2011/08/28

کیک بدون کلسترل

quail egg cake (1)


کار من این روزا به جایی رسیده که بیشتر از یک دقیقه نمیتونم واسه درست کردن ناهار وقت بذارم. یعنی سریع میپرم تو آشپزخونه... یه مقدار میگو یا مرغ یا گوشت رو میذارم لای فویل ... یه کم روغن زیتون روش ... و میره توی فر. از فویل آلومینیوم هم به این خاطر استفاده میکنم چون میدونم بعد فرصت شستن ظرف رو پیدا نخواهم کرد. آخه حاج آقامون بیشتر از چند ثانیه تنها باشن احساس تنهایی بهشون دست میده.



مامانی خانم یه روز تشریف آورده بودن دیدن نوه شون و من از فرصت سوء استفاده کردم و توی یه ربعی که حاج آقا خواب تشریف داشتن یه دونه کیک درست کردم



quail egg cake (2)


مامانی خانم کلکسیون بیماری ها رو دارن که یکیش کلسترل بالاست. من مثلا به پاس اون یک سالی که غذا پختن و آوردن و جلوم گذاشتن و برداشتن؛ تصمیم گرفتم یه دونه کیک درست کنم که بتوننن بدون عذاب وجدان بخورنش (بچه قدردان رو دارید؟!!!)



تخم بلدرچین خواص خیلی زیادی داره (واسه زن حامله و شیرده و نوزاد و بچه و ... هم بسیار سفارش شده) که یکیش نداشتن کلسترل بده. یعنی بهترین گزینه واسه درست کردن شیرینیه واسه اونهایی که مشکل کلسترل خون دارن. خواص دیگه تخم بلدرچین رو میتونید توی کاتالوگی که هنگام خرید بهتون میدن بخونید. ولی نکته ای که توی کاتالوگها پیدا نمیکنید و من لازمه ذکر کنم اینه که به ازای هر تخم مرغ میتونید از پنج تا تخم بلدرچین استفاده کنید.



تخم بلدرچین 10 عدد

شکر نصف لیوان

وانیل 1 ق چ

اسانس بادام 1 ق چ

روغن مایع نصف لیوان

عسل 1 ق غ

ماست 2 ق غ

شیر نصف لیوان

آرد يك و نيم لیوان

بیکینگ پودر 2 ق چ



quail egg cake (3)



از اونجایی که من قصد داشتم یه کیک رژیمی درست کنم... کم شکرش کردم و مقداری عسل به رسپی اضافه کردم که شیرینی کیک رو متعادل و مناسب میکنه. از روغن مایع بدون کلسترل استفاده کردم ( شما میتونید از کانولا هم استفاده کنید). و ماست کم چرب. البته من یک درصد استفاده کردم ولی شما میتونید از ماست نیم درصد هم استفاده کنید. و شیر صفر درصد



quail egg cake (4)



همه مواد رو جلو رومون میذاریم و اندازه گیری ها رو هم انجام میدیم



حالا فر رو روی درجه 180 قرار میدیم



آرد و بیکینگ پودر رو ویسک میکنیم



quail egg cake (5)



برای این کیک به ده عدد تخم بلدرچین و یا دو عدد تخم مرغ نیاز داریم. اگه تا به حال با تخم بلدرچین کار نکردید باید بگم که به راحتی شکسته میشه و زرده هاش هم بهتر فرم خودشون رو حفظ میکنن (یعنی اینک واسه درست کردن و تزئین خوراکهای ژیگلولی هم مناسبن) طعم و بوی تخم مرغ رو دارن



quail egg cake (6)



توی رسپی یک قاشق وانیل دادم ولی چون خودم از وانیل پودری استفاده کردم میزانش میشه یک هشتم قاشق چای خوری



quail egg cake (7)



خوب هم میزنیم تا کرم رنگ شه. من از اسانس بادام برای خوش عطرتر شدن کیک استفاده کردم . شما میتونید از هر اسانس دیگه ای استفاده کنید. لیمو و پرتقال هم خوب جواب میده



quail egg cake (8)



روغن رو هم اضافه میکنیم. اما قبلش من قاشق رو توی روغن زدم چون میخواستم بعدش عسل رو اضافه کنم



quail egg cake (9)



