2011/01/04

كيك خرما و جو



كيكهايي كه با خرما درست ميشن سنگين هستن و درست كردنشون سخته. ولي در عوض آدم با وجدان راحت ميخوردش



خرما 2 ليوان
آب 1 ليوان
شير 1 ليوان
جوش شيرين 1 ق چ
تخم مرغ 3 عدد
روغن 1 ليوان
آرد يك و نيم ليوان
جو فوري نصف ليوان
بيكينگ پودر 2 ق چ
دارچين 1 ق چ





خرماهاي ما خيلي نرم و شيره دار هستن پس واسه كيك عالين. شما اگه خرماتون خشكه ممكنه اذيتتون كنه




خرماها رو هسته ميگيريم. تا اينكه مطابق دستور تقريبا دو ليوان خرما داشته باشيم (يا بيشتر)




يك ليوان آب جوش بهش اضافه ميكنيم.




و يك ليوان شير گرم. (اگه با شير مشكل داريد در كل دو ليوان آب بريزيد)





و بعد جوش شيرين





و با قاشق همش ميزنيم تا مخلوط شه. و ميريم دنبال كارمون تا نيم ساعت بعد.






تو اين فرصت آرد و بيكينگ پودر رو الك ميكنيم.





جو فوري رو ميتونيد با ماركهاي مختلف پيدا كنيد.



اين جو فوري با جو پرك فرق ميكنه. اين مدل جو اصلا پختن نداره. بافتشم همينه كه ميبينيد
(چون دوستان خيلي سوال ميكنن كه در صورت نداشتن جو فوري چيكار كنيم. راه ساده اش اينه كه جو پرك رو به شيوه گرانولا تست كرده و بعد ازش استفاده كنيد)




و دارچين رو هم اضافه كرده و ويسك ميكنيم تا مخلوط شن. ( اگه با دارچين مشكل داريد ميتونيد وانيل بريزيد)





قالبمون رو آماده ميكنيم. من چون شما زياد سوال داشتيد كه "چطوري بايد قالب رو آردپاشي كرد؟" يه توضيح ميدم.




با روغن يا كره چربش ميكنيم. ولي نبايد كف قالب رو روغن بگيره. فقط بايد بدنه چرب شه. اگه زياده روي كنيد بعد ته قالب يه لايه كلفت آرد و روغن خواهيد داشت. يا اينكه اينقدر آردتون به نسبت روغن كم ميشه كه در نهايت باز هم كيك به قالب ميچسبه.




بعد توي قالب آرد ميريزيم. و قالب رو ميچرخونيم تا آرد به تمام نقاط قالب بچسبه.





قالب رو وارونه كرده و از پشت بهش چند ضربه ميزنيم تا آردهاي اضافي بيرون بريزه. و اين تصويريه كه شما بايد ببينيد وقتي كه بهتون ميگن : " قالب رو چرب كرده و آرد بپاشيد" . البته من خودم كاغذ روغني رو هميشه به اين روش ترجيح ميدم.



فر رو روي درجه 180 سانتيگراد قرار ميديم.

خرما تا الان ديگه بايد خميري شده باشه. با همزن خوب هم ميزنيم. و البته من تصميم دارم كه تيكه هاي خرما توي كيك ديده بشه پس زياد هم نميزنم.





تخم مرغها رو هم ميزنيم. اين كيك رو من كاملا كم شيرين درست كردم. اگه ميخوايد يه كيك نرمال درست كنيد در همين مرحله يك ليوان شكر هم بهش اضافه كنيد.





تخم مرغها رو به خرما اضافه ميكنيم.




بعد روغن رو اضافه كرده و خوب ميزنيم. در كيكهايي كه با خرما درست ميشه هم زدن بسيار بسيار اهميت داره.




با آرد مخلوط ميكنيم و هم ميزنيم.





تا همه آرد با مخلوط تركيب شه.





و توي قالب ميريزيم.




