2011/02/10

كيك چوبي عشقولانه


قبلا چند مدل کیک چوبی به شکل های مختلف فانتزی درست کردم. اینبار یه مدل بیسیکش رو درست میکنیم که در عین سادگی نمای بسیار زیبایی داره و ایندفعه واسه کاورش از شکلات ساده استفاده میکنیم که امیدوارم دیگه با مشکل روبرو نشید!




برای شروع مثل همیشه به کیک نیاز داريم که همینطور که قبلا گفتم اصلا مهم نیست چه کیکی باشه حتی میتونید کیک آماده بخرید. اما رسپی این کیک شکلاتی رو جلسه بعد با هم خواهیم دید. چون قراره واسه روز شكلات این کیک پاپها رو درست کنیم بهتره از کیک شکلاتی استفاده کنید. کافیه کیک رو با چنگال خورد کنید.





برای ساده شدن کار اینبار از سس شکلات هرشیز استفاده کردم ولی شما میتونید از هرکدوم از گزینه های قبلی که ذکر شد (مثلا پودینگ شکلاتی) استفاده کنید. یک نکته رو لازمه تذکر بدم... این کیک شکلاتی همینطور که جلسه بعد خواهید دید به دلیل داشتن 4/3 لیوان پودر کاکائو، از یه ته مزه تلخی برخورداره که چون این سس شکلاتی هرشیز هم ته مزه تلخی داره حتما حواستون باشه که دارید واسه کی سروش میکنید. هرکسی این طعم شکلاتی تلخ رو نمیپسنده (مخصوصا بچه ها)، پس بهتره این رو مد نظر داشته باشید.




من برای این سه لیوان خورده کیک دو قاشق غذاخوری سس هرشیز استفاده کردم. خواهید دید که این کیک شکلاتی من بسیار مرطوبه و بافت خاصی داره پس حتما میزان سس رو با میزان رطوبت کیکتون تنظیم کنید. زیاد هم سس استفاده نکنید (هرچي كمتر بهتر) همین که خمیری شد کفایت میکنه مهم نیست که روی سطح کار ترک ببینید. اگه خمير كيك شل شه بعدا کیکها از چوبها جدا خواهند شد.





از مخلوط کیک به میزان دلخواه برداشته و به شکل توپ درشون میاریم. سایز توپها دست خودتونه. با این میزان من 20 تا توپ کیک-شکلاتی درست کردم. حالا واسه چند دقیقه ای توی فریزر میذاریمشون (حتما روی کاغذ روغنی باشن)





به دلیل اینکه کیک و سس هر دو کم شیرین هستن من واسه کاور دیگه شکلات تلخ کار نکردم ( البته اگه قرار بود واسه خودم درستش کنم حتما کاورش رو هم شکلات تلخ میزدم که دزش بره بالاتر!) و از شکلات نیمه تلخ استفاده کردم. اگه دارید واسه بچه ها درستش میکنید شکلات شیری گزینه خوبیه






شکلات رو خورد کرده ، توی ظرف کوچیک و عمیق ریخته و میذاریمش توی مایکروفر و هر 10 ثانیه همش میزنیم تا زمانی که کاملا ذوب شه. از کنارش تکون نخورید که نسوزونیدش. من مخصوصا به خاطر اینکه خیلی هاتون توی رقیق کردن شکلات با کره یا روغن مشکل دارید، اینبار شکلات رو رقیق هم نکردم که ببینید بدونش هم میشه سطح کیک چوبی رو تمیز و صیقلی از آب درآورد.




من واسه چوبهاش از سیخ کباب سایز بزرگ استفاده کرده و هر سیخ رو نصف کردم که کوتاه شه



چوب رو يك سانت توی شکلات مذاب فرو میبریم




و تا وسط توپ کیکیمون فرو میبریم





به همین ترتیب همه رو درست میکنیم

به دلیل خنک بودن توپها، شکلات سریع میبنده و چوبها به توپها میچسبن و دیگه جدا نخواهند شد




حالا نوبت به کاور کردن میرسه... کیک چوبی رو برداشته و آروم توی ظرف شکلات فرو میبریم تا کامل کاور شه





