخورد شه. عین نوزاد. خیلی آهسته توی دست نگهش میدارم و با نوک دو تا انگشت ... و اگه ناخنهای بلند دارید که با نوک ناخنها.... یه کم توی گوشت رطب فرو برده و هسته اش رو میگیریم و میکشیم بیرون. پس با دست چپ رطب رو خیلی لطیف نگه میداریم و با دست راست دقیقا به همین شکلی که نشون دادم هسته رو بیرون میکشیم. من چون یه دستم رو واسه نگهداشتن دوربین لازم داشتم فقط اون شیوه گرفتن هسته رو بهتون نشون دادم.



در نهایت چیزی که به دست میاد اینیه که میبینید. یه رطب خوشگل سالم با یه دونه حفره تمیز. پس باز هم تکرار میکنم... رطبش رو آش و لاش نکنید... خدا خوشش نمیاد!

من در مورد خرما هم به همین روش کار میکنم فقط یه کم سخت تره و تجربه میخواد.



قراره شکم رطبها رو با گردو پر کنیم. از گردوی خوشگل و سالم و تازه استفاده میکنیم. همینطور که میبینید من هر کدوم رو از وسط نصف کردم. اینجوری راحت توی رطب فرو میره.


نوک گردو رو میگیریم و آهسته توی حفره ای که ایجاد کردیم فرو میکنیم.




و در نهایت این شکلی میشه. انگار نه انگار که قبلا توش هسته ای بوده. یعنی رطبمون سالم و خوشگل باقی مونده.



اولین رطب رو وسط بشقاب میذاریم.

توی بک گراوند یه دونه دستمال میبینید که یه دونه هسته روشه. به همین شکل باید همه هسته ها رو جمع کنید و .....بعد بندازید دور!



یه چیز جالب نشونتون بدم... میبینید....یه چیز زرد رنگ هست سر هسته این یکی رطبه؟... هسته اش با این به خوشه متصل میشه. این دیگه آخر راحتیه... همین رو که بکشی هستهه خودش بیرون میاد.

و از این راحت تر چیه؟ این که رطبه اصلا هسته توش نباشه!!! مگه میشه؟ آره میشه. خیلی از رطبها موقع چیده شدن هستهه به اون تیکه زرده میچسبه و سر خوشه باقی میمونه! عالیه... آخر تنبل پسند.


با رطبهامون گل درست درست میکنیم. یعنی کنار هم میچینیمشون. بعد به این شکلی که میبینید دستمون رو دور هر ردیفی که تکمیل شده میگیریم که همه قرینه و چفت هم باشن. البته دوتا دستمون رو باید دورش بگیریم. شما فرض کنید دست راستم هم اون سمتشه. چون نیست. دست راستم گرفتار دوربینه.


این زمانیه که کل بشقاب رو پر کردم. همینطور که میبینید رطبها کنار هم عین کندو، چفت شدن ولی پرس نشدن چون اصلا فشار نمیدیم. چون نمیخوایم له شن. اینا باید بعدا دونه دونه خورده شن آخه.

بشقاب رو میذاریم توی یخچال و گرفتار آرد و روغنش میشیم.



این آرد گندمه. سه قاشق آرد گندم. اگه نداشتید میتونید از آرد سفید استفاده کنید ولی آرد گندم چون سبوس داره و زبر تره خوشمزه ترش میکنه. آرد رو توی دیگ میریزیم


و تفت میدیم و مرتب هم میزنیم. گفتم مرتب! خیلی مهمه. شاید اولش هیچ تغییری نبینید اما وقتی به حرارت لازم رسید... در چشم به هم زدنی میسوزه. این رنگی که میبینید رنگ مناسبشه. عطر آرد تست شده رو باید حس کنید. ولی رنگش نباید زیاد تیره شه. اگه احیانا دیدید رنگش داره تیره میشه سریع توی یه بشقاب خالیش میکنید و منتظر میمونید تا دیگ خنک شه. وگرنه حرارت دیگ ، ولو اینکه از روی اجاق هم برش داشته باشید؛ باعث میشه که آرد بازهم تیره تر شه. پس تنها راهش همینه که گفتم.


حالا سه قاشق کره. کره رو من شخصا توصیه میکنم وگرنه قانونا باید روغن باشه. تجربه به من ثابت کرده که وقتی روغن مایع میریزیم... بعد چون نمیبنده، در نهایت پودر قند خیلی خیلی زیادی لازم خواهد داشت چون هر چی هم که پودر قند میریزیم باز اون روغنه همه رو جذب میکنه و روی رنگینکمون سفید نمیشه. پس من کره میریزم.


خمیری شد. فکر کردید فقط همین سه قاشق کره کافیه؟ عمرا!




بعد دوباره روغن میریزیم. بسته به نوع آرد فرق میکنه ولی قوامش باید در حدی باشه که میبینید. یعنی خمیری نباشه.

