2010/11/07

سمبوسه-اَ-لَ-طيبه




"a la" يعني به سبك...به شيوه... پس Sambouseh a la Tayebeh"سمبوسه اَ لَ طيبه يعني سمبوسه ورژن طيبه. پس عنايت داشته باشيد كه اين سمبوسه اي نيست كه توي خيابون يا كنار دريا ميفروشن. نه...اونا اينقدر ظريف و خوشگل نيستند. ولي طعمش تقريبا همينه.


سيب زميني 2 عدد
جعفري خورد شده 2 ق غ
تره خورد شده 2 ق غ
نمك و فلفل






سبزيها رو خورد ميكنيم.






سيب زميني ها رو 8 دقيقه توي مايكروفر قرار ميديم (و يا آب پز ميكنيم) و با پتيتو مشر لهشون ميكنيم.






سبزي و نمك و فلفل رو به سيب زميني اضافه كرده و خوب مخلوط ميكنيم.





نوني كه استفاده ميكنيم بايد خيلي نازك باشه.
 نون ها رو به عرض تقريبا 7 سانت ميبريم ( من با قيچي كار ميكنم)






يك قاشق از مواد رو به شكل مثلث روي نون قرار ميديم






و همينطور مطابق تصاوير مثلثي ميپيچيمش















به همين ترتيب همه سمبوسه ها رو آماده ميكنيم.






و در روغن بسيار داغ حمامشون ميديم. نكته اينكه حتما اولش چند ثانيه با "تانگ" نگهش ميداريم كه لبه نون فاصله نگيره و بد فرم نشه.






و روي دستمال كاغذي آشپزخونه ميذاريم تا روغن اضافيش گرفته شه.







براي سسش من رب گوجه فرنگي و آبليمو و فلفل فراوان رو تركيب ميكنم (و نمك). سمبوسه كيفش به تند و تيز بودنشه ولي اينبار چون ماه رمضون بود من زياد تندش نكردم.







من الان سالهاست كه فقط سالي يكي دو بار سمبوسه درست ميكنم. ولي قبلا هفته اي چند بار!!!

سمبوسه واقعا چيز خوشمزه ايه. ماه رمضون هم كه ماه رهايي از عذابها مخصوصا عذاب وجدان! سرخ كردني بخوريد چيز خيلي مفيديه!!!

26 comments:

دستت درد نکنه
منم عاشقش ام .درست میکنمش
الان در حال اجرای پروژه ی بنانا کریم پای هستم

سلام شف عزیز
من جلاتو درست کردم محشر بود
اینم میدرستم چون محشره
قبلا هم از چیزایی که درست کردم فکر کنم دستت اومده که من بسی تنبلم
کلی تو مامی سایت از جلاتو گفتیم و گفتیم و گفتیم تا ملت همه نوتلا خور شدن
عاشقتم
موفق و سلامت باشی

مرسی شف جان یه چند تا سوال داشتم . به جای این نون که گفتی چه جایگزین دیگه داره ؟ واسه 8 نفر موادو چه جوری حساب کنم که به هر نفر دو تا 3 تا برسه ؟ اخه انگار اینا کوچیکن . بعدش حتما باید همون موقع درست وسرو بشه ؟ میشه دوباره تو فر گرمش کرد ؟ آخه من ماکرو فر ندارممممممم .مرسی وبوسسسسسس

به به سمبوسه

حیف که خدای کالریه وگرنه بدجوری خوشمزه و تو دلبرو ِواقعا

دستت بی بلا شف من

چه جالب. آقای شوهر ما از گوشت‌و مرغ تو سمبوسه خوشش نمی‌اومد واسه همین من یه مواد میانی سمبوسه از خودم اختراع کردم که فقط توش سیب زمینی‌ داشته باشه و بعد که سمبوسه هندی خوردم یه چندتا رسپی هندی از اینترنت در آوردم و در نهایت مواد میانی سمبوسهٔ من شد سیب زمینی‌،تره،جعفری،گشنیز،تخم گشنیز،ادویه هندی، سس تند به مقدار زیاد و گاهی نخود فرنگی‌

