2011/06/26

چاكلت چيزكيك



اين هم يه چيزكيك خيلي سريع و ساده و بي دردسر

بيسكويت شكلاتي 135 گرم
پنير خامه اي 270 گرم
خامه 200 ميلي ليتر
شكر سه چهارم ليوان
نشاسته 2 ق غ
كاكائو 3 ق غ
تخم مرغ 1 عدد
سفيده تخم مرغ 1 عدد
چيپس شكلات سايز كوچك يك سوم ليوان


ژ


فر رو روي درجه 170 سانتيگراد قرار ميديم
قالب رو چرب كرده و كاغذ روغني ميندازيم و چرب ميكنيم. من از قالب 17 در 17 استفاده كردم و دو تا تيكه كاغذ روغني عمود بر هم رو توي قالب گذاشتم به شكلي كه از ديواره ها بالا بزنه




بيسكويتها رو پودر ميكنيم. (بيسكويت محبوب من اين بيسكويت گرجيه ولي شما از هر بيسكويتي كه مايليد استفاده كنيد. ضخامت كراست هم دست خودتونه پس ميتونيد بيشتر يا كمتر استفاده كنيد. كره هم نميخواد)



پودر بيسكويت رو كف قالب با دست پرس ميكنيم و ميذاريم توي فريزر و به كارمون ادامه ميديم



پنير خامه اي و خامه و شكر رو مخلوط ميكنيم



نشاسته (حتما آرد نشاسته ذرت با كيفيت عالي باشه) رو به مواد اضافه ميكنيم (من هميشه الك ميكنم كه خيالم راحت باشه كه درست و كامل مخلوط ميشه)



از پودر كاكائوي با كيفيت خوب استفاده كنيد و حتما هم الكش كنيد



خوب هم ميزنيم. تخم مرغ و سفيده رو اضافه ميكنيم



فقط به اندازه اي كه مخلوط شه همش ميزنيم



فيلينگ رو روي كراست ميريزيم



با قاشق چوبي سطح كار رو صاف ميكينم




روي چيزكيك رو با چيپس شكلات ميپوشونيم (اينا ميني چيپس خارجي هستن) و توي فر قرار ميديم به مدت 40 دقيقه و يا تا زماني كه وقتي يه تكون به قالب ميديم حاشيه اش پخته باشه و مركزش مثل ژله تكون بخوره.
فر رو خاموش ميكنيم و اجازه ميديم چيزكيك توي فر سرد شه


كمي پفش ميخوابه. همينطور كه ميبيند حاشيه ها از كاغذ جدا شده و كيك كاملا پخته و سرد شده. حالا ميذاريمش توي يخچال . ترجيحا شب تا صبح و يا حداقل يك ساعت. هر چي بيشتر توي يخچال بمونه كيفيتش بهتر ميشه



كاغذ رو غني رو ميگيريم و از قالب بيرون ميكشيمش



و كاغذ به سادگي ازش جدا ميشه



برش ميزنيم و سرو ميكنيم



بافت و مزه اش بيشتر به چاكلت موس شباهت داره




حواستون باشه كه اگه زيادي تو فر بمونه و زيادي بپزه اينقدر سفت ميشه كه تبديل به كيك شكلاتي ميشه
ولي در كل اين يه چيزكيك خيلي ساده و سريع و آسونه


32 comments:

به به چیزکیک اونم ازنوع شکلاتی! دستت درد نکن شف جون .در اولین فرصت درست میکنم

درود بر شما نمیدونی به چه ابزاری متوسل شدم برای دیدن بهترین وبلاگ آشپزی دنیا الحق که واژه شف برازنده شماست

سلااااااااااااااااااااااااااااااااااام
بالاخره مثل آدمیزاد تونستم وارد کارگاه عزیزم شم،طیبه جان خیلی دلم براتون تنگ شده
حالتون خوبه؟
کامنتها و پستهای قبلی رو درست نمیدیدم امشب دیدم مدتیه که نبودین،نگران شدم اگه لطف کنین یه خبری از خودتون بهمون بدین ممنون میشم
از پست عالیتون هم ممنون این به درد من میخوره که نسبت به کره آلرژی دارم و عاشق شکلاتم
خیلی مواظب خودتون باشین و ممنون

خب دوستان عزیز،

چون بهاره جون سرعت اینترنتشون پایین بود، لینک آلبوم کارهاشون رو برای من فرستادن، تا من دونه دونه لینک کارهاشون رو توی هر پستی بذارم.

من که کلی ذوق کردم کارهاشون رو دیدم، امیدوارم شما هم مثل من لذت ببرید، چون آدم یکهویی کلی مقش انجام شده می بینه یه جورهایی ذوق مرگ می شه، یعنی من که شدم.

