2010/09/28

شریکاند



یه سال ماه رمضون بعد از ظهرها کارم این بود که بشینم مستند Madhur Jaffrey's Flavours of India رو نگاه کنم. من به فرهنگ و سنن و غذاهای هندی علاقه دارم. واسه همین این مستند رو خیلی دوست دارم. در این سریال Madhur Jaffrey با سفر به ایالتهای مختلف هندوستان، ما رو با غذاهای مختلف هندی آشنا میکنه. این مستند در سال 1995 تهیه شده و غذاهای مختلف هندی توش آموزش داده میشه. امسال یه روز نزدیک غروب ... به یاد شریکاند افتادم. دی وی دی هام رو پیدا کردم و توی قسمت "گجرات" دوباره شیریخاند رو نگاه کردم و تا افطار بشه یه ورژنش رو درست کردم.
شریکاند Shrikhand یکی از غذاها و یا دسرهای هندیه که در غرب هند، مخصوصا گجرات رواج داره. شریکاند از ترکیب ماست چکیده با میوه و زعفران و هل و شکر درست میشه. شریکاند به عنوان ساید-دیش به همراه نان khaaja poori و یا به عنوان دسر سرو میشه. ویکیپدیا میگه ورژنی از shrikhand که با انبه ترکیب و توی بلندر ریخته شه Amrakhand نامیده میشه.

انبه 1 عدد
شکر 1 ق غ
پسته ربع لیوان
بادام ربع لیوان
عسل 1 ق غ
ماست 500 گرم
شکر 2 ق غ
هل و زعفران




با ماست شروع میکنیم. یعنی باید ماست چکیده درست کنیم. قبلا آموزش دادم.
میزان هل و زعفران رو نگفتم چون مقدارش اختیاریه. هر چقدر دوست دارید بریزید. هرچی بیشتر بهتر!




شکر رو هم اضافه کرده. همش میزنیم و با سلفون میپوشونیم و میذاریم توی یخچال برای حداقل 2 ساعت. یا یک شب.





پسته و بادام (من شور استفاده کردم چون خوشمزه تر میشه) رو روی یه فویل توی سینی فر قرار میدیم. روش عسل میریزیم. همش میزنیم تا همه مغزها با عسل کاور شه. میذاریم توی تستر به مدت 7 دقیقه یا فر 180 درجه به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که تست شه. بعد میذاریم سرد که شد خوردش میکنیم. تیکه ها باید بزرگ باشن.





حالا دیگه زعفران توی ماست حل شده و رگه های زیبای زرد توش دیده میشه. شکر با ماست کاملا مخلوط شده و باعث شده که یه سس زعفرونی خوشرنگ و خوشمزه بوجود بیاد. همش میزنیم و باز میذاریمش توی یخچال و به ادامه کار میپردازیم.





انبه رو اسلایس میکنیم و با یک قاشق شکر روی حرارت ملایم گریلش میکنیم تا رنگ کاورش طلایی شده و بافتش کاراملی شه.




اگه فصل انبه نیست میتونید از کنسروش استفاده کنید. البته اگه گیر بیاد!





بعد از اینکه سرد شد با چاقو خوردش میکنیم. مغزها و انبه کاراملایز شده رو به سس ماست اضافه میکینم.





روش پودر پسته میپاشیم و سرو میکنیم. دسر بسیار بسیار خوش طعمیه. و هر کسی که مثل من روزش بدون "لاسی انبه" شب نمیشه ، قطعا معتاد شریکاند خواهد شد.
امروز عصر هم دوباره ازش درست کردم. شدیدا خوشمزه است.



