2011/03/06

كيك باقلوا



يه سال با صديقه عيد ديدني رفته بوديم پيش مهنوش و مهنوش هم ماشاله مرتب ميرفت و ميومد و مدل مدل شيريني مياورد. اون سال من براي اولين بار اين كيك باقلوا رو اونجا خوردم و چون خيلي از طعمش خوشم اومده بود رسپيش رو ازش گرفتم. طي ساليان من توي اين رسپي دخل تصرفي به عمل آوردم كه الان اون رسپي رو واستون ميذارم. جالبي اين كيك اينه كه به دليل داشتن مقدار زياد مغز و آجيل و همچنين شربت؛ طعمش يه كم به باقلوا نزديكه. خب البته مزه كيك ميده ولي خب به نسبت خود باقلوا كه دردسرش زياده؛ اين يكي چيز خيلي خوبيه


تخم مرغ 5 عدد


شير 1 ق چ


شكر 1 ليوان


وانيل پودري يك هشتم ق چ


روغن 1 ليوان


پودر نارگيل 1 ليوان


پودر بادام 1 ليوان


آرد دو و نيم ليوان


بيكينگ پودر 2 ق چ


براي روي كيك:


مغز گردو و پسته


براي شربت:


شكر 1 ليوان


آب 1 ليوان


گلاب نصف ليوان


هل و زعفران






فر رو روي درجه 170 سانتيگراد قرار ميديم

4 تخم مرغ و يك سفيده رو با شكر و وانيل هم ميزنيم





زرده تخم مرغ رو با يك قاشق شير مخلوط ميكنيم و كنار ميذاريم






مواد رو خوب ميزنيم تا كرم رنگ شه






و روغن رو اضافه ميكنيم






پودر نارگيل و پودر بادام رو هم اضافه ميكنيم. (من خلال بادام رو آسياب كردم)


البته ميتونيد فقط نارگيل يا فقط بادام بريزيد.





آرد و بيكينگ پودر رو هم الك كرده و كم كم اضافه ميكنيم.






مخلوط سفتي بدست خواهد اومد.




قالب رو كاغذ روغني انداخته و چرب ميكنيم و مواد رو توش ميريزيم (قالب من 30*23 سانتيه)


و روش رو صاف ميكنيم




با برس روي كيك مخلوط زرده و شير ميماليم




و روش مغز ميريزيم. من اول مقداري پسته رو كوبيدم رو روش ريختم





بعد هم گردو




و بعد يك بسته هم خلال پسته. گاهي وقتها يك بسته هم خلال بادام ميريزم! كلا تا اونجايي كه جا داره روش رو ميپوشونم كه خيلي حرفه اي و مقوي شه!!! بعد با كف دست روي مغزها كمي فشار وارد ميكنيم تا مقداري فرو برن

توي فر قرارش ميديم به مدت 35 دقيقه ولي حتما با تستر چكش كنيد كه به طور كامل پخته باشه. پس بيخودي زود از فر بيرون نياريدش




توي اين فاصله شربتش رو هم آماده ميكنيم. من به جاي هل نصف ليوان عرق هل ريختم و ميزان زعفرانش رو كمتر از هميشه كردم. شما ولي هرچقدر كه دوست داريد هل و زعفران توش بريزيد تا كيكتون عطر باقلوا بگيره
میزان غلظت و شیرینی شربت رو با ذائقه خودتون میتونید تنظیم کنید ولی به نظر من بهتره بذارید بجوشه تا زمانی که به غلظت شربت باقلواهای بازاری برسه




كمي كه كيك سرد شد برشش ميزنيم و روش شربت ميريزيم.




من خودم دوست دارم همه كيك با شربت سيراب شه چون كيكمون به خاطر داشتن آرد زياد بافتش خشكه و توي دهن پودر ميشه







من اين كيك رو زياد درست كردم حتي يك بار براي 50 نفر درستش كردم و بردم اداره. همه خيلي تعريف كردن ولي معتقد بودن كه كيك شربتي يه چيز ديگه است!






