2011/04/13

باترفلايد شريمپ


باترفلايد شريمپ "butterflied shrimp " شيوه خاصي از درست كردن و پختن ميگو هستش كه ميگو رو به شكل پروانه اي برش ميزنن و بعد به مدلهاي مختلف ميپزنش. اين الان مدل سوخاريشه يعني "فرايد باترفلاي شريمپ" (ميگوي سوخاري پروانه اي شده؟).



ميگوي متوسط 15 عدد
تخم مرغ 2 عدد
آب 1 ق غ
آرد سوخاري 5 ق غ
آرد 2 ق غ
پودر سير ربع ق چ



باز هم همون سيستم "برد استيشن" رو اعمال ميكنيم. باز هم تكرار ميكنم كه واسه راحتي كار ميتونيد از ميزان تخم مرغ و آرد بيشتري استفاده كنيد



پوست ميگو ها رو جدا كنيد اما پوست دمش رو بذاريد بمونه.


با چاقو از كمر ميگو شروع به برش زدن كنيد و تا دم برش بزنيد. برشتون بايد عميق باشه ولي نه تا حدي كه ميگو از وسط نصف شه!




بعد رگ كمر ميگو ها رو بگيريد و بشوريدشون




ميگو رو توي آرد ميغلتونيم. من به آرد پودر سير اضافه كردم (عطرش مست كننده است!) شما ميتونيد نمك و فلفل هم اضافه كنيد. (من هيچوقت نمك نميزنم و بجاش با زيتون و دوغ ميخورمش)




بعد دوباره دمش رو ميگيريم و توي تخم مرغ ميزنيمش. (به تخم مرغ هم ميتونيد سس تند اضافه كنيد)



دوباره دمش رو ميگيريم و توي آرد سوخاري ميزنيمش




مجددا توي تخم مرغ


و باز آرد سوخاري. دقت كنيد همه جاي ميگوها مخصوصا اون قسمت كمرش كه برش زديم كاور شه



همه ميگو ها رو به همين ترتيب كاور كرده و روي كاغذ روغني به همون فرم پروانه شده ؛ طوري كه دمش رو به بالا باشه قرار ميديم




و توي حمام روغن داغ دونه دونه سرخشون ميكنيم

و روي دستمال كاغذي آشپزخونه قرار ميديم تا روغن اضافيش گرفته شه



حرارت روغن نبايد زياد باشه تا ميگو مغز پخت شه و در عين حال كاورش هم طلايي و كرانچي شه. اگه حرارت زياد باشه سريع كاورش سرخ ميشه و خود ميگو مغز پخت نميشه. پس بايد با حوصله و وقت كافي كار كنيد كه در نهايت خوشمزه بشن





اين يكي از شيوه هاي ساده سوخاري كردن ميگو هستش كه البته ظاهر شيك و خاصي داره



و اگه با حوصله سوخاريشون كنيد طعمش هم عالي ميشه.




به نظر من همون ميزان پودر سير باعث ميشه كه يه عطر فوق العاده اي بگيره ولي اگه شما با بوي ميگو مشكل داريد خودتون از هر ادويه اي كه دوست داريد استفاده كنيد. (من كوچكترين مشكلي با بوي ميگو ندارم)


15 comments:

عالیه
مرسی شف جونم

سلام عزیزم خیلی عالیه .راستی من امشب یک چیز کیک درست کردم اول بگم من تا حالا با دستورهای مختلف چند بار چیز کیک درست کردم و اصلا خوشم نیامد ولی اینبار ............همین الان از توی فر درش اوردم اینقدر شکل و بوش عالیه که نمی تونم تا فردا صبر کنم واقعا تو محشری فقط یک غصه دارم اون هم اینکه اگر چند سالی زودتر بدنیا اومده بودی این همه سالهای عمرم صرف رسیپه های بیخودی نمیشد واقعااااااااااااااااااااااادوست دارم میبوسمت مریم

سلام و یه خسته نباشی بزرگ به خاطر دستورای خوبت
یه سوال داشتم که البته مربوط به این غذا نیست. من می خواستم برای فردا این کیک آقای پوه رو درست کنم. می خواستم بپرسم روکش کیکی که می خواد طرح روش قرار بگیره باید حنما باتر کریم باشه؟ یعنی اگه کیکو با خامه بپوشونیم ممکنه طرح بهش نچسبه؟
اگه برات مقدوره تا شب جواب منو بدی متشکر می شم.

@ مهناز

دوست عزیز،

سوالتون رو به بخش خودش منتقل می کنم و سعی می کنم همونجا هم جوابش رو بدم.

