2010/09/06

ششبرک تقلبی



يه كم كه از ماه رمضون ميگذره ديگه كل ذخيره هاي بدنم هم تموم ميشه و …. استخوونهام شروع ميكنن به وزن كم كردن! بيحال افتاده بودم رو كاناپه و منتظر بودم اذون شه. ديگه تصميمم بر اين شده بود كه اون روز سر بي افطاري زمين بذاريم؛ چون يه ربع بيشتر به افطار نمونده بود و من هيچي از دستم برنميومد. تلويزيون رو روشن كردم و گرفتار تماشاي برنامه آشپزي شدم. "ليلا" (از برنامه تسلم الایادی) يه دونه غذا درست كرد كه شديدا شارژم كرد و سريع رفتم تو آشپزخونه. قبلا ششبرك رو ديديد. براي ساختن ششبرك بايد خمير درست كنيم و توش رو پر كنيم و بذاريم توي فر و.... خلاصه دنگ و فنگ زياد داره. ليلا داشت تعريف ميكرد كه يه روز (در لبنان) خونه عمه اش مهمون بودن و عمه اش يه عالمه پسر داره پس تعداد مهمونا خيلي زياد بوده. عمه تصميم ميگيره ششبرك درست كنه اما چون نميشده توي فرصت كم واسه اينهمه آدم ششبرك درست كرد، مياد تقلبي ميكنه و از پاستا استفاده ميكنه! عجب ابتكار جالبي. خيلي خوشم اومد. سريع يه كم پاستا توي آب ريختم و يه كم گوشت تفت دادم و يه سس ماست درست كردم و تو يه ربع افطاريمون آماده بود. آقاي شوهر خيلي خوشش اومده بود و هنوز هم تعريف ميكنه ( البته طبق معمول اسمش رو بلد نست و میگه: " از اونا" ). اگه قبلا سس ماست رو تست كرديد و از طعمش خوشتون مياد اين غذا ميتونه گزينه خوبي واسه وقتهايي كه عجله داريد باشه.


پاستا 1 ليوان
گوشت چرخ كرده 150 گرم
پياز 1 عدد
ادويه 1 ق چ
دارچين نصف ق چ
فلفل نصف ق چ
نمك
بادام زميني ربع ليوان
جعفري خورد شده 2 ق غ
ماست نيم كيلو
نشاسته ذرت 1 ق غ
آب نصف ليوان
سير 2 حبه
نمك



با پاستا شروع ميكنم. زمان پختش 8 دقيقه است. يعني بايد آل دنته بشه چون باز هم پخته خواهد شد. از پاستاهاي شكلدار بزرگ استفاده كنيد كه مثل دونه هاي ششبرك ديده شه. مثل هميشه توي آب جوش نمك و روغن هم بريزيد.

ماست رو توي ديگ ميريزيم. تجربه ثابت كرده اگه ماستمون ترش باشه بهتره. ولي نبود هم هيچي. نشاسته ذرت رو توي آب سرد حل ميکنيم و توي ماست ميريزيم. اين باعث ميشه كه ماست نبره. بعد توش سير رنده ميكنيم و ميذاريم تا به جوش بياد و كمي غليظ شه. حتما حتما مرتب هم بزنيد كه يه وقت ته نگيره.


در همون حال كه پاستا و ماست درحال پختن هستن مخلوط گوشت رو هم آماده ميكنيم. پياز رو با ادويه ها و يه قاشق روغن زيتون تفت ميديم. بعد گوشت رو اضافه كرده و حرارت رو كم ميكنيم تا خوب بپزه. در آخر هم بادام زميني رو روش ميريزيم و خاموشش ميكنيم. من يه بسته بادام زميني فلفلي استفاده كردم پس ديگه فلفل رو از دستور حذف كردم.



پاستا رو توي سس ماست ميريزيم و ميذاريم 5 دقيقه بپزه. نمك رو هم اضافه ميكنيم. من خيلي كم نمك ميريزم ولي هر قسمت از غذا بايد جداگانه بهش نمك اضافه بشه.



