2011/07/20

كيك موز با ميوه هاي خشك و شكري



من علاقه زيادي به كيك موز دارم و تا به حال هم انواع و اقسامش رو واسه خودم درست كردم. اين يكي كيك موز هم يه كيك سريع و راحت و خوشمزه است كه ميتونيد هر روز عصر درست كنيد (يا حداقل من كه ميتونم. چون درجا خورده ميشه)


تخم مرغ 2 عدد
شكر 2/1 ليوان
اسانس موز 5 قطره
آرد 1 ليوان
بيكينگ پودر 2 ق چ
كره 25 گرم
خامه 100 ميلي ليتر
موز 1 عدد
ميوه خشك يا شكري





فر رو روي درجه 180 سانتيگراد قرار ميديم


تخم مرغ و شكر و اسانس موز رو خوب ميزنيم تا كرم لطيفي بدست بياد. اگه از اسانس روغني استفاده ميكنيد 5 قطره مناسبه ولي اگه اسانستون روغني نيست يك قاشق چاي خوري استفاده كنيد



آرد و بيكينگ پودر رو هم اضافه ميكنيم





موز رو با چنگال له ميكنيم






در ظرف ديگه اي كره مذاب و موز و خامه رو مخلوط ميكنيم






خوب هم ميزنيم







اين قسمتش اختياريه ولي واقعا طعم كيك رو از اين رو به اون رو ميكنه. من از تركيب ميوه هاي شكري و ميوه هاي خشك استفاده كردم. ميوه هاي خشك رو هم من از لوازم قنادي خريدم ولي از آجيل فروشيها هم ميتونيد تهيه كنيد و خوردش كنيد و توي كيك استفاده كنيد. قبلا طرز تهيه اش تو خونه رو هم گفتم.

(رسپي ميگه 50 گرم ولي من خيلي بيشتر ريختم. در حدي كه دادشم به مامانم گفته بود: "هرچي پوست پرتقال داشتن ريختن تو كيكشون" !!!!!!!!!!!!!! ولي بازم معتقدم هرچي بيشتر بهتر!)






خوب مخلوطش ميكنيم





و به مخلوط تخم مرغ و آرد اضافه ميكنيم






خوب همش ميزنيم




قالب رو كاغذ روغني انداخته و چرب كرده و مخلوط رو توش ميريزيم






توي فر قرار ميديم به مدت 40 دقيقه. ولي بعد از نيم ساعت حتما با تستر چكش كنيد اگه وسطش پخته بود كفايت ميكنه (قبلا هم گفتم اگه زياد تجربه نداريد كيكها رو توي قالب "لوف" درست نكنيد چون يه كم زمان پختش فرق ميكنه. ولي اين يكي قالبم جنسش خوبه و توي همون زمان استاندارد كيك مغزپخت ميشه)





كيك موز خاصيتش اينه كه نرم و مرطوبه (مرطوب ترين كيك موزي كه درست كردم كيك موز بخارپز شده است ولي كلا كيكهاي موزي نرم و مرطوبن)







اسانس موزي كه اضافه كرديم ؛ عطر و طعم فوق العاده اي به كيك ميده

كيكمون با وجود اينكه مقدار خيلي كمي كره داره؛ خيلي نرم و لطيف و مرطوبه






كيك رو در ظرف در بسته در يخچال نگهداري كنيد (ولي اين اينقدر خوشمزه است كه به يخچال نميرسه)







تيكه هاي ميوه اي كه به كيك اضافه كرديم طعمش رو عوض ميكنه و تنوع جالبي توي يه كيك موزي به حساب مياد.

اگه تا به حال كيك موز درست نكرديد بايد يه توضيح بهتون بدم. كيك موز رو كه از نزديك نگاه ميكنيد؛ متوجه يه سري ذرات قهوه اي رنگ توي بافت كيك ميشيد.... اين همون موزشه... يعني موز توي كيك كه ميپزه اين رنگي ميشه. پس نگران نباشيد. كيكتون طوريش نيست!


