2011/09/03

وانیل

من سابق بر این مولتی تسک بودم . یعنی همه کارا رو با هم انجام میدادم و کلی تو زندگی جلو بودم. اما این روزا دیگه یک کار رو هم نمیشه بطور پیوسته انجام داد. مثلا میرم بچه رو آروم میکنم ... دستام رو میشورم... بچه رو آروم میکنم... مسواک میزنم... بچه رو آروم میکنم...



نه اینکه بچه نا آرومی باشه ها! نه! بچه آقاییه! فقط چیزی که هست... تحمل دوری مامانش رو نداره!



همه اینا رو گفتم که بگم: من تازه موفق شدم کامنتهای اون پست "توجیهی" رو بخونم و شرمنده همگی شدم. یعنی زیر رگبار محبت خیس شدم.



من متاسفانه یه عیبی دارم اونم اینه که نمیتونم احساساتم رو به زبون بیارم.چون اهل بازی با کلمات نیستم فقط میتونم بگم که از صمیم قلب همه تون رو دوست دارم و آرزوی بهترینها رو برای همه تون از درگاه خداوند مهربان دارم!





یکی از مواردی که توی کامنتها زیاد ازش پرسیده میشه و الان یک ساله برنامه دارم در موردش صحبت کنم؛ وانیله



من همیشه میگم : وانیل 1 ق چ



ولی خودم همیشه یک قاشق چای خوری وانیل استفاده نمیکنم چون از وانیلهای مختلفی استفاده میکنم. و شما هم مسلما از همون وانیلی که من دارم رو ندارید. پس توی این پست توضیح میدم که وقتی توی یه رسپی میخونید "وانیل 1 ق چ" باید چیکار کنید.



Vanilla (1)



رایجترین وانیل موجود در بازار ایران وانیل پودری خالصه که یه پودر سفید رنگ با دونه بندی بسیار ریزه.این وانیل عطر خیلی خوبی به شیرینی ها میده و تصورم اینه که اکثر شما هم همین وانیل در دسترستون باشه.



بچه که بودم، میگفتن باید به اندازه نوک کارد یا نوک قاشق چای خوری (از همینهایی که توی استکان های کمر باریک میذارن و باهاش چای هم میزنن) از این وانیل توی شیرینی بریزیم. و من هم همین کار رو میکردم. اما طی سالیان کم کم متوجه شدم که باید از میزان بیشتری استفاده کنم. حالا نمیدونم کیفیت وانیلها عوض شده بود و خاصیتشون رو از دست داده بودن یا اینکه اون میزانی که میگه نوک قاشق چای خوری؛ زیاد هم استاندارد نیست. در هر حال امروز که دارم باهاتون صحبت میکنم، من به اندازه یک هشتم قاشق چای خوری توی شیرینی ها از این وانیل میریزم. یعنی وقتی رسپی میگه یک قاشق چای خوری وانیل من یک هشتم قاشق چای خوری پودر وانیل خالص استفاده میکنم. بیشتر هم نمیریزم چون شیرینی رو تلخ میکنه. البته این حرف امروزه شاید تا یه مدت دیگه مجبور شدیم یه استکانش رو خالی کنیم توی شیرینی!



Vanilla (2)



یه مدل دیگه هم پودر وانیل توی بازار هست که وانیل شکریه. قیمتش از وانیل خالص کمتره ولی خاصیتش هم کمتره. یعنی من معمولا یک چهارم قاشق چای خوری از این وانیل استفاده میکنم. ولی خیلی خیلی مواظب باشید این وانیلهای شکری استاندارد نیستن و ممکنه بعضی مارکها کیفیتشون به اون وانیل خالص نزدیکتر باشه . پس وانیل شکری ای که من ازش یک چهارم قاشق توی شیرینی ها میریزم دونه بندی درشتی داره و دقیقا مفهوم شکری رو داره. اگه دیدید دونه بندیش به پودر وانیل خالص نزدیکه بهتره از همون یک هشتم استفاده کنید وگرنه طعم شیرینیتون فوق العاده تلخ میشه. البته این مقادیریه که من تجربی بهش رسیدم و اگه وانیلی که شما استفاده میکنید جنس دیگه ای داره بهتره با سعی و خطا به میزان لازم برسید. وانیل رو تا اندازه ای بریزید که عطر خوبی به شیرینی هاتون بده. به همین سادگی!