توضيح دادم كه ميتونيد كيك رو فقط با نارگيل يا فقط با بادام درست كنيد. ولي تجربه ثابت كرده كه بافت كيك متغير خواهد بود. من خودم وقتي فقط توش نارگيل داره بيشتر ميپسندمش. ولي اون وقت پفش كمتر خواهد بود و بافتش منسجم تر ميشه.









اون سال عيد من از كيك مهنوش لذت فراواني بردم. واسه عيد امتحانش كنيد كيك جالبيه

43 comments:

مدتها منتظر این رسپیت بودم طیبه جون.ممنون

مدتها پیش یه بار دختر عموم از رو یه مجله کیک باقلوا درست کرده بود آورد خونمون. من همون موقع عاشقش شدم اون یکی‌ فقط پودر بادام داشت توش. دستورشو نوشتم و الان بعد از سالها هنوز درست نکردم هر بار به دفتر قدیمیم سر میزنم به اون صفحه که می‌رسم هوس میکنمو باز درستش نمیکنم

چند ماه پیش هم یه مدل دیگشو خوردم که پزندش به جای بادام توش گردو ریخته بود

طیبه جان من قالب مستطیل ندارم یادمه یه بار گفتی‌ تو پیرکس ۱۰ دقیقه به زمانش اضافه میشه. درسته؟

سلام طیبه عزیزم که اینقدر مهربونی. این روزا من کلی چیزای خوشمزه از دستورای شما درست می کنم و مامانم باورش نمیشه که یکی مثل شما هست که این همه وقت می زاره و به آدمایی که خیلی هاشونو تا حالا تا ندیده بی دریغ آموزش میده. ابته خیلی هم حرص میخوره که بچه بشین 2 کلمه هم درس بخون! مامانم میگن شما ذکات علمت رو داری میدی.
کلی مرسی که این دستور رو گذاشتی چون بد جوری تو کفش بودم و خمیر فیلو هم پیدا نمی کردم.
اینم بگم که امروز کاپ کیک شکلات درست کردم و عااااااااااااااااااااااااااالی شد.....عالی. از راه دور می بوسمت.
زهرا

سلام طیبه عزیزم
به شما و همه دوستانم در کارگاه خسته نباشید میگم بابت کارهای عید
انشالله که امسال واسه همه پر از شادی و سلامتی باشه
من که یکی از بهترین اتفاقات زندگیم در این سال آشنایی با شما بود میدونم که الان میگین اینو واسه صدمین بار گفتی آره میدونم ولی الان داشتم تو آشپزخونه کابینتهامو مرتب میکردم و وسایلی رو که بعد از آشنایی با شما خریدمو جا میدادم که همینطور خدا رو شکر میکردم که امسال با دوستان خوبی مثل شما آشنا شدم خلاصه کلی هم واسه سلامتیتون دعا کردم
الانم از خستگی دارم میمیرم ولی گفتم حتما باید بیام اینجا سربزنم
باز هم ممنون تا آخر سال دیگه هم روزی صد بار دیگه میگم ممنون و خیلی دوستتون دارم

مقش شب:

مینی رتتویی:

http://public.blu.livefilestore.com/y1p3N8qj9oLyxUDJosxyZocNXo5GEPxO7eNRQ0cajukPfUoSEllLBuGIE9BPOMOhEkVHOw5pqWL-oFJ-uCHTZqsqQ/%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%20%D8%B1%D8%AA%D8%AA%D9%88%DB%8C%DB%8C.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/03/blog-post_03.html

سلام
بازم دستت درد نکنه عزیز
فقط ببخشید شیر را نوشتید 1 ق چ
منظورتون چایخوری است یا نه چون مقدار شیرتون که بیشتر از یک چایخوری است.خیلی ببخشید تورا خدا بهم نخندید من مبتدی هستم شما به بزرگواری خودتون ببخشید.

