2011/09/10

چیزکیک ژاپنی



japanese cheesecake (1)


همه مون برای اثبات ارادت خالصانه مون به چیزکیک واجبه که تمام مدلهاش رو حداقل یک بار هم که شده در دوران حیاتمون تیست کنیم. برای نیل به این هدف حتما مدل ژاپنیش رو درست کنید. اما باید توضیح بدم که چیزکیک ژاپنی کاملا با چیزی که ما تحت عنوان چیزکیک میشناسیمش فرق میکنه. دلیلش هم اینه که ما در فرایند ساخت چیزکیک تلاش میکنیم که تخم مرغها زیاد زده نشن تا ایجاد پف کاذب توی کیک نکنه. به همین علت هم هست که تخم مرغ آخر همه به مواد اضافه میشه. اما چیزکیک ژاپنی یه مدل کیک اسفنجیه. یعنی بافتی کاملا اسفنجی داره با طعم پنیر خامه ای. وسوسه شدید، نه؟


شکر 140 گرم
تخم مرغ 6 عدد
کرم تارتار ربع ق چ
کره 50 گرم
پنیر خامه ای 250 گرم
شیر 100 میلی لیتر
آب لیمو 1 ق غ
آرد 60 گرم
نشاسته 20 گرم
وانیل 1 ق چ


japanese cheesecake (2)


بچه مون رو میدیم دست باباش


فر رو روی 160 درجه سانتیگراد 325 درجه فارنهایت قرار میدیم


همه مواد رو جلومون میچینیم و اندازه میگیریم


پنیر خامه ای و کره و شیر رو توی ظرفی که تحمل حرارت داشته باشه میریزیم


japanese cheesecake (3)


روی ظرف حاوی آب جوش قرارش میدیم و با قاشق چوبی هم میزنیم. (آب جوش به کف ظرف برخورد نکنه. یعنی ما فقط بخارش رو لازم داریم)


japanese cheesecake (4)


وقتی کره ذوب شد و مواد کاملا مخلوط شد میذاریم کاملا سرد شه


japanese cheesecake (5)


ما به 60 گرم آرد نیاز داریم . اگه ترازو ندارید، هر لیوان آرد 125 گرمه پس میشه تقریبا نصف لیوان (من فقط در موارد خاص از ترازوم استفاده میکنم و معمولا با لیوان کار میکنم ولی این رسپی یه مقداری حساسه)


japanese cheesecake (6)


آرد رو به مخلوط پنیر اضافه میکنیم. نشاسته رو هم همینطور (باز اگه ترازو ندارید هر 1 ق غ نشاسته ذرت رو برابر با تقریبا 10 گرم بگیرید . یعنی میشه 2 ق غ) . حتما هم الک کنید


japanese cheesecake (7)


زرده و سفیده تخم مرغها رو از هم جدا میکنیم. روشش رو قبلا آموزش دادم


japanese cheesecake (8)


سفیده ها رو کمی میزنیم تا کف کنه. کرم تارتار رو اضافه میکنیم (نداشتید هم مهم نیست)


japanese cheesecake (9)


هم میزنیم تا پف کنه و شکر رو اضافه میکنیم (هر لیوان شکر 200 گرمه . پس تقریبا سه چهارم لیوان لازم دارید)


japanese cheesecake (10)


اینقدر هم میزنیم تا به سافت پیک برسیم (من به این دلیل اول سفیده رو زدم که مجبور نباشم پره های همزن رو بشورم)


Vanilla (2)


زرده ها رو به مخلوط پنیر اضافه میکنیم . توی رسپی اصلی وانیل نداره ولی از من میشنوید وانیل اضافه کنید که بعد کیکتون بوی تخم مرغ نگیره (من از یک چهارم قاشق چای خوری وانیل شکری استفاده کردم)


(رسپی اصلی میگه باید یک چهارم قاشق هم نمک اضافه کنیم که پیشنهاد نمیکنم چون کیک به خاطر داشتن پنیر کمی مزه شوری میگیره)


japanese cheesecake (12)


اگه دوست ندارید مجبور نیستید آبلیمو اضافه کنید . در هر حال اثر خاصی روی طعم کیک به جا نمیذاره (اگه میخواید لیمویی شه باید پوست لیمو رو توش رنده کنید)


japanese cheesecake (13)


خب... مخلوط پنیر رو که کاملا هم زدیم به سفیده اضافه میکنیم


japanese cheesecake (14)


و به آرومی فولد میکنیم


japanese cheesecake (15)


و زندگی شیرین میشود!


من عاشق این رنگ ابر و بادی ای هستم که موقع فولد کردن کیک ها به وجود میاد. شما تو حس نمیرید؟ نه؟ پس فقط خودم زیادی جوگیر میشم؟ اشکالی نداره


japanese cheesecake (16)




قالبتون رو چرب کنید. یه کاغذ روغنی رو به اندازه گردی کف قالب ببرید و توی قالب قرار داده و مجددا چرب کنید.


من از کوچکترین قالب کمربندیم استفاده کردم . ولی لازم نیست حتما کمربندی باشه. (کار با کمربندی راحت تره)


حالا مواد رو توی قالب کیک میریزیم.


japanese cheesecake (17)


اگه قالبتون کمربندیه حتما باید فویل پیچش کنید.


