2010/10/12

بامیه سوخاری



خيلي ها از باميه به خاطر لزج بودنش خوششون نمياد. من چون مامانم عاشق خورشت باميه است به خوردنش عادت كردم و دوستش دارم. هورتي قورتشون ميدم. ولييييييييييي .... محبوبترين غذايي كه با باميه درست ميشه از ديد اينجانب باميه سوخاريه! بد مدل عاشقشم. سالي يه بار درستش ميكنم. نيم كيلو باميه رو قرچ قرچ ميشينيم ميخوريم. غذاي سالمي نيست و فست فود به حساب مياد ولي حداقل از چيپس سيب زميني كه بهتره!


اولين بار اين غذا رو توي يكي از برنامه هاي امريل ديدم و كنجكاو شدم و سريع رفتم تو كارش... نتيجه؟ عالي.

بامیه سوخاری مخصوص جنوب آمریکاست.



شیر 3/1 لیوان
بامیه نیم کیلو
تخم مرغ 2 عدد
سس تند 4 ق غ
نمک
آرد 1 لیوان
آرد ذرت 2/1
فلفل سیاه 1 ق چ
فلفل سفید 1 ق چ
پودر سیر 1 ق چ





باميه ها رو ميشوريم و از طول نصفشون ميكنيم. من دمش رو هم نميگيرم.


تخم مرغ و شیر و سس تند رو مخلوط كرده و باميه ها رو توش ميريزيم و ميذاريم نيم ساعت توش خيس بخوره.






بايد حتما آرد ذرت داشته باشيد نه نشاسته ذرت. خيلي فرق ميكنه. نشاسته ذرت رنگش سفيده و لاي انگشتها غيژ غيژ ميكنه. ولي آرد ذرت رنگش زرده و اون حالت رو هم نداره. امسال آرد ذرت خارجي اينجا قحط شده بود و اين بسته هاي آرد ذرت ايروني رو احسانه جون زحمت كشيدن واسم فرستادن. خارجیش زرد رنگ تره و خب طعمشم بهتره





آرد و آرد ذرت و ادويه ها رو مخلوط ميكنيم.

باميه ها رو دونه دونه توي آرد ميندازيم که كاملا كاور شن.






و توي روغن داغ سرخشون ميكنيم. رنگش بايد تقريبا طلايي شه.







میذاریم روی دستمال کاغذی آشپزخونه که روغنش گرفته شه





به دليل وجود آرد ذرت، باميه ها مون كاملا كرانچي ميشن و وقتي گازش ميزني قرچ قرچ صدا ميده. باميه توش هم پخته ولي ديگه لزج نيست. چيز خوشمزه ايه. فقط حواستون باشه كه نبايد بمونه . سريع مصرف كنيد كه اگه سرد شد ديگه كاورش نرم ميشه و خميري.


25 comments:

سلام
ممنون
یه سوال بقيه مواد لازم چي ميشششششششششششه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وای مرسی شف جون
من انقده دنبال این رسپی بودم!!!!

خیلی ماهی

واااااااااااااااااي باميه.حتي يك بار هم به عنوان خريد تو سبد غذائي من نبوده!!!!وچون سوخاري كردن هم زياد غذاي سالمي نيست پس اينبار هم باميه مردود شد(از نظر من)بهتره برم به تكاليف عقب مانده برسم.

طیبه عزیزم سلام
چقدر شیکه،عکسش هم خیلی زیبا شده
مرسی استاد گلم

This comment has been removed by the author.

من و خانواده م عاشق بامیه هستیم از خورشت گرفته تا آبپز کنار غذا ها و حتی ترشی اون رو مصرف می کنیم اما این مدلش برام جدیده که حتما میرم سراغش .
@nasiri
تخم مرغ ها رو که با شیر مخلوط می کنیم و ادویه ها رو هم با اردها فقط سس تند می مونه که شف عزیز کلا فراموشش کرده(چشمک

سلام شف جان.ببخش سوالتو دیر جواب میدم.اره عزیزم اشیانه ها رو آلدنته برداشتم.کلا 5-6 مین توی آب بود.دلیلش کیفیت پایین این آشیانه ها نیست؟اخه مارکش قدیمی و معمولی بود.مارکهای خوب از این مدل ندارن.خیلی سنگین شده بود.واقعا اشیانه اش رو نمیشد خورد.
برای رسپیهای عالی جدید خیلی ممنون..مثل همیشه بیست!حتما سس تند این رسپی برای خوردنشه فقط.بریزین روش و بخورین.ممنونم طیبه جون.شاد باشی..

