2010/12/21

یلدای 89


جملاتی قصار از شیخ طیبه: " من معتقدم که آدم باید در طولانی ترین شب سال ، طولانی ترین خواب سالش رو داشته باشه. یعنی به محض غروب آفتاب، بگیره بخوابه تا رستگار بشه. والسلام"

حالا درسته من تا به حال موفق نشدم به این هدف آرمانیم نیل پیدا کنم؛ ولی بر اعتقادات راسخ خود پابرجا خواهم ماند. سر غروبی نمیخوابم ولی حداقل شب نشینی هم نمیکنم. فقط یه سری به مادربزرگم میزنم ... پشمک و آجیلاش رو درو میکنم... هندونه و انارهایی که واسم دون کرده رو قورت میدم و ... یه ماچ... بعدشم تندی برمیگردم خونه و میخوابم.

واسه جلوگیری از عقده ای شدن هم که خودتون میبینید از چند روز قبلش دسرهام رو آماده میکنم و همون موقع به نیت شب یلدا، به جا میارم قربتا الی ا...!

امشب باید پست جدید داشته باشیم ولی چون مصادف شده با شب یلدا ، دلم راضی نمیشه تصویری جز هندونه و انار ببینیم و چون دیگه واسه پست رسپی یلدایی خیلی دیره و به دردتون نمیخوره؛ تصمیم گرفتم که یه نگاهی داشته باشیم به رسپیهای یلداییمون.

حالا که بالای منبرم ، داستان اون عکس اول رو هم تعریف کنم... داشتم از پانا کتای انار عکسهای نهایی رو میگرفتم که آقای شوهر از سرکار تشریف آوردن و یه راست اومدن بالای سر من و پیشنهاد دادن که یه عکس هم این مدلی بگیرم! بچه یه استعدادهایی هم داره و من اینقدر تو ذوقش میزنم! خلاصه من بعد از شونصدتا عکس بالاخره رضایت دادم و صلوات فرستادم و رفتم تو اتاق که دوربین رو خالی کنم که... یه صدای بلندی از تو هال اومد که ... " یه دونه هندونه روی میزه " ... بچه ام از بس مودبه همیشه قبل از خوردن چیزی، اجازه میگیره (بخوانید: تجربه زندگی متأهلیش بالاست) . جالبه که همیشه جملات پرسشیش ، خبری هستن! من همیشه جوابم اینه که : "نوش جان" . ولی اینبار چون قراره بیسکویت ها رو هدیه بدم ؛ میخواستم بدونم بعد از چند روز طعم بیسکویته هنوز خوبه یا نه. پس اضافه کردم : " یه گاز کوچولو واسه من بذار" . و برگشتم توی هال و دیدم نه اثری از بیسکویته نه آقای شوهر! مطمئنم که نشنیده. چون اون –برعکس من- اهل تک خوری نیست. حتما بچه خیلی این بیسکویت هندونه ای ها رو دوست داشته چون اولین باره که اینقدر توی خوردن بیسکویت علاقه نشون میده. حالا شاید واسه شب یلدا ، از اون بیسکویت هندونه هایی که واسه دوستام با روبانهای سبز و قرمز ، بسته بندی کردم ؛ یه دونه بهش دادم. شااااااید


ورین انار و گریپ فروت و چای رو خیلی هاتون درستش کردید و خوشبختانه فیدبکهای خوبی داشت. و اگه اهل گریپ فروت نیستید هم که با پرتقال میشه کار کرد. الان هم بجنبید تا شب آماده است.




کیک انار رو هم چند نفر درست کردن و خوشبختانه رضایت بخش بود. پس الان میتونید سریع آماده اش کنید




دیگه این یکی واسه امسالتون دیر شده. هرچند که چند نفری تصمیم ساختنش رو داشتن. من که توی کیسه های کوچولو با روبانهای خوشرنگ بسته بندیشون کردم واسه دوستام.





اگه همین الان بجنبید میتونید پانا کتا رو به موقع آماده اش کنید. من چون عاشق خامه هستم این کاسترد نرم و خوشمزه رو سه سوته تموم میکنم.