واجبه یه نکته رو توضیح بدم... عکس رو میبینید؟ من یک تیکه فویل بزرگ رو روی سطح قرار دادم و قالب رو وسطش گذاشتم و بعد فویل رو دور قالب جمع کردم. اینطوری باید دور قالب فویل بپیچیم. متاسفانه بعضی از دوستان اشتباه برداشت میکنن و فقط دیواره قالب رو فویل میپیچن!!! این که فایده نداره. اینطوری بازم آب وارد چیزکیکشون میشه و کراستشون خیس میشه. خلاصه ... گفتم که گفته باشم!


japanese cheesecake (18)


حالا قالب کیک رو توی یک ظرف بزرگ و مرتفع قرار میدیم و بعد توی فر میذاریم. توی ظرف رو تا نیمه قالب آب جوش میریزیم ( تا نیمه ارتفاع قالب چیزکیکمون. نه نیمه ظرف بیرونیش!!! اینو هم باید میگفتم چون باز بد برداشت میشه)


japanese cheesecake (19)


مدت زمان پخت یک ساعت و ده دقیقه است. و توی این زمان میپزه چون تستر تمیز از کیک بیرون میاد. اما من دوست دارم روی کیکم طلایی شه پس زمان پخت رو یک ربع افزایش میدم.


japanese cheesecake (20)


بعد فر رو خاموش میکنیم و در فر رو نیمه باز میذاریم تا کیک خنک شه


میبینید که کیک از دیواره قالب جدا میشه


japanese cheesecake (22)


حالا کیک رو توی یخچال قرار میدیم تا سرد شه. و یا کم طاقت هستیم و یه برشش رو درجا واسه خودمون سرو میکنیم.


japanese cheesecake (21)


بافت کیک کاملا لطیف و نرم و اسفنجیه و توی دهن آب میشه. مزه پنیر خامه ای به خوبی حس میشه.


این کیک شیرینیش زیاد نیست و زیر دل نمیزنه و مواظب باشید باید اخطار کنم که امکان داره کل کیک رو یک نفره تا ته برید.


japanese cheesecake (23)


بد نیست یه اسلایسش رو هم با کمی مربای آلبالو سرو کنید. من با چهار طعم مربا تستش کردم مربای آلبالو ترکیب جالبی بوجود میاره. کاش اینقدر شکمو نبودم و یه عکس هم ازش گرفته بودم میدید. مربا از لبه های کیک به پایین سرازیر میشه و زیباش میکنه


japanese cheesecake (24)


اگه عاشق چیزکیک هستید (و فرتون استاندارده) چیزکیک ژاپنی رو امتحان کنید. شاید مشتری ثابت شدید.


رسپی از dianasdesserts


87 comments:

بازم مثه همیشه عالی !!!!

سلام طیبه جون خیلی خوشحال شدم وقتی دیدم پست جدید گذاشتید.ممنون که با بچه داری و... وقت میگذارید و رسپیهای جدید میگذارید
اگر خدا بخواد امروز عصر میخوام کاپ کیک موز و بادام زمینی درست کنم.حتما" نتیجه کاررو خبر میدم.
آقا مهدی رو از طرف من ببوسید

سلام عزیزم راستش افسردگی گرفته بودم نه اینکه من همه دستورها رو درست کنم نه اما بودنت بهم نیرو میده ولی خداییش عشق به کارت رو تحسین میکنم با وجود یه اقا پسر اروم که اصلن کاری بهت نداره (محض مثبت در کردن ) خدا قوت داره دستش درد نکنه بچه مون از مقدار اشپزخونه رفتنت کم کرده عزیزم دوست دارم دوسش دارم پسرگلت رو) میبوسمت میبوسمش مریم)

طیبه جان عجب چیز کیکی ،دستتون درد نکنه

مشق شب :

حلقه عدس پلو ایتالیایی

https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21105&sc=photos!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21263&sc=photos

برش خورده:

https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos#!/?cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21105&sc=photos!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21264&sc=photos
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_17.html

@مروارید
مروارید جون کجایی؟غیبتتون طولانی شده

@ناهید:
محبت دارید
@ سیمین:
چیز خوشمزه ایه. ایشالا که خوب میشه
@ مریم:
مریم جون این کار الان نیست. جدیدا حتی یک لحظه هم نمیذاره برم توی آشپزخونه. دیگه توبه کردم. عذاب وجدان میگیرم از بس ناراحت میشه
@ بهاره:
بالاخره کاور آلبومتون هم آماده شد

سلام طیبه جون
جواب کامنتهاتون رو خوندم ویه نکته بنظرم رسید که بهتون بگم
آخه من دخترم الان 8 سالشه و این لحظات سخت شما رو تو دنیای بچه داری گذروندم
دختر من هم خیلی دوست داشت من همش پیشش باشم و ازاونجا که من سرکار میرفتم و عصر که میومدم باید غذا درست میکردم و برای خانوم کوچولو هم انواع سوپ و فرنی و... برای همین من دخترم رو توی کریر میگذاشتم و کریر و یه گوشه آشپزخونه میگذاشتم تا هم کارم و بکنم هم خانوم مامانشون رو ببینن در این بین باید با خانوم حرف هم میزدو و شعر هم براش میخوندم تا حوصلش سر نره .الان که فکر کارای اون موقعم رو میکنم میگم خدا واقعا"چه صبری به مادرا میده. از خدامیخوام به شما هم صبر و توان مضاعف عطا کنه

مرسی عزیزم
والا کف آشپزخونه که سهله. من وروجک رو میذارم تو باونسر و روی کاونتر و خودم هم کنارش می ایستم و بازم زار زار گریه میکنه
فقط امیدوارم درست شه

??????????????

