2010/12/28

كبه بالبن



كبه بالبن Kibbe Bel-Laban يا كبه لبنيه يه مدل ديگه از انواع كبه هستش كه از نظر من خوشمزه ترين كبه است. فقط از نظر خودم البته.



براي خمير كبه:
گوشت چرخ كرده 500 گرم
بلغور ريز گندم يك و نيم ليوان
پياز 1 عدد
آرد سوخاري نصف ليوان
نمك و فلفل و ادويه

براي مواد توي كبه:
مغز پسته 60 گرم
مغز بادام 60 گرم
مغز بادام زميني 60 گرم
زرشك 2 ق غ
پياز 1 عدد
آبليمو 1 ق چ
روغن زيتون 2 ق غ
دارچين نصف ق چ
ادويه نصف ق چ
نمك و فلفل

براي سس ماست:
ماست 500 گرم
نشاسته 1 ق غ
سير 3 حبه
آب گوشت يك و نيم ليوان
پودر نعناع 1 ق غ





مخلوط كبه رو مطابق دستور 1 يا 2 درست ميكنيم.





مواد توي كبه رو هم مطابق دستور درست ميكنيم. (اين دو تا مورد تقريبا توي همه كبه ها مشتركه. فقط شيوه پختنشونه كه فرق ميكنه)





از مخلوط كبه به اندازه يه توپ پينگ پنگ برميداريم. و سطش رو با انگشت شست گود ميكنيم. يه كاسه آب هم كنار دستمون ميذاريم كه دستمون رو خيس كنيم كه مخلوط به دستمون نچسبه.





داخل شكم كبه رو از مغزها پر ميكنيم.





خوب منفذش رو ميبنيدم. و گردش ميكنيم. تو اين مرحله ميتونيد فريزش كنيد و بعد توي زيپ لاك نگهداريش كنيد تا زماني كه ميخوايد بپزيدش. و يا اينكه فورا مرحله بعدي رو انجام بديد.





نشاسته رو توي نصف ليوان آب سرد مخلوط كرده و به ماست اضافه ميكنيم (هميشه وقتي ميگم نشاسته يعني نشاسته ذرت) روي حرارت ميذاريم و مرتب هم ميزنيم تا اينكه بخواد به جوش بياد . سريع زيرش رو كم ميكنيم و ميذاريم 2 دقيقه جا بيافته. در تمام مدت بايد مرتب همش بزنيم.





آب گوشت رو به جوش مياريم و كبه ها رو توش ميندازيم و ميذاريم 10 دقيقه تا يك ربع بپزه . ( به دو روش ديگه هم ديدم عمل ميشه. يكي اينكه كبه ها رو سرخ ميكنن. دوم اينكه ميذارنشون توي فر تا ده دقيقه بپزه. من خودم اين روش رو بيشتر دوست دارم چون كبه ها نرم و منسجم ميشن و بعد در نهايت هنگام خوردن توي دهن آب ميشن)





سير رو توي سس رنده ميكنيم.





كبه هم ديگه بايد پخته باشه و آبش هم كم شده.





اگه سستون سرد شده مجددا زيرش رو روشن كنيد تا گرم شه. نمك رو هم اضافه ميكنيم.





كبه ها رو توي سس بريزيد





و اجازه بديد دو دقيقه بپزه تا جا بيافته .





سرو كرده و روش نعناع خشك و فلفل قرمز ميپاشيم.

من چون از اين سس ماست عربي خيلي خوشم مياد شديدا به اين مدل كبه علاقه دارم. از همين الان ميدونم كدوماتون از اين غذا لذت خواهيد برد!

برگرفته از كتاب " وعلى رزقك أفطرت "

27 comments:

شف عزیز سلام مثل همیشه عالی بود
خسته نباشید
من می خوام محبت کنید دستور مرغ کچتوره با پاستا یا بدون پاستا رو برام بنویسید
در برنامه بفرمایید شام این کچتوره رو زیاد درست می کنن
نمی دونم این کانال من و تو رو می بینید یا نه؟
به هر حال نمی خوام به زحمت بیوفتین درست کنید فقط دستورش رو برام محبت کنید
سپاسگزارم

اسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسستاد
من!!!!!!!!!

