2010/11/09

سالاد سیب زمینی و کلم بنفش و سرکه بالسامیک




اينقدر كتاب دارم كه توش گم ميشم. وقتي هم ميخوام يه چيزي درست كنم...ميدونم يه جايي خوندمش ولي نميدونم كجا. بعد مجبور ميشم چند روز بين كتابا بگردم تا نتيجه بگيرم. اكثرا هم نتيجه نميگيرم! اين يكي رسپي رو بعد از 3 روز جستجو بالاخره پيداش كردم.



سيب زميني 1 عدد
كره 1 ق غ
فلفل سفيد ربع ق چ
گوشت چرخ كرده 100 گرم
كلم بنفش خورد شده 1 ليوان
پياز قرمز (بنفش؟) 1 عدد
آبليمو 1 ق غ
سركه بالساميك 2 ق غ
نمك و فلفل و ادويه







پياز رو تفت داده و گوشت و ادويه رو اضافه ميكنيم و ميذاريم بپزه. بعد كلم رو اضافه ميكنم.







سيب زميني رو 5 دقيقه تو مايكروفر قرار ميديم. و بعد با پتيتو مشر لهش ميكنيم. كره و فلفل سفيد رو اضافه ميكنيم و خوب مخلوط ميكنيم ( من نمك اضافه نميكنم ولي شما مختاريد)






نمك و فلفل و آبليمو و سركه بالساميك رو اضافه ميكنيم (سركه بالساميك يه طعم شيرين به غذا خواهد داد پس با ذائقه تون كم و زيادش كنيد)






سيب زميني رو توي قالب ميريزيم و با پشت قاشق خوب پرسش ميكنيم. ( اگه قالب نداريد از قوطي كنسرو استفاده كنيد)








بعد سس گوشتي رو روش بريزيد و فشار بديد.









دور تا دور كار رو با چاقو از قالب جدا كرده و به آهستگي قالب رو بلند كنيد.









به راحتي جدا ميشه








بهترين گزينه اينه كه از اول توي ظرف سرو درستش كنيد كه مشكل جابجا كردنش رو نداشته باشيد.








ظاهر كار قشنگ ميشه (توي اولين عكس حتي بخار گرمي و تازگي غذا هم ديده ميشه)








طعم سس گوشتش ترش و شيرينه. طعم پوره سيب زمينيش هم كه عاليه.


29 comments:

سلام سلام من اووووووووووووول هوررررراااا
شف جون اين غذا برا چند نفره؟ بنظر خوشمزه مياد هومممممممممم راستي يه نكته اي و بگم البته شما استادي ميدوني اما بزاريد منم يه چيزي بگم دلم كوچيكه:p
اگه دوست داريد يه پوره سيب زميني لطيف داشته باشيد قتي سيب زميني هاي پختتون داغه اونو پوست بكند و بزاريد تو يك الك ريز و يا يه وسيله اي مثل پيشدستي كوچيك يا كفگير سيب زميني را روي الك بكشيد بعععععععد ميبيني كه از اون طرف الك يه پوره نرم مخملي بيرون مياد به به!!!! الان همه متوجه كه من خيلي شكمو هستم!؟
راستي يه سوال مهم من سيب زميني رو كه ميزارم تو ماكروفر خشك ميشه بااينكه چربش ميكنم اما بازم كمكي نميكنه چرا؟ بايد چكار كنم

پیفففففففففففففف
چه مسخره

خرمالو جان

تو رسیپی های متعددی که شف با سیب زمینی تهیه کردن
عنوان کردن چون آب سیب زمینی به این روش کشیده میشه اگر چهار تا سیب زميني متوسط داشته باشم تقريبا بين 7 تا 9 دقيقه ميپزن و له ميشن ولي فر با فر ،سایز سیب زمینی ها باهم و جنس اونها فرق ميكنه .

با روش آزمون و خطا و مدت زمان کمتری جلو برین دستون میاد کم کم

سلام به همه دوستان،

من برگشتم و یه چند وقتی دوباره در کنارتون هستم. دلم هم برای همه تنگ شده بود.

من وقتی برای اولین بار برای پتات چاپ سیب زمینی رو با مایکروفر پختم توی اینترنت سرچ کردم و به روش زیر رسیدم که ازش راضی ام.

