2011/02/20

الصبيعات


من علاقه زيادي به بيسكويتهاي الجزايري – مراكشي- تونسي دارم. واقعا ناز و بامزه هستن و معمولا هم با مغزها درست میشن و خيلي خوشمزه هستن. قبلا يك مدلش رو درست كردم

اسم عربي اين شيريني هست: "الصبيعات" . به فرانسوي : " Les doigts" و به فارسي ميشه: انگشتان

براي خمير:

كره 200 گرم

پودر قند 4 ق غ
وانيل پودري ربع ق چ
آرد 3 ليوان
گلاب
براي فيلينگ:
آرد بادام 250 گرم
پودر قند 150 گرم
تخم مرغ 2 عدد
وانيل پودري يك هشتم ق چ
براي تزئين:
سفيده تخم مرغ
مرواريد خوراكي




كره بايد به دماي اتاق رسيده باشه. با پودر قند و وانيل و آرد مخلوطش ميكنيم. توي اين مرحله خميري نميشه





پس بايد قاشق قاشق بهش گلاب اضافه كنيم و ورزش بديم تا خمير نرم و لطيفي بدست بياد. توي اضافه كردن گلاب زياده روي نكنيد كه خمير شل نشه چون قراره قالب بزنيم و مهمه كه فرمش رو خوب حفظ كنه

توي سلفون پيچيده و ميذاريم همونجا 30 دقيقه استراحت كنه






بادام ها رو ميتونيد با پوست يا بدون پوست استفاده كنيد. من خودم با پوست كار كردم كه يه تم رنگي تيره داشته باشه و در نهايت زيباتر بشه






بادام ها رو پودر ميكنيم








پودر قند و وانيل و تخم مرغ رو هم اضافه كرده و خميريش ميكنيم. اگه تخم مرغها تون زيادي درشت باشن ممكنه به آرد بادام بيشتري نياز پيدا كنيد. خمير در نهايت كمي به دست ميچسبه ولي نبايد شل باشه چون قراره تيوپي فرم بگيره. پس بهتره تخم مرغها رو دونه دونه اضافه كنيد






من مقداري از خمير (كاور) رو رنگ كردم كه نماي بيسكويتها زيباتر شه. با نوك خلال دندون كمي رنگ بهش بزنيد و زياده روي هم نكنيد. ميخوايم رنگ ملايمي بدست بياد. براي اينكه خمير به طور يكنواخت رنگ شه بايد حسابي ورزش بديد. (توي رسپي اصلي خمير رو رنگ نكرده پس اگه رنگ نداريد غصه نخوريد! ولي زعفرون هم عالي عمل ميكنه)

سطح كار رو آرد پاشيده و خمير رو تا اونجايي كه ميتونيم نازك پهن كرده و بعد با كاتر (سايز متوسط) دِيزي قالب ميزنيم (اگه كاتر دِيزي نداريد ميتونيد از ساير گلها استفاده كنيد)







به همين ترتيب خمير ساده رو هم خيلي نازك پهن ميكنيم. و با كاتر كنگره اي گرد قالب ميزنيم (من از رينگ 7.5 سانتي استفاده كردم)




يه استوانه 7.5*1.5 سانتي از فيلينگ درست كرده و در مركز دايره قرار ميديم








يك سمت خمير كاور رو روي استوانه برميگردونيم


با برس روش كمي سفيده تخم مرغ ميزنيم


سمت ديگه دايره رو قرار ميديم تا بچسبه




روش رو سفيده تخم مرغ ميماليم و يه دونه گل روش قرار ميديم







يه دونه مرواريد خوراكي وسط گل گذاشته و فشار ميديم تا فرو بره





اگه مرواريد خوراكي نداريد اصلا مهم نيست ميتونيد از پسته استفاده كنيد (توي رسپي اصلي از فندق استفاده شده)