خیلی‌ به سمبوسه ال طیبه نزدیکه فقط مال من ادویه داره. حیف که من فقط ماه رمضون سمبوسه درست می‌کنم. سال آینده حتما اینو هم امتحان میکم

@سودابه

در مورد نگهداری سمبوسه: ما همیشه قبل از ماه رمضون به مقدار زیاد سمبوسه میبیچیم و میذاریم فریزر. هر بار هم به تعداد مورد نیاز از فریزر خارج و میذاریم به دمای محیط برسه( اگه گوشت‌و مرغ نداره سبوسه یه ربع کافیه) بعد تو روغن سرخش می‌کنیم. نمیدونم نظر طیبه جان چیه ولی‌ کارو راحت میکنه البته من از نون آماده استفاده می‌کنم

در مورد گرم کردنش هم می‌شه تو فر‌ گرمش کرد( تو ماکروفر خراب می‌شه) ولی‌ کیفیتش مثل اول نمی‌شه که البته باز هم بستگی به جنس نون داره. نون آماده سمبوسه بعد از گرم کردن مثل اولش نیست می‌شه خورد ولی‌ به درد مهمون نمیخوره

این تجربه‌ منه شاید به دردتون خورد. ولی‌ شاید نظر طیبه جون کاملا فرق کنه

راستی‌ طیبه جون من یه کم آردو آب مخلوط می‌کنم و ازش به عنوان چسب واسه چسبوندن دو لایه نون به هم استفاده می‌کنم. اینجوری موقع سرخ شدن باز نمی‌شه

tayebeh joon az ghalebe silikoni chejoori bayad estefade kard roghan kario ard pashi mikhad??bedone kapsool mishe tush cupcake dorost kard??darzemn man belakhare ye chize aberumand dorost kardam --->sharbati .axam andakhtam ama nemishe upload konam systam hang mikone!!

سلام به اشپز بزرگ من تازه با اینجا اشنا شدم کلی لذت بردم واقعا هنر مندید فقط مشکل من اینه که بعضی از عکس ها باز نمیشه یعنی بیشتر اونهایی که من دوست داشتم دیوار نشونم میداد!!! چی کار کنم حالا؟!!!:*

سلام بر شف عزيز ببخشيد من هميشه برام سوال بوده كه ماهيتابه شما چي هست چون ظاهرا گودي مناسبي براي سرخ كردن داره ميشه نوع و ماركش را بگيد مثل هميشه از زحماتتون يه دنيا ممنونم

سر زدن به اين لينك و واسه اونايي كه به هر دليل فينگيليش مينويسن توصيه ميكنم تو جاي خالي تايپ كنيد خودش واستون فارسيش ميكنهhttp://www.google.com/transliterate/persian

به این غذاهای خوشمزه و هوس انگیز ِ سرخ کردنی میرسه، من فقط آه می کشم...
:دی

سلام طیبه جان
وای عزیزم کلی ذوقتو کردم که اینقدر قشنگ مرحله به مرحله پیچیدنشو عکس گرفتین،ما تو خونمون سمبوسه خیلی طرفدار داره و زیاد هم درست میکنیم من خودم گوشت هم میکنم داخلش،مرسی
طیبه جون من دیشب خوابتون رو دیدم تو خواب قیافتون با چیزی که تصور میکردم خیلی متفاوت بود البته خیلی هم لاغر بودین یه چیز جالب، تو خونتون مثل همین ان یکادرو زده بودین به دیوار صبح خیلی حس خوبی داشتم
مرسی
دوست دارم

