2011/10/29

قلیه ماهی بوشهری

"از نظر من غذای سنتی غذاییه که آدم از مامانش یاد بگیره. این یعنی سنت".
من خودم هر چی غذای سنتی بلدم همه رو از مامانم یاد گرفتم و هر چی رو هم که بلد نیستم دیگه به حساب "سنتی" نمیذارم.
خیلی از دوستان مد نظرشون بود که غذاهای ایرانی رو هم وارد آرشیو کنم. اما چون با عقایدم جور نبود تا به حال این کار رو نکردم . شخصا معتقدم اگه دوستان "تازه عروس" هستن (ایشالا مبارکه) بهترین کار اینه که به جای "وب گردی"، روزی یکی دو ساعت کنار مادر گرامیشون توی آشپزخونه تشریف داشته باشن و مشکل حل میشه. یکی به همون دلیلی که عرض کردم؛ یعنی اینکه غذای سنتی رو دقیقا همونطور که مادرشون درست میکنه یاد بگیرن چون حتما ایشون هم از مادرش یاد گرفته بوده و به این شکل غذا اصالتش حفظ میشه. و دوم (و مهمتر از همه) اینکه ما ایرونیها معمولا ذائقه مون طوریه که طعم یک غذا رو فقط وقتی دوست داریم که همونی باشه که مامان جونمون واسمون درست میکرده.
اما بالاخره کوتاه اومدم و تصمیم دارم یک سری از غذاهای سنتی که خودم خیلی دوست دارم رو مصور و کامل توی وبلاگ بذارم. به دو دلیل:
اول اینکه ... شاید به دلایلی بعضی از دوستان واسشون امکان نداشته باشه که این غذاهای خاص رو از مادرشون یاد بگیرن. پس این بهترین راه واسه یاد گرفتنش خواهد بود
و دوم... که راستش رو بخواید دلیل اولمه.... اینه که دوست دارم اون غذاهای خاصی رو که همیشه مامانی خانم واسمون درست میکنند رو به صورت کامل واسه شخص شخیص خودم آرشیو کنم (جدیدا دچار آلزایمر شدم میترسم آشپزی یادم بره!)
همه اینا رو گفتم که این جمله رو بگم:
" اگر شما این غذاهای سنتی رو یه مدل دیگه درست میکنید؛ دلیلش اینه که اون مدلی واسه شما "سنتی" به حساب میاد"
امیدوارم مسئله کاملا روشن شده باشه و پس فردا کسی شاکی نشه که: ...مثلا... "نه! باید روغنش رو اول اضافه میکردی. ما اینطوری درست نمیکنیم" !!! چون خودتون بهتر میدونید که ایرونی ها همه ماشالا هزار ماشالا از هر انگشتشون هزار تا هنر میباره و همه چیز دانند.
باز من رفتم بالا منبر و کسی هم نیست بکشدم پایین... دیگه اضافه گویی نمیکنم و میرم سر اصل مطلب.
اولین غذایی که عکاسی کردم قلیه ماهیه.
بله ... من فقط عکاسی کردم. چرا؟ چون به این نتیجه رسیدم که حالا که قراره غذا رو همون مدلی که مامانی خانم درست میکنه پست کنم؛ چه بهتر که کار خود استاد باشه. پس ساک بچه رو برداشتیم و روزهای جمعه خراب شدیم رو سر مامانی خانم و بچه رو دادیم دست خان دایی جانش و رفتیم تو آشپزخونه.
فکر میکنم یکی از معروف ترین غذاهای بوشهری "قَلیه ماهی" باشه (هر چند که من قلیه میگو رو بیشتر میپسندم). یعنی هر موقع (به قول زن دایی مژگان) "مهمون آبرو دار" داشته باشیم حتما یکی از غذاهایی که سر سفره است قلیه ماهیه.
عنایت داشته باشید که "قلیه" رو با فتحه روی "ق" تلفظ کنید. یعنی Qhalyeh  .ما نمیگیم قِلیه. البته لهجه غلیظ بوشهری که میشه "قلیه ی مُی" Qhalye ye moiee
این میزان برای دو نفره:
ماهی 500 گرم
گشنیز ریز خورد شده 250 گرم
شنبلیله ریز خورد شده 50 گرم
سیر 5 حبه
تمر هندی 250 گرم
پیاز متوسط یک عدد
زردچوبه یک قاشق مربا خوری (یک ق چ استاندارد)
آرد گندم 2 قاشق سوپ خوری سر پر (دو ق غ استاندارد سر پر)
روغن
نمک و فلفل




ابتدا همه مواد رو آماده میکنیم. تمر هندی





سیر
عکس با نور طبیعی! ای جااااااااااااااااان! اینو بهش میگن آشپزخونه!
اینی که ما داریم اسمش قوطی کبریته!