سلام شف عزيز
من يه پيشنهادي برات داشتم البته اگر قابل باشم
ميخواستم پيشنهاد بدم كه شما گاهي وقتا از موادي استفاده مي‌كني كه خيلي در دسترس نيست و تهيه اون براي افرادي مثل من خيلي سخته
بنابراين به پيشنهاد بنده اگردر دستوراتت مواد جايگزيني كه بشته با اونها هم همون غذا را درست كرد بدي كه تهيه اش راحتتر و در دسترس تر باشه مي تونه كمك بزرگي باشه
مرسي عزيزم

سلام عزیزم
man ye soal daram raje be chipse mive mozaye man alan ke YEK saat gozashte tu fere shol shodano chasbidan be kaghaz!sib o potreghalam yarifi nadare khanoomi to chekar kardi ke enghade khoshgel shodan.hala khoshgeli talabam aslan khoshk nashodan!SORRY INJA PORSIDAM MAN BA HEZAR BADBAKHTI POSTAYE GHABLIO BAZ KARDAMO SAVE KARDAM NEMIDOONAM CHI KOJAST

HAPPY BIRTHDAY ( WITH 3 DAYS DELAY )

ZANDAEE KHOSHGELEH

سلام طیبه جان! به اطلاع سرکار علیه می رساند چنانچه استحضار دارید دایی تان بامیه دوست ندارد ولی من عاشق اونم. به هر حال بامیه دارای انسولین بوده و اگر 2 عدد بامیه حلقه حلقه کنید و در یک لیوان آب ریخته وسر آن را بگذارید تا صبح در دمای آشپزخانه بماند. صبح آن را مخلوط کرده و صاف کنید و قبل از صبحانه میل کنید، پس از چند روز کاهش قابل ملاحظه ای را در میزان قند خون خود خواهیددید.
می بوسمت.
زن دایی خوشگله

@زن دایی خوشگله

سلام.
ممنون ازین دستورالعملی که گذاشتید. من جدیداً یه آزمایش دادم که قند بالایی رو نشون میده!
واسه همینم دیگه کاپ کیک فارغ التحصیلیو نپزونیدم:((

اینجا که گفتید مخلوط کنیم یعنی توی بلندر یا با قاشق همش بزنیم؟!
من نفهمیدم!

میشه بپرسم احسانه جون کجا هستند ؟ تهران ؟!!! این آرد ذرت تو بسته بندی خاصی هست یا فله هست ؟!!!

سلام بر شف گلم
وایییییییییی مرسی من عاشق بامیه ام ولی متاسفانه شوهر جون اصلا خوشش نمیاد و بامیه ای که قبلا خریدم هم سرخ و فریز شده نمیدونم میتونم با اونها هم درست کنم که دیگه نصفش هم نکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
مرسی kisssssssssssssss

سلام طیبه جان
ممنون می شم اگر چک میل نمایید.

@ nasiri
واااااااااااای من دیگه آخر گیج بازیم! واقعا ببخشید و تشکر از تذکرتون. اصلاحش کردم
@ نیمچه آشپز
بله واسه همین اون سوال رو پرسیدم. چون اگه آلدنته برش نداریم صد درصد خمیر تحویلش میگیریم
ولی در مورد شما باید بگم که دقیقا حق با شماست. دوستم حمیده یک هفته دنبال اون مدل ورمیشل بود و پیدا نکرد بعد یه مارک عادی ( تقریبا معروف) بازار رو خرید و متاسفانه همین بلا به سرش اومده بود
من الان اصلا یادم نیست از چه مارکی استفاده کرده بودم ولی جنسش خیلی عالیه و همیشه از همون استفاده میکنم. اگه تو بازار دیدم ( چون یه مدته دیگه قحطیش اومده) حتما اسمش رو توی همون پست مینویسم
آخه نمیدونم اطلاع دارید یا نه...ولی پاستا نباید هوا ببینه. پس تا بسته رو باز کردیم باید باقی مونده اش رو توی زیپ لاک بریزیم که هوا نبینه
@ مریم:
چشم حتما
ولی بعضی وقتها واقعا امکان جایگزینی وجود نداره
توی این مورد میتونید فقط با آرد ساده درستش کنید ولی به اون اندازه کرانچیش نمیکنه
باور کنید...من امتحان کردم
حتی امتحان کردم که اگه آردها رو توی مایه بریزیم خوب میشه یا نه
امتحان نکنید چون خوب نمیشه
@ تهمینه:
نکته اش به حرارت فره. میدونم چی میگی. در تجربه های اول این بلا به سرم اومده...ولی اگه دمای فر مناسب باشه اون مشکل بیش نمیاد
شربتش غلیظ تر باشه شریع تر کاراملی میشه و اگه سیب و پرتقالها هنوز خشک نشدن یعنی بازم باید بیشتر توی فر بمونه
موز چون سایزش کوچیکتره بهتره با توت فرنگی یا میوه های توی همون سایز داخل فر بره
ولی در کل برای مشکل چسبیدن به کاغذ روغنی اگه پد سیلیکونی در دسترس دارید کار رو خیلی ساده تر خواهد کرد
غیر از اون...مشکل با کار کردن با شربت غلیظ تر حل میشه
@ زندایی خوشگله:
اتفاقا دیروز عصر داشتم این رو واسه مامانی تعریف میکردم. یادم نیست کجا خوندمش ولی واسم جالب بود. دل به دل لوله کشی داره
پی.اس. من نمیدونستم دایی بامیه نمیخوره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! چطور یه همچین چیزی ممکنه؟ خورشت بامیه توی منوی همیشگی خانواده بوده و هست که
@ مهربان:
دو عدد بامیه رو حلقه حلقه میکنیم و میندازیم توی یه لیوان آب و فرداش بامیه رو میندازیم دور و آبش رو میخوریم
این چیزیه که من خوندم. نمیدونم زن دایی منظورش از مخلوط کردن چیه
@ گلابتون
بسته بندیه. ولی از جنسش راضی نیستم
@مری:
نمیدونم چون من هیچوقت بامیه فریز نمیکنم
ولی تست کن شاید خوب شد