توي فر قرارش ميديم به مدت 45 دقيقه. (براي كاپ كيك كمتر)





اين هم بدنه كيك . به راحتي از قالب جدا شده و شما اثري از آرد اضافي روي بدنه كيك نمي بينيد كه باعث تلخيش بشه.



و برشش. اگه خيلي خوب هم بزنيم بافتش دقيقا كيكي خواهد بود و خميري از آب در نمياد. فقط اگه خوب هم بزنيم . و البته فر هم حرف اول رو ميزنه!




اين ميزان مواد بهمون يه كيك بزرگ ميده پس من بقيه اش رو هم توي قالب كيك ريختم. و مسلما چون جاي بيشتري براي پف داره بافتش لطيفتر ميشه.





و تيكه هاي خرما رو كه بهتون گفتم رو هم ميتونيد توي كيك ببينيد. يامي!

اين كيك رو آقاي شوهر دوست دارن چون شكر نداره و فقط از خرما درست شده پس من توي يك هفته سه بار اين كيك رو درست كردم. ساده ؛ گردويي و كنجدي. نظر خودم اينه كه ساده اش خوشمزه تره. ولي شما خودتون امتحان كنيد.


برگرفته از كتاب "حوريه المطبخ"

38 comments:

مرسی ، من از این سایت واقعاّ لذت می برم.

شف جون این رولهای بادمجون من..واقعا ازت ممنونم...عالی بود..نظرتم بگو..من یه کوچولو هم پنیر ریختم روش..قد نصف قاشق....

http://011.img98.net/out.php/i2636_IMG3924.JPG
http://011.img98.net/out.php/i2635_IMG3922.JPG

طیبه جون من اینقد از این کیک خوشم اومد که گفتم حتما ازت یه تشکر حسابی بکنم. مرسی عزیزم، خیلی خیلی عالیه

طیبه جان سلام
دست گلت درد نکنه برای اینهمه مهربونی و به اشتراک گذاشتن تجربیاتت
خانومی، میشه این کیکو با رطب درست کرد؟

طیبه خانم، می تونید بگید دسر زیر چه جوری درست شده؟ دوست دارم تا فصل اناره، اینو درست کنم

http://charlotteiran.blogfa.com/post-129.aspx

در ضمن، می تونم خواهش کنم قالب وبلاگو عوض کنید. این رنگ چشمو اذیت میکنه. خصوصا وقتی
که موس روی لینکا میره .قالب خوشگلیه فقط رنگش مشکل داره.
راستی چرا این روزها احسانه و مروارید کم پیدا شدن ؟ چند روزیه ازشون خبری نیست .

مخش شب
نیمروی ولنتاین!!!!!!!!!!!

http://mohemnist.persiangig.com/page11.html

وای معلومه که گردویی اش خیلی خوشمز ه اس
خوش برا حوالتون که به وفور خرمای تازه
دارن ما که کلی باید بگردیم اخرشم خرمای
سال قبل رو بهمون غالب میکنن

شف جان و هركسي كه اين كامنت و ميخونه لطفا طرزتهيه راحت الحلقوم تركيه اي را اگه داريد به روش خوب برام بزاريد با نشاسته معمولي درست كردم قابل خوردن نبود با نشاسته معمولي و پودرژلاتين بد نبود اما اوني كه دلم ميخواست نشد يجايي خوندم با آرد ذرت آيا درست يا اشتباه نوشته با نشاسته ذرت منظورش بوده مرسي

راستي سيب زميني سرخ كرده را درست كردم وقتي كه پخته ميشه توش يعالمه روغن جمع شده فشارش كه ميدم روغن ازش ميچكه اما بيروني ها اينطور نيست دليلش چيه كه اينطور ميشه

This comment has been removed by the author.