برگرفته از كتاب " كتاب الطبخ-قصيمي نت "

31 comments:

واي طيبه جونم مرسي
مدتها بود آرزو ميكردم كيك موز برامون بذاري .
رسپي كيكموز زياده اما نميدونم چرا دوست دارم هر چيزي رو اينجا ببينم تا بدونم خوب درمياد يا نه
دستت درد نكنه خيلي هم كيك راحتيه انگار
اون قسمت كه آردو اضافه كردي با همزن زدي؟
معمولا آرد رو با قاشق مخلوط ميكرديم
توي بقيه عكسات هم همزن هست يعني حتي وقتي ميوه ها رو ريختي با همزن زدي؟
آخه ميوه ها خورد ميشه كه اينطوري

@ ghazale

دوست عزیز،

بستگی به نوع کیک و دستور، موقع هم زدن از همزن استفاده می شه یا نمی شه، یعنی این طور نیست که بگیم در کل آرد رو بدون همزن اضافه می کنیم.

اون پرتقال و لیمو شکری هایی هم که شف استفاده کردن، قیافه اشون غلط اندازه!! سفتن و حین هم زدن چیزی اشون نمی شه.

مقش شب:

فروزن یوگرت هلو

https://skydrive.live.com/?cid=0ad71a7c6871dbed&sc=photos#!/?cid=0ad71a7c6871dbed&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!455!cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!455&sc=photos

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

شیرینی نارگیلی
http://shagerdeashpazi.blogspot.com/2011/07/blog-post_3840.html

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/03/blog-post_03.html

چیز کیک کوکی
http://shagerdeashpazi.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/06/blog-post_12.html

طیبه جان سلام خسته نباشید. دستت درد نکنه .میخواستم ازت کمک بگیرم میخواستم برای تولد پسر خاله کوچولوم کیک درست کنم به شکل باب اسفنجی برای حدود 18 نفر خودم در نظر داشتم از کیک 1234 استفاده کنم باید یه قالب مستطیل بگیرم به نظر شما باید چند در چند باشه برای ظاهر رنگیش از چی استفاده کنم که هم خوشرنگ تر باشه هم خوشمزه تر ممنون از لطفت و توجهت و وقتی که میگزاری برات همیشه بهترینها را ارزو دارم.

کیک موز
https://skydrive.live.com/?cid=613f0355c8f77450&sc=photos#!/?cid=613f0355c8f77450&sc=photos&id=613F0355C8F77450!201!cid=613F0355C8F77450&id=613F0355C8F77450!201&sc=photos

این کیک طعم و عطر فوق العاده ای داشت. من فقط از میوه های خشک استفاده کردم. این دونه های سیاه هم کشمش نیستند:دی
آلبالو خشک بدون هسته هستند که طعم کیک رو ترش و شیرین کرده بودند.
ما که در چشم به هم زدنی همه را خوردیم:دی

ممنون شف عزیز

@ نازنین

نازنین جون،

حال می ده آدم بیاد مقش شب آپدیت رو بذاره ها، نه؟!

دیگه نمی خواد لینک دستور رو هم بذاریم.

:D

دستتون درد نکنه، خیلی خوش خوراک به نظر می رسه.

مروارید@

شدیدا" مروارید جون:دی
شما که ماشاالله زیاد تجربه ش کردید
;)

مرسی بخاطر وبلاگ خوبتون ولی من این کیک رو درست کردم و خوب نشد. با این که بعد از چهل دقیقه تستش کردم و تستر تمیز بود، وقتی آوردمش بیرون و بعد از یک ساعت بریدمش دیدم توش اصلا حفره دار و اسفنجی نشده. دلیلش چی میتونه باشه؟ چه اشتباهی کردم من؟

من دوست دارم این کیک و درست کنم ولی اسانس موز ندارم . می تونم فقط موز باشه؟واسانسشونریزم؟طعمش با این میوه های خشکو شکری خوب میشه؟