بدون چرخوندن بیرونش میاریم و ... حالا یک کیک چوبی با کاور شکلاتی صاف و صیقلی و یکنواخت و تمیز داریم. چند نکته رو مجددا تکرار میکنم چون دیدم باهاش مشکل داشتید... اول اینکه کیکتون باید سرد باشه. بعد اینکه ظرف شکلاتتون عمیق باشه. شکلات خیلی داغ نباشه. سرد هم نشده باشه. کیک چوبی رو توی شکلات نچرخونید وگرنه سطحش بد فرم میشه. اگه کیکتون بیش از اندازه سرد باشه بعد از مدتی که کاورش سفت شد، روی شکلات ترک میخوره. اینا همه با تجربه کم کم حل خواهد شد. اگه نتیجه کاراتون اوایلش زیاد خوب نشد زیاد خودتون رو ناراحت نکنید. کم کم درست میشه. و نکته آخر اینکه دمای کیکهای چوبی بعد از مدتی باعث میشه شکلات زیادی سرد شه و کمی ببنده ، پس وقتی اینطور شد یه 5 ثانیه ای بذاریدش توی مایکروفر تا گرم شه و به كارتون ادامه بديد





کیک ها رو اینقدر روی سطح ظرف شکلات نگه میداریم تا شکلات اضافی ازش بچکه... سریع یه دونه "جامبو هارت ویلتون" روش میذاریم که تا شکلات نبسته، بهش بچسبه. اگه نتونستید با سرعت عمل کار کنید... کافیه با نوک خلال دندون کمی شکلات به پشت قلب بزنید و به کیک بچسبونیدش.





کیکها رو روی کاغذ روغنی میذاریم تا سفت شن. اون میزان شکلاتی که پایین کیک جمع میشه باعث خواهد شد که کیک سر جاش بایسته.





اگر از این ترافلها ندارید از اسمارتیز قلبی استفاده کنید یا اینکه با فوندانت قلب درست کنید یا با رویال آیسینگ قرمز روی کاغذ روغنی قلب بکشید و بذارید خشک شه و تبدیل به همین ترافلها شه. یا با شکلات قرمز روش قلب بکشید. یا با شکلات توت فرنگی قلب درست کنید. یا توپهای ترافلی کوچولو رو به شکل قلب روی کیک ها بچینید (عین روشی که برای تزئین کلاه دلقکها انجام دادم) . خلاصه گزینه زیاده ... و یا اینکه اصلا ساده سروش کنید. کافیه روی چوبها ، سه-چهار سانتی کیک ها ، روبان قرمز بپیچید و پاپیون بزنید و حسابی خوشگلش میکنه.



شکلات به دلیل سرد بودن کیکها در عرض 5 ثانیه سفت میشه و سطح کار کاملا صاف و تمیز از آب درمیاد.





وقتی که گازش میزنیم یه کاور سفت ولی نازک شکلاتی داریم با یه بافت کیکی که همینطور که گفتم نباید زیادی سس استفاده کنیم که خمیری نشه. اینطوری هم خوشگلتره هم خوشمزه تر... هم کیکتون از چوب جدا نمیشه.




این مدل کیکهای چوبی واسه سرو توی مهمونی ها بسیار مناسبن و میز رو شیک میکنه.




هنگام چیدن توی ظرف بهتره کف ظرف رو کاغذ روغنی ساده یا رنگی بندازیم. اگه دارید از کاغذ کادوی رنگی ساده استفاده میکنید حواستون باشه که ممکنه بهش کمی بچسبه يا روغن پس بده پس بهتره از نوع روغنیش استفاده کنید یا اینکه روی کاغذ کادو رو با پلاستیک بپوشونید.





من از زر ورق قرمز استفاده کردم که به راحتی توی همه نوشت افزاری ها میتونید پیداش کنید








شاید کار به نظرتون ساده بیاد ولی تازه منی كه تجربه کار هم دارم و سریع عمل میکنم تقریبا دو ساعتی گرفتار درست کردن این کیک چوبی ها بودم. پس حتما زمان رو از قبل در نظر بگیرید که با کمبود وقت مواجه نشید. اگه قراره همون روز سروش کنید بهتره توی یخچال نذاریدش چون میدونید که شکلات بو جذب میکنه! در غیر این صورت حتما از ظرف در بسته استفاده کنید. نکته دیگه اینکه کیک رو از روز قبل بپزید... و من هیچوقت کیکها رو توی یخچال نمیذارم چون رطوبتشون گرفته میشه و خشک میشن. الان که هوا سرده توی ظرف در بسته بیرون از یخچال نگهداری کنید که کیکها تازه تر بمونن. اگر هم تابستونه و مجبورید بذاریدشون توی یخچال که دیگه باید از سس بیشتری واسه خمیر کردنش استفاده کنید.