من یه کار دیگه ای هم که از آشپزی عربی یاد گرفتم اضافه کردن هل به آرد و روغنه. خیلی تاثیر داره. طعمش رو عین سوهان قمی میکنه. خیلی خوشمزه میشه امتحان کنید.



حالا میذاریم 10 دقیقه سرد شه. یعنی دیگه داغ نباشه. یه کم هم خودش رو میگیره. به این شکلی میشه که میبینید. روی رطبهامون رو کامل با آرد و روغن میپوشونیم.


ولی پوشیده نشده که؟!! از اطرافش هم ریخته!

آره دیگه. اینجا رنگینک رو اینجوری درست میکنن. یعنی دورش هم آرد و روغن ریخته. ولی من یه کلاهی سرش میذارم.




با قاشق از اطرافش برمیدارم ...




و میریزم روش.... همینطور اینکار رو تکرار میکنم تا جایی که به این نتیجه برسم که دیگه بی فایده است و هر چی میریزم روش باز از اطرافش سرازیر میشه.


پس میذارمش توی یخچال... یه یک ربعی که گذشت دوباره همینکار رو تکرار میکنم. اگه شما هم از کره استفاده کرده باشید خیلی راحت مثل من میتونید همه رو به سطح کار منتقل کنید چون کمی خمیری شده و سفته. با قاشق روش رو صاف میکنم که سطح تزئینم تمیز دربیاد.




حالا با یه الک دو قاشق پودر قند روش میریزم. اگه الک ندارید با قاشق کم کم روش پودر قند بپاشید.




میبینید که سر و ته قضیه با یکی دو قاشق هم میاد. ولی اگه با روغن مایع کار کرده بودیم حالا حالاها باید پودر قند میباشیدیم تا عروس شه.




و اکنون سخت ترین قسمت کار یعنی تزئین. یه مقداری تجربه میخواد که بتونید با نوک انگشت روی سطح کار دارچین بپاشید و خطتون هم باریک و مستقیم و تمیز در بیاد. یه مقدار تجربه... یه مقدار هم بیشتر از یه مقدار! مهم اینه که کم کم دارچین بردارید. یعنی هر بار دستتون رو توی ظرف دارچین فروکنید و هرچی که دارچین باقی موند فقط همون کافیه. بقیه دارچینهایی که روی انگشتتون مونده رو باید پاک کنید وگرنه میریزه روی کار. پس ما فقط همون دارچینی که بین انگشتها مونده رو لازم داریم. روی یه خط راست میریم جلو ( البته من از بالا به پایین خط میکشم. راحت تره) و انگشتهامون رو به هم میساییم تا کم کم ازش دارچین بریزه.... آره دیگه تجربه میخواد. این خطهای من خیلی ظریفن. چون بشقابم خیلی کوچولوهه. اگه بشقابتون گنده باشه کارتون آسونتره.


و حالا از یه سمت دیگه... که لوزی بشن.




اگه یه جای کار خراب شد با نوک چاقو سعی میکنیم برش داریم. ولی در صورتی که اهل اینجور صافکاری ها نیستید پیشنهاد میکنم اصلا بهش دست نزنید که بد خراب میشه. خیلی بد!




ما این لوزی ها رو بعدش با رنگهای مختلف تزئین میکنیم. مثلا نعناع خشک....




و پونه خشک.... با نوک چاقو یه ذره برمیداریم و توی هر لوزی یه ذره نعناع و یه ذره پونه میذاریم.





یه مقدار زعفرون رو با یه حبه قند توی هاون میسابیم و بعد که پودر شد ازش واسه تزئین استفاده میکنیم. و همینطور رنگهای خوراکی هندی.




و پایان. البته پایان واقعیش وقتیه که ته بشقاب رو در بیاریم! ما جنوبیها خیلی رطب و خرما دوست داریم ولی رنگینگ یه چیز دیگه است.

راستی با چنگال خورده میشه. یعنی هر کله رطب رو با چنگال بر میداریم و هنوز اون یکی رو نجویده یه کله دیگه برمیداریم ، که از شوهرمون عقب نیافتیم!

57 comments:

=)))) از شوهر عقب نیوفتادن و هستمت شدید

کارت یک بود شف بی نظیرم
خسته نباشی
نوش جونتون

خدا قوت شف عزیز
دستت طلا
طاعاتت قبول درگاه خداوند منان

آخ جون...
طیبه جونم دستت درد نکنه...آره منم همین دستور رو از جنوبی ها یاد گرفتم و بینهایت خوشمزه است ...ممنون .اگه بدونی...چقدر منتظر موندم تا رضا رطب بخره...امروز برام خرید و من فردا یه ملتی رو باهاش شاد میکنم !!!! اگه بدونی پارسال که ماه رمضون درست کردم چقدر همسایه هامون حال کردن ! هنوز منتظرش هستن ...انصافا هم حق دارن .نه ؟
شف جون دستت درد نکنه...
درود بر جنوبی های مهربون و هنرمند و البته خوش خوراک !

