2011/10/19

بستنی وانیلی



از بچگیم چیز زیادی یادم نیست (یعنی یادم نمیاد دیشب چی خوردم!) ولی خوب یادمه که بچه بودم (تقریبا نه ساله) بعد از ظهرهای تابستون با داداشم (یه سال کوچیکتره) میرفتیم تو آشپزخونه و دو تا "فنجون کرم رنگ پلاستیکی هواپیمایی" (هنوزم تو همونا چای سرو میکنن؟!) دست میگرفتیم و یه زرده تخم مرغ مینداختیم تو هر کدوم.... یه قاشق شکر... و با شیر داغ پرش میکردیم. با قاشق چای خوری همش میزدیم و میذاشتیمش تو فریزر. بعد چون صبر نداشتیم، به جای هر بیست دقیقه؛ هر پنج دقیقه میرفتیم سر فریزر و همش میزدیم. اون وقت داد مامانی خانم بلند میشد که : "اینقدر در فریزر رو باز و بسته نکنید همه چی آب شد". ولی وقتی مامانی خانم خواب تشریف داشتن... دیگه بقیه اش واضحه!
تکنیک بستنی سازی من همینطور پیشرفت کرد تا اینکه دبیرستانی که بودم تابستونا هر روز بستی سنتی درست میکردم. اینقدر توش تبحر پیدا کرده بودم که خاطرمه بستنیهام تا یک متر هم کش میومد. یه عالمه ثعلب و یالا! اینقدر معتاد شده بودم که تا آذر ماه هم "هر روز" بلافاصله بعد از مدرسه گرفتار بستنی سازی میشدم. طعمهای مختلف، رنگهای مختلف.
حالا که به اعتیاد من آگاه شدید؛ یه بستنی وانیلی یاد بگیرید در حد تیم ملی!

شیر 1 لیوان (250 میلی لیتر)
زرده تخم مرغ 5 عدد
شکر سه چهارم لیوان (150 گرم)
نمک 1 پنس
خامه 400 میلی لیتر
لوبیای وانیل 1 عدد
وانیل مایع 1 ق چ





لوبياي وانیل چیزی نیست که همه جا گیر بیاد ولی اگه گیر آوردید حتما خودتون رو به یه بستنی وانیلی اصیل دعوت کنید
وانیل رو از طول به دو قسمت تقسیم میکنیم. خیلی راحته





چاقو رو روی وانیل میکشیم تا همه دونه ها روی کارد جمع شه. برای هر دو نیمه وانیل این کار رو انجام میدیم






شیر و شکر و نمک رو روی حرارت میذاریم و هم میزنیم تا حل شه. به جوش که اومد از روی حرارت برمیداریم





دونه های وانیل و پوسته لوبیای وانیل رو توی شیر میندازیم






در ظرف رو میبندیم و اجازه میدیم یک ساعت بمونه تا وانیل عطرش رو به شیر بده





شیر رو دوباره روی حرارت قرار میدیم تا گرم شه





توی یه کاسه بزرگ یخ میریزیم.
یه کاسه کوچیکتر روش قرار میدیم
توش دو بسته خامه خالی میکنیم
با ویسک کمی همش میزنیم تا یکنواخت شه





زرده ها رو با ویسک کمی میزنیم
کمی از شیر داغ بهش اضافه میکنیم و همزمان ویسک میکنیم . به این ترتیب به زرده ها شک وارد میکنیم (که بعدا که یه دفعه وارد شیر داغ میشن شکه زده نشده و تبدیل به املت نشن!)