وای خدای من؟ این یعنی چی؟واسه یه لحظه هنگ کردم ،طیبه عزیزم شما از کجا میدونسین من امروز یه کم دلم گرفته که با این جمله هاتون این همه سر حالم میکنین؟ کاورآلبوم؟ یکی بیاد منو از شوک در بیاره؟
عزیزم مرسی بابت این همه مهربونی و دستتونو میبوسم
دوستتون دارم
شما که میدونین من اشکم تو دستمه آخه ، الان دیگه باید برم

دیشب مهدی زودتر خوابید
دوازده و نیم
منم فتوشاپ رو باز کردم و گرفتار آلبوم شما شدم
وقتی پست رو آپدیت کردم دیدم ساعت دو و نیم شده
خدا رو شکر بچه وسط کار بیدار نشد
ساعت سه بیدار شد واسه سانس شیرش
خلاصه پروژه با موفقیت انجام شد
:D

سلام طیبه جون از اشنایی با شما و کارهاتون خیلی خوشحال شدم واقعن نوشته ها و کارهاتون عالی عالی هستن دوست داشتم بیشتر با شما اشنا بشم و از راهنمایی هاتون تشکر کنم من از دوستان غذای متفاوت الهام جون هستم

طیبه عزیزم به خدا از ظهر تا حالا دارم با شما و با خودم حرف میزنم اصلا نه واقعا توی این دنیا نیسم و رو ابرها دارم راه میرم ،شوهرم عصر بهم میگفت بهار چرا یهو لبخند میزنی؟ بعد که جریانو بهش گفتم ایشون هم گفتن از قولشون خیلی بابت همه چیز ازتون تشکر کنم،آخه با این همه خستگی؟ سه ساعت واسه من وقت گذاشتین خیلی سورپرایز و شرمندم کردین،خیلی خیلی
نمیدونین امروز با چه خستگی اومدم خونه ولی بعد از خوندن پیامهای شما فقط و فقط انرژی مثبت دارم اما خدا شاهده راضی به خستگیتون اصلا نیستم بخصوص پای کامپیوتر ،از ظهر کلی حرص خوردم به خاطر چشمهاتون حالا که گفتین اینهمه مدت پای کامپیوتر بودین دیگه حسابی رفتم تو فکر
هیچی ندارم بگم جز اینکه بگم بابت همه خوبیها و بزرگیها یی که ازتون یاد میگیرم سپاسگزارم و دستتونو می بوسم واینکه یادمه توی یکی از پستها گفته بودین آدم باید استادشو دوست داشته باشه تا بتونه موفق باشه فکر کنم در ذکر خیر اساتید زبانتون اینو گفتین و من خودم همیشه اینطوری بودم تو همه کاری، امیدوارم با کارهام تونسته باشم کمی از عشقی که به استادم دارم رو رسونده باشم
من دوباره باید برم
:((

This comment has been removed by the author.

به نظر که خوش مزه میااااااااد!!!!!!
:))

Hi Tayebeh jan,

It has been a while that I have been following your wonderful recopies and every day I am getting more and more experience on backing with your spectacular advice. when I heard the great news about your cute little boy I tried a few times to post you a congratulations message but unfortunately it didn’t get through. With my husband’s help, Hamid, that salam message just before mine, we tackled our internet explorer and filtering problem and here we are!!!. Anyway we are living in Australia and we are going to come to Iran for visit in Azar , please let me know if you want me to get you something from here.

Hope your little Mahdi brings you much more joy, love and happiness in your life. You are incredible.
Loves, Shohreh

بعد از یک غیبت طولانی،

مقش شب

مثلثهای ریکتا و اسفناج:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!536&sc=photos

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/04/blog-post_27.html

@بهاره:
بهاره جون آخه چرا اینقدر شرمنده ام میکنید. آب شدم به خدا. من چون از این کار لذت میبرم انجامش میدم. دیگه بیشتر از این شرمنده ام نکنید
راست میگن که دل به دل راه داره
@ نسیم:
متاسفانه شرمنده تون میشم. چون من بدون اغراق هر روز کامل دستم بنده. همه بهم میگن اینقدر بچه رو تحویل نگیر ولی من دلم راضی نمیشه. تقریبا هیچوقت تلفن جواب نمیدم
الهام جون شاهده. بنده خدا جوابش رو ندادم
خلاصه اگه مورد خاصی هست من همینجا در خدمتم
@ شهره:
Thank you for your nice words darling and sorry for the inconvenience
I appreciate your kindness but lately I wasn’t been able to make dishes frequently and if I store things , I wouldn’t be able to use them in time (due to the expiration date) therefore I just don’t buy stuff any more. Again I appreciate and wish you and your family a wonderful trip.
@ مروارید:
یه روز هم که نباشید آدم دلش واستون تنگ میشه

شف طیبه عزیز ممنون بابت این دستور چیز کیک.
با نصف مقادیر درستش کردم و به دلیل نداشتن دوربین در حال حاضر موفق به عکاسی نشدم.
طعم و بافت خوبی داشت.
فقط مشکل اساسی که دارد این است که از اونجائیکه خیلی سبک است همه و همه اش را یک نفره خوردم!!!!!!!

