2011/02/27

بيسكويت كره اي با استفاده از دستگاه كوكي پرس



با دستگاه "كوكي پرس" ميشه بيسكويتهاي متنوعي درست كرد. كافيه طرز كار باهاش رو بلد باشيد بقيه اش ديگه ساده است.


كره 100 گرم


پودر قند دو سوم ليوان


وانيل پودري يك هشتم ق چ


زرده تخم مرغ 3 عدد


آرد 2 ليوان








كره و پودر قند رو خوب هم ميزنيم. (كره بايد نرم ولي سرد باشه)


زرده ها و وانيل رو اضافه ميكنيم (سفيده هاش رو فريز ميكنيم)




و خيلي خوب هم ميزنيم






آرد رو توش الك ميكنيم و با دست خميريش ميكنيم . بهتره با يك ليوان آرد شروع كنيد چون جنس آردها فرق ميكنه و ما بايد خمير نرم و لطيفي داشته باشيم. خميرمون نبايد به دست بچسبه ولي نبايد هم زيادي سفت باشه وگرنه نميشه قالبش زد. پس آرد رو كم كم اضافه كنيد. اگه زيادي آرد ريختيد و خرابش كرديد بعد مجبوريد بهش كره اضافه كنيد و خيلي واستون سخت ميشه


به هيچ عنوان ورز نديد. و توجه داشته باشيد كه هر چه نسبت "كره به آرد" توي بيسكويت ها بيشتر باشه طعمش بهتر خواهد بود.




دستگاه هاي كوكي پرس انواع و مدلهاي مختلفي دارن ولي تقريبا كار باهاشون يكيه. اين دستگاه رو من سالها پيش خريدم. آلمانيه و ديگه هم تو بازار ازش نديدم. الان چند مدل ايتالياييش تو بازاره كه چك كردم تقريبا همين مدلي باهاش كار ميشه.






براي شروع از يكي از ديسكها استفاده كنيد. توي رينگ پاييني دستگاه ميذاريمش






و با يه چرخش روي دستگاه سوار ميشه








حالا يه كم از خمير رو به شكل استوانه در آورده و توي دستگاه ميندازيم.














دستگاه پرس يه ضامن داره كه با فشار دادنش آزاد ميشه و ميله پرس رو؛ رو به بالا ميكشيم. و اين در رو روي دستگاه قرار داده و با يك چرخش محكم ميشه







حالا دستگاه رو روي سيني فر كه كاغذ روغني انداختيم (چرب كردن نميخواد) قرار ميديم و دسته اش رو به حالت تلمبه زدن فشار ميديم تا هواي اضافي ازش خارج شه (با دست چپ هم بدنه دستگاه رو محكم نگه ميداريم كه تكون نخوره. من با دست چپم دوربين رو گرفته بودم واسه همين نتونستم نشون بدم). بعد كه خمير به سر ديسك رسيد ديگه فقط با يك بار فشار "يك بيسكويت" بوجود مياد. آهسته دستگاه رو بلند ميكنيم.






خمير بايد به اندازه كافي نرم باشه كه به راحتي بشه قالب زد و فرم بيسكويتها خوشگل شه. ولي اگه زيادي شل باشه هم بيسكويت بد ريخت ميشه.







به همين شكل دونه دونه بيسكويتها رو با فاصله قالب ميزنيم.






اگه ديديد بيسكويتها خوب قالب نميخوره بايد به خمير دوباره آرد يا كره اضافه كنيد






فر رو از قبل روي درجه 150 سانتيگراد قرار ميديم. زمان پخت 10 تا 15 دقيقه يا زماني كه ته بيسكويتها طلايي شه. توجه داشته باشيد كه بيسكويتها نبايد تغيير رنگ بدن






اين مدل بيسكويتها به خاطر بالا بودن نسبت كره به آردش معمولا ترد و خوشمزه هستن.







من رسپيهاي متفاوتي رو استفاده كردم و هر كدوم طعم متفاوت خوبي دارن دليلش هم كره اي بودنشونه.


راستي اين يكي رسپي شيرينيش زياد نيست. من معمولا واسه نوروز بيسكويتها رو با رويال آيسينگ تزئين ميكنم كه باعث شيرين تر شدنش ميشه. حتي يك سال دو نفري با آقاي شوهر نشستيم و تزئينشون كرديم (قيف كاغذي ها رو خودم واسش درست ميكردم چون سخته) كه خيلي خوش گذشت و كلي خنديديم!