ای داد بیدا
من پشت مونیتور خشکم زده!!!!!!!!!!!!
رنگینک رنگینک که می گن اینه؟ حق دارند اینقدر با آب و تاب ازش تعریف کنن.
البته من که اصلاً این مدلیشو ندیده بودم اگر شما هم نیودی تا ابد نمی دیدم!اما من فکر می کنم این مدل خاصه شف طیبه است.
والا برای ما رنگینک درست کرده بودند اما!!!!!!!!!!!
حالا پروژه شروع می شود!!!!!!!!!!!
آخه چند روزه به زور و ارعاب خودمو بستم به تخت که نرم تو آشپزخونه! اونم نه به خاطر اضافه وزن شدیدم بلکه بخاطر ترس از جونم. آخه چند مدتی است دست درد شدید گریبانم را گرفته! اما الان بهترم!باور کنید از جمعه چیزی درست نکردم تا حالا!!!!!
ممنون شف جونم خیلی عالی است این رنگینک.
خدا قسمت کند مهمانی در این روزهای پایانی بیاید و برایش بسازم و کلی پز بدم(چشمک)

چه خوشگل شده این رنگینک دلم خواست.
تا حالا ندیده بودم روی رنگینک نعنا وپونه بریزن ، باید خوشمزه بشه.

منم با احسانه جونم موافقم چون ندید بدید بودم وتا حالا نمیدونستم این شکلیه
ایکون زهرا در حالت تعجب

متشکرم. حتما از این رنگینک خوشمزه درست میکنم.

وای شف جون منو بردی به بچگی هام و خونه مامانجون و خاله هام که دقیقا هر روز سر سفره هاشون و با هر غذایی رنگینک خورده میشد و بابا جونم که همیشه خرما رو با ماست میخورد خدا رحمتش کنه
حا لا هم گه گاه مامانم درست میکنه ولی هر وقت که خرما موجود باشه دقیقا با همین رسپی و همین پودر قند و دارچین لوزی به جز هل و سبزی خشک
خلاصه خیلی دلم خواست

راستی من عاشق اون اردش هستم که خیلی خوشمزه میشه همش میگم اردشو بیشتر بریز

من که هنوز در شُک به سر می برم
.............................
تو عمرم هیچکی منو اینطوری سوپرایز نکرده بود
.............................
زبانم قاصر است از ابراز و توصیف خوشحالیم
.............................
تازه تازه دارم معنی حرف های قدیمی ها رو می فهمم
.............................
دختر عاقبت به خیر بشی
............................

سلام بر سراشپز بزرگ
من تازه با شما اشنا شدم و خیلی از کارتون خوشم میاد.
قابلمه نو هم مبارک باشه.
قابلمه خودتون چی بود که تفلون سفیده؟؟؟؟؟؟؟؟ من تا حالا تفلون سفید ندیدم.
این رنگینکی که خرماش له میشه همینه؟؟؟؟
واقعا جالب بود

مقش شب

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pzy-_C5ioyZ6NDl5B9F8VwEDHCwlMTm9qaqlk683ELDaLXCGrtxQ65CFq1mnCAlwesNxNdOb15S6uFjRkJ_QuXpbPzN6ycpK3/%D8%B3%D9%88%D9%BE%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AC.JPG?psid=1

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2009/12/blog-post_27.html

وای رنگینک :))))))))))
من عاشقانه دوستش می دارم و از خوردنش بسی لذت
اما هیهات که بعد از خودنش از عذاب وجدان می خام بمیرم از دست این روغن
شف جون شما اول گفتی آرد رو با سه قاشق کره مخلوط کنیم و در خط بعدی گفتی اون مقدار کره کمه و باید رقیق بشه و گفتی روغن اضافه کنید
منظورتون همون روغن مایع است؟؟؟؟
یعنی می شه مخلوطی از کره و روغن مایع؟؟
بچه ها اگه شف نتونست جواب بده ممنون می شم جوابم رو بدید؟؟؟
شف جون کجایی چرا سری به شاگردان مشتاقت نمی زنی؟؟؟؟
دلمون برات تنگیده حسابی؟؟؟؟

طیبه جون!! نمیدونم رنگینک شما دقیقا چه روزی درست شده ولی‌ جالبه که منم امروز رنگینک درست کردم البته من مثل طیبه جون عزیز حوصلهٔ در آوردن هسته‌ی رتبو ندارم هر کی‌ میخوره خودش زحمتشو میکشه(به من چه مربوط چشمک)

امروز عصر رتبشو چیدم تو بشقاب قبل افطار اردشو درست کردم (البته ما به این رقیقی درست نمی‌کنیم) ولی‌ چون اومدم سالم سازی کنم توش روغن هسته انگور ریختم که با اجازت بد مزه شد در نتیجه با قاشق ارداشو از رو رتبا کندم(چه کارا می‌کنم من حال میکنی‌) نتیجه نهایی اینکه الان از کار درست کردن رنگینک فارغ شدم البته انقدر هم روش پودر قند نریختم چون خوشم میاد قهوه‌ای باشه در ضمن رتبم خودش خیلی‌ شیرین بود دیگه این همه پودر قند دلو میزد

یه چیز دیگه

طیبه جون مامانم همیشه مثل شما رنگینک تزئین میکرد ولی‌ منم دیگه!