پیاز
فلفل قرمز فراوان.





سبزی خورد شده تازه یا فریز شده






و ماهی مخصوص قلیه
در مورد اینکه از چه ماهی هایی میتونید استفاده کنید... من نثر خود استاد رو عینا تایپ میکنم
"برای قلیه ماهی بهتر است از ماهی هایی استفاده شود که دارای گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، سِکِن و ..."





پیاز رو تفت میدیم تا طلایی شه




فلفل ها رو آسیاب میکنیم
فلفل؟ زیااااااااد







سیر ها رو پاک میکنیم و توی هاون میندازیم
توضیح عکس: دستان توانمند استاد بزرگ
(مامانی خانم ببینه این عکس رو گذاشتم پوستمو میکنه. به من چه عکسش خیلی هنری شده بود خب!)







سیر و نمک و فلفل و زردچوبه رو توی هاون خوب میکوبیم






و به پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت میدیم (خیلی خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی رو اضافه میکنیم






وقتی سبزی خوب تفت داده شد؛ نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته شه





ماهی رو نمک میزنیم و میذاریم طعم دار شه






تمر هندی رو با دو لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم




حالا از صافی ردش میکنیم
مامانی خانم معتقدن که من زیادی عکس میذارم و پول اینترنت مردم رو به هدر میدم! منم چون نمیتونم هیچ عکسی رو حذف کنم تصمیم گرفتم کولاژ درست کنم
عکس بالا سمت چپ: تمر رو خیس دادیم و آرد رو اضافه کردیم
عکس بالا سمت راست: توی صافی ریختیمش
عکسهایی پایینی: آب تمر صاف شده






آب تمر صاف شده رو میریزیم توی دیگ
دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم
(من با کلی ترفند و یواشکی از شیوه تهیه آب تمر عکاسی کردم. آخه مامانی خانم معتقدن که "همه" خودشون این کارا رو بلدن و عکس نمیخواد)





و پس از صاف کردن، آب تمر رو به دیگ اضافه میکنیم (پس کلا شد سه لیوان آب تمر)
(تفاله اش دیگه به درد نمیخوره . ولی هسته هاش خیلی خوشگلن)





هیچگاه در دیگ رو نمیبندیم بلکه نیمه باز میذاریم (نیمه که نه! توی عکس مشخصه که چقدر باز باشه)
عکس بالا:قبل از گذاشتن در دیگ
عکس پایین: بعد از گذاشتن در دیگ
تفاوت رنگ قلیه بعد از پختن رو میبینید؟





ماهی ها رو میشوریم تا نمکش گرفته شه
صبر میکنیم تا آب قلیه به جوش بیاد (که توی عکس قبل دیدید)
حالا ماهی ها رو اضافه میکنیم
همچنان در دیگ باید نیمه باز باقی بمونه (من یه کم در دیگ رو بیشتر باز کردم که توش رو ببینید.)





تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم بکشه و جا بیافته (حدود ده دقیقه تا ربع ساعت)
در دیگ همچنان نیم باز
قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی پخت زیادی نداره





توی خورشت خوری سرو میکنیم ...با کمی آب قلیه
(من به عمرم سر ماهی نخوردم. همیشه سر ماهیه سهمیه مامانی خانم میشه)
گوشتش نرمه و به خاطر پخته شدن توی تمر، حسابی ترش و شور و تنده
قلیه ماهی خیلی خوشمزه است ولی من چون ماهی که میخورم سردی میکنم ؛ زیاد نمیتونم بخورم