به همين ترتيب همه بيسكويتها رو آماده ميكنيم (جالبه كه در رسپي اصلي ميزان فيلينگ اينقدر زياده كه نصفش اضافه مياد. پس من اينجا مقاديري بهتون دادم كه چيزي زياد و كم نياد. البته تقريبيه و بسته به ضخامت و سايز خميرتون ممكنه شما نتيجه ديگه اي بگيريد. ولي اگه با همين مقياسي كه گفتم كار كنيد چيزي اضافه نمياد)






فر رو روي درجه 180 سانتيگراد قرار ميديم و بعد از اينكه خوب گرم شد سيني رو توي فر ميذاريم (نيازي به چرب كردن كاغذ روغني نيست)






مدت زمان پخت 15 دقيقه. براي اينكه كرانچي و ترد شه 20 دقيقه.






با اين مقدار و اندازه تقريبا يه 50 تايي بيسكويت بدست مياد (يه وقت كسي فكر نكنه من 50 تا از اين بيسكويتها درست كردم! من هميشه همه چيز رو نصف ميكنم. درست كردن 50 تا از اينا خارج از حوصله منه!!!)







فيلينگش تا حدي پف ميكنه ولي خميرش اونقدري تغيير سايز نميده. من دوست داشتم تردتر باشه پس گذاشتم بيشتر بمونه. ولي خمير نبايد تغيير رنگ بده پس مواظب باشيد نسوزه








طعمش خيلي خوبه و دليلش هم بادامشه . آقاي شوهر ميگه مزه اش مثل گزه!








بيسكويتش به خاطر داشتن كره حسابي ترده و به خاطر گلاب عطر خاصي داره








فيلينگش يه كراست ترد داره و يه مركز تقريبا نرم















توي رسپي اصلي گفته در نهايت هم روش شربت بريزيد كه هم شيرينترش ميكنه و هم سطحش براق ميشه. ولي من چون قرار بود بسته بنديشون كنم ديگه روش شربت نزدم.















حالا ميتونيد بسته بندي كنيد و به كساني كه خيلي دوستشون داريد هديه بديد! بيسكويتها تا حدي ترد و شكننده هستن پس توي بسته بندي و حمل امكان شكسته شدنشون هم ميره لذا بايد دقت كنيد





كلا واسه روي ميز چيز خيلي شيكيه و طعمش هم به نظر من عاليه.


برگرفته از كتاب " حلويات ايمان رقم 4"


پي.اس. ميلاد بر همگي مبارك!

32 comments:

سلام
خودم اول شدم
خیلی خوشگله دستتون درد نکنه
میلاد بر شما هم مبارک

This comment has been removed by the author.

چه خوبه جای احسانه بودن.... از شف هدیه گرفتن.کاور شده روبان پیچیده شده درون یه جعبه خوشگل

(چشمک)....
خوش به سعادت هر کی‌ خورده
:D
گز؟ نه! خیلی‌ خوشمزه تر از اون

بازم خسته نباشی‌ به خاطر این همه زحمت.زبونم قاصره. خیلی‌ بزرگی‌

تقدیم با عشق

http://sfyyeq.bay.livefilestore.com/y1pfVlO4JO82P0V7bxzFt2qjusJ2SAJl0xzy5ox41Kp96OT-P-1umJSQXfDLOx0jmpG6-QqCxklnG2_iXFteYk4RFLLR3TdQQNH/alsabiat.JPG?psid=1

سلام
میلاد مبارک
بعد قرنی که این ف ی ل ت ر ش ک ن به راه افتاد نتونستم عکسهای شما را ببینم اصلا ولی ندیده می تونم بگم مثل همیشه آب دهن آدمو جاری می کنن راستی .
مروارید خانم اون پست رو راجع به خامه امروز دیدم البته باز هم عکسها رو نتونستم ببینم پس اگه زحمتی نیست میشه آدرس ف ی ل ت ر ش ک ن رو به من ایمیل کنید می دونم خیلی زحمت می دم ولی ممنون می شم اگه شما یا طیبه خانم راهنمایی کنن که من بینوا هم از این عکسها فیضی ببرم
ایمیل من : tzh_1384@yahoo.com

