2010/11/04

کبه مبرومه - رولت كبه

KibbeMabroomeh (1).jpg (400×291)




"كِبه مقليه" يعني كبه سرخ شده رو ياد گرفتيم...اينبار "كِبه مَبرومِه" (میتونیم اسمش رو بذاریم رولت کبه) رو درست ميكنيم. كه رژيمي تره چون توي فر درست ميشه



گوشت چرخ كرده 500 گرم
بلغور ريز گندم يك و نيم ليوان
پياز 1 عدد
آرد سوخاري نصف ليوان
نمك و فلفل و ادويه
مغز پسته 60 گرم
مغز بادام 60 گرم
مغز بادام زميني 60 گرم
زرشك 2 ق غ
پياز 1 عدد
آبليمو 1 ق چ
روغن زيتون 2 ق غ
دارچين نصف ق چ
ادويه نصف ق چ
نمك و فلفل







لَلَك يا همون بلغور بسيار ريز گندم رو خيس داده و بعد از 10 دقيقه آبكش ميكنيم. بايد همه آبش خشك شه.






پياز رو توي بلندر ميريزم و بعد ادويه ها و بلغور و گوشت رو هم بهش اضافه ميكنيم.





و آرد سوخاري.





زرشك رو خيس ميديم. پياز رو خورد كرده و در روغن كمي تفت ميديم. مغزها و ادويه ها و آبليمو رو اضافه كرده و در نهايت هم زرشك رو آبكش كرده و توش ميريزيم. قرار نيست مغزها له شن يا بسوزن...پس تيكه آخرش رو سريع انجام ميديدم.









خمير رو كه خوب چنگ زديم...روي يه پلاستيك (من از زيپ لاك استفاده كردم كه كلفت باشه و راحت رول شه) به شكل مستطيل پهنش ميكنيم. به ضخامت 5 تا 6 ميل









از اين مخلوط 4 تا رولت بدست مياد. كه طبق معمول من فقط يه دونه درست كردم.



مخلوط مغزها رو وسط خمير گوشت قرار ميديم.




و رول ميكنيم.



نكته بسيار مهم: در زمان رول كردن حتما به سمت پايين هم فشار بديد كه در نهايت رول تميزي داشته باشيد.






دستمون رو خیس میکنیم. سر و ته رولت رو ميبنديم كه مغزها توي فر خشك نشن







رولت رو روي كاغذ روغني و توي سيني فر قرار ميديم. و روش رو با روغن زيتون چرب ميكنيم.





و درفر 180 درجه سانتيگراد به مدت 20 دقيقه قرار ميديم.



من نميخواستم چرب و چيلي شه ولي شما ميتونيد هر 5 دقيقه يك بار روش رو با روغن چرب كنيد كه براق و قهوه اي و خوشگل شه. و البته اگه از گوشت با چربي بالا استفاده كنيد بازم چرب و چيلي تر ميشه. در غير اينصورت خشك و رژيمي ميشه. انتخابش با خودتون.






با كارد اره اي يا تيز، اريب برش ميزنيم و سرو ميكنيم.






كبه رو بهتره با حمص سرو كنيد.








مسلما كبه سرخ كرده خوشمزه تر از كبه توي فره...ولي اين رژيميتره و ميبينيد كه برشش هم خوشگل ميشه.




برگرفته از کتاب " وعلى رزقك أفطرت" جلد دوم

16 comments:

سلام شف طیبه عزیـــــــــــز
امیدوارم خوب باشین
چقدر دلم برای شما و همه تنگ شده بود.
می اومدم پست جدیدها را نگاه می کردم و می رفتم!
چند وقتی مشغله ام زیاد شده بود............
این کبه هم از اونایی که با خیال راحت درست خواهم کرد.
ممنون

تو لیستم هنوز به اون یکی‌ کبه نرسیده بودم اینم اومد. فکر نکنم اگه مرتب چرب کنیم دیگه تفاوت چندانی با اون یکی‌ داشته باشه شکلش هم خوب خاص تر از اون یکیه.دستت
درد نکنه

بامیه سوخاری


http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html?showComment=1288876294258

@احسانه

پس مشغله داشتی گفتم نکنه رفتی‌ ینگهٔ دنیا خبری ازت نیست(چشمک)

اردور بادمجان
http://up.iranblog.com/Files73/28e9f0dbfeff45a7b2cd.JPG

رول های بادمجان
http://up.iranblog.com/Files73/38de6924522c499cb31e.jpg
http://up.iranblog.com/Files73/1102df38722a4339be9e.JPG

فلافل
http://up.iranblog.com/Files73/30fec3c0eb8d4d3db255.JPG

Merci beaucoup :P

مشق روز :دی

http://cid-67bcbbf3dd7d055b.photos.live.com/self.aspx/%d9%84%d8%ad%d8%b8%d8%a7%d8%aa%20%d8%ae%d9%88%d8%b4%d9%85%d8%b2%d9%87%20%d9%85%d9%86/Shepherds%20Pie.jpg

دستتون درد نکنه شف عزیزم
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/01/blog-post_03.html