@ پريس:
نه پريس جون يادم نمياد گفته باشم. توي پيركس درستش كن هيچ مشكلي نداره. با تستر چكش كن تميز بيرون اومد ديگه پخته
@ يك حواي مدرن:
آره اين هم خيلي ساده است هم پر ملاته. البته خب خود باقلوا يه چيز ديگه است ولي اينم خالي از لطف نيست
شما و مادر گراميتون محبت داريد. سلام من رو خدمتشون برسونيد و بگيد منم معتقدم كه اول درس بعد هنر. هر چند كه خودم عمل نميكنم
:p
@ بهاره:
ممنون بهاره جون. خدا خيرت بده ...يعني شديدا به دعا نياز دارم. بهترين چيز هم همينه
@ منيره:
منيره جون من هيچوقت به خودم اعتماد نميكنم از بس كه گيجم. هر موردي ميبينيد حتما تذكر بديد. يعني من درست بشو كه نيستم هيچي...روز به روز هم گيج تر ميشم
ولي شير همون يك قاشق چاي خوريه. دليلش هم اينه كه زاويه دوربين يه مدلي بوده كه عكس رو اينجوري نشون داده. ما فقط ميخوايم كه زرده يه كم رقيق شه و قاشقهاي چاي خوري استاندارد كلا بزرگن و كف اين كاسه هم كوچيك بوده خلاصه تصوير گولتون نزنه . اين مقدار شير رو اصلا حذف كنيد هم مهم نيست فقط زرده يه دونه اش كمه ميتونيد دوتا زرده استفاده كنيد وگرنه كه با يه ذره شير بايد رقيق شه كه به كل كيك برسه و رويه اش رو بپوشونه

مرسی عزیزم کارت حرف نداره

سلام طيبه جون
مثل هميشه عاليه راستي من البقلاوه رو درست کردم فقط فکر مي کنم شربتش زياد بود خمير خيلي شل شده بود ولي در کل عالي بود يه سري ديگه هم دوستم قرار بود بياد خونمون خيلي چيز کيک دوست داره واسش چيز کيک شکلاتي رو درست کردم خيلي خوشش اومد باورش نمي شد که من براي اولين بار اينقدر خوب چيز کيک رو درست کرده باشم خيلي ممنون دوستت دارم خيلي زياد هميشه دعات مي کنم جيگر
واقعا ميگم خيلي خوشجالم از اينکه با شما آشنا شدم

طيبه جونم مي خواستم بگم ميشه البته ببخشيد ها فضولي ها اگه عکس از سفره هفت سين پارسالت داري بذاري ما حظش رو ببريم

جدي؟ يعني اينقدر شربتش زياد بود؟ خب كاري كه ميشه كرد اينه كه بذاريم شربت خيلي غليظ شه كه به اندازه اي باشه كه فرم باقلوايي بگيره

والا من پارسال عيد خونه نبودم ولي از قبلش رفته بودم نمايشگاه سفره هفت سين شيراز (صبح رفتم شب برگشتم خونه!) و از اونجا چند تا سبد و دوچرخه و صندوق طلايي (جنسش فلزيه ولي ظريفه) خريدم و همه چيز رو توش گذاشتم و البته يه دونه ببر شني خريده بودم كه گذاشتم وسط كار
ولي يادم نيست عكس گرفته باشم

طیبه جان
از اون سوالهای اینطوری
~x(
دارم!!
وزن یک لیوان پودر بادام و یک لیوان پودر نارگیل
مثل آرد هست یا بیشتره؟

@ نازنین

نازنین جون،

باور کنید امروز صبح داشتم فکر می کردم شب که نشستم پای اینترنت حتما براتون ای میل بزنم، احوالپرسی کنم، خیلی وقته ازتون خبری نیست. امیدوارم خوب و خوش باشید.

نارگيل خب تقريبي ميشه گفت چون دونه هاش استاندارد نيست ولي تقريبا بين 90 تا 100 گرم. اگه ريزتر باشه بيشتر ميشه
بادام هم باز بستگي داره چقدر پودر شده باشه ولي 170 گرم. پيشنهاد ميدم بادامش رو وزن كنيد و بعد پودر كنيد

نازنين جون ديشب داشتم از خوردن خامه لذت ميبردم كلي ازت ياد كردم
:p

مروارید@

ممنون مروارید جون. راستش یه مدت هست فرصتم برای استفاده از اینترنت محدود شده و الا دورا دور پیگیر کارگاه و دستورهای جدید شف عزیز و مشق های دوستان و عکس های خوشگل شما هستم.