احسانه جون باورت میشه منم همین کار رو کردم؟
تازه کلش رو هم درست کرده بودم نه نصفش

سلام شف عزیز
بعنوان نفر دوم بعد از احسانه جون من این چیز کیک ژاپنی رو درست کردم و با رعایت تمام نکات شما کیکم دقیقا" مثل کیک شما شد
وای چه بافت نرم و ابری داشت.به همسرم گفتم دوست دارم این کیک رو بجای بالشت بگذارم زیر سرم !! :)))
و شیرینیش هم کم بود که طبق گفته شما بهتره با چیز دیگه مثل مربا سرو بشه.
طیبه جون فکر میکنید با خامه و کاراملی که یاد دادید خوشمزه بشه؟
بهرحال خیلی ممنونم عزیزم.خسته نباشید

راستی طیبه جان یه سوال داشتم و اون هم در مورد کرم تارتار.میخواستم بپرسم این پودر دقیقا"چه کاری میکنه و در چه مورد استفاده میشه.
البته من اول فکر کردم این پودر باعث پف بیشتر سفیده میشه و از طرفی دیدم در کیک اسفنجی شما ازش استفاده نکردین.
ممنون که زحمت میکشید سوالات ناشیانه من رو جواب میدین.

کاملا مشخصه که هم فرتون استاندارده هم خودتون حرفه ای هستید و شما هم به رسرنسهای من اضافه شدید و خیالم راحت تره که رسپیها خوب جواب میدن

والا نظر خودم روی دو چیزه

کریم چیز فراستینگه. یعنی همون پنیر و خامه و شکر یا شیرعسلی

کریم چیز باترکریم. یعنی شکر و کره رو خوب میزنیم و بعد پنیرخامه ای رو اضافه میکنیم

کرم تارتار باعث میشه سفیده بهتر و سریعتر فرم بگیره
میشه به جاش کمی نمک
آبلیمو
سرکه سفید
اضافه کرد
یا حذف شه

طیبه جون شما لطف دارید ولی بخدا دستورات عالی شما و از همه مهمتر عکسهای مرحله به مرحله ای که زحمت می کشید و میگذارید بهترین راهنما برای من بوده که واقعا" ازتون ممنونم
راستش فرم که ایرانیه و تا حدودی باهاش مشکل دارم و اکثر کیکهام یه طرفش پفش بیشتر از طرف دیگه میشه که مجبورم بعد از گذشت 3/4 زمان پخت قالب و جابجا کنم. ولی جالبه که ایم اتفاق در مورد چیز کیکام نمیفته نمیدونم حالا بخاطر حمام آب هست یا چیز دیگه ؟؟
دوست داشتم از کارهام عکس هم براتون میگذاشتم که فعلا" امکانش رو ندارم.ممنونم هزار بار

راستی طیبه جون پس من میتونم به دستور کیک اسفنجی 1/4 قاشق چایخوری کرم تارتار اضافه کنم؟

فر مادر شوهرم ایرونیه و اهل کیک هم نیستن ولی من توش مرتب کیک شربتی درست میکنم خوب میشه
شانسیه

بله ضرری که نداره

عکس هم ایشالا هر وقت آمادگیش رو پیدا کردید. بهاره جون هم خیلی طول کشید تا عکسهاشون رو بذارن ولی حالا دیگه کولاک کردن

This comment has been removed by the author.

https://skydrive.live.com/P.mvc#!/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos&uc=2&id=2172BC176E9E469F!158!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F!787&sc=photos

اقا ژاپنی ریش داره
کلاه پشمی داره
دست به کمر چماق به سر
یه بشقاب چیز کیک داره
:D :P
البته من ریش ندارم ولی چیز کیک ژاپنی دارم
با اینکه یکی از قسمتهای مورد علاقم تو چیز کیکا کراست دایجستیویشه ولی این مدلش واسه خودش سروری بود
نرم و لطیف و سبک
واسه من یک ساعته پخته بود رویش هم تا حدی طلایی بود اما بیشتر گذاشتم که طلایی تر بشه که البته دیگه این کارو نمی کنم نمی دونم چرا از این رویه بوی تخم مرغ به مشامم میرسید با اینکه تو لایه زیرین طعم وانیلو براحتی میفهمیدم
اخر هم رویشو کنار زدم گر چه اقای شوهر صریحا اعلام کردن اشتباه میکنم و به هیچ وجه بوی تخم مرغ نمیده
خودم حدس میزنم ته ظرفو که تو قالب خالی کردم مواد درست فولد نشده بودن و این ته بو به این علت بوده

ولی باز هم میگم اقای شوهر و داداشم میگفتن اشتباه میکنم

ضمنا به نظرمن با مربای البالو خیلی خوشمزه شد
ولی باز هم داداشم و اقای شوهر گفتن خوششون نمیاد مربا طعم چیزو تحت الشعاع قرار بده
اما من صد بار دیگه درست کنم بازم با مربا میخورمش

راستی من موادو نصف کردم ریختم تو قالب کمربندی 18 سانتی کیکم موقع پخت به اندازه ارتفاع قالب پف کرد
و در مدتی که تو فر خاموش بوداز قالب جدا شد و پفش کمتر شد
ممنون به خاطر این تجربه شیرین

مقش شب:

https://public.blu.livefilestore.com/y1poWN1hY0vhTaGH4JRs8EpLsuFQcGyPZ3aG_DgciVdSHn29_-5UkBYo-HUBO4INQWVaIWHbaQabZUs7hu1-q0Nyw/DSC_6808.JPG?psid=1

من مقدار دستور رو توی یک قالب کمربندی فکر کنم 23 سانتی درست کردم چون قالب متوسط کمربندی ندارم. یا زنگی زنگی ام یا رومی روم!!