خب، بعد از مدتها ... اینم از مقش شب من
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/Banana%20Cream%20Pie%201.jpg

شدیداً پیشنهاد می‌کنم کسایی‌ که هنوز این مشق رو انجام ندادن سرعت عمل به خرج بدن

بسیار خوشمزه بود( اینو کسی‌ میگه که چندان هم از علاقه مندان به این مدل کیک مثلا نبوده)(چشمک)

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html

salam tayebeh joon..man be harfet goosh kardam va be sayam edame midam ta movafagh besham ama ye soal baram pish omade raje be fer..tu javabe yeki az bacheha gofte boodi ke sinie fereto az rooze aval kharej kardi!!pas chejoori ghaleb ro tu fer mizari?? fere man ye sini siah rang dare va ye chizi shabihe shabake!baraye dasturaye keik va ghaza bayad zarf ya ghalebi ke mavad tushe ro rooye kodom az ina bezaram!ta hala hamishe ruye sinie mizashtam va tabagheye vasat tahala azoon shabakehe estefade nakardam!nakone bayad azoon estefade konam?

سلام
طیبه جون واقعا خوشمزه بنظر میرسه
مرسی
@احسانه
احسانه جون جاتون خالی بود
انشالله همیشه شاد باشین

سلام بر همگی
من یه سوال دارم که البته به این پست اصلا مربوط نیست اما نمی دونستم کجا باید بزارمش به همین خاطر با عرض پوزش همین جا می زارم
میخواستم بدونم که وقتی توی رسپی ای از نشاسته استفاده می کنیم اصولا منظور نشاسته گندم هست یا ذرت؟
هر دوتاش به صورت پودر وجود داره اما توی بعضی رسپی ها مشخص نیست که از کدومش باید استفاده بشه .
یه مورد رو هم که یکی از دوستامون به نام پونه نوشته بود مشکل من هم هست و این که مشخص نیست این رسپی ها اصولا برای چند نفر هست .
ممنون

مقش شب بعد از مدتها تنبل بازی ! بلک فارست http://www.firooz.com/upload/images/i0gsv14uiwnjlqv9gz7.jpg --------------- http://www.firooz.com/upload/images/3bp0z1n5iolhpfo06cz.jpg ----------- لینک دستور http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/07/blog-post_17.html

@تهمینه

دوست عزیز تا جایی‌ که دانش اینترنتی من و تجربه م قد میده همیشه باید از همون رک (شبکه) استفاده کنیم.مگه اینکه بخوایم بیسکویت یا پیتزا تو خود سینی فر‌ درست کنیم یه جایی‌ هم طیبه جون گفته بودن وجود سینی مانع از پخش حرارت به طور یکنواخت میشه حالا اگه مروارید جون بودن واستون خود نوشته رو میذاشتن من تاا اون حد وارد نیستم ولی‌ تا طیبه جون جواب بدن شاید این تجربه مشکلتونو کم کنه(من همیشه از طبقه وسط استفاده می‌کنم مگه اینکه آشپز مربوطه تاکید به استفاده از طبقه دیگه رو کرده باش)

@paris
wow!!ras migi!!!vaghean??!!!!!!!!!MAN TAHALA BAR AX ANJAAM MIDADAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@ احسانه:
ايشالا كه ايام به كام باشه
حواست باشه اگه واسه مشتري هاي هميشگيت درستش ميكني حتما روش رو چندبار چرب كن كه خشك نشه و ايراد نگيرن

@ پاريس:
اون يكي خوشمزه تره. اول اون رو درست كن
و من خودم كبه بالبن رو به همه كبه ها ترجيح ميدم از همه اش سالم تر و خوشمزه تره

@ روناك:
به به واقعا جالب شدن. همه شون خيلي تميز و خوشگل شدن. عاليه احسنت

@ تهمينه:
اون سوال رو يادم نيست . ولي جواب شما.... آره فر منم دقيقا همينجوريه. ولي وقتي ميخوايم كيك درست كنيم بايد از اون "رك" اش استفاده كنيم. چون سينيه باعث ميشه حرارت كاملا يكنواخت پخش نشه. اما در مورد بيسكوييتها اون رك رو خارج ميكنم و به جاش سيني رو توي طبقه وسط قرار ميدم
اميدوارم جواب رو گرفته باشيد. اگه سوال ديگه اي بود در خدمتم

@ پوپولي:
هميشه و همواره منظور از نشاسته "نشانسته ذرت خارجيه". جنسش هم بايد عالي باشه وگرنه كيك سفت و بدمزه ميشه
سعي ميكنم توضيح بدم براي چند نفر ميشه. ولي خب هميشه بستگي به گشنگي آدم داره

شف عزیزم ممنونم از راهنمایی های همیشگیت. دوستت دارم یه عالمه .
منظورم از اینکه برای چند نفر درست میشه بیشتر روی دسرها و شیرینی ها بود عزیزم
بازم متشکرم
:-*

اینم مخش دوم
 فقط من با مرغ درست گردم و داخلش  قارچ و فلفل دلمه با زرشک ریختم

به به

عجب تركيب جالبي
كاملا مشخصه كه بسيار خوشمزه بوده
ايول

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...