This comment has been removed by the author.

طیبه جان سوالام مربوط به اینجا نیست
yeast extract
چیه؟ چه استفاده‌ای داره؟ تو اینترنت چک کردم ریختن تو آب ۱۰۰ درجه با یه کمی‌ شکر ۵دقیقه بهش زمان دادن مثل همون

active dry
میمونه؟ به همون مقدار استفاده میشه؟

و دیگه اینکه جایگزین
shortening
چیه؟کره یا روغن جامد به همون نسبت

شرمنده که همش زحمت میدم

وای چقدر خوشکله وای چقدر خوشمزست دستت درد نکنه طیبه جون حتما حتما باید بدرستمش

ممنون طیبه جان . باید خوشمزه باشه ... مثل همیشه عالی ... شاد باشی و سلامت ... سلام به مادر محترم هم برسونین ...0

@ hanosh:
نه ما تلويزيون نداريم. يعني پارازيتها اجازه نميدن چيزي دريافت كنيم
متاسفانه من اسمش رو نشنيدم
شايد اگه به انگليسي نوشته بوديد متوجه ميشدم
شرمنده

@ پريس:
يه جور طعم دهنده است
جالبه كه من توي هيچ رسپي اي نديدم ازش استفاده كنن
يعني تا به حال به چشمم نخورده

آره بجاي شرتنينگ ميشه كره يا مارگارين استفاده كرد
فقط موضوع اينه كه شرتنينگ كاملا سفيده و واسه كرمهاي خاص اگه كره يا روغن بريزيم ديگه به اون رنگ سفيد نميرسيم

@ آرام:
سلامت باشيد . خودشون كامنتها رو با موبايلشون ميخونن. فقط كامنت گذاشتن با موبايل واسشون خيلي سخته

hanoshسلام
باید بگم که دیروز تو برنامه بهونه سامان گلریز این مرغ کچتوره رو درست کردن ولی من از اونجایی که زیاد برام چیز جالبی نیومد یاداشت نکردم فکر میکنم اگه به سایت ایشون مراجعه کنید دستور این غذا رو گذاشته باشن و شاید هم اگر از دوستان و آشنایانتون که اهل دیدن برنامه های آشپزی هستند بپرسید این برنامه دیروز بهونه رو دیده باشن و بتونن کمکتون کنن ولی در کل غذای ساده ای بود

سلام طیبه جون خسته نباشی

بازم دستت درد نکنه که ما رو از شر این همه غذای تکراری نجات می دی.
از وقتی اینجا رو پیدا کردم به جرات می تونم بگم چند ماهه که غذای تکراری درست نکردم. برنج که اصلا و ابدا... و تا دلت بخواد غذاهای جدید و خوشمزه از اینجا یاد گرفتم... :*)

راستی من امروز یه سایت پیدا کردم دیدم فقط خوراک خودته... البته جسارتاً فرستادم چون شما خودت استادی و تو تزئینات داخلی و خارجی تکی... :D
ولی بازم می فرستم اگه کسی دوست داشت...
http://lucks.com/index.htm

راستی من طراح وب هستم. اگه یه زمانی کاری از دستم بر میاد خیلی خوشحال می شم بهم بگی...
کاشکی می اومدی تهران می دیدمت... بخدا اگه بیای هر جا بگی میام ببیمت تو :*
من و همسرم ماه دیگه می خوایم بیایم جنوب. سمت هرمز و قشم... ولی نمی دونم شما کجایی وگرنه با سر می اومدم.
من که هر کار می کنم و هر جا میرم همش می گم طیبه جون اینو می گه، طیبه جون اینو گفته... همسرم هم جز خواننده های وبلاگت شده

فعلاً :)