سلام طیبه جون شف عزیز
می خواستم ازت بابت رسپت های خیلی خیلی خوبت و توضیح عالی در کنار عکس ها تشکر بکنم. واقعا دست مریزاد که با اینترنت ذغالی ایران اینهمه تلاش می کنی. من واقعا ازت ممنونم و چند مدل شیرینی واسه عید درست کردم که دوتاش از رسپی های شما بود یکی شیرینی کنجدی و دیگری کیک شربتی و جالبه بدونی من فر ندارم و در ماکروفرم درست کردم که خوب هم شد نمیگم عالی ولی در حد خیلی خوبی بود. البته مایکروفر من اوون و همینطور درجه مخصوص کریپس داره و من از اون استفاده کردم مارکش هم ویرپول هست اگه کسی میخواد بدونه!
طیبه جون من چطور می تونم عکس شیرینی ها را برات بفرستم؟ هرچی گشتم آدرس ای میل پیدا نکردم. بازم ممنون واسه همه زحماتت

@ narges

دوست عزیز،

برای این کار لطفا به پست دلقک کلاه بوقی که لینکش رو براتون می ذارم مراجعه کنید و در قسمت کامنتها شماره 19 نوشته های من رو مطالعه کنید.

امیدوارم تونسته باشم بهتون کمک کنم.

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

دوستان عزیز،

از اونجایی که سوالها دوباره کمی تکراری شدن، فکر کردم شاید بهتر باشه نکاتی رو که چند وقت پیش لیست بندی کرده بودم رو دوباره در یکی از پستهای جدید بذارم. البته باید به دوستانی که جدید هستن و وارد این محیط می شن هم حق داد که ابهاماتشون رو اینجا عنوان کنن. اما از اونجایی که دسترسی شف به اینترنت همیشه امکان پذیر نیست، چه حالا که مشغول جا به جا شدن هستن و چه در مواقع عادی به خاطر شرایط خاص اینترنت ایران، باید دنبال چاره ای بود
که این بار بزرگ کمی از روی دوش شف برداشته بشه.

شوخی هم نیست. برای هر پستی، هشت ساعت وقت صرف کردن!! کار هر کسی نیست. آپلود کردن عکس ها با اینترنت ذغالی ایران کار بسیار دشواری هست. من خودم گاهی که اینترنت پر سرعت اینجا که حالا نمی گم سرعتش چقدره که دوستان آه نکشن، گیر می کنه و سرعتش کمی کم می شه، اعصابم می ریزه به هم. حالا وای به حال اینترنت پر سرعت ایران که در حقیقت کم سرعته.

متاسفانه در این زمینه هم کسی نمی تونه به ایشون کمک کنه.

شما به این زمان خیلی زیاد، زمانی رو هم اضافه کنید که ایشون باید صرف جواب دادن به سوالات کنن، حالا اصلا زمانی که ایشون صرف عکاسی حین کار می کنن رو به حساب نمی یاریم. خدایی اش هم این عکاسی ضمن کار از همه اش فکر کنم سخت تره. یک بار دیگه هم گفته بودم، اگر کسی از من بخواد حین کار براش عکس بگیرم، می زنمش!!

پس دوباره می رسیم به نقطه ای که ما، یعنی شاگردهای این کارگاه آشپزسازی محبوب بتونیم کاری برای شف انجام بدیم. و اون هم اینه که مطالعه امون رو در وبلاگ کمی بیشتر کنیم تا از مطرح کردن سوالات تکراری بپرهیزیم. شف در اسرع وقت چند تا پست بیس می نویسن که جواب خیلی از سوالهای تکراری توی آنها خواهد بود. مثل پست فر. دوستان جدیدی که وارد وبلاگ می شن، حالا نه این جا، باور کنید بیشتر جاها، چه وبلاگهای خارجی چه ایرانی، یک سیستم دارند. دسته بندی های مختلفی که شف در سمت راست وبلاگ گذاشتن، در بیشتر وبلاگها هست و خیلی کار راه بیندازه، ولی بیشتر دوستان دقتی به این موضوع نمی کنن.

بذارید من یه چیزی رو بهتون رک بگم. گفتمان در محیط مجازی کار بسیار سختی هست. طرفین همدیگر رو نمی شناسن و همدیگر رو حین گفتمان نمی بینن. این ندیدن باعث می شه خیلی چیزهایی که در یک گفتمان عادی سرنوشت سازه، در محیط مجازی کم بیاد. خود من وقتی می خوام چیزی رو بنویسم در جواب دوستان، بارها نوشته ام رو از نو می نویسم، مبادا یک کلمه از نوشته هام سوء تعبیر بشه و دل کسی بشکنه.