:D

همه چیز مطابق دستور، روش هم مارمالاد آلبالو خودپز ریختم. بسیار پفکی و سبک. با اون چیزی که آدم معمولا از چیز کیک در ذهن داره کـــــــــــــــــا ملا فرق می کنه.

من دفعه دیگه حتما از مقدار شکرش کم می کنم ( سلام پریس جون ) و بدون مارمالاد می خورم. به نظر من کمی شیرینی اش زیاد بود.

بسیار بسیار خوشمزه.

دست شف درد نکنه.

بافتش كااااااااملا اسفنجي و فوق العاده زيبا شده

دقيقا همينطور كه فرموديد بافت چيزكيكي نداره

و شيرينيش هم.... من شرمنده ام
:p

loool
مروارید جون کامنتتونو که خوندم تندی رفتم تو صفحه ببینم خودم در مورد شکر چی گفتم و در کمال تعجب دبدم چیزی ننوشتم!!
یعنی شکرو به میزان دستور استفاده کردم
عجیبه که شیرینیش واسه من مشکل ساز نبوده من تازه دوبار اینو درست کردم!

حالا جالب اینجاست این مدت هر چی درست میکردم خان عموم میگفتن شیرینیش زیاده
!!!

حالا دیگه تا تهشو خودتون بخونین یعنی تو خانواده من شکر باید از نصفم کمتر بشه
:))

@ paris

پریس جون،

همونطور که یه بار دیگه هم با هم در این مورد صحبت کرده بودیم، من فکر می کنم گاهی بعضی از شکرها شیرین تر هستن. بعدش یه روزهایی هست که آدم توی مود شیرینی نیست و حتی اگر یه چیز کم شیرین هم بخوره، خیلی به نظر شیرین می یاد.

حالا شاید من هم یه همچین روزی رو داشتم اون روز.

با این حال من دفعه بعد حتما شکرش رو کم می کنم.

راستی پریس جون، خانواده شما بیشتر چیزهای ترش یا شور می خورن و یا اصلا بالکل با شیرینی مشکل دارن؟

والا خانواده من اهل نمک زیادی نیستن
یعنی غذای خوش نمک نمیخورن بر خلاف من!
ولی ما تو غذاهای محلیمون یه سری چیزایی داریم که نمکی هستن
غذا واژه درستی نیست ولی نمیدونم دقیقا چی اسمشو بذارم
مثلا ما کیکی داریم به اسم کیک نمکی
یا کلوچه شور
یا فطایر که البته عربیه
و چند مدل نون که توی تنور پخته میشه

حالا هم خانوادم و هم کلا مردم شهر ما به این سری خوارکیها بیشتر علاقه مند هستن تا چیزای شیرین

من خودم ولی به هر دو دسته ارادت دارم!!

از قدیم شیرینی دوست داشتم اما دوست دارم یه شیرینی کاملا متعادل داشته باشه

با طعم ترشی زیاد تو نیستم البته از لیمو به مقدار زیاد استفاده میکنم ولی هله هوله ترش دوست ندارم
اقای همسر و خانوادش طرفدار ترش و شورن
یعنی بازم من در مورد شیرینی تنها موندم

راستی مروارید جون چه مارمالاد خوشرنگی
شاید دلیل شیرینیش این بوده که زیاد روش مارمالاد ریختین

من اندازه یه قاشق چایخوری
بیشتر مربا نذاشتم
ولی خوب در مورد میزان شیرینی شکر و مود شیرینی کاملا حق با شماست

والا خانواده من اهل نمک زیادی نیستن
یعنی غذای خوش نمک نمیخورن بر خلاف من!
ولی ما تو غذاهای محلیمون یه سری چیزایی داریم که نمکی هستن
غذا واژه درستی نیست ولی نمیدونم دقیقا چی اسمشو بذارم
مثلا ما کیکی داریم به اسم کیک نمکی
یا کلوچه شور
یا فطایر که البته عربیه
و چند مدل نون که توی تنور پخته میشه

حالا هم خانوادم و هم کلا مردم شهر ما به این سری خوارکیها بیشتر علاقه مند هستن تا چیزای شیرین

من خودم ولی به هر دو دسته ارادت دارم!!

