2011/01/16

خمیر نان بدون نیاز به ورز دادن



اين خمير نيازي به ورز دادن نداره. يعني واسه تنبلايي مثل من عاليه با توجه به اينكه كوچكترين وقت و انرژي اي از آدم نميگيره . صد البته اون خميري كه شما نيم ساعت واسه ورز دادنش وقت صرف ميكنيد هميشه خوشمزه تر از آب در مياد. ولي.... اين طعمش واقعا خوبه.


آرد 3 ليوان
آب سرد يك و نيم ليوان
نمك نصف ق چ
شكر نصف ق چ
اينستنت ييست (خمير مايه فوري) 1 ق چ




آرد رو بايد يا الك كرد يا ويسك. كه ويسك كردن آسونتره!





قبلا در مورد تفاوت اينستنت ييست و اكتيو دراي ييست بحث كردم. حالا اين عكس پاكت اينستنت ييستيه كه من تو خونه دارم.






اگه تا به حال اكتيو دراي ييست و اينستنت ييست رو نديديد پس فرقش رو متوجه نخواهيد شد. اما اين اينستنت ييسته. دونه هاش كمي كوچيكترن ولي در كل تفاوت زيادي از لحاظ ظاهری با اكتيو دراي نداره.




آرد و نمك و شكر و ييست رو مخلوط ميكنيم. مواد رو ويسك ميكنيم كه بينش هوا بره. آب رو بهش اضافه ميكنيم.



و از وسط ظرف با قاشق چوبي شروع به هم زدن ميكنيم.





تا اينكه خمير ايجاد بشه



ممكنه آخرش مجبور شيد از دستتون كمك بگيريد. در نهايت يه همچين خمير چسبناك كشداري بدست مياريد.



روش رو با سلفون ميپوشونيم. و ميذاريم دو سه ساعت همونجا توي اتاق بمونه.




اين بعد از 3 ساعته كه روي اپن مونده بوده. (الان دماي خونه ما 19 درجه است. نه... بخاري روشن نميكنيم)



و ميذاريمش توي يخچال تا فرداش. بايد شب تا صبح توي يخچال بمونه. يا 24 ساعت. يا بيشتر.
ولي اگر گذاشتيد توي يخچال و يادتون رفت بهش سر بزنيد و بعد از چند روز رفتيد سراغش...تا زماني سالمه و خراب نشده كه بوي ترشي نداشته باشه
خميرتون كاملا پف ميكنه. بدون اينكه اصلا زحمتي كشيده باشيد! و البته مواظب باشيد كه زيادي پف نكنه كه توي يخچالتون رو پر كنه! اگه زيادي پف كرد هر بار با انگشت پفش رو بخوابونيد. (اين خمير منو ياد كارتون "پام پام " ميندازه. پام پام يا پيم پام ؟ همون خميره كه هميشه زبونش يه طرف صورتش آويزون بود. يه بار اينقدر پف كرد كه كل خونه رو گرفت)



بعد ديگه آماده مصرفه. هرچي دوست داشتيد ميتونيد باهاش درست كنيد. دقيقا هرچي.


من خميرم رو نصف كردم. نصفش رو دوباره گذاشتم توي يخچال و با بقيه اش يه مدل ميني باگت درست كردم.




سطح كار رو آرد ميپاشيم و دستامون رو هم آردي ميكنيم كه خمير به دست يا تخته كار نچسبه.






با كارد خيس خمير رو به چهار قسمت تقسيم ميكنيم.






هر تيكه رو بايد گردش كنيم. با نوك انگشتها خمير رو به پايين جمع ميكنيم. (توي اين تصوير پايين خمير رو ميبينيد كه من برش گردوندم كه متوجه شيد چطوري بقچه شده)




لبه هاي بقچه بايد رو به پايين باشه. با كف دست خمير رو روي تخته ميغلتونيم تا اون تركهاي بقچه اي از بين بره





مهم نيست كه تا الان چقدر گيج شديد مهم اينه كه آخر سر يه خمير گرد و تميز داشته باشيد.




حالا دو دستي رولش ميكنيم تا به شكل باگت دربياد.



توي سيني فر قرارشون ميديم. با فاصله ده سانتي يا بيشتر. اين خيلي پف ميكنه پس حسابي بينشون فاصله بذاريد. من يه بار توي سيني كوچيكتر درستش كردم و به هم چسبيدن و سينيه شد يه تيكه خمير بزرگ! بعد دوباره روز از نو روزي از نو. پس شما عينا هميني كه توي تصوير ميبينيد رو انجام بديد.
و روش رو با سلفون ميپوشونيم و ميذاريم توي يه محيط گرم تا وربياد. نيم ساعت تا يك ساعت.




تو اين فرصت من زيتونها و گريپ تميتو ها رو نصف كردم واسه روي باگتها




خب ... اين بعد از نيم ساعته.




حالا روي باگتها رو ميتونيم سبزيجات بذاريم مثلا گريپ تميتو.






با انگشت آروم تا پايين توي باگتها فرو بردمشون (بعد از پخت كمي از باگت بيرون ميزنن)




روي باگتها رو با روغن زيتون چرب ميكنيم.





و نمك ميپاشيم.







فر رو از نيم ساعت قبل گرم ميكنيم. . آخرين درجه فرتون. هرچي داغتر بهتر.

و به مدت 15 تا 25 دقيقه ميذاريم بپزه.






من 25 دقيقه گذاشتمش . منو كه ميشناسيد... عاشق كرانچم. پس اجازه دادم كه باگتهام كراستي بشن.





داغ داغ بخوريدش كه حسابي ميچسبه. طعمش عاليه. ولي حتما داغ داغ بخوريدش چون بعدش كمي سفت ميشه.




من گوجه ايش رو ترجيح ميدم.