سس رو توي بشقاب ميريزيم.

روش رو با مخلوط گوشت ميپوشونيم به طوري كه سس ماست دور ظرف مشخص باشه. و بعد روش جعفري خورد شده ميريزيم.




اين مقدار براي دو نفر كافيه و به عقيده من ( كه عاشق اين سس ماست هستم) بسيار خوشمزه است. به پاي ششبرك اصلي نميرسه ولي واسه خودش تقلب جالبيه. ما رو كه از گشنگي نجات داد و بسي لذت برديم. خدا به عمه ليلا عمر بده.


46 comments:

یوهووووووووووووو
دوباره اول شدم:))))
چه باحال
من تابحال سس ماست درست نکردم
مرسی شف جون

خیلی گلی شف ما رو نجات دادی حتما درست می کنم
عاشق سس ماستش شدم
چون سیر دوست دارم

از چی نجات دادی از این همه غذای تکراری دیگه
شاید من بادوم هندی بریزم اشکال که نداره؟

خودشون صنوبر میریزن
ما اینجا صنوبر نداریم من بادام زمینی میریزم به جاش

چه جالب الان چند روزه دارم به ششبرک ساختن فکر می کنم..........
فقط فکر چون تو ترکم تا دستم خوب بشه!!!!!!!!!!!
شف جان خیلی خوشمزه به نظر می رسه. ممنونم.
من هم به جمع معتادین رنگینک پیوستم!!!!!!!!!!!!!
بیچاره شدم............ معتاد شدم.......
خدایی چیز خوشمزه ایه

من غذاهای با ماست خیلی دوست دارم.دستت درد نکنه
راستی اسم کانال هایی که برنامه اشپزی دارن رو بذارید ما هم دست و پا شکسته عربی بلدیم البته نه از نوع مصریش.

فکر کنم منم عاشق از اینا بشم !!!

مقش شب

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pQ0qOFTDguezz810T-0RoBLOzirE5sIvsDlgzx5_k8rvqkoRqo3Nr_chrK6uLExuSb0PvsRsMgRkrDYKeWFcAF3GDrxXgIORY/%D9%82%D8%A7%D8%B1%DA%86%20%D8%B4%DA%A9%D9%85%20%D9%BE%D8%B1.JPG?psid=1

لینک دستور و توضیحات!!

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_26.html

خسته نباشی خانمی خدا قوت میشه لطف کنی ادرس سایت ویلتون رو بذاری عکسهاش رو که میتونم نگاه کنم اگه نمیفهمم چی گفته ایکون یک لب خندان رو که میبینی نه؟ممنونتم میبوسمت مریم

من خیلی دوست داشتم ششبرک درست کنم اما چون زمان بر بود تا حالا اقدام نکرده بودم.
سس ماست مثل آش ماسته مزه اش؟؟؟؟
به جز پاستا با چه چیز دیگه ای می شه جایگزین کرد که با ترکیب سس ماست خوشمزه بشه؟؟
ممنونم.

@ Ama

برادر گوگل می فرمایند


http://www.wilton.com/

سلام
خب مثل اینکه توی این 2 هفته که نبودم تعداد زهرا ها زیاد شده . پس با فامیلی مستعار می نویسم.
1 - صنوبری که عربها توی غذاهاشون خیلی استفاده می کنن ، اینجا توی مشهد به اسم چلغوز می فروشن . خود عربها که وقتی میان مشهد تا می تونن از اینا می خرن . یه بار یکیشون می گفت توی کباب هم میریزن و خیلی هم خوشمزه اش میکنه.
2 - من با خیلی از آشپزهایی که شما ازشون اسم می برید ، از طریق برنامه فتافیت آشنا هستم. به غیر از منال خانم. شما این برنامه رو از چه شبکه ای نگاه می کنید ؟ ممکنه فرکانسشو بگید؟

@زهرا
خانمي
ميدوني كيلويي چنده وكجا تازشو دارن؟
جالبه كه فاتافيت ميبيني

@ الی
نمیدونم کیلوئی چنده اما میدونم که گرونه شاید حول و حوش کیلوئی 18 تومن .
راستش معمولا ما مسافر از کویت داریم یا اینکه آجیل درخواست میدن و واسشون می فرستیم . معمولا از بازار غدیر می خریم . طبقه پائینش سمت راست ( کنار پله ها ) یه مغازه آجیل فروشی هست که معمولا از اونجا می گیریم.

