2010/10/26

پانا کتا




پانا كُتا Panna cotta يه دسر ايتالياييه. پانا كتا ( با تشديد روي "ن" و "ت" ) به معني "خامه پخته" هستش. خامه و شير و شكر پخته شده و با ژلاتين تركيب شده و بعد از بستن به صورت قالبي سرو ميشه. دقيقا مشخص نيست كه ريشه اين دسر از كجا سرچشمه گرفته ولي به روايتي... كوهستانهاي شمال ايتاليا به خاطر خامه اش معروف بودن و معمولا خامه تازه رو به صورت ساده و يا شيرين شده به بوسيله ميوه و يا با فندق ميخوردن. در رسپيهاي اوليه براي اين دسر... به جاي ژلاتين از استخون پخته ماهي استفاده ميشده! شكر هم گرون بوده و وارداتي بوده و همه نميتونستن ازش استفاده كنن. خلاصه بعد از سالها اين دسر به شكلي كه ما ميشناسيمش در مياد. پانا كتا تنوع بسيار بسيار زيادي داره و بر عكس اسم شیکش خيلي سريع و راحته. و البته سنگين!



خامه 1 ليوان
شير نصف ليوان
پودر ژلاتين 1 ق غ
شكر ربع ليوان
وانيل 1 ق چ







شير سرد رو توي يه كاسه ميريزيم. پودر ژلاتين رو روش ميپاشيم. هم نميزنيم. اجازه ميديم خودش حل شه . يه 5 دقيقه بهش زمان بديد.






خامه بايد تحمل حرارت رو داشته باشه. من از اين خامه "ويپينگ كريم" استفاده كردم ولي "هوي كريم" بهتره 
(اگه مايليد پانا کتا رو با خامه پاکت صورتی صبحانه درست کنيد به اين پست مراجعه كنيد. فوق العاده خوشمزه است).
خامه و شكر رو يك دقيقه توي مايكروفر گذاشتم. شما ميتونيد روي اجاق اين كار رو بكنيد. فقط خیلی دقت کنید که نباید بجوشه. به محض اینکه تصمیم گرفت بجوشه باید از روی حرارت برش دارید.







ببينيد در اينجا مشاهده ميكنيد كه ژلاتين پف كرده و حل شده و خامه هم پخته شده.






مواد رو تركيب كرده (و وانيل رو هم اضافه ميكنيم) و توي قالب ميريزيم.
ولي بايد از صافي ردش كنيم كه تيكه هاي ژلاتين حل نشده توي دسرمون وارد نشه.


هر قالبي ميتونه باشه اصلا مهم نيست. حتي لازم نيست كه بعد برش گردونيد و از قالب خارج كنيد... ميتونيد توي همون ظرف سروش كنيد ( اون مدلهاش رو هم بعد درست ميكنيم، منتظر باشيد)






ميره توي يخچال به مدت حداقل 4 ساعت. و البته من طبق معمول گذاشتم شب تا صبح ( و صبح تا عصر) موند.


واسه جدا كردن از قالب ... اول با نوك انگشت لبه اش رو از قالب جدا ميكنيم







بعد هم كافيه كه 3 تا 5 ثانيه توي آب جوش بذاريدش. بعد توي بشقاب برش گردونيد .... راحت "پلق" از ظرفش ميافته توي بشقاب.







معمولا با سس سرو ميشه. شما هم كه حرف گوش كن بوديد و تا حالا ديگه حتما "سس توت فرنگي هرشيز" تو خونه تون داريد. از همون استفاده كنيد. در غير اين صورت بايد خودتون سس ميوه درست كنيد. من كه حالش رو نداشتم!


این یک بافت خامه ای-پودینگی غلیظ و خوشمزه داره. ولی خیلی سنگینه. حتما چند نفری بخوریدش!