حالا زرده ها رو به ظرف شیر منتقل میکنیم





روی حرارت قرار میدیم و مرتب هم میزنیم
اینکه توی تصویر ویسک میبینید رو لطفا نادیده بگیرید و فرض کنید این الان قاشقه
من از ویسک و حرارت بالا استفاده کردم چون بچه کوچیک دارم و تجربه زیاد و کله خراب
شما با حرارت کم کار کنید و قاشق چوبی یا سیلیکنی و مرتب هم از روی حرارت بردارید و بذارید که یه وقت خدای نکرده املت نشه



پس کی کاستردمون آماده است؟
وقتی که کاسترد اینقدر غلیظ شده باشه که پشت قاشق رو بپوشونه و وقتی با انگشت یه خط میکشیم ، خط ناپدید نشه





کاسترد رو میریزیم توی صافی ای که بالای ظرف خامه گرفتیم. که اگه احیانا لخته ای بوجود اومده ، گرفته بشه





در همون حال همش هم میزنیم که یکنواخت ترکیب شه یعنی اینی که توی عکس میبینید درست نیست. ولی من فقط دو تا دست دارم و یکیش رو هم دوربین اشغال کرده





هم میزنیم تا اینکه کاسترد کاملا سرد شه .
باز هم نادیده بگیرید که توی تصویر ویسک وجود داره





اسانس وانیل رو هم اضافه میکنیم




حالا یه قاشق برمیداریم و تا تهش رو قاشق قاشق میخوریم
یا بهتر از اون..... ظرف رو سر میکشیم
باور بفرمایید یه همچین تصمیمی داشتم! ولی چون میدونستم چیز بهتری انتظارم رو میکشه جلوی خودم رو گرفتم
پس به ظرف در داری منتقلش میکنیم





و میذاریم چند ساعت توی یخچال بمونه. ترجیحا شب تا صبح





حالا فرداشه
وانیل رو خارج میکنیم و میشوریم و میذاریم خشک شه واسه استفاده های دیگه (بهش یه پست جداگانه در قسمت بیسیک اختصاص دادم)





بستنی رو میذاریم توی فریزر
این تصویر بستنیمونه بعد از یک و نیم ساعت فریز شدن
با چنگال خوب مخلوطش میکنیم





هر بیست دقیقه یه بار با چنگال همش میزنیم و دوباره میذاریمش توی فریزر





واسه من سه ساعته آماده شد. ولی بسته به شرایط فریزرتون ممکنه کمتر یا بیشتر طول بکشه





حالا دیگه آماده سروه
آیسکریم اسکوپتون رو از توی کابینت در بیارید و یالا





بافت: بستنی ای
طعم: رویایی
زمان خوردن: پنج دقیقه
تعداد: یک نفر+یک نی نی
میزان برای شوهر: یک اسکوپ





اگه وانیل ندارید (که احتمالا ندارید) به سادگی حذفش کنید
اگه خواستید شکر یا خامه یا زرده تخم مرغش رو کم کنید نتیجه این میشه که بستنی تون بافتش یخی تره و بافت نرم و یکنواختی نداره. ولی قابل اجراست پس با مسئولیت خودتون به رسپی دست بزنید
این یه بستنی پایه است یعنی با این رسپی میتونید همه بستنی های دیگه رو تولید کنید
طعم وانیل اصل رو همه نمیپسندن چون خیلی خاصه. اما اگه اهلش هستید حتما واسه یه بار هم که شده در زمان حیات پر برکتتون امتحانش کنید
مطمئنم لذت وافر خواهید برد
ما که بردیم. جاتون خالی

پی.اس. اگه شما از پشت پنجره برف میبینید؛ ما کماکان شبانه روز کولر روشن میکنیم و گر و گر بستنی میخوریم!

برگرفته از davidlebovitz

36 comments:

اخی !!!
این پست بستنی بود یا خاطره کودکی؟
:)
دستی دستی پرت شدم به رویا

راستی واسه شوهر البته در حالت من یه اسکوپ هم زیادیه!
:D
جناب اقای شوهر بستنی وانیلو انگشت کوچیکه بستنی شکلاتی هم فرض نمیکنن!!!