از قدیم شیرینی دوست داشتم اما دوست دارم یه شیرینی کاملا متعادل داشته باشه

با طعم ترشی زیاد تو نیستم البته از لیمو به مقدار زیاد استفاده میکنم ولی هله هوله ترش دوست ندارم
اقای همسر و خانوادش طرفدار ترش و شورن
یعنی بازم من در مورد شیرینی تنها موندم

راستی مروارید جون چه مارمالاد خوشرنگی
شاید دلیل شیرینیش این بوده که زیاد روش مارمالاد ریختین

من اندازه یه قاشق چایخوری
بیشتر مربا نذاشتم
ولی خوب در مورد میزان شیرینی شکر و مود شیرینی کاملا حق با شماست

@ paris

حدس می زدم که خانواده شما بیشتر اهل اینجور چیزها باشن. من خودم هم بیشتر چیزهای نمکی و ترش دوست دارم. شیرینی رو هم دوست دارم ولی همیشه شیرینی رو در کنار چای خورده ام. یعنی محاله که من همینطوری برم سراغ شیرینی، فقط موقع نوشیدن چای. بر عکس آقای همسر.

پریس جون مارمالاده رو بعد از خوردن اولین چنگال زدم کنار و برش های بعدی اش رو هم بدون مارمالاد خوردم.

حالا اصلا مشکلی نیست. دفعه دیگه حتما از شکرش کم می کنم و نتیجه رو می گم. اصلا شاید من در اندازه گیری اشتباه کردم. خدا داند.

من كه فكر ميكنم موضوع همون ريفيق نابابه
:p
من زدم ذائقه پريس جون رو خراب كردم
:D
كم كم همه تون رو شيريني دوست ميكنم حالا نگاه كنين

مشق شب:

چیزکیک ژاپنی
https://skydrive.live.com/?cid=dd7e5e48cdd86e68&sc=photos#cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21249&sc=photos

يعني آدم حظ ميكنه فقط نگاهش كنه
حرف نداره رويا جون
كولاك شده

نمیدونم چی باید بگم!!! یکی از بهترین چیزکیکهایی بوده که خوردم و شاید سبکترینشون:)))
ممنون از این دستورالعمل <3
امیدوارم با خوب درس پس دادنم ;) بتونم یه تشکر کوچولو از زحماتتون کرده باشم

فوق العاده اسفنجي و با كيفيت! واقعا عالي شده
كارتون حرف نداره
احسنت

 ممنون نتیجه درس خوب شماست <3

پنیر خامه ای چه مارکی بهتره؟؟؟

چیز کیک ژاپنی لذیذ و بی نهایت لذیذ مرسی عزیزم شده پایه اصلی مهمانیهام

شف عزیز و همشهری! میدونم خیلی سخته ولی اگه ممکنه از این جور چیز کیکهای پختنی که کراست ندارن رو بیشتر آموزش بدید بایبت همه دستورهای خوبتون هزاران بار ممنون

من هكلند يا ماني ماس رو دوست دارم

به به عجب كيكي! عالي شده
و واسه م خيلي جالبه كه فرموديد توي مهمونيها ازش استفاده ميكنيد چون كامنتهاي زيادي دارم كه با مزه پنير توي كيك نميتونن كنار بيان
اميدوارم كرديد كه خودم تنها نيستم كه عاشق چيزكيكم

الان دو ساله ميخوام سه مدل معروفش رو درست كنم فرصت نميشه
خدا بزرگه
حتما

آره عزیزم خونواده ما مخصوصا مامانم عاشق این چیز کیک شدن و میگن طعم لطیف و ابری داره ولی متاسفانه چیز کیک یخچالی با کراست بیسکویت رو اصلا! نپسندیدن!شف عزیز ما با خانواده! همچنان منتظر دستورات چیز کیک پخنتنی بدون کراست هستیم!  

پنیر ماسکارپونه کاله رو تا به حال برای چیز کیک امتحکان کردید؟

تا به حال از پنیر ماسکارپونه کاله برای چیز کیک استفاده کردید؟

من پنير خامه اي و ماسكارپونه كاله رو زيادي چرب ميدونم
به نظرم چيزكيك اون لطافتش رو نداره و يه كم منسجم ميشه
اما اگر طعم اين پنيرها رو دوست داريد ميتونيد ازشون استفاده كنيد و ايرادي ندارن

دستت درد نکنه فقط سئوالی داشتم این چون پنیر دارد از فر در می آوریم مایع خوب بسته یعنی شل نیست

بافتش عين كيك اسفنجيه ولي مزه اش مثل چيزكيكه

دستت درد نكنه شف جان ٠معلومه محشره! من يه دستور چیز کیک تقریبا تو همین مایه ها پیش استادم یاد گرفتم که تو کشورهای عربی درست میشه و با کرم پنیر و خامه تزیین میشه ،اونم به نظر خوشمزس فقط دو تا سوال داشتم: مارک و اندازه قالب، دومی اینکه ایا باید فویل رو دور تا دور و روی قالب كشيد؟ :D

بيست و يك تا بيست و پنج سانت مناسبه
نه روش نميخواد. منظور اينه كه زير و دورش فويل باشه كه آب واردش نشه
فقط تا ارتفاعي از بدنه قالب كه با آب تماس داره

نظر خود را اینجا وارد نمایید.سلام به دوست هنرمندم
شف طیبه عزیز
من این چیز کیک خوشمزه رو درست کردم ممنون بابت دستور خوبتون
میخواستم بدونم بافت کیک مرطوبه و تو دهن آب میشه ؟یا نه باید
مثل کیک اسفنجی خشک باشه؟
مال من نرم و کمی مرطوب بود ولی فوق العاده خوشمزه بود

بافتش مثل بقیه چیز کیک ها نیست.