یه مورد دیگه ای هم که من با تجربه بهش رسیدم اینه که وقتی از این وانیل توی دسرهایی که روی اجاق حرارت میبینن استفاده کنیم طعم تلخی به دسر میده. پس یا ازش استفاده نکنید یا اینکه بعد که از روی حرارت برداشتید وانیل رو توی مواد بریزید



Vanilla (3)



اسانس وانیل بیرنگ یکی از گزینه های بسیار خوب برای همه شیرینی هاست . چون عطر فوق العاده خوبی داره و در عین حال به شیرینی ها رنگ هم نمیده. بوی تند وانیل اصل رو هم نداره. چون خیلی ها با اون بو مشکل دارن و نمیتونن تحملش کنن. این وانیلهایی که مروارید جون واسه من فرستادن ترکیبی از اسانس وانیل و کره است و یه عطر کره ای خیلی خوبی هم به شیرینی میده. همینطور که میبینید یک بسته اش مارک دکتر اتکره به این معنی که شما هم میتونید ازش تهیه کنید. میزانش رو هم روش نوشته. یعنی نوشته که به ازای چقدر آرد باید چقدر از اسانس رو توی مواد بریزید. ولی من یک شیشه اش رو هم توی کیک خالی کردم و طعم تلخی به کیک نداده. تصمیمش با خودتون



Vanilla (4)



اسانس وانیل vanilla essence



این مرسوم ترین وانیل مایع موجود در بازاره. مارکهای مختلفش هم توی بازار هست که میتونید تهیه کنید. میزانش هم همون یک قاشق چای خوریه. ولی اگه تا به حال از وانیل مایع استفاده نکردید باید بگم که عطر خاصی داره و یه وقت شوکه نشید. همینطور که گفتم هر کسی این عطر وانیلی تند رو نمیپسنده. (در حدی که من اولین بار که از این نوع وانیل استفاده کردم فکر کردم فاسد شده چون بوش غیر عادی بود) دقت داشته باشید این وانیلهای مایع رنگ سیاهی دارن و شیرینی رو تیره میکنن پس نمیشه ازشون توی شیرینیهایی که میخوایم سفید باقی بمونه استفاده کنیم



وانیل مایع خالص pure vanilla extract



در واقع توی همه رسپی ها وقتی میگن وانیل منظورشون این نوع وانیله که از اسانس وانیل بهتره ولی من تا به حال ازش نداشتم



Vanilla (5)



خمیر وانیل vanilla paste



این از دونه های ریز وانیل تشکیل شده و مثل وانیل مایع خالص کیفیت خیلی خوبی داره. این نوع وانیلها گرون هستن و توی ایران نمیشه به راحتی پیداش کرد. این شیشه رو هم از برکت احسانه جون دارم



Vanilla (6)



میزان استفاده اش هم اینطوری که مرسومه ، به همون اندازه وانیل مایع یعنی یک قاشق چای خوریه



Vanilla (7)



این دیگه خود جنسه!



این همون لوبیای وانیله که برای استفاده ازش ، میان با کارد از طول نصفش میکنن و بعد کارد رو روش میکشن تا دونه هاش جدا شه. دونه ها رو توی شیرینی ها میریزن. من صد درصد شیوه های استفاده ازش رو در آینده بهتون نشون میدم.



این چون خود خود جنسه؛ قیمتش هم آنچنانیه. به راحتی نمیتونید گیرش بیارید. البته دیدم جدیدا اینترنتی میفروشن که جای بسی امیدواریه.



جا داره مجددا از احسانه جون به خاطر همه این وانیلهای خوش عطر تشکر کنم. و به شما تذکر بدم که امکان داره از عطر وانیل خالص خوشتون نیاد پس حتما قبل از پول خرج کردن یه کم بوش کنید.