سلام طیبه جان:)
راستش منم کم شیرین و کیک خرمایی دوست دارم می خوام حتماً درستش کنم.
دو تا سوال داشتم
جایگزین جوش شیرین چی می تونم استفاده کنم؟
و اینکه می تونیم از همون جو پرک به جای جو آماده استفاده کنیم؟

ممنون

این هم مشق شب من ، بیسکوئیت هندوانه
http://www.farsiget.com/images/om84ahxfdr2hnm6njn.jpg

میدونم تمیز در نیومده اما اولین دفعه بود کوکی پختم و آیسینگ هم دفعه اول بود
یه کمی آیسینگم دون دون شده بود، نفهمیدم چرا؟
سفت بوده آیا ؟
آب هم بهش اضافه کردم اما از توی قیف بیرون میریخت
مثل مال شما براق نبود آیسینگم

خلاصه که کلی درگیر بودم با قیفهاش، یک جعبه هم دستمال کاغذی حروم کردم

نمره بده لطفا

@ Monir

دوست عزیز،

شف یک بار در کیک آپساید داون گلابی توضیح دادن

اين كيك براي اينكه رنگش خوب تيره شه به جاي بيكينگ پودر توش جوش شيرين داره.

فکر می کنم نقش جوش شیرین در این کیک هم بیشتر به خاطر رنگ تیره کیک باشه.

جو فوری که در ایران به وفور یافت می شه دوست عزیز، من زمانی مارک ترخینه اش رو دیده بودم.

@ maryam

دوست عزیز،

سوالتون رو به بخش مربوطه اش کپی می کنم.

دستتون هم درد نکنه برای ساختن این شیرینی خیلی سخت.

Dear Chef
سلام منم محصولات خرمایی خیلی دوست دارم ولی بخاطر اون کیک شیر عسلی و خرما که خرابش کردم دیگه میترسم اینو درست کنم مثل همیشه از کارتون لذت بردم

طیبه عزیز من و همسرم همه جای کرج رو گشتیم ولی جو فوری پیدا نکردیم
حالا من چکارکنم؟ خیلی دوست دارم این کیکو درست کنم
تو رو خدا جواب کامنت من رو بدین

كجايييييييييييييييييييييييييييييييييييييي! چراجواب نميدي؟

@نيمچه آشپز:
بسيار زيبا شده و رولها عالي فرم گرفتن. بله پنير همه چيز رو خوشمزه تر ميكنه. احسنت
@ ناهيد:
نوش جان
@ مهرسجاد:
بله فقط كافيه كه به جاي خرما رطب مصرف كنيم و اينكه ديگه اون مرحله اضافه كردن جوش شيرينش رو حدف ميكنيم چون رطب خودش نرمه
لينكتون كار نميكنه
فرزانه:
توي فيش اند چيپس توضيح دادم كه بايد چطوري چيپس رو درست كنيم
@ منير:
حذفش كنيد. فقط بايد خرما رو خودتون با آب روي حرارت خميريش كنيد. دردسرش زياده ولي اگه خرماش نرم باشه ديگه اصلا نيازي به حرارت هم نداره
نه جوي پرك پخت داره
اين جوها رو توي سريل استفاده ميكنن يعني فقط توي شير ميريزن و ميخورن. توي سريلهاي فميليا و كلوكز ميشه پيداش كرد. يا اينكه اصلا به جاي جو نصف ليوان آرد بريزيد
@ مريم:
توي پست بيسكويت هندونه به سوالتون پاسخ دادم
@ مري:
ميدونم چي ميگي. خوب درآوردن كيكهاي خرمايي خيلي سخته چون بافتش سنگين و منسجم ميشه و بافت كيكي نخواهد داشت. واسه همين سخته ولي با تجربه درست ميشه
@ طيبه:
با آرد سفيد جايگزينش كنيد. يا اينكه سريلهاي خارجي كه جو توشون دارن رو بخريد. موسلي فميليا رو مطمئنم كه يه سريل جو و كشكش و خورده هاي سيب داره كه واسه اين كيك عاليه. و اين مارك توي ايران نمايندگي داره. ولي راه ساده ترش اينه كه جو رو بي خيال شيم. ولي خواص جو بيشتره
@ فرزانه:
كسالت شديد داشتم و واسم خيلي سخت بود پشت كامپيوتر بشينم . شرمنده

طیبه جون اینجا رو ببین

http://i.picasion.com/pic34/0d9a9b7a6c4f7be7608b404d96609ca3.gif

می تونی به اسم لوف انار سرچش کنی.
من بازم اون لینکو دیدم. مشکلی نداشت.یه بار دیگه امتحان کن .