==========================================


زلزله دیروز مردم رو به خیابونا کشونده بوده...بعضا با سر و پای لخت.
زمین یه حرکت رفت و برگشت تمیزی رو به مدت 10 ثانیه واسه خودش انجام داد.
از اونجایی که من همه چیزم باید با آدمای دیگه فرق کنه... نشته بودم رو تخت و ناهار میخوردم.
حالا یه ابهام بوجود میاد..."چرا رو تخت ناهار میخوری بچه؟" ... ( این سوالیه که آقای شوهر هر بار که مچم رو میگره ازم میپرسه. آخه بعضی وقتها ساعت 5 ناهار میخورم!)
من دوست ندارم تنها و تو سکوت غذا بخورم...آدم خیالات برش میداره و ذهنش هزار جا میره. همیشه هم که ناهار رو تو خونه تنها هستم. پس با "فتافیت" ناهار میخورم ....یعنی میخوردم ...تا قبل از اینکه باز پارازیتیش کنن....حالا که دیگه تلویزیونی در کار نیست که تو ناهار خوردن همراهم باشه... با لپ تاپم ناهار میخورم! بشقاب و چنگال و لیوانم رو برمیدارم و میرم روی تخت کنار لپ تاپم میشینم و ناهارم رو نوش جان میکنم.
پس دوباره بر میگردیم سر اون جمله که :
روی تخت نشسته بودم...تکیه داده بودم...پاهام رو دراز کرده بودم...لپ تاپم رو پام بود... بشقابم تو دست چپم...دوغ روی گل میز سمت راستم ...و چنگال در دست راست...
داشتم در مورد جدید ترین شیوه های روتوش عکس عروس مطالعه میکردم....حالا اینکه یاد گرفتن آخرین تکنیکهای روتوش کردن عکس عروس نه به درد دنیام میخوره نه آخرتم، دیگه بماند...هیچ توجیهی براش ندارم. من آدم عجیب غریبیم...اوقات فراغتم (یعنی اون یه ربعی که دارم برای ناهار خوردن به بطالت میگذرونم) رو اینطوری پر میکنم!
یه تیکه سیب زمینی خوردم...احساس کردم زمین داره حرکت میکنه....چون تکیه داده بودم و پام رو هم دراز کرده بودم و جهت نشستنم دقیقا با جهت حرکت زمین یکی بود، رفت و برگشت منظم و آروم زمین رو به وضوح درک میکردم....یه تیکه هویج خوردم...زمین هنوز داشت من رو جلو و عقب میبرد...یه مقدار ریحون... همسایه ها با جیغ و داد داشتن بچه هاشون رو از آپارتمان خارج میکردن...دو قلپ دوغ....بعد دیگه زمین وایساد...و یه گاز گوجه فرنگی.
من مایه افتخار مامانم هستم.
و همینطور سندیکای تنبلهای کره زمین!


45 comments:

سلام شف باز هم انبه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ما انبه گیرمون نمیاد ولی خوندن رسپیش هم خوشمزه است


خدا بلا هاش رو از سر شما کم کنه
ممنون شف مهربان

سلام طیبه جون.
اسم درست این خوراکی شری کاند هست.
kh صدای کاف ساکن و هه مفتوح داره.
کاند هم همون قند هست.

سلام طیبه جان ،:) این اولین باری که براتون کامنت میزارم مدتی هست که از دستورهای بسیار مفیدتون استفاده میکنم بسیار بسیار از شما ممنونم که تجربیات و دانش تون رو با ما تقسیم میکنید آرزو میکنم به پاس این نیکی خداوند همیشه مراقبتون باشه و به شما خیر بده .

@ سمیه
حق با شماست. گوش دادم همونه
اصلاح شد
مرسی

بازم یه دسر درجه یک ازاستاد.
شف با اینکه خوشحالم مشکل پارازیت واست حل شده وسالمی ولی توروخدا از این دعاها نکن که اگه اون زلزله تپله بیاد ،فتافیت بی فتافیت.
خدارو شکر
انگار فعلا گوش شیطون کر تهران از بقیه جاها امن تره.