نی نی هم موجود نیست پس همش سهم خودمه
البته واسه روزگاری دوررررررر
:P
مرسی

سلام طیبه جون هالووین نزدیکه میشه لطفآ یک رسپی راحت و خوشمزه برامون پست کنید ؟

به به مرسی طیبه جون

سلام طیبه جان
wowwwwwwww
عجب بستنی ای و چقدر پارچه زیرش زیباست،چادره نه؟
همه چیز سنتی ،بی نظیره و عکسها یک از یک با کیفیت تر و زیباترن
،یک حس خیلی خوب با دیدن اولین عکس منتقل میشه یه جورایی نمادین شده با خاطراتی که از بچگیتون تعریف کردین
دستتون درد نکنه

@پریس:
پریس جون این بستنی بیسه
شکلات رو ذوب کن
کمی که سرد شد کم کم به کاسترد اضافه کن
بستنی شکلاتی تحویل میگیری
اگه دارک استفاده کنی که دیگه کولاکه

@فود لاور:
متاسفانه نی نی وقت زیادی واسم نذاشته
ولی این عالیه
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_25.html
کافیه واسه پودینگ نارنجی رنگ بهش پوره کدو اضافه کنید
نارنجی و قهوه ای هالووینیش میکنه
ساده است و خوشمزه
@بهاره
اگه چادر بود که کولاک بود
نه عزیزم شاله
من کلکسیون دارم
:p

tayebe joon...bastani ro ta fardash gozashtid tooy YAKHCHAL ya FREEZER???!!! :O

سلام طیبه جان .ممنون از پست جدید بستنی
بستنی نارگیلی رو که درست کردم و عالی بود.این رو هم حتما" امتحان میکنم
فقط یه مورد استفاده از ثعلب بود که نوشته بودید در دوران بچگی ازش استفاده میکردید ولی در دستور این بستنی نبود.حالا اگر بخوایم ثعلب رو اضافه کنیم میتونیم؟ و اگه میتونیم کی و به چه شکل در این رسپی اضافه میشه؟؟
ممنون عزیزم. راستی آقا مهدی اینقدر بزرگ شده که بستنی میخوره؟؟ ای جانم از طرف من ببوسینش

سلام.طیبه جان من دوباره کاپ کیک شکلاتی بدون شکلاتو درست کردم .اینبار نصف موادو تو ظرفهای کاپ کیک ریختم نصف دیگشو تو قالب.بازم سطح کیک سوراخ سوراخ شده .کاپ کیکا مثل دفعه قبل خوشمزه بودن ولی کیکی که تو قالب ریخته بودم با وجود چرب کردن و آردپاشی به قالب چسبیده بود با دردسر تیکه تیکه شدش از قالب زد بیرون.منم دیگه این کیک آشولاشو فقط برای ترایفل مناسب دیدم که دست به کارش شدم.چی کار کنم که سطح کیک اینجوری آشپال نشه؟اینو هم بگم که من از پودر کاکائوی شیرین استفاده کردم چون تلخ در دسترش نداشتم .

سلام طیبه جون میشه کلا وانیل رو حذف کرد..منظورم اون گیاه وانیله و از وانیل پودری و ترکیبش با هل و دارچین استفاده کرد؟؟؟یعنی مثلا شیر و با هل جوشوند و بعد بهش دارچین پودری اضافه کرد ؟؟؟؟یا زعفرون؟؟؟
این ترکیبا با هم خوب میشن یا ممکنه بستنی نبنده؟

بازم ممنون واسه این همه زحماتت
:*

سلام طیبه جان. این کامنت شهزاد منو هم یاد یه سوال انداخت.
کاپ کیک شکلاتی من هم از لاینر ها جدا نمی شد. البته وقتی یه روز رفت تو یخچال خیلی راحت جدا شد. اما این سوال واسم پیش اومد که این کیک اگر قراره اینجوری بچسبه به دور و ورش هیچ جوره نمی شه از تو قالب درش آورد.
قالب کاپ کیک من تفلونه. این کاپ کیک ها هم خوب پف کرده بودن و از لاینرها بالاتر اومده بودن. اما همون یه ذره ای هم که چسبیده بود به قالب با قاشق جدا کردم!
نکنه کاغذ آشپزی هم آدم بندازه کف قالب بچسبه؟

یه چیز دیگه.
من تهران هستم. چیزی اگر یه موقع لازم داشتی که پیدا نکردی خیلی خوشحال می شم برات بفرستم.
شاید یه ذره جبران محبتت هات و سخاوتت رو بکنه :)

This comment has been removed by the author.