29 comments:

kheili khoshghelan azizam daste gholet dard nakone kash khaharet bo0dam haro0z mio0madam kho0nat tayebejo0n :D

مقش شب:

کاب سلد

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pVXibLIYa5ujuXVnTZN-hRShWdOFQgh098cyxH9BulQg7fwCfv5eCpUDOXjmH2H-ntQqdeQU7rX2-2iPjxIIGkYWqQEeVLY31/%DA%A9%D8%A7%D8%A8%20%D8%B3%D9%84%D8%AF.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/02/blog-post_24.html

سلام بر شف بزرگ!!!!!!!!! یعنی انقده دلم برات تنگیده بود که خدا می دونه!
هی میومدم اینجا و با فیلتریزاسیون مواجه میشدم
تا اینکه یه vpn
خوب خریدم که بتونم نظر بذارم ! آخه اون وی پی ان قبلیه سرعتش پایین بود
همه کاراتو دیدم!!! بیییییییییییییییییی نظیرن ! مخصوصا اون رولای نوتلا منو کشته!
یه سوال ؟؟؟ این کوکی پرستو از کجا خریدی؟
منم یه دونه عینشو دارم ولی ماله 19 سال پیشه ماله مامانمه و کاملا نو مونده واسه من ولی می خوام یه دونه دیگه شو واسه تولد استادم بخرم ! میتونی کمکم کنی عزیزم؟ چون اینجا هرچی گشتم پیدا نکردم
بوس به تو جیگرچی من!

@ فريده:
محبت داري عزيزم
@ الهام:
به به الهام خانم گل! آره اين فيلتر هم بد دردي بود كه شكر خدا بگذشت . يا اينكه الان نيستش چون من كه راحت وبلاگ رو ميبينم

الهام جون من اين رو چند سال پيش از يه شهرستان ديگه به نام "ديلم" خريدم كه اجناس خارجي زياد دارن. اين دونه آخرش بود. قيمتشم فكر كنم 28 تومن بود (درست يادم نيست) كه آخريش بود ارزونتر بهم داد (كه باز يادم نيست چند خريدمش آخر) ولي ديگه هيچ جا ازش نديدم. الان تو بازار ايتالياييش هست ولي اين جنسش از اونا بهتره
شرمنده كه نتونستم كمكي كنم

سلام طیبه خوبم
دیشب نمیتونستم وارد شم ولی امشب به راحتی وارد شدم
خیلی زیبان
دستتون درد نکنه

سلام

من بخاطر داشتن چنین وبلاگی بهتون مرحبا میگم.
بعدش من چطور میتونم تو ایران جلبک دریایی واسهسوشی پیدا کنم؟یا برنج سوشی؟

ممنون

@ Farrokh

دوست عزیز،

جواب سوالتون رو در قسمت کامنتهای همون پست سوشی می تونید پیدا کنید.

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

سلام شف عزیز
خیلی بی نظیری خانم هنرمند.من که عاشق وبلاگتم روزی 5/6 ساعت پای وبلاگتم واز اول همه رسپی هاتو می خونم و ازشون استفاده می کنم..نمی دونم چه جوری از زحماتت تشکر کنم.امیدوارم یه جورایی بشه برات جبران کرد.
من خودم عاشق شیرنی پزی هستم ولی تازه کار و وبلاگ شما یه اشتیاقی در من ایجا کرد که شیرنی پزی شروع کنم.مامانم هم از این دستگاه کوکی پرس داره اینجا که رسپی شو دیدم خوشحال شدم که برم حتما امتحانش کنم.بازهم کلی مرسی از همه چیز:)

طیبه جونه ناناسی
مرسی عزیزکم
حالا حتما یه سفر می رم لار
هنوزم اینجا واسه ما فیلتری اساسی!!!!
اگه نمیرسم کامنت بذارم ولی هردفه که ایمیلمو چک میکنم واسه تو ایمیل میدم و میخوام بگم که همیشه به یادتم عزیزم
چون با وبلاگ تو بود که به این کار علاقه مند شدم و حالا دارم تموم دیپلماشو می گیرم
یه روزی هم می شم اوسا الی!!!!!
راستی اگه دیده باشی توی پیوندای وبلاگم صدر نشینی خانوم ...میخوام بگم که خیلی می خوامت بیشتر از همیشه!
بوس به تو ماهی کوچولو