از یه روش دیگه استفاده می‌کنم میام تو ۲تا بشقاب یکی‌ دارچین میریزم یکی‌ روغن بعد با این کاتر‌های قلبو ستارهٔ کوچیک اول میزنم تو روغن بعد میزنم تو دارچین بعد مهر میزنم رو اردم! اینم شیوهٔ کسایی‌ که ظریف کاری بلد نیستن(خنده)

ولی‌ این ریختن هل خوب فکریه دفعهٔ بعد حتما اجراش می‌کنم

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/richupload.aspx/ranginak?nl=1

@احسانه

خدا بد نده چی‌ شده مگه

سلام هنرمند
ما هم تو شهرمون رنگينك اينجوري درست ميكنيم
يادش بخير قديما كه مامانم رنگينك درست ميكرد
هنوز مزه اش زير زبونمه

شف جون دستت درد نکنه ، عمراً به ذهن من یکی می رسید که می شه رو رنگینک نعنا و پونه و زعفرون ریخت . والله . راستی من همیشه فکر می کردم رنگینک کلا مربوط به جنوب کشور باشه ، نمی دونم تو کل ایران معموله یا نه ... طیبه جان یک نکته ی دیگه اینکه هر کدوم از ما ها هر غذایی رو هم که خوب بلد باشیم ، باز پیش میاد یک نکته هایی که دیگران می دونند و ما نمی دونیم . اینه که نظر شخصی من اینه که حتی اگر به قول شما استاد ! هم باشیم باز استفاده از دانسته های دیگران خیلی به دردمون می خوره ...0 من یکی که ازت خیلی چیز یاد گرفتم ... دیگه اینکه خوشم میاد اینقدر تمیییییییییز کار می کنی . آدم کیف می کنه ... خوش به حال همسرجانت ... جداً ....0خوش باشی

وای من خودم عشق رنگینک دارم باور کن درست میکنم تا آخر شب قبل از خواب هم دونه اخرش رو میخورم.... طیبه میدونه چی میگم ولی اینجور چیدن تو ظرف جالب بود من تا حالا اینجوری نچیده بودم و روش هم پونه و نعنا و زعفرون نریخته بودم حتما برا اخرین مهمونی ماه رمضون درست میشه شایدم هم قبل از مهمونی طاقت نیوردم و درست کردم البته به این شیوه............
قابل توجه احسانه خانوم از این رنگینکها درست کن و به شیوه ما هم بخور یه کم جون بگیری دختر
بازم ممنون از بابت دستور رنگینک شاید بوشهری ( چشمک )

وایییی چقد خوشل شده ، مرسی شف جان

من رنگینک خیلی دوس دارم ولی یه بدی داره اونم اینه که دقیقا مثل بمب میمونه ، وقتی خوردی بعد از ۲ روز تو صورتت ظاهر میشنو حسابی حالتو میگیرن !

باز مرسی

شف جان
دیروز که مشغول پاس کردن واحدهای تابستانی سوپر مارکتم بودم!!!!!
یک شیشه دیدم که رویش نوشته بود شیره خرما...... کلی خوشحال شدم اما با دقت که خواندم نوشته بود شیره خرمای کاکائویی! حالا این چیست؟؟؟؟
cocoa date syrup

سلام شف عزیز!
من پنجشنبه دارم از تهران میام بوشهر. اگه چیزی لازم داری برات بیارم؟

@لعياجان
منم ميخام يه چيزي واسه استاد بفرستم

@ الی
اگه میخوایی بده من ببرم
پنجشنبه صبح میرم
کجایی شما؟

مرسسسسسسسسسسسسسسي
فقط بگو پرواز داري يا با ماشين ميري؟
چه ساعتي
من ميام ميدم دستت
خيلي خيلي لطف ميكني
شرمنده كردي

@ الی
با هواپیما میرم
ساعت 5 صبحه اذیت میشی اینجوری
من الان on هستم
این ایمیلمه آدرست رو برام بفرست اگه نزدیکی خودم میام میگیرم
abbasilaya@yahoo.com

سلام
من عاشق رنگینکم. ماه رمضون ها بدون رنگینگ می میرم این یکی را خیلی پایه ام و بدجور هم می خوردم. ولی ما هم تا حالا نعنا و پونه استفاده نکردیم. نمی دونم چه طعمی می شه؟ بجه ها اگر کسی با نعنا خورد بهم بگه . آخه من به طعم کلاسیکش عادت کردم.
دوست جونا یه چیزی می گم نخندین ولی باور کنید :
من بچه که بودم عاشق رنگینگ و خرما ارده بودم.
مثل معتاد ها خرما ارده می خوردم یه روز شمردم دیدم 50 تا کله یکجا خوردم، یه روز هم نزدیک 60-70 تا.
چه لذتی داشت .