از اونجایی که امسال انرژی زیادی واسه آشپزی نداشتم، تعداد کارام کمتر از اون چیزی شد که تو برنامه ام بود. پس کارای پارسال رو هم میذاریم تو لیست. آنچه که مسلمه ...کیفیت عکسهام به مراتب بهتر از پارساله. الان یک ساله که دارم از غذاهام عکس میگیرم و توی این یک سال خیلی تجربه پیدا کردم و کارام هم خیلی بهتر شدن. درسته علمی در این زمینه ندارم ولی بنا به اعتقاد خودم کسب تجربه به صورت عملی، از هر کلاسی پیش استاد بهتر جواب میده. چون آدم از اشتباهات زیادی که مرتکب میشه درس میگیره و میدونه راه های خطا کدومها هستن و ازشون دوری میکنه. ولی یه استاد همیشه فقط راه های درست رو به آدم نشون میده. من خودم همیشه کار تجربی رو بیشتر قبول دارم و همیشه هم سریعا وارد عمل میشم تا اینکه بخوام به این فکر کنم که کجا استادش رو پیدا کنم . ( یکی منو از رو منبر پایین بکشه)

این موس هندونه رو خیلی دوست داشتم. متاسفانه موسها بین مردم زیاد طرفداری ندارن. ولی من عاشق خامه هستم و ....بقیه اش رو خودتون میتونید حدس بزنید.


دسر انار. فوق العاده ساده. تا حدی که چند ثانیه ای بیشتر وقت آدم رو نمیگیره.... یا حداقل به نظر من چند ثانیه بیشتر طول نکشید؟!


بستنی ژله ای به شکل قاچ هندونه. با این یکی شدیدا حال میکنم. خیلی خیلی شیکه. فقط باید تجربه کافی توی ترکیب بستنی با ژله داشته باشیم که لخته های ژله بین بستنیمون تشکیل نشه. بقیه اش دیگه ساده است. البته فکر کنم طرفای شما هوا سرد باشه و این بدرد الانتون نخوره. اینجا که خدا رو شکر به طور عجیبی برای اولین بار تو زندگیم هوا هنوز اونقدری سرد نشده. آخه من تو زمستون دوام نمیارم. شنیدید میگن "سرمای پیرزن کُش"؟ منظورشون "سرمای طیبه کُش" بوده! من دوام نمیارم. اینجا زمستوناش خیلی بده. سرماش استخون سوزه آخه رطوبت خیلی بالاست. ولی امسال هنوز اونقدری سرد نشده.
(خدا داره بهم ثابت میکنه که خیلی دوستم داره!)


و اسلاش هندونه . که ازش راضی بودید. و البته بازم فکر نکنم بدرد الانتون بخوره چون سردتون میشه. ولی واسه اینجا جواب میده چون امسال هنوز اونقدری سرد نشده. آی ذوق میکنم با این جمله! از اواخر مهر شروع کردم مرتب دارم ازش استفاده میکنم.
امسال هنوز اونقدری هوا سرد نشده



هندونه فنجونی . مخصوص عشاق خامه.

ما که خوابیم داداش! ولی شما حتما از کارای یلداتون عکس بگیرید. ثواب داره

26 comments:

یلدای همگی مبارک
خوش به حال اونایی که تونستن از این چیزای خوشمزه واسه امشب درست کنن
من که حسابی سرما خوردم و هیچی به هیچی !
:)

سلام
یلدای امسال ما که پر از شاهکارای شماست طیبه جون
پاناکتای انار الان تو یخچال منتظره تا همسری بیاد و در ثانیه ای محو بشه آخه یه کمش اضافه اومده بود نیم ساعت پیش خوردم دیگه نمیتونم صبر کنم (الحق که با عسل یه چیزه دیگه میشه)
اسلاش هندونه هم در انتظار آمدن همسری تا با هم کنار بخاری نوش جان کنیم
امااااااااااااا
بیسکویت هندونه ای به علت فوت نابهنگام همزن هندونه ای نشد ولی بیسکویتش خوشمزه بود
من یه کیک شکل هندونه هم درست کردم که نمیدونم چرا برای اون اصلا ذوق ندارم
خلاصه دستت درد نکنه