عسل رو هم به مواد اضافه میکنیم



quail egg cake (10)



میبینید که عسل به راحتی روی قاشق سر میخوره و اینطوری چیزیش حروم نمیشه (و مجبور نیستیم بعدش قاشق رو لیس بزنیم!)



quail egg cake (11)



ماست رو اضافه میکنیم



quail egg cake (12)



بعد شیر. (البته هر مرحله باید خوب مواد رو هم بزنیم



quail egg cake (13)



و در آخر آرد رو اضافه میکنیم



quail egg cake (14)



با همزن سی ثانیه با دور سریع هم میزنیم تا آرد خوب با مواد مخلوط شه



quail egg cake (15)



میتونیم توی قالب کیک بریزیم و یا کاپ کیک درست کنیم.



این کاغذهای کاپ کیک که میبینید نیاز به قالب ندارن و یه قالب کاپ کیک شستن تو زندگی جلو میافتیم!



فقط دقت داشته باشید این کیک خیلی بیشتر از کیکهای عادی پف میکنه پس قالبهاتون رو تا نصف پر کنید



quail egg cake (16)



مدت زمان پخت بستگی به قالب داره. برای کاپ کیک بین 20 دقیقه تا نیم ساعت. و برای کیک 50 دقیقه تا یک ساعت کافیه. در هر صورت بعد از 20 دقیقه باید حتما کیک رو با تستر چک کنیم اگه تستر تمیز بیرون اومد کیک رو از فر خارج میکنیم



quail egg cake (17)



دقت داشته باشید اگه کیک زیادی توی فر بمونه خشک میشه و لطافت و نرمیش رو از دست میده



quail egg cake (18)



خب... مسلما از یه کیک رژیمی توقع زیادی نباید داشته باشیم. اما این کیک همینطور که میبینید بافتی پر از خلل و فرج و نرم و به نسبت لطیفی داره



quail egg cake (19)



من مثلا قصد داشتم روی کاپ کیکها گردو (به دلیل داشتن امگا سه) بریزم و جلوی روم هم بود. اما حاج آقامون دیگه بیدار شدن و گریه و زاری و ... من حواسم کاملا پرت شد و کیک رو پرت کردم تو فر و پریدم تو اتاق خواب!


نتیجه اخلاقی: همیشه و همواره شش دنگ حواستون به شیرینی پزیتون باشه وگرنه حتی اگه یه کیک رو میلیونها بار هم درست کرده باشید، آخرش یه جای کار میلنگه


خب از هرچه بگذریم سخن دوست خوشتر است. من از هر فرصتی برای خوندن کامنتها استفاده میکنم. باور بفرمایید به حدی از دیدن هنرنماییهاتون لذت میبرم که خستگی شبانه روزیم برای دقایقی از تنم در میره. به جرأت میتونم بگم حتی بیشتر از خودتون از دیدن عکسها حظ میکنم.


چندین شب طول کشیده تا من تونستم این پست رو آماده کنم. فقط نیمه های شب که بچه دقایقی میخوابه برام امکان داره کار کنم و هر پست هم معمولا پنج تا هشت ساعتی وقتم رو میگیره ولی سعی میکنم مرتب آپدیت داشته باشیم. شما به جای من هم آشپزی کنید و لذت ببرید.


ارادتمندیم

43 comments:

AKH JOOON chefe azizmun omaddddddddd be mahhzi ke safe up shod koli jigh zadammm delam koli barat tang shode booddddd:*:*
cheghadr ham inja khoshgel shodee bah bahhhh
az deltangi darmeun ovordi tayebeh joonam
bazam koli mamnoonan ke ba in hame mashghale o dashtane ye hajagha mehdi doost dashtani maro tanha nemizariii... ishala roozi beshe ke jobran konim;):*:X

سلام شف جون
خیلی خیلی خوشحال شدم که دوباره اومدین
حال پسر گلتون چطوره؟ اینطور که تعریف کردین دیگه فرصت سر خاروندن هم ندارین
خلاصه که هر مطلب جدیدی که میگذارید ما رو خیلی خیلی خوشحال میکنین و ممنون از این همه لطف شما

