2010/12/26

گريپ فروت زبليونه






پس داستان به اينجا رسيد كه روز عيد فطر قبل از صبحونه زدم تو خط زندگي سالم و گريپ فروت. ولي تا اينكه ژله بخواد خودش رو بگيره بايد يه طوري خودمو (يعني دهنمو) مشغول ميكردم . پس گريپ فروت زبليونه درست كردم.

زَبَليونه يه نوع كاسترد رقيق ايتالياييه كه تشكيل شده از زرده تخم مرغ شكر و واين. و به اشكال مختلف نوشته ميشه : sabayon , zabajone , zabaione , zabaglione در فرانسه سبيون تلفظ ميشه اما تلفظ ايتالياييش زبليونه يا دزبليونه هستش. خب حالا اين يه ورژن سالمشه. ورژن اسپا (ميدونيد كه spa چيه؟) يعني ورژن گريپ فروتيش كه به خاطر ته مزه تلخ گريپ فروت طعم اين زبليونه خيلي دوست داشتني ميشه.



زرده تخم مرغ 4 عدد
شكر يك سوم ليوان
گريپ فروت 1 عدد





يه مقدار از رنده پوست گريپ فروت رو واسه تزئين نگه ميداريم







زرده ها رو از سفيده جدا ميكنيم.







شكر و آب گريپ فروت رو اضافه ميكنيم (تقريبا ربع ليوان) . اگه كسي فكر ميكنه با بوي تخم مرغ مشكل داره وانيل اضافه كنه.







روي ظرف حاوي بخار آب قرارش ميديم و با همزن برقي هم ميزنيم. به هيچ عنوان آب جوش با كف ظرف تماس پيدا نكنه.







كم كم كف ميكنه و پفكي ميشه. حتما بايد همزن برقي باشه.







اينقدر بايد هم بزنيم تا حجمش سه برابر شه.






بعد از مدتي زبليونه شروع ميكنه به غليظ شدن. و چون خيلي خوب و مرتب و سريع هم زديم زرده تخم مرغ يه كاسترد لطيف و يكدستي رو بوجود مياره.






بعد توي "جامهاي مارتيني" ريختمشون. واسه من شد سه تا جام. 
روش رو هم با رنده پوست گريپ فروت تازه تزئين ميكنيم.







زبليونه رو ميشه گرم يا سرد خورد. 
پس گرم بخوريم يا سرد؟ 
گرم! 
خوشم مياد كه همه مون شش ماهه به دنيا اومديم!






من اين كف روش رو هم خيلي دوست دارم.

حتي آقاي شوهر و داداشش هم - كه دارشون بزني حاضر نيستن گريپ فروت بخورن - از اين خوششون اومد.
من كه عاشق طعم و بافتشم. 



برگرفته از Everyday Italian

34 comments:

فکر کنم این دسر بتونه خستگی مداوم ماموریت های پیاپی رو در بیاره
بی نهایت میس یو شف و پیج خوردنیش
...
یه مورد زرده کاملا بن ماری میشه ؟

سلام عزیزم
بازم غافلگیر شدم همین حالا اومدم خونه دارم از خستگی غش میکنم تا ظهر هم چند بار تو اداره سرزده بودم اما از اونجایی که معتادیم و تا شب اینجا حاضریمونو نزنیم خوابمون نمی بره اومدم که دیدم آخ جون پست جدید
خیلی جالبه دوست دارم امتحانش کنم ولی با گریپ فروت فشارم می افته
دوستت دارم شب خوش

میشه بجای گریپ فروت از پرتقال استفاده کرد؟؟؟ایا؟
درضمن خسته نباشید

سلام چند تا سوال دارم قبلا معذرت خواهي ميكنم براي سوال هاي زيادم ديشب كانفتي كيك درست كردم ترافل توش بد نشد با دستور كيك نارگيلي خيلي لطيف و نرم و سفيد ولي خيلي شيرين بود سر كاپ كيك ها هم به قالب چسبيد به زور جداشد باعث شد كه سر همه كاپ كيك ها از پائين كيك جدابشه تو فر عالي پف كرد تا خلال دندون زدم امتحان كردم براي پختن هم خوب بود فر راكه خاموش كردم از فر در آوردم سر كاپ كيك ها رفت پائين و پهن شد مشكلي كه در پودينگ كاپ كيك رطب هم داشتم اين مشكل براي چي پيش مي ياد من از وانيل شكري استفاده ميكنم و شير نارگيل هم گير نياوردم از شير معمولي استفاده كردم به اين دلايل ميشه كه بچسبه بازم ازتون براي خوندن و جواب دادن به سوالها شف باسليقه ممنون

