2010/11/02

چيز فاندو



فاندو Fondue به نوعي ديپ ميگن كه به صورت داغ سر ميز سرو ميشه. و تيكه هاي نون يا سبزيجات رو سر چنگالهاي بلند ميزنن و توي سس مذاب فرو كرده و ميخورن. فاندو اصالتا سويسيه ولي از كلمه فُندو fondu فرانسوي گرفته شده به معني ذوب شده. ما الان cheese fondue يعني فاندوي پنير مد نظرمونه. ولي يكي ديگه از فاندوهاي خيلي معروف كه چاكلت فاندو هستش ميتونه بهترين گزينه واسه عصرونه باشه.

اون بوتاكزهه يادتونه؟ با بقيه اش اين رو درست كردم

كره 1 ق غ
روغن زيتون 1 ق غ
آرد 2 ق غ
فلفل سياه 1 ق چ
شير 1 ليوان
پياز كوچك 1 عدد
پيازچه خورد شده نصف ق غ
بوتاكزه 100 گرم



روغن و كره رو روي حرارت قرار ميديم و بعد پياز رو با حرارت ملايم توش تفت داده و بعد از 1 دقيقه پيازچه رو هم اضافه ميكنيم. و آرد رو توش ميپاشم و مرتب هم ميزنيم كه ته نگيره. بعد كه رنگش طلايي شد شير داغ رو بهش اضافه ميكنيم.




پنير رو خورد ميكنيم. ميتونيد از هر پنيري استفاده كنيد. و يا از تركيب پنيرها.

وقتي كه مخلوط به جوش اومد پنير رو اضافه ميكنيم.




اينقدر هم ميزنيم تا ذوب شن. در اين تصوير ميبينيد كه هنوز تيكه هاي پنير ديده ميشه. اگه رنده اش ميكرديم خيلي بهتر بود. ولي تنبلي اجازه نميداده....پس باز كنار اجاق مي ايستيم تا بالاخره كامل ذوب شه.

در نهايت فلفل سياه رو هم ميريزيم. و ترجيحا تازه آسياب كنيد چون خيلي توي طعمش تاثير ميذاره




شما ميتونيد از كرفس يا بروكلي يا گل كلم يا مارچوبه يا ....استفاده كنيد ولي من هويج رو ترجيح دادم. نه اينكه خوردن هويج به اين شكل آدم رو به يه زندگي سالم نزديك كنه....ولي حداقل كيفش خيلي زياده...




يا ميتونيم اين مدلي كلاس ژاپني بذاريم و مثل چاپستيك بخوريمش

15 comments:

دست گلت درد نکنه. ما که پیر شدیم هرچی گشتیم بوتاکزه ندارن. سایت خود کاله هم رفتیم بلکه فروش آنلاینی چیزی. دیدیم اونجام آنلاین نمی فروشن. مجبورم دفعه دیگه که واسه کارای دانشگاهم میرم شمال سر راه آمل یه دوجین بوتاکزه و پارمزان بخرم.

فعلا از عکساش لذت می بریم
:P

chef@
نوش جان
mehraban@
جاي ما را هم خالي كن

WOoOoOoOoW

این مدلش با سیب زمینی دلوکس هم عجب خوراکی میشه
مرسی بابت پیشنهاد های متنوع واسه سروش

به قول صدیقه جون نوووووووش جون

منتهی واسه فاندو شکلاتی و پنیری فکر کنم حتما یه ملتینگ پاتی باید ور دلمون باشه که فندو پارتیمون از رونق نیافته خدای نکرده
;)) :D

سلام شف
من چند روز پیش اتفاقی با وبلاگت آشنا شدم
دستت درد نکنه عالی ترین سایت آشپزی رو داری
تو این چند روز همه ذهنم مشغول اینه که جمعه بشه و بتونم حداقل یکی دو تا از دسرهای خوشمزه اتُ درست کنم
مرسی
:x

نوش جانت شف جانننننننننننننن . می خواستم هزار بار دیگه بگم آموزشات ،تو ضیحاتت حرف نداره .

salam khaste nabashin
daste shoma dard nakone haghighatan
man moshtariye jadide webloge shoma hastam va motad be choco va cheese cake
khaili ba hosele va khaili ba salighe va mahsharin khosh be hale atrafiyanetoon :D

rasti ye darkhast ham dashtam mishe size ghalebharo ham benevisin ya masalan begin ke dastoore ghazayi ke dadin baraye hodoodan chand nafar kafiye? khaili mamnoon misham

@مهربان:
زياد هم خوشمزه نيست ها. فقط خوب كرمي و چرب و چيليه . واسه سس خوبه

@ ستايش:
اين ظرفها هستن كه يه مدته مد شده...من سه تا سايزش رو دارم. از اونا كه زيرش جاي شمع داره و هميشه گرم ميمونه. البته ظرف مخصوص فاندو رو هم ميشه خريد ...ولي چه كاريه! و البته من سريع ميخورم كه سرد نشه. مخصوصا شكلاتيش
@ پونه:
چشم سعي ميكنم يادم نره. ولي اگه يادم هم رفت حتما يادم بندازيد كه بگم
البته من خودم هميشه تو مقياس دو نفره درست ميكنم و قالبهام هم خيلي كوچيكن

شف جون سلام
از اونجا که من و پسری عشق هویجیم،
این هویج بخار پزه؟

قانون خاصی که نداره ولی معمولا از سبزیجاتی که قرچ قرچ میکنه استفاده میشه که اون احساس خوب "کرانچ" بهمون دست بده. در واقع یه نوع جایگزین برای چیپس سیبزمینیه. مثلا نوع سالمشه
ولی شما میتونید نیم پز هم درستش کنید

آره راست میگی شایدم مزه اش خوب نباشه اما بعد از چند ماهی که توی این کارگاه شاگردی می کنم به اعتقادت معتقد شدم که آدم نباید نخورده از دنیا بره
:D
راستی مامانم که به قول خودش هیچوقت ملخ نمی خوره انقد تعریف پای میگو رو پیش خواهر و برادرم کرده که ازم قول گرفتن یه بار براشون بپزم!!!!

آره موافقم
این از محدود پایهاییه که من ازش زیاد درست کردم

با امنتال و کمی‌ ماتزارلا درستش کردم، پیازچه نداشتم و آردو یه قاشق دیده بودم. تازه نوشته بودم ۲قاشق ولی‌ از روش خوندم یه قاشق
ولی‌ خوب غلظتش کاملا مناسب بود حتا وقتی‌ سرد شد نبست خوشمزه تر هم شد
دستت درد نکنه خوشمزه بود

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/blue%20cheese%20souce/IMG%5E_0048.JPG#resId/2172BC176E9E469F!485

آره امنتال هم خوشمزه است
اصلا من همه پنيرها رو خوشمزه ميدونم

عكسش هم خيلي خوشگل و پرنور و با كيفيت شده

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...