37 comments:

وای چه ملوس
thanks dear tayebeh

ممنون شف جون...تشکر فراوان..خیر و بهره ببینی مادر:دی

خانمی سلام اول به خودت امید انکه درصحت وسلامت باشی وسلامی به دستورهای اشپزیت ایول خیلی عالی است.اماکمی هم به فکر بیچارگانی چون من باش که کلی مریضی دارند از چربی خون و غلظتش گرفته تا......راستش من اینها رو درست میکنم و همسر گرامی و بچه های عزیز میل میکنند تازه باور کن من فقط میچشم که ببینم مزه اش چطوره کلی این ماه کلسترولم رفته بالا .بیا رحمی بکن بر دل زارم اسیرت شدم و چاره ندارم ........راستی عزیزم من هر دو نوع باتر کریم رو درست کردم برای تولد پسرم روز قبل از تولد اما روز بعد که میخواستم استفاده کنم باتر کریمهایی رو که با سفیده درست کرده بودم چه اونی رو که رنگ کرده بودم چه اونی رو که نه خراب شدن یعنی بعدازخارج کردن ازیخچال و ریختن در قیف دون دون شد و حالت خودشون رو ازدست دادند اما اونهایی رو که با زرده درست کرده بودم عالی بود میدونی چرا؟ممنون از جواب میبوسمت مریم

سلام
خسته نباشی
اتفاقا همین امروز ظهر درست کردم بسیار خوشمزه بود.فقط اینکه من با سس شکلات سرو کردم عالی شد

وای این دسر بدجوری هوس انگیزه
قربون این همه هنرت شف جووون
راستی امیدوارم رفع کسالت شده باشه

نوش جان.به قول ستايش جون خيلي هوس انگيزه.ولي من تازه شيره خرما گير آوردم و ميخوام برم تو كار چيز كيك.فقط چون زحمت خوردنش به گردن خودم تنهائيه دنبال يه قالب كوچيك ميگردم .نتيجه اش را گزارش ميكنم.

شف عزیز دستت درد نکنه خیلی خوب و راحته اما طبق معمول من یه سوال دارم
یکبار برای یه دسر من ژلاتین رو با شیر مخلوط کردم اما شیرم برید !!! اون رو به طریق بن ماری حل کرده بودم. گفتم قبل از اینکه دوباره این کار رو بکنم و باز همون اتفاق بیفته از شما سوال کنم
ممنون

مرسی شف جان مثل همیشه عالی .منم همین سوال بریدن شیر رو داشتم .

سلام شف عزيز
ممنونم كه اطلاعاتتون رو در اختيار ديگران قرار ميديد كارخيلي قشنگيه
خيلي حيف شد كه پست هاي قبلي عكس هاش باز نميشه خيلي دوست داشتم كه عكس اون پست ها رو هم ببينم مخصوصا اوشن موس كيك :( راستي يه سوال هم دارم ورق ژلاتين بهتر هست يا پودرش طرز كار با ورق ژلاتين روهم توضيح بديد لطفا ممنون ممنون ممنون

@خرمالو
من با فیلتر شکن تونستم همه ی عکس ها رو ببینم تنها راهش همینه چون وبلاگ مشکل نداره عکس ها فیلتر شدن!!!

خیلی عالی بود شف عزیز

http://cid-613f0355c8f77450.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d9%90%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c%20%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/Panna%20cotta.jpg

ممنون

نازنين@
آلبوم بينظيري داري.دستت درد نكنه.از اون شاگرد زرنگهاي كلاسي.

@ama:
یعنی گذاشتی یک شب توی یخچال بمونه؟
من همیشه تازه اش رو توصیه میکنم
ولی شده که هر دو مدل رو برای ماهها فریز کنم و بعد از زدن ، به حالت اولیه بر میگرده. یعنی اینکه باید خیلی بزنیمش. اتفاقی که افتاده عادی بوده. واسه همه پیش میاد. دلیلش کره است. ولی اگه خیلی خوب هم بزنیم دوباره ذرات کره فرم میگیرن. در هر دو مدل باترکریم. خوشحالم که تونستی خوب درش بیاری

تست کردن عالیه. باعث میشه آدم چاق نشه
ولی گریپ فروت و چای سبز رو همیشه مصرف کن. و آوکادو
کلسترل رو خوب پایین میاره و خوشمزه هم هستن

@ مهرسا:
احسنت
منم عاشق خامه ام ...منتظر اون یکی رسپیش باشید. اون یکی رو من عاشقشم و رژیمیتره

