2011/05/15

محنشه



اين شيريني هم الجزايري-مراكشي هستش با نام "محنشه" M'Hancha كه تركيبي هست از فيلو و آجيلها

مغز بادام يا پسته پودر شده 2 ليوان
شكر 2 ق غ
هل 1 ق چ
كره مذاب 2 ق خ
گلاب 3 ق غ
خمير فيلو 12 ورق
كره

براي شربت:
عسل 3 ق غ
گلاب 2 ق غ







شما ميتونيد اين دو ليوان رو از هر مغزي كه دوست داريد استفاده كنيد. من يك ليوانش رو پسته كار كردم و ليوان دوم رو بادام








شكر و هل رو اضافه ميكنيم






و كره مذاب...






و گلاب رو كم كم اضافه ميكنيم تا تقريبا خميري شه






براي اين مدل شيريني بايد از ورقه هاي بزرگ فيلو استفاده كنيد. به طور تقريبي 12 ورقه اش رو جدا كنيد (كمتر يا بيشتر بسته به ضخامت فيلو)






و ورقه ها رو لايه لايه با كره چرب كنيد







بازم متاسفانه كره زيادي استفاده خواهد شد ولي البته در نهايت احساس چربي خوردن بهتون دست نخواهد داد. من تقريبا 100 گرم كره استفاده كردم. هرچي ميزان كره بيشتر باشه در نهايت شيريني كريسپي تر خواهد بود






نيمي از مخلوط فيلينگ رو روي خمير ميريزيم






و به صورت تيوپي در قسمت طولي فيلو قرار ميديم






و شروع به رول كردن ميكنيم






من فيلو رو از عرض به دو قسمت تقسيم كردم و همين كار رو با تيكه دوم فيلو انجام دادم. شما ميتونيد فليو رو از عرض به سه قسمت هم تقسيم كنيد ولي اونوقت بايد حواستون باشه كه پيچيدنش ممكنه واستون سخت شه





حالا به شكل حلزوني رول اول رو ميپيچيم. و رول دوم رو كنارش قرار داده و به پيچيدن ادامه ميديم تا يه پيچ حلزوني بزرگ بدست بياد. (حالا اگه از اول سه تا رول درست كرده باشيد محنشه تون بزرگتر ميشه ولي قطر رولها كم خواهد بود. اين ديگه سليقه ايه)






فر رو از قبل روي درجه 180 سانتيگراد قرار ميديم. محنشه رو توي سيني قرار ميديم (من توي سيني پيتزا گذاشتمش) و روش رو به طور كامل با كره مذاب چرب ميكنيم






توصيه شف:

فيلو مدلها و ضخامتهاي مختلفي داره. علاوه بر اون به دو شكل هم بسته بندي ميشه يكي اين مدلشه كه تا ميشه؛ مدل بعدي هم رول ميشه. اگه شما در بلاد آدما زندگي ميكنيد و انواع فيلوها توي بازار موجوده توصيه ميكنم از مدل روليش استفاده كنيد. چون متاسفانه اين بسته خمير رو كه من باز كردم از روي تاهاش شكست. با وجودي كه خيلي هم دقت كردم ولي از روي همون شكستگيها رولها هم شكستن. كاريشم نميشد كرد. البته زياد مهم نيست و اگه شما فيلو سايز بزرگ نداريد ميتونيد رولها رو كوچولو درست كنيد چون محنشه اون مدلي هم درست ميشه





زمان پخت 45 دقيقه يا تا زماني كه روي محنشه طلايي بشه






براي شربتش هم عسل و گلاب رو مخلوط كرده و 2 دقيقه توي مايكروفر قرار ميديم





روي محنشه رو شربت ميديم. ديگه دست خودتونه كه چقدر بهش شربت بديد. خيلي شيرين يا كم شيرين





براي سروش به سه شيوه به صورت سنتي عمل ميشه. يا با مارزيپان گل درست ميكنن و روش ميچينن. يا مغز ميپاشن و از مرواريد هاي خوراكي استفاده ميكنن. و يا ساده به همين شكل سروش ميكنن





طعمش تقريبا با بقلاوه برابره. چون موادش همونه











اينم گاز زده شده اش





اينم برش خورده اش










برگرفته از كتاب "حلويات سميرة"

17 comments:

من اول...