شف طیبه@

آخی! نوش جونتون. مرسی که توی لذت بخش ترین لحظاتتون به یادم بودید طیبه جان
:-* =p~

من کیک باقلوا رو برای چهارشنبه سوری درست کردم و بعد از شربت دادن همه رو گذاشتم توی ظرف بزرگ و بردم مراسم. دو تا تیکه اش رو هم گذاشتم تو خونه بمونه که وقتی برگشتم ازشون عکس بندازم و تکلیفم رو ارائه بدم. توی مراسم چهارشنبه سوری که همه تا تهش رو خوردن و دنبال بقیش بودن. از دید خودم هم خیلی عالی بود و البته به پای کیک شربتی نمی رسید.
وقتی هم اومدم خونه تا لباس هام رو عوض کنم و برم سروقت اون دو تا تیکه، آقای شوهر نیستشون کرده بود و در حالی که لپش پر بود اعتراض می کرد که "خیلی عالی بود فقط چرا بیشتر نذاشتی بمونه تو خونه!"
در مورد برش زدن کیک
فکر می کنم نباید کیک کاملا سرد بشه و بعد برش زد چون در اونصورت روکش روش امکان داره جدا بشه. همینطور که شما گفتید همین که کمی سرد بشه کفایت می کنه.
در کل با پوزش از نبود عکس همه چیز عالی بود.
ممنون شف جان

آره دقیقا همه به من میگن که کیک شربتی یه چیز دیگه است
بله رویه اش اون مشکل رو داره. البته باز بنا به تجربه وقتی فقط با نارگیل درستش میکنیم برشش دیگه اون مشکل رو نداره. ولی خب ارتفاع کیک معمولا کم میشه و بافتشم جویدنی تره
با عکس و بی عکس قبولت داریم نازنین جون

من نصف لیوان پودر بادام داشتم و چون تنبلیم میشد بازم بادام پودر کنم ۱.۵ لیوان نارگیل استفاده کردم و البته خودم خیلی‌ طعم نارگیل دوست دارم فقط چون می‌خواستم یه فرقی‌ با بسبوسه داشته باشه بادام هم اضافه کردم

من شربتشو ریختم روش یکیشو تست کردم از خونه رفتم بیرون وقتی‌ برگشتم باز خوردم دیدم عجب چیزی. من فکر
می‌کنم حتما بذاریم شربت تو بافتش كامل نفوذ کنه

ممنون شف عزیز

http://cid-2172bc176e9e469f.photos.live.com/self.aspx/birthday/cake%20baghlava.JPG

آره پریس جون کار خوبی کردی نارگیلش رو بیشتر کردی. منم با نارگیل بیشتر حال میکنم. باقلوایی تر هم میشه
الان از بافت کیکت مشخصه. من اول عکسش رو دیدم بعد متن رو خودم و جالبه که درجا متوجه شدم نارگیلش بیشتر بوده

ببین چه کرده شف جونم این کیک باقلوات
امروز خانم مربی ورزش مامان خانمم از من دستورشو می خواست.
این خانم از اون خانم های هنرمند و شیرینی پز و خلاصه کلی تو این زمینه ادعا........ ببین وقتی ایشون دستور می خوان از من دیگه چه شود
اما من برخلاف نظر بقیه هزار پله این کیک باقلوا و به کیک شربتی ترجیح می دم.
این مغزها کجا و اون بی مغز کجا.
باز هم ممنون و متشکر

سلام طیبه جون ممنون از دستورت..
من این کیک رو درست کردم و ازت یه سوال داشتم :داخل برشهای کیک من سفید و خشک باقی مونده بود و فقط اطرافش مثل عکس شما زعفرانی رنگ شده بود..
من گذاشتم کیک و شربت 20 دقیقه سرد شد بعد شربت رو ریختم ..ولی نمیدونم چرا اینطوری شد میشه راهنماییم کنی؟