خود بهاره جون هر وقت حال اینترنتشون خوب شد، توضیحات و تجربه اشون رو در مورد کارشون توی همون پست می دن.

حالا این شما و این آلبوم بهاره جون:

https://skydrive.live.com/?wa=wsignin1.0&cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818!206!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!105&sc=photos

مروارید جان شما خیلی لطف دارین،واقعا از لطفتون سپاسگزارم من خیلی به شما زحمت دادم در مقابل این همه دلسوزی و مهربونیهاتون نمیدونم چی باید بگم
خدا کنه لذت بخش باشه ، من قبلا هم گفتم با آشنایی با این وبلاگ فکر میکنم تجربه هایی که شاید باید طی چندید سال ان هم مطمئنا با زحمت و دردسر خیلی زیاد و احتمالا نه به این مفصلی کسب میکردم (،منظورم زمانیه که احتمالا دیگه دندون مصنوعی داشتمو میگم ) رو در عرض یک سال ،استاد عزیزم طیبه جون در اختیارم گذاشتن و واقعا ازشون تشکر میکنم ،چون بعد از امتحان کردن هر رسپی کلی حس خوب داشتم انگار که یه کتابو خونده باشم
انشالله که آبروم جلوی استادم خیلی نره
باز هم از لطف مروارید عزیز تشکر میکنم و براتون آرزوی سلامتی دارم

vaay man ino dorost kardam kheily khob shod dastet dard nakone .faghat inke be nazare man shekaresh age nesf beshe behtare ke ba in ke man kam tar rikhtam bazam mehmonam goftan shirinish yekam ziyad vali kheily khoshmaze boood.. zende bashiiiiiiii

@ bahareh

بهاره جون،

زحمتی نبود، خودم هم لت بردم از دیدن کارهاتون، مخصوصا که همه با هم بود.

واقعا شف درست می گن، که دستور یه دستوره، ولی آشپزش متفاوته و این باعث می شه کار هر کس یه شکل بشه و این خودش خیلی لذت بخشه، یعنی آدم " فردیت" رو به وضوح در اینجور مواقع به عینه می بینه.

براتون آرزوی بهترین ها رو دارم.

https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&sa=572946424#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=2&id=2172BC176E9E469F!158!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!775&sc=photos

از دید همه این چیز کیک طعم بستنی شکلاتی میداد

میدونید که چیز کیک محبوب من چیز کیک انگوره
(چیز کیک بدون نیاز به فر)

ولی خواهر کوچولوم معتقد بود این یکی یه چیز دیگه است چون طعم بستنی شکلاتی میده

ممنون مثل همیشه

@ مروارید:
خدا خیرتون بده که به همه خیر میرسنید
@بهاره:
واقعا لذت میبرم کارهای زیباتون رو میبینم
سرعت اینترنت اجازه نمیده وگرنه دوست داشتم همه رو همین الان ببینم. سعی میکنم کم کم همه رو نگاه کنم و حظ وافر ببرم
@Peter Pan:
احسنت
همیشه معتقدم . که باید بار اول یه رسپی رو امتحان کرد و بار بعد تغییرات لازم رو توش اعمال کرد. اینطوری میدونیم که طعم اصلی چی بوده و اگه احیانا مشکلی تی بافت کیک پیش اومد متوجه میشیم که کم کردن شکر ایجاد مشکل میکنه. ولی در مورد چیزکیکها به نظر من کم کردن شکر تاثیر بدی روی کیک به جا نخواهد گذاشت
@پریس:
به دلیل داشتن نشاسته جنس و بافت چیزکیک با بقیه چیزکیکها متفاوته. به نظر من هم به موس شکلاتی نزدیکه. ولی چن پنیر داره کلا یه چیز خاصیه
کیکتون خیلی خوب شده و عالی برش خورده پریس جون

https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21135&sc=photos

الان منم هوس چیزکیک کردم
احسنت

طیبه جون من واقعا شرمنده ام که اینقدر سئوالای مسخره میپرسم.
میشه بهم بگی که آیا آرد ذرت با آرد نشاسته ذرت فرق داره یا نه؟
ممنونم

@ فاطمه

توی این پست شف تفاوتش رو توضیح دادن:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html

زیر عکس سوم:

بايد حتما آرد ذرت داشته باشيد نه نشاسته ذرت. خيلي فرق ميكنه. نشاسته ذرت رنگش سفيده و لاي انگشتها غيژ غيژ ميكنه. ولي آرد ذرت رنگش زرده و اون حالت رو هم نداره.