سلام
يك پيشنهاد بي شرمانه !!!!!!!
تو خونه موچين دارين ؟ حتماً دارين به نظرم بهترين وسيله واسه خارج كردن هسته خرما موچين هست خيلي آروم سر موچين و وارد خرما كنيد و هسته رو باهاش بيرون بكشيد به همين راحتي نياز به ناخن بلند هم نداره

شف جان راستی قضیه این رنگهای خوراکی هندی چیست؟
یعنی چی می تونه باشه؟(چشمک)

ممنون شف
عجب بویی داره.
دفعه اولم بود دیگه. لطفاً اشکالاتمو بگیرین و این تزئین و بگذارید به حساب حال ناخوشم و دم افطار که هیچ رمقی نمی مونه.
در ضمن حال اینو نداشتم که نعنا و پونه بیارم به پسته اکتفا کردم.
http://picasion.com/show/13893494/

به بـــــــــــه
بیخود نیست اینقدر رنگینک رنگینک می کننا!!!!!!!!!
مرسی شف جونم بسیار لذیذ و خوشمزه بود.
اونهایی که با طعمش آشنا هستند که هیچ اما اونهایی که مثل من تا بحال نخوردند بشتابند!!!!!!!!!!!!

سلام عزیزم یک سوال شما وقتی تو دستورها میگی نشاسته منظورت نشاسته ذرت دیگه نه؟ممنون مشم از جوابت میبوسمت مریم

مروارید جان سلام خانمی میشه عکس قوطی کاسترد برام بگذاری با اینکه من المان زندگی نمی کنم ولی شاید بتونم سر در بیارم به اون اینجا چی میگن خدا رو شکر من بیسواد بین یک مشت بی سوادتر از خودم گیر افتادم .بلکه یک مقدار اعتماد به نفسم زیاد بشه ممنونتم عزیزم .مریم

@ Ama

دوست عزیز،

منظور شف از نشاسته، نشاسته ذرت هست.

در مورد پودر کاسترد هم، باید بگم برای من هم گفتم از ایران بیارن، ولی بعد از امتحانش، می تونم بهتون با اطمینان بگم، شما می تونید هر پودر وانیلی رو استفاده کنید. اگر در اروپا هستید از پودر وانیلی دکتر اتکر استفاده کنید.

اگر به من بگید کجا هستید، شاید بتونم بیشتر بهتون کمک کنم.

http://www.farsiget.com/images/ziwwf1xv08kts7q2sb9j.jpg

عکسش اینه.