از اين بيچاره توقع باگت نداشته باشيد. رسپي هاي باگت رو اگه ديده باشيد ميدونيد كه چقدر دنگ و فنگ داره. پس فقط به اندازه اي كه براش زحمت كشيديد ازش انتظار داشته باشيد.




سبزيجاتتون كمي كبابي ميشن اما هنوز آبدار و ترش و شورن و با اون نون ترد و تازه حسابي ميچسبه



من كه درجا همه اش رو خوردم. عالي بود.

برگرفته از steamykitchen

69 comments:

man avalllll
واییییییی نون. چه خوب. بمونه سفت میشه؟ اگه گرمش کنیم
چی‌؟

طیبه جان امکان داره اگه ورزش بدیم ماندگاری بهتری داشته باشه؟ ولی‌ فکر کنم قابل ورز دادن نیست نه؟ عکسش‌ انگاری خیلی‌ چسبناکه

هر چی‌ یعنی‌ حتا پیتزا و لفافات زعتر؟

;P

این خیلی خوشمزه و باحاله به به ! طیبه خانوم به نظرتون میشه توش پنیر فرو کنیم مثل این گوجه ها و زیتونا( پنیر گودا مثلا) ؟

ببخشید خانوم مهندس من یه سوال دیگه هم داشتم
اگر اکتیو درای ایست داشته باشیم میشه به همین مقدار و با همون دستور خودش که باید با آب قبلش
مخلوط بشه استفاده کنیم یا خیر؟
من با اکتیو درای ایست در مورد خمیرهایی که ورز میدیم بدون مخلوط کردن با آب کار کردم به روش شما ورز دادم و زمان زیاد خیلی خوب درآمد.

طیبه جون، منم همون سوال پریس رو دارم... این هرچی که گفتین، شامل پیتزا اینام میشه؟؟؟

مقش شب:

لاسی انبه:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pglu6uCIkO2Y1nrK9cK1bataVcHgf5OdnStpOVvEIod3H1yXgLECX5r1HCxcpMN4sOau0pgun0cjkNuvIAOQ8kgaxcApgxxTu/%D9%84%D8%A7%D8%B3%DB%8C%20%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%87.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/07/blog-post_02.html

@ پريس:
دليل ترد و كريسپي شدنش همينه كه آردش كمه
آره ديگه اگه بخواي ورزش بدي آرد زيادي ميخوره
ولي آره باهاش دقيقا همه چي ميتوني درست كني چون توي يخچال كه ميره سفت ميشه و قابل فرم دادنه
حالا تا فردا صبر كن پست بعدي رو هم ببين

@ پونه:
بله چدار كه صد درصد عالي ميشه. گودا هم چون ديرتر ذوب ميشه خوبه
احساس ميكنم متزارلا توي اين مدت روش خشك شه ولي قسمتي كه توي نون فرو ميره مشكلي نداره

بله بله ميشه. فقط يه ده دقيقه اي به زمان كارمون اضافه ميشه كه البته مهم نيست چون شما مثل من تنبل نيستيد
:D

@ فرشته:
بله من پيتزا هم باهاش درست كردم . كلي بهم چسبيد. ولي ميدونيد كه من كراست نازك و كرانچ رو ميپسندم. اگه شما كراستش رو نرم دوست داريد بايد زمان پخت رو پايين بياريد
و تا فردا صبر كنيد تو پست بعدي پيتزا درست ميكنم

@ مرواريد:
مرواريد جون شما اگه خواستيد درستش كنيد با سير هم يه تست بزنيد. من خودم نميتونستم سير بخورم واسه همين جلوي خودمو گرفتم. ولي شما احتمالا خوشتون بياد

طیبه جون دستت درد نکنه خواهر . یه چیزی یاد دادی که باب من شیرازیه ها ! همچین تنبل ! کلی روحم شادشد ... ممنون گلم ...0 شاد و سلامت باشی همیشه ایشالله ...0

ممنون ... پس من منتظر فردا میمونم سرآشپزجونم

ممنون طیبه جان
من تا حالا خمیر درست نکردم اینو امتحان می کنم
من هر روزم رو با ذوق دیدن دستور جدید شما شروع می کنم
اخرین چیزیم که درست کردم جلاتوی موزی بوده که خیلی خوشمزه بود ممنون

حتماً نون خوشمزه ای باید باشه و حتماً درستش می کنم مخصوصاً بعد از یارانه ها و با این وضعیت اقتصادی که سنگک دونه ای 400 تومنه، تو فکرش بودم که خودم تو خونه نون درست کنم و نون بپز خونه بشم :))

مرغ سرخ کرده و سیب زمینی رژیمی:
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/18/

لینک رسپی ش:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_05.html

عاليه منير جون و البته اگه ميخواي نون درست كني ترتيا گزينه بهتريه

سلام طیبه خوبم
به خدا چند بار دوست داشتم بگم کاش میشد تو برنامه هامون پخت نان هم گنجانده بشه وقتی میگفتین تو هفته چند باری نون میپزین، روم نمیشد به خودم میگفتم پررو نشو و دختر خوبی باش تو کار استادتم دخالت نکن آخه تو که میدونی این استاد تکه و ماهه ، نمیدونین چقدر سورپریز شدم،چقدرم کم دردسره،طیبه جون من دوست دارم بشه مثله باگت داخلشو پر کرد اخه به نظر میاد خیلی خوب پف کرده،من که بی تابانه منتظرم ببینم عاقبت بقیه خمیری که رفت تو یخچال چی شده؟
خیلی دوستت دارم

بهاره

جای یک پنکیک خوشگل و خوشمزه، بین رسپیهاتون خالیه.