@ فاطمه:
میبینم که مامی سایتی ها رو هم به راه خلاف کشوندیم. خدا از سر تقصیراتمون بگذره
:p
@ سودابه:
هر نون نازکی باشه جواب میده
از همه بهتر "فیلو دو" هستش
این فکر کنم یه 16 تایی شده بود و بله سایزش متوسطه. کوچیک نیست. من کوچیکش رو هم درست میکنم ولی اینا متوسطن. آره نفری دو تا کمه. سه تا هم کمه. اگه گشنه باشن نفری 4 تا رو شاخشه. کلا زیاد درست کنی بهتره. من اگه تو حالت نرمال خودم بودم حتما بیشتر از 4 تا میخوردم. الان که خدا تو سرم زده و تو ترکم
نه به هیچ عنوان این کار رو توصیه نمیکنم. چه فر چه مایکروفر باعث میشه نونش نرم شه. بهتره اضافیش رو سرخ نکنی و فریزش کنی. یا اگه چیزی اضاف اومد به زور بخوریدش چون حیفه
:p
@ ستایش:
بله متاسفانه
اصلا واسه همین اینقدر خوشمزه است
چون آدم هنگام خوردنش یه حس شیطانی بهش دست میده
@ پاریس:
آره مدل هندی ها فرق میکنه. این مدل بوشهریشه. ولی سبک پیچیدنش بوشهری نیست. ژیگولیه
بله موافقم واسه ماه رمضونا خوبه که آدم خودش رو دوست داره و مدام به خودش هدیه نثار میکنه
:p
کاملا با نظرت موافقم
البته من خودم هیچوقت فریز نمیکنم ولی همیشه خوب جواب میده
گرم کردنش هم آره...زیاد چنگی به دل نمیزنه
با نون سمبوسه عربی خیلی حال میکنم. واسه اینکار ساخته شده. کولاکه. نازک و کرانچی
یه بار اون مدلش رو هم مصور میذارم
البته اینجوری اون قانون رمضانی بودنش دیگه زیر سوال میره
مهم نیست بعد چربیا رو آبش میکنم
هر نونی؟ واسه فیلو جواب میده ولی واسه این نونا جواب نمیده که
مطمئنی؟

@ تهمینه:
آره بدون آرد و روغن هم میشه. بعضی وقتها که چرب میکنیم ممکنه ته کیک تیره شه. البته بستگی به جنسش داره. اگه اصله...که نمیچسبه. کاغذ هم نمیخواد
ولی بعضی کیکها رسپیش طوریه که باید حتما چربش کرد
عکس رو هم ایشالا سر فرصتی آپلود کن

@ سارا:
تا اونا رو دوباره آپلود کنم باید از فیلتر شکن استفاده کنید

@ ریحانه:
مارک
TRAMONTINA
تقریبا نیم کره است
واسه تفت دادن عالیه
فکر کنم بتونید گیر بیارید چون اینجا نمایندگی داره
@ نازنین:
یه دونه اش که آدم رو نمیکشه
واسه خودت آرزو نذار
این شعار منه
@ بهاره:
ایشالا که خیره
اتفاقا خوابش درست بوده
همیشه سالم سلامت باشید

سلام شف جونم
خسته نباشی
خیلی تا مرسی که اطلاعات خاص خودتُ در اختیار همه قرار می دی
شف جونم من حتماً این سمبوسه رو درست می کنم و همیشه دعات می کنم
از روزی که با سایتت آشنا شدم همش دعات میکنم
مرسی شف جونم
:X:X:X:X:X:X

آخه مشکل اینجاست که کافیه درست کنم... اونوقت به یه دونه که راضی نیستم!! آقای شوهر هم بدبختانه اهل سرخ کردنی نیست، اونوقت خوش خوشانم میشه و تا تهش رو در نیارم ول نمی کنم!!

سمبوسه از اون غذاهاست که نمي شه ازش گذشت .ممنون شف
http://cid-eeffe7db41d3167b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%d8%b3%d9%85%d8%a8%d9%88%d8%b3%d9%87.JPG

والا طیبه جون من خودم با همون فیلو دو کار می‌کنم ولی‌ ۲-۳ روز قبل از آموزش شما برنامه آشپزی کانال جام جم سمبوسه آموزش داد نونشم که‌به لحاظ ظاهر عینا مثل نونی بود که شما استفاده کردی. همون جا دیدم ۲ق س آرد با ۲ق س آب قاطی‌ کرد و نونا رو باهاش چسپوند واسه همین گفتم احتمالا واسه همه مدل نونی حتما این چسبه کاربرد داره

@ نیره:
مثل همیشه عالیه
فرم مثلثیش رو هم عالی در آوردی نیره جون

@ پریس:
جالبه. من تا حالا تجربه نکردم چون به طور سنتی از بچگی همینکار رو میکردیم
و البته واسه من تنبل هم راحت تره
:p

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1p8Es52AqdU09_ERYB6rXtZS6nGkRJ87Zmf066igcaH7HcpAY8EhUq4dQ-PZij0vNMMFlM6s2DYasGmrW0Uxy5Ixrd3JgrPI6x/%D8%B3%D9%85%D8%A8%D9%88%D8%B3%D9%87.JPG?psid=1

پیدا کردن نان لواش نازک اینجا دردسری هست برای خوش. من معمولا برای پیراشکی از خمیر سامر رول های چینی استفاده می کنم که در یخچال مغازه های چینی پیدا می شن، یعنی خشک نیستن.