@ آیدا:
آره چیز مقوی و خوشمزه ای میشه
@ احسانه:
دستت چی شده مگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تو رو خدا مواظب خودت باش مادر. از ما که دیگه گذشت ولی شما جوونا تازه اول راهید
@ مریم:
آره رنگینک واسه منم کلی خاطره زنده میکنه. خاطره مهمونی هایی که باید هشت تا بشقاب گنده آماده میکردیم!!!! آره هل رو خودم کشف کردم ولی نعناع رو تا یادمه مادربزرگم هم میریخته
منم خودم آرد و روغنش رو از همه بیشتر دوست دارم. تازه اگه داغ دا روی رطبها بریزی برشته شون میکنه و خوشمزه تره. ولی متاسفانه بعد مشکلی که پیش میاد اینه که خیلی پودر قند قورت میده
@ احسانه:
احسانه؟ احسانه! از حس بیا بیرون لطفا
:p
@ نسرین:
اینا مال سرویس جهیزیه مامانمه!!!!!!!!!!!!!! دو تا تیکه اش رو که دست نزده بود داد به من. واسه همین خیلی دوستشون دارم. یکیش رو سالم سالم نگهداشتم ولی این یکی داشت خراب میشد
از اینا تو بازار نیست عزیزم. اینا مال دوره اعلا حضرته، مادر! مال اون موقعهاست که فقط تو بوشهر جنس خارجی پیدا میشده
@ شادآفرین:
بله دیگه روغن مایع
در اصل فقط با روغن مایع درست میشه. من خودم کره رو بهش اضافه کردم که دردسر پودر قند زیادیش از بین بره. آخه روغن مایعش باعث میشه وحشتناک پودر قند جذب کنه
@ پریس:
آره دیگه باید زحتش رو کشید. من همه کیفم از رنگینک اینه که پر از گردو باشه
الانش رو نگاه نکن که با کلاس کار کردم وقتی بخوام واسه خودم درست کنم.... میام اینقدر توش گردو میچپونم که رطبه هر آن ممکنه از چاقی بترکه!!!!!!!!!! ولی هرچی گردوش بیشتر بهتر. خلاصه واسه شخص خودم سفارشیش رو درست میکنم
بعد آرد و روغنش رو هم حسابی تفت میدم و کره هم نمیریزم که وجدانم آسوده باشه
بعد داغ داغ و بلکه جوش جوش! میریزم روی رطبها که جیلیز و ویلیزشون بلند میشه بیچاره ها
ولی طعمش رو عالی میکنه
همین دیگه ادامه نمیدم
نه پودر قند میریزم نه هیچی
درجا خورده میشه
مثل چند لحظه پیش که از کلاس برگشتم و درجا درستش کردم و زدم تو رگ
ولی یه توصیه دارم واست
اصلا نگران شیرین شدنش نباش
اگه به این شیوه ای که گفتم با کره درستش کنی و بذاری توی یخچال ببنده دیگه حتی کمتر از یک قاشق پودر قند میبره
من چون از این پودر قند پاش ها ندارم با توری ریختم و دو قاشق برد
شما با اون بپاشی همش میشه یک قاشق
اصلا بیخودی شیرینش نمیکنه
امتحان کن
البته عکس کارت رو دیدم حرف نداره
هم رنگش عالیه هم تزئینش خیلی خوشگله
@ آرام:
شما محبت دارید ولی من اونقدرها هم با حوصله کار نکردم. مامانم میدید کلی ایراد میگرفت!!!! مامانها اینطورین دیگه
@ آرتا:
آره ما جنوبی ها با رنگینک خودمون رو دار میزنیم
دوستم تصمیم گرفته واسه اینکه زنده بمونه دیگه تا آخر رمضون رنگینک نخوره
:p
@مژگان:
دقیقا
خیلی چیزها هستن که باعث جوش زدن میشن. اگه بخوایم رعایت کنیم دیگه دنیا مون خراب میشه. پس بی خیال
@ احسانه:
اینجا هم هست
همه جورش
من اصلا نخریدم و نمیخرم و نخواهم خرید
شیره خرما همینجوریش هم خوشمزه نیست دیگه چه برسه به اینکه این بلاها رو هم به سرش بیارن
خواستی من دارم کاش گفته بودی امروز واسه ات فرستاده بودمش
البته "ارده-شیره" چیز فوق العاده خوشمزه ایه که من از خودم دریغ میکنم
حتما درست کن و تست کن
@ لعیا:
مرسی از محبتت عزیزم. همه چیز موجوده
@ الی:
الیییییییییییییییییییی! یه وقت این کار رو نکنی ها! آقای شوهر خوشش نمیاد اخم و تخم میکنه. تازه اون اجناسی رو هم که بچه ها زحمت کشیدن رو بهش میگم پولش رو حساب کردم بازم ناراحته. اصلا این کار رو نکن الی جون
@ تارا:
درکت میکنم
این اعدادی که گفتی واسه یک جنوبی ناچیز به حساب میاد. مردم روزی چند کیلوش رو میخورن
البته من با 5 تاش دیگه میرم کنار ولی حرفه ای هاش میترکونن
نه بابا اصلا طعمش احساس نمیشه
ندیدی توی عکس همه اش چند مولکول نعناع بیشتر نیست
طعمش رو تغییر نمیده نترس
@ PKSALEHI:
ایده خوبیه
ولی پیشنهاد میکنم یه دونه اش رو واسه آشپزی بخرن که دل آدم چرک نشه
@ احسانه:
وااااااااااااااااای کاش زودتر گفته بودی من یه عالمه دارم! واسه ات میفرستادم! ای خداااااااااااااااا
نه اتفاقا دست اول عالی شده
کار با دارچینش تجربه چند ساله میخواد
دستت درد نکه ( البته در این مورد باید بگم. دستت ایشالا زودی خوب شه) که خیلی هم عالی درش آوردی
آره میدونم طعمش خیلی خوب میشه
اعتیاد آور هم هست
:D
@ مریم:
آره همیشه نشاسته ذرت
ولی حق با مروارید جونه
پودر پودینگ خوشمزه تره
اما این ارزونتر درمیاد

این رطب ها عجب شیره ای دارند!!!!!!!!!!
امروز تو مسیر چشمم به رطب خورد و یک بسته خریداری کردم! ظاهراً هیچ شیره ای نداشت........ من هم گذاشتم درون کیف محترمه!
چشمتون روز بد نبینه اومدم خارجش کنم جاتون خالی با یک صحنه نوچ مواجه شدم. تمام کیف و محتویاتش شده بود شیره خرما(گریه)
این هم یک تجربه برای من ناوارد.
اما در نهایت می ارزید. خیلی خوشمزه است.
امان از دوست ناباب من و هم معتاد کردین(گریه)