مروارید جون جواب سوالها رو زحمت کشیدن و دادن من فقط کارهای دوستان رو میبینم و لذت میبرم
@ مری:
اولین دلیلش میتونه فر باشه که استاندارد بودن اهمیت داره
دومین دلیلش خوب نزدن تخم مرغ
سومینش هم خوب کار نکردن بیکینگ پودر
ولی من حدس میزنم مشکل از حرارت فر باشه
@ سارا:
اسانس موز توی همه لوازم قنادی فروشیها پیدا میشه
ولی خوب نبود هم میشه درستش کرد فقط بوش عالی نمیشه و اون احساس رو به آدم نمیده
@ سارا:
معمولا سایز بزرگ مستطیل واسه قالبها سایز آ3 هستش و با یک رسپی میشه درستش کرد و برای اون تعداد هم کافیه
اما اگه میخواید سایز کیک بزرگ باشه میشه دو بار توی همون قالب درستش کرد
@ نازنین:
آره این آلبالو خشکه بدون هسته هم از اون چیزای نابه که اگه من داشته باشم سه سوت تهش رو در میارم
کیکتون عالی شده نازنین جون و نوش جان. درک میکنم که نمیشه آدم جلوی خودش رو بگیره

سلام شف جونم ..خیلی وبلاگتو دوست دارم وکلی یاد گرفتم .هرچند که من هنوز ور دل اهل خونه هستم و واسه خونواده هر دفعه از دستورات خوشکل و خوشمزت درست می کنم . وواقعا عالین.دوست دارم خیلی طیبه جونم.
من می خوام این کیک ودرست کنم و بالاخره اسانس موز هم خریدم سوالم اینه که واسه خامه باید از همین خامه های اماده بریزم؟پاکت صورتیه؟یا میشه از خامه فرم گرفته هم استفاده کرد؟اصلا جایگزینه دیگه مثل شیرداره؟
مرسی عزیزم اگه زودی جواب بدی. می خوام اگه بشه امروز درستش کنم.
راستی خامه فرم گرفته هم با دستورت درست کردم که من اولین بارم بود!!!نخندی بهم اخه مثل شما حرفه ای نیستم ولی خیلی خوب شد کلی حال کردم دعات کردم....

طیبه جان من این کیک و امروز درستیدم خیلی خوشمزه و خوش عطر بود فقط نمی دونم چرا بیشتر میوه های خشکم ته نشین شدن!!وچسبیدن ته کیکم!!توی قالب 12 *30 تقریبا بود از همین لوف هابود. ممنون ازت

شرمنده این چند روز بچه نا آرومی میکنه نمیتونم زود جواب بدم
بله همون خامه پاکت صورتی هاست
نصف پاکت
نه عزیزم کشمش یا میوه های خشک همیشه باید کامل با آرد کاور شن وگرنه ته نشین میشن. چه کیک باشه چه کاپ کیک چه بیسکویت

مقش شب:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!577&sc=photos

همه چیز عالی و خوب.

من فکر کنم دفعه بعد باید خامه رو فرم بدم بریزم و یا به جای خامه مثلا کوارک یا ساور کریم و یا یه چیز مشابه استفاده کنم. همونطور که بارها گفتم خامه های اینجا رقیقه و اون فرم خامه های ایران رو نداره. شاید این مسئله باعث شده بافت کیک کمی سنگین بشه، البته فقط شاید.

ولی مزه اش عالی. فکر کنم کاپ کیک های خوبی هم از این دستور در بیاد. یامی! با مزه موز. به به.

دست شف درد نکنه.

@مروارید
واااااااای عجب عکسی
چقدر گرمه این عکس،دستتون درد نکنه مروارید جون
خستگیم در رفت با این کادر فوق العاده ای که بستین یعنی دلم میخواست الان دست کنم ان چاییرو ......؟
عذر میخوام باید بعد از کامنت شف عزیز کامنت میذاشتم ولی نتونسم جلوی خودمو بگیرم
استاد عزیز م معذرت،به خدا بچه خیلی ذوق زده شده:-0

@ bahareh

بهاره جون،

بالاخره ما یه گوشه ای از این دنیا یه چایی با هم میخوریم. این رو من مطمئنم.

