2010/11/28

پِنِه آل‘اَرَبياتا


اول ببينيم اصلا چطوري تلفظ ميشه ... پِنِه آل‘اَرَبياتا (با تشديد روي "ن" و "ر" ) Penne all'Arrabbiata . كه البته به مدلهاي ديگه هم نوشته ميشه... Penne alla Arrabiata و Penne Arrabiata .

كلمه Arrabbiata يعني عصباني. پس "سس اربياتا" يعني "سس عصباني" كه البته منظور تند بودن سسه. چون اين سس خيلي تند و فلفليه .

از انواع پاستاها اين بار با پنه penne آشنا ميشيد. پنه از مدل پاستاهاي تيوپيه. و چيزي كه پنه رو متمايز ميكنه انتهاي زاويه دارشه. پنه دو مدل داره penne lisce يعني پنه با سطح صاف و penne rigate يعني پنه با بدنه شياردار.

خب...حالا براي اين مدل غذا ما از پنه ريگاته استفاده ميكنيم. يعني پنه تون روش شيار داشته باشه.


پنه ريگاته 200 گرم
پياز 1 عدد
سير 2 حبه
گوجه فرنگي 5 عدد
ليمو 1 عدد
فلفل قرمز
نمك و فلفل
ريحان



اگه تا به حال نديديد... به اين ميگن پنه ريگاته



پنه رو توي ديگ آب جوش (و روغن و نمك) ميريزيم تا بپزه. ولي خيلي دقت كنيد كه بايد آلدنته برش داريم. تقريبا 8 دقيقه ...ولي بسته به جنس پاستا متغيره. مرتب تستش كنيد. بايد دورش نرم باشه ولي مركزش یه كم سفت باشه.





سير و پياز رو خورد ميكنيم. هنگام خورد كردن پياز انگشتاتون رو بايد به اين شكلي كه ميبينيد بگيريد كه خطر مرگ رو به صفر ميرسونه.



گوجه ها و فلفل ها رو خورد ميكنيم. من از فلفل پيكانته استفاده كردم كه تقريبا شيرينه چون نميخواستم زيادي "عصبانيش" كنم. ولي شما از فلفل هاي تند استفاده كنيد.



سير و پياز رو توي 2 قاشق روغن زيتون تفت داده و بعد گوجه رو اضافه ميكنيم.



وقتي جا افتاد نمك و فلفل و آبليمو رو توش ميريزيم (ميتونيد رب گوجه هم اضافه كنيد ولي من دوست داشتم فقط گوجه تازه توش باشه. طعمش خيلي فرش ميشه)



همينطور كه گفتم پاستا رو آلدنته بر ميداريم. متاسفانه ايني كه الان ميبينيد آلدنته نيست...يعني بود. ولي الان ديگه نيست. متاسفانه دوربينم قاط زد و ديگه عكس نميگرفتم...تا من رفتم دوربين آقاي شوهر رو بيارم چند ثانيه اي گذشت و از آلدنته خارج شد!



پنه رو به ظرف اربياتا اضافه ميكنيم



و مخلوطش ميكنيم.



و بعد از اينكه خاموشش كرديم ريحون رو هم اضافه ميكنيم. من ميزان فلفل و ريحون رو نگفتم كه خودتون با ذائقه تون تنظيمش كنيد.




ما از خوردن اين مدل "پاستا ديش" خيلي بيشتر از مدل گوشت دارش لذت ميبريم. اگه شما هم اهل گوشت خوردن نيستيد اين گزينه بسيار خوبيه.


30 comments:

من اول

من همه نوع پاستا دوست دارم حتا با تن ماهی‌ و لوبیا. این یکی‌ حتما عالی‌ خواهد بود

طیبه جان اسم انگلیسیه فلفل پیکانته چیه؟

تو عکس کامل مشخص نیست

من دوم
جالبه! پاستا با سسی بدون گوشت، امتحان میکنم آخه از سس تکراری خسته شدم!
ممنون شف جون

سلام طیبه جون
منم سوم
مرسی غذای موردعلاقه آ قای شوهر ما هر نوع ماکارونی و پاستاو نودل و ... است
دوست دارم
راستی طیبه جون تو کلاس یوگام یه خانم که البته الان دیگه یکی از دوستامه هستن که اهل بوشهرن منم نسبت به بوشهر یه حس عجیب و جدیدی پیدا کرد م ،به همین خاطر از روز اول دوسش داشتم انگار ازش یاد شما می افتم مثه النگوهاتونم دستشه
خلاصه دیوونتونیم دیگه