سیب زمینی های متوسط رو با چنگال کمی سوراخ سوراخ می کنیم، سه چهارم ظرفمون رو با آب پر می کنیم. حدود چهار دقیقه با قدرت ماکزیمم می پزیم، بعد سیب زمینی ها رو می چرخونیم و سه دقیقه دیگر هم با قدرت ماکزیمم به پختن ادامه می دیم.

اگر سیب زمینی ها کوچک بودن همان چهار دقیقه معمولا کافی است.

گفته ستایش جون کاملا درسته که با روش آزمون و خطا می شه به روش بهینه دست پیدا کرد.

سلام به همه دوستان.لطفآ به من ی سایت برای اپلود عکس ها معرفی کنید خیلی خیلی ممنون میشم

@ Tahmineh

دوست عزیز،

لطفا شماره نوزده نوشته های من در پست دلقک کلاه بوقی مراجعه کنید.

امیدوارم جوابتون رو اونجا پیدا کنید.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

، مروارید جون رسیدن به خیر.

گواکامولی

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html

رسیدن به خیر خانوم. چقدر زود برگشتین تشریف میوردین در خدمتتون باشیم
چیز خوشمزه ای البته من با کلم سفید درست کردم ولی خوب این از اوناست دیگه
راستی طیبه جان از دیروز این دسر پاناتکااز دیروز عصر تو یخچاله ولی اونجوری که باید سفت و ژلاتینه بشه هنوز نشده... تا ظهر که برمیگردم ببینم چی پیش میاد. البته امکان داره مشکل از پودر ژلاتینم باشه؟؟؟ و اینکه بنانا کریم پای هم درستیدیم و طبق گفته آقای همسر برا من هم به ظرف چسبیده بود بیسش نمیدونم تاحالا پیش نیومده بود برام ولی دفعه بعد تو همون ظرف تارت سرو میکنم در کل اینکه مزه هر دو عالی بود .... مممنون

ظاهرش که خوشمزه می زنه
هرچی شف جونم درست کنه خوشمزه است
مرسی شف جونم

چه هوس انگیز هست این غذا...

مروارید@

رسیدن به خیر خانوم.

کاپ کیک قهوه

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1piSrtl3EHOqY4sZ3f__Ke2HjJJe3pHb63KaJI0olvboQpSTHRqdPbYm3k7ejzwHq-MuTfSLAfZ0-UA-Nk52fto7H56HsVdUJ5/%DA%A9%D8%A7%D9%BE%20%DA%A9%DB%8C%DA%A9%20%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87.jpg?psid=1

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/timballo%20di%20riso/salad%20sibzamini%20va%20kalam%20banafsh.JPG#resId/2172BC176E9E469F!350

اول از همه شکل خشکلش جذبم کرد ولی‌ بعد که خوردم دیدم نه همه جوره خوشمزست موادو نصف کرده بودم چون تا به حال از این سرکه نخورده بودم گفتم شاید خوشم نیاد ولی‌ یه قاشقش طعم آنچنان مشخصی‌ نداشت (آخه من یه جوریم مثلا اگه آبلیمو یه قاشق لازم داره باید ۴ قاشق بریزم تا راضی‌ شم ولی‌ در مورد این سرکه چون بار اول بود احتیاط به خرج دادم و همون یک قاشق ریختم)

فقط مال من طبقهٔ سیبزمینیش کلفت تره از نظر خودم یه سیبزمینی خیلی‌ کوچیک استفاده کردم
loooool

طیبه جون چند بار خواستم خواهش کنم روم نشد امکانش هست جسارتا یکی‌ دوبار عکس سیب زمینی‌ که استفاده میکنیو هم بگیری که دستمون بیاد مثلا سیب زمینی‌ که میگی‌ متوسط چه اندازست؟ شرمنده
:)

@ دوستانی که به من لطف داشتن.

مرسی از همه اتون.

@ آرتا

آرتا جان انشاءا.. دفعه دیگه. از کم سعادتی من بوده دیگه!!!