@ ستايش:
آره به من كه حسابي ميچسبه
@ بهاره:
آره بهتره با سايد مركبات امتحانش كني
شرمنده تايپ و اديت خيلي وقتم رو ميگيره واسه همين نميشه زودتر پست كنم
@ دولت:
بله ميشه
@ فرزانه:
متوجه شدم
احتمالا از آرده
مارك آردت رو عوض كن
اين اتفاقي كه گفتي واسه سر كاپ كيكها افتاده و جدا شدن از كمبود آرده
ميدوني كه جنس آردها خيلي خيلي فرق ميكنه
با سعي و خطا بايد به يه مارك خوب برسي يا اينكه يه مدل آرد رو دستت بياد كه چقدر بايد بيشتر بريزي تا نتيجه مطلوب بگيري
پريس جون تو اين مورد استاد هستن و دقيقا به اين نتيجه رسيدن كه با آردي كه دارن چقدر بايد رسپي رو تغيير بدن تا كيكها خوب شن
ميتونين ازشون كمك بگيرين

من بدون شير نارگيل هم درست كردم . با شير نارگيل لطيفتر ميشه. ولي با شير هم طعمش خوب ميشه. نظر خودم اينه كه شيرنارگيل باشه خيلي خيلي خيلي بهتره
وانيل توش تاثيري نميذاره
وقتي عطرش خوبه ...ديگه حله

طيبه جان
خيلي وقته كه نوشته‌هات رو ميخونم
اما از اونجايي كه بيشتر از خوندن دستورات لذت مي برم تا درست كردنشون، كامنت هم نذاشتم تا حالا
اول كه ممنون از دستوراتي كه با اين دقت و با تمام جزئيات مي‌نويسي
دوم هم اين كه مي‌دونم عشق پنيري، مثل خودم
تازگيا سوپر كنار شركت، تبليغات پنير كاله زده
و در حال حاضر انواع پنيراش مثل بلوچيز، بوتركيزه، اسرم، پودر پارمزان، گودا، موتزارلاي تازه (توي آب) و يكي دو جور ديگه
هم به صورت بسته‌بندي كوچيك هم بزرگ
فكر كن كه يه استوانه گنده پنير
من سمت بوشهر نميام
اما اگر كسي يا روشي (پست مثلا؟) هست كه ميشه اينا رو سالم به دستت رسوند، بگو برات تهيه كنم و بفرستم
بدون تعارف گفتم

لطف داريد حديث جون
فعلا كه فريزرم پره و يه جورايي هم برنامه زندگيم توهم شده كه فرصت آشپزي ندارم
هر وقت به پنير احتياج داشتم مينويسم . بچه ها همه لطف دارن و بي پنير نميمونم
مرسي از محبتتون

به به چه خوشمزه
مرســــــــــــــــــــــــی شف جونم

بازم سلام امروز خيلي اذيتتون كردم يسوال ديگه اول ممنون از جواب قبلي كه بهم دادين اين كيك كه براتون گذاشتمhttp://www.marthastewart.com/photogallery/fancy-cupcakes#slide_20را درست كردم شكلات توش كه گذاشتم رفته بود ته و به كاغذ چسبيده بود براي اينكه شكلات به ته نره بايد به آرد آغشته كرد يا اشتباه روش ديگه داره يا شكلات مخصوص داره بازم ممنون