موفق باشید

55 comments:

من اول

خیلی‌ خیلی‌ نازه. دستت درد نکنه. حتما خیلی‌ هم خوشمزه بوده نه. گرچه یه گاز بیشتر ازش نخوردی(چشمک)

سلام خانمی
دستت درد نکنه خیلی خوشگله
راستی اندازه ای که شما با لیوان می گویید لیوانها متفاوت هستند میشه یکبار توی عکسها سایز لیوانتون را ببینیم.مرسی

سلام طیبه خوب و نازنینم
وای چقدر قلب قرمز شیکش کرده
مثل همیشه فوق العاده و مثل همیشه دوستت دارم
شاد باشی

@monir
منیر جان طیبه جون در پستهای قبلی در پاسخ کامنتها گفتن منظورشون از لیوان همون پیمانه های استاندارده
موفق باشین

@ Monire

با تشکر از بهاره جون،

لطف کنید به لینک پست کلاه دلقک بوقی که براتون می ذارم مراجعه کنید و شماره 7 نوشته های من در قسمت کامنتها رو بخونید.

منظور شف از لیوان، پیمانه هست و یا کاپ.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

مقش شب:

پنه آل اربیتا:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1poAqh7CYFTremrHQfF5r3GHOJbAwOh76o9gwJEMJNenqy9AVIzuvupzfVEz3WU9EVd6BPT-o0RgBuvUsUYGLjMJKiHvDkTqzM/%D9%BE%D9%86%D9%87%20%D8%A2%D9%84%20%D8%A7%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%D8%A7.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/11/blog-post_28.html

از بهاره جون و مروارید جون ممنونم
راستی مروارید جان شما کجا هستی ظرف پنه آل اربیتا خیلی قشنگه از کجا گرفتی سرویس هست

مقش شب: بلاسم کوکی
اول از همه مرسی از شف جونم با این همه رسپی خوشمزه
دوم اینکه من هرچی گشتم هرشیز کیس پیدا نکردم :(
بناچار بدون شکلا درست کردم، البته کمی هم ذوق در کردم از خودم و کنجدی هم درستیدم
ایناهاش:
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/IMG%5E_0503.JPG

یه سوال:
اگه بخوام بدون چوب درست کنم چه جوری باید کاورش کرد؟

شف جونم سلام به روی ماهت . عجیبه که من هنوز باید باید با فیلتر شکن بیام توی کارگاه !!!! نمیدونم چرا؟ مهم نیست من اگر سخت تر از اینم بشه بازم میام . خلاصه که بسوزه پدر عشق و عاشقی :P
شف جونم یه سوال به جای شکلات هرشیز میشه شکلات صبحانه استفاده کرد؟ یا مثلا نوتلا رو کمی شل کرد و از اون استفاده کرد؟
ممنون از همه زحماتت

سلام طیبه جون من تازه به سایتت وارد شدم بادیدن هنرت به اشپزی علاقه مند شدم به نظرت میتونم؟

@ پريس:
بله طعمش خوب ميشه. البته حتما بايد از كيك خوشمزه توش استفاده كنيم
@ ضحي:
اون اسمش هست "كيك بال" به روش ترافل درست ميشه و خيلي هم معروفه و توي مهموني ها سرو ميشه. كافيه توپها رو توي شكلات بندازيم و بعد با چنگال يا دوتا خلال دندون بزنيم زيرش رو بيرونش بياريم. وقتي شكلات اضافيش چكيد ميذاريم روي كاغذ روغني و تزئين ميكنيم
@ پوپولي:
چرا كه نه
فقط كم كم بريز كه يه وقت خميري نشه. يعني بعدا كه گاز ميزنيم بافت كيكي داشته باشه
@ فريده:
با تلاش همه چيز شدنيه
موفق باشيد

salam.man taze ba vebloge shoma ashna shodam vali tuye in modate kotah daeman sar mizanam va kheili lezat mibaram ham kheili ba salighe hastin ham kheili daghigh hame chizo tozih midin.kheili azatun mamnunam.movafagh bashin

بازم ممنون از اين همه زيبايي كه در شكل و صد البته طعم و تشكر از زحماتت. شما نميخواي واسه خودت تبليغ كني؟!البته از خودت مطمئني ولي با اجازت واسه دوستاني كه در جريان موضوع نيستند ميگم كه به لينك زير مراجعه كنيد و به وبلاگ شف عزيزمون راي بديد تا حالا هم راي خوبي دادن دوستان
http://persianweblog.ir/Topblogs/Zanan.aspx

طیبه جون یه فکری کن وبت از فیلتر در بیاد من چند روز بود همینطور خمار وبلاگت بودم تا امروز تونستم با فیلتر شکن بیام
راستی بهت تبریک میگم به خاطر رای زیادی که توی مسابقه آوردی خودم تاحالا دو بار بهت رای دادم
:X
انصافا میگم بهترینی عکسای خوشگلی هم که میگیری حرف نداره

