2010/09/21

چیکن تتراتزینی


تِتراتزيني Tetrazzini يه غذاي آمريكاييه. تشكيل شده از گوشت سفيد ( توش از گوشت قرمز استفاده نميشه) و سبزيجاتي مثل قارچ و پياز و هويج و كرفس و ... . معمولا با اسپاگتي يا پاستاهاي باريك ديگه سرو ميشه و روش هم با كره و بادام و پارمزان و ... گراتينه ميشه. تتراتزيني رو به افتخار Luisa Tetrazzini ستاره اپراي ايتاليايي كه مدتها توي يه هتل آمريكايي سكونت داشته به اين اسم نام گذاري كردن. و ظاهرا شف اون هتل اين غذا رو صرفا به افتخار تتراتزيني اختراع كرده.

حالا ايني كه خواهيد ديد ... چيكن تتراتزينيه يعني تتراتزيني با مرغ. به عقيده خودم از اون غذاهاييه كه ايرونيها ميپسندن. يه طعم جديده. راستي اگه با تلفظش مشكل داريد... ديديد كه پيتزا رو چه جوري مينويسن؟ pizza مينويسن. ولي پيتزا ميخونن. Mozzarellaرو متزارلا ميخونن. پس tetrazzini رو هم تتراتزيني ميخونن. مشكل حل شد؟ من خودم از چند تا شف تلفظش رو شنيدم و همين بوده. شما هم همين تلفظ كنيد.


كره 5 ق غ
روغن زيتون 2 ق غ
سينه مرغ 1 عدد
نمك نصف ق چ
فلفل سياه 1 ق چ
قارچ 300 گرم
پياز بزرگ 1 عدد
آويشن 1 ق چ
سير 2 حبه
آرد ربع ليوان
شير 2 ليوان
آب مرغ 1 ليوان
جوز هندي يك هشتم ق چ
اسپاگتي يا لينگويني 200 گرم
نخود فرنگي نصف ليوان
جعفري ربع ليوان
آرد سوخاري ربع ليوان
پنير پارمزان ربع ليوان
پودر بادام ربع ليوان




با نصف قاشق كره ظرف سرو رو چرب ميكنيم.

با نصف قاشق كره و يك قاشق روغن زيتون تيكه هاي مرغ ( كه نمك و فلفل پاشيديم) رو تفت ميديم.



تا زماني كه طلايي شه. 4 دقيقه هر سمت. بعد ميذاريم كنار تا سرد شه. و خوردش ميكنيم.




در همون تابه نصف قاشق كره و يك قاشق روغن زيتون رو با قارچها تفت ميديم تا آبش خشك شه و بعد پياز و سير و آويشن رو هم اضافه ميكنيم و تفت ميديم تا پخته شه. بعد ميذاريم كنار و ميريم سراغ مرحله بعدي.



فر رو روي درجه 400 فارنهايت 210 سانتيگراد قرار ميديم.

2 قاشق كره رو با آرد تفت داده و بعد شير داغ رو بهش اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا غليظ شه ( سيستم بشامل) بعد نمك و فلفل و جوز هندي و آب مرغ رو اضافه كرده و ميذاريم 10 دقيقه بجوشه.




نخودفرنگي و جعفری رو هم اضافه ميكنيم





اسپاگتي رو هم 10 دقيقه توي آب جوش و روغن و نمك ميجوشونيم و آبكش ميكنيم.





قارچ و مرغ رو به سس اضافه میکنیم




توي يه ظرف بزرگ... سس و پاستا رو مخلوط ميكنيم.




حالا ميريزيمش توي ظرفي كه چرب كرده بوديم




روش رو مخلوط آرد سوخاري و پارمزان و آرد بادام ميپاشيم و بعد روی اون تيكه هاي كره ميذاريم




و ميره توي فر به مدت 25 دقيقه يا زماني كه طلايي شه.





من خودم قسمت گراتینه شده اش رو از همه بیشتر دوست دارم. جالبه که با وجود اینکه ادویه کمی داره اما عطر خوشی داره. یعنی یه عطر و طعم جدید.
(ببخشید که از عکس نهایی باکیفیت ترش رو ندارم. باز هم مشکل فلاش پیش اومده و کدر افتاده. هر 9 تاش! این یکی از همه اش بهتر بود)


برگرفته از everyday Italian

49 comments:

وایییی این خیلی خوشمزس مرسیییی

مثل همیشه عالی... مرسی :X

خوشمزه است
یعنی خیلی هــــــــــا
من که رژیمم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

مرسي شف جان آخر هفته مي سازمش

بابا جان دمت گرم و سرت خوش باد!