حالا پوز! (جُکش رو فعلا نمینویسم! ولی همینقدر بگم که من واقعا بچه که بودم کاسه قلیه رو سر می کشیدم)
معمولا توی کاسه جداگانه آب قلیه رو هم سر سفره میذارن.
توی رستورانها حتی کنار ماهی سرخ شده هم یه کاسه آب قلیه میذارن (قلیه رستورانی رو نمیشه بهش گفت قلیه. من نشده که جایی قلیه خوب دیده باشم)
حالا هر کسی قلیه رو یه جور عمل میاره. من اینجوریش رو دوست دارم. غلظتش و ترشیش باید همین باشه. سبزیش "سه متر سه متر" خورد نشده باشه! سیرش نسوخته باشه (باور کنید از توی کوچه ها که رد میشی بوی سیر سوخته به مشام میرسه! مردم حال ندارن کنار اجاق وایسن که سیرشون نسوزه!!!). روغنش هم زیاد نباشه
البته قلیه های معروف مادربزرگم همیشه روش یه وجب روغن داشت و در حدی تیز بود که آدم مغزش سوت میکشید. این یعنی قلیه!




و اما در پایان چند جمله دیگه به نثر مامانی خانم:
"از قدیم الایام به ما میگفتند اول چلوتان را دم کنید و بعد قلیه بپزید. البته باید مقدمات کار مثل شیره تمر و سیر و فلفلتان آماده باشد. در ضمن، خصوصیت اصلی قلیه ماهی به تند و تیزی آنست پس در فلفل امساک نکنید"

آدم وقتی شیوه درست کردن یه غذایی که همیشه فقط اسمش رو شنیده بوده رو با عکس و توضیح کامل میبینه تحریک میشه تندی بپره تو آشپزخونه و خودش یه تست بزنه ببینه چطوری میشه! یعنی من که این مدلیم. شما چطور؟



پی.اس. قلیه رو به همراه للک و رنگینک و حلوای آردی و حلوای برنجی و حلوای خرمایی سرو میکنن

60 comments:

طیبه جون دست خودت و مامانی خانومتون درد نکنه.از طرف ما ازشون تشکر کنید.
من که تا حالا این غذا رو نخوردم چون اصلا" کسی که اهل جنوب باشه دور و برمون نداریم ولی خیلی دوست دارم این غذا رو امتحان کنم.بازهم ممنون

قلیه ی مُی بوشهري ها بدون اغراق تو دنيا تكن هيچ جا به خوشمزگي بوشهر و زنهاي بوشهري قلیه ی مُی درست نمي كنند قليه با ماهي هاي كه گفتيد معركه است البته قليه حمور يا سنگسر چيز ديگين البته قليه بايد تند و تيز باشه خوشمزگي آن به تند و تيزي و بوي خوش آن است كه تو خونه و كوچه بوش مي پيچه البته قليه ي مي به همراه للك خوشمزه است البته معمولا خانمهاي جوان بوشهري قليه رو به خوشمزگي مادرانشون نمي سازند قليه شما ازش مشخص تند و تيز است و واقعا خوردن داره

منم خیلی تحریک شدم درست کنم،
اما افسوس که همسرجان غذای تند نمی‌خوره و پسری هم آلرژی داره، باید غذای ساده درست کنم واسش
:(

مرسی از دستور قلیه ماهی. مامان من همیشه درست میکرد. ولی چون یزد با بوشهر خیلی فاصله داره همیشه دلم میخواست که مدل اصیلش رو یاد بگیرم. ممنون
راستی این مدل عکسا خیلی خوبه. هم در عکس صرفه جویی شده و هم خیلی حرفه ای و خوشکل شده
مرسی

سلام كامنت من رو تائيد نكرديد

متاسفانه بلاگر سیستم "اتوماتیک اسپمینگ" اش مشکل داره و کامنتها رو بیخودی وارد اسپم باکس میکنه
برای کامنت ها تائید لازم نیست خودکار ثبت میشن. و به من ایمیل هم میشن. من از طریق ایمیل متوجه شدم که کامنت گذاشتید ولی اینجا وجود نداشت. پس مجبور شدم برم دستی از اسپم باکس خارجش کنم
عذر میخوام که کامنتتون حذف شده بود

مرسی که یادآوری فرمودید
من فراموش کرده بودم چیزهایی که با قلیه همراه هستن رو ذکر کنم