@احسانه
عجب رنگينك قر داري
عربي ميرقصه
پس بگو چرا جواب ميل منو دير دادي
مشغول خوشگل كاري بودي
خسته نباشي

آره اینجا واسه همین توی سطل میزارنش
خوب پس حله دیگه. شیره هم گیرت اومد
ولی شیره خرما از شیره رطب غلیظ تره

بهاره
سلام طیبه جونم
دلم تنگ شده بود چقد چیزای جدید و خوشمزه آموزش دادین ما هم طیبه جون رنگینکو همینطوری درست میکنیم فوق العاده خوشمزه است اتفاقا دیروز همکارم یه سطل مثل مال شمابرام رطب از بوشهر آوردن میرم توخطش
دوست دارم

من بالاخره یک بسته رطب بم اینجا پیدا کردم و کلی نقشه کشیدم برای همین یک بسته!!
این اولین نقشه ای که عملی شد

http://www.bilder-space.de/bilder/666333-1284485770.jpg

خیلی عالی بود شف عزیز... مخصوصا اون مخلوط آرد و کره و هل که وقتی سرد شد من حاضر بودم خرماها رو نخورم اونا رو بخورم!!

مثل همیشه عالی
مخصوصا با کمبود امکانات
آره منم یواشکی طوری که کسی متوجه نشه یه کله رطب رو با یه علمه آرد و روغن از توی رنگینک برمیدارم و میخورم
ولی فقط وقتی که کسی نمیبینه

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pE4cEDeqWDzfaLXOvnihoooxIlo5xu6FN-NB62NspgAtzB-AirC8Oz9YtLGuzVAcnu2h6DootMHjIFMk7ioOfssTYgM39u5WK/%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C%D9%86%DA%A9.JPG?psid=1

خیلی عالی شده بود. من تا حالا رنگینک نخورده بودم.

خب نخورده بودم دیگه!!

خیلی عالی شده بود و اونی که گفتید به خاطر استفاده از هل مزه سوهان می ده، دقیقا همون بود. حالا من فکر کردم شاید دفعه دیگه کمی هم دارچین به مایه آردش اضافه کنم.

البته من فکر کنم بهتره برای این که مقدار آرد و کره بیشتری داشته باشیم!!! من دفعه دیگه به جای 3 قاشق آرد، 5 قاشق آرد استفاده کنم. اینجوری سطح کارم هم صافتر می شه و زیاد دست انداز نداره!!

دست شف درد نکنه.

چه خوب شده مروارید جون

کار خوبی‌ کردی رنگینک درست کردی چون واقعا چیز خوشمزه ایه. راستی‌ با همون خرمایی که یه بار عکسشو گذشته بودی درست کردی؟ خوب شد؟

مروارید جون اگه آرد بیشتر اضافه کنی‌ همونجور که خودت گفتی‌ سطحش صافتر میشه ضمنا این آردش انقدر خوشمزه هست که اگه زیاد باشه بازم زیر دل‌ نمیزنه

من هنوز دستور طیبه جانو امتحان نکردم ولی‌ خودمون واسه یه بشقاب اندازهٔ طیبه جان همون ۵تا ۸ قاشق آردو می‌ریزیم معمولاً و البته من تا به حال با کره درست نکردم. ولی‌ فکر می‌کنم آردش بیشتر باشه رقیق کردنش یه کمی‌ مشکل باشه چون ارده هی‌ روغنو میخوره ما اردشو خمیری درست می‌کنیم فکر کنم طیبه جون به خاطره همین فقط ۳تا ق آرد استفاده کرده بود

من معمولاً وقتی‌ سرد شد با چندتا دستمال آشپزخونه روغن اضافیشو میگیرم

رنگینکت خیلی خوب شده مروارید جون
بله الاوه بر اینکه دست انداز نخواهد داشت، طعمش هم بهتر میشه
راستی اگه خواستی رژیمیش رو درست کنی. با روغن مایع درست کن و پودر قندش رو حذف کن
آره میتونی به جای هل با دارچین درستش کنی
یا اینکه من میام کلا روش رو با دارچین میپوشونم. البته وقتی فقط واسه خودمون درستش میکنم

@ پریس:
متوجه شدم چی میگی. یعنی کلا خمیریش میکنید. نه ما حتی وقتی با روغن مایع درستش میکنیم هم بازم رقیق میگیریمش

@ paris

پریس جون، مرسی از لطفتون. با اون خرماها درست نکردم، یک بسته رطب خریدم و با اونها درست کردم، ولی حقیقتش پوستش کلفته کمی و من هم کمی باهاش مشکل دارم. شاید بقیه اش رو کیکی چیزی درست کردم که بتونم پوستشون رو بگیرم.

شف جون منظورم این نیست که پودر هل رو با دارچین جایگزین کنم، بلکه اینه که دو تایی اشون رو با هم استفاده کنم، البته شاید. چون این واقعا مزه سوهان می ده و من دوستش می دارم.