طیبه جانم ، دیدی گفتم یه چیزی گذاشتی باب من شیرازی تنبل ، همین دیشب ساعت 10 شب بعد از خستگی کار و خریدم نشستم درستش کردم سه سوت ! درست شد و ورز دادن هم که نداشت و یک ساعت استراحت دادم و گفتم دیگه حالا هرچه باداباد ولی نتیجه عالی بود . می تون بگم هیچ فرق خاصی با اون ورز داده هه نداشت . ممنون گلم . ایشالله خدا خیرت بده که این همه کارما رو راه می اندازی خواهر ... با بهترین آرزوها برای تو عزیزم...0

وای که چقدر چیز پای خوشمزه س. واقعاً خوشم اومد (بیشترش رو خودم خوردم :) )
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/19/

دوستان اینم لینک دستورش:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_26.html

واقعاً توصیه می کنم این مدلش رو درست کنید :)

سلام طیبه جوونم.خوبی خانوم؟
یه جا خوندم که انگار نوشته بودی درخواست جدید نمی پذیری واما ما پر رویی میکنیم و باز درخواست میدیم.اما تو هر وقت فرصت کردی و تونستی ترتیب اثر بده.آخه من دیگه هیچ کی رو غیر تو قبول ندارم.استاد حرفه ای هستی.
هر وقت برات ممکن بود دستور نون عربی (لبنانی ) رو میذاری؟بلاگای دیگه همینجوری یه چیزی میذارن.بقیه اش با خودته.اما تو همه چیو امتحان کرده و حاضر در اختیار ما میذاری(بد عادتمون کردی

@ بهاره :
اگه اين رو تو سايز بزرگ درست كنيد شايد بشه. مشكل اينجاست كه خود باگت حساسه. من اصلا يه كتاب دارم مخصوص اين كار
اگه عمري باقي بود شايد درست كردم البته باگت يه قالب مخصوص ميخواد كه من ندارم

@ آرام:
دقيقا همينه كه ميگي. واقعا با توجه به بي دردسر بودنش طعمش خوب ميشه
ولي به نظر من اوني كه ورز ميديم در نهايت سبك تر از آب در مياد

@ منير:
واقعا عالي شده. ديشب دوستم صديقه هم اس ام اس زد كه درست كرده امروزم كه شما درست كرديد ديگه من دارم وسوسه ميشم

@ كتايون:
واقعيتش اينه كه كه 5 تا رسپي واسش دارم كه هر 5 تاش جواب ميده. از هر 5 تاش هم با مراحل عكس دارم
مشكل اينجاست كه واسه خودم خوب جواب ميده و قشنگ پف ميكنه و دو لايه هم ميشه (عكساش شاهد كارن) ولي مطمئنم همه نميتونن خوب درش بيارن. قلقش خيلي خيلي زياده. پس منتظرم سه تا رسپي ديگه از كتابهاي ديگه عربيم رو هم تست كنم از اين 8 تا هر كدوم ساده تر بود همون رو پست كنم
متاسفانه طول ميكشه
ولي من از اون آدمام كه تا از چيزي اطمينان نداشته باشم به ديگران توصيه اش نميكنم
خلاصه بايد صبور باشيد

شف جون توی تهران این نونهای عربی چند وقتیه هست و راحت میشه تهیه اش کرد.دو لایه و خوب.ولی حتما رسپی شما یه چیز دیگه است.پس منم منتظرشم.یه چیز دیگه که میخواستم بهت بگم اینکه:شاید بهم بخندی واسه این همه دقت یا پرداختن به جزئیات.ولی میگم:میدونی علاوه بر کارهای عالی و زیبات من چیزهای دیگه ای از شما رو خیلی دوست دارم.یکیش اینه:همیشه ناخنهات مرتبه و هم اندازه و مانیکور شده است.میخندی بهم؟جدی میگم.توی عکسهایی که دستات هست که دقت میکنم.دیدن ناخنهای مرتبت رو دوست دارم.میخوام راز اینم بهمون بگی اگه ممکنه.ناخنهات ذاتا قوی ان و نمیشکنن؟کار خونه و ظرف شستن و..خرابشون نمیکنه؟نمیشکنن؟کار خاصی میکنی؟مراقبت ویژه ای داری؟

طیبه جون قربونت برم کمک . یه لیست بلند بالا خرید دارم که تو شیراز گیر نمییاد و دارم اینترنتی سفارش می دم . حالا موندم هانی یا فروشنده ؟ یادمه تو از یکیشون ناراضی بودی . لطفاً می شه بهم اطلاع بدی قبل از اینکه پول بریزم به حسابشون؟ ....پلیییییز کمک .... هرچی تو آرشیو می گردم پیداش نمی کنم...0

@ aaram

دوست عزیز،

این لینک پست مورد نظر شما:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html

این هم توضیحات شف:


من از فروشنده دات کام خریدم ولی چون پولم رو خوردن و سرم یه کلاه گنده گذاشتن به هیچ کدوم از دوستهام توصیه نمیکنم ( به دشمنان چرا) ولی جای فروشگاهش توی مشهده
گرون فروش هم هست حداقل هزار تومن گرونتر رو هر جنس پول ازم گرفتن
خیلی هم دیر به دستم رسید یعنی دو هفته بعد از سفارش
توی اداره پست هم اول پولش رو گرفتن بعد دیدم چیزای که روش لیست کرده و پولش رو دادم توش نیست! باهاشون تماس گرفتم و گفتن حتما میفرستن
ولی هرگز نفرستادن
دیگه خود دانید

من توصیه میکنم از یه شهر که آشنا داری بگو واسه ات بفرستن که مثل من بد نسوزی

ولی،

ولی فکر کنم شف یه جای دیگه گفتن یک بار دیگه اونجا سفارش دادن و مشکلی پیش نیومده.

در سایت سفره خونه مدیر سایت تایپیک مخصوص خودشون رو دارن و به سوالات جواب می دن. یک سری اونجا هم بزنید بد نیست.