مرسی مروارید جون بابت توضیحت.
پس کلا وقتی طیبه جون میگه نشاسته ، میشه از آرد ذرت استفاده کرد دیگه؟؟

@ فاطمه

فاطمه جون، آرد ذرت نه! بلکه نشاسته ذرت.

ببینید دو تاشون از ذرت تهیه می شن. تنها نقطه اشتراکشون همینه.

آرد ذرت زرد و زبرتر هست و بیشتر وقت ها برای توی غذاها مورد استفاده قرار می گیره

البته کیک ها و شیرینی هایی هم هستن که با آرد ذرت درست می شن، ولی معمولا کم پیش می یاد.

توی عکس شف هم می بینید که آرد ذرت زرد هست.


این هم شکلش:

http://www.marions-kochbuch.de/index-bilder/maismehl.jpg

ولی نشاسته ای که شف اینجا ازش اسم می برن یعنی نشاسته ذرت. این یکی سفیده و وقتی بین دو تا انگشت دست فشارش می دید قیژ قیژ صدا می ده.

این هم شکلش:

http://md.all.biz/img/md/catalog/22791.jpeg

پس وقتی توی دستور شف نوشتن نشاسته یعنی: نشاسته ذرت

وقتی نوشتن آرد ذرت یعنی: آرد ذرت

باسلام
شف عزیز این رسپی رو خیلی وقت پیش پیدا کرده بودم ولی از اونجائی که شکر قهوه ای نداشتم هنوز درستش نکردم. با دیدن این پست یادش افتادم شاید به دردتون خورد. شاید هم قبلا خودتون دیده باشین.
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Toffee-Crunch-Caramel-Cheesecake-231417

ادرس ای-میل اتون رو نداشتم برا همین تو این پست براتون پیغام گذاشتم. در ضمن می خواستم بدونم آیا به آشپزی ترکیه علاقه دارید یا نه؟

عزيزم براي اين لينكي كه فرستاديد اصلا نيازي نيست شكر قوه اي داشته باشيد
كار خاصي اجام نميده جز رنگش
تازه طعم شكر قهوه اي رو هر كسي هم نميپسنده
مرسي به خاطر لينك
و بله من ذائقه ام طوريه كه همه مدل غذايي رو دوست دارم
فقط مشكل اينجاست كه ديگه اصلا فرصت آشپزي ندارم
كه اونم اميدم به آينده است. خدا بزرگه

خیلی وقت بود تو فکر درست کردن این چیز کیک بودم ولی اول اینکه چیپس شکلات ریز نداشتم که چند وقت پیش پیدا کردم و خریدم و دوم اینکه من عاشق طعم چیز کیک هستم و شک داشتم چیز کیک شکلاتی هم به همون خوشمزگی میشه یا نه؟؟
بالاخره از اونجا که به مامانم قول داده بودم تا وقتی ایران هست از چیزکیکهای طیبه جون براش درست کنم. دیشب دست به کارشدم .خواهرشوهرم هم از بس خوش شانسه بعد از چند ساعت سر رسید
نتیجه اینکه همسرم گفت تا دیدمشون فکر کردم الان باید خیلی شیرین باشه که نمی دونم چجوری همچین فکری کرده بود ولی خیلی خوشش اومد و مرتب میگفت عالی عالی ...شیرینیش کاملا" به اندازه و مزه هم فوق العاده بود. امروز هم یه تکه اش رو برای همکارم آوردم تا اونم که عاشق چیز کیکه تست کنه . طیبه جون ممنونم و روی ماهت رو می بوسم

خيلي خوشحالم كه انو ميشنوم سيمين جون
ماشالا شما اينقدر هنرمنديد دست به هرچي ميزنيد عالي ميشه
نوش جان همه 

اختیار دارید. عزیزم ما این نیمچه هنر آشپزی که داریم از برکت وبلاگ و لطف شماست

 . .سلام استاد بزرگ  خسته نباشی من امروز چیز کیک شکلاتی رو درست کردم
   چنتا سوال برام پیش اومد اول اینکه این چیز کیک نیاز به بخار اب نداره؟ دوم :بعد از پخت حدودا یک سانت پفش خوابید وحالت خیس داشت واز انجا که من تمام چیز کیک هایی که شما اموزش دادید رو درست کردموهمشون فوق العاده عالی بودندولی این به اندازه بقیه خوش مزه نبود  لطفا ایراد کارم رو بگیدممنون بوس بوس

اوه! متاسفانه به خوبي پف نكرده. يه كم منسجمه
يه كم بايد بيشتر هم زده ميشده و يه كم دماي فر رو كم كنيد و زمان رو بيشتر
گذاشتن ظرف آب ضرري نداره
ولي اين مدل خاص بدون ظرف آب هم بد نميشه
شما حمام آب رو هم اجرا كنيد. انشالا كه مثل هميشه عالي ميشه
راستي از جنس نشاسته اطمينان داريد؟