ادیتش کردم
البته اون للکی که درست کردم یه ورژن سریعشه
همینطور که میدونید للک دنگ و فنگش بیشتره
سر فرصتی یه بار درستش میکنم
مرسی که محبت میکنید و نظر میدید

سلام عزیزم من همیشه با خودم میگفتم چرا چف عزیز غذای ایرانی نمیگذاره البته به چند دلیل یکی اینکه به قول شما هر کسی غذارو مدل خودش درست میکنه و بدست اوردن اکثررسیپه ها لذت بخشه و دوم مامان بنده مثل اون مامانهایی که شما توضیح دادین نیستن وکلا به بنده هیچ غذایی اینی که میگم اغراق نیست هیچ غذایی یاد ندادند و میگفتند تو درست رو بخون البته فکر کنم منم موقع مدرسه ها میخواستم اینکارو یاد بگیرم و تابستانها طرف اشپزخانه پیدام نمیشد ولی کیک و شیرینی رو از روی دستورهای مختلف درست میکردم واز غذا درست کردن بیشتر دوست داشتم و از همه مهمتر بعد از ازدواج هم تا همین حالا مادر بنده هیچ رقبتی به اموزش ندارند شاید بگید خوب وایسا کنار دستش تا یاد بگیری خوب اونم برای اینه که شما ایشون رو نمیشناسید کافیه در موقع یادگیری کسی در بزنه یا تلفن زنگ بزنه یا شاید خدای ناکرده شما بخواهین برین دستشویی باید مطمئن باشید چیزی به غذا اضافه میشه که شما تا اخر عمر از اون بی اطلاع میمانید البته ایشون که انکار میکنند اما من دلیل محکم دارم که اون هم داستانی داره بهر حال غرض از روده درازی تشکر بی پایان از شما و معلم عزیز (مامان خانمی )بود و واقعا برای شاگردای بدون هوشی مثل من انهمه عکس نعمته واصلا بدون خوندن هم میتونم بفهمم غذا چطوری درست شده بازم ممنون دوست دارم دوستش دارم میبوسمت و میبوسمش مریم

سلام.طیبه جان خسته نباشی.خوشحالم که اومدی سراغ غذاهای سنتی.قلیه ماهی ما خوزستانیا کمی با مال شما فرق داره.
خواستم بگم دوباره کاپ کیک شکلاتی درست کردم این دفعه ایراد کار خودمو فهمیدم دیگه روی کیک سوراخ سوراخ نشد و حتی نچسبید به قالب .روم نمیشه بگم چه اشتباهی تا حالا تو ترکیب مواد انجام میدادم ;;) ولی بالاخره موفق شدم.چیز کیک کوکی هم درست کردم. خیلی خوشمزه شدن.ازت ممنونم خانمی.

merc....tayebe joon gheliye mahi shabihe GHORME sabzi hast mazzash?!?!?!?!?
mitarsam dorost konam khosham nayad!!!(albatte bebekhshidaaaaaa! :D )
shoma ke hameye ghazahatoon aaaaaliiiiyyyaaaannnnnn :*

سلام طیبه جان من بعضی وقتا کامنت میذارم ج نمیدی چرا؟ بعدشم عکسای این پستت باز نمیشه و خواستم بگم خانمی بوشهر کلاس داری؟هرچند دورم اما حاضرم بیام

مشق شب:

حمص

https://skydrive.live.com/?cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818!299&sc=photos&retry#cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21299&

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_14.html

للك به همراه حلواي آردي يا حلو خرمايي ديگه معركه ميشه البته اصل قليه است كه بايد تند و تيز باشه

به به عالی بودن. دستتون درد نکنه.
این عکسا رو با فتو شاپ اینطوری کنار هم گذاشتین؟

طیبه جون من واقعا هر چی کامنت برات میذارم وسطش گیر میکنه. آخه چکار کنم؟

باورم نمیشه که تونستم کامنت بذارم.
از همین فرصت استفاده میکنم و ازت تشکر میکنم بابت همه زحمتایی که میشکی. عاشق وبلاگت هستم و عاشق غذاهایی که درست میکنی. هر روز هر موقع وقتم خالیه میام غذاهاش رو میبینم و شده یکی از سرگرمیهام.
امیدوارم که همیشه سلامت و شاد باشی و همیشه غذا و شیرینهای خوشمزه یادمون بدی. من نخود خیس کردم که فلافلی که یاد دادی رو درست کنم.
هر چی میخوام درست کنم اول توی وبلاگ تو سرچش میکنم اگه نبود میرم سراغ بقیه جاها چون میدونم دستور غذاها و شیرینیهای تو کاملا مورد اعتماده.
باز هم یه عالمهههه ممنون