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

طیبه جون خانوم هنرمند میشه یه لطفی به ما بکنید و یه گزینه چرینت از پست به وبلاگتون اضافه کنید؟ ثواب داره بخدا
http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/11.gif

@ نيمچه آشپز:
كلي خنديدم! واقعيتش اينه كه من عقده ناخن دارم. تمام طول عمرم تو مدرسه مجبورمون ميكردن ناخنهامون رو تا ته بزنيم و انگشت كچل داشته باشيم
منم ناخنهام كپله و كشيده نيست و هميشه عقده داشتم كه چرا مثل مامانم نشدم. واسه همين علي رغم دعواهاي مامانم از وقتي از مدرسه خلاص شدم ديگه ناخنام رو كوتاه نگه نميدارم
بدن من علاوه بر همه كمبودهاي ديگه اي كه داره كمبود كلسيوم هم داره. اگه ناخنهام كوتاه باشه نوك انگشتهام ريش ريش ميشه
واسه همين اينطوري بهتر زندگي ميكنم
آره كار خونه رو سخت ميكنه
واسه آشپزي هم مناسب نيست
اما من چون يه كم وسواس تميزي هم دارم مرتب زير و روش رو روزي صدبار با ابزار تميز ميكنم
تازه الان از نظر خودم ناخنهام خيلي كوتاهن! داشته باش قبلا چقدر بلند بوده

@ آرام:
من والا اعتماد نميكنم
علاوه بر دفعه قبلي كه توضيح دادم... دوباره سرم يه كلاه ديگه هم رفته
هنوز مونده تا خريد اينترنتي تو ايران درست شه
ولي شما توكل به خدا كنيد و خدا كنه شانستون از من بهتر باشه

@ مرضيه :
يه چك ميكنم الان ببينم بلاگر اين گزينه رو داره يا نه
اگه نداشت ديگه شرمنده

نمی دونم والله اگر پولم خورده شه که سکته هه رو می زنم ... ای خدا اینجا هیچی درست و حسابی گیرم نمی یاد ...ممنون مروارید عزیزم از وقتی که گذاشتی این همه گشتم پیدا نکردم و ممنون طیبه جان از راهنماییت ... می بوسمتون...0

نه بلاگر گزينه پرينت نداره
ويجتش رو هم پيدا نميكنم كه اد كنم
بايد دستي كدش رو بنويسم
حالا تست ميكنم ببينم جواب ميده يا نه

خب حله
كدش رو نوشتم
الان هم كل پيج رو پرينت ميگيره
هم بدون عكس
هم
PDF
ميسازه
هم پي دي اف پرينت ميگيره

فقط اميدوارم مثل اين كد اسمايليها موقتي نباشه

@ آرام:
نه واسه خيلي ها هم موفقيت آميز بوده
من بار اول شكست خوردم
بار دوم اعتماد نكردم گفتم اول جنس رو ميگيرم بعد پول ميپردازم
بار سوم هم شكست خوردم

طیبه جون، منظورتون اینه که هر 3 بار از سایت فروشنده خرید کردین ؟ . من اگه جاتون بودم دیگه جرات نمی کردم .
همونطور که میدونید لوازم فنادی تمشک توی مشهده ( یعنی همینجایی که من زندگی می کنم ، البته بگم مشهدی نیستم . خوزستانی ام) و تا حالا 2 بار رفتم تمشک . فوق العاده خوش برخورد و صبور هستند و آدم دلش نمی خواد از مغازه بیاد بیرون. اتفاقا یک ماه پیش که رفته بودم ، میخواستم ابن موضوع رو بهشون یادآوری کنم . اینکه یه عده از خدماتشون ناراضی ان. خصوصا شف اعظم ما . اما خب ، نگفتم

دیگه قصد ندارم برم اونجا . چون راهش از خونمون دوره . قبلا شعبه دومش بهمون نزدیک بود اما الان فقط یک شعبه دارن. نزدیک خونمون یکی دو تا لوازم فنادی دیگه پیدا کردم که تقریبا میشه گفت هر چی تمشک داره ، اینم داره . با ابن تفاوت که مثل تمشک اسم در نکرده

شرمنده بابت ابن کامنت طولانی

میگم طیبه جون.... ما که از این خمیرمایه خارکی‌ها نداریم، همین فله‌های ایرونی بسته‌بندی رو می‌خریم، باید باهاشون به همون روش خارجکی رفتار کنیم؟؟؟

از فروشگاه هانی مشهد خرید نکردی طیبه جون ؟ نمی دونم والله چکار کنم ؟ کسی تجربه شو نداره احیاناً ؟

خیلی ممنون طیبه جون بابت اضافه کردن پرینت. مخصوصا بدون عکسش خیلی کاربردیه که پرینت بگیری و ببری تو آشپزخونه بذاری جلوت و از روش مقش بنویسی.

این آدرس عکسای پیتزاییه که با این خمیر عالی درست کردم... دست گلت درد نکنه
فقط نمیدونم چرا پف خمیرم مثل خمیر شما نشد؟؟ :( ولی طعمش عالی بود...
بازم ممنون

http://picasaweb.google.com/fereshteh/ELQnoB?authkey=Gv1sRgCJyVlYjIyfCg4AE#

@مهر سجاد:
آره... ولي برخوردشون واقعا خوبه. بهم با كلي احترام قول دادن اجناسي كه توي بسته نبوده رو ميفرستن ولي خب... نفرستادن. منم چون خوش اخلاق بودن باز دوباره خريد كردم ولي ايندفعه اصلا ديگه هيچي نفرستادن. مهم نيست. حالا يك نفر در هزار نفر كه ايرادي نداره
:D
@ فرشته:
عجيبه! من اين اينستنت ييست رو از لوازم قنادي خريدم. اجناس خارجي هم ندارن. فقط از تهران جنس ميارن! توي لوازم قنادي هاي شهر هاي اطراف هم همين مارك رو ديدم. در حدي كه فكر كردم ايرونيه
@ آرام:
نه. مگه به شهر ما هم جنس ميفرسته؟ قبلا واسه همه شهرها نميفرستادن
@ فرشته:
اتفاقا پفش خوبه كه. به نظرم خوب پف كرده
اگه دوست داريد پفش بيشتر شه بهتره توي جايي كه كمي گرمتره قرارش بديد

مقش شب:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1p-N8yeLDScTSwuheY0MQKUdlTQew1KPaeXGDKLYESsTvlfZnD83vrTHFd16RnwucbCL_6LVsF-8nit677gevAOIi4DNQLfJAM/%D8%A8%D8%A7%DA%AF%D8%AA%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1%20%D9%86%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%20%D8%A8%D9%87%20%D9%88%D8%B1%D8%B2%20%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86.JPG?psid=1

خب خمیر که در سه سوت آماده شد!!