نميتونم حدس بزنم ولي وسطش ژلاتينيه

@مهر سجاد
احسانه با شما صحبت می کنه
ممنون دوست عزیز که به یاد من بودین.
و ممنون که به بلاگ ما مراجعه کردین. و ممنون که لوف انار ما چشمتان را گرفته.
باید متاسفانه خدمتتان بگویم که بلاگ شارلوت دستور تهیه ندارد و صرفاً جهت نمایش نمونه کارها برای سفارش است.
و متاسفانه من تصمیم گیرنده واحد نیستم که بتوانم دستورات بلاگ شارلوت را در اختیارتان بگذارم.
تنها راه حل این است که شما یکبار سفارش دهید و خود واکاوی کنید و متوجه اش شوید(چشمک).
موفق باشید عزیزم

@ احسانه
وای احسانه جون اینا کارای شماست...
خیلی خیلی خوشگلن . البته حدس میزدم کار شما باشه ولی مطمئن نبودم . پس بگو، واسه همین اینروزها اینجا کم پیدا شدید.
اگه تهران بودم، حتما برای نمونه هم که شده اینو سفارش میدادم و به قول شما واکاویش می کردم. اما متاسفانه تهران نیستم .
موفق باشید دوست من
بوس

مخش شب
http://mohemnist.persiangig.com/page12.html

دقيقا! اين همين مشكليه كه براي كيكهاي خرما پيش مياد. بافتشون خميري و منسجمه
خوب پف نميكنن و بافت كيكي پيدا نميكنن

من از بچگي كيكهاي مختلف خرما رو تست كردم. خوب در آوردنش سخته

دو تا كار ولي موثره يكيش اينه كه خيلي زياد تخم مرغ رو بزنيم كه پوك و پفكيش كنه و دوم اينكه آرد سه بار الك شه

قالبمون هم جاي كافي براي پف داشته باشه

در كل كيكت همون بافت كيك خرما رو داره. ولي مطمئن باش با تجربه بهتر خواهد شد

سلام طیبه جون من دوباره این کیک رو پختم.
بجای جو فوری از همون فرمول قبلی استفاده کردم.
اینبار طبق دستور یک لیوان شیر و یک لیوان اب ریختم. آرد رو در حد تیم ملی ویسک کردم. ازینکار بیشتر از الک کردن خوشم اومده!!!کاش زودتر میگفتی.
تخم مرغ رو هم خیلی زدم خیلی پف کرد. مواد رو هم توی سه تا ظرف ریختمو گذاشتم توی فر.
باید بگم که واقعا عالییییییییییی شد.
کیکم واقعا کیک شد! پر از سوراخهای ریز و درشت.
و ما خیلی لذت بردیم اما دیگه عکس نگرفتیم تکراری نشیم!
مقادیر فراوانیش رو هم خواهرمون بردش اداره شون که مورد استقبال شدید همکاران علی الخصوص یکی از همکاران جنوبی اش قرار گرفت
بازم ممنونم گلم.
خدا خیرت بده

بايد به خودت افتخار كني چون خوب درآوردن كيكهاي خرمايي سخته و اينكه بافتش پفكي بوده نشون ميده كه كاملا موفق شدي

این قبیل کیک‌ها رو من خیلی‌ دوست دارم خصوصأ که عطر دارچین داره

ممنون

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/cake%20khorma%20va%20jo.JPG

كاملا موافقم
يعني اگه اين اسباب كشيه از توي دست و پاي من جمع شه... حتما ميزنم تو خط شيرينيهاي خرمايي چون ديگه داره فصلش ميشه