خیلی ممنون طیبه جان !!
خدا مادرتون رو برای هم، و شما رو برای پسرت حفظ کنه
خدا بهت یه دختر گیسو کنمد بده که کنار دستت آشپزی یاد بگیره !
چه عروسی بشه اون دختر !
خدا رحمت کنه رفتگانت رو، من توی 20 سالگی مادرم رو از دست دادم، یعنی همین که سرم از توی درس و کتاب اومد بیرون مادرم فوت کرد !! مادر بزرگ و خواهر و زن داداش هم ندارم.
میبینی عمق فاجعه رو !!
هر غذایی هم توی این 5 سال که مامانم رفته یاد گرفتم با سعی و خطا و دستورات شمسی خانوم همسایه و اخیرا نت بوده. اما این مدتی که با اینجا آشنا شدم خیلی از استانداردها دستم اومده.
حالا اگه ازدواج هم کنم خیالم راحته میتونم یه چیزایی بپزم.
شرمنده که پر حرفی شد اما مخلص کلام اینکه، غذاهای ایرانی رو ادامه بده، دعای خیر من یکی تا ابد همراهته

مشق شب:

پای قارچ و گوشت و هاوارتی


https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&retry#!/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&uc=1&id=4CAA14D7A92BA818%21105!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21302&sc=photos

لینک دستور:


http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

سلام.فاطمه جان دستور فلافل طیبه جونننننننننننننن واقعا محشره دیونش میشی بخوری دقیقا مثه من

@مریم:
درکت میکنم مریم جون! منم حتی الان باید با دوربین دنبال مامانی خانم بدوم وگرنه تندی چند تا چیز ریخته تو دیگ و پشتش رو کرده به من
:p
ولی وقتی بچه بودم خیلی دقیق بهم یاد داده. مثلا دم اومدن برنج. اونم با کیفیت فوق العاده. یا پوست گرفتن سیب زمینی طوری که حتی یک اپسیلون از گوشتش با پوستش کنده نشه (اینقدر واسش دعوا شدم که نگو) و شیرینی پزی یا دسر و بستنی که دیگه از کنارش تکون نمیخوردم
بالاخره هر کسی یه جوری تو آشپزخونه راحته
باید بهشون حق داد
@ شهزاد:
بله حتما فرق میکنه. اینجا شهر به شهر و محله به محله هم فرق میکنه
جدی؟ بگو چی بوده. میخوام بدونم شاید به دیگران بعدا کمکی بشه
@ رویا:
حتی طعمش نزدیک به قرمه سبزی هم نیست
من خودم بودم زحمتش رو به جون نمیخریدم
@ هستی:
لطفا لینک اون پستهایی که سوالهاتون بی پاسخ موندن رو اینجا قرار بدید تا چک کنم. شاید از دستم در رفته. انسان جایز الخطاست
@هانیه:
عکاسها باید حتما از یک ادیتور استفاده کنن. نرم افزار های مختلفی وجود داره
من با فوتوشاپ خو گرفتم
آموزش ادیت عکس از غذاها با فتوشاپ یه یک سالیه تو برنامه امه ولی فرصت نمیشه. ایشالا به زودی
@ فاطمه:
شرمنده که یه کم سخته
با فایر فاکس و یا کروم خیلی ساده تره
ایشالا موفق باشید
@ آینه:
خدا بیامرزدشون. من درک میکنم. واسه همینم میخوام سریع غذاهای مامانم رو کامل آرشیو کنم
عزیزم مردای ایرونی یه سری غذاهای خاص رو دوست دارن که زیاد هم نیست و سریع یاد میگیرید. بعدش باید اون مدلی درستش کنید که مامانش میسازه. اینه که زیاد استرس نداشته باشید
خدا رو شکر آقای شوهر (درسته که اهل غذا خوردن نیست و شیرینی هم زیاد دوست نداره) ولی هر چی درست کنی با لذت میخوره
شانس آوردم
یه کمی البته
@ هستی:
نوش جونتون عزیزم

This comment has been removed by the author.

