2010/11/30

کیک رطب و شیر عسلی



با آخرين رطب امسالم اين كيك رو درست كردم و ديگه رطب رفت تا سال بعد.



شير عسلي يك سوم قوطي
رطب 300 گرم يا يك و نيم ليوان
شير 1 ليوان
جوش شيرين ربع ق چ
بيكينگ پودر 1 ق چ
روغن نصف ليوان
تخم مرغ 2 عدد
آرد يك و يك چهارم ليوان
وانيل 1 ق چ






اول چند تا توضيح بدم. اول اينكه اين رو با خرما هم ميتونيد درست كنيد. دقيقا با همين شيوه. بعد اينكه در رسپي اصلي ما يك سوم ليوان شكر داريم كه من حذفش كردم پس شما ميتونيد به تخم مرغ ها شكر اضافه كنيد. و اينكه در رسپي اصلي از يك قوطي شير عسلي استفاده شده يعني 397 گرم ولي به نظر من زيادي شيرينش ميكرد پس اون رو هم كم كردم كه باز شما ميتونيد اضافه اش كنيد. و اينكه من به جاي آب از شير استفاده كردم پس اگه با شير مشكل داريد به جاش آب بريزيد. اين كيك در نهايت كم شيرين ميشه پس از اول با آگاهی از اين موضوع تصميم خودتون رو بگيريد.
همينطور كه هميشه ميگم...اول همه مواد اوليه رو جلو دستتون بچينيد كه چيزي فراموش نشه و در هنگام درست كردن مخلوط زمان تلف شده نداشته باشيد.
فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار ميديم





وانيل رو به تخم مرغها اضافه ميكنيم.





و خوب هم ميزنيم. شما مختاريد كه شكر اضافه كنيد.





و حالا شير عسلي. به به!





و خوب هم ميزنيم. هر چي شير عسليش بيشتر باشه خوشمزه تر ميشه





رطبها رو هسته گرفته و با همزن ميزنيم.





شير (يا آب) رو اضافه ميكنيم.





و بعد جوش شيرين. (اگه از خرما استفاده ميكنيد بايد در اين مرحله 10 دقيقه بهش استراحت بديد تا پفكي بشه)





و روغن رو هم اضافه ميكنيم. راستي توي رسپي اصلي از نصف ليوان كره ذوب شده استفاده كرده كه خب مسلما كيك رو خوشمزه تر ميكنه. بازم مختاريد.




حالا مخلوط تخم مرغ رو به مخلوط رطب اضافه ميكنيم.





و در نهايت آرد و بيكينگ پودر ( در رسپي اصلي بيكينگ پودر وجود نداره. ولي اينطوري ممكنه پف كيكتون كم شه)





و توي قالبي كه كاغذ روغني انداختيم و چرب كرديم ميريزيمش و ميره توي فر به مدت 40 تا 45 دقيقه.





البته بسته به شكل قالبتون ممكنه زمان پخت كمتر يا بيشتر بشه پس چكش كنيد.





دليل اينكه من توضيح دادم كه در رسپي اصلي مواد به چه صورت هست اينه كه من ورژن رژيميترش رو درست كردم و اونايي كه با كيكهاي شيرين و چرب مشكل دارن بهتره همين مدلي كه من درست كردم درستش كنن. ولي اگه ميخوايد خوشمزه تر بشه بهتره چرب و شيرينش كنيد. آبرومندانه تره.





اين كيك خيلي نرم و مرطوب و خوشمزه ايه. درسته كه من شیرينيش رو كم كردم اما همينطور كه ميبينيد در نهايت موقع سرو، از خجالتش در اومدم! يعني روش يه عالمه شير عسلي كاراملايز شده ريختم. رسپيش رو ميتونيد توي پست استيكي ديت كيك پيدا كنيد.



برگرفته از كتاب الطبخ قصيمي نت

30 comments:

طیبه جان در مورد کارامل کردن شیر عسلی, زاندییم میگفت اگه از زود پز استفاده بشه مدت زمان ۳ساعت به ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت کاهش پیدا میکنه. اگه از زود پز استفاده میکنی‌(من جرات ندارم) این روش خیلی‌ به صرفه تره

سلام طیبه عزیزم
وای وقتی فصل یه چیز تموم میشه و میره واسه سال بعد و یادم میاد داره میگذره دلم میگیره
انشاالله همیشه شاد و سلامت باشی
خیلی دوست دارم

Chef azizam salam
it's been a long time 1rooz dar mian hatman sar mizanam & hamishe ham tahsinetoon mikonam
1soal dashtam mishe kaghaze roghani nandakht?
man mikham 2ghalebe siliconi dorost konam kiss
thanks best wishes
Mary

سلام شف عزیز و دوستان محترم،
من پیتزا را درست کردم ولی خمیرم سفت بود و به سختی کش می آمد حتی موقع درست کردن چیزبایت هم به سختی باز می شد باوجود اینکه موادم همه درست بود فقط من موقع ورز دادن اصلا بهش آرد نمی پاشیدم چون چسبناک نبود و اینکه آرد هم روش نوشته که مخصوص نان و پیتزا هست. البته وقتی آماده شد کاملا ترد و خوشمزه بود. لطفا برای سفتی خمیر مرا راهنمایی کنید.