@خورمالو:
خورمالو جان شما خیلی با حوصله هستید. میدونم چی میگی. واقعا خوشمزه میشه. ولی منو که میشناسی چه تنبلم
البته اینی که فرمودید دستگاه خارجیش هم هست. دستیه البته و زیاد گرون نیست
بچه ها عالی توضیح دادن در مورد سیب زمینی

@ مروارید:
مروارید جان خوش اومدی. ایشالا خستگی در رفته باشه

@ آرتا:
ممکنه! چون من چندین بار با این مقدار ژلاتین درستش کردم و خوب شده. ی بار هم ژلاتینش رو یک و نیم برابر کردم و یه بار هم دو برابر...هر دو پروژه با شکست مواجه شد چون طعمش لاستیکی میشه
برای برش تیکه اول ممکنه دچار دردسر بشید که البته اونم با تجربه حل میشه...ولی تیکه های بعدیش دیگه باید راحت برش بخوره...یعنی کارد رو با فشار زیاد روی پای میکشیم تا مطمئن شیم که کامل بریده شده...بعد با یه چاقو مزنیم زیرش و یه تیکه و قالبی جدا میشه....اینطوری یه برش خوشگل خواهیم داشت

@ شیرین:
البته خیلی ها طعم کلم پخته رو دوست ندارن. و بالسامیک طعم خاص و عجیبی داره

@ پریس:
خوشم میاد که آپ تو دیتی!!! خیلی هم حرفه ای عمل کردی پریس جون. عکسم خیلی خوشگل شده
آره بالسامیک رو هر کسی دوست نداره...ولی من دوستش دارم و توی سالاد هم زیاد استفاده میکنم
کلم رو ولی نیم پخته برش میدارم که ترد باشه وگرنه بدم میاد
سیب زمینی...والا اینجا سیب زمینی هاش خیلی زشت و بیریختن ولی متوسط تقریبا یعنی به اندازه یه مشت بسته
خیلی از کارت خوشم اومد کلی حظ کردم

ای جانم . چقدر خوشگله . دستت درد نکنه طیبه جون . راستی ، گلم من با دستور شما فلافل درست کردم محشر شد . ممنونتم کدبانو از این همه لطف و محبتت .... :-*

مرسی‌ عزیزم استادم خودتی و البته خیلی‌ عالی‌ دلگرمی‌ میدی فعلا که یه ۱۰ روزی نمیتونم آشپزی کنم واست میل زدم. ولی‌ سعی می‌کنم بعدش خودمو زود به کلاس برسونم.

در مورد سیب زمینی‌ هم ممنون چون من همون سایزو کوچیک فرض می‌کردم
looool.
اتفاقا از طعم سرکهه خوشم اومد آخه از بقیه سرکه‌ها خوشم نمیاد این یکی‌ متفاوت بود و ابته یه کمیشو همین جوری مزه کردم تمام دستگاه گوارشمو سوزوند.
:P
واسه رینگ هم سرو ته یه قوطی بزرگ کرافتو با در باز کن جدا کردم(واسه کسایی‌ که مثل من رینگ ندارن)

سلام طیبه جون
چقدر شیکه یه سوال به جای سرکه بالسامیک از چیز دیگه ای میشه استفاده کنیم ؟
مرسی عزیزم
@morvarid
مروارید جون منم خیر مقدم میگم
جاتون خالی بود

@ بهاره

ممنونم بهاره جون.

من فکر می کنم سرکه خرما که در ایران به فروش می ره هم طعم کمی تا قسمتی نزدیک به سرکه بالزامیک داره.

ولی سر فرصت حتما اقدام به تهیه این سرکه کنید که پشیمون نمی شید. چیز بسیار خوشمزه ای هست.

@آرام:
جدی؟ چقدر خوب
نوش جان

@ پاریس:
من خودمم هرچی قوطی خالی دارم تبدیل به رینگشون کردم
نه خالی خالی نمیشه خوردش
هر چند که بعضی ها قلپ قلپ میخورن! نمیدونم چطوری؟

الان یک ماهه هر روز تصمیم دارم ایمیل چک کنم و نمیشه
باز شیطونه رفته زیر جلدم
ولی تا فردا دیگه حتما چکش میکنم

@ بهاره:
برای این غذا من فکر میکنم همون آبلیمو کفایت میکنه
ولی اگه دوست دارید شیرین هم باشه یه کم شکر بهش اضافه کنید

در مورد سایر موارد...مثلا سالادها...باید از همین سرکه خریداری کنیم
اینجا همه مدل و طعمش هست
حتی اسپری بالسامیک هم هست! واسه اسپری کردن روی سالاد