طیبه یه عزیز بسیار از آشپزیتون لذت میبرم و بسیار هم استفاده کردم که بابتش همینجا ازتون تشکر می‌کنم! اما تنها چیزی که منو کمی‌ تو این وب اذیت می‌کنه، برخورد متخصص گونه ای که با مسائلِ دیگه هم (غیر از آشپزی) دارین، در حالی‌ که از نظرِ علمی‌ خیلی‌ هاش بسیار عامیانه هستش متاسفانه! اینو بسیار دوستانه خدمتتون عرض کردم و اصلا قصد جسارت ندشتم، شاد و سلامت باشین!

مینی تارت تاتن
https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21129&sc=photos

لینک دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

پای گوشت و قارچ
https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21128&sc=photos

لینک دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

این چند تا هم مال چند ماه پیشه. الان نشستم از تو آرشیو کشیدمشون بیرون تا بتونم اینجا ثبتشون کنم و نمره بگیرم

حلوای شیر
https://skydrive.live.com/?sc=photos#cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21130&sc=photos

لینک دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

فروزن یوگرت هلو و غیره
https://skydrive.live.com/?sc=photos#!/?cid=83303102f2488668&sc=photos&uc=2&id=83303102F2488668%21106!cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21133&sc=photos

لینک دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

کریم چیز فلن
https://skydrive.live.com/?sc=photos#!/?cid=83303102f2488668&sc=photos&uc=2&id=83303102F2488668%21106!cid=83303102F2488668&id=83303102F2488668%21132&sc=photos

لینک دستور
http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/01/blog-post_06.html

امشب هلاک شدم تا تونستم این چند تا کامنت رو اینجا ثبت کنم. واقعا این وضع تا کی ادامه داره؟
اصلا امیدی به رفع فیل*تر بلاگ اسپات و ورد پرس هست؟
من که دیگه فکر نمی کنم این وضع درست بشه. کاملا نا امید شدم

سلام خانمی نمی تونم بگم چقدر از اینکه جواب ایمیلهام رومیدی ازت ممنونم اونم با اینهمه مشغله اما مامان بنده دلیلشون چیز دیگری است میفرمایند اگر تو غذا رو به کیفیت من درست کنی برای خوردن اون طعم و مزه هوس رفتن خونه مامان رو نمیکنی و خودت تو خونتون درست میکنی و میخوری امان از دست این مامانا بهر حال بازم ممنونتم خودتو و پسمل گلتو دوست دارم و میبوسم مریم

@ مهر سجاد:
دارم یه فکرایی میکنم
@مریم:
آخی نازی! پس حق دارن. راه حلش اینه که زود به زود بهشون سر بزنیم پس

مامان خانم شف طیبه دستتون درد نکنه.
عالی عالی عالی است.
من تا بحال قلیه ماهی نخوردم اما با دستور شما حتما خواهم خورد.
ممنون

احسانه جون قلیه خوردن رو با قلیه میگو شروع کنید بهتره
البته این مربوط به ذائقه من میشه

مقش شب:

https://public.blu.livefilestore.com/y1pNbxLvXV5PkVcsllXuJh8WM-Eb46FBhUhbTMIdtO9X0dcFW-y0rtuNjfW55cPO8-ihVQonHbanyY1SzNQM6v-JQ/P1090448.JPG?psid=1

خب!! من معمولا قلیه ماهی رو کاملا گیاهی درست می کنم! حتما تعجب نکردید دیگه! من رو که می شناسید! با ماهی و چیزهای دریایی میونه زیاد خوبی ندارم.

این بار به خاطر گل روی مامانی خانم طیبه جان، دل رو به دریا زدم و با ماهی لاکس درست کردم.

اهم! اهم!

یه قاشق از ماهی اش رو خوردم، بقیه اش رفت توی ظرفی که برای یکی از دوستان دادم رفت.

به جز ماهی اش که خب اصلا ربطی به رسپی نداره، بقیه اش خوشمزه بود.

:D

دست شف و مامانی خانم درد نکنه.