بله بايد توي آرد غلتونده شه ولي وقتي جنسش بد باشه در هر حال ته نشين ميشه

زبليونه؟؟؟؟مثل زبل ملوان زبل تلفظ ميشه آيا؟؟؟؟

شف عزیزم سلام اول از همه مرصی بابت همه این رسپی های بی نظیر خیلی ها رو ساختم و خیلی ها هم تو صف انتظارن کار بیرون از خونه و یه دختر شیطون بلای 5 ساله خیلی وقتی برای آدم باقی نمیذاره ولی بهرحال اگه به حال مرگ هم بیفتم بازم نمیتونم از این رسپی ها بگذرم یه سوال هم در مورد کیک نارگیلی داشتم اینکه دستور زمانی که برای مافین استفاده بشه تغییری نمی کنه ؟لطفا خیلی مراقب خودت باش من که روزم نمیگذره اگه به اینجا سر نزم و وقتی رسپی جدید می بینم خیالم راحت میشه که خوبی .

سلام طیبه جان !من "زیبا" هستم و مدت کوتاهی است که با وبلاگ بسیار پربار شما آشنا شدم در این چند روز مشغول مطالعه دستورهای بسیار مفید آشپزی شما بودم و هنوز هیچ کامنتی نذاشته بودم . راستش امروز مزاحم شدم تا بهتون بگم عکسهای بیشتر دستورها برای من باز نمیشه و من خیلی تلاش کردم تا عکسهارو باز کنم ولی متأسفانه موفق نشدم فکر می کنید دلیلش چیه ؟

@ ziba

دوست عزیز،

لطفا به پست دلقک کلاه بوقی که لینکش رو براتون می ذارم مراجعه کنید و در قسمت کامنتها، شماره 18 نوشته های من رو بخونید.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

@geologist :
امكان نداره كه
zebel
خونده شه. چون
zabal
نوشته ميشه

من كه اسمش رو به حروف انگليسي واستون نوشته ام كه

@ ليلي:
توي رسپي كانفتي كيك ميتونيد جواب سوالتون رو پيدا كنيد

بله نوشته بودين،به فارسي اسم جالبي نداره( يه نظر كاملا شخصي)در مورد اون كامنتي كه جواب ندادين من فكر ميكردم كه شايد يه تشابهاتي در اون زمينه داشته باشيم،اين حق شماست كه جواب نديد

راستش من جدیداً از گریپ فروت خوشم اومد برای همین حتما درستش می کنم.
باید دسر خوشمزه ای باشه.

مرسی طیبه جون :)

سلام خانم
خسته نباشي و ممنون به خاطر نكته هاي جالبي كه تو كارات مي گي.
هفته ديگه تولد يكسالگي پسرمه
ميشه راهنماييم كني واسه شام يه چيزه سبك و سالم بپزم؟

پشيشنهاد ميكنم به قسمت ساندويچها مراجعه كنيد

سلام ببخشيد يه راهنمايي ‌ميخوام لفطا: اگه رنگ سبز نداشته باشيم بجاش ميتونيم از چه چيز طبيعي براي رنگ كردن استفاده كنيم كه واقعا مثه سبز شما در كيك سبزه روز سيزده بدر بشه از آب اسفناج يا آب شنبليله ميشه استفاده كرد، با اسانس بوش و از بين برد يا نه مچكرم از توجه به سوالا

واقعيتش اينه كه من هرگز از رنگ طبيعي استفاده نكردم
ولي شنيدم كه آب اسفناج رو ميذارن تا حسابي غليظ شه

من هيچ تجربه اي ندارم

و يك سوال ديگه اينكه براي رسپي كيك نارگيلي بايد شكر راپودر كرد يا نه چون من پودر نكردم حس ميكنم وقتي رفت توي فر تازه شكر ها آب شد براي همين چسبيد چون توي دستور با آرد مخلوط ميشه و حل نميشه كه، يعني چسبيدن به قالب براي اين نبوده

نه من اين كيك رو زياد درست كردم
تا به حال اين مشكل واسم پيش نيومده
چرا ميتونيد پودرش كنيد