خیلی خیلی شرمنده
البته خودم هم وبلاگی دارم که حتی دیگه به اونجا نمی تونم سربزنم خوب این کامنت ما هم طوماری شد
امیدوارم دفعه بعد بتونم عکسها را ببینم

سلام..
روز شادی داشته باشین در پرتو میلاد رسول

عجب شیرینی خوشمزه ای...
دستت درد نکنه طیبه جون

سلام عزيزم
عيدت مبارك
باز هم ماسالا دال خوشمزه!
البته ايندفعه كمي غليظ شد ولي باز عالي!
http://www.farsiget.com/images/ws3fs8mf08ut2araku6.jpg

سلام طیبه جان
عیدتون مبارک
خیلی بیسکوییتهای نازین ،حسابی دیگه از تو کارگاه بوی عید میاد،شما که همش به ما عیدی میدین
منم یه چیزی بگم ؟منم میگم خوششششششششششش به حال اونایی که از شما هدیه میگیرن،من که اگه جای اونا بودم ان هدیه رو تا همیشه نگه میداشتم
خیلی دوستت دارم و ممنون

khaily khoshgeleh. bayad biaim khonaton bokhorim. baz az oon harfa zadam keh amal nemikonamha.

zandaee khoshgeleh

@ پريس:
پريس جون آدم وقتي با عشق واسه كسي كه دوستش داره كاري انجام ميده حتي يك ذره هم خسته نميشه. شما كه ما رو خيلي بيشتر از اين حرفا شرمنده كرديد و تا آخر عمر مديونيم به خدا
@ آرام:
بله اين دفعه غليظ تر شده و به نظرم غلظتش همونه كه بايد باشه. نوش جان
@ بهاره:
دوستان همه خودشون استاد هستن. آدم دستكار خودش يه چيز ديگه است. تازه ثابت شده كه همه دوستان از من با حوصله و با سليقه تر هستن
@ زن دايي مژگان:
وااااااااااااااااااااي زن دايي شرمنده ميكنيد. ايشالا خونه نو كه رفتيم از خجالتتون در ميايم. من آخر بي معرفتيم به خدا

عزیزم مثل همیشه کارات عالی
فقط یه سئوال مدت نگهداریشو هم بگو اگه بشه برای عید درست کنیم

اگه اصلا بهش هوا نرسه تا عيد كاملا تازه ميمونه
مخصوصا كاورش كه موندگاريش زياده
ولي بيسكويت باداميش بعد از چند روز يه كم از ترديش كم ميشه كه باز هم طعمش رو خراب نميكنه

paris@
وای که چه حس خوبیه دریافت چنین جعبه ای.........
پریس جون دوباره اون حس برام تداعی شد.
طیبه جون واقعاً کم نمی گذارند.
شف عزیز باز هم ممنون

@paris
راستی خانم ممکن است من ایمیلتونو داشته باشم؟
و یا اینکه شما به من میل بزنید
issi_beigi@yahoo.com
ممنون