سلام من از خواندن وبلاگ شما خیلی لذت میبرم
قلیه رو درست کردم بار اول خوب بود بار دوم بهتر شد
دستتون درد نکنه رسیپیهاتون عالیه

ته ديگ سيب زمينييييييييييييييييييي. من ميميرم واسش
عجب پس شما هم مثل منيد. البته من ماهي دوست دارم فقط حالم بد ميشه

مرواريد جون بوشهري ها وقتي قليه درست ميكنن . ماهيش رو كه كامل خوردن... شبش يا فرداش... توي آب قليه تخم مرغ ميشكنن و يه غذاي ديگه از توش در ميارن
ميگم بوشهري ها چون ما خودمون اين كار رو نميكنيم
قليه تون خيلي خوش آب و رنگ شده نوش جان دوستتون
و مهم چشيدنه
:D

چه جالـــــب. این قلیه ماهی تخم مرغی

:D

خوراک من و آقای همسر خواهد بود. آقای همسر عــــــاشـــــــق تخم مرغ های اشکنه هستن. یعنی اگر من برای خودمون دو تا 6 تا تخم مرغ هم بریزم و خودم فقط دو تا از تخم مرغ ها رو بخورم، باز هم می گن چقدر کم تخم مرغ ریختی!!!

سوال اینه که آیا تخم مرغ رو توی قلیه هم می زنن و یا می ذارن قلنبه خودش رو بگیره؟

بله دقيقا مثل پُوچد اگز
يعني وقتي به جوش اومد دونه دونه تخم مرغها رو ميشكنيم تا قلمبه شن و موقع سرو توي ظرف قلمبه هاي تخم مرغي داريم
من خودم با طعم تخم مرغ آب پز از بچگي مشكل داشتم و حالم خراب ميشه. الان خيلي رو خودم كار كردم و واقعا ذائقه ام بهتر شده
ولي هنوزم حالم بد ميشه
اعصاب واسه مامانم نذاشتم با اين هيچي نخوردنم
:p

دستتون درد نکنه. من کاملا حرفتئون رو قبول دارم که غذای سنتی اونی هست که آدم از توی آشپزخونه یاد میکیره ولی من الان 4 ساله که پیش مامانم نبودم و دور از وطنم.
ازت خیلی ممنون که با این همه دقت واسون گذاشتی. صد آفرین واقعا. منتظر دستور های جدیدت میمونم.
ماندانا

salam, ma, avalin bar aast ke yek ghalie mahi khhob ba recepy shoma draavardam. kheili kheili azat mamnoonam.

salam, man ba recepy shoma ghalie mahi dorost kardam ke kheili kheili khhob shod. mamnoon as zahamette.

ممنون شف جون
خیلی خوب بود با اینکه من سبزیهامو سه متر سه متر خورد کرده بودم و یکم کمتر تمر ریختم ولی خوب بود :)

كلي خديدم
:p
اتفاقا اصلا نبايد سه متر سه متر خورد بشه
ولي خوشحالم كه راضي بوديد 
احسنت

آخه شف جون نه اینکه از قصد !!سه متر سه متر خورد کرده باشم!!بلد نبودم آخه !!اینجا هم که هستم بلندر ندارم!خونه دانشجوییم آخه ;)

سلام امروز برای نهار درست کردم عالی شد ممنون از دستور پخت عالیت

عالییییییییییییییییییییی بود عالی دستت درد نکنه واقعن .من استرالیا زندگی می کنم و چند روز پیش یه مهمون جنوبی داشتم و برای اولین بار تو عمرم از رو این دستورپخت قلیه درست کردم  و جالبه که تا حالا خودم قلیه نخورده بودم نمی دونی چقد مهمونم سورپرایز شد با قلیه ماهی یعنی عالی بودا عالی خودم که عاشق مزش شدم .واقعن دستت درد نکنه خیلی خیلی ممنون