سلام استاد بزرگ من دوباره این چیز کیک رو درست کردم وتمام  نکاتی رو که فرمودید رعایت کردم لطفا نظرتون  رو بگید واگر ایرادی هست بگید تا درست اش  کنم ممنون بوس بوس   

به نظر من كه بافتش كاملا چيزكيكيه
انشالاكه خودتون هم راضي بوديد

سلام طیبه جون :) خانم یه سوال....من این چیزکیکرو درست کردم و مو به مو همه کارهایی که گفتین رو انجام دادم بافتش از بالا (چون قرار ببرم مهمونی نمتونم برشش بزنم )بیشتر به موس میبره و براق 2 اینکه ترک های جدیی داره...تخم مرغشو زیاد نزدم دمای فرم یکسان،گذاشتم تو فر خنک شد رو کانتر به دمای اتاق رسید و بعد گذاشتمش تو یخچال ولی همینکه تو خود فر گذاشتم برای خنک شدن ترک خورد...یعنی امروز آبروم میره؟کجاشو اشتباه کردم؟

منظورتون اینه که تا پایان مرحله پخت هیچ ترکی روی کیک ایجاد نشده بود؟

برای مرحله خنک شدن چیز کیک در کیک رو چقدر باز گذاشته بودید؟

اگر ترک ها در مرحله خنک شدن ایجاد شدن، حدس اولیه من اینه که کیک خیلی سریع خنک شده.

والا چيزكيكها علي رغم سادگي يه كم قلق هم دارن
همه شرايطي كه ممكنه باعث ترك بشه رو توي پستها توضيح دادم . منتها اگر بازم ترك داشتيد راهش اينه كه با سس يا مربا يا چيزي روش رو بپوشونيد كه از آبرو ريزي جلوگيري شه
منتها نگران نباشيد حتما با تجربه به چيزكيك هاي عالي خواهيد رسيد

والا تو خود فر کامل خنک شد بعد آوردمش بیرون...

به نظر خودم که همه رو مو به مو انجام دادم همه نکات رو هم خونده بودم... اینقدر خوشمزه شده بود این چیز کیک مثل همه دستور پخته های که تاحالا دادی...که مهمونا دنبال بقیه اش میگشتن...اول که دیدنش وا رفتن انگار زلزله اومده بود توش...ولی وقتی خوردن...دیگه امون به بقیه اش ندادن...خدا هر روز سالم تر از دیروز و خوشحال ترت کنه شف جون که دل یه قومی رو شاد میکنی با این دستورای عالیت...ما خانوادتا که همش دعات میکنیم :)

خوشحالم که خوشمزه شده بوده

سلام طیبه جون و مروارید جون من این چیز کیک رو توی دو روز متوالی درستش کردم چون خودم بدجوری معتاد چیزکیک هستم و بار اول اونی نشد که باید میشد پس گفتم یه بار دیگه تمرین کنم. ببخشید توضیح زیاد میدم اما مجبورم. عکسها رو میدارم که شما اساتید هم ببینید و شاید مشکل دیگران هم باشه. بار اول اصلا حجم پیدا نکرد . با اینکه همه اوامر طیبه جون رو اجرا کرده بودم. .و بار دوم هم که همه مواد رو دو برابر کردم انگار وسطش نپخته بود و حسابی شل بود. فقط اینم اضافه کنم که من بار اول و دوم دما و میزان موندگاری در فر رو اصلا تغییر ندادم و همونقدری گذاشتم موند که دیدم دیواره ها جدا شده و دستور گفته بود. ممنون میشم کمکم کنید و ایرادم رو بگید

به ترتیب اولین و دومین عکس برای تجربه اول و دوتای بعدی برای شب دوم هست.

سلام. يك سوال درباره چيزكيك هاي بدون پخت داشتم كه نتوانستم در قسمت آنها سوال كنم به همين دليل از اين قسمت مطرح مي كنم.
من چيز كيك معمولي كه درست مي كنم يعني چيز كيك يخچالي، بعد از آماده شدن و موقع برش زدن كرم فيلينگ سفت سفت نيست مثل چيز كيك هاي بيرون. يعني هنگام برش زدن كرم پنيري به چاقو مي چسبد و تزئينات روي چيز كيك خراب مي شود. براي سفت شده چه كار بايد بكنم؟ آيا لازم است ژلاتين يا پنير بيشتري نسبت به خامه اضافه كنم؟
ممنون مي شم اگه راهنمايي كنيد.
با تشكر

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...