آهان اصلا اومده بودم ازت یه خواهش بکنم یادم رفت!
من هرسال شیرینی عید رو خودم درست میکنم
میشه لطفا چند تا دستور خوب و ساده برا شیرینی عید بزاری؟
راستش از شیرینی های تکراری خسته شدم میخوام یه چیزی باشه که تک باشه و خوشمزه
مرسی

HAPPY VALENTINE
راستي شف عزيز و دوستاي خوبم پيشاپيش ولنتاينتون مبارك باشه

@ monire

چشماتون قشنگ می بینه. ظرفها از ایران رسیدن. منظورتون رو از سرویس نمی فهمم. اینها 6 تا پلوخوری، خورشت خوری، کاسه ماست، کاسه بزرگ، دیس، لیوان، پارچ، چای خوری بود.

@Morvarid
مبارکتون باشه عزیزم منظورم از سرویس همون توضیح خودتون بود یعنی اینکه چند تکه هست یا اینکه ظرف تک هست که شما لطف کردید توضیح دادید. مرسی عزیزم شما ایران نیستید درسته

@ monire

ممنون.

راستی یادم رفت بگم 6 تا هم پیشدستی داره!!

من ایران نیستم.

salam tayebe jo0n jat khali doros kardam az 13ta 7 tash khob shod nemido0nam chera to0paye keykam baziash to shokolate mozab ke mizashtam az ham mipashid :((

@ geologist:
نظر لطفتونه. من هدفم اینه که بعد از مرگم یه خدا بیامرزی گیرم بیاد. اول و آخر زیاد مهم نیست
@ ایراندخت:
از دست من کاری بر نمیاد
راستش یه چیزایی درست کردم که به نوبت پستشون میکنم. ایشالا که به دردتون بخوره
@ فریده:
یعنی از چوب میافتادن یا از حالت توپی خارج میشدن؟
در حالت اول... فراستینگش زیاد بوده
در حالت دوم... فراستینگش کم بوده

شاید هم چوب رو کم فرو برده بودید. البته اگه تجربه اول بوده که اصلا نا امید نشید. اینا اونقدرها هم ساده نیستن. با تجربه درست میشه ایشالا

This comment has been removed by the author.

فراستینگ یعنی چه؟ :D
تا چوب فرو می کردم یکم از هم باز می شد
وقتی که تو شکلات مذاب فرو می کردم پوکید سعی می کنم عکس شو بذارم اما واقعا خوشمزه شد
http://cid-9d18a238afadaa08.photos.live.com/browse.aspx/Hand%20work

فراستینگ یعنی چه؟ :D
تا چوب فرو می کردم یکم از هم باز می شد
وقتی که تو شکلات مذاب فرو می کردم پوکید سعی می کنم عکس شو بذارم .اما واقعا خوشمزه شد

http://cid-9d18a238afadaa08.photos.live.com/browse.aspx/Hand%20work

salam azizam manzo0reto az ferastingh motevaje nashodam ama in natije karam bo0d khoshhal misham dalile shekanandeghiye to0pakaro bedo0nam
http://cid-9d18a238afadaa08.photos.live.com/self.aspx/Hand%20work/IMG%5E_0173.JPG

بله بله دقيقا از عكسها متوجه شدم جريان چي بوده

خب... اينجا فراستينگش كمه. يعني اگه از سس يا پودينگ يا باتركريم استفاده ميكنيم... حتما بايد بيشتر از ايني باشه كه شما استفاده كرديد
يعني نبايد تركهاي به اين بزرگي روي سطح كار ببينيم
ميزانش بسته به جنس كيك داره پس با تجربه دستمون مياد چيكار كنيم
فقط بهتره ترك روي سطح كار نبينيم
اما به هيچ وجه خميري هم نشه چون بعد از مدتي از چوب جدا ميشه
پس شما بايد حتما ميزان فراستينگ رو بيشتر كنيد كه ديكه سطح توپها كاملا صاف و يكدست ديده شه
اينطوري بعد از كاور شدن شيك تر ديده ميشه

نكته بعدي... تا اونجايي كه من از عكسها متوجه شدم ... شكلات بايد بيشتر حرارت ميديد. يعني بهتر ذوب ميشد چون من هنوز نقاطي روي كيكتون ميبينم كه نشون ميده شكلات كامل ذوب نشده بوده
اين رو هم انجام بديد ديگه سطح توپها كاملا صاف و تميز ميشه