آخیش بالاخره موفق شدم امیدوارم بازم قطع نشم.طیبه جوننننننننننننننننن نمیدونم با چه زبونی ازت تشکر کنم من واقعا دوست دارمخانمی من کراکت سیب زمینی که درستیدم عالی شد اما مثه کیفیت ماله خودت سفت نشد دقیقا.بخاطر اینه پنیرگودا ریختم؟من حساسم دوس دارم کیفیتش عالی شه.

سلام به همگی دوستان و خسته نباشی به طیبه جون.راستش شهر ما انقدر سرد که من اصلا نمیتونم به بستنی فکر کنم..تا عکس این بستنی های خوشکلو دیدم یخ کردم.ولی چند تا سوال بی ربط به این بستنی ها دارم.1من دنبال رسپی کیک هویج بودم ولی اینجا پیداش نکردم سوالم اینه که نیست یا من پیداش نکردم؟ 2من کیک هویج و کیک کدو درست کردم هر دو از لحاظ طمع عالی میشه ولی هیج وقت حالت اسفنجی نمیشه ویکمی خمیری میشه.سوالم اینه که به خاطر میوه ای(کدو و هویج)که داره حالت خمیری میشه یا طرز درست کردنش مشکل داره؟
با عرض شرمندگی یه سوال تخصصی دیگه هم دارم که اصلا مربوط به اشپزی نیست.طیبه جون من توی یکی از پست ها خونده بودم شما هر روز ورزش میکنید میخواستم بدونم در دوران بارداری و همین الان هم ورزش میکردین یا چه ورزشی میکردین؟چون وقتی عادت به ورزش داشته باشی از لحاظ روحی به ورزش معتاد میشی.من که معتاد شدم؟؟

@ رویا:
دلیل اینکه باید مدت زیادی توی "یخچال" بمونه اینه که میخوایم عطر وانیل بهش خوب منتقل شه. اگه وانیل توش استفاده نمیکنید دیگه اون مرحله حذف میشه ها
@ سیمین:
بله در مورد بستنی سنتی ما ثعلب رو در هنگام ساختن کاسترد اضافه میکنیم و به این ترتیب میپزه. از کم شروع کنید مثلا یک هشتم ق چ . و بعد اگه خواستید بیشتر کش بیاد بعدها بیشتر اضافه کنید. تا به یک متر برسید
البته اون رسپی که من ازش استفاده میکردم تا اونجایی که یادمه با تخم مرغ کامل درست میشد. به این ترتیب که تخم مرغ و شکر رو خو میزدم تا کاملا کف کنه و سفید شه. بعد باهاش کاسترد درست میکردم. از اونجایی که من عادت نداشتم چیزی رو یاد داشت کنم. همه رسپیهام رو یادم رفته. خدا رو شکر که تصمیم گرفتم وبلاگ بزنم. وگرنه همینها رو هم که بلدم زود یادم میرفت
نه عزیزم. به نوزاد تا دو سالگی نباید بستنی داد! شوخی کردم. منظورم اینه که از بس همه میگن "بخور واسه بچه ات هم بخور" منم گفتم به اندازه خودم و بچه ام بستنی بخورم
:p