خسته نباشی.حتما خیلی خوشمزس!ایشالا می پزونمش.
اما لذت بخش تر از خوردنش همین خوندنشه!!!!
میدونی چرا؟ چون همه عکساش باز میشههههههههههههههه
خدایا شکرت

کاش یه وقتی که سرت خلوت تر بود عکسای پستای قدیم رو هم درست کنی!

البته دلم میخواد بگم که همه جوره حاضر به همکاریم اما چون مطمئنم قبول نمی کنی نمیگم!

تو که انقد خوبی انقد مهربونی انقد با وجدانی تا حالا قیافه های غم زده مارو وقتی عکسی در کار نیست تصور کری؟ اون حلقه اشکی که تو چشممون میلرزه؟
حالا باز تصمیم با خودته:P
بازم خسته نباشی :*

:X
سلام
عالی بنظر میرسه و حتما هست
دوست دارم.

وای نمیدونم چرا یادم نبود امروز پست جدید داریم شف جون این از اون غذاهاست اممممممممممم من این مدل رسپیو از هر جا گیر بیارم حتما امتحان می‌کنم

این یکی‌ که دیگه رد خورنداره

طیبه جان جوز هندی به انگلیسی‌ چی‌ میشه یا عربی‌؟ چون جوز به عربی‌ معنی‌ نارگیل میده شکلشو میشناسم ولی‌ چیزی به شکل جوز هندی اینجا بین ادویه‌ها ندیدم

اول که پست رو دیدم گفتم یا خدا چقدر مواد اولیه داره بعدش که طرز تهیه رو خوندم نظرم عوض شد به قول خودت ایرونی پسنده

شرمنده مروارید جون که اگه کامنت منو بخونه اخماش میره تو هم طیبه جون پیدا کردم(بگو دختر از اول نمیتونستی رسپی اصلیو بخونی‌ بعد سوال کنی‌؟) می‌شه نات مگ به عربی‌ هم تو گوگل پیداش کردم جوزه طیب

خیلی‌ ببخشید دفعهٔ دیگه اول سرچ می‌کنم بعد سوال می‌پرسم

خيلي مرسي از آموزش هاي گام به گامت خسته نباشي گلم به اميد روزي كه پست جديدت شارلوووت باشه قربونت برم

سلام ، وروزو شبتون بخیر ;) مرسی که هنرتون رو در اختیارمون مبذاربد .موفق باشید .هانی

chaf joonammmmmmmmmmm
سلام وای خیلی خوشمزه است مثل همیشه واقعا عالیه حتما دست به کار درست کردنش میشم مرسی
kisssssssssssss

سلام شف عزيز و دست و دلباز من تا به حال انساني با اينهمه سخاوت نديده بودم بهتون تبريك ميگم در ضمن مي خواستم بگم من هم براي بر طرف شدن مشكل عكسهاي پست هاي قديمي حاضر به هر نوع همكاري هستم البته اگه مايل باشيد و از من قبول كنيد ...ولي خواهش مي كنم يه فكري براشون بكنيد البته اگه وقتتون اجازه مي ده.
پاينده باشيد

ممنون به نظر که خیلی خوشمزه میاد حتما درست میکنم ونتیجه رو میگم طیبه جون نمیشه یه کاری کنین آخر هر صفحه که پست ودستور جدید میذارین هر کسی که میخواد عکس دستور مربوطه رو که درست کرده بذاره ؟اینجوری هم انگیزه بیشتری میشه وهم میتونیم از سلیقه ها وتزیین ها وتجارب همدیگه در مورد اون غذا بهره ببریم بازم ممنون از زحماتت

بهاره
سلام طیبه جون مرسی غذای جمعمون همینه
دوست دارم

وای اون نکته ایمنی کنار صفحه عالی بود طیبه جون :دی

طیبه جون ممنون ...خیلی عالیه
عزیزم میشه یه لطفی بکنی ؟ من ماهی "من فری" رو که با خارو درست میکنن بلدم...آقای شوهر ما هم بدجوری گیر داده به ماهی تو فر گذاشتن ! چون داره ورزش میکنه و رژیمه...میتونی برام رسپی هایی رو بذاری که توش ماهی (جنوبی البته) رو میشه گذاشت تو فر...چیا بهش بزنم که عطر و طعم خوبی داشته باشه ؟
خیلی لطف میکنی عزیزم

@ Mozhgan.40

دوست عزیز،

ازتون خواهش می کنم یا به پست اسلاش هندوانه شف مراجعه کنید،

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_13.html#uds-search-results

اونجا شف خودشون توضیح دادن

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_13.html

و یا به پست دلقک کلاه بوقی

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

و در آنجا شماره نوزده نوشته های من رو بخونید.