http://1emqog.blu.livefilestore.com/y1pfMhxXMKehPWaRgJzwTkbFGIVNZRjMArNnuzr5O0NuLAUfGi2Pw0ulv29ojWu-qhACd-S7NgFvynk1p8s_EmhHe3PLsoRYWb3/%D8%A7%D9%84%D8%B5%D8%A8%D9%8A%D8%B9%D8%A7%D8%AA%20-%20%20Les%20doigts.jpg
شیرینی کم دردسری بود. البته من با خمیر اصلیش مشکل داشتم. یعنی وقتی قالب می زدم و می خواستم از سطح جداش کنم خمیر از هم متلاشی می شد، به همین خاطر با کاتر خمیر رو از سطح جدا می کردم. جالب این بود که وقتی از سطح جدا می شد خیلی خوب حالت می گرفت و اصلا ترک نمی خورد. شف جان به نظر شما خمیرم زیادی شل بوده یا زیادی سفت؟
مخصوصا که گلهای روی شیرینی شما خمیده نشدن اصلا اما مال من روی سطح شیرینی خوابیدن.
من با نصف مواد با سایزهای پیشنهادی شما دوازده و نصفی شیرینی به دست آوردم. با این حساب فکر می کنم شما از کل مواد استفاده کرده بودید که
در نهایت بیست و پنج تا شیرینی داشتید، مخصوصا که در عکسی که تخم مرغ ها رو به خمیر دوم اضافه می کنید دو تا تخم مرغ اضافه شده.
در مورد عطرش... باید بگم بی نظیر بودن. تمام مدتی که توی فر بودن بوی هوس انگیزی تمام خونه رو گرفته بود.
و طعمشون هم که کلا جای حرف نداشت اصلا.
بی نظیر بود.
ممنون شف عزیز

به نظر من كه خيلي خوب شده و فرمش رو هم خوب حفظ كرده و از رنگ و فرمش مشخصه كه فيلينگش پف كرده و بيسكويت كاورش هم ترد شده بوده پس همه چيز مرتبه. اينكه گلش روبه پايين فرم گرفته به خاطره سايزشه كه به نظر خودم بهتره از قالب نون نخودچي استفاده كنيم كه گلها فرمشون عوض نشه. ولي اصلا هيچ قسمتيش رو اشتباه انجام ندادي و همه چيز عاليه
بله براي خميرش من گمون ميكنم شما گلاب بيشتري ريختيد. يعني فقط همينكه بشه خميرش كرد كافيه. بقيه اش ديگه با ورز دادن درست ميشه و بعد از اينكه استراحت كرد هم روغن پس مينه و خودش لطيف تر ميشه و با كمي ورز فرم خوبي ميگيره. پس بهتره كه گلاب كمتري بريزيم. و خيلي مفيد خواهد بود اگه سطح كار رو حساااااااااااابي آرد بپاشيم
بله بله من براي فيلينگ كل مواد رو درست كردم ولي كاورش رو نصف كردم

شف جونم سلام میدونید چند وقته نتونستم بیام اینجا آخه فیلتر شکنم فیلتر شده بود میشه لطفا یکی یه فیلتر شکن درست به ایمیل من بفرسته ممنون

email man : memolpink 2005@gmail.com merc
در ضمن آواکادو شیراز هم هست هر وقت خواستید میتونم براتون بفرستم شف جونم
kissss

متاسفانه من خودمم چيز جالبي ندارم كه هميشه جواب بده و قرني يه بار ميتونم كامنت بذارم. شرمنده
ايشالا به زودي مورد حل شه
مرسي از محبتت. فعلا كه پريس جون محبت كردن
چشم حتما آدرس ميگيرم كه بچه ها اومدن اونورا سفارش بدم

سلام استاد
خلاصه این شیرینی خوشگل و خوشمزه رو پختم. عالی بود!!! ممنون
البته به خوبی مال شما نیست قطعاً. اما واسه من تازه کار خوبه
اولش مواد بادامی رو زیاد ریختم...به آخراش که رسید مواد کم اومد. منم فقط بیسکوییت کره‌ایش رو درست کردم که بازم خوب بود
به قول دوستان: چش و چار درآره! :D
اما کمر و پا نمیمونه واسه آدم
اینم مشق شبم که با اعتماد به نفس کاااامل میذارم براتون :P
http://priveb.com/so/cook/shirini-khoshk/aljazayeri7548.jpg
http://priveb.com/so/cook/shirini-khoshk/aljazayer07567.jpg