سلام طیبه جون بازم گل کاشتی دستت درد نکنه که بی هیچ چشم داشتی اطلاعات خودتو در اختیارمون میزاری میری وقت میزاری کتابارو زیرو رو میکنی غذاهارو امتحان میکنی بعد لقمه جویده شده رو تو دهن ما میزاری واقعا خدا قوت دوستت دارم راستی تو فیلمای کره ای یه برنج مخلوط درست میکنن که خیلی به نظر خوشمزه میاد احیانا طرز تهیه اونو بلد نیستی؟ خیلی پوروم نه؟ببخشید دیگه بد عادتمون دادی

خدا قوت طیبه جون . دستت درد نکنه خواهر . ممنون . جداً یه سوال برام پیش اومده بود همین که می خوندم داشتم فکر می کردم الان این غذا چه عیبی داره که ما ایرانی جماعت کلا غذای با گوشت رو فقط به رسمیت می شناسیم . همین غذا هم الان کلی خاصیت داره دیگه . به هرحال ، ممنون گلم از زحمت های همیشگیت ...0

مامان مژگان:

طیبه جون خیلی دوست دارم شروع کردم ازر اول وبلاگت همه دستورا رو می خونم به نوبت هم بعضی ها رو که راحت تر هستن درست می کنم ولی متاسفانه عکسهاتا 11 آگوست 2010 دیده نمی شن و وقتی عکسی دیده نمی شه من نمی تونم درست کنم توروخدا راهنماییم کن چکار کنم عاشق خودت و دستورات و وبلاگت و شیرینیهات هستم

دیروز خواهرم وبلاگت رو دیده اینقدر خوشش اومده میگه کاش می شد ماهم بریم خونشون یه دونه از این خوشمزه ها رو بخوریم کاش ما فامیلیشون بودیم

سلام حالا که صحبت پاستا شد میخواستم یه جیزی بگم در مورد تفاوت ریحان ایتالیایی و ایرانی
ریحان ایتالیایی از نظر عطر و طعم کمی با ریحان ایرانی متفاوته و در واقع معطر تره برگهای گوشتی تر و ضخیمی داره که به همین دلیل برای استفاده در غذاها بهتره اگر غذاهای ایتالیایی را در خود ایتالیا خورده باشین متوجه تفاوت طعم میشین
ولی حالا تو ایران از کجا ریحون ایتالیایی گیر بیاریم:
تشریف میبرین هاپرمارکت
قسمت سیزیها و میوه ها
یه جایی هست که سبزیها بصورت بوته ای و گلدانی فروخته میشن مثلا جعفری آویشن برگ سیر و یکی از این گلدانهای زیبا ریحان ایتالیایی هستش
هر گلدان معمولا 3 تا 4 بوته داره که شما میتونین تا 3 ماه هم ازش استفاده کنین اگر درست ازش استفاده کنین فقط کافیه برگهای انتهایی را بزنین تا جوانه بزنه دوباره هی برگ بده هی شما غذا بپزین اونم هی برگ بده تازه خونتون هم خوشگل میشه
مزش واقعا عالیه طیبه خانوم حتما یا تشریف بیارین تهران یا سفارش بدین براتون بخرن بیارن من که دیوانه غذاهای ایتالیایی هستم بدون اینا زندگی نمیکنم

این برگهای ظریف ریحون با آدم حرف می زنه اصلا

رول بادمجان

http://load.hostphotofree.com/905021cdc3199721d3afe6d1047e81a7/22112010171.jpg

مقش شب:

آشیانه های ورمیچلی:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1p-IGeGVthaJ3CR5svBJjN6Xy3yxmY7wbJfw3Sdv0CT5uBRyS5SjQ6_gU3vgWwLVSkRU_ndbrJkrjaXy87QOGmJEA1VNEPTujB/%D8%A2%D8%B4%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87%20%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%88%D8%B1%D9%85%DB%8C%DA%86%D9%84%DB%8C.JPG?psid=1

لیتک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_04.html

@ پريس:
توي پستهاي ديگه عكسش گذاشته بودم
Piquante
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41ihlY-v-7L._SL500_AA300_.jpg

@ بهاره:
كلي خنديدم
اينجا همه زنها از اين النگوها ميخرن
زيااااااااااااااااد
تا اونجايي كه دستاشون جا داره... تا آرنج
من ولي همه طلاها و پولهايي كه واسه عروسي كادو گرفته بودم رو دادم و ده تا از اينا رو خريدم . چون هيچوقت خودم اينقدر پولدار نبودم كه بتونم اينهمه النگو داشته باشم
:p