اجازه خانوم اینجا فقط رولیشو ما دیدیم از اون مدلیا ندیدیم
:D
راستی‌ تلفظش می‌شه محنشه(به فتح میم و ح و سکون نون؟؟؟)

salam
man weblogetoon ro kheili vaghte mikhoonam va mamnoonam az salighe o zahmatatoon.
ye enteghadi daram nemidoonam begam ya..
tazegiha te'dad e axatoon toye matlab nesbat be avayel kheli ziaad shode.yani bayad kheili scroll kard va jomelat ro dombal kardan beyne in axha yekam moshkel e.
midoonam k cheghadr baraye in axha va hamintour inke az hame marahel ax bezarid cheghadr zahmat mikeshid,vali ehsas mikonam mishe az ba'zi marhale haa factor gereft.
hala nemidoonam cheghadr in enteghad vared e :)

bazam mamnoonam.

عزیزم سلام امیدوارم در صحت وسلامت باشی خیلی عالی است مخصوصا برای من که نه کلسترول دارم نه غلظت نه اوره خداییش نمیدونم اینهمه دارایی رو چطوری خرج کنم بهر حال من عاشقتم نشده چیزی رو با دستوراتت درست کنم و خراب بشه دوست دارم میبوسمت مریم

سلام کجایین ؟ نیستیین آدم دلش میگیره بی انگیزه میشه ایشالا در صحت و سلامت باشین

طیبه جان تو این دنیای مجازی بد جور مارو گرفتار خودت کردی:*)
اوایل واسه رسپی های خوبت می اومدم اینجا حالا واسه خودت، الان هم که چند وقته نیستی دلمون گرفته و دیگه حس و حال ماهم رفته :(
ولی تا شما به کارهات برسی ما هم سنگر رو خالی نمی کنیم :P
(ایشالا هر جا هستی سلامت و خوش باشی)

اینم میت لوف مافن های منیر:
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/58/

لینک سرآشپز:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_09.html

ممنون از دستورات بسیار عالیتون

اینم از حلوای شیر
:
http://up.iranblog.com/images/s4l62v1ry510q2j3mkr.jpg

@ مریم:
یه گزینه هست اون آخر پست ها که میتونید فایل پی دی اف پست رو ببینید و اونجا یه تیک داره که میشه عکسها رو حذف کرد و مشکل حل میشه
@ ama:
ایشالا شما هم همیشه سالم و سلامت باشید. من تصمیم دارم تا یکی دو ماه دیگه چندتا شیرینی مخصوص مامانم که کلسترل و چربی و فشار خون و قند و ناراحتی معده داره درست کنم و ایشالا ازشون عکس هم میگیرم که بقیه هم بتونن استفاده کنن
@shagerdeashpazi:
واقعا این بی اینترنتی واسه ما معتادا بد دردیه
دیگه اینترنت دار شدم. فقط مشکل اینجاست که زیاد خونه نیستم که پشتش بشینم
@ منیر:
شما محبت دارید
توی قالب کیک یزدی هم با مزه شدن. نه از توی عکس مشخصه که حاشیه اش نسوخته فقط برشته شده که برشته اش هم خوشمزه است
و از همه خوشمزه تر پوره سیب زمینیه که با هم هم سلیقه ایم

طیبه جون این خمیرهای فیلو رو من تاحالا تو مغازه های تهران ندیدم.شاید هم بوده من دقت نکردم.راستی اگر از تهران چیزی می خواید که میشه با پست به دستتون برسه لطفا" بگید.بهر حال شما گردن ما حق زیادی دارید با این سایت خیلی خوب و دستورای عالیتون.ما در خدمتیم.