کمی اسفنجی هست، ولی اصلا و ابدا خشک نیست و همونطور که خودتون گفتید مرطوبه.

سلام طیبه جون،الآن که اومدم سوالمو بنویسم دیدم نرگس خانوم هم سوالشون مشابه منه.منم امروز چیزکیکو درست کردم مزش خوب بود وبافتشم شما باید بگید،عکساشو میفرستم امیدوارم بتونه بافتو نشون بده.طیبه جون من یک سوم موادو درست کردم(دهانه قالب تقریبا 23 سانت بود برای همین ارتفاعش خیلی کمه) وهمه چیزو با ترازو وزن کردم ونسبت به یک ساعت وبیست وپنج دقیقه زمان پخت ربع ساعت هم بیشتر گذاشتم،حالا سوال منم اینه که باید مثل کیک اسفنجی باشه که خوب بالاخره تاحدی خشکه یا نرمو مرطوب؟مال من مرطوب بود مخصوصا قسمتای پایین کیک ویه چیز دیگه اینکه من فکر میکردم وقتی کیکو میخورم مزه پنیر و شوریشو احساس میکنم (از پنیر مانی ماس استفاده کردم) در صورتی که کاملا شیرین بود ومزه پنیر نمی داد(لااقل اینکه مزه شکر غالب بود).میدونید اینجوری فکر میکردم که کیکی هست مثل کیک اسفنجی که مطابق دستورتون درست کرده بودم (که کم شیرین بود )حالا بافت کیک مثل اون میشه با این تفاوت که به جای همون شیرینی هم مزه پنیرو حس میکنیم،شف طیبه عزیز اشتباه فکرمیکردم یا در عمل اشتباه کردم؟(البته من همه موادو دقیقا وزن کردم وتمامی مراحل کار شبیه عکسای توی دستور بود) میشه از مقدار شکر کم کرد؟اگه آره چند گرم؟ممنون از کمکت طیبه جان و ببخشید که خیلی طولانی شد.موفق باشید.(نمیدونم چرا بقیه عکسارو نشون نمیده فقط همینو باز کرد؟!) 

خب بافتي كه من ميبينم كاملا درسته
حالا ارتفاع نداره ولي هم چيزكيكه هم اسفنجيه يعني بينا بين
در مورد شيريني والا ذائقه است ديگه
بله ميتونيد تا ربع ليوان كم و زياد كنيد
منتها اگر ديديد بافتش رو خراب ميكنه ديگه چاره اي نيست

در مورد پنير
والا خودتون كه داريد تو اين جامعه زندگي ميكنيد اينا محصولاتشون استانداردي كه نداره. كاريش نميشه كرد

ممنون از راهنماییتون طیبه جون.خوشحالم که بافتشو تایید کردید.

سلام من این چیز کیک درست کردم ولی چرا تلخ شد؟
 

تنها چیزی که ممکنه موجب تلخیش شده باشه وانیله
لطفا پست وانیل رو مطالعه بفرمایید

شف جان سلام!
و مرواريد جان ، به شما هم سلام! :-)

صدف با يك سوال جديد برگشت!

اين ظرفي كه بايد توش رو آب بريزيم كه فالب رو توي اون بگذاريم بعدش توي فر...هر ظرفي مي تونه باشه؟
توي رسپي هايي كه اين مورد رو لازم دارن ، من مي بينم انگار خود ظرف يه شبكه فلزي تهش داره يا شما خودت همچين چيزي توي طرف گذاشتي كه قالب رو گذاشتي روي اون...من از اينا ندارم! مي شه قالب رو مستقيم توي ظرف بزرگتر گذاشت و دورش آب ريخت؟ 

تجربه ي اولم بود...اما همه ي نون هام رو ريختم دور :-(
يه دست پف نمي كردن يا اصلن پف نمي كردن.
تازه اونا هم كه يكم باد مي كردن ، وقتي درمياوردم هنوز وسطش خمير و خام بود.يعني كه مي دونستم اگه بخورمش ته حلق تلخ مي شه مثل وقتي كيك خام مي خورم...به نظر اصلا سبك و دوست داشتني نميومدن!

من تا درجه 8 فرم رو زياد كردم...
خيلي سعي كردم همون طور كه شف توضيح داد خمير رو باز كنم.اما اصلا دايره درست درميون نمي شد...تازه گاهي خمير به وردنه مي چسبيد و كش ميومد و باز قيافه اش مي ريخت به هم! من باز آرد مي پاشيدم روش تا جايي كه شايد ديگه زيادي آرد ريختم!



شف جان...طيبه جان...چي كار كنم؟ :-(

 اين چرا اينجا پست شده؟
مال نان پيتا بود!
اما اشكال نداره.چون تو يه پست به صورت جامع همه ي سوالام راجع به اون نان رو پرسيدم...اميدوارم زير آموزش خودش بوده باشه!

 بله عزیزم می شه. وجود اون تور اجباری نیست.