خوش به حالتون خیلی خوشمزه اس از شکلش پیداس
هومممممممممممم

با سلام خدمت خانمی گل راستش با خوندن پایین دستور اشپزیتون همه چیز از کلم پرید اخه دختر گلم چرا نرفتی بیرون؟ همیشه همه چیز شوخی نیست گر چه به قول شوهر گرام اگر زلزله به خواهد خرابی ببار بیاره همون لحظه اول همه چیز تمومه اما بر اساس تجربه من که متاسفانه تجربه زلزله زیادی دارم بعضی وقتها پس لرزه ای که پشت سر اولین زلزله می یاد مخربتر از اولی است .و تازه خدای ناکرده اگه بلایی سرت بیاد میری اون دنیا به عنوان یک قاتل چون برای جانی که خداوند در اختیارت قرار داده ارزشی قائل نشدی و اون رو از یک بنده دریغ کردی عزیزم ما دلمون توی این کشورهای قریب به شما جونها خوشه پس لطفا مواظب خودت باش .میبوسمت مریم

راستی میبخشی بر اثر بی توجهی من چون دیدم شوهر گرام نیست ار فرصت استفاده کردم و با لبتاب ایشون پیام فرستادم و چون ادم فرصت طلب ته چاه قرار میگیره ایدیه ایشون رو میبینید وگرنه من همون amaهستم که هستم میبوسمت مریم

عجب توپه این دسر همه مشتقاتش و هستم شدید
کلی با پاراگراف آخرت خندیدیم
بـــــــــلا همیشه ازت دور باشه

خواهش می کنم عزیز جون. موقع شام دعای شبانه ما بدرقه ات هست! تقریبا هفتهای 3-4 بار از دستورات درست می کنم!!
اگر بدونی چقدر آقامون اینا به من افتخار می کنه!!
شاد باشی.

اسسسسسسسسسسسسسسسسسسستاد
زلزله لازم نيست
تنظيم نبوده

طیبه جون منم مثل خودتم زلزله که میاد از جام تکون نمیخورم منتظر می‌مونم تموم شه ولی‌ تورو خدا از این دعاها نکن یهو دیدی مستجاب شد ا اونوقت
........
;)

راستش من از طعم لاسی انبه خوشم نیومد انگاری داشتم ماست میوه‌ای با طعم انبه میخوردم من اکثراً انبه رو با شیر تو مخلوط کن میریزم گاهی بستنی وانیلی هم اضافه می‌کنم طعمشو اینجوری بیشتر دوست دارم فکر می‌کنم باید قید این دسر وسواسه انگیزو بزنم کاش ماست نداشت توش حالا اشکالی نداره فقط من که نیستم خیلی‌ها از جمله خودت دوست دارن منم با همون شیر میخورم
looooooooooool;))

طیبه جون عجب خونسردی دختر. این زلزله هه همونه که شیراز رو هم تکون داد . 10 دقیقه به سه بود و من محل کار بودم . می دونی که 1/6 دهم ریشتر هم بود و حسسسسابی تکون تکونمون داد .... خداییش خیلی ترس داشت و من که زسماً پس افتادم ! کلی خندیدم که توصیف کردی وقت زلزله مشغول خوردن بودی ... شاد باشی عزیزم.

زلزله؟؟؟؟؟؟؟؟ جدی میگی .. بابا ارامش .راست میگی منم دقیقا چند سال پیش همین اتفاق برا افتاد با این وجود که رو مبل دراز کشیده بودم و دارم برنامه اشپزی نگاه میکردم تا اقای شوهر گفت بلند شو زلزله و من تازه پرسیدم چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟ زمین لرزه تموم شده بود و جالبه بعدش میگفت انگار نه انگار زلزله اومده و تو راحت نشستی اشپزی نگاه میکنی............ چی بگم والا...... خدا رو شکر به خیر گذشت و شما هم در کمال ارامش ناهارتون رو سرو کردین.........
باید خوشمزه باشه...... احسانه که تائید کرده از اون لحاظ که لاسی انبه مورد توجهش بوده.........

وای این خیلی خوشمزه خواهد بود.
@paris
این خیلی فرق خواهد داشت با ماست میوه ای انبه!!!!!!
به امتحانش می ارزد.
من لاسی انبه و که خیلی دوست داشتم.
این هم مغز دارد که هیچی.
ممنون شف طیبه عزیز
خدایی بدون هیچ ترسی نشستی؟!!!!!!!!!!!!!