سلام شف عزیز
با نا امیدی صفحه رو باز کردم، اما دیدم آپ هستید
ماشالا به این همه همت و انگیزه
ممنون که اینجا رو گرم نگه میدارید

مهندس جان سلام امیدوارم خودت و پسر گلت خوب باشید ممنون از کیکت بالاخره نوبت ما هم رسید باز هم تشکر هم خودت و هم پسرعزیزت رو میبوسم مریم

سلام به مامان طیبه عزیز
طیبه عزیز خسته نباشید و خدا قوتتون بده حال حا ج آقا کوچولو چطوره؟
عزیزم من هم تشکر میکنم که با وجود همه مشغله ها واسه ما هم وقت میذارین ،چقدر ا
ینجا هم زیبا شده ،توی کارگاه با تولد مهدی خان همه چیز متحول شده عکسها هم یک از یک زیباترن
به مادر گرامیتون هم سلام برسونید
خوش اومدین

سلام عزیزم.همیشه شاد و پرانرژی باشی.من که هر وقت میام اینجا انرژی می گیرم.

مقش شب:

حمص اسفناج:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#!/?cid=0ad71a7c6871dbed&sc=photos&id=AD71A7C6871DBED!531

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/07/blog-post_13.html

مرسی یه عالمه که اینجا و آپدیت نگه میداری :X

به به رنگ و بوی اینجام که عوض شده. فکر میکردم غیبتت طولانی بشه طیبه جون ولی خیلی خوشحالم که زود برگشتی. عیدتونم مبارک باشه عزیزم حاج آقا مهدی رو از طرف من ببوس

استاد عزیزم سلام
داشتم همینطور توی کارگاه میگشتم و کامنتهای پستهایی رو که می خوام درست کنم رو میخوندم که دیدم شما هم بیدارید،گفتم سلامی کنم و عیدو بهتون تبریک بگم
امیدوارم که همیشه سالم و شاد باشین و سایتون رو سر مهدی عزیز باشه
تو رو خدا از قول من زیر گلوشو ببوسین ،من عاشق زیر گلوی خوشمزه بچه هام خدا حفظش کنه ، انشالله ، حتما
الان خوابه،من که وقتی بچه ها میخوابن طاقت نمیارم و اینقدر باها شون ور میرم که بیدار شن
طیبه عزیزم امشب همه جا رو سر زدم دنبال مارشمالو و پنیر پارمیسان اما قحطیش اومده گفتم از چند روز تعطیلی استفاده کنم،انشالله فردا پیدا میکنم
امیدوارم عید خوبی برای شما و خانواده گرامیتون باشه

طیبه جان سلام من نمی دونم چرا نمی تونم پست بذارم خیلی خیلی تولد گل پسرت رو تبریک می گم و واقعا خسته نباشی من با هنرنماییهات زندگی می کنم حظ می برم عشق می کنم کلا دستت درد نکنه امیدوارم بتونم این پستو بفرستم

طیبه گلم عیدت مبارک
بچه ها عید همگی مبارک
نماز روزه تون قبول

سلام شف طیبه عزیز:)
چبد روزیست که با وبلاگت آشنا شدم...واقعا فوق العاده ای دوست عزیز
خیلی خیلی خیلی لذت بردم
کیک پنیر رو هم درست کردم که خیلی خوب شد.از اونجایی که عاشق کیک پنیر هستم مدت ها دنبال یه رسپی خوب می گشتم...واقعا ممنون که با حوصله،این دستورای عالی رو برامون می ذاری...خیلی کیف کردم...قدم نو رسیده شیرینت هم مبارک
وجیهه

طیبه جان! مشق شب رو آوردم تحویل بدم
نقاشی روی ژله
البته چون قالبم وسطش حفره داشت یه کمی طرحم از کادر خارج شد و چون دفعه اول بود دو تا طرح ساده رو تست کردم، خیلی عالی شد، ممنون

مشق های من
http://oi52.tinypic.com/14wsvug.jpg
http://oi53.tinypic.com/ddkmzn.jpg