مرسی جواب دادید روی 120 گذاشتی بودم کمتر که نداره فرم بیشتر بذارم؟ نمیشه شعله بالا رو روشن کرد به جای پایین؟؟منظورم گریله؟

نه از 120 کمتر دیگه نداریم
نمیدونم من امتحان نکردم ولی میشه تجربه کرد. شاید شد

This comment has been removed by the author.

خیلی‌ خوشمزه بود زیادم طعم بامیه نمیداد من از بامیه خوشم نمیاد ولی‌ چون دختر خوبی‌ هستم به زور میخورم loooooooooool
ولی‌ این یه چیز دیگه بود. کاورش که دیگه حرف نداشت. طیبه جان به نظرت دیگه واسه چی‌ می‌تونم از این کاور استفاده کنم؟ مرغ؟ سیب زمینی‌ یا نمی‌شه اصلا؟
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/timballo%20di%20riso/bamiyeh%20sookhari.JPG#resId/2172BC176E9E469F!340

به به ظاهرش كه عاليه

تا اونجايي كه من ميدونم...ايتاليايي ها همه سبزيجات رو اين مدلي سوخاري ميكنن

براي مرغ و ماهي و ميگو من تمپورا رو ترجيح ميدم
كه بعدا توضيح خواهم داد
ولي واسه ماهي فعلا از همون رسپي فيش از چيپس ميتوني استفاده كني

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1poJV-u5GsrbRqRED4JRpAajq97Yx297PhLb_jOiZf2RIf-FdJ4T7_UWDK_v6dUdwzcPuvzhsIMqOhUlaY9v30tiYRJX5enGZQ/%D8%A8%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%87%20%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%26%20%D8%B2%DB%8C%D8%AA%D9%88%D9%86%20%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%A7%D8%B1%DB%8C.JPG?psid=1

واقعا خوشمزه بود.
من بامیه ها رو بعد از یک روز کاری طولانی درست کردم همراه با زیتون های سوخاری. موقع سرخ کردن بامیه ها که شد هی به خودم بد و بیراه فرستادم که تو که می دونی حوصله اینجور کارها رو نداری، شما بخونید جون پای گاز ایستادن رو نداری، چرا از این کارها می کنی!!

خلاصه جونم براتون بگه که من اینها رو سرخ کردم و رفتم نشستم به خوردن، شما بخونید بلعیدن،
اولین چیزی که به ذهنم بعد از اولین گاز رسید این بود که، حیف که امروز دیگه نمی تونی بری مغازه ترکها بامیه بخری، ولی فردا یادت باشه از سر کار بری حتما بامیه بخری و دوباره درست کنی.

:D

به قدری خوشمزه بود که به تک خوری رسیدم و برای آقای همسر هیچی باقی نذاشتم!! البته خدا رو شکر آقای همسر بامیه دوست ندارن ولی این واقعت یه چیز دیگه است.

دست شف درد نکنه.

واقعا شيك شدن مرواريد جون و حسابي هم ازشون پيداست كه كرانچي هستن و قرچ قرچ ميكنن
منم عين خودتم. وقتي پشتش ميشينم يكي بايد به زور بلندم كنه واسه همينه كه دير به دير درستش ميكنم
و واقعا راست ميگي كه پاي اجاق وايسادن جون ميخواد

عالی بود مرسی عزیزم
! خودمم باورم نمیشد بشه از بامیه یه چیز خوشمزه غیر از خورش بامیه بشه درست کرد

بسيار عالي
منم عاشقشم
امسال سعي ميكنم كدوش رو هم پست كنم اونم عاليه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...