@ صدیقه:
قالب کوچیک از کجا میخوای بیاری؟
گیر آوردی منو هم خبر کن

@ پوپولی:
پودر ژله یا پودر ژلاتین؟
چون پودر ژلاتین با شیر مشکلی نداره
به همین شیوه عمل کن هیچ مشکلی پیش نمیاد
اکثر دسرهای اروپایی به همین شیوه درست میشن و هیچوقت هم نمیبره

@ خرمالو:
پودر ژلاتین کار باهاش به مراتب راحت تره
ورقش رو توی شیر سرد خیس میدیم...نرم که شد... با دست برش میداریم و میچلونیمش... توی خامه داغ میندازیمش و خوب هم میزنیم تا حل شه...مخلوط رو از صافی رد میکنیم

@ نازنین:
ایییییییییییییییییی ول
آدم رو به هوس میندازه
یعنی من که رفتم تو مانیتور
من عاااااااااااااااشق خامه ام به شدت
احسنت

This comment has been removed by the author.

شف طیبه@

ممنون شف جان.
من هم شدید!! یعنی خامه می بینم همه چیز حتی
رژیم هم از یادم می ره:دی


صدیقه@

ممنون صدیقه جان. والا همش از لطف ِ شف ِ عزیز هست.

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/spring%20roll/panna%20cotta%20%5E52%5E6.JPG
اینو ۴شنبه ظهر درست کردم که تا شب آماده شه ولی‌ بعد از ۴ ساعت هنوز نبسته بود دیگه فرصت خوردنش پیش نیومد مونده بود تو فریزر تا امشب که داشتم انار دون می‌کردم دیدم انارش ترشه منم انار ترش دوست ندارم یه دفعه یادم اومد تو فریزر پانا کتا دارم. با هم دیگه یه مزهٔ جالب داشتن گر چه بر خلاف تصورم این دسر شرینیه بسیار متعادلی داشت. مثل بستنی وانیلی بود. خیلی‌ هم خوشمزه. مرسی‌

طیبه جون می‌تونم با حل کردن ۱ یا ۲ قاشق پودر کاکائو تو شیر و اضافه کردن شکر پانا کتای شکلاتی داشته باشم؟

آره پاناکتا رو با همه چی درست میکنن
اصلا توش انار بریز
:D

خود شکلات ذوب شده رو هم میتونی توی خامه بریزی

طیبه جان سلام
من امروز هزار تا سوال پرسیدم.
یه جای وبلاگتون کی نوشته بود "وانیل مایع" می خواستم بدونم یعنی وانیل مایع هم وجود داره و اون وقت این دستوری که شما می دید با همین وانیل های پودری آخه من وانیلم پودر هست و بعضی وقت ها اضافه می کنم مثلا به شیرینی کنجدی مزه تند و تیز مانند گرفت
ممنون می شم راهنماییم کنید؟

من عكس وانيل مايعي كه مصرف ميكنم رو توي خيلي از پستها گذاشتم
مارك فاستر كلاركه
اون بايد حتما 1 ق غ باشه
ولي اگه وانيل پودري داريم ديگه 1 ق چ نميشه. چون تلخش ميكنه
دو مدل وانيل پودري داريم
خالص و شكري
اگه خالصه كه ميشه نوك ق چ ولي اگه شكريه ديگه بستگي به جنسش داره بايد از روي تجربه دستتون بياد چقدر بريزيد كه خوب بو بگيره
من خودم هيچوقت شكري نميخرم
وانيل مايع خيلي بهتره زيادم گرون نيست

besiar ali va basalighe ,mersi az vaght o hoseleyi ke be kharjh dadid.