@ سیمین:
یادم اومد
یک تخم مرغ
یک لیوان شیر

یادم مونده چون نسبتش ساده بود
همیشه با 3 تخم مرغ و سه لیوان شیر درست میکردم
تخم مرغ رو شکر و وانیل رو خوب میزنیم
کمی شیر داغ اضافه میکنیم
برش میگردونیم
حالا کاسترد رو با یک پره همزن برقی روی حرارت میزنیم تا کف کنه
ثعلب رو اضافه میکنیم و 5 دقیقه دیگه هم با دور تند هم میزنیم
میذاریم سرد شه
فریز میکنیم و هر 20 دقیقه هم میزنیم

@ شهزاد:
من معمولا کاغذ روغنی ته قالب میندازم و چربش میکنم. بعد رااااااااحت بیرون میاد
این از این
و البته این کیک چون لطیفه حق داشتید که آش و لاش شه
باید با دقت باهاش برخورد کرد
ولی بازم دلیل حباب ها رو درک نمیکنم
توی پست بعدی کیکم رو ببینید. همین کیکه و بافتش هم خیلی خوب شده

@ پروین :
بله
با همه چی میشه
همه چی
ولی پیشنهاد میکنم از چوب دارچین استفاده کنید نه پودرش

@ براون بر:
نه عزیزم من با کاغذ روغنی کار میکنم مثل آب خوردن جدا میشه
پست بعدی عکسهاش ادیت شده. اگه موفق بشم که تایپش کنم زودی پستش میکنم
توی عکس اون مشخصه
مرسی عزیزم شما لطف دارید
چشم اگه موردی بود زحمت میدم

ببخشید من تک تک و سریع دارم جواب میدم
بچه تو دستمه و داره گریه میکنه

@ هستی:
سیب زمینی ها رو توی مایکروفر اگه بذارید بهتر آبش گرفته میشه و کیفیت کار بهتر میشه
اگه دقیق تر توضیح بدید . بهتر متوجه بشم شاید بیشتر بتونم توضیح بدم
@ساره:
بله من درست کردم اما پستش نکردم. کیک چوبی های ببری رو با کیک هویج درست کردم
معمولا کیکهای میوه ای مرطوب میشن
من چند تا رسپی دارم اگه خواستید واستون به انگلیسی میذارمشون

حرف دل من رو زدید
آدم معتاد به ورزش میشه
بعد ورزش که نمیکنه حالش خراب میشه
دلیلش ایندرفینه

من تا چهار ماهگی هم پیادروی میکردم
ولی بعد چون سرگیجه میگرفتم نمیشد سر پا باشم
دیگه تا دو ماه آخر ورزش نکردم. بعدش دو ساعت در روز تو خونه راه میرفتم

بعد از زایمان هم شروع کردم به تردمیل و الیپتیکال. ولی دو ماهه که درد مفاصل شدید دارم در حدی که راه نمیتونم برم. و به زور بچه رو تر و خشک میکنم
حتی مفاصل انگشتهام هم در حد مرگ درد میکنه
خلاصه افسردگی گرفتم

سلام شف طیبه عزیز.
وبلاگ زیبا و آموزنده ای دارید.
ممنونم.
یه سوال.
این وانیلها رو از کجا تهیه کردید؟
آخه منم لازم دارم ازشون.ممنونم

راستی !
چرا وبلاگتون رو به پرشین یا جاهایی که راحت در دسترس باشه منتقل نمیکنید تا همه بهش دسترسی داشته باشن؟
ممنونم

خانمی من مایکروفر ندارم فر میشه؟میخوام مایش مثه کراکت خودت سفت باشه که خوب بتونم بغلتونم بدون استفاده از انگشت.خانمی میدونی کجاها دماسنج آشپزی داره؟

ممنون طیبه جان از دستور بستنی سنتی عزیزم
با کمال شرمندگی چند سوال : در بستنی سنتی که دستورش رو با ثعلب داده بودید خامه هم مثل دستور بستنی وانیلی بریزم یا نه؟
دوم اینکه در دستور بستنی وانیلی در قسمت اندازه مواد خامه 200 میلی لیتر گفتید ولی در مراحل ساخت گفتید 2 بسته خامه (یعنی 400 گرم) حالا کدوم درسته ؟
ممنون عزیزم