بايد بگم كه واسه بار اول عالي بوده. جدي ميگم. كار ساده اي نيست و به نظر من كيك پاپها خيلي خوب شدن و قلبهاي روش هم بهش مياد
و مطمئنم با تجربه حتما كارهاتون بهتر و بهتر خواهند بود
موفق باشيد

مرسی از راهنماییت بابت نا صاف بودن سطح باید بگم چون اولین توپ تو شکلات مایع خورد شد واسه همین این شکلی شده. من 4قاشق هرشیز زدم باید بیشتر می زدم؟
من کلا اولین باری بود که ازین کارا کردم و واقعا خستم کرد

شف جون بذار اول هزارتا ماشالا بهت بگم که انقد تمیز کار میکنی‌ و انقد حوصله داری. و صد البته مافوق حرفه‌ای عمل میکنی‌

دوم اینکه این کیک من خیلی‌ بیریخته خیلی‌... من صرفا چون خیلی‌ خوشمزه بود عکسشو میذارم و الا به لحاظ قیافه صفر هم نمیدم به خودم. درسته امروز در چشم به هم زدنی‌ تموم شد و خیلی‌ تعریف شنیدم ولی‌ هر کی‌ اصل کارو ببیینه به من هیچ نمره‌ای نمیده

امروز ۲ساعت پای اجاق بودم. تمام مدت شکلات روی بخار آب بود مو به مو هم دستورات رو اجرا کردم ولی‌ بازم سطحش صاف و تمیز نشد. بماند که هر چی‌ شکلات تو خونه داشتم ذوب کردم تو یه کاسه خیلی‌ کوچیک بازم وقتی‌ کیکا رو میزدم تو شکلات سرش بیرون از شکلات بود!!

یکی‌ از شکلات‌ها هم جنسش طوری بود که بعد از ۲ساعت هنوز هم کامل آب نشده بود که باز کارمو سخت تر کرده بود!

الان که عکس خودم و عکس اصلی‌ رو به آقای شوهر نشون دادم در کمال ادب(یا بی‌ ادبی‌)!! به کار من خندید

ولی‌ قلبا خیلی‌ خوشگلن. مثل پارچه مخملی میمونن. واقعا مرسی‌ از این همه لطف

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/v.day.JPG#resId/2172BC176E9E469F!639

مشخصه که تموم دست و بالم شکلاتی بوده. کل چوبام شکلاتی شدن .تازه تمیزشون کردم بازم شکلاتین
~x(

@ فريده:
آره بايد بيشتر ميريختيد چون رطوبت كيكها با هم يكي نيست
بله حوصله زيادي ميخواد و وقت گيره

@ پريس:
نه پريس جون خيلي عاليه واسه دست اول
آخه كار كردن با شكلات سخته
بله شكلات زيادي لازمه (و بايد تلاش خودمون رو بكنيم كه پس از اتمام كار همه شكلاتهاي باقي مونده رو نخوريم! خودمو ميگم!!!) توي رمكين ها ميريختيش! سايزش مناسب اين كاره
بعد از تموم شدن كار هم ميشه شكلاتها رو ريخت توي زيپ لاك واسه استفاده هاي ديگه
بله ذوب كردن شكلات دردسر داره و كمي طول ميكشه و بايد دقت كنيم كه يه وقت هم نسوزه

در باب تميز در اومدن سطح كار... بايد فقط يك بار كيك رو توي شكلات بزنيم و نچرخونيم وگرنه صاف در نمياد
و اگه شكلات بر اثر دماي كيك سرد شد بايد دوباره گرمش كنيم تا روان شه. و البته كمك ميشه اگه شكلات رو رقيق كنيم ولي بديش به اينه كه باز اونم تجربه ميخواد و قلق داره

خلاصه با اين همه سختي كار بازم خيلي خوب درشون آوردي و مطمئن باش همه چيز با تجربه عالي خواهد شد

دليلش رو هم خودت گفتي كه كمبود شكلات بوده پس به خودت اميدوار باش
با اين وجود به نظر من كه خوب شده
راستي اين رو هم بگم... من توي اينترنت زياد از اين مدل ديدم كه مجلسي كار كردن و دقيقا هم همين مدلي شده بوده و اصلا هم كسي ايراد نگرفته. پس لزومي نداره كه اونقدرها هم سطح كار تميز دربياد
يعني هميني كه انجام دادي درسته