سلام بر یک عدد شف کم پیدا به خونه خودتون خوش اومدین بی صبرانه منتظرتون بودیم

@سیمین جان
من این فروشگاه اینترنتی رو بهتون معرفی میکنم از این خمیرها دارن من خودم ازشون خرید کردم و واقعا راضی هستم
http://baharfood.shopingfa.com/
خرید از این فروشگاه رو به همه دوستان کارگاه توصیه میکنم واقعا عالیه مخصوصا شف عزیز یادتونه گفته بودید زرورق شکلاتی رو براتون پست کردن و خراب شده من از این فروشگاه زرورق خرید کردم و واقعا عالی بسته بندی شده بود و هیچ کدوم از وسایلم خراب نشده بود در ضمن من هم هرمزگان هستم و با پست یه سه چهار روزی طول کشید تا وسایل به دستم رسید

طیبه جون این خمیرو تو تهران از کجا باید بگیرم؟ هایپر استار داره؟

بعد یه چیزی، باقلوا یا یه همچین شیرینیهایی رو باید توی یخچال نگه داشت؟ خشک نمیشه؟

@ um aziz
ممنونم از راهنماییتون

@sara
دوست عزیز برای پیدا کردن این خمیر به لوازم قنادی دیدنیهای تجریش مراجعه کنید.

من واقعا متاسفم که با این بسته به مشکل برخوردید.

باید بگم که تجربه به من نشون داده خمیر فیلو به شکل رولی خطر تا خوردن و شکستنش بیشتره. چون فیلو خیلی صاف رول نمی شه و همیشه کمی چروکه، کمی البته. بعد معمولا خمیر خودش کمی ترک داره لبه هاش و وقتی آدم می خواد یک ورقه اش رو بلند کنه جونش در می یاد تا اون ترکه بیشتر نشه و اون چروکها هم تبدیل به ترک نشن.

به همین خاطر من به این یکی مدل رو کردم و راضی بودم تا به حال. البته گاهی شده که بسته رو باز کردم و دیدم خیلی ترک داره. اولین باری که این مشکل برام پیش اومد، اولین باری بود که از این مدل می خریدم!!! دفعه بعد از فروشنده مغازه ترکها سوال کردم اونا برای این معضل چه می کنن، گفت حتما بسته رو بیار یه دونه نو ببر، اون بسته مشکل داشته!!
منظورش این بود که مشکل حمل و نقل داشته!

در کنار این حرفها، این نوع بسته بندی برای حمل و نقل در سفر هم از اون رولی ها مناسب تره، اون رولی ها دیگه آش و لاش به مقصد می رسن.

:D

مروارید جون فکر کنم شف چون تجربه فیلوی عربی‌ رو دارن با این به مشکل برمیخورن آخه مدل عربیشو که من استفاده می‌کنم رولیه ولی‌ خیلی‌ راحت از هم باز میشه و حتا خیلی‌ کم پیش میاد که ورقه‌های فیلو موقع بلند کردن به هم بچسبن. اگر چه من همش احساس می‌کنم فیلوی ترکا به علت نازکیش خشمزه‌تره یعنی‌ عکسش‌ که اینو میگه(چشمک)

@ paris

من باید حتما در اسرع وقت برم توی پروژه خرید خمیر فیلو از مغازه عربها!!

البته من با این خمیر مشکلی نداشتم تا به حال، با این که آدم بسیار بی صبر و حوصله ای هم هستم!!!

یک عدد مروارید بسیار متفکر

@ سیمین:
مرسی از محبتتون
@ um:
مرسی به خاطر لینک . حتما چکش میکنم
@ سارا:
چرا خشک میشه. ولی در ظرف در بسته من تا مدتها خوب نگهش داشتم و موردی پیش نیومده
@ مروارید:
بله متوجه میشم چی میفرمایید. دقیقا همینطوره که فرمودید. این هم میشه باهاش خوب رول کرد. اول اینکه نباید زیاد کلفت بگیریمش و رولها قطرش کم باشه. و دوم همونطور که فرمودید از اول مشکل نداشته باشه. در هر صورت من که از جنس و طعم این خمیره خیلی راضی بودم. با تشکر فراوان
@ پریس:
آره اونا کار باهاشون واقعا راحت تره. ولی خب البته دلیلش میتونه این باشه که اصلا این مدل شیرینی هم عربیه و با خمیرهای خودشون بهتر میشه کار کرد

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...