This comment has been removed by the author.

خيلي خوشمزه بود البته من با خرما درست کردم چون رطب نداشتم
http://cid-eeffe7db41d3167b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%da%a9%d9%8a%da%a9%20%d8%b1%d8%b7%d8%a8%20%d9%88%d8%b4%d9%8a%d8%b1%20%d8%b9%d8%b3%d9%84%d9%8a.JPG

@ پريس:
نه؟ جدا؟
مامانم واسه تولدم يه زودپز چدن واسم خريده من كلي غر زدم كه حالا چيكارش كنم
:p
حالا واسش كاربرد پيدا شد. مرسي
آره من فكر كنم شجاعتش رو داشته باشم
مطمئن نيستم ولي

@ بهاره:
خوشبختانه همه چيز رو ميشه فريز كرد. من تنبليم ميشه

@ مري:
به به خوبي مري جون؟
آره عزيزم ميشه
سليكون خودش نچسبه
توي قالبهاي ديگه هم ميشه چربش كرد و آرد پاشيد

@ منيره:
ببخشيد من وضع جسميم خيلي خراب بود شرمنده
توي همون پست خودش جواب دادم

@ نيره:
به به...به به...خيلي خوشگل شده. مرسي كه به خاطر من روش كارامل هم ريختين
:p

در مورد درست کردن کارامل کردن شیر عسلی در زودپز خدمتتون عرض کنم که این کار عملی هست.

من شیر عسلی شیرین شده رو، دوستانی که در خارج از کشور زندگی می کنن دقت کنن که حتما روش نوشته شده باشه شیرین شده، به مدت 1 ساعت در زودپز پختم. فقط دقت کنید که اگر می خواهید شیر عسلی اتون مایع باشه، نیم ساعت کافی هست،

اون خط های سوپاپ زودپز هم بهتره روی خط دوم باشن.

شیرعسلی من سفت شده، عکسش رو براتون می ذارم. ولی در دستورش همینطوری بود و من باید موقع استفاده برای روی کیک اون رو با شیر مخلوط کنم تا به غلظتی که خودم می خوام برسم.

مزه اش هم خیلی خوبه و من دوستش دارم، بوش هم آدم رو مست می کنه!!!

http://www.bilder-space.de/bilder/891da2-1291634649.jpg

خوب دیگه مروارید جون امتحانشو هم پس دادن پس میشه .حالا بی زحمت هر وقت امتحان کردی واسه ما هم بگو چکار کردی بلکه ما هم جرات پیدا کردیم
;). منم از زنداییم کادو گرفتم ولی‌ هنوز بازش نکردم چون میترسم استفاده کنم
:))

سلام شف جونمممممممممممم
خوبی عزیزم مرسی از پاسخ
من دیروز این کیک رو درست کردم ولی برای اولین بار وسط کیکم نپخت چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یک ساعت و بیست مین گذاشتمش ولی نشد
اولش که میخواستم درستش کنم فر رو روشن کردم و تا موادم برای گذاشتن تو فر آماده شد 30 دقیقه طول کشید میتونه دلیلش این باشه؟
یه کمی تهش هم داشته میسوخته رنگش تیره شده بود چیکارش کنم بریزم دور؟ تو مایکروویو بذلرم درست نمیشه؟ممنون میشم راهنمایی کنید.
kissssssssssssssss

@ مروارید:
واااااااااااو تا این حد غلیظ میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من بهتره شروعش نکنم چون بدون شک معتادش میشم و همه اش رو خالی خالی میخورم
شوخی نمیکنم
آخه من کارامل رو به اندازه شکلات میپرستم
@ پریس:
خونه مامانم یه کوچه اونورتره...ولی من عمرا تنبلیم اجازه بده حالا حالاها برم اونجا
:p
هر وقت آوردمش خونه خبرت میکنم
@ مری:
نه متاسفانه درست نمیشه
این کیکهایی که توش خرما داره یه کم قلق داره و سخته که خوب در بیاد
راه حلش استفاده از قالبهای کوچیکتره
یا اینکه ارتفاع کیک رو کم کنی و بعد مربعی اسلایسش کنی
این اتفاقی که افتاده عادی بوده. به خاطر رطوبت موجود در خرما و سنگینی کیکه که اینطوری میشه
فر هم تاثیر داره

طیبه جانننننن؟؟؟؟؟؟
منظورت این نیست که از ۱۸ مهر تا حالا هنوز کادوتو تحویل نگرفتی‌
همین بود منظورت؟؟؟؟؟