سلام شف عزیزم . من بیچاره طفلکی مدتیه که فقط از فیلتر شکن استفاده می کنم و حتی کامنت گذاشتن هم امکان پذیر نبود!!! شدم مثل آدمای لال .
~x(
خلاصه مثل اینکه میخوام موفق بشم
اینم لینک کیک چوبیام که مدتیه درست کردم اما امکان ارسال نداشتم.
http://cid-c642efab4d581d9a.photos.live.com/self.aspx/delicious%20album/DSC02521.JPG
توی خونه ما اسمشو گذاشتن قمبول براوونی چون طعمش کاملا مثل کیک های براوونی توی بازار شده بود.
خلاصه دستت بازم درد نکنه عزیز ترین شف دنیا
:X

@پوپولی

چقدر عالی‌ شدن. من که نتونستم انقد صاف تمیز دارشون بیارم. آفرین

پوپولي جون واقعا حظ كردم. خيلي بانمك شدن. چون ميدونم درست كردنش سخته بايد بگم دست مريزاد. چون خيلي شيك و خوشگل شدن. و خوشحالم كه ميگي طعمش خوب بوده. بازم ميگم احسنت

شف عزیزم دست شما درد نکنه که اینقدر باحوصله و عشق به ما تازه کارها یاد میدید که چکار کنیم .و اگر هزار بار هم تشکر کنیم بازم پیش مهربونیات کمه
یادتونه اون کیک شکلاتی رو که گفتم درست کردم و مزه اش رو هیچ کس دوست نداشت؟ اون کیک رو خرد کردم و اینا رو باهاش درست کردم .
:-*اینم یه بوس گنده مال شف طلایی ما
@Paris joon: دوست خوبم شما نظرلطفتون هست مال شما هم خوشگل شده بود و به قول طیبه جون شیرینی خونگی شاید به خوشگلیه مدل تجاریش نشه اما مهم عشقیه که توش وجود داره و ما تازه کارها هم خلاصه شاید یه روز اوستا شدیم .

مقش شب:

http://public.blu.livefilestore.com/y1pupRYqlYr3rHvlgpaccDvTjUkP173rMALA_BwTOq4qDfMwm6ySeuNJ4ZkkEraAQrT2rAnuj4w0YHNx8PE8zyfEA/%DA%A9%DB%8C%DA%A9%20%DA%86%D9%88%D8%A8%DB%8C%20%D9%88%DB%8C-%D8%AF%DB%8C.JPG?psid=1

مروارید کیک چوبی درست می کند.
از اونجایی که من صبر و حوصله زیادی ندارم، هیچ وقت فکر نمی کردم بتونم کیک چوبی درست کنم.

بعد از این که کاپ کیک شکلاتی بدون شکلات رو درست کردم، روز بعدش به ذهنم رسید که این کیک چوبی ها رو درست کنم، این قضیه بر می گرده به چند روز پیش، بعد که عکس های پوپولی جون رو دیدم، دیگه روم نشد کار خودم رو بذارم!!

بعد از تصمیمم، به جای این که مثل یه بچه خوب برم مبحث کیک های چوبی رو بخونم، شروع به کار کردم و این اولین اشتباه من بود، شما یه موقع از این اشتباهها نکنید ها!!
تجربه من می گه بهتره این کاپ کیک رو برای کیک چوبی استفاده نکنیم به خاطر بافت مرطوبی که داره و یا اگه خواستیم ازش استفاده کنیم توی بلند مخلوط کنیم. من در کل فکر می کنم بهتر باشه برای همه کیک چوبی ها برای مخلوط کردن کیک از بلندر استفاده کنیم که خمیر کاملا یکدست بشه. من مرتب خمیرم رو با عکس شف مقایسه می کردم و فکر کنم خیلی بیشتر از 2 قاشق غذا خوری برای یکی و نصفی کاپ کیک استفاده کردم!!!

برای حمام شکلات از یک فنجون قهوه خوری استفاده کردم، اول 80 گرم شکلات رو آب کردم، ارتفاع کیکها رو از بیرون فنجون با سطح شکلات چک کردم دیدم هنوز کمه، 20 گرم دیگه هم ریختم توش و وقتی که کیک ها رو زدم توی فنجون دیدم بالای کیکها کاور نمی شه، یعنی یک چیزی حدود شاید 5 میلی متر!