آره فتافیت می بینم . خیلی هم بهش معتاد شدم . البته این چند روزه پارازیت زیاد داره
. تا چند روز پیش هم از هاتبرد ، می شف میدیدم. همون برنامه های فود سفری بود . خوبیش این بود که به زبان فارسی بود . الان دیگه هاتبرد رو قطع کردیم و محرومم از دیدنش

سلام می شه جای نشاسته ذرت ، آرد ذرت بریزیم؟
خیلی فرق دارند؟
ممنون

ما شیرازی هستیم و عاشق رنگینک اما همسرم متاسفانه دوست نداره. خوش به حالت

فکر کنم این بیشتر با ذائقه من جور در بیاد تا مدل اصلیش. نمیدونم شاید هم اصلیش خوشمزه باشه ما که نخوردیم
بعله احسانه جان پس فکر کردی چی وقتی میگم رنگینک میدرستیم و تا آخرش هم میخوریم الکی که نیست. تو هم خوب کاری کردی درست کردی و مثل ما بخور یه کم جون بگیری مادر و ضعف عضلانی نگیری

دوستان و طیبه عزیز
من بالاخره قالب کمربندی پیدا کردم. چه سایزی بگیرم کاربردی تره؟
بین قطر 30 و 24 موندم

@ هنگامه

دوست عزیز،

نشاسته ذرت با آرد ذرت خیلی فرق می کنه.
من حدس میزنم
در این دستور شف عزیز از نشاسته ذرت برای غلیظ کردن سس ماست استفاده کردن.

شاید شما در این دستور بتونید از آرد معمولی استفاده کنید. نشاسته ذرت ظرافت بیشتری داره.

با این حال بهتون توصیه می کنم نشاسته ذرت رو تهیه کنید چون خیلی کاربردها داره.

@ ضحی

من بهتون 24 سانتی اش رو توصیه می کنم.

سی سانت خیلی بزرگه. من خودم 28 سانتی اش رو هم دارم، ولی وقتی عده خیلی زیاد باشه، از این قالب استفاده می کنم.

تا خود شف چی بگن.

شف عزیز و مروارید جون
اگر بخوام از رسپی های موجود در این کارگاه واسه شیرینی و کیک استفاده کنم که برام راحت باشه کدوم رو توصیه می کنید?

@ زهرا

زهرا جون،

من قبل از توصیه هر کیکی، چون برام مهمه که نتیجه کارتون خوب باشه، بهتون توصیه می کنم اول همزن بخرید، تا اون موقع ما ببینیم چه دستورهایی برای شما بهتره.

سلام طیبه جون

کارت حرف نداره ،من یک سوال درمورد کیک داشتم تا حالا با خمیر فوندانت کار کردی ،می‌خوام بدونم که زیر فوندانت چی‌ باید بذارم یعنی بین فوندانت وکیک خیلی‌ ممنون
nina

@ Nina

دوست عزیز،

شما اگر به قسمن جستجوی کارگاه وارد شید و کلمه فوندانت رو تایپ کنید و سرچ کنید، براتون گلی گزینه باز می شه.

لطفا حتما این کار رو انجام بدید. طرز تهیه فوندانت مارشملو رو شف قبلا گذاشتن و یک کیکی هم هست به نام کیک ولنتاین، که در آن شف توضیح دادن، چه چیزی می تونه زیر پوشش فوندانت باشه.