باعث افتخار منه
بی اندازه از شنیدنش خوشحال شدم

استاد جونی واقعا یه دونه ای من این غذا رو درست کردم و واقعا لذت بردیم اما داستان قلیه ماهی: همسرم تقریبا پانزده سال پیش توی یه مهمونی قلیه ماهی خورده بود وهمون شد که از این غذا متنفر بشه تا حددی که همیشه میگفت حاضرم از گرسنگی بمیرم اما قلیه ما هی نخورم از اونجا که من عاشق طعم های جدیدم دوست داشتم این غذا رومزه کنم اما هر وقت تصمیم می گرفتم درست اش کنم میترسیدم که بد بشه اما سرانجام توی یه روز تعطیل به همسرم گفتم امروز می خوام قلیه ماهی درست کنم اون گفت تورو خدا امروز نه یه روز دیگه  که من نباشم  خودت تنها  بخوری من هم گفنتم بابا نترس اینو از استاد جونی یاد گرفتم مطمئا خوب میشه اونم گفت باشه. استادی که شما باشی ما هم درست کردیم  به مامان همسری هم زنگ زدیم تا نهار بیاد اخه اون هم همیشه می گفت هر کسی نمیتونه قلیه ماهی رو خوب در بیاره اما وقتی که خوردن واقعا همه تعجب کردن مادر هم کلی خوششون اومده بود تازه یه جایزه هم گرفتم وهمه اینارو مدیون شما ومادر گلتون هستم واز راه دور میبوسمتون انشالله عمر طولانی وبا عزت داشته باشید بوس بوس  

خيلي خيلي خوشجال شدم اين رو شنيدم
انشالا كه هميشه در كنار خانواده شاد باشيد و نوش جان همگي

مرسي خانم با حوصله. من امروز ميخاستم بپزم چون شوهرم طعم ماهي رو خيلي نمي پسنده ميخام اينو بپزم مطمئنم خوشمزه ميشه

عـــــــــــــــــــــــــــــــــالــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی بــــــــــــــــــــــــــــــــــــووووووووووووووود
دمت گگگگگگگگگگرم

سلام طیبه جون
یه سوال داشتم البته زیاد به قلیه ربط نداره ولی ...
شما توی آب تمر ارد میریزی.1-علتش؟ 2-برای آب تمر قورمه سبزی هم میشه آرد ریخت؟
ممنون گلم

 دوست عزیز،

شف زیر عکس چهاردهم نوشتن:

تمر هندی رو با دو لیوان آب
خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم----------------آرد رو برای غلظت دادن به قلیه اضافه می کنن.قرمه سبزی: معمولا ترشی قرمه سبزی رو با لیمو عمانی بالانس می کنن. البته بعضی افراد با آبلیمو و در مناطق جنوبی کشور با تمرهندی بالانس می کنن.شما اگر لوبیای قرمه سبزی رو از شب قبل خیس داده باشید، خود لوبیا به حد کافی به خورشت غلظت می ده و احتیاجی به استفاده از آرد نیست.

ممنون از راهنماییتون .بله ما خوزستانیا از تمر هندی واسه قورمه سبزی استفاده میکنیم

مثلا مادر شوهرم آرد نميريزه به جاش خرما ميريزه
ما ولي اينطوري درست ميكنيم

شف عزیز من این غذا رو امروز برای اولین بر در طول چهارده سال زندگی مشترکم درست کردم ولی چون در پاریس از نوع ماهی شما نیافتم با اجازه تون ماهی سالمون رو انتخاب کردم که استخون نداره باید بگم این غذا محشر بود و عالی شده بود همسرم هم خیلی خوشش اومده بود ...تو سریال هزار داستان شخصیت اول داستان میگفت کباب بازار رو باید توی بازار خورد منم همین جا میگم که قلیه ماهی بوشهر رو باید حتما در بوشهر خورد نه در پاریس ولی با تمام کمبود ها من از این قلیه ماهی فرانسوی بوشهری خوشم اومد ...و مرسی از رسپی

قلیه ماهی فرانسوی بوشهری

طیبه جان اگه از سبزی فریزری استفاده کنم مقدارش فرقی نمیکنه؟ یعنی وزنش همونه؟

سلام

امیر آقا هستم ، عاشق آشپزی ،مدیر چهارتا سایت تفریحی معتبر

اصن تهش بود این آموزش، یه قلیه ماهیی ای درست کردم که همه انگشت به دهن موندن، کامل و با ذکر دقیق جزییات.

حتما در آینده شمارو بصورت رایگان تو وبسایتهام لینک می کنم.

ادامه بدید حتما

عالیه

Hey.. I liked the way you presented the whole thing. Gelye Mahi is one of my favourite persian dish. I will try my best to prepare it.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...