من یکبار به جای کبه از گوشت بوقلمون استفاده کردم و با همین سس. یادم نمیاد دستورش از کدوم سایت آشپزی بود اما فوق العاده لذیذ بود.
در مورد کبه من همچنان منتظر نوع برنجیش هستم :دی

ششبرک تقلبی

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1psMaD41iI805YkTUbtIFQeXJqnqnPQHvRkoI4Jr3_DJcT0tmvNAJcSYDoNyAG2ORjA2zpk6PQVHJuYZhtGefoXJtvd5Z86Qsa/%D8%B4%D8%B4%D8%A8%D8%B1%DA%A9%20%D8%AA%D9%82%D9%84%D8%A8%DB%8C.jpg

کیک قهوه

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1pmUiqdj6i_YxkVVJ2O1HskWp3i0b28Zk7Ycc0J6fLr8wF8UHAt4OWM96f4YvKMb8PYQ2K0aumHcMbM-Tc3LTM5eQ20AgszN_3/%DA%A9%DB%8C%DA%A9%20%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87.jpg

سلام عزيزم!
مشق عصرانه من!
جلاتو!!
محشر بود!
آقاي همسر باورش نمي شد خودم درست كردم!
مرسي عسيسم!
http://www.farsiget.com/images/nmg3hbeb6xltpiwd4mio.jpg

@ منير:
مرسي به خاطر لينك
نظر لطفتونه و به من محبت داريد. چشم اگه روزي همچين تصميمي گرفتم مزاحمتون ميشم
بازم ممنون

@ نازنين:
نازنين جون منو كه ميشناسي از برنج فراريم. ولي مطمئن باش اون مدلش هم تو برنامه است
آره بوقلمون هم جايگزين خوبي براي مرغه هم گوشت
ولي خودم كبه رو تست نكردم

@آرام:
به به ... من هر وقت يه چيز شكلاتي ميبينم حالي به حالي ميشم

طیبه جون واقعا شما هنرمندی
طیبه عزیز میشه دستوراتی رو بیشتر بذاری که کم هزیته تر باشه:( تقریبا همه دستوراتو دیدم ولی تا حالا فقط 2تاشو درست کردم. هر وقت اومدم درست کنم بعضی مواد رو نداشتم.:(
البته این غذا رو نمیگم
من و همسرم همیشه به وبلاگ شما سر میزنیم
دوست دارم:X

میگم شف جون این کبه خوشمزه هست که واسه مهمونام درست کنم؟هوم؟
یه بار توی دبی خوردم خوشمزه بوده ولی مثل اینی که تو پخیدی نبود
حالا این مزش شبیه چیه؟
www.elham888.blogfa.com

ممكنه ادويه هاشون فرق كنه خب. نه به نظرم اين مجلسي نيست. اون يكي كه سرخ كردنيه رو بايد واسه مهموني درست كرد. من خودم چند بار باهاش مهموني دادم مردم همه راضي بودن

طیبه جان با اجازه من روز قبل از خوندن این کامنت آموزش مرغ کاچاتوره رو از تی وی دیده بودم ولی‌ منتظر موندم خودت جواب
hanoosh
جان رو بدی

این مثل اینکه یه غذای‌ ایتالیاییه که با پاستا فرمی معمولا سرو میشه حالا اسم مرغ هم آشپز به ایتالیایی گفت من نفهمیدم ولی‌ کاچاتوره یعنی‌ شکارچی

واسه پخت میان ۵۰۰ گرم مرغ(با استخوان) رو با ۵۰ گرم کره و کمی‌ روغن زیتون تفت میدن ۱ق چایخوری پودر سیر (يا سير)و ۲تا عصاره مرغ پودر شده رو روش میپاشن تا مرغ آب بندازه و کمی‌ طلایی‌ بشه ۱ق مربا خوری ارگانو اضافه و ۲تا پیاز مربع شده خام با مواد ترکیب می‌کنن و ۲تا فلفل دلمه. ۲تا شاخه خیلی‌ کوچیک ترخون و حدود ۱۰ شاخه جعفری خورد شده هم میریزن داخل مواد.