طیبه جون واقعا باحالی.
من این توصیف خنده دارت از ترس هنگام وقوع زمین لرزه رو برای همسری خوندم و کلی کیف کردیم از این همه احساس.
خیلی دوست دارم.

This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.

چرا به نیمه خالی لیوان نگاه می کنید که حرکت نکردنتون از تنبلی بوده؟ بگید شجاعت:دی

فوق العاده بود شف عزیز
مخصوصا مغزهای تست شده:دی
البته از نظر طعم خیلی به لاسی نزدیک بود
http://cid-613f0355c8f77450.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d9%90%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c%20%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%b4%d8%b1%db%8c%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%af%20Shrikhand.jpg

ممنون

مشق شب:

چاکلت لاوا کیک

لفافات زعتر

میگم این مروارید جون کجاست؟( کارم شده حضور غیاب یا باید دنبال احسانه بگردم یا مروارید اینجا با شما یه صفای دیگه داره)

مژده ای دل که مسیحا نفسی می آید
که ز انفاس خوشش بوی کسی می آید
البته شف جون این دفعه بوی sea salte

سلام عزيزم!
يه سوال.
چرا عكسهاي پست‌هاي قديميت باز نميشه؟

سلام
ببخشید من یه سوال در مورد چاکلت لاوا کیک داشتم و میخواستم بپرسم میشه به جای رمکن از ظرفهای کوچیکه تک نفره ی سیلیکونی استفاده کرد؟؟؟

مرسی طیبه جون
این عکس برای کارگاه بود(چشمک) وگرنه در بستنی خوری سرو شد
http://picasion.com/show/14350964/

طیبه جونی
میشه بگی چرا مغزها توی فر بیشتر از تستر باید بمونه؟
این همیشه برام سئوال بود که آیا همون زمان و دمای فر رو می شه برای تستر هم بکار برد.
:-/

احسانه جان وسوسه فرمودند من هم درستش کردم ولی‌ نه! احسانه عزیز من نمیتونم با ماستو میوه هر دو با هم ارتباط برقرار کنم ضمنا طیبه جان فرمودند زعفران هر چی‌ بیشتر بهتر! ولی‌ افراط هم نکنید من مال من انقدر زعفرونش زیاد بود که
..........
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/New%20album/shrikhand.JPG

دیشب پست جدید داشتیم!!
با انگور هم بود!!
کوش پس؟

@paris
من معذرت که به عنوان یک دوست ناباب اغفالت کردم.(چشمک
اما ذائقه ما و من همچنان داره تاییدش می کنه. دیروز از اول تا آخرش 1 ساعت شد درست کردنش، یعنی وقتی نبود که کاملاً جا بیافتد. امروز کمی ازش مونده بود رفتم سراغش...........
از دیشب خیلی خوشمزه تر شده بود.
تازه من دو برابر درستش کرده بودم(چشمک)

یه توضیح بدم رفع ابهام شه...من اگه احتمال میدادم که اتفاقی میافته ، یه تکونی به خودم میدادم. خیالتون راحت...بوشهر زلزله نمیاد، بیاد هم طوریش نمیشه. هر کی از زلزله میترسه بیاد اینجا زندگی کنه. تضمینی
ممنون از همه دوستانی که نگرانم بودن. خداوند انسانهای مهربون رو دور من جمع کرده
متاسفانه از دیشب دوباره تلویزیون به دیار باقی شتافت...به یک فروند زلزله نیازمندیم
باز خوبه یه چند روزی طول کشید تا دستگاه هاشون رو راه انداختن

@ نازنین:
بله خیلی به طعمش نزدیکه. ولی اون تیکه های مغز پسته کاراملی که قرچ قرچ میکنه، خیلی خوشمزه اش کرده