طیبه جون اختیار دارین ما فقط درس پس میدیم

@فرزانه

من پیشنهاد می‌کنم هر اردی خریدین حتما قبل از درست کردن هر نوع شیرینی‌ باهاش یه خمیر درست کنید اونم خمیری که تو دستورش نوشته قبل از ورز دادن باید خیلی‌ چسپنده باشه مثل خمیر لفافات زعتر یا خمیر پیتزا تونا. حالا اگه مثلا با مقدار اردی که تو دستور اومده خمیر شما فرم گرفت(یعنی‌ زیاد چسپنده نبود و نیازی نداشت که واسه ورز دادن ارد زیادی اضافه کنین) این یعنی‌ ارد شما سنگینه و واسه درست کردن کیک و شیرینی‌ خصوصأ کراست پای و حتا همین خمیر نون باید حدود ۱/۴(مقدارش با تجربه دستتون میاد) لیوان از مقدار اردتون کم کنید

تجربه به من ثابت کرده بهترین راه واسه تشخیص کیفیت آرد همینه

حالا اگه اردتون جوریه که باید بیشتر از مقدار گفته شده بریزین اینو دیگه باید یه ۱۰ باری کاپ کیک رنگین کمانو درست کنین که استاد شین(چشمک)

به به عجب کرمی شده! حتما درستش میکنم ولی ورژنه پرتغالیشو امتحان میکنم!
دستت طلا ماهی بلا!
wow!

دسر خوشمزه اي بود.البته به نظر من سردش بهتر بود.
!يکم سس شکلات هم روش ريختم ديگه عالي شد.
دستت درد نکنه طيبه جون
http://cid-eeffe7db41d3167b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%da%af%d8%b1%d9%8a%d9%be%20%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%aa%20%d8%b2%d8%a8%d9%84%d9%8a%d9%88%d9%86%d9%87.JPG

بله خب چون وقتي سرد ميشه بافت پودينگي پيدا ميكنه

یه دونه گریپ فروت از اون دفعه داشتم هنوز(نه هنوز خراب نشده بود!) اول یه کمی‌ آب پرتقال ریختم طعمی نگرفت منم دلمو زدم به دریا آبه گریپ فروتو ریختم توش ولی‌ خوشمزه بود. جدی میگما. فقط یه کمی‌ شیرینش کرده بودم ولی‌ طعمش خوب بود من ته جامو توت فرنگی‌ ریختم

ممنون مثل همیشه خیلی‌ زیاد

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/powding%20shokolat/grapfruit%20zabalione.JPG

خيلي خوشگل شده و خوش به سعادتتون كه هميشه توت فرنگي داريد (ميدوني كه من عقده ايم!) از رنگ و بافتش مشخصه كه خوب شده بوده و اين رو هم بگم كه خيالت راحت باشه ... گريپ فروت از اون ميوه هاي پوست كلفته... عمرا خراب نميشه

آره همیشه توت فرنگی‌ داریم یعنی‌ هیشه همه نوع میوه داریم ولی‌ خوب همیشه که میوه هاش طعم واقعی‌ خودشونو ندارن.یه ضرب المثل محلی داریم ما که میگه صورت خوشکله ته خراب. دقیقا مصداق مواد غذا ای اینجاست

اتفاقا آقای شوهر میگفت این هفته توی یه مغازه توت فرنگی دیده بوده که به نظر سفت و بیخاصیت میرسیدن... ده تا دونه 4 هزار تومن
منم گفتم نخره بهتره
چون به قول شما آدم بدمزه اش رو نخوره بهتره

سلام خانومی
من اینو با آب پرتقال درست کردم.
خییییییییییییلی شیرین شد
آره مث کاسترد بود و با قاشق خوردیمش. این عکسی که گذاشتی که روش کف داره من فکر کردم باید رقیق باشه وکفش جدا شه. اما اینی که من ساختم بافتش یکدست بودو بعد از چند روز هم آخ نگفت.
اینم عکسش
http://mohemnist.persiangig.com/Image083.jpg

به نظرت اشتباهی کردم؟!

بله واسه من اينقدر سفت نبود و البته من يه كمي كف توي عكس ميبينم فقط نازكه. در كل هر دو مدلش خوشمزه ميشه

و البته مسلما شيريني پرتقال رو نميشه با گريپ فروت مقايسه كرد
:p
گريپ فروت رو اصلا به خاطر تلخيشه كه خيلي ها نميخورن

مرس که وقت گذاشتی گلم.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...