بعدنش چند وقت پیش ها توی فریزرم یک بسته از نان لواش های ایران پیدا کردم، از اونهایی که به صورت مستطیل بریده شده و آماده هستن. همون موقع که دیدمش یاد سمبوسه افتادم.کمبود امکاناته دیگه!!

ما که اینجا تره نداریم، من از قسمت سبز پیازچه استفاده کردم. بعد از اونجایی که من مزه زرشک رو با سیب زمینی خیلی دوست دارم، زرشک هم استفاده کردم.
بعد به روش پریس جون سیریش کاری کردم، یعنی کمی آرد و کمی آب. اینقدر خوب بود که نزدیک بود بعد از سمبوسه ها بادبادک هم بسازم با اون سیریسش که برای سمبوسه ها درست کرده بودم، که دیگه به خودم استاپ دادم و گفتم زشته!!

ولی خیلی روش خوبی بود. بعد هم سرخ کردم و یامی، خیلی خوشمزه بود، خیلی هم سریع آماده شد. چند تایی اش رو هم برای آقای همسر نگه داشتم و اصلا هم به روی خودم نیاوردم که نان لواش هست!! ایشون هم خوردن و خوششون آمد و تشکر کردن. آخی ی ی ی، دلم سوخت براشون.

دست شف درد نکنه.

واي چقدرم كه خوشرنگ شده! اصلا مرواريد جون شما استعداد خاصي توي سرخ كردن داريد چون هميشه خيلي خوشرنگ ميشن
عجب!!!! ما چون هميشه دم دستمونه درك نميكنيم كه ممكنه يه روزي برسه كه از اين نونايي كه بهش عادت داريم اصلا دور و برمون نباشه
اه؟ مگه ايشون با لواش هم مشكل دارن؟
:p
جالبه

داشتم تو مشقام دو دو تا 4تا میکردم بعد به این نتیجه رسیدم الان ساعت 2 نصفه شبه و بهتره مشقم شور باشه و چرب که به یاد ماه رمضون بخوابم
:D
خیلی خوشمزه مرسی
من هم از همون سیریش کاری خودم واسه چسب استفاده

کردم
:P
چون ماه رمضون درست کرده نکته ای یادم نمونده ولی


راحت بود و عالی

https://skydrive.live.com/P.mvc#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=1&id=2172BC176E9E469F!191!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!797&sc=photos

به به . منم دلم خواست. هر چند که خونه مامانی خانم که بودیم این ماه یه شب درست کردیم. ولی آدم لب دریا تو دست مردم میبینه دلش میخواد دیگه. الانم مث لب دریاست اینجا

آره پریس جون امسال ماه رمضون هم "منال العالم" همه اش از این خلیط استفاده میکرد

وای طیبه جون چه جوری اینطور خوشگل درآوردین.من پدرم دراومد.آخرش اومد با سینی جلوی مانیتور نشستم بازم مثل سمبوسه های خوشگل شما نشد.

اصلا نگرانش نباشيد اين با تجربه درست ميشه
اتفاقا جاتون خالي سه شب پيش چندتا دونه نقليش رو درست كرده بودم
من قول ميدم چند بار كه تمرين كنيد درست شه

سلام طیبه جون خیلی ناراحت شدم شنیدم بوشهر زلزله اومده. انشالله که مشلی واستون پیش نیاد و خدا نگهدارتون باشه. یه سوال میشه به مواد این سمبوسه پنیر پیتزا هم زد؟ من یه بار با
پنیر پیتزا خوردم به نظرم طعمش خوب بود. ممنونم عزیزم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...