@ احسانه:
به به...پس میریم تو کار سالتد چاکلت

@ ano
بله
@ احسانه:
چه زیبا....منم به جز اون بار...دفعات دیگه اش...تو دیگ سروش کردم
صرفه جویی در مصرف "ظرف شستن" و اینا
@ ضحی:
چون وقتی که توی تستر میذاریم از برویلرش استفاده میکنیم. حرارت مستقیم و خیلی نزدیک از بالا بهش وارد میشه و سریع کاراملی میشه
توی فر زمان بیشتری میبره ولی کیفیتش از نظر من بهتره
من به لحاظ تنبلی از تستر استفاده میکنم
و اگه تنبلتر باشم هم توی تابه با عسل کاراملشون میکنم
از همه اش آسونتره
@ پریس:
هنوزم میگم هر چی بیشتر بهتر
Loooooooooool
حتی اگه تلخش کنه! بس که خوشمزه است
پریس جون مگه قبلا قول نداده بودی چیزی که دوست نداری درست نکنی؟
ولی بتونی بهش عادت کنی خیلی خوبه. واسه سن پیریمون و این حرفا
@ نازنین:
ایشالا بعد دوباره پستش میکنم
@ احسانه:
موافقم...هر چند که من سریع تهش رو در میارم....ولی یه بار دو قاشقش موند واسه فرداش...خیلی عالی بود...جز اینکه کاور کاراملی مغزها ذوب شده بود و دیگه قرچ قرچ نمیکرد

موافقم شف جون
بریم تو کارش(سالتد چاکلت)
شف جون قدیم ندیما انگلیش هم برامون می نوشتی!!!!!!!!!
الان دیگه نمی نویسی؟؟؟؟؟؟؟
یه خورده با اصطلاحات این هنر آشنا بشیم(یعنی آشنا بشم)
ممنون
فقط شف جون اقدامات دسترسی اش را فراهم کنیم مشکلی نمی ماند برای سالت!(چشمک)
فکر نمی کردم اینقدر زود به مراد دلم برسم!!!!!!!!
آخه وقتی با خواهر جان مطرح کردم کلی........ داد که برات نمک بفرستم..........
خلاصه کلاً ناامید شدم اما بنده خدا دلش نیومده بوده و فرستاده! البته یک مشت!(چشمک).
کارمون راه بیافته خدا بزرگه.........
شف این اسم ها رو به من بگو من انتقال می دم اون ور و تمام غر غر ها و مسخره کردناشونم به جان می خرم.

متاسفانه نمیتونم درکت کنم چون هیچکس رو اونور آب ندارم که بخواد مسخره ام کنه
:p

من همه اش یک قاشق میخوام. تا آخر عمرم کفایت میکنه

what do you wanna know in English? just name it

:))
خلاصه که من هستم.
just name please

مقش شب:


http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pWDSC5dPAkTIjHl7w9ia4vl7kBtX7eYxVuEQ7a_JZLjlcqpaq6PYjWYCG5l_48LpNSl8shvCCIkEh8cHRhcjtp7xK4H4eDHUB/%D8%B4%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%AF.JPG?psid=1

خب بالاخره من تونستم این مقش رو هم به سرانجام برسونم.

مزه خیلی جالبی داره. آدم نمی تونه حدس بزنه که توی این دسر خامه نیست، با وجود این خیلی خامه ای هست، یعنی نرمه.

آقای همسر هم که نه مزه زعفران رو دوست دارن و نه مانگوی خام و نه هل!! بدون این که بدونن این چی هست، دسر رو میل کردن و آخر سر شنیدن توی این دسر چه چیزها که نبوده، طفلکی!! ولی تا تهش رو خوردن.

بعد من در قاشق آخری از دسر که خوردم، پیش خودم فکر کردم کمی گلاب کم داره فقط. ولی دیگه چیزی باقی نمونده بود برای امتحان. دفعه دیگه ولی حتما کمی گلاب هم اضافه می کنم.

خلاصه خوشمزه بود خیلی، دست شف درد نکنه.