لطفا کامنتهای مربوط به هر پست رو هم به دقت مطالعه کنید که خیلی وقتها نکته های آموزشی خوبی هم در کامنتها هست.

اول سلام به معلم عزیزم طیبه جون بعد هم به دوست خوبم مرواریدخانم از هر دوی شما ممنونم برای جوابها راستش من اضافه بر بی سوادی الزایمر هم دارم .قضیه از این قراره که من کلی خوشحال از این بودم که شف محترم عکس پودر کاسترد رو با قوطی گذاشته بود و من هم بعد از کلی ذوق کردن و گفتن اینکه این قوطی رو "البته در جریان که هستید قوطی رو" اینجا دیدم رفتم برای خرید که بعد از اینکه پاهای نه چندان سالمم از کار افتاد یادم امد که من همچین قوطی رو تو ایران دیدم وبه همین خاطر از مروارید جان مجددا خواستم عکس این موجود خارق العاده رو برام بگذاره شاید این عکس کمک کنه اما خوب مروارید جان این هم مثل عکس شف عزیزه به هر حال پس این پودر پودینگه؟پودینگ ساده دیگه؟ راستی من اسپانیاهستم ممنونتونم میبوسمتان مریم

@ Ama

دوست عزیز،

بله، همونطوری که شف هم گفتن، پودر کاسترد همون پودر پودینگ هست.

بله پودینگ ساده. البته دکتر اتکر دو نوع پودر پودینگ ساده داره. یکی با مزه وانیل، یکی با مزه خامه بیشتر. شما می تونید وانیلی اش رو بگیرید.

http://www.oetker.de/oetker/produkte/dessert_und_mehr/pudding/original_pudding_vanille-geschmack.html

با سلامی دوباره به قول بروبچه ها دمت گرم مروارید جون چه سریع جواب دادی ممنون عزیزم اجرت با هر کی خودت از همه بیشتر قبولش داری ممنون و متشکر مریم

اساتید به سوال من هم جواب بدهید

به جز پاستا با چه چیز دیگه ای می شه جایگزین کرد که با ترکیب سس ماست خوشمزه بشه؟؟

@ تارا

دوست عزیز،

شما که ششبرک رو امتحان نکردید، این رو هم می خواهید جایگزین کنید.

من اگر جای شما باشم یک بار به مقدار کم درست می کنم، به جای پاستای این شکلی هر کدوم از ماکارونی های ریز شکل رو استفاده کنید، ببینید مزه اش رو می پسندید یا نه؟

از من و میگو که بدتر نمی شه، می شه؟

مروارید جونم
ممنون عزیزم. چون این مدل پاستاها را دوست ندارم پرسیدم. ششبرک اصلی را دوست دارم اما وقت می خواد که من همیشه بامدیریتش مشکل دارم. چشم. تست می کنم.

@تارا
پس از بنیان منتفی است این غذا برای شما!