آخ ... داشت یادم میرفت. میزان استفاده اش: یک ق چ وانیل مایع برابر با نصف یک وانیله



امیدوارم که یه شمه ای از کل ماجرا دستتون اومده باشه و دیگه بقیه اش مربوط به تجربه میشه که ایشالا به دست میارید



امیدوارم همه شیرینی هاتون خوش عطر باشن. موفق باشید

17 comments:

با اون اسانس وانیل موافقم

بوی جالبی نداره
تازه من احساس میکنم هر چی شیرینی و کیک بیشتر میمونه این وانیله عطر (یا بوی بدشو(
!
بیشتر نشون میده
اون اسانس وانیل و کره رو من هنوز نیافتم

ممنون از این پست

من اوللللللللل

طیبه جون پست کامل و واقعاً کارآمدی بود. ممنون
بابت اینکه از شاگردایی مثل من غافل نمی شی و همیشه به کارام سر می زنی واقعاً خوشحالم

دیشب پتات چاپ درست کردم
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/77/

واقعاً خوشمزه هستن. من تا امروز به اسم دلمه سیب زمینی درستش می کردم اما از این به بعد پتات چاپ صداشون می زنم ;P
راستش من این بار بدون جعفری و زرشک درست کردم و بدون اینکه تو آرد سوخاری بذارم سرخ کردم و کاملاً برشته شد. البته با آرد سوخاری یه چیز دیگه ـس، چون همیشه اون مدلی درستش می کنم. اما واقعاً نمی دونم چی شد که این خبط رو مرتکب شدم ;(

بچه ها اینم دستور پتات چاپ به قلم طیبه جون:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_29.html

كيك نارگيلي

http://shagerdeashpazi.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

لينك دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/03/blog-post_31.html

مقش شب:

ام علی:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!533&sc=photos

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/07/blog-post_17.html

مشق شب:

کیک شربتی:
https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4CAA14D7A92BA818!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21250&sc=photos

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html

tarrahi e jadid mobarak!!
man aaaasheghe Anjiram...unam az noe siyahesh
merc az ettelaate khoobetoon.
shoma hamoon ghadr ke ashpaze khoobi hastin....madare khoobi ham hastiD haaaaaa ;))

مشق شب :

مرغ سرخ کرده و سیب زمینی رژیمی

https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&uc=1&id=4CAA14D7A92BA818%21105!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21258&sc=photos

لینک دستور:


http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_05.html

سلام طیبه جون....واقعا خسته نباشی..ست کاملی بود و منم واقعا بهش نیاز داشتم....ممنون

طیبه جون 2تا سوال داشتم
1-اینکه اگه یه سوال راجع به پست های قبلی داشتیم کجا بنویسیمشون؟؟؟؟تو کامنت های پست آخر یا پست همون مطلب؟؟؟

2-سوال دو رو چون جواب سوال یک رو نداشتم اینجا میذارم....من چند روز مونده بود به عید فطر -راستی عید کم مبارک :D-...یعنی حدود 6روز مونده به عید فطر خمیر نوتلا رولز رو درست کردم که واسه شب عید خودشو درست کنم...شما تو متن اون پست گفته بودین این خمیر هر چقدر بیشتر بمونه کیفیتش بیشتر می شه...من بنا به عللی نتونستم اون موقع که می خوام شرینیمو درست کنم پس خمیرم حدود 10 روز موند تو یخچال....تو روز دهم موقع شرو بوی بد ترشیدگی می داد...اما من بازم سر سختانه به کارم ادامه دادم و کلی فندق و شکلات مصرف کردم...اما بعد از پخت و اضافه کردن سس شکلات ...طعم بد ترشیدگی تو اولین گاز خودشو نشون داد و من درجا بغض کردم...
ایراد کار من کجا بوده طیبه جون؟؟؟خمیرم زیادی تو یخچال مونده یا من جای دیگه اشتباه کردم؟؟؟؟؟