خیلی از ماها وقتی یک کتاب آشپزی می گیریم و از روی اون چیزی درست می کنیم، دیگه کسی رو دم دستمون نداریم که بریم ازش سوال کنیم و بگیم این جا رو چی کار کنم؟ خودمون فی البداهه خودمون رو از اون مخمصه در می یاریم. اینی که می شه در یک محیط مجازی، سریع سوال پرسید به نظر من دلیل نمی شه که ما حتما از این موقعیت استفاده کنیم. البته شاید من هم اوایل اینطور بودم، نمی دونم. اگر بودم که خدا از سر گناهان من بگذره!! تجربه به من نشون داده که اون جاهایی که من خودم راه حل رو پیدا کردم در تجربه دار شدن من، بیشتر به من کمک کرده تا جایی که کمک داشتم. حالا می رسیم به اون چیزی که من اول گفتم: که امیدوارم سوء تعبیر نشه. سوال خیلی خوبه، ولی قبل از سوال کمی فکر کردن و تحقیق هم خوبه.

اگر بیاییم کلاه خودمون رو قاضی کنیم، می بینیم که گرداندن وبلاگی به این شکل در محیط ایران با شرایط بسیار سخت ایران، در کنار کار بیرون و همسرداری و خانه داری، خیلی سخته. ما اوایل هفت پست در هفته داشتیم که رسید به سه پست در هفته و الآن هم دو پست در هفته!! امیدوارم کار به جاهای باریکتر کشیده نشه.
در آخر از همه اتون به خاطر این که وقتتون رو گرفتم پوزش می خوام و امیدوارم کسی رو ناراحت نکرده باشم و خواهشی که ازتون دارم اینه که برای شلوغ نشدن وبلاگ خواهشا نوشته من رو بخونید ولی کامنتی نذارید. از این که همشاگردیهای به این خوبی دارم، خیلی خوشحالم و از در کنارتون بودن لذت می برم.

از شف هم می خوام اگر صلاح دونستن، این پست رو پاک کنن، چون هر چی باشه، اینجا خونه مجازی ایشونه.

من با مروارید جون موافقم. شخصاً در همه موارد که به من مربوط می شه و نمی شه رعایت می کنم.

این مشق شبم:
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/46/

اینم لینک ش:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html

@ morvarid
مروارید جان من کاملا با شما موافقم . در تائید صحبتهای شما باید بگم من حدود یکسال هست که با سایت بسیار آموزنده طیبه جان آشنا شدم و همه هم شاگردیها را هم از روی کامنتها می شناسم ولی خیلی کم پیش اومده که کامنت بذارم نه از روی تنبلی بلکه دلم نمی خواد با سوالاتم وقت شف عزیز و شما دوستان گلم را بگیرم من پاسخ تمام سوالاتم را از لابلای توضیحات شف عزیز و کامنتهای دوستان پیدا می کنم . من همیشه وقتی بخواهم یکی از رسپی ها را درست کنم اول تمام توضیحات طیبه جان را مطالعه میکنم سپس به سراغ کامنتهای آن رسپی خاص رفته و نکات ریزی که شف در پاسخ به دوستان متذکر شدن را هم مطالعه می کنم اونوقت بدون مشکل خاصی می تونم اون رسپی را با دقت درست کنم حتی شده بارها و بارها مباحث مختلف را با دقت مطالعه می کنم تا نکته ای از قلم نیافته مثلا شاید باور نکنید مبحث پای ها و تارت ها و یا مبحث شکلات را نزدیک به 7 ، 8 بار مطالعه کردم و باز هم نکات مهمش را یادداشت کردم . از همینجا به همشاگردیهای عزیزم توصیه می کنم حتما حتما رسپی ها و کامنت های قبلی هر مبحث رو به دقت مطالعه کنن چون پاسخ بیشتر سوالاتشون را می تونن براحتی پیدا کنن. احتمالا من ساکت ترین شاگرد کارگاه هستم که زیاد کامنت نمیذاشتم اما حالا پرچونگی منو ببخشید

@ Ziba

دوست عزیز،

ممنون از نظرتون. این که شما لطف می کنید و می خواهید محیط رو شلوغ نکنید، قابل تقدیر هست، این رو از ته دل می گم. ولی من مطمئنم که همه ما از بودن همدیگه اینجا لذت می بریم و کاش شما هم بیشتر خودتون رو نشون می دادید.