چه كيكش خوب شده پريس جون

123 امتحان میکنم کامنت بذارم
خب من قصد دارم این کیک رو بپزم اما جو فوری اینجا نیس! هرجا پرسیدم جوپرک دارن فقط   ظاهرا کسی با پودر جوپرک کار کرده من هم امتحان میکنم
راستی با گوگل کروم تونستم سایت رو باز کنم با اکسپلورر نمیشددستورات رو باز کرد

جو فوري خوبيش به اينه كه اصلا پخت نداره
ايشالا كه نتيجه مطلوب بگيريد

خب من پختمش وخیلی از نتیجه راضی بودم و دوست داشتم   کسی غیر از خودم هنوز نخورده البته!! از پودر جوپرک استفاده کردم وبه جای دارچین از پودر زنجبیل استفاده کردم وتخم مرغ رو هم با پودر هل زدم  من مواد رو تقریبا نصف کردم تخم     
مرغ دوتا کوچیک برداشتم 

یه چیزایی رو یادم رفت بگم چه بی جنبه ام من حالا که میتونم کامنت بذارم
اینکه چون عکسا قابل رویت نیستن معلوم نیس که در نهایت آرد هم با همزن مخلوط میشه یا نه که من خودم اول با خاموش وبعد با دور تند مخلوط کردم
ودیگه اینکه من جوش شیرین نزدم حیفم اومد!  به جاش یه کم آب بیشتر ریختم وروی حرارت ملایم گذاشتم خرماهام نرم بشن و......
بازم مرسی

كيكهايي كه خرما دارن سنگين هستن و سخت ميشه خوب از آب درشون آورد تبريك ميگم كه كيك خرماي خوبي درست كرديد

و ادويه هاتون هم به نظر مياد خوب خوش عطر و طعمش كرده 

كاملا درست عمل كرديد
در همه موارد
احسنت

من سایت شما رو تازه کشف کردم . از اونجایی که معتاد اینترنتم هر شب و هر روز سایت شما رو چک میکنم مطالب رو میخونم و خیلی ازتون چیز یاد گرفتم . چن تا از رسپی ها رو هم درست کردم عالی شد . چاکلت لاوا که عاشقش شدم دو بار درست کردم در عرض 3 رو ز :))))  - باترکریم المانی هم درست کردم با اینکه بار اول بود اما عالی بود . فقط مشکل اینکه بعضی از موادی که استفاده میکنی  یافت مینشود و منم انم ارزوست :))   دمت گرم شف جان . علاوه بر هنر اشپزی قلمتم حرف نداره  عاشقشم .
سارا  .

زياد بهش فكر نكنيد. ولي خوبيش به اينه كه حالا كه ميدونيد دنبال چي هستيد اگه به چشمتون خورد سريع ميگيريدش

 استاد جونی من دیروز این کیک خوشمزه رو درست کردم ووقتی اماده شده همون موقع تلفن زنگ زد ومن مشغول صحبت بودم که دیدم صدای از وروجکمون نمیاد گفتم کجاست نگوخانم نشسته با کیک وسس شکلات برای خودش جشن گرفته 
   اون که اصلاچیزی نمیخوره مخصوصا کیک اونم از نوع خرمایی قشنگ نشسته بود نوش جان کرده بودخلاصه سرتون درد نیارم من که کلی ذوق کردم وقتی دیدم دخترم کیک رو خورده ممنون بابت دستور فوق العاده تون. راستی استاد به غیر از این کیک چه کیکی میشه با جوی فوری درست کردمرسی بوس بوس

منی که بچه ام هیچی نمیخوره الان دقیقا احساستون رو درک میکنم
عزیزم با همه کیکها میشه
کافیه یک لیوان جو رو با سه چهارم لیوان آرد عوض کنید
و البته واسه بیسکویتها بهتره 
اونم میشه بیسکویت جوی

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...