اون رو ميذارم كه كاور ظرفم رو خراب نكنه
وگرنه نيازي نيست

فوق العاده خوشمزه
مرسی بابت به اشتراک گذاری این همه هنر
اینم مشق من

واو عجب كيكي
چقدرم كه روش خوشرنگه
احسنت

سلام طيبه جون. ممنون بابت همه رسپيهاي عالي. يه سوال ميشه به جاي پنير خامه اي از همون پنير ريكتايي كه خودتون دستورش رو گذاشتين استفاده كنم؟ ممنونم

واااااای طیبه جون چه چیز کیکی
انشاله حتماً حتماً درستش میکنم
 

طیبه جون من این چیزکیک و درست کردم یه طعم آشنا و خوشمزه داره ولی من واسه این که روش طلایی شه 2 ساعت گذاشتم تو فر بمونه میشه حرارت فر و کمی بیشتر کنم که کار سریع تر بشه؟شاید که 160 درجه ی فر من واقعا 160 درجه نیست!

شاید. می تونید حرارت فرتون رو ده درجه سانتی گراد بالاتر ببرید. بیست درجه رو توصیه نمی کنم، چون ممکنه بات مخملی این کیک رو خراب کنه.

زمان داده شده توسط شف برای طلایی شدن روش در حقیقت یک ساعت و بیست دقیقه است. یعنی یک ساعت و ده دقیقه خود رسپی + یک ربع بیشتر.

طیبه جون سلام خسته نباشيد من این چیزکیک ژاپنى و درست كردم و اندازه هايش را كاملاً دقيق اندازه گرفتم ظاهر كيك كاملاً خوب بود وقتى كه از فر بيرونش آوردم بعد از چند دقيقه پفش خوابيد مزه اش خوب بود قسمت بالاش اسفنجى بود ولى قسمت پايينش سفت بود دوست دارم بدونم اشتباهم چه بوده لطفاً راهنمائيم كنيد در ضمن من در فر را باز نكردم كه خنك بشه بيرونش آوردم تا خنك بشه . ممنونم

طیبه جان
من این کیک رو درست کردم. اول توی فر پف خیلی خوب و وسوسه‌انگیزی داشت. ولی بعد از خروج از فر بافتش به شدت فشرده شد. طوری که احساس خامی میداد به خورنده، از بس فشرده و مرطوب‌مانند بود.

وقتی امروز برای تجربه‌ی دوباره این رسپی رو میخوندم، دیدم شما تو مواد اولیه نوشتین نشاسته، اما تو توضیحات از اندازه‌گیری نشاسته ذرت صحبت کردین! و اونی هم که تو عکس داره الک میشه نشاسته ذرته!

معمای چیزکیک فشرده‌ی من حل شد ینی؟!!
!منظورتون از نشاسته‌ی اولی همون نشاسته‌ی ذرت بود؟

بــــــــــعله تو رسپی اصلی هم نشاسته‌ی ذرت هست :(

دوست عزیز،

هر جایی توی این سایت دیدید نوشته شده نشاسته،

منظور نشاسته ذرت هست.

هر جایی تو این سایت؟؟؟

ولی به نظر نمیاد منظور از نشاسته تو رسپی مسقطی نشاسته ذرت باشه.
چون وقتی میگیم نشاسته، بای دیفالت اون نشاسته‌ی سفیدرنگ که معمولن تیکه‌تیکه هم هست به ذهن میاد... پس شاید بهتر باشه وقتی منظورمون نشاسته‌ای غیر از این هست، اسم ببریم ازش.
البته جسارت منو میبخشید.

سبك آشپزي من نشاسته ذرته. باي ديفالت
:D

اگر فرتون استاندارده كه هيچي در غير اينصورت ميتونه از فر باشه
اگر هم استانداره تخم مرغ رو بهتر هم زده و قالب رو كمي بزرگتر بگيريد كه ارتفاع كيك زياد نشه و بهتر بتونه پف كنه

ئه چه جالب...
پس ینی اون مسقطی رو نمیتونیم با همون اندازه ها با اون نشاسته سفیدا درست کنیم؟

 سوالتون رو به بهش خودش منتقل می کنم.

طیبه جون؟من این کیک رو درست کردم خیلی محشر شد داشتم تنهایی همشو می خوردم!ولی یکی اینکه موقع اضافه کردن زرده وقتی همش زدم یادم به آرد و نشاسته افتاد که سریع اضافه کردم ولی خب نمیدونستم  وقتی زرده رو اضافه کردم چقدر باید همش بزنم.خلاصه فولد کردم و فرستادم تو فویل و گذاشتم تو سینی آب،یک ساعت نیم من پای فر نشستم،خلاصه تا 4صبح من گرفتار بودم. تستر هم یکم به خلال دندن کیک میچسبید ولی به چاقو نه!ما درش آوردیم یه تیکشو خوردم نرم و مرطوب بود شدیدن بوی تخمه مرغ میداد.ولی دقیقا همین شکلی بود.فردا صبح بافتش منسجم تر شده بودو بوی تخم مرغ نمیدادو زود تو دهن آب میشد!کیکم بد بوده؟

اینم بگم که ترازو نداشتم و مواد رو نصف کردم ولی خب کیک رو با همین اندازه های قاشق ها عمل آوردم.

 من پنیر خامه ای استفاده کردم مارک کاله،به نظرم چرب نبود تازه کیکمم زیاد مزه پنیر نمیداد ولی خوشمزه بود دلم غش میرفت واسه شکلش!

راستی طیبه جون!کرم تار تار و که اضافه کردم احساس کردم پیر شدک تا سفیده ام به سافت پیک رسید!خاصیت کرم تار تار چیه؟
 

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...