الآن چند وقتی هست شف اینجا سر نزدن فکر کنم. حالا اگر بیان فکر کنم شوکه بشن و بگن این مروارید از پهلوی چپ بلند شده ها!!

ولی نکته ای که شما اشاره کردید خیلی کلیدی بود. ممنون.

بذارید براتون یه داستانی رو تعریف کنم. 5 یا 6 سال پیش منزل یکی از دوستان لهستانی ام غذایی رو خوردم که خیلی خوشمزه بود. البته غذا رو مادرشون در لهستان درست کرده بودن و ایشون آورده بودن این طرف. ازشون خواستم که دستور این غذا رو برای من بگیرن. این دوست من آدم بسیار بسیار مهربونی هست، سوء تفاهم نشه یه وقت. فکر کنم 2 سال طول کشید تا بالاخره دستور رو از مادرشون گرفتن. تازه به من هم هی می گفتن این رو نمی تونی اینجا درست کنی چون یک پنیر خاصی می خواد که اینجا نیست. اون موقع من خیلی کم تجربه تر از حالا بودم. صبر کردم و بعد از گرفتن دستور و دونستن این که اسمش چیه، توی اینترنت سرچی کردم و دیدم پنیرش جایگزین داره. بعد از کلی جستجو در اینترنت دیدم که ای بابا توی همین شهر خودمون یک سوپرمارکت بزرگ روسی هست که مواد غذایی شبیه لهستان زیاد دارن. یک روزرفتم اونجا و پنیر رو خریدم. به دوستم زنگ زدم گفتم چند کیلو پنیر لهستانی می خوای؟!!
حدود سه چهار سال پیش، در اوج شونه درد من، دستور رو درست کردم که یک چیزی مثل ششبرک بود. از اون جهت که خمیری بود و باید توش رو پر می کردم و می بستم و ...
تجربه کم من باعث شد که همون دفعه اول چنین غذای سنگینی رو به همون مقدار زیادی که در دستور آمده بود درست کنم.
بعد اونها رو بسته بندی کردم و فریز. اولین باری که خواستم اونها رو درست کنم، بعد از فریزر در آوردن دیدم خیلی به هم چسبیدن و به هیچ وجهی از هم باز نمی شدن. چون گرسنه ام بود و عجله هم داشتم زنگ زدم به دوستم و پرسیدم اون معمولا چه کار میکنه. گفت: ااااا باید قبل از فریز کردنش می پختی شون!! گفتم ولی توی دستورت ننوشته بودی. می دونید چی جواب داد، گفت خب باید می پرسیدی!!! من همه اونهایی که درست کرده بودم رو ریختم دور. تا 2 ماه پیش که گفتم من باید این رو درست کنم. کلی فیلم دیدم در موردش، مطالعه ام رو بیشتر کردم و درست کردم و همه چیزش خوب بود. یک هفته بعدش باز هم درستشون کردم و چون عجله داشتم و باید از خونه می رفتم بیرون و نمی تونستم مرتب اینها رو بعد از آبکش کردن زیر و رو کنم تا به هم زیاد نچسبن، به دوستم که 10 دقیقه قبلش به من زنگ زده بود و بهش گفته بودم من دارم پیروگی درست می کنم، زنگ زدم و پرسیدم، مادرش دقیقا بعد از آبکش کردن پیروگی چه کار میکنه؟ مستقیم فریز می کنه؟ گفت نه!! کمی کره آب می کنه و اونها رو توی قابلمه توی کره چرخ می ده!! گفتم خب تو چرا باید هر نکته ای رو تکه تکه به من بدی. گفت خب باید تو هر قدمی بپرسی!! بعله دوستان، اینجوری هم می شه رسپی داد.
از اونجایی که این دوست من از من رسپی زیاد می گیره، بهش گفتم یک بار این کار رو باهات می کنم تا ببینی چه مزه ی داره.
حالا همه اینها رو تعریف کردم که بگم، ما اینجا با وبلاگی سر و کار داریم که نویسنده اش همه این تحقیق ها رو انجام داده و چکیده مهمترین مطالب رو بدون هیچ چشمداشتی در اختیار دیگران قرار می ده. یعنی کوچکترین نکته ها در دستور ها هستن و در کنارش عکس ها که واقعا کمک بزرگی در درست کردن رسپی ها هستن. یعنی کافیه که دوستان دستورها رو دقیق تر بخونن. خود من با این که معمولا خیلی با دقت می خونم، چند وقت پیش توی یکی از دستور ها به یک کلمه، واقعا یک کلمه دقت نکردم و با این که نتیجه در آخر خوب شد، ولی زحمت من حین درست کردن اون چیز که به زودی اینجا می ذارمش بیشتر شد. البته گاهی اوقات بنده خدا شف چیزی رو از قلم می اندازن، ولی این اتفاق بسیار نادره. فکر میکنم انتظار زیادی نباشه که در مقابل این همه زحمتی که ایشون می کشن و وظیفه ای هم ندارن، ما هم کمی دقیقتر باشیم، کمی بیشتر تحقیق کنیم و اینطوری نشون بدیم که ما هم سهم خودمون رو اینجوری نشون می دیم، نمی شه که همه کارها رو یک نفره به دوش کشید، میشه؟!