قیافه من اون موقع خیلی دیدنی بود. شف هم گفته بودن نچرخونید،

من فکر می کنم اولین چیزی که همه باید بدونن قبل از درست کردم این کیک ها اینه که باید شکلات زیادی رو آب کنن و یا این که شکلات زیادی دم دستشون باشه. دوم این که فنجون قهوه خوری گزینه خیلی خوبی برای حمام شکلات هست چون ارتفاع داره و حجم زیادی هم نداره.
نکته دیگه ای که من بهش رسیدم اینه که شکلات رو که آب می کنیم باید دقت کنیم که فقط ذوب شدن شکلات کافی نیست و باید حالت خیلی روانی پیدا کنه.
توی عکس من می تونید ببینید که پایین شکلات ها کلی شکلات جمع شده، مثلا شکلات دومی. در صورتی که من به حد کافی گذاشتم شکلات اضافی اش بریزه.

من که نه قلب داشتم و نه چیزی. ولی روی یکی اش مروارید خوراکی چسبوندم.

و امــــــــــــــــــــا در مورد مزه اش باید بگم که خیلی خوشمزه است، من از شکلات تلخ برای کاورش استفاده کردم، دیگه شده بود آخر تلخ!!

تجربه جالبی بود.

دست شف درد نکنه.

یه چیز دیگه،

در شکلات سومی و چهارمی می بینید که کاورش یک دست نیست. اینجا من سعی کردم با قاشق از بالای کمی شکلات آب شده روی اون قسمتی از کاپ کیک بریزم که کاور نشده بود و می بینید که چه نتیجه ای داشت. پس شما لطفا این کار رو نکنید!!

مروارید جون شما دقیقا به مواردی برخوردین که من هم بهشون دچار شدم راستش من اگه اول کار پوپولی جان رو دیده بودم هیچوقت عکس نمیذاشتم واینکه من هم برای ۳لیوان پودر کیک حدود ۴ قاشق و نیم سٔس شکلات استفاده کردم من هم مثلا از اول چک کرده بودم ارتفاع مناسبه یا نه و بعد سر کیکام بیرون بود پس من هم مجبور شدم با قاشق....

من یه عالمه شکلات آب کردم و جالب اینکه حتا یک ثانیه از رو بخار آب برشون نداشتم ولی‌ بازم روان نشده بودن

ولی‌ میدونید آخر سر از چی‌ میسوختم ؟ از اینکه قلبامو بیخودی حروم اون زشتا کردم آخه یادگاری بودن. خیلی‌ هم دوسشون دارم. میدونین که اینجا چیزایی که ایران راحت پیدا میشه رو راحت نمی‌شه یافت کرد

ولی‌ بازم خوبه. دستتون درد نکنه. راستی‌ من اومدم تو دو تا از کیکام چوب بستنی فرو کردم هر دو ترک عمیق در حد شکستن خوردن واسه همین از سیخ چوبی استفاده کردم. بعد خواهرم میگفت این چوب بستنی ها خشکلترن

@مروارید جون و پریس جون
هر دوی شما لطف دارید . بابا دیگه دارید خجالتم میدید اینقدر ها هم دیگه خوب نیست که شما میگید منم خراب کاری داشتم اما اون گوشه کنارا قایمشون کردم
;)
من هم معمولا عکس های بچه های کارگاه رو میبینم و واقعا ازشون لذت می برم مخصوصا کارای مروارید جون که اصولا خیلی خوشگل و باسلیقه درست میشن .
راستش من شکلات رو توی یک قابلمه کوچولو آب کردم بعد قابلمه رو روی کتری کج گذاشتم تا کیک ها رو بتونم توی گودی قابلمه به راحتی حمام بدم . اینجوری شد که کاورش صاف در اومد .
در هر صورت دست شف عزیزمون درد نکنه که این همه اطلاعات مفید رو مو به مو در اختیارمون میزاره .
اما بازم میگم شما هر دوتون لطف داریددوستان عزیزم
:X

تجربيات بسيار جالبي بود. و جالبتر اينه كه بدونيد من خودم بار اولي كه كار كردم همه اينا رو باهاش مواجه شدم. به نظر من كه كار هر سه نفرتون عاليه. و نميدونم چرا از كارتون راضي نيستيد چون اينا بايد همين مدلي باشن كه شما درست كرديد. يعني اصلا لزومي نداره كاملا صاف و صوف باشن و اينكه مرواريد جون دقيقا پايينشون هم بايد همون مدلي شه كه نشيمنگاه پيدا كنه
خلاصه اينو بگم كه عاليه و تجربه موفقيت آميزي بوده

حالا خبر جديد اينكه واسه آخر هفته يه دونه ديگه اش رو گذاشتم پست شه كه دقيقا صحبتهاي مرواريد جون رو توي متن آوردم. در حدي كه وقتي الان داشتم متن مرواريد جون رو ميخوندم گفتم اِه من كه اينا رو نوشتم كه. بعد يادم اومد هنوز پست نشده
:p

راستي مرواريد جون شكلات هرچي درصد خلوصش بيشتر باشه روانتره و كار باهاش راحت تره

@ popoli

ایده کتری ایده بسیار خوبی هست. خیلی خوب میشد اگر همه تجربه هاشون رو بنویسن که کمک بشه به بقیه.