من این رو درست کردم وخیلی خوشمزه شد و با شاتوت تزئینش کردم.
ب4رگه ژلاتین زیاد نیست؟ تقریبا سفت بود

یه چیزی که من متوجه شدم استاندارد نبودن ژلاتینهاست. مثلا این ژلاتینی که من مصرف میکنم کیفیتش با ژلاتین پریس جون فرق میکنه و میزان سفتیش بعد از سرد شدن یکی نیست
نباید سفت باشه. پس احتمالا زیاد بوده. من ژلاتین خارجی فله ای رو از لوازم قنادی میخرم

اگه گیر آوردنش سخته پس برای همین جنس ژلاتینتون رسپیها رو تغییر بدید که کیفیت کار خراب نشه

salam chefe aziz.mamnoonam babate hosne salighe va honarmandie shoma.soali dashtam.bara dorost kardane mouse dar cake ocean mouse cake vaghti ke jelatino be khame zade ezafe mikonam mesle lastic mishe va lakhte mishe!irade karam kojast?mamnoonam az shoma

سلام...یعنی نمیشه از خامه های صبحانه استفاده کرد؟...همین خامه ها که تو پاکتهای صورتی رنگه

چرا اون رو هم آموزش دادم
دو مدل پاناكتاي ديگه هم تو وبلاگ داريم به اونها مراجعه بفرماييد

منظورتون خامه فرم گرفتس؟ یه سوال دیگه پانا کتای شکلاتی چجور درست میشه؟

نه نيازي نيسل فرم گرفته باشه همون ساده ها هم جواب ميده

شكلات مذاب رو توي خامه ميرزن
رسپيهاش خيلي زياده كافيه سرچ كنيد

طیبه جون شما چک کردی وانیل مایعت رو؛ الکل نداره؟ چون من اینجا (لهستان) چندین مارک مختلف رو دیدم و همشون الکل دارن! میخوام ببینم اگه این مارکی که میگی الکل نداره برم دنبالش بخرمش چون تقریبا همه چی اینجا پیدا میشه. 

هرمارك وانيلي كه ميبينيد من استفاده كردم رو پيدا كنيد مناسبه چون ميدونم هيچكدوم الكل ندارند
اگر الكل توش باشه مينويسه منم همه رو خوندم هيچجاشون ننوشته
حتي اگر هم گيرتون نيومد از لوبياي وانيل استفاده كنيد 

سلام 
  طیبه جون لینک پی دی اف رو کجاگذاشتی نمیتونم عکسهای این آموزشت و بعضی آموزش های دیگتونو ببینم مرسی عزیزم

 سلام شف عزیز دستم به دامنتون نه عکسها باز میشه نه اگر باز بشه میشه سیوش کرد نه میشه پی دی اف دانلود کرد  نه پستهای جدید به ایمیلم میاد. به هرحال ما که از رو نمیریم و امیدمون رو از دست نمیدیم. براتون آرزوی موفقیت وخوشبختی دارم. و همچنین صبر جمیل از بابت این اوضاع اینترنت!ت

سلام بر استاد گرامی
خدمت شما ارائه میگردد.
من از خامه قنادی استفاده کردم. چون خامه اش شیرین بود مقدار شکرم رو نصف مقدار گفته شده در رسپی برداشتم.
برای من سه تا قالب شکل دار داد.
بسیور سنگین بود در حدیکه دوتا قاشقش رو بیشتر نتونستم بخورم.
همه راضی و باز هم در یک اتفاق غیر منتظره پدرم فوق العاده از این دسر خوشش اومد( پدرم کلا از خامه بدش میاد هیچوقت هم نمیخوره البته به جز گاهی خامه صبحانه)
خیلی ممنون عزیزم بابت رسپی خوبت

انشالا كه زود مشكل حل شه

وااااااااااااااااااااي چقدر خوشگل
خيلي خيلي ناز شده
نوش جان همه 
و بله ميدونم چيز سنگينيه

 سلام
مرسی عزیزم. چشمای شما خوشکل میبینن.
فقط یه چیزی که در مورد این دسر دیدم سس هرشیز روش سر میخورد، چون سطحش خیلی چرب بود. به نظرم اگر سس میوه طبیعی باشه هم خوشمزه تر میشه هم چگالتره و دیگه خیلی شُّره نمیکنه و نمای زیباتری رو هم بهمون میده

تا حدود زیادی حل شد.ممنون بابت تمام زحمتاتون .انشاءالله خدا بهترین  خیرها رو نصیبتون کنه .

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...