@ مليكا:
لطف داريد عزيزم. ولي حتما بايد شلي و سفتيش رو تنظيم كني چون با حرارت اتاق و دست آدم و ميزان آرد (به خاطر استاندارد نبودنش) متغيره
@ الهام:
محبت داري الهام جون . شما همين الانشم استادي. انو بدون تعارف ميگم. كاملا از كارها مشخصه . ولي ايشالا همه مدارك رو بگيري كه همه چيز تموم شي خواهر

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/semiferedo/nutella%20lava%20cookie.JPG#resId/2172BC176E9E469F!693

وقتی‌ داشتم موادو با هم مخلوط می‌کردم یادمه آرد یه دفعه ریخت توش البته هنوز به اون مقدار لازم نرسیده بود ولی‌ بعد که داشتم تو سینی میچیدم خمیر از دستگاه جدا نمی‌شد من بلندش می‌کردم با دست جداشون می‌کردم و میچیدم تو سینی گفتم شاید آردش زیاد بوده کمی‌ کره اضافه کردم ولی‌ بازم نشد البته راحت از کوکی پرس جدا میشدن

فکر می‌کنم باید کمی‌ پودر هل به موادم اضافه کنم که کمی‌ عطر کره رو از بین ببره
مرسي

آره يه جورايي به آرد بستگي داره (چون متاسفانه استاندارد نيستن) و با كره و آرد بايد تنظيمش كرد. ولي من تجربه بهم ثابت كرده اگه كند كار كنم... حرارت دستم باعث ميشه كره نرم شه و خمير راحت تر فرم بگيره
ترديش چزور بود؟ چون وقتي آردش زياد باشه خوب ترد نميشه
آره ميدونستم با كره مشكل پيدا ميكني. تا اونجايي كه جا داره از اسانس و اين چيزا استفاده كن

http://cid-a642d1022ce2d3a8.photos.live.com/self.aspx/%da%a9%d8%a7%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%87/P1010349.JPG#resId/A642D1022CE2D3A8!
استفاده از این پرس کوکی سخت بود شایدم چون بار اولم بود اینطوری بود ولی خوشمزه بود
یه سوال بیسکوئیت های من کاملا سفید بود ولی مال شما زرد هست
ممنون

یادمه خیلی‌ ترد شده بودن تو دهان پودر میشد(تردی یعنی‌ همین!!)
loooooooooooooool

@ salimeh:
نه عزيزم رنگش همينه كه شما درست كرديد
متاسفانه به خاطر زاويه دوربين رنگهايي كه بوي بعضي از عكسهام ميبينيد دقيقا اوني نيستن كه بايد باشن
ولي خب در كل يه تم زرد رنگ داره. ولي زياد زرد نيست
آره درست ميفرماييد كار باهاش كمي تجربه ميخواد. اصلا نگران نباشيد خيلي زود دستتون مياد كه سفتي خمير بايد تا چه حد باشه كه شكل بيسكويتها خوب شه

@ پريس:
پس آردش زياد نبوده
چون اگه آردش زياد بود اصلا مزه اش هم خوب نميشد

سوال در بخش دیگه:

سلام.خسته نباشید.
دستگاه کوکی پرس خریدم که بیسکوییت کره ای درست کنم ولی کار باهاش خیلی سخت بود البته برای من.رول اول خمیرو گذاشتم توش و حدود 25 بیسکوییت زد اولاش کج و کوله بود بعدش دیگه راه افتاد .خلاصه سینی اول رفت تو فر رول دوم خمیرو گذاشتم تو دستگاه دیگه نتوستم باش بیسکوییت بزنم چرا؟؟؟ نمیدونم نشد .منم با وردنه پهن کردم و قالب زدم.البته سینی اولو دراوردم قبل از اینکه عکس بگیرم پسرم همه رو خورده بود زشتاشو باقی گذاشته بود که روم نشد
:عکسشونو بزارم. نتیجش این شد که میبینید
مشق شب:
بیسکوییت کره ای بدون استفاده از دستگاه کوکی پرس:
http://www.up.mihancamp.com/viewer.php?file=qtxhrt6usq801xpm37gx.jpg
http://www.up.mihancamp.com/viewer.php?file=6mylikp3d4a2ml8eoqf.jpg
http://www.up.mihancamp.com/viewer.php?file=dhtwzgb99rjsonabrte.jpg