ببخشید که طولانی شد. شرمنده واقعا.

از منیر جون هم برای نظرشون تشکر می کنم.

سلام
این تجربه من در مورد میگو سوخاری درست کردنه گفتم بنویسم شاید به درد دوستان بخوره.
من علاوه بر آرد سوخاری از پودر سوخاری تردک هم استفاده میکنم که خیلی خوشمزست من همه مارکهارو امتحان کردم این از همه خوشمزه تره خودش همه مدل ادویه داره ولی چون یه کم تند وشوره و اون بافت زبر آرد سوخاری را نداره نهایتا با آرد سوخاری کاور میکنم .بازم میگم با استفاده از این پودر احتیاجی به استفاده کردن از ادویه و نمک نیست.
بوی میگو را هم کاملا میگیره

طیبه خانوم این کامنت را صرفا برای اینکه تجربه خودم را در اختیار دیگران بذارم گذاشتم جواب ندین خواهشا میدونم خیلی گرفتارین. منم شاغلم شوهر داری هم دارم و یه عالمه گرفتاریهای دیگه درک میکنم حقیقتا

مقش شب:

کبه:

http://pgy7dq.blu.livefilestore.com/y1pW5NUMOZTfa6W1MGspusbw2lC7-he41Wa2KLATpfk1K3thI2cUpc7x6-sv_bDU5a30p3v8s5jZWadaAwHW2tSAivSmyA26ICB/%DA%A9%D8%A8%D9%87.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_25.html

@ مريم:
نه مريم جون... همون رسپيها هم كه خراب ميشن همه اش تجربه است. باور كنيد تاثير داره. آدم از شكستها بيشتر درس ميگيره. درسته كه ناراحتمون ميكنه ولي ارزشش زياده
@ shagerdeashpazi:
شما محبت داريد كه تجربياتتون رو در اختيار همه قرار ميديد. متاسفانه من اين رو تا به حال توي فروشگاهها نديدم. اگه ديدم حتما تست ميكنم. مرسي
@ منير:
تجربياتتون رو كه ميخونم واسم خيلي جالبه! بله خب سنگينه واسه همين سالي يه بارش خوبه
:p
و اينكه من احساس ميكنم با شير تبخير شده از سنگيني و چربيش كم ميشه (هرچند كه نميشه) ولي در كل تنوع خوبيه
@ مرواريد:
مرسي مرواريد جون كه اينهمه وقت واسه اينجا ميذاريد كه منظم باشه و اينهمه هم با حوصله پاسخ مشكلات دوستان رو ميديد. منم كه بدجور اينروزا درگيرخونه جديدم و استرس واسم اعصاب نذاشته. تموم هم نميشه آدم يه نفس راحت بكشه بشينه سر زندگيش. همه زندگيم توي كارتنه
بازم تشكر ميكنم كه بارها رو به دوش ميكشيد. امروز ديدم نصف بيشتر سوالات رو پاسخ داده بوديد. بازم شرمنده كه نميتونم سريع سر بزنم. ايشالا فرجي بشه و زودي كارا رديف شه
تشكر من كه كافي نيست فقط ميتونم بگم انشالا خداوند خودش پاداش خير و سلامتي دائم به شما عنايت كنه

سلام استاد
چند روز پیش رفتم بازار و میگو خریدم .وقتی اومدم خونه سریع اومدم اینجا و اسم مسگو رو سرچ کردم دیدم راحت ترین و سریع ترین دستور برای میگو باترفلايد شريمپ هست .منم سریع دست به کار شدم .ایشالا بقیه شون بعدا.
بازم ممنون به خاطر دقت در آشپزی.

اینم عکسش امیدوارم مقبول باشه D:

http://irupload.ir/images/p9t9nc8rxz2sal0y9dn3.jpg

به به! چه عالي كاور و سوخاري شدن و چه خوشگل دمشون رو نگه داشتيد
مرسي به خاطر عكس

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...