@ عکاس خانوم :
خدا شفای عاجل عنایت کنه عزیزم. منم به عنوان یه آدم مریض شدیدا باهات همدردی میکنم

@ مهرسا:
به به ... به این میگن خانم کدبانوی هنرمند

منم با اجازتون دیدن مادربزرگم رفتم الان هم جاتون خالی دارم آش رشته میخورم

تا لحظاتی دیگه هندونه ام رو هم میخورم و لالا...تا همین الانشوم از وقت خوابم حسابی زدم

خب هندونه اولی گندیده از آب در اومد
هندونه دومی لحظاتی با گندیدگی فاصله داره
باز جای شکرش باقیه که امسال سر بی هندونه زمین نمیذارم
:p

اینارو که میذاری آدم حوس میکنه یلدا بگیره حتی اگه حوصله نداره :)

شب یلدای شف و همه همشاگردیها مبارک.

ما که هنوانه نداشتیم، اگر هم می داشتیم توی این هوای یخبندون اینجا اصلا مزه نمی داد یحتمل!!

درسته که یلدا هست و من هم مقش های یلدام رو روزهای قبل انجام دادم، با این باز هم مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pj3Xovu6p--r-kZq7uDDcTfvpL2UMN0QYzBOfAb49lOWVihYjurqOledwQGAsnFpwUY6_itif0Q1BWW2x3vKpWc13FYynFltO/%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%86%20%DA%A9%D8%AF%D9%88.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html

سلام با آرزوي سلامتي و درست بودن امار جوجه هاتون من ديشب پانا كتا درست كردم،دوستان از شكل و شمايلش كلي استقبال كردن، اما شف جان راست گفتن با يه قاشق عسل خيلي كم شيرينه ولي در مجموع تنوع خوبي شد.ممنون از حسن سليقه طيبه جون

اوه نه! هميشه در نظر داشته باشيد كه من تا اونجايي كه ميتونم از ميزان شيريني همه چيز كم ميكنم كه خپل نشم. ولي وقتي واسه مهموني يا كسي چيزي درست ميكنم حسابي شيرينش ميكنم كه حسابي تعريف كنن

آره خواهر جان اكشالي نداره تجربه ميشه واسه دفعات بعد

This comment has been removed by the author.

سلام طیبه جون،
میدونم از کامنت خیلی خوشت نمیاد اما صرفا جهت تشکر می نویسم. 10 روزی هست که اتفاقی وبلاگتو یافتم و واسه من که تنبلم حتی دیدن عکسها و فعالیت یک بانوی خوش ذوق هم کفایت میکنه.
اما به هر حال 2-3 تا از رسپی هی نابت رو استفاده کردم و البته من که آشپزیم در حد صفر کلوینه نمیتونم راجع به کیفیتش نظر بدم. اما همین بس که همه از دیدن و خوردنش لذت بردن و کلی واست - تو شب یلدا- به خاطر دسر خوشمزه پاناکتا انار دعا کردن.
موفق باشی

سلام
ممكنه ادرس ايميل شما رو داشته باشم؟
ممنون

This comment has been removed by the author.

سلام طیبه جان، بابت تمام این رسپی های خوشمزه ممنون،منم مثل خودت عاشق خامه ام، و خام خام میخورمش! دیشب هم طبق معمول تنها بودم ولی تصمیم گرفتم واسه خودم دسر درست کنم! 3 تا جام پانا کوتاانار درست کردم. البته کوچیک بودن، مجبور شدم صاف درستش کنم.اینم عکسش

http://www.4shared.com/photo/21Z5VsiL/Photo0411_-_Copy.html

سلام ای چه سخت بود طیبه جون خوب یه وبلاگ انتخاب میکردی اینقدر دنگ و فنگ نداشته باشه مردم تا تونستم کامنت بزارم 8-} الله اکبر اینجوریشو دیگه ندیده بودم خیلی باکلاسه
حالا شکلک چجوری بزارم ؟ خوب این کامنت فقط یه تست بود
حالا دور از شوخی خیلی وبلاگ عالی هنرمندانه خلاقانه من کیک کانفتی رو درست کردم واقعا عالی بود و.... دستت درد نکنه و خسته نباشی کارات حرف نداره