استادعزیز و مروارید جون مرسی از راهنماییتون

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pvUU6VajPPFQTlGlq6fsdTsrRvHUzvZyQz77zzp2h83uwnhYUeTUBX5dTblkOzLiZZoK6seGDFyUDUTxS79nctKUwVFnhSQFa/%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AF%20%D8%B3%DB%8C%D8%A8%20%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%20%D9%88%20%DA%A9%D9%84%D9%85%20%D8%A8%D9%86%D9%81%D8%B4%20%D9%88%20%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%87%20%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B3%D8%A7%D9%85%DB%8C%DA%A9.JPG?psid=1

همه چیز سریع و عالی.

دست شف درد نکنه.

بابا عجب رنگ بنفش خوشرنگی!!!!!!!! حال میکنم با این عکسات

بعدشم........ این چیه توی بک گراوند میبینم؟ .....منم کریسمس میییییییییییییییخوام

مقش تکراری:

http://8wymdq.blu.livefilestore.com/y1pPyUNX--Dh7qfwEKPcie-73C5qzwGFTyzQf_zAB6h8J56cWQ3QVKnVSINJZN7W26eXvPZcYrPgJ6DQi4k4B2QmoaCzrGcibTA/%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AF%20%D8%B3%DB%8C%D8%A8%20%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%20%D9%88%20%DA%A9%D9%84%D9%85%20%D8%A8%D9%86%D9%81%D8%B4%20%D9%88%20%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%87%20%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B3%D8%A7%D9%85%DB%8C%DA%A9%202.JPG?psid=1

علت گذاشتن مقش تکراری ام این بود که می خواستم تجربه ام رو بگم. از اونجایی که غذای دیروز به آقای همسر نرسید، من برای ناهار امروز هم این غذای خوشمزه رو درست کردم.

این دفعه من سرکه بیشتری اضافه کردم و یک قاشق بزرگ از عسل مورد علاقه ام. طعم ترش و شیرین خیلی خوشمزه ای پیدا کرده بود
دست شف درد نکنه.

و به نظر من بار دوم كه پوره سيب زميني سفت تره بهتر فرم گرفته
ولي باز خودم طعم پوره كريمي تره رو ترجيح ميدم

شف عزیز،

دفعه اول من با سیب زمینی هایی که نرمال پخته شده بودن برای یک غذای دیگه و اضافه آمده بودن، این غذا رو درست کردم.
دفعه دوم سیب زمینی ها رو توی مایکروویو پختم. این دقیقا همون نکته ای هست که در پتات چتپ شما بهش اشاره کرده بودید که سیب زمینی هایی که در مایکروویو پخته می شن، خشک ترن.

من رینگ با ارتفاع مناسب ندارم، فعلا که چیز مناسبی پیدا نکردم، کنسرو هایی که اینجا هست، قطر کافی رو برای مصرف من ندارن.

اون چیزی که توی بک گراوند هست رو براتون ای میل می کنم.

آره اينجا كنسرو هاي آلماني خيلي زياد شده (البته دو ماهه پام رو تو هيچ فروشگاهي نذاشتم ممكنه ديگه نباشه!) و دقيقا همينه كه ميگي! واسم جالبه

سلام شف جون!خوبی؟من مدتهاست که میخونمت و کلی با ادبیاتت حال میکنم و خیلی چیزا ازت یاد گرفتم.واقعا ازت ممنونم.
یه جایی گفته بودی تقسیم بندی زمانی تو در طول روز توضیح میدی که چطور به اینهمه کار میرسی؟
یه چیز دیگه اینکه من حس میکنم خودن خیلی اهل خوردن نیستی در کل.ولی بیشتر جو میدی.درسته یا نه؟

نظر لطفتونه
البته فعلا كه با بچه كوچيك تقريبا تو روز فقط سماق ميمكم! هيچي هم بدتر از اين نيست كه يه عالمه وقت خالي داشته باشي ولي بچه اجازه نده جم بخوري

نه عزيزم من بيشتر سعي ميكنم بچشم تا بخورم
البته اعتراف ميكنم اين روزا كه نزديك نوروز ميشه چون تعداد شيريني ها زياده تعداد چشيدنها بيش از اندازه زياد ميشه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...