تا روز بعدش هم خوب پف کرد. برای کار، خمیر من خیلی چسبناک بود و اون انسجامی که خمیر شف داشت رو نداشت، به همین خاطر من یواش یواش آرد اضافه کردم، ولی کم تا حدی که به نظر خودم خوب شد. بعد دیگه مثل دستور.
وقتی توی سینی فر بود و روش سلفون کشیده بودم هم خوب پف کرد. ولی بعد که چک کردم دیدم به سلفون چسبیده بد جور!!
دوباره بهشون فرم دادم و این دفعه دیگه بدون سلفون و با یک پارچه آشپزخانه گذاشتم استراحت کنه که دیگه نچسبید.
بعد بقیه مراحل.
اون دونه های سیاهی هم که روی باگت ها می بینید پودر سیره. غذای امروز ما خیلی سیر داشت، دیگه باگتها رو با سیر امتحان نکردم بلکه با پودر سیر. بعد من زیتون هام رو از رو گذاشتم روی باگتها که همونطور که میبینید آبله در آوردن، پس همشاگردیها مواظب باشن.
و اما مزه اش:

مزه اش خیلی عالی شد و من که عاشـــــــــــــــــق گوجه کبابی هستم کلی لذت بردم از مزه گوجه کبابی روی باگتها و البته خود باگتهای تازه از تنور در آمده. باگتهای من بعد از پخت و سرد شدن هم سفت نشدن، خوب بودن.

دست شف درد نکنه.

چقدر عالي! لبخند رو به چهره آدم مياره! روش هم عين باگت ترد شده. عالي هم پف كرده كه از فرو رفتن گوجه هاش مشخصه
من حدس ميزنم چون باگتهاي شما درشت تر بودن بعدش سفت نشده چون من خيلي ريزه ميزه درستشون كردم

جالبه كه زيتونها اين مدلي شدن! احتمالا جنس خاصي بوده

و اما سلفون... آره ... باز من از بس چيز تو كله ام زياده فراموش كردم اون قسمتش رو تذكر بدم
موضوع اينه كه اگه سلفون با خمير تماس پيدا كنه ديگه كار تمومه و درست شدني نيست
كاري كه من كردم اين بود كه سيني رو كاملا سلفون پيچ كردم يعني عين باند پيچي كردن... سه دور دور سيني سلفون رو پيچوندم كه مطمئن شم به هيچ عنوان شل و ول نيست كه بخواد به سطح بچسبه
ارتفاع سيني هم زياد تر از ميزان پف باگتها بود پس خوشبختانه اون مشكل پيش نيومد

در مورد چسبناك بودن... پيش مياد... هميشه نميشه روي جنس آردها حساب باز كرد. اين نرماله كه بعضي وقتها چسبناك شه. با اضافه كردن آرد هم كه حل ميشه

واااقعا زيبا شدن

من دیشب ( در اصل نصف شب ) تصمیم گرفتم این نونو درست کنم. با اینکه دستور رو دو سه بار خوندم ، اما متاسفانه یکی از مهم ترین قسمتاشو ندیدم . منظورم اینه که بعد از اضافه کردن آب و هم زدنش ، گذاشتمش توی یخچال . و خمیرم اصلا در فضای اتاق استراحت نکرد . واقعا نمیدونم چه جوری شد که اصلا اون خطو ندیدم . حالا به نظر شما باید چیکار کنم . از دیشب تا حالا خمیر پف نکرده. باید بریزمش دور ؟؟؟
اولین تجربه نونوایی امو گند زدم

خیلی‌ عالی‌ بود فقط من دفعهٔ بعد حتما سینیو کاغذ میندازم و چرب می‌کنم چون نونام چسبیده بودن به سینی بعد از پخت. چهارمیش هم آشو لاش شد(:))

ولی‌ عجب طعمی مخصوصاً اون وسطی که هم زیتون داره هم گوجه هم سیر. طعمش شده بود مثل گارلیک برد
بار دیگه اگه خواستم درست کنم حتما رو همش سیر میزارم

مرسی‌


http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/pizza%20cheese%20bites/mini%20bugget.JPG

امروز بعد از اینکه کامنت بالایی رو نوشتم ، به ذهنم رسید که خمیر رو یه جای گرم بذارم تا ببینم چی پیش میاد . تا نیم ساعت اول فرق چندانی نکرد . اما کم کم شروع کرد به پف کردن . 3 ساعت بیرون بود و بعدشم دوباره 2 ساعت تو یخچال گذاشتمش. موقع آماده کردنش خیلی خیلی چسبناک بود . در کل فکر می کنم من باید از اول آرد بیشتری می ریختم . اینو باید بگم که مقدار آردم بیشتر از دستور بود . اما باز هم شکلش مثل عکس نشد . منم ترسیدم آرد بیشتری بریزم . که اشتباه کردم.
موقع فرم دادنش هم کلی اذیت شدم . هر کار می کردم فرم نمی گرفت و پهن میشد . وقتی هم که برای 1 ساعت جای گرم گذاشتمش باز هم پهن تر شد . بالاخره تو فر گذاشتمش و یه همچین چیزی تحویل گرفتم . یه نون پهن و خیلی نازک که اصلا نمیشه بهش گفت باگت . دهنم پاره پاره شد تا خوردمشون
:D
http://cid-83303102f2488668.photos.live.com/self.aspx?path=%2f%d9%85%d8%b4%d9%82%20%d8%b4%d8%a8%2f%d9%85%db%8c%d9%86%db%8c%20%d8%a8%d8%a7%da%af%d8%aa%20%d8%a8%d8%a7%20%d8%ae%d9%85%db%8c%d8%b1%20%d9%86%d8%a7%d9%86%20%d8%a8%d8%af%d9%88%d9%86%20%d9%86%db%8c%d8%a7%d8%b2%20%d8%a8%d9%87%20%d9%88%d8%b1%d8%b2%20%d8%af%d8%a7%d8%af%d9%86.JPG