لینک دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html

این هم کیک آپساید داون موز.
بافت و طعمش خیلی جالب بود برام.البته کمی تنبلی کردم و تخم مرغش رو خوب مخلوط نکردم،برای همین تا کیک رو برگردوندم، بوی تخم مرغش تمام دنیا رو برداشت.
برش زدم که بافتش رو ببینید، بافت کیک سفت تر از کیکهای معمولی هست یا مال من اینطوری بود ؟

http://oi52.tinypic.com/344umfk.jpg

http://oi55.tinypic.com/dxgzn.jpg

ژله تون بینظیر شده. طرح ها فوق العاده عالی منتقل شده به دسر. چقدر هم پر رنگ و خوشرنگ. پس نشون میده که هر طرحی رو میتونید اجرا کنید
حرف نداره

کیکتون هم عالی کاراملی شده و خیلی خوشرنگه
بله ممهمترین قسمت در کیک پزی زدن تخم مرغه. هم برای پف و هم لطیف شدن
بله در کل این کیک به دلیل داشتن نشاسته سفتره
توی کامنتها هم روش بحث شده
ولی اگه کارامل به خوردش بره خوب میشه

https://public.bay.livefilestore.com/y1pAlFewQgh-CLS7AsYWCmJ2xh95A3BnSfERG4nCwMtN2VewK_gBzgi10txl-sBLctph7ErY7_Khnn7jQULWSv16Q/%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%DA%A9%D9%84%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%84.jpg?psid=1
کیک من زیاد هم بدون کلسترل نشد اخه هرچی مغازه ها رو زیر و رو کردم تخم بلدرچین نبود قبل از اون همه جا بود و بگذریم الان هم هر جا میرم هست!!!
شانسه دیگه
من از شیر کم چرب و ماست پر چرب استفاده کردم و روغن کانولا
تازه که از فر در اورده بودم روش یه حالت شکری کرانچی داشت که البته فرداش دیگه اونجوری نبود
یه دونشو از وسط نصف کرده بودم نمیدونم چرا عکس نگرفتم ازش ولی بافتش خیلی خوب بود
اسانس بادامش باعث میشد وقتی با اب البالو میخوردم احساس کنم دارم ماراسکینو چریز میخورم

ممنون

سلام شف جان مرسي بابت همه زحمتهايي كه مي كشي مي تونم اين كيك را با روغن زيتون بي بو درست كنم؟ آخه من كلا بايد بدون كلستول زندگي كنم .  يه روز تو يه فروشگاه بزرگ تخم بلدرچين ديدم و درجا به ياد اين كيك افتادم درحال حاضر روغن كانولام تمام شده مي تونم با روغن زيتون يا هسته انگور درستش كنم ؟

بله پريس جون عكسش نشون ميده كه كيفيت كيك خيلي خوب شده

ولي در مورد تخم بلدرچين فكر كنم كم كم دارم تاثير بد رو همه ميذارم
يعني شانس من كه ديگه زبان زد همه شده
:p

بله با هر روغني ميشه
فقط اگر با بوي بعضي از روغنها مشكل داريد بايد از نوع بي بو استفاده كنيد وگرنه من خودم حتي با اكسترا ورجين درست ميكنم و دوست دارم

مرسي شف جان سعي مي كنم امشب درستش كنم و نتيجه را براتون گزارش كنم. با خوشحالي تمام دلم مي خواد يه خبر خوب بهتون بدم و آن اينكه بالاخره من توي بندرعباس تونستم ماهي سالمون نروژي گير بيارم و امروز حتما حتما سالمون با سس گريپ فروت درست خواهم كرد . يه چيز جالب بگم، تا ديدمش درجا ياد شما و رسپيش افتادم .حالا خيالم راحت شد كه مي تونم رسپي اصلي را درست كنم. چون از روي ناچاري داشتم با ماهي هوور درستش مي كردما... مرسي دوست عزيز واقعا ممنونم بابت همه چي .     