جواب شف:

آخي نازي! ياد بار اول خودم افتادم! عزيزم كار كردن با اين دستگاه قلق داره. موضوع شلي و سفتي خميره
متاسفانه اينجوريه كه اگه سفت باشه (كه واسه شما بوده) از دستگاه بيرون نمياد و بدجور اذيت ميكنه. اگه زيادي شل باشه هم وا ميرن و خوشگل نميشه
من معمولا با شل شروع ميكنم و چند تا دونه كه زدم كم كم آردش رو زياد ميكنم
حرارت دست هم تاثير ميذاره روش. يعني كمي كره رو نرم ميكنه و راحت تر قالب ميخورن
اين ديگه فقط با تمرين درست ميشه. اما اگه به اون بافت برسيد واقعا چيز خوشمزه اي ميشه. اطرافيان من خيلي از اينا دوست دارن. من معمولا واسه نوروز واسشون درست ميكنم
بيسكويتهاي شما هم شوگر كوكي شدن كه اتفاقا خوب هم قالب خورده و خوشگل هم شدن

چقدر بیسکویتها خوشگل شدند

سلام سلام!
من اين بيسكوئيت ها رو درست كردم...
طعمشون محشــــــــــــــــــره! يعني نمي دونم چطور بگم با دستوري به اين سادگي چقدر آدم ذوق مي كنه همچين مزه اي تحويل مي گيره!


اما من واسه استفاده از كوكي پرس مشكل داشتم.
خمير من نرم بود و به دست نمي چسبيد. عالي بود. اما هنوز يكم چسبندگي داشت. با دستگاه قالب نمي خورد. يعني خميري كه از ديسك بيرون ميومد به كاغذ روغني نمي چسبيد و از اون طرف از باقي خمير توي لوله جدا نمي شد!
خمير رو خالي كردم و يه قاشق ديگه آرد روش الك كردم.
اين بار با قالبي كه شبيه درخت كاج بود ، نتيجه گرفتم. اما با ديسك هاي ديگه دوباره همون مشكل پيش اومد! خمير به راحتي بيرون ميومد ، اما به كاغذ روغني نمي چسبيد.يعني من كوكي پرس رو كه بلند مي كردم مي ديدم رد چربي خمير روي كاغذ افتاده ، اما خود خمير از ديسك آويزون مونده...البته پرس شده

آخر سر خمير رو با وردنه پهن كردم و با قالب هاي كوچولو قالب زدم.
توي فر تغيير شكل نداد و طعمش معركه بود...البته نرم تر از اوني بود كه اسمش بيسكوئيت باشه...


حالا سوالم اينه كه مشكل من چي بوده به نظر شما كه نتونستم با كوكي پرس كار كنم؟

و اينكه بافت شيريني همينه كه من درآوردم؟ نرم و لطيفه؟يا بايد ترد و شكننده باشه؟

بيسكويتهايي كه نسبت كره به آردشون بالاست هميشه خوشمزه ترن
اين از اون مدلهاست
بله كار با كوكي پرس كمي قلق داره
من معمولا ميريزمش توي تيوپش بعد دستم رو روي بدنه نگه ميدارم گرماي دستم باعث ميشه خمير كمي شل شه
شروع ميكنم به قالب زدن وقتي دما مناسب شد ديگه كار راحته
ولي اگه حرارت دستم زيادي نرمش كنه باز كمي ميذارمش توي يخچال به همين ترتيب همه رو انجام ميدم
وقت ميگيره و طول ميكشه
اما ديگه قلق كار همينه
نگران نباشيد اين با تجربه درست ميشه

در مورد ترديش هم بله
درست بوده 
منتها من چون ترد بيشتر دوست دارم زمان پخت رو بالا ميبرم همين ها ترد خواهد بود
موفق باشيد