:D

نه منظورت رو متوجه شده بودم . ولی من با دارچین خالی هم امتحان کردم خوب میشه

رنگینک ال طیبه!

پریروز دم دمای ظهر بود که رسیدم خون مامان بزرگم داشتن ناهار میخوردن اگه گفتی‌ چی‌ دیدم؟

یه سطل بزرگ رطب!! رطب‌های خونه مامان زنداییم معروفه تازه یادمه قبلا‌ها درشت تر از این حرف‌ها بود برادرای زنداییم واسه مامان بزرگم سوغاتی آورده بودن. منم با اینکه در این موارد خیلی‌ کم رو هستم خون جلو چشامو گرفت گفتم مامانی یه کمی‌ رطب میدی باهاش رنگینک درست کنم. مامان بزرگم هم گفت چرا که نه نصفشو ببر ولی‌ از اونجایی که همه چی‌ تو خونه ما میمونه رفتم یه ظرف خیلی‌ کوچولو از تو کمد پیدا کردم رطبا رو توش صف دادم داداشم داشت نگام میکرد گفت وای رنگینک می‌خوای درست کنی‌ گفتم برات می‌آرم مامان بزرگم گفت یه ظرف فسقلی برداشتی می‌خوای اینجا هم بیاری؟ خوب بزرگتر بر دار گفتم نه ما زیاد نمیخوریم

ال قصه این رنگینکه دیشب درست شد و‌ بعد از خورده شدن دیدم از این هیچی‌ به داداشم نمیرسه(چشمک) تازه من فکر کرده بودم ظرفم کوچکتر از ظرف شماست با ۲ تا ق آرد شروع کردم بعد دیدم نه کمشه یه دور دیگه آرد تفت دادم و البته با مروارید جون موافقم منم دفعهٔ بعد ۵ق آرد میریزم

و کاملا حق داشتی با کره خیلی‌ راحت تر عروس شد، فقط نصف ق پودر قند استفاده کردم تنبلیو هم گذاشتم کنار مغز گردو هم گذاشتم داخل رطبا خلاصه اینکه جات سبز

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/ranginak/ranginak.JPG

واقعا عروس شده و چقدر هم سطحش تميز در اومده
خيلي كار خوبي كردي گردو گذاشتي اصلا تركيب گردو با شيرينيهاي خرمايي هميشه عالي ميشه
آره خب درست كردن آرد و روغن معمولا اين مشكلات رو داره. بارها ديدم كه مامانم مجبور شده دو سري آرد و روغن درست كنه چون كم آورده
من خودم هميشه يه جوري ميرسونمش چون تنبليم ميشه دوباره كاري كنم
:p

رنگینکی که پریس جون و مروارید جون درست کردن اینقدر قشنگ و عین استاد شده که من شرمنده ام :/
در مورد پودر قند روی رنگینک هم، من ریختم اما هم روی آرد آب شد هم اینکه نمی خواستم خیلی زیاد بریزم و زیاد شیرینش کنم. در واقع با همون شیرینی خرما دوست داشتم.
البته مزه ـش عالی شده ها و فقط شاید ظاهرش مثل هم نباشه. به هر حال عالی بود و ممنون

http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/75/

@ Monir

دستتون درد نکنه.
اصلش مزه اشه دوست عزیز،
با این حال من فکر می کنم دلیل مسطح نشدن سطح رنگینکتون اینه که شما خرماها رو اونطوری که شف در دستور هم گفتن با دو تا دستتون از دو طرف فشرده نکردید که خرماها قشنگ مهربون بشینن کنار هم!! همچین کمی با هم قهرن انگار.
اگر کاملا دسوتانه کنار هم نشسته بودن، وقتی آرد تفت داده شده رو می دادید روش، مسطح می شد.
دفع بعد انشاءا...

در ضمن مرسی که توضیحات رو می نویسید.

This comment has been removed by the author.

منیر جن اصل طعمه. تازه قیافه اش هم که خیلی خوبه و سبکیه واسه خودش
ولی من کاری که خودم میکنم اینه که اولا سمت باز خرما باید رو به پایین باشه و بعد کنار هم چیده شن و بعد رش رو با کف دست یه کم فشار بدیم که نوک نیزشون از بین بره. آرد و روغن کمی بمونه تا حدی سرد و سفت شه بعد راحت تر روی بشقاب رنگینک فرم میگیره. بعد اگه سرد تر شه یا توی یخچال بره و بعدش پودر قند بپاشی اونوقت به خورد روغن نمیره و سفید میمونه
در هر صورت کارتن خیلی خوبه

سلام شف جان این بار رنگینگک رو به سبک شما درست کردم مزه متفاوتی داشت... بسیار خوش طعم  و بو......... بازم ممنون

ازاین بهترنمیشه عالیه
 

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...