@ احسانه:
كاملا سليقه ايه ولي آره چون خيلي مغزداره خيلي ها ميپسندنش

@ آزاده:
اين كه مشكلي نيست عزيزم...ميزان شربت رو بيشتر ميكنيم. تازه خوشمزه تر هم ميشه
البته من چون اول برش ميزنم بعد بعش شربت ميدم...شربت به جسمش ميره

کیک باقلواقبل از شربت دادن
http://cid-a642d1022ce2d3a8.photos.live.com/self.aspx/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87/P1010017.JPG?sa=939246332
بعد از شربت دادن
http://cid-a642d1022ce2d3a8.photos.live.com/self.aspx/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87/P1010017.JPG?sa=939246332#resId/A642D1022CE2D3A8!198
خیلی خوشمزه بود
به من فقط یه کوچولو رسید
وقتی با اشتهای فراوان رفتم یه برش دیگه بخورم دیدم ....
باقی داستانم خودتون میدونید
طیبه جون برای هزارمین بار ممنون

خیلی خوب شده.. همچین شیره ای و زعفرونی
خودتون استادید من که کاری نمیکنم

آقا من هم کیک باقلوا درست کردم،کیک شیک و سنگینه، مناسب برای مجالس و مهمونی هاس. با چای عالی می شه:
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/78/

از دوستانی که اینو درست کردن یه سوال داشتم، برای شربتش همینکه موادش رو با هم قاطی کنیم و شکر کاملاً هحل بشه کافیه یا باید بذاریم 10 دقیقه بجوشه!!! راستش من این دفعه همینجوری شربت رو ریختم روی کیک بدون اینکه بجوشه!

اول اینکه کیکت عالی شده منیر جون
و بعدشم تشکر میکنم از تذکرت
اصلاح شد
البته توی قابله ریخته شده و تقریبا میشد از عکس حدس بزنی. اما من عذرخواهی میکنم که تو دردسر افتادید
بله قانونا وقتی میگیم یه رسپی شربت یا شیره میخواد یعنی باید حتما مقداری بجوشه. هم اسانسها به خورد شربت میرن هم جا میافته و هم به میزانی که میخوایم غلیظ میشه
تقریبا 99 درصد اوقات شربت باید غلیظ شه که طعم خوبی به دسرها و شیرینیها بده

طیبه جون دستتون درد نکنه
من پختم عالی شد. عین باقلوا شده بود منتها کمتر شیرین بود.
مرسی

شیرینیش رو هم به راحتی میتونیم با غلظت و شیرینی شربتش تنظیم کنیم

دستت طلا شف جونم
خیلی خوشمزه بود. به نظر من که خوشمزه تر از کیک شربتیه
برای من شربتش کم اومد. البته فکر کنم تقصیر خودم بود که گذاشتم شربتش غلیظ شد. با اینکه اول کیکو برش زدم، اما اصلا به خورد کیک نرفته بود. یه سری عکس گرفتم اما اصلا به دلم ننشست. مامان هم میگفت که اونجاهایی که شربت نداره، خشکه. دیگه دست به کار شدم و یه سری دیگه شربت درست کردم. این عکس بعد از اضافه کردن سری دوم شربتهاست

https://skydrive.live.com/?sc=photos#!/?cid=83303102f2488668&sc=photos&uc=1&id=83303102F2488668%21106!cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21127&sc=photos

کیک باقلوایی

با سپاس فراوان از شف

https://skydrive.live.com/#!/?cid=289f058404c3877c&sc=photos&uc=1&nl=1&id=289F058404C3877C%21103!cid=289F058404C3877C&id=289F058404C3877C%21104&sc=photos

@مهرسجاد:
قیافه اش که خیلی خوشگل شده. و طعمش هم حتما عالی بوده
من از اون آدمهایی هستم که دوست دارم کیکم ازش شیره بچکه ولی خب من مشکل اعتیاد به شیره دارم. یعنی یه جورایی شیره ای ام
:p
ولی اگه احیانا شیره زیادی غلیظ شد میشه سریع با کمی آب جوش رقیقش کرد
بهترین روشش هم همونه که خودتون انجام دادید
احسنت
در ضمن عکسشم خیلی خوب شده