اینم نمایی از داخلش . می بینید . تازه این یکی از نونای کلفتم بود

http://cid-83303102f2488668.photos.live.com/self.aspx?path=%2f%d9%85%d8%b4%d9%82%20%d8%b4%d8%a8%2f%d9%85%db%8c%d9%86%db%8c%20%d8%a8%d8%a7%da%af%d8%aa%20%d8%a8%d8%a7%20%d8%ae%d9%85%db%8c%d8%b1%20%d9%86%d8%a7%d9%86%20%d8%a8%d8%af%d9%88%d9%86%20%d9%86%db%8c%d8%a7%d8%b2%20%d8%a8%d9%87%20%d9%88%d8%b1%d8%b2%20%d8%af%d8%a7%d8%af%d9%86%202.JPG

در ضمن منم مشکل پریس جون رو داشتم . نونم به سینی چسبید و عملا یکی اش از بین رفت.

یادم رفت که بگم نون من خیلی خیلی خشک بود . دهنم واسه همین پاره شد
:p
در ضمن طیبه جون با بقیه اش میخوام دوباره همین نونو درست کنم . چیکار کنم که خمیر بیشتر فرم بگیره و اینقدر جسبناک نباشه ؟ و حداقل کمی مثل نونای شما بشه . آرد بیشتری بهش اضافه کنم ؟
بازم باید بهش استراحت بدم؟

@ مهرسجاد

دوست عزیز،

بهتون پیشنهاد می کنم اون خمیر رو دور بریزید و یک خمیر دیگه درست کنید. الکی خودتون رو با خمیری که درست در نیومده اینقدر اذیت نکنید.

امشب که دیگه دیر شده، ولی فردا شب حتما تهیه اش کنید.

@ پریس:
پریس جون حدس میزنم چسبندگیش به خاطر همون جریان آردش بوده چون معمولا نمیچسبه. ولی آره کاغذ بندازی خوبه کار از محکم کاری عیب نمیکنه
چقدر هم خوب پف کرده
و آره با اون سیرش خیلی موافقم نون سیری یه چیز دیگه است

@:مهرسجاد:
بله از برشی که زدید مشخصه که پف کافی رو نکرده بوده. همیشه نونها هرچی بیشتر پف کنن در نهایت بعد از پخت مزه شون بهتر خواهد بود

خب اینها همه اش تجربه است و جای ناراحتی نداره
کار با نون هم ساده نیست

و البته جنس آردها فرق میکنه و آدم با تجربه دستش میاد که مثلا سفتی خمیر باید در چه حدی باشه
زیاد اضافه کردن آرد همیشه باعث سنگین شدن نون میشه و پوکیش رو میگیره
مخصوصا اگه بعد از پف اولیه باشه

چسبیدنش به قالب به دلیل کمبود آردش بوده

متاسفم که نتیجه مطلوب رو نگرفتید

من پریشب این خمیر رو دوباره دست کردم و دیشب باهاش باگت درست کردم دوباره.

این دفع 400 گرم آرد برداشتم و مقدار کمتری آب. با این حال باز هم چسبناک بود. البته نتیجه باگتها مثل دفعه قبل خیلی عالی بود و همه خیلی لذت بردنو حالا من پیشنهاد می کنم دوستان برای درست کردن این خمیر، آب رو کم کم به آرد اضافه کنن و مرتب با عکس خمیر شف مقایسه کنن. من فکر می کنم این بهترین راه برای درست کردن این خمیر باشه، یعنی کم کم اضافه کردن آب.

پيشنهاد بسيار خوبيه
اين ديگه حتما جواب ميده
فقط بازم تاكيد ميكنم خمير وقتي آردش زياد باشه ممكنه طعمش خراب شه. پس بايد دقت داشته باشن

بازم من.

هفته پیش که من این باگتها رو درست کردم، یک سری اش رو فرستادم برای دوستان. پیغام دادن که خیلی خوشمزه شده و ...
این هفته دست دوستمون شکست و من هم برای این که ازش دلجویی کنم از این نونها درست کردم، البته اینطوری از آقای همسر هم دلجویی کردم!!

این دفعه همونطوری که قبلا پیشنهاد داده بودم عمل کردم. یعنی اول با یک لیوان آب شروع کردم و همون 1 لیوان رو هم کم کم به آرد اضافه کردم. همون یک لیوان کافی بود و من خمیر رو با عکس خمیر انتهایی شف، قبل از مرحله استراحت، مقایسه کردم
و بیشتر از اون آب اضافه نکردم.

نکته دیگرش این بود که من این دفعه خمیر رو توی ظرف مخصوص خمیری که دارم گذاشتم. این ظرف شکل لگن هست!!! البته از جنس سفال، ارتفاعش حدود یک وجبه. یعنی خمیر موقع استراحت و پف کردن، هی از بالا فشار بهش وارد نمی شه و می تونه به هنگام پف کردن به اطراف هم بره. من حس کردم خمیرم نسبت به دفعه های قبلی حتی پفش بیشتر شده بود، چون احتمالا جاش خوب بوده!!

خمیر نهایی مثل خمیر شف شده بود یعنی همون انسجام رو داشت و موقع کار هم اصلا نمی چسبید و باگتها هم از نظر مزه ای و تردی با باگتهای دفعه قبل تفاوتی نداشتن.