سلام طیبه جون ببخشید میخواستم بدونم میشه همین بیسکوییت رو قالب زد و به شکل اسپانج باب و پاتریک تزیینش کرد راستش میخوام برای جشن نزدیک عید برای بچه های مدرسه  ببرم به نظرم خیلی خوشگل میشه فقط متاسفانه تا حالاهیچ کدوم از بیسکوییتها رو امتحان نکردم ببینم کدومش بهتره الان هم همش رسپی های مختلفی که برای تزیین بیسکوییت گذاشتین رو خوندم ولی به نظرم این خوشمزه تر میشه فقط من میخوام حتما" مثل همون اسپنج باب  قالب بخوره و تزیین بشه بعد هم میخوام البته گه رسیدم  تک تکی بسته بندی کنم و ببرم مدرسه به نظرت اتفاقی که نمیوفته مثلا" تو بسته بندی نصف شه یا هر چیز دیگه ای البته تا مدرسه خیلی راهی ندارم تقریبا" نیم ساعت با ماشین  میشه برای همین میپرسم که اگه بسته بندی شه مشکلی که پیش نمیاد بعد من رنگ زرد رو هم از ویلتون پیدا نکردم متاسفانه  ولی بقیه رنگهام ویلتونه فقط همین زرد و صورتی رو ندارم و پیدا هم نمیکنم به جای زرد ویلتون رنگه خوراکی زرد ایرانی رو اگه بگیرم مشکلی پیش نمیاد آیسینگش خوب رنگ میگیره در ضمن در مورد صورتی همون ایرانیش هم فکر نمیکنم باشه به نظرت چه جوری درستش کنم طیبه جون اگه همه سوالاتم رو جواب بدی خیلی ممنون میشم تا زودتر دست به کار بشم راستی در مورد بسته بندی هم شما نایلون های کوچیک مخصوصو میخرید و بعد بسته بندی میکنید یا نه با هر نایلونی که خواستم میشه  

 طیبه جون عزیزم من هر روز میام اینجا سر بزنم میشه کمکم کنی برای رنگ زرد چیکار کنم همین طور بقیه سوالاتم جالبه من این کامنت رو 3 روز پیش نوشتم ولی هر وقت میام نگاه میکنم میبینم نوشته 1 روز پیش

سلام دوست عزیز ممنون از رسپی های کاربردیتون
من این شیرینی رو درست کردم با اینکه جزو تجربیات اولیه ام بود وکار با دستگاه رو هم برای بار اول تجربه میکردم همه چیز خیلی خوب از آب در اومد ولی به محض اینکه شیرینی ها رو ا زفر خارج کردم بوی زخم تخم مرغ حالمو گرفت!!!
به نظر شما ایراد کار کجاست؟
در ضمن من همیشه مقدار وانیل رو کمی بیشتر از میزانی که در رسپی ذکر میشه میریزم برای پیشگیری از همین مشکل!!!
لطفا" برای عید از این شیرینی های آسون بهمون یاد بدین .ممنون

 دوست عزیز،

یکی از عواملی که به برطرف کردن بوی تخم مرغ کمک می کنه، خوب و طولانی هم زدن تخم مرغ هست.

عوض کردن مارک تخم مرغ ها هم گاهی کمک می کنه، چون گاهی بوی تخم مرغ ها می تونه به نوع آذوقه مرغ ها هم ربط داشته باشه.

خير
بايد آرد رسپي رو اضافه كنيد تا بشه قالب زد

نه اينا ظريف نيستند كه خورد شن ولي در حد شوگر كوكي هم سفت نيستند. خيلي تردن

بله و حتي زعفران هم گزينه مناسبيه
اگر قرمز داريد يه قرمز كمرنگ درست كنيد


از اين كيسه هايي كه توي لوازم يكبار مصرفي ها ميفروشند
با سايزهاي مختلف موجوده

 ممنون عزیزم ولی همون طور که گفتم رنگ ویلتون دیگه تو شهر ما نیستش یعنی ی جورایی منوع شده همون رنگ ژله ای زرد نیلگون رو گرفتم ا همون کار میکنم امیدوارم خوب بشه راستی در مورد این شیرینی چقدر دیگه آرد مجازم اضافه کنم تا شیرینی قالب بخوره

كمي آردش رو اضافه كنيد
قالب بزنيد
دو تاش رو توي فر بذاريد
اگر وا رفت باز كمي آرد اضافه كنيد
درست ميشه

در مورد رويال آيسينگ غلظتهاش رو توي تزئين بيسكويتهاي نوروزي توضيح دادم اونجا ميتونيد پيداش كنيد

 آره عزیزم همه رو خوندم ممنون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...