فرگل

فرگل جون خيلي خيلي خيلي خوب شده. بايدم اعتماد به نفس داشته باشي چون خوشگل شدن. و بهت حق ميدم واقعا خسته ميكنه آدم رو و بايد حوصله به خرج داد وگرنه آخرياش ديگه ناميزون ميشن
آره بيسكويت كاورش تنهايي هم مزه اش خوبه
خيلي خوشگل شدن احسنت

اینم از شیرینی های من :P

البته من خیلی تازه کارم و کلا تا حالا شیرینی درست نکرده بودم :D

http://www.farsiget.com/images/r7z4jlyrxwj5262e990.jpg 1

http://www.farsiget.com/images/bv3psx7i40rqsf6ri9xw.jpg 2

http://www.farsiget.com/images/32m4t26i5xnmn3cgatz0.jpg 3

albate un 1 2 3 ro khodam ezafe kardam una az link jodast baraye baz kardane linkha unaro copy nakonid :)

واقعا جالب شدن شادی جون. اون بته جقه که دیگه حرف نداره !!! خیلی شیک شده
مخصوصا این که فرمودید تجربه زیادی ندارید نشون میده که ذاتا استعدادش رو دارید چون درست کردن اینها کار ساده ای نیست
احسنت

مرسی خانم مهربون هر چی باشه استاد خوبی مثل شما داشتم اینا همه حاصل زحمتهای شماس که با صبر و حوصله برای ما توضیح میدی اونم بدون هیچ چشم داشتی :X

https://skydrive.live.com/#cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21827&sc=photos

به به. من شانس اینو داشتم که ساخته دست شف هنرمند رو بخورم و لذت ببرم . خوشحالم که خودم هم تونستم از پسش بر بیام

اینا واقعا خوشمزه هستن میتونم بگم ابده ال ترین بیسکویت و شیرینی از نظر من همین شیرینی های الجزایری هستن

طیبه جون همین چند روز پیش دو باره ازشون درست کردم و این بار از تنبلی مواد خمیر کره ای رو ریختم تو کاسه استند میکسر !!
کره رو با پدل به خورد ارد دادم بعد هم با دو هوک ورز دادم
خمیرم به نظر از دفعه قبل بهتر میومد ولی موقع پهن کردنش به مشکل بر خوردم چون خمیر شکننده بود به نظر شما گلابش کم بوده یه زیاد
براحتی نمیتونستم از سطح کار بلندش کنم مخصوصا واسه گلها
ولی در نهایت کیفیتش بعد از پخت مثل دفعه قبل بود....

باز هم ممنون گلم

وااااااو! فوق العااااااااده شدن پريس جون! كولاكه. از خودشون هم بهتر كار كردي

والا پريس جون اينا خودشون معمولا از پاستا ماشين براي پهن كردن خمير استفاده ميكنن. مفهومش اينه كه خمير بايد سفت باشه نه لطيف
بله گلاب و آردش كه بيشتر باشه ديگه اون مشكل پيش نمياد
الان كه من ميبينم كه نتيجه كار عالي بوده اما خوب حتما اذيتت كرده
متاسفانه به خاطر جنس آرد اين جور بيسكويتها با تجربه و چشمي بهتر جواب ميده

بازم ميگم كه كولاكه

عزیزم اینها همان شیرینی های مغربی معروف هستند؟

بله مغرب يا مراكش
و همينطور الجزاير اين مدل شيرينيهاي سنتي رو دارن

سلام شف جووونم
ببخشید ازین سوالات زشت زشت میپرسم.
امیدوارم به خاطر این سوالم ازم ناامید نشی :-(
میخواستم بدونم میشه جای کره از روغن جامد استفاذه کرد؟
مرسی بهتربینممممممم

مرسی حالا همه عکسها دیده میشه

سلام طیبه جون من این شیرینی رو درست کردم ولی مواد داخلش اومد بیرون و خیلی بد شد .میخواستم ایراد کارم رو بدونم خوشحال میشم جواب بدی.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...