پاستا رو تو آبه جوش میریزن و یک ملاقه از لرده پاستا رو با ۲تا ق رب گوجه مخلوط می‌کنن میریزن روی مرغ. ۴تا گوجه رنده شده رو روی مواد پخش میکنن (هم نمیزنن) یه بسته قارچ خورد شده هم رو گوجه‌ها میچینن. نصف لیوان آب و نصف لیوان سرکه سفید ، نمک و فلفل سیاه با مواد مخلوط دره ظرفو میذارن تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشه. با پاستا سرو می‌کنن

می‌‌بخشی فضولی کردم به نظرم خیلی‌ خوشمزه میشه البته چون شما هر چیزیرو با تحقیق زیاد درست میکنی‌ حتما واسه این هم یه رسپی بهتر پیدا میکنی‌

این غذا انگاری خیلی‌ داره معروف میشه شمارهٔ جدید مجله فتافیت هم اینو گذشته بود امروز دیدم آوردن سر سری ورق زدم صفحه آخرش همین کاچاتوره بود البته انگاری یه فرقی‌ هم داشت مثلا هویج حلقه شده هم داشت. حالا اگه گفتی‌ املای عربیه کاچاتوره میشه چی‌؟
loooooooooooool
man hamishe koli az (ch) nevestaneshoon khandam migireh

مقش شب

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pdbVQBm-crrPLUa9yYG4sZVx-N6u4htDPm5DheRUl3cnG2-aNrmAayqsYdz3XjxIDkFvB1nEEGK5UScTm7SnUr_gib5pp7j02/%DA%A9%D8%A8%D9%87%20%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%86.JPG?psid=1

همه امون می دونیم که من این سس رو خیلی دوست دارم، خدا کنه اون هم من رو دوست داشته باشه.

:D

من امروز می خواستم ششبرک تقلبی رو درست کنم، یکهو به سرم زد این غذا رو درست کنم. فقط یادم رفت که این غذا وقت گیرتر از ششبرک تقلبی هست، شما یک موقع مثل من گول نخورید.

همه چیز عالی و خوب.

من فکر کنم دفعه بعد چند تا کار رو طور دیگه ای انجام بدم.
اول این که بلغور رو با آب گوشت یا سبزیجات خیس بدم.
دوم این که توی مخلوط بلغور و گوشتم حتما کمی سیر و کمی هم نعناء بریزم، الآن حتی پودر زیره سبز هم به نظرم رسید، آخه گرسنه امه!!
سوم این که برای مواد داخلش، مقدار پیاز داغش رو زیادتر بگیرم.

من سیر سس رو هم طبق معمول قبل از ریختن ماست تفت دادم.

:D

دست شف درد نکنه.

@ پريس:
آره هميشه تش مينويسن و ميخونن
عين فرانسويها
آخه اونجا هم ما چ نداريم

@ مرواريد:
وااااااااااااااااااااااااااي
اين عكس رو بايد چاپ كرد و قاب گرفت
عاليه عااااااااي
كاملا موافقم مرواريد جون
و در مورد سير هم كاملا مشخصه كه اگه تفتش بديم خوشمزه تر ميشه
حظ كردم
واقعا

طیبه جان من تازه با وبلاگ زیباتون آشنا شدم
خیلی خیلی ممنون از زحمات شما
یه سوال داشتم:نوشتید که مخلوط كبه رو مطابق دستور 1 يا 2 درست ميكنيم.
این دستور 1 یا 2 کجا هستند؟
میشه راهنمایی کنید؟

@ mona

دوست عزیز،

روی شماره یک یا دو کلیک کنید، لینک براتون باز می شه.

@ Morvarid
mamnoon khanoome morvaride aziz
che ghadr gijam man:D8-}

آب گوشت از کجا بیاریم؟ میشه از قرص های گوشت استفاده کنیم؟

بله
ميتونيد هم به جاش سرخش كنيد

راستي من آب گوشت يا مرغ رو فريز ميكنم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...