وااااااااااي چقدر خوش سليقه!!!!!!!!!!! و چه جام ناااازي
من بايد اونجا باشم كه همه عكسهام رو بدم شما بگيريد از بس خوش سليقه هستيد
:D

الان كه داشتي توضيح ميدادي طعمش اومد زير زبونم واقعا راست ميگي كه خوشمزه است و منم كه عاشق چيزهاي خامه ايم ديگه عاشقشم. آره بايد با گلاب خوشمزه شه. و خب زياد هم مهم نيست اگه رقيق شه
چون توي طعمش تاثير نميذاره

حالا بايد چند ماه صبر كنم تا انبه بياد بازار
جالبه كه فصل انبه ما و شما اينقدر با هم فرق ميكنه

یه چیزی می گم ولی تو رو خدا آه نکشید ها!!

اینجا در طول سال همیشه انبه هست!!

فصل خاصی نداره!!

طیبه خانم من تازه با وبلاگ شما آشنا شدم واقعا خسته نباشید خیلی خوشم اومده من و مامانم داریم خیلی از دستوراتتون استفاده میکنیم من جنوبیم اینقدر شما میگی خونمون گرمه من همش فکر میکنم شما هم جنوب زندگی میکنید

مشق شب:
من این دسرو خیلی دوست داشتم، خانواده هم همینطور، مرسی طیبه جان
خیلی هم خوشگل میشه
بابت نور بد عکسها عذر میخوام

اتفاقا منم عاشق اين دسر هستم و واسه خودم درست ميكنم
نه عكسها خيلي هم خوب هستن
نوش جان همه

 ببخشید اونجا کجاست ؟ بهشته ؟
من بیام بخرم ...کدوم شهر :*؟؟

شف جان مي دونم كه شما از ميوه يخ زده خوشتان نمياد ولي من چون خيلي گرمايي هستم توي فصل انبه نمي تونم هميشه ازش استفاده كنم . براي اين دسر اگر انبه فريز شده استفاده كنم بد ميشه . مي خوام تافصلشه چند تايي را اسلايس شده توي فريزر نگه دارم  . مرسي بابت همه چي

دوست عزیز،

انبه فریز شده برای اینجور دسرها مناسب هست. شاید فقط برای تارت هایی که انبه تازه روش قرار می گیره خیلی مناسب نباشه، ولی برای این نوع دسرها خیلی هم مناسبه. در ضمن خود شف در رسپی عنوان کردن که حتی می تونید از کنسروش استفاده کنید و در مقایسه بافت انبه کنسروی خیلی نرمتر از انبه فریز شده هست.
پس می تونید با خیال راحت از انبه فریز شده استفاده کنید.

شعف جان دستت درد نکنه
من اینو درست کردم با منگو که با اون منگو(انبه) که تو ایران هست طعمش فرق داره،خیلی‌ خوب بود ولی‌ راستشو بخواین اولین منگو من ترش مزه بود و یه جوری کال بود دومی‌ رسیده و ملس،اولی‌ که عین خیار سفت بود هر چی‌ هم کارامل می‌کردم باید هی‌ شکر میزدم و دومی که کارامل شد ،شد پوره.باید اینبار از منگو متوسط که نرم باشه نه سفت استفاده کنم
عالی‌ بود ولی‌ طعمش مرسی‌،حالت منگو لسی بود واسه این خیلی‌ برام جالب بود
مرسی‌
بیتا

بله عزيزم تجربه تون دقيقا درست جواب داده يعني بهترين حالت حالت بينابينه
منم خيلي طعمش رو دوست دارم. انشالا دفعه بعد اذيتتون نكنه و عالي شه

در انگلیس شما می تونید به راحتی از مغازه های هندی و یا پاکستانی انواع مختلف انبه  رو تهیه کنید، من جمله اونی که ایران هم هست.

اگر از اون انبه هایی که معمولا در همه سوپرمارکت ها هست خریدید و سفت بود، باید بذارید چند روزی در هوای اتاق بمونه تا برسه!! می گن اگر توی یک نایلون همراه چند تا دونه سیب بذاریم بمونه، زودتر می رسه. من خودم تجربه اش نکردم.

 اگر دیدید انبه اتون کال و سفت هست هنوز، بهتون توصیه می کنم باهاش هیچ چیزی درست نکنید که پشیمون می شید. تنها چیزی که با این نوع انبه  ها خوب جواب می ده، ترشی انبه است!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...