اگه دختر من بودی دیگه کادو نمیگرفتی
looool

سلام شف عزیزم
آره دیشب ریختمش دور x(
یه چیز دیگه هم هست زمانیکه آرد رو اضافه میکنیم هم با همزن میزنیم ؟ من با همزن زدم شایدم از این باشه ممکنه میشه لطف کنید واسه ناشی ها هر دفعه کیک درست میکنید بگید از کجا دیگه با همزن به هم نمیزنیم مرسی عزیزم
kissssss

@ mary

دوست عزیز،

من مطمئنم هر جایی که احتیاج به هم زدن با قاشق باشه، یا به قول شف فولد کردن باشه، خود شف حتما توی دستور می گن. من فکر می کنم همون علتی که شف گفتن در مورد شما صدق کنه و اون هم اینه که ساخت کیک های خرما دار کمی سخت تره، به خاطر بافت مرطوبترشون.

@پریس:
نه مامانم سه تا کادوی بزرگ بهم داده بود این یکیش بود
loooooooool
این جریان تحویل نگرفتن کادو تو خانواده ما ارثیه!!!!!!!!!!!!!!!!!! همه همین کار رو میکنن. چیزی که عوض داره گله نداره
loooool
ولی جدا از شوخی ... اگه یادت باشه همون موقع داشتم اسباب کشی میکردم. خودش پیشنهاد کرد بذارم همونجا بمونه. چون همه زندگیم تو کارتن بود
بعدشم که دوباره برگشتیم همینجا و هنوزم وسایلم تو کارتنه چون باز قراره جابجا شیم
نکته اش این بود

@ مری:
مروارید جون درست توضیح دادن
ولی نه من با همزن 30 ثانیه میزنمش
بیشتر میتنسته از همون فر و سایز قالب باشه

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/rotab%20cake%20[1280x768].JPG
مرسی‌ طیبه جان خیلی‌ خوشمزه بود چون خیلی‌ طعم گردو و هل رو با رطب دوست دارم هر دوشو به کیکم اضافه کردم بههههههههههه

مسلما تركيب خرما يا رطب با گردو و هل عالي ميشه. كار خوبي كردي كه بهش اضافه شون كردي

من با این نظر طبیه جوون موافقم.پف کیک و مغر پختی کیک درصد زیادی بسته به قالبه.
قالب های معمولی فلزی (حلبی) برا کیک عالین.من قالب تفلون وسیلیکونی و ...امتحاان کردم اما هیچ کدوم به خوبی این معمولی ها نیست

دقيقا! منم با تفلن كه درست ميكنم بافت كيك منسجم و سنگينتر ميشه
احتمالا از ضخامت ظرفشه
توي سيليكون تستش نكردم

من امروز این کیک رو درست کردم و بسیار بسیار عالی بود
به قول شف آدم بدون عذاب وجدان میخوره
طیبه جون اگه شما رو پیدا نکرده بودم هرگز باورم نمیشد که بتونم کیک درست کنم
منو به آرزوی دیرینه ام رسوندین
بوس

شما خودتون با استعدادید من که کاری نکردم

من اینو درست کردم امروز با اینکه شکرش نکردم ولی باز هم شیرین شده بود زیاد هم پوک نشد !!

البته خوب در آوردن کیکهای خرمایی سخته
منتها کمک میشه اگر تخم مرغش رو خیلی خوب هم بزنید
کلا هم زدن تا قبل از اضافه کردن آرد خیلی مهمه

شف عزیز،من دیروز دسر بروکن گلس رو درست کردم(دمت گرم) و حالا نصف قوطی شیر عسلی دارم که ریختم توی ظرف شیشه ای توی کابینت نگه ش میدارم.الان این رسپی رو چک کردم و احتمالا تا یک هفته دیگه درستش میکنم( و نه زودتر)،میخواستم ببینم آیا شیر عسلی این یک هفته رو توی کابینت دوام میاره؟متاسفانه قوطی رو دور انداختم و نمیدونم روش در این مورد نوشته بود یا نه...قبلا ممنون از جوابتون

 می تونید در یخچال نگهداری کنید.

خب من این رو درست کردم،کفش سوخت،خودش خام موند،و از همه بدتر به کاغذ روغنی چسبید!!من کجا رو اشتباه رفتم؟فرم میدونم که ایراد داره و شعله ش استاندارد نیست و هی کم میشه.طبقه دوم از پایین گذاشتم،تو همین لوف پن که خودتون استفاده کردین
البته کامنتا رو خوندم ظاهرا یه نفر دیگه هم این مشکل رو داشته و شما گفتین که در آوردنش کلا آسون نیست
اما لطفا بگین چرا به قالب چسبید؟من همیشه قالب رو معمولی چرب و آرد پاشی میکردم مشکلی نبود این بار کاغذ روغنی انداختم و چربش کردم،و خراب شد

به زودی دوباره امتحان میکنم،ممنونم

من برای خوراکی مهد دخترم درستش میکنم . آیا ممکنه جوش شیرین رو حذف کنم؟ جاش چی بریزم ؟ میخوام سالم سالم باشه .

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...