کیک باقلوا
http://ashpazkhunemonir.persianblog.ir/post/78/

اینم دستورش:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/03/blog-post_06.html

سلام.چند ماهی هست که با وبلاگتون آشنا شدم و چیزای زیادی ازتون یاد گرفتم از اطلاعاتی که در اختیارمون میزارین خیلی خیلی ممنونم .ان شالله موفق باشید

@ پروین:
بله بهتره توی همون پست سوال کنید که اگه دوستان دیگه تجربیاتتون رو توی کامنتها بخونن بهشون کمک بشه. چون سوال شما ممکنه سوال دیگران هم باشه

پس همونجا پاسخ میدم

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/02/blog-post_03.html?showComment=1315582203456

سلام من 2ومین بار هست که به وبلاگتون سر میزنم بار اول دیشب بود که از 1 تا 4 صبح بیدار نگهم داشت و از کارای زیبا تون لذت میبردم امروزم 2 نوع شیرینی درست کردم.من اصلا شیرینی پزی بلد نیستم ولی توضیحات و عکس های شما عالی بود.مرسی طیبه جان مرسی مرسی مرسی مرسی.

خوشحالم این رو میشنوم
ایشالا همیشه موفق باشید





سلام شف طیبه عزیز



من مدتی‌يه وب‌لاگ شما رو دنبال می‌کنم و کلی مطالب خوب و کیک‌های خوشمزه ازت یاد گرفتم. یه سوالی دارم در مورد وانیل گفتم تو پست مربوط به خودش بپرسم. من کانادا زندگی می‌کنم و اینجا وانیل پودری پیدا نکردم. وانیل مایع هم همون‌طوری که خودت اشاره کردی رنگش تیره است و کیک رو کمی تیره می‌کنه. همه وانیل‌های مایعی که من دیده‌ام هم توش الکل داره که خیلی از ماها مصرف نمی‌کنیم. برای همین برای من فقط می‌مونه همون غلاف‌ها یا به قول شما لوبیاهای وانیل که من هنوز دل و جرأت کار کردن باهاش رو ندارم می‌ترسم کم یا زیاد بشه مقدارش کیکم رو خراب کنه… دیروز یه دسر پودری دیدم به نام پودینگ آماده وانیلی یا 

Vanilla Instant Pudding



 که عطرش عین وانیل‌های ایران بود. به هوای وانیل خریدم و تو کیک هم به جای وانیل ازش استفاده کردم و خیلی خوب شد (هم بو و هم بافت کیک). فقط می‌خوام ببینم می‌تونم از این پودر به جای وانیل تو کیک‌های خامه‌ای هم استفاده کنم؟ این کیکی که دیشب درست کردم، شیفونی ساده بود بدون تزیین. اما اگه این پودر رو تو یه کیکی استفاده کنم که می‌خوام با خامه تزئینش کنم و احتمالا چند روزی هم تو یخچال می‌مونه، آیا خراب نمی‌شه؟ راستی توی ترکیبات این دسر، کورن استارچ، و مادیفاید میلک هم هست.



یه دنیا ممنون از راهنمایی‌تون 

برای شما و خانواده‌ات بهترین‌ها رو آرزو می‌کنم



غزاله

تمامي ماركهايي كه من استفاده ميكنم بدون الكل هستند و اگر ديديد بخريد
در مورد پودريش هم مارك دكتر اتكر رو نميتونيد پيدا كنيد ؟ دو مدل وانيل پودري داره كه حرف ندارن
حتما كار با لوبياي وانيل رو شروع كنيد خيلي خيلي لذت بخشه و عطرش مست كننده است
نگران زياد و كم بودنش نباشيد كيك رو خراب نميكنه

اين پودر پودينگ همينطور كه فرموديد موادي كه داره ممكنه باعث تردي كيك بشه كه زياد مهم نيست
چرا اسانس بادام رو امتحان نميكنيد اون هم عاليه

یک دنیا ممنون از راهنمایی‌های خوب‌تون. روز عشق به شما و خانواده‌تون مبارک باشه. باز هم ممنون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...