سلام.طیبه جون خیلی ممنون میشم اگه رسپی شو بزاری.
واییییی جدی میگی طیبه جون اخه چرا مفصل درد.من که خودم هنوز کوچولو ام(19سالمه)و این سوال رو واسه خواهرم پرسیدم چون خیلی اصرار میکنم بچه دار بشه ومیخواستم راجب ورزش دوران بارداری بهش اطلاعات بدم ولی از وقتی فهمید شما مفصل درد دارین کلا بیخیال بچه شد و زحمت چند ماه من از بین رفت;)

@ ساناز:
احسانه جون واسه من فرستادنش
ولی اینترنتی هم از سایت فروشنده میشه تهیه کرد
اون مورد هم فعلا به دلایل شخصی مایل به انجامش نیستم. ولی مرسی از پیشنهادتون
@ هستی:
چرا. میشه روش روغن ریخت و گذاشت توی فر. در پست شیب زمینی رومانف توضیح دادم. ولی بازم به اندازه مایکروفر آبش رو نمیگیره
یه شیوه دیگه هم دوستان توی کامنتها گفته بودن. یعنی میشه با چنگال سوراخشون کرد و گذاشت توی دیگ پر از نمک. اینطوری کبابی میشه
دماسنج رو من خودم جایی ندیدم. اینترنتی هم ندیدم بفروشن. ولی شاید تهران بشه پیدا کردو خبر ندارم
@ سیمین:
نه من خامه نمیریختم. همون یک تخم مرغ یک لیوان شیر و یک سوم لیوان شکر
آخ آخ! مرسی عزیزم که تذکر دادید. حواس که ندارم
الان اصلاحش میکنم
مرسی
@ ساره:
عوارض کع زیاد داره. ولی راهیه که باید رفت. راه فرار هم نداره. من امتحان کردم. تو جامعه ما جواب نمیده

این هم یه لینک
از این کیک هویج خیلی تعریف میشه

http://barbarabakes.com/2011/08/tropical-carrot-cake-with-coconut-cream-cheese-frosting/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BarbaraBakes+%28Barbara+Bakes%29
امیدوارم با ذائقه تون جور در بیاد

سلام طیبه جون کیک هویج رو درست کردم عالی بود.خیلی خیلی خوشمزه بود.هم از مراحل پختنش و هم از خوردنش واقعا لذت بردم.وقتی هویج و نارگیل رو با هم قاطی کردم از بوش مست شدم به همه اعضای خونه دادم بوش کنن.بافتش هم عالی بود اصلا خمیر نشد و پر از سوراخ بزرگ و کوچک بود.کیک هویج زیاد خوردم ولی این یکی یه چیز دیگه بود.خیلی ممنون واقعا خوب بود.

خیلی خوشحالم که راضی بودید
منم خیلی تعریفش رو شنیده بودم
گذاشتم زمستون درست کنم
البته من از این قولها زیاد به خودم میدم
:D

واقا دستت درد نکنه خیلی زحمت میکشی
من که عاشقتم
معتادت شدم شف جوووووووونم

 واااااااااااااااااای شف جونم؟
این رسپی کیک هویجی که گذاشتین چقدر عالی :-(
می دونم خوشت نمی یاد ولی میشه 1ریزه 1کوچولو زودتر یادمون بدی؟
ببخشید پرو بازی در اوردمااا
عاشقتم معلم جووووووونم

چشم
امسال براي تولد داداشم اين كيك توي برنامه امه

مشق شب ... خیلیییی خوشمزه بود خیلی

به به عجب بستني اي
تو اين گرما از واجباته. منم كار هر روزمه
احسنت

vaaaaaay to marekeyi
moasese amuzesham dary?

اتفاقا اينجا خيلي ها حضوري ازم ميخوان كلاس بذارم ولي فعلا فرصت نميشه انشالا در آينده چشم بهتون اطلاع ميدم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...