این بود انشاء من.

دست شف درد نکنه. خیلی خوشمزه بود و دل آدمهای دور و بر ما رو شاد کرد.

سلام
شف جون منم با این خمیر پیتزا درست کردم خیلی نرم و خوشمزه شده بود فقط خود خمیر موقعه ای که میخواستم بازش کنم هنوز خیلی جسبناک بود و به سختی باز شد حتی بعضی جاهاش سوراخ شد خلاصه با وصله زدن مواد را رویش ریختم ولی خیلی خوشمزه شده بود . تمام مواد را هم اندازه که گفتید ریختم بدون کم و کسری.

@ مروارید:
مرسی واقعا حرفه ای بود. آدم کیفش میگیره نون درست کنه! بله واسه نون ها پف کردن خیلی مهمه و طعم رو عالی میکنه
روش اضافه کردن آب هم عالی بود مرسی

@ منیره:
به روشی که مروارید جون توضیح دادن عمل کنید. اینطوری دیگه چسبناک نمیشه
آخه میدونید که جنس آردها خیلی متغیره و تاثیر زیادی هم روی کار میذاره

باعرض معذرت طیبه جون داشتم پست لفافاتزعتر و در مورد اکتیودرای ییست و اینستنت ییست میخوندم و دیدم در یکی از کامنتها گفتید اکتیودرای ییست در آب ولرم بعمل میاد ولی درپست بالا چرا از آب سرد استفاده کردید؟ یا شاید اصلا" اکتیودرای اونطور که من تصور میکردم همون خمیر مایه نیست؟؟؟
ببخشیدا طیبه جون من در مورد اینا گیج میزنم هنوز مطلب برام خوب جا نیفتاده انگار
عذرمیخوام

نه عزیزم اینجا نوشتم که "این اینستنته" پس اگه اکتیو درای دارید حتما آبش گرم باشه وگرنه ییست عمل نمیکنه. آب سرد فقط واسه اینستنته

و هر دو اسمشون خمیر مایه است
اینستنت میشه خمیر مایه فوری
اکتیو درای میشه خمیر مایه
فرش ییست هم میشه خمیر ترش
البته من خودم رو درگیر اصطلاحات فارسیش نمیکنم چون درست نمیدونم تو بازار به چی معروفن
فقط اینکه اکتیو درای باید حتما فعال سازی شه

و اگه آب زیادی گرم باشه میمیره
پس همون اینستنت رو بخرید
هر چند که من از هر دو استفاده میکنم

من فکر میکردم برای درست کردن خمیرها حتما" باید اکتیو درای داشته باشم و این دفعه ازش خریدم .ممنون عزیزم حالا متوجه شدم.
خیلی وقته میخوام نوتلا رولز درست کنم ولی متاسفانه نوتلا خونه ما نمیمونه هر دفعه میخرم به یه چشم بهم زدنی نیست و نابود میشه.تا از دختره غافل میشم میبینم یه گوشه واسه خودش نشسته قاشق قاشق نوتلا رو داره میره بالا :)))).

طيبه جون دستت درد نكنه .با وجودي كه خمير من كمي چسبناك بود اما نتيجه كار عالي بود.

 سلام دوسی جونم.
درستش کردم. خیلی خوشمزه بود. خمیرش هم خیلی ناز بود.
من با سیر و ارِگِنو هم درست کردم خیلی خوشمزه شدن.
مرسی

عجب عكس حرفه اي زيبايي
به به سير و ارگانو
يااااااامي

سلام ايا با اين خمير ناني شبيه لواش مي شود پخت ؟

دوباره سلام نمي تونم صبر كنم من عاشق خمير درست كردن هستم يك جورايي هم تو اين كار استا شدم ( به نظر خودم) رفتم درست كنم و فردا بپزم من هميشه مواد خمير درست كني در خانه دارم . لواش مي پزم يا همچين چيزي فردا خبر ميدم  باي 

 سلام با اين خمير ناني شبيه لواش پختم باز كردن خمير مشكل بود چون خمير كمي شل بود ولي مزه اش خوب بود ولي براي نان بربري و نان فانتزي خيلي عاليست مرسي

آخي نازي
خوشم مياد كه اهل تجربه كردن هستيد
اي ول داره

بله اين مدل بيشتر به در نونهاي حجيم ميخوره
اگه نازكش كنيم خيلي ترد ميشه
ولي واقعا قابل تقديره

سلام چرا اين خمير را ورز نميدهيم؟ اگر ورز بخورد چه تغييري ايجاد ميشود

ديگه اونوقت نياز نيست تو يخچال بمونه

 سلام ،ببخشد من مدام  سوال ميپرسم ، 1- ايا خمير برييش سيب زميني را ميشود ورز ندهيم و در يخچال بمونه 2- ميشه اين خمير را در فريزر نگه داريم ؟ و3- ميشه  بجاي كره از روغن زيتون يا روغن هاي ديگه استفاده بشه اگه جواب مثبت است به چه ميزان ؟

اون مدل خميرها كيفيت و بافتش بستگي به ميزان ورز دادن داره
ولي چرا ميشه يك شب بمونه و فرداش كمي ورز بديد

بله ميتونيد فريز كنيد

بله ميشه منتها بافتش فرق خواهد كرد

سلام نازنین شف دنیا
من این نون رو درست کردم خیلی خوشکل شد اما چون خمیرش خیلی چسبنده بود بعد از درآوردن از یخچال و موقع فرم دادن مجبورشدم با آرد پاشی زیاد و اضافه کردن ارد به حالت مطلوب درآورم . تا اینجا همه چی عالی بود بعداز 15 دقیقه پخت نانهای خوشکلم را دراوردم اما مشکل اینجا بود که کمی حالت سفت کشدار(نمیدونم چجوری توصیفش کنم )آها مثلا لاستیکی ولی با کمی قدرت میشد بخوریش بیشترزیرش این حالت رو داشت صحبت های دیگران را خواندم اما درست متوجه ایراد کارم نشدم واسه همین به شما زحمت دادم که کمکم کنید
ممنون

 میزان قدرت جذب آب توسط آرد، در آردهای مختلف یکی نیست. اینه که ممکنه مقدار آب یا مایعاتی که در یه خمیر داده می شه، برای اون مقدار آرد یا کم باشه یا زیاد. بسته به نوع آرد.