@ الي:
والا الي جون من تو غذاهاي آسياي جنوب شرقي وارد نشدم . زياد مطالعه روش ندارم
ايشالا هر وقت علمش رو پيدا كردم حتما امتحانشون ميكنم

@ آرام:
والا دور و بر من آدمهايي هستن كه اگه واسه ناهار برنج نخورن سر درد ميگيرن!!!! گوشت نخورن اخلاقشون خراب ميشه! جدي ميگم. اينا همه اش بر ميگرده به عادت

@ مامان مژگان:
عزيزم همه رو فيلتر كردن. چون روي پيكاسا بود. من راحت با فيلتر شكن ميبينمشون
برنامه دارم همه رو دوباره آپلود كنم ولي خيلي وقتم محدوده
ايشالا انجامش ميدم

@ پونه:
ما كه ته مملكت افتاديم خواهر
ولي شما استفاده كنيد به ياد ما آرزو به دلها

جدا؟چه جالب،راستشو بخوای تو کلاسمون این النگوهای لیلا(همون دوستم) شده یه داستانی آخه تو کلاس یوگا که باید آروم باشه و تمرکز بگیریم یهو صدای جیرینگ جیرینگ النگوهای لیلا همه رو از خنده میترکونه و دو بار هم جریمه شد و شیرینی خرید چون میگه من درش نمیارم و لی قول میدم صدا نده که خوب نمیشه دیگه،اینقدرم خنده رو و خونگرمه که وقتی نیسش کلاسمون سوت و کوره خلاصه ما مخلص همه بوشهریا هستیم با
النگوهاشون
:p

راستی طیبه عزیزم میخواستم بگم از نظر من شما خیلی ثروتمندین اینو واسه تعارف نمیگم واقعا به نظرم واقعا ثروتمندین چون علاوه بر معلومات زیادی که دارین خیلی راحت ،خیلی راحت اینا رو در اختیار همه قرار میدین کاری که هر کسی نمیتونه واقعا نمیتونه انجام بده، دلیلشم اینه که نمیترسین از داراییهاتون کم بشه چون روز به روز به دانش خودتون اضافه میکنین این چیزیه که با فروش هیچ چیزی نمیشه خریدش هر چقدرم میخوای پول داشته باش،تازه منم از وقتی با شما آشنا شدم احساس میکنم خیلی ثروتمندم چون دوست خوب ثروته
کلی ذوقت میکنم که اینقد النگو دوست داری
:-*

مرسی‌. واسه خودش تنوعی بود این مدلش. خوشم اومد.ریحون تازه گیر نیاوردم کمی‌ ریحون خشک ریختم و نعناع تازه که خیلی‌ خوشمزه ش کرده بود. جای پیکنته از هالوپینو استفاده کردم
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/timballo%
20di%20riso/penne%20arabiata.JPG

با چیکن پارمزان سرو کردم
http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/timballo%20di%20riso/penne.JPG

@ بهاره:
اون دوستتون میتونه مچبند بزنه که دیگه مشکلش حل شه و صدا نیاد
محبت داری بهاره جون. ولی آره من واقعا به مادیات زیاد اهمیت نمیدم. اینم چون از بچگی دیده بودم همه دارن یه جورایی دلم میخواست
:D
@ پریس:
به به ... جالب شده. تندشم کردی یا نه؟
آره با چیکن پارمزان عالیه. ولی من بودم خالی خالی میخوردم
;)

من سابقه خیلی‌ بدی در تند کردن غذا (و البته خوردنش) داشتم تا اینکه معده درد آقای شوهر عود کرد و من خودمو متوقف کردم
;0
قبلا گفتم ففل هالوپینو که میگیرم خیلی‌ تنده. من همش یه دونه به ۲۰۰ گرم پنه اضافه کردم ولی‌ بازم تندیش محسوس بود(بعد مدت‌ها یه فیضی بردم)
:P
گفتم شاید آقای شوهر همینجور خشکو خالی‌(یعنی‌ بدون گوشت و مرغ
loool) خوشش نیاد واسه همین با چیکن پارمزان درستش کردم.اتفاقا خودم بیشترشو خالی‌ خوردم از آقای شوهر که بعد پرسیدم اونم گفت آره خالی‌ هم میشه خورد