:X

@مروارید
به امید ان روز
:-*

در ضمن من یادم رفت یک چیزی رو متذکر بشم.

اون هم این که من با این دستور یک کیک در یک قالب 18 سانتی لوف در آوردم. یعنی دوستانی که می خوان توی قالب بزرگتر درست کنن یادشون باشه مواد رو به همون نسبت چند برابر کنن.

مروارید جون بافتش که خوب به نظر میرسه. ولی اگه احیانا اونجا کرم فرش پیدا میشه گمون کنم همین بافت خامه های اینجا رو داره

بله بهاره جون مروارید جون کارهاشون آدم رو سر ذوق میاره چون بارها گفتم واسه عکاسی برعکس من کلی وقت و انرژی میذارن

والا اگه بخواید منتظر من بمونید فکر کنم یه صد سالی طول بکشه پس کار درستی میکنید که سریع کامنت میذارید

سلام
خسته نباشید
دیروز کیک موز رو درست کردم خوشمزه بود فقط نمیدونم چرا رنگش مثل کیک شما روشن نشد؟
(ممکنه بخاطر این باشه که موز رو که خورد کردم بعد از حدود نیم ساعت شروع کردم موزه تیره شده بود!)
درضمن اسانس موز نداشتم بجاش وانیل استفاده کردم اینم عکسش
راستی با اینکه میوه ها رو تو آرد غلطوندم ولی ته نشین شد!
زهرا

عالی بود بسیار خوشمزه :*
کاش از برش خوردش هم عکس می گرفتم...

كلا كيكهايي كه توش موز داره تيره تر ميشه به خاطر اكسيده شدن موز (و البته بهتر بود موز رو زودتر باز نميكرديد) ولي رنگ كيكتون به نظر من خوبه و بافتش هم عالي شده
در مورد ته نشين شدن ميوه... غلظت مايه ميتونسته تاثير بذاره و بزرگ تر بودن تيكه ها. ولي تنها كاري كه از دستمون برمياد همون غلتوندن در آرده
كيكتون خيلي خوب شده

تزئينش با مزه شده
احسنت

سلام.
این هم کیک موزی خوشمزه!
من توش پوست پرتغال و پوست لیموی شکری ریختم. میوه خسشک هم کمی سیب و موز و کشمش
مامانم وقتی خورد گفت چرا پوست پرتغال و لیموش کمه!!
ولی خودم دوست دارم یه بار بدونه میوه درستش کنم، چون به نظرم پوست پرتغال و پوست لیمو خیلی مزه قویی دارن و مزه موز کلاً محو میشه.
من دوست دارم مزه موزش کاملاً محسوس باشه.

سلام  می خواستم برای این کیک غیراز قالب لوف استفاده کنم مش ه برای ابعاد مناسب برای قالب و زمانش راهنماییم کنید؟ ممنون می شم

از هر قالبي كه استفاده ميكنيد مهم نيست فقط مواد بايد نصف قالب رو پر كنه
موفق باشيد

پس من و مامانتون هم ذائقه ايم
:D
بافتش عالي شده
احسنت

سلام 
یه سوال
میشه به جای خامه از ماست استفاده کرد؟
سوالم شاید درست نباشه ! :(
آخه اینجا من هوی ویپینگ کرم رو دیدم
مرسی از لطفتون 

 من سوالتون رو کامل متوجه نمی شم. اگر هوی ویپینگ کریم در دسترس دارید، خامه شیرین شده است. می تونید ازش استفاده کنید و یا از ویپینگ کریم.

بهتون پیشنهاد می کنم اگر خواستید از ویپینگ کریم یا هوی ویپینگ کریم استفاده کنید، قبلش بهش فرم بدید و بعد به مایه کیکتون اضافه کنید.

مرسی مروارید جان 
خیلی خیلی لطف کردین 
حتما درست می کنم و نتیجه اش رو می گم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...