دوستان عکسهاشون رو در پستهای مربوطه در قسمت کامنتها می ذارن. ما فقط باید به آدرسهایی که دوستان گذاشتن بریم تا عکسها رو ببینیم.

@ پریس

اتفاقا دیشب سوال رو دیدم و خواستم جوابتون رو بدم، ولی دیشب همه اش به تلفن زدن گذشت، بعدا دیدم خودتون جوابش رو پیدا کردید. احسنت.

اصلا هم اخمهام تو هم نرفت با دیدن سوالتون.
:-)

سلامممم
یه سوال بی ربط در عین حال با ربط دارم:
من در حال خرید جهیزیه هستم، یک ماکروفر 42 لیتری پاناسونیک خریداری کردم،حالا می خوام بدونم با توجه به اینکه اجاق گازم رو میزی(کابینتی) هست، آیا احتیاج به خرید فر تو کابینتی(برقی یا نمی دونم المنتی) هم برای پخت انواع غذا ها، کیک ها... دارم یا نه؟
ممنون می شم راهنماییم کنید

غدای خوشمزه ای به نظر میاد
ممنون شف عزیز

@ الهام

دوست عزیز،

شف ماکروفر رو توصیه نمی کنن.

در مورد گاز و مارکهایش هم لطفا به این پست مراجعه کنید، در قسمت کامنتها شماره دوازده نوشته های من رو مطالعه کنید

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

دوست عزيز جستجوي وبلاگتون مشكل داره يا من بلد نيستم سرچ كنم؟من كلمه هات چاكلت روتوي باكس مينويسم وسرچ رو ميزنم هيچ اتفاقي نمي افته.قضيه چيه؟

@ th

دوست عزیز،

لطفا به این پست مراجعه و شماره پانزده نوشته های من در قسمت کامنتها رو بخونید.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

ممنون از توجهتون

دوستی که اسمشون رو نذاشتن @،

من همین الآن چک کردم، همه چیز درست بود.

شما می تونید در گروه بندی ها به قسمت نوشیدنی برید و هات چاکلت رو اونجا پیدا کنید.

باز هم سلام
باز هم من متوجه نشدم که آیا علاوه بر ماکروفر احتیاج به فر برقی دارم یا خیر؟
با توجه به اینکه من گاز ندارم که از فرش استفاده کنم، بلکه اجاق رو میزی دارم.
و آن هم فر ندارد،
امیدوارم متوجه سوالم شده باشید
قبلا از رانماییتون سپاسگذارم

سلام بر شف بزرگ. طیبه جونم تلوزیون و فیلم و سریال رو حذف کردی: قبول. اما اگه مهمونی نمیری و مهمونی هم نمیدی و با کسی هم ارتباط تلفنی نداری پس این همه غذاهای خوشمزه رو چی کار می کنی عزیزم؟؟!!!! این پست شفاف سازی رو زودتر بگذار قربون دستت تا ما رو از چهل و نادانی در بیاری

This comment has been removed by the author.

با سلام خدمت خانمی گلم امیدوارم در پاییز حالی به زیبایی و شادابی بهار داشته باشی راستش سوال من مربوط به این غذای لذیذ نمیشه .چند وقت پیش رفتم خرید گوشت در یک مغازه مراکشی که دیدم یک چیزهایی مثل کندر ولی خیلی ریز توی یک پاکتهای 1سانت در 1سانت به دیوار اویزون. پرسیدم اینها چیه؟گفت اینها رو ما در شیرینی استفاده میکنیم اسمش رو به اسپانیایی نمیدونم. گفتم ایرادی نداره به عربی بنویس من خودم پیداش می کنم اما متاسفانه هر چه گشتم دیکشنری اینترنتی جوابهای بیخود میداد حالا خانمی اگه لطف کنی و بدونی ممنون جوابت میشم با توجه به اینکه نمیدونم عربهای واقعی به این ماده چی میگن؟و ایا اونها هم همین رو میگن یا نه ؟کلمه اینه المسکه اکره میبوسمت مریم

سلام شف طیبه جان
من از مریدان شما هستم.
تشکر تشکر تشکر برای همه زحمتهای شما
تتراتزینی رو امروز پختم. بسیار لذیذ بود. فقط یادم رفت روش کره بزارم.
در مواد مورد نیاز جعفری موجود بود که در دستور هر چه گشتم ندیدم جایی استفاده کرده باشین. من هم حذفش
کردم.ممنون بابت ناهار خوشمزه امروزمون