@ Chef

شف جون،

آخه نشیمنگاه داریم تا نشیمنگاه. کیک های من نشیمنگاهشون احتیاج به رژیم داره!!
:D

من از شکلات درصد بالا استفاده کرده بودم. اینجا هوا خوب سرده، شکلات زود سفت می شه، ایده کتری ایده خوبی هست، ولی آدم باید مواظب باشه اوف نشه با بخار آب.

من بدون چوب درست کردم، خییییییییییییییییییییلی عالی بود. من یه ساعته تمومش کردم و بردمش مهمونی :)
حتما بازم درست میکنم، مرسی شف جونم :*
http://cid-047232219e443e4b.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87%20%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%d8%b3%d8%a7%d8%b2%db%8c/%da%a9%db%8c%da%a9%20%da%86%d9%88%d8%a8%db%8c%20%d9%88%db%8c%20%d8%af%db%8c2.JPG
راستی کار با شکلات که اصلا سخت نبود! خیلی ترسیده بودم قبلش

شما چون استاديد كارتون عالي شده و واستون ساده بوده وگرنه اونقدر ها هم ساده نيست
بازم تاكيد ميكنم كه شما حرفه اي هستيد
:D
احسنت داره واقعا

وای تو رو خدا نگید شف جونم، حرفه ای برازنده خودته فقط. اما در عین حال از اظهار لطفت باید تشکر کنم:*

وااااي چقدر ناز شدن
مخصوصا با پروانه ها و اون بشقاب سرو بسيار زيبا كه همه چيز رو زيبا تر كرده
احسنت

سلام طیبه جان این کیک های چوبی به نظر خیلی خوشمزه میاد حتما باید درستشون کنم .موفق باشی. بازم از این رسیپیا برامون بزارین.ممنون

ممنون شف ِ عزیز :X
تنها نکته مشکل دارم این بود
که وقتی توو کاسه کاور میکردم میخواست از سیخ کبابم جدا شه برا همین هم چرخووندم هم شکلات اضافیشو کامل نچکوندم
ولی نکته مثبت و تاریخی زیاد داشت :D
قرار بود تا پس فردا که ولنتاینه رو نمایی نشه ولی دیدم 
در هوایت بی قرارم بــــــــــــــی قرارم روز و شب
برا همین با یه لیوان شیر شیرجه رفتم رووش ;)
.
.
دلم میخواد برای پس فردا دوباره درس کنم
ولی با وزن 70 کیلوم چه کنم؟؟ :|

ممنون شف ِ عزیز :Xتنها نکته مشکل دارم این بود
که وقتی توو کاسه کاور میکردم میخواست از سیخ کبابم جدا شه برا همین هم چرخووندم هم شکلات اضافیشو کامل نچکوندم
ولی نکته مثبت و تاریخی زیاد داشت :D
قرار بود تا پس فردا که ولنتاینه رو نمایی نشه ولی دیدم 
در هوایت بی قرارم بــــــــــــــی قرارم روز و شب
برا همین با یه لیوان شیر شیرجه رفتم رووش ;)
.
.
دلم میخواد برای پس فردا دوباره درس کنم
ولی با وزن 70 کیلوم چه کنم؟؟ :|

اینم از عکس هام که فرستاده نشده بود :)

اينهم از كيك چوبي عشقولانه من. البته به خوشگليه كيكهايه شما نشده ولي ما دوستش داشتيم. ممنون 

 ممنون از لطفتون! به خاطر عجله اي كه داشتم نذاشتم شكلا اضافيش خوب بچكه زيرش نعلبكي درست كرده. دفعه بعد با عجله اينكار را نميكنم. ولي برام جالب بود كه خيلي خوشمزه هستن هميشه فكر ميكردم كيك چوبي از اون دسته خوراكيهاست كه فقط خوشگله و جذاب ولي طعم جالبي هم داشت!

اتفاقا يكي از خوشگليهاش همين نعلبكيه است

بله چون زياد توش فراستينگ نميريزيم خميري نميشه و بافت كيكيش رو داره

سلام.
اگربخوام به جای سس شکلات از شیر یا خامه اسفاده کنم مقادیرش چطور میشه؟

ممنون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...