به به چه سعادتي
به اميد روزي كه اينجا هم گير بياد
واقعا ماهي مفيديه

سلام اومده بودم بگم این کیک رو انگار کسی ندیده که دیدم تازه دیده شده من همون اوائل که گذاشتینش دیدم که وقتی بود که تازه کیک پختن رو شروع کرده بودم و خیلی خوشم اومد بارها پختمش والبته با ورژن خودم یعنی به نظرمن پایه خوبیه برا یه کیک راحت که همه جوره تغییرش هم بدیم! البته من هیچوقت واقعا بدون کلسترول نپختم همیشه تخم مرغ ریختم والبته روغن کانولا و هر شیر وماستی که تو اون موقعیت بهش دسترسی داشتم یکی دوبار اخیر هم شکرش رو کمتر زدم به جاش عسل رو بیشتر وروغنش رو حدود یک سوم لیوان وبه جاش پودر وخرده های مغزهای قابل دسترس ریختم
وبه جای وانیل هم هرچی که میشد مث هل زنجبیل یا حتی با گلاب وعرق هل طعمش رو به کیک یزدی نزدیک کردم میدونم دیگه این نمیشد اما گفتم شاید برای کسی مفید باشه
مرسی 

بله اين كيك پايه واسه خيلي كيكها ميتونه باشه و شما تركيبات جالبي رو انتخاب كرديد
كيك متخلخل و با كيفيت شده
احسنت

 شف جون اول عاشق خودتم بعد عاشق اون قاشق اندازه گیری منحصر به فردت که منو کشته از اینا از کجا میشه خرید؟

قابلي نداره
والا من اينو از همين لوازم قنادي محلي شهرمون خريدم
متاسفانه الان ندارن ديگه

 سلام شف عزیز، آفرین به تو بانوی ایرانی. واقعا سایت عالی داری. من و خانم برادرم هر روز یکی از رسپی ها تو درست میکنیم و این شده بهانه ای که شبا دور هم باشیم و از رسپی ها استفاده کنیم. از طرف تمام خانوادم ازت ممنونم. و اما سوالم، من با اجازه ی خودم!!!به خمیر کشمش زدم(اخه بچه ها خیلی دوست دارن) خمیر رو تو هر دو نوع قالب کاپ کیک و یزدی ریختم و گذاشتم تو آون. همشون اول خیلی پف کردند اما وقتی پختن از تو فر در آوردم یذدی هاش پفش خوابید و رفت تو اما کاپ کیک هاش مشکلی نداشتن. میشه راهنماییم کنی مشکل از کجا بوده؟

ايراد از كشمش نيست
منظورتون از قالب كاپ كيك سينيه و منظورتون از قالب كيك يزدي اون دالبرهاي استيله؟
آخه من از كودكي تو هر دو امتحان ميكردم با همين رسپي و عالي ميشده
كمكي كه ميتونم بكنم اينه 
باز كردن در فر ميتونه پفش رو بخوابونه
پس بايد قالبها يك اندازه باشن كه با يك زمان بپزن و در فر باز نشه
جنسشون بايد يكي باشه كه زمان پخت يكي بشه
پس بهتره چند جنس و سايز با هم وارد فر نشه
شما چك كنيد ببينيد ساير رسپيهايي كه كيك يزديتون عالي در ميومده چه حرارت و زمان پختي داشتن واسه اين هم به همين شكل عمل كنيد
انشالا مشكل حل شه

 سلام شف عزیز، یک چیزی میگم بهم نخندیا حواس پرتیه دیگه.نشستم با خودم هی فکر کردم چیکار اشتباهی کردم.دفعه اول (چند روز پیش) که این رسپی و درست کردم یادم رفته بود اصلا تو کیک شکر بزنم!!!!
این دفعه شکر و با تخم مرغ زدم!! فکر کنم برا همین پفش خوابید. چون اصلا از اولش تخم مرغم خوب پف نکرد. کلا خرابکاری کردم. سعی میکنم دفعه بعد با دقت بیشتری کار کنم. منظورم از قالب کاپ کیک و یزدی عیناً همینایی که عکسشو گرفتی عزیزم . از راهنماییت ممنونم

خیلی مهمه که میز کار خالی باشه و فقط مواد اندازه گیری شده جلومون باشن که سریع کار کنیم و چیزی هم یادمون نره
نگران نباشید درست میشه

اینم از کیکی که من پختم.البته من به جای اسانس توش پوست پرتقال ریختم و به جای تخم بلدرچین تخم مرغ و طعمش هم باید بگم حرف نداشت:)