@ Hadees:
متاسفانه من فرصت كمي دارم و كم پيش مياد ايميل چك كنم اگه موردي هست همينجا سريع تر ميتونم پاسخگو باشم
@ گيتا:
بله واسه جام مارتيني همين كاري كه كرديد عالي بوده و البته ميشد هم يكيش رو عكسش كار كرد كه دو مدل شه. مرسي كه عكستون رو آپلود كرديد
@rozmarycc:
آخه خودم وبلاگ هاستهاي خارجي رو ميشتر ميپسندم. زنده تر هستن. اسمايلي ها روي بعضي براوزر ها كار ميكنن. بايد وقت بذارم از نو كد نويسي كنم و فرصت نميشه

سلام
طیبه جون میشه بگی شیر عسلی که در چند تا رسپی ها استفاده شده رو از کجا میشه خرید؟
همین شیر عسلیهای پاکتی کوچیک که میفروشن را میشه استفاده کرد یا منظور چیز دیگه ایه؟
ممنون
برای چیز کیک چیپس شکلات این سوالو پرسیدم

یلدای امسال ِ ما با دو تا از آموزش های شما گذشت شف عزیز.
فقط قسمت بد ماجرا این بود که هندونه یخ زده بود و نشد که با خامه خورده بشه:دی
البته من تلافی ش رو با پاناکتا در آوردم که تا تونستم روش رو خامه اسپری کردم:دی

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1pxBcCXOyF-LqnYoCEicfMvE3yf6yMaMnpvvM39eSokiIDPZOaVFptDsfy0FUDxYxtCyZhYWbcGa0-tvSp2_fbQTADZ1UT-a9A/%D9%BE%D8%A7%D9%86%D8%A7%20%DA%A9%D8%AA%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1.jpg?psid=1

و البته

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1p2dFwOH9rmPgVIuGYadlHs2TF6wOANEpl9bzLBMRTnH-_FQr7oy8AIA1oGfd-qvkeL96GARqrExdyYVxNCuGZ2OanOarqeUWT/%DA%A9%DB%8C%DA%A9%20%D8%B4%D8%B1%D8%A8%D8%AA%DB%8C%202.jpg?psid=1

This comment has been removed by the author.

@ ghazale

دوست عزیز،

در مورد شیرعسلی یکی دیگه از دوستان همین چند ورز پیش سوال مشابه شما رو کردن. لطفا به لینکی که براتون می ذارم مراجعه کنید و در قسمت کامنتها سوال فرزانه جون و جواب من رو بخونید.

برای جستجوی سریعتر هم خودتون می تونید از ابزار جستجوی کارگاه که در سمت راست وبلاگ هست استفاده کنید.

امیدوارم که تونسته باشم بهتون کمک کنم.

شف جون عزیزم دستت درد نکنه با این همه هنر. منم که راحت ترین دستورت رو انتخاب کردم. خیلی خوشمزه بود .اینم عکسش
http://www.4shared.com/photo/2QKkXtQ1/anaar.html

چقدر هم كه عالي از قالب در اومده
آفرين

سلام

من امروز با یه خبر اومدم. من میه وبلاگ زدم اول از همه واسه مشقام. دوم هم کلی تلاش کنم تا یه ذره مثل طیبه جون بشم.
با اجازه تون من لینک اینجا رو گذاشتم تو وبلاگم.
راستش من حداقل هفته ای یکی - دوتا از دستور آشپزی های اینجا رو درست می کنم. گفتم یه وبلاگ راه بندازم و توفیق اجباری بشه تا از کارام عکس بگیرم.
البته عکسام اصلاً خوب نیست اما همسرم که کار عکاسیش خوبه قول داده به عنوان عکاس وبلاگم واسم کار کنه البته به اضافه سِمَت تِستر...:)

اینم از مشق شب یلدا
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/3/

مبارك باشه منير جون. اقدام مثبتيه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...