آدم دهنش آب میفته منو که کارگاه آشپزیت بجوری گرسنه کرد

@ نسرین:
من فقط فتافیت نگاه میکردم که دیگه از بیغ قطعش کردن رفت
@ Ama:
مشکل با ویلتون حل شد؟
@ تارا:
یه بار امتحان کن
آش ماست آخه همه چی توش داره که
صبر کن با همین سس چند تا غذای دیگه هم ساختم اونا رو هم تست کن
@ زهرا هدایت نژاد:
آره عربها غذاهاشون هم صنوبر زیادی داره هم شیرینیهاشون پسته زیادی!!!!! پول دارن دیگه
کانال ابوظبی تی وی
ما تلویزیونمون رو ترکوندن رفت
فرنکانسش رو الان ندارم
سایتش بری هست. پیدا نکردی خبرم کن
ساعت رمضانش یک و نیم بود
ساعت روزای عادیش ده و نیمه
من که محرومم
یاد فتافیت به خیر
@ هنگامه:
خودشون میگن نشاسته واسه اینه که ماست نبره
میتونی تست کنی شاید جواب داد
@ ضحی:
من شخصا قالب 21 سانتیم رو از همه بیشتر استفاده میکنم
اون دوتای دیگه ای که دارم واسه من بزرگن
@ مروارید:
من یه بار ماست رو توش آب ریختم گذاشتم جوش اومد....جات خالی برید! توش نشاسته ریختم و درست نشد که نشد
از اون به بعد دیگه وقتی سرده توش نشاسته میریزم .... جوش که میاد خوشگل و سفید و یکدست میمونه
این بود تجربه من
ولی یه بار از یکی از شفهاشون شندیم که گفت اگه توش نشاسته نریزیم میبره. پس من حدس میزنم نشاسته در وحله اول برای نبریدن ماسته و بعد برای غلیظ کردن سس. چون کلا هم یک قاشقش اونقدرها غلیظش نمیکنه
@ زهرا:
اگه فرت خوبه دست روی یک کیک بذار و درستش کن. البته به جز اسفنجی و شکلاتی

@زهراهدايت نژاد
خانمي
آخرين تاريخي كه چلغوز خريدي كيلويي چند بود؟
نكنه پارسال بوده؟!!
من كيلويي 35000!!!!!!!!
هزار تومن خريدم

مقش شب

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1poT4ySCBXcOCyYOB4EXnkBga1LG-DZYFxeZX2Ql-zIFyDBFdvmpa489l8kahPR1pGVcP5nXKlO1wbDnFhfjSCY5WMIeEiMf2i/%D8%B4%D8%B4%D8%A8%D8%B1%DA%A9%20%D8%AA%D9%82%D9%84%D8%A8%DB%8C.JPG?psid=1

خیلی خوشمزه شده بود، من مزه سس ماست رو خیلی دوست دارم. البته من از سر ششبرک اصلی این رو یادم مونده بود که به نظر من بهتره سیر رو قبل از اضافه کردن ماست با کمی روغن تفت بدم و بعد ماست رو اضافه کنم. اینطوری مزه سیر خیلی اینتنزیوتره و من بیشتر دوست دارم.

سر و جان به فدای سیر.

از آنجایی که بادام زمینی جیــــزه، من نمی خرمش، به همین خاطر بادام زمینی نداشتم که بریزم توش.

ولی دفعه دیگه حتما بدون گوشت درستش می کنم ببینم چه جوری میشه، از بس مزه سس ماستش

یـــــــــــــــــــــامــــــــــــی

بود. دست شف درد نکنه.

وااااااااااااااااااااااااااااااای
واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای و بازم وااااااااااااای
چه عکس حرفه ایی ای شده
خییییییییییییییییییلی نازه
شدیدا تو دل برو!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! من عاقش شدم
میدونی که شوخی نمیکنم
خیییییییییییییییییلی خوشگله

و جدا از قیافه. منم این سس ماست رو خیلی دوست دارم و صد درصد با نظرت در مورد سیر موافقم. ولی من ماه رمضونا بدجوری بی انرژی میشم. در حال عادی صد درصد سیر رو تفت میدم. شدیدا خوشمزه ترش میکنه

شف عزیز امشب منزل ما با ششبرک تقلبی و یک کیک (تو رسپیش می گم)ترکید
خیلی از سس ماستش خوشم اومد به فکر افتاده آشیانه ورمیچلی رو هم با این سس درست کنم .امان از اعتیاد.من به سیر هم اعتیاد دارم . از وقتی اومدم شمال مامانم اینا رو هم سیر خور کردم .اینجا توی آش رشته به جای پیاز داغ فقط سیر داغ می ریزن اونم از نوع فراوون
ششبرکی که یاد دادی خیلی خوشمزه و شکیل بود
ممنون ممنون
ممنون
از طرف خانواده 3 نفری ما