البته فلفل واسه معده خوبه
درسته که اذیت میکنه
ولی معده رو قوی میکنه
منم عاشق تندی بیش از حد بودم... تا اینکه مشکل بلع پیدا کردم... الان احساس خفه شدن بهم دست میده
ولی بازم میخورم

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1pAGkW4Gk-cbyUQyzF1t-BGuo9CDbduB-KekjiMXETGNQYJnIw5ln5lJ0owde1UV-nrzjoECgJcx81yaW6YE3A99SJafJNrPij/Penne%20all%27Arrabbiata%20%D9%BE%D9%90%D9%86%D9%90%D9%87%20%D8%A2%D9%84%E2%80%98%D8%A7%D9%8E%D8%B1%D9%8E%D8%A8%D9%8A%D8%A7%D8%AA%D8%A7.jpg

فوق العاده خوشمزه بود طیبه جان اونقدر که برای اولین بار آقای شوهر ابراز علاقه کرد برای اضافه کردن این غذا به لیست عذاهای تاییدیشون:دی البته من غیر از ریحونی که بعد از پخت بهش اضافه میشه، کمی هم ریحون ِ خرد شده و سبزیجات معطر هم اضافه کردم.
در کل

آو! چقدر عالي شده! عكسش هم خيلي قشنگه
و اين خيلي خوبه كه آقايون به اين چيزا علاقه نشون بدن

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1poAqh7CYFTremrHQfF5r3GHOJbAwOh76o9gwJEMJNenqy9AVIzuvupzfVEz3WU9EVd6BPT-o0RgBuvUsUYGLjMJKiHvDkTqzM/%D9%BE%D9%86%D9%87%20%D8%A2%D9%84%20%D8%A7%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%D8%A7.JPG?psid=1

من از این مدل فلفل ها تا به حال استفاده نکرده بودم. کلی لذت بردم از خوردنشون، در حین این که شیرین بودن، تند هم بودن، ولی تندی اشون کم کم روی زبون خودش رو نشون می ده. خیلی جالب بود.

دست شف درد نکنه.

دقيقا همينيه كه گفتي مرواريد جون يعني واسه زماني كه ميخوايم غذامون قرمز باشه ولي زياد تند نباشه عاليه

مشق شب:
https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!208&sc=photos

خیلی خیلی خوشمزه بود فقط ریحان تازه نداشتم و جعفری ساطوری ریختم روش
دست شف عزیزم درد نکنه

وای بهاره جون این عالیه! چه عکسش هم خوب شده! خیلی خوشحالم که کارهاتون رو میبینم

سلام طیبه جان
میشه به جای فلفل پیکانته از فلفل دلمه ای قرمز استفاده کرد؟ بعد طعم این غذا چه جوریه؟ مزه ماکارونی خال خالی نمیده؟
مرسی
 بوس

ايتاليايي ها بيشتر دوست دارن پاستا بخورن تا سس
نه يه جور مزه تازگي و فرش بودن رو به پاستا ميده و يه غذاي سبك به حساب مياد نه مرد پسند
به نظرم بهتره زياد استفاده نكنيد و از فلفل قرمز معمولي شيرينتر استفاده كنيد چون فلفل دلمه اي اسانس خاصي داره
ميتونيد نصف نصف كار كنيد

و در مقياس خيلي كم درست كنيد كه پشيمونتون نكنه

سلام عزیز
اینم پنه عصبانی من. خیلی عصبانی شده بود! ولی باهاش حال کردم.
من دو تا فلفل قرمز ریختم توش.  مزه ماکارونی خال خالی هم نمیداد.
من این مدل پنه رو هم قبلا درست کردم. بسیار جالب میباشد:
http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/penne-with-fresh-tomatoes-basil-and-fresh-mozzarella-recipe/index.html
شما هم امتحان کنید. میچسبد
مرسی از رسپی باحال.

به به آدم لذت ميبره از اين عكسهاي نوراني با مواد اوليه رنگين و تازه

مرسي عزيزم اتفاقا من اين برنامه اميريل رو ديده بودم . آه ياد ايااااااااام
اينقدر تلويزيون نديدم دارم دق ميكنم

 سلام
قربونتون.
این تیلبیز هوچی نداره خواهر. فقط سالی یه بار از دستشون در بره یه فیلم درست درمون بزارن. منم خیلی نمیبینم. غصه نخور هیچی رو از دست ندادی.
به جاش فود بلاگ و وبگردی بیشتر حال میده. :D

سلام
من تا حالا دو بار درستش کردم چون خوشمزه است و سریع آماده میشه

ممنون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...