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/IMG%5E_0215.JPG#resId/2172BC176E9E469F!226
ااا؟ میگم چرا جعفری یادم رفته کیمیا جون گفت تو دستور پخت نبوده

آخه من دیشب یه نوت برداری کردم اتفاقا جعفری رو هم گذاشته بودم کنار دستم ولی‌ چون تو مراحل پختم نبود یادم رفته بود بریزم الان میفهمم چرا

ولی‌ کیمیا جون بریزی خیلی‌ طعمشو بهتر میکنه من این بار یادم رفت ولی‌ همیشه تو پستا میریزم

طیبه جون خیلی‌ خوشمزه بود مرسی‌

طیبه جون رسپی اصلی‌ خامه داشت شما حذفش کرده بودی من میخواستم یه عمل زشت مرتکب شم و خامه رو اضافه کنم چون از طعمش تو سس بشامل خوشم میاد ولی‌ چون شف راضی‌ نبوده خدا نخواست شب قبلش خامه گرفتم بعد فکر کردم آقای شوهر گذاشته تو یخچال امروز دیدم نمیتونم پیداش کنم زنگ زدم گفتم کجای یخچاله گفت تو یخچال نیست تو ماشین جا گذاشتی‌
looooooooooooool
:p

وای شف جونم مرســـــــــــــی
کلی خوشمزه بود و عامه پسند.
عکسش هم خوب نیست آخه دلیل داره! من داشتم می رفتم بیرون و وقت هم نداشتم تا نهایی شدنش صبر کنم، داشتم بی خیال عکس می شدم اما دلم نیومد . از فر درش آوردم یک دونه ازش عکس انداختم دوباره گذاشتمش تو فر و رفتم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اما طعم خیلی خیلی خوبی داشت.
ممنون ممنون ممنون
http://picasion.com/show/14231911/

سلام خسته نباشي بسيار بسيار خوشمزه بود از اون دست غذاهايي كه من عاشقشم همه موادت و مخلوط مي كني و مثل يه بانو ميري ميشيني رو صندلي و در حالي كه خودت و تاب ميدي مطالعه ميكني و يه هو صداي زنگ فرت ميادو .......من اين دفه هيچ كار اشتباهي نكردم بهتون بگم شما انجام نديد !!!!!

منم این غذا رو پزیدم خوش طعم بود و شیک
ولی مال من یه مقداری پاستا حالت خمیری پیدا کرده بود نفهمیدم عیب کار از چی بوده
ممکنه مربوط بشه به سس مواد مثلا زیادی شل بودن سس
ضمن اینکه الان که عکس شف رو دوباره نگاه میکنم می بینم پاستا من بیشتر از موادم بود شایدم همین دلیلش بوده و در اخر دفعه دیگه با لینگوینی میدرستم
عکسش رو هم میذارم

salam. man ye mehmone jadida. albate 2 haftas ke weblogetono peyda kardam, vali avalin bare ke comment mizaram. asheghesh shodam. agar harrouz besh sar nazanam, shab khabam nemibare.kholase inke kolli hal mikonam bahash. albate hanouz hichisho dorost nakardam. kheyli dost daram chees cake dorost konam vali nemidonam panir khamei be deutsch chi mishe. mamnoon misham begin. va hamintor bazi az mavade avaliyaram agar emkan dare, ke ma ham betounim inja peydash konim. kheyli mamnoon.