اینه که این قضیه ای هست که باید با تجربه به دست بیارید.

شما می تونستید سفتی و شلی و چسبندگی خمیرتون رو با عکس هایی که شف گذاشته بودن مقایسه کنید.

با این تفاسیری که فرمودید، آرد زیادی اضافه کرده اید.

ازتون خواهش می کنم مبحث نان ها و خمیر ها رو مطالعه کنید با کامنت هاش. می دونم زیاده، ولی بهتون قول می دم با خوندن اونها اطلاعاتتون در مورد چسبندگی و میزان جذب آبها و ... بیشتر می شه.

باز هم اگر سوالی بود بفرمائید.

مروارید جان ممنون از راهنماییتون
سعی کردم قبل از نوشتن اینکاروبکنم که نخوام کاراضافه برای طیبه جون، شما و دیکران ایجاد کنم، تقریبا تمام نظرات و پاسخها رو مطالعه کردم اما احساس کردم جوابمو ندیدم (البته معمولا جواب هست ولی ادم نمیبینه به نظرشما میشه ازتنبلی باشه؟؟؟؟)اما باورکنید همه انچه نوشتید رو خوندم اما جایی هم نوشته شده بود آرد اضافه کنید تا درست شه شاید این منو به شک انداخت چون منم اینکارو کردم اما بازهم همین مقدارهم زیاد بوده انگاری...به هرصورت دوباره میخونم و دوباره در اولین فرصت درستش میکنم با دقت بیشتر و بعد شمارودرجریان میذارم .
مرسی از شما که وقت میذارید و محبتتان رو میشه در سطرسطر نوشته هاتون احساس کرد
دوستدارشما    مهدیه
 

 خواهش می کنم مهدیه جان.

نه عزیزم تنبلی نیست. من اگر می نویسم قسمت کامنت ها رو مطالعه کنید و یا یک جوابی در قسمت کامنت ها هست، فقط و فقط برای اینه که دوستان بتونن زودتر و مستقل تر به جواب سوالهاشون برسن.

ببینید این تجربه خود من بوده با این خمیر که در قسمت کامنت ها هم هست:


تا روز بعدش هم خوب پف کرد. برای کار، خمیر من خیلی چسبناک بود و اون
انسجامی که خمیر شف داشت رو نداشت، به همین خاطر من یواش یواش آرد اضافه
کردم، ولی کم تا حدی که به نظر خودم خوب شد. بعد دیگه مثل دستور.
وقتی توی سینی فر بود و روش سلفون کشیده بودم هم خوب پف کرد. ولی بعد که چک کردم دیدم به سلفون چسبیده بد جور!!
دوباره بهشون فرم دادم و این دفعه دیگه بدون سلفون و با یک پارچه آشپزخانه گذاشتم استراحت کنه که دیگه نچسبید.
بعد بقیه مراحل.

تجربه دوم:

این دفعه همونطوری که قبلا پیشنهاد داده بودم عمل کردم. یعنی اول با یک
لیوان آب شروع کردم و همون 1 لیوان رو هم کم کم به آرد اضافه کردم. همون یک
لیوان کافی بود و من خمیر رو با عکس خمیر انتهایی شف، قبل از مرحله
استراحت، مقایسه کردم
و بیشتر از اون آب اضافه نکردم.

نکته دیگرش
این بود که من این دفعه خمیر رو توی ظرف مخصوص خمیری که دارم گذاشتم. این
ظرف شکل لگن هست!!! البته از جنس سفال، ارتفاعش حدود یک وجبه. یعنی خمیر
موقع استراحت و پف کردن، هی از بالا فشار بهش وارد نمی شه و می تونه به
هنگام پف کردن به اطراف هم بره. من حس کردم خمیرم نسبت به دفعه های قبلی
حتی پفش بیشتر شده بود، چون احتمالا جاش خوب بوده!!

خمیر نهایی مثل
خمیر شف شده بود یعنی همون انسجام رو داشت و موقع کار هم اصلا نمی چسبید و
باگتها هم از نظر مزه ای و تردی با باگتهای دفعه قبل تفاوتی نداشتن.

---------------------------

این اضافه کردن آردی که شما می فرمائید مربوط به زمان قبل از استراحت خمیره. اگر بعدش به خمیر ارد اضافه کنید، دیگه اون ارد بیچاره فرصت رشد و نمو رو نداره و مثل این می مونه که شما آرد رو با اب قاطی کنید بذارید توی فر، خب مثل سنگ می شه دیگه بیچاره. به همین خاطره که گفتم با عکس خمیر شف مقایسه کنید. جنس آردتون رو هم به نظر من عوض کنید.

از اینهمه وقتی که برام گذاشتی ممنونم
دوستان شف مثل خودش یک دونه اند
دوستانی مانند شما باعث افتخارند
(همین محبتتونه که ادم دوست داره سوالو بهونه کنه و با شما حرف بزنه و از صحبتاتون لذت ببره)
مرسیییییییییییییییییییی

طیبه جان یه سوال داشتم.من در منطقه مرطوبی زندگی‌ می‌کنم که همه چی‌ زود نم میکش.اگه مثلا یه بیسکویت یا آجیل درش باز بمونه کارش تمومه.اما تنها چیزی که خشک می‌شه نون هست.عین سنگ می‌شه و باید ریخت دور.هر نانی خریدم همینطور بوده.نون چه ویژگی‌ داره که بر عکس عمل میکنه؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...