مممممممممم
عجب كيك عصرونه اي شده
احسنت

ممنون گلم:).البته با وجود استاد بزرگی مثل شما میتونم یه چیزای کوچولویی درست کنم

درود!
ببخشید این کیک کجاش بدون کلستروله؟!؟
محض اطلاعتون فقط که، تمـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــام مواد غذایی حیوانی دارای کلسترول هستن، از جمله تخم بلدرچین، شیر و ماست که در این کیک استفاده شدن!! لطفن اطلاعات غلط منتشر نکنید. با سپاس

در واقع اسمش رو بايد ميذاشتم كيك بدون كلسترل بد

ما دو نوع كلسترل داريم
كلسترل خوب
كلسترل بد

تخم بلدرچين كلسترلش بالاست
منتها از نوع كلسترل خوب
تخم بلدرچين كلسترل بد نداره

شير چربي اشباح شده و كلسيم  داره
تحقيقات جديد ثابت كرده همين وجود كلسيم بالا در شير باعث ميشه كه با مصرفش به كلسترل خوب خون كمك بشه 
وجود كلسترل خوب براي بيماران قلبي مفيده

باز اگر شما دچار شبهه هستيد از رسپيهايي كه براي كيكهاي بدون تخم مرغ دادم استفاده كنيد و همچينين شير رو با شير نارگيل يا شير بادام كه رسپيش رو دادم جايگزين كنيد

انشالا شفاي عاجل

سلام طیبه جون. میخوام امروز انشالله این کیک رو درست کنم ولی تنها اسانسی که توی خونه دارم اسانس توت فرنگی محصوص شرکت رنگ و اسانس ابیض شیمی هستش. تا حالا هم ازش استفاده نکردم. اصلا نمیدونم واسه چی اینو خریدم. به نظرتون این اسانس رو به کیک اضافه کنم خوب میشه؟؟؟ ممنونم

راستش من خودم به ندرت از اسانس توت فرنگي استفاده ميكنم
قرني يه بار هم نميخرم
آخه يه جورايي تو ذهنم خمير دندون بچه با عطر توت فرنگي تداعي ميشه
اصلا دوستش ندارم
اينه كه يا كيكه بايد خودش توش توت فرنگي داشته باشه يا من استفاده نميكنم
بهترين اسانس براي كيكها اسانس بادامه بعدش ليمو بعدش پرتقال بعدش موز
و صد البته كه اين موضوع ذائقه ايه

وای طیبه جونم من خیلی امروز خنگ بازی درآوردم. اولا که اصلا یادم رفت وانیل رو اضافه کنم. بعد هم شکر رو قبل از آرد اضافه کردم. یعنی همون موقع یادم افتاد. بعد هم اول توی کاپها مایه کیک رو ریختم و بعد روی مایه، گردوهای آردمالی شده رو ریختم. در نتیجه گردوها همینجوری روی کیکم موندند. ولی با این اوصاف کیکش خوشمزه و متخلخل بود. ازرنده پوست پرتقال هم به جای بادام استفاده کردم. دی

راستی اینم از عکساش

مهم نتيجه كاره و انشالا با اين تجربه ديگه ميدونيد كه اين مدل اشتباهها رو نبايد تكرار كنيد
احسنت

آفرین به شما دختر مهربون...

سلام طیبه جون

من از کیک و شیرینی در حد زیر صفر بودم اما دو ماهی هست که از رو سایت شما شروع کردم و در عرض همین مدت سفارش هم گرفتم و هر کسی از راه میرسه بهم سفارش شیرینی کشمشی و کیک و ... میده!!
مرسی که با حوصله و بسیار زیبا توضیح میدی

واسه این کیک من یه مشکلی داشتم
دیروز پختم اما وقتی همه چیز اماده شد با خودم گفتم پس شکرش رو کی باید اضافه کرد؟
خلاصه آخرین مرحله که یادم افتاد شکر رو ریختم
کیکم خوب شد خیل هم پف کرد!!!! اما یه کمی سنگین بود
یعنی یه جورایی انگار یه کم خمیره
نه خمیری که خام باشه خمیری که باید بیشتر پف میکرده

ممنون میشم اگر بگی کجا باید شکر رو اضافه کرد آخه رسپی رو خوندم اما جایی به اضافه کردن شکر اشاره نشده بود؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...