@ مهربان و ریحانه:
بهترین راه اینه که هر روز روزی صد بار ایمیل بزنید بهشون و بگید که از فیلتر درش بیارن
@آیدا:
شرمنده عزیزم . متاسفانه من ماهی که میخورم حالم خیلی بد میشه. میبینی که توی غذاهام گوشت و ماهی کمه چون با خوردنش مشکل دارم
@ الهام:
برای کیک و شیرینی به فر گازی بیشتر میشه اعتماد کرد
تو کارش گازی هم داره. بخری بهتره
اگه مجبوری برقی بخری - که توصیه نمیکنم – بخر. ولی اگه مایکروفرت المنت داره که دیگه نیازی نیست
@ لیلی:
من به اندازه یک یا دو نفر غذا درست میکنم. یا میبرمش اداره
@ مریم:
نشنیدم. و ندیدم که استفاده کنن. ولی با حروف انگلیسی هم تلفظش رو واسم بنویس شاید یه روزی پیداش کردم
@ کیمیا:
اوه بله در آخرین مرحله بهش اضافه میشه. منم یادم رفته بود اضافه کنم. ولی توی مواد لازم گذاشتم شاید یکی دوست داشته باشه استفاده کنه
@ پریس:
من چون مهمون داشتم و صد تا چیز رو داشتم با هم درست میکردم در نهایت یادم رفت جعفریه رو توش بریزم. از بس که گیجم یادم رفت توی رسپی توضیح بدم
چقدر جالب! عکس رو که نگاه میکنم ...تتراتزینی شما عیییییییییییییییییییییییییییین تتراتزینی خودم شده! چه جالب
من خودم تا اونجایی که میتونم خامه و کره رو کم یا حذف میکنم. مامانم هم گوشت نمیتونه بخوره. این رو واسه اون درست کرده بودم. چربیش هم بالاست پس من خامه نریختم
از این اتفاقات واسه منم زیاد پیش میاد. یه بار مامانم 4 مدل غذا فرستاده بود دست آقای شوهر که واسم بیاره....فرداش تو ماشین پیداشون کردم
بعد آقای شوهر کتک خورد
دیگه تکرار نمیکنه
وگرنه باز کتک میخوره
@ احسانه:
میدونم چی میگی. جدیدا که دوربینم خراب شده و مرتب قاط میزنه...منم نمیتونم همه مراحل رو عکس بگیرم....بعدش کفری میشم
باز خوبه یه عکس واسه شهادت کار گرفتی
:p
آره موافقم خیلی طعمش خوبه
@ PKSALEHI:
کاملا با ایده مطالعه موافقم
فقط من به جاش تو اون زمانی که دارم یه مدل دسر درست میکنم
اصلا استراحت به من نیومده
@ مرمرین:
نه نه....پاستا رو "آلدنته" برنداشتید... واسه همین اینطوری شده
همیشه وقتی دو مرحله پخت داریم...پاستا باید نیمه خام باشه...دفعه بعد زمان پخت اولیه رو کم تر کنید
و جنس پاستاها هم با هم فرق میکنه
@ سمیلی:
1. Frischkäse
2. Rahmkäse
3. Sahnekäse

خب ایشالا امروز فردا درستش می کنم .
به نظر میرسه این مقدار مواد واسه 2 نفر باشه . واسه 6 نفر باید مقدار مواد 3 برابر بشه ؟ زیاد با مرغ و قارچ و ... مشکل ندارم . اونا رو میشه به دلخواه کم و زیاد کرد. بیشتر منظورم مقدار مواد واسه سسشه .

@مهرسجاد
نـــــــــــــــه این غذا برای دو نفر نیست!!!!!!!
یعنی 6 نفر کامل تکمیل می شن!
البته شکم ها با هم فرق داره.
اما غذای سنگینیه

@ احسانه
ممنون از پاسخگویی سریعتون احسانه خانم
این سوالو پرسیدم به این دلیل که طیبه خانم از 1 سینه مرغ استفاده کردن و توی رسپی اصلی از 4 تا . مقدار پاستا هم میشه گفت نصف شده. و در ضمن یه کوچولو اندازه بعضی مواد رو تغییر داده بودن . اینه که مونده بودم اگه بخوام اندازه مواد رو زیاد کنم ، سسش کم میاد یا نه

از دید من این مقدار مرغ زیاد بود پس کمش کردم
شما میتونید به همون اندازه استفاده کنید
آره با همین مقدار پاستایی که من استفاده کردم 6 نفر راضی میشن
ولی خب کنارش چیزای دیگه ای هم درست شه بد نیست
باز هم میگم...من بنا به صلاح دید خودم رسپیها رو تغییر میدم. شما همیشه میتونید با لینک اصلی کار کنید

مقش شب
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/IMG%5E_0348.JPG
ببخشید عکس خوب نداشتم

اتفاقا خوشمزه ترین قسمتش همون رویه اشه که گراتینه میشه
خیلی عالیه

سلام میشه بگین اگه بخایم با مایکروفر این غذا رو درست کنیم درجه و مدت زمان چن باید باشه

کنارش بایستید همین که پنیرش ذوب شد کفایت میکنه

ولی من مایکروفر رو پیشنهاد نمیکنم چون خشکش میکنه

سلام
شف عزیز من این غذاو خیلی دستور هاتونو درست کردم عالی بود . خودم کامپیوتر ندارم ولی به عشق دستوراتت خونه دخترم می ام ونوشته ها تو می خونم ممنون از این همه لطفت

واقعا جای تقدیر داره
مرسی که زحمت کشیدید کامنت گذاشتید
ایشالا موفق باشید

مقش شب بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!128!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!121&sc=photos

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...