@ مینا:
عزیزم فکر کنم فولدری که ساختید پرایوته. باید پابلیکش کنید تا من هم بتونم ببینمش. چون میگه من واسه دیدنش پرمیشن ندارم
توی همون آلبوم سمت راست صفحه میتونید ببینیدش و عوضش کنید تا همه آلبوم رو ببینن

@مهرسجاد:
قیافه اش که خیلی خوشگل شده. و طعمش هم حتما عالی بوده
من از اون آدمهایی هستم که دوست دارم کیکم ازش شیره بچکه ولی خب من مشکل اعتیاد به شیره دارم. یعنی یه جورایی شیره ای ام
:p
ولی اگه احیانا شیره زیادی غلیظ شد میشه سریع با کمی آب جوش رقیقش کرد
بهترین روشش هم همونه که خودتون انجام دادید
احسنت
در ضمن عکسشم خیلی خوب شده

@ مینا:
عزیزم فکر کنم فولدری که ساختید پرایوته. باید پابلیکش کنید تا من هم بتونم ببینمش. چون میگه من واسه دیدنش پرمیشن ندارم
توی همون آلبوم سمت راست صفحه میتونید ببینیدش و عوضش کنید تا همه آلبوم رو ببینن

سلام خانمی عزیزم میشه عکسهای اینجارو دوباره آپ کنی مرسی عزیزم|

سلام طیبه جان و ممنون از دستور این کیک که به نظرم خیلی دوستش دارم . فقط یه سوال خیلی از دستورات شما با میزان لیوان قید شده و من دقیقا نمیدونم که اندازه لیوان باید چقدر باشه . هم لیوان کوچک دارم هم بزرگ . و احتمال میدم تفاوت نداره اما ممنون میشم اگر راهنمایی ام کنید . هرچند به احتمال زیاد سوال ساده و تکراری باید باشه اما من جوابش رو پیدا نکردم . 

ببخشید من سوالم رو پس میگیرم چون جوابم رو همین الان در قسمت چطور اندازه گیری کنیم گرفتم . ممنون . سارا

سلام .عزیزم من کیک باقلوا رو امروز درست کردم به خدا عالی شده بود ممنون بابت آموزش کامل این شیرینی خوشمزه وعالی.

سلام طیبه جونم. عزیزم کیک باقلوا رو درست کردم خیلی عالی شده بود. دست گل وهنرمندت درد نکنه عزیزم.

سلام استاد عزیزم . امروز برای من روز پرکار و خوشمزه ای بود . چون نه تنها گوش ماهی شکم پر بلکه کیک باقلوا رو هم درست کردم . گفته بودم میخوام کیک وانیلی درست کنم اما وقتی دستور اینو دیدم نظرم عوض شد . احساس کردم باید خیلی اینو دوست داشته باشم . و باید بگم عالی شده بود . مگر میشه استاد گرامی ما چیزی یاد بدن و بد بشه ؟ دوستم هم خیلی خوشش اومد و از شما تشکر کرد . من هم نمیدونم چطور تشکر کنم .فقط یک سوال به نظر  شما کیک من خمیر شده یا خودم احساس میکنم خمیره؟
چون هم خوب پف کرد و هم تستر تمیز بیرون اومد ولی من همیشه احساس میکنم کیک هام خمیره اما مزه اش خوبه و بوش خوبه . اما خودم فکر میکنم باید حتی بعد از اینکه تست کردم باید باز بزارم که بیشتر در فر بمونه با اینکه شما فرمودید کیک وقتی آماده است که تستر تمیز بیرون بیاد.این هم یک عکس از کیک امروز من . دوستتون دارم استاد مهربانم . سارا

بسيار عالي
نوش جان همه

خب نه. بايد با قلق فرتون دستتون بياد. شايد فر شما نياز داره كه بيشتر كيك رو بپزيد
پس با تجربه جلو بريد
تخم مرغها رو هم بيشتر هم بزنيد چون اون هم كمك ميكنه
انشالا كه مشكل حل ميشه و كيكهايي عالي اي خواهيد داشت
موفق باشيد

keyke man ziadi khis mimune nemire tu june keyk :( cheraaa

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...