WOW
@مروارید
چه کرده ای مروارید جون.
این عکس های شما کار دست من داده!!!!!!!!!!!!!
خانواده محترم(البته بطور جداگانه)( داشتند آلبوم ها را بررسی می کردند!!!!!!!!!!! در کمال صراحت به من گفتن این چه عکس های بی کیفیتی است؟؟؟؟؟؟؟؟؟ عکس های این خانم(شما) رو ببین. ببین چقدر عالی است.........
(گریه)...........
من هم در کمال صراحت گفتم می دونید چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چون این خانم خارج از کشور زندگی می کنند و اینجا نیستند!!!!!!!!!!!!!!
و زودی هم از صحنه خارج شدم که دیگر چیزی نشنوم(چشمک)..............
من نمی دونم چرا این خانواده من اصول تربیتی بچه را رعایت نمی کنند!!! هزار بار تاکید شده کسی و با بچتون مقایسه نکنید....................
(گریه)

@ احسانه

خانواده اتون لطف دارن، ممنون.

عکسهای شما کیفیتش خوبه. اصل کیفیت کار هست و مزه اش، بقیه اش زیاد مهم نیست.

@ زهرا:
آره زهرا جون اون رو هم میتونی با همین سس تست کنی
منم عاشق طعمشم. منتظر کبه با این سس هم باش. اون هم واقعا خوشمزه میشه

@ اجسانه:
از کمبود نوره احسانه جون
اگه تراس دارید باید اونجا عکس بگیرید
من که دیگه صابخونه جوابم کرده و دنبال خونه هستم. کاش یه خونه با پنجره پیدا شه
خونه نیست توی این شهر. یه هفته است تا شب میگردیم و از کار و زندگی افتادیم و هیچی پیدا نکردیم
آخرش کارتن خواب میشیم
بعد حداقل کیفیت عکسها خوب میشه
:p

شبهه الششبرک
وقتی سرو شد نگاهم به جعفری که کنار دستک گذاشته بودم افتاد(چشمک)
ممنون شف جان
http://picasion.com/show/14436661/

آخی...من نمیدونم چرا جعفری همیشه از چشم دور میمونه. منم زیاد سرم اومده. ایشالا که قبل از اتمام بشقاب یادش نیافتاده باشی
آخه ترکیب گوشت و جعفری خیلی خوشمزه است

سلام. من یه غذا تقریبا تو همین مایه ها توی خوابگاه خوردمو عاشقش شدم.
فقط ماستو نشاسته نداره.یه لیوان پاستای همین شکلی با یه لیوان آب و یه لیوان شیر و هرچقد دوس داشتین کره و یکمی نمک میذاریم رو گاز بپزه.انقد بجوشه که نهایتا مث یه سس غلیظ بشه.بعدش میکشیم تو ظرفو موادی که آماده کردیم میدیم روش.
یکم پختش مراقبت می خواد چون شیر ممکنه سر بره.

من الانم هروقت میخوام بپزم فقط واسه خودم می پزم! چون به ذائقه خانوادم نمیسازه! تذکر به جایی دادید.

اینم تجربه من!
بازم خسته نباشید

بله سس های مختلفی برای پاستا وجود داره که متاسفانه با ذائقه همه جور نیست
اگه شما اون مدل سسی که گفتید رو دوست دارید، پس حتما از آلفردو هم خوشتون خواهد اومد. اون هم تو نوبت پست شدنه

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1psMaD41iI805YkTUbtIFQeXJqnqnPQHvRkoI4Jr3_DJcT0tmvNAJcSYDoNyAG2ORjA2zpk6PQVHJuYZhtGefoXJtvd5Z86Qsa/%D8%B4%D8%B4%D8%A8%D8%B1%DA%A9%20%D8%AA%D9%82%D9%84%D8%A8%DB%8C.jpg

من از سس ماستش خیلی خوشم اومد.
البته من هم با مروارید جون موافق ام و دفعه بعد بدون گوشت درست می کنمش.
ممنون شف عزیز.

جالبه كه همه مون هم ذائقه ايم. منم زياد اهل گوشت خوردن نيستم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...