2011/11/30

ماهی سالمون با کراست بادامی

Almond-Crusted Salmon (1)
ماهی سالمون یکی از ماهیان فوق العاده مفیده و پختش هم خیلی سریعه. برعکس ماهی های دیگه با خوردنش حالم بد نمیشه پس علاوه بر کباب بلدرچین و میگو یکی از گزینه های ناهار های این روزهای منه. واقعیتش اینه که اینقدر ساده است که از نظر خودم آموزش نداره ولی چون این یکی رسپی سالمون با سس گریپ فروت خیلی پر طرفدار بود گفتم بهتره از خوراکهای سالمونم هم عکاسی کنم شاید هم یه بنده خدایی مث من بچه کوچیک داره و نمیتونه بیشتر از چند دقیقه واسه ناهارش وقت بذاره و یا اینکه باز مث من کارمنده و دوست هم نداره از شب قبل غذا درست کنه (آخه من غذای گرم و تازه ولو ساده رو بیشتر میپسندم). این روزها نه تنها غذاها بلکه شیرینی هام هم سریع و ساده شدن. این رو به فال نیک میگیریم. بالاخره چیزهای ساده هم مشتریهای خاص خودش رو داره. صبور باشید ایشالا حاج آقامون که از آب و گل در اومد میریم تو کار چیزای حرفه ای.

بادام پودر شده ربع لیوان
آرد سوخاری ربع لیوان
پودر گشنیز ربع ق چ
پودر زیره یک هشتم ق چ
فیله سالمون 4 قطعه (هر قطعه حدود 180 گرم به ضخامت دو و نیم سانت)
آب لیمو 2 ق چ
نمک نصف ق چ
فلفل سیاه ربع ق چ
برشهای لیمو برای سرو



Almond-Crusted Salmon (2)
فر رو روی درجه 500 فارنهایت 250 سانتیگراد قرار میدیم
من خودم بادام رو آسیاب کردم پس نذاشتم پودر شه. پودر بادام و آرد سوخاری و پودر گشنیز و زیره رو توی یه بشقاب مخلوط میکنیم.


Almond-Crusted Salmon (3)
 کل فیله ها رو با آبلیمو آغشته میکنیم.



Almond-Crusted Salmon (4)
روی فیله های نمک و فلفل میپاشیم (مثل همیشه من نمک رو کم کردم)


Almond-Crusted Salmon (5)
سینی فر رو کمی چرب میکنیم (من برای اینکه سینی رو راحت تر بشورم؛ اون رو با فویل کاور کردم)


Almond-Crusted Salmon (6)
رو و اطراف فیله رو توی مخلوط میزنیم تا کاور شه و از سمت پوستش (که کاورش نکردیم) روی سینی قرار میدیم. بقیه مخلوط بادام رو روش میپاشیم و با دست فشار میدیم که به سالمون بچسبه
اینجا سالمون گیر نمیاد. داداشم یه بسته از رفاه تهران واسم آورده که هم فیله هاش بسیار نازکن و هم پوست نداره. پس من اون ضلعش که کاور نشده بود رو روی سینی گذاشتم


Almond-Crusted Salmon (7)
توی فر قرارش میدیم به مدت 15 دقیقه و یا تا زمانی که وقتی با چنگال تستش میکنیم گوشتش راحت تیکه شه



Almond-Crusted Salmon (8)
چون فیله سالمون من خیلی نازک بود واسه من مدت زمان پخت 5 دقیقه بود
توضیح بشقاب: این یه بشقاب خیلی قدیمیه که مادربزرگم بهم داده و تازه موفق شدم تو خونه جدید که کابینتهاش بیشتره از کارتن درش بیارم. ایشالا خداوند یه آشپزخونه بزرگ با کابینتهای زیاد قسمت همگی تون کنه. آمین!


Almond-Crusted Salmon (9)
همینطور که میبینید من بادامها رو زیاد پودرش نکردم که کمی کرانچ داشته باشم. بعد از پخت، سالمون کاوری ترد با طعم بادام تست شده و عطر خوش تخم گشنیز خواهد داشت



Almond-Crusted Salmon (10)
این میزان برای 4 نفره که من یک چهارمش رو درست کردم
من با قطعه های از لیمو و "مَفتول زعفرانی-لیمویی" و کمی جعفری خورد شده سروش کردم
این غذا از شروع تا پایان کمتر از 7 دقیقه طول کشید و ظرف یک دقیقه خورده شد


Almond-Crusted Salmon (11)
من طعم سالمون رو بسیار دوست دارم. این مدلش به دلیل اینکه زیرش به خاطر روغن برشته شده (توی تصویر واضحه) و روش هم کاور بادامی تردی داره خیلی خیلی خوشمزه بود
اگه از سالمون خوشتون میاد مطمئنا این رو خواهید پسندید.

رسپی از  cooking light

Nutritional Information
Amount per serving
         Calories: 332
        Calories from fat: 45%
         Fat: 16.7g
         Saturated fat: 3.3g
        Monounsaturated fat: 7.9g
         Polyunsaturated fat: 4g
         Protein: 38.2g
         Carbohydrate: 5.4g
         Fiber: 1.5g
      Cholesterol: 87mg
         Iron: 0.6mg
       Sodium: 330mg
        Calcium: 28mg 





34 comments:

Hi dear chef,
Awesome and thanks for the recipe.but can you kindly tell me a brief about Maftule zaferani? :-*

سلام خدمت شف عزیز.من در آبادان و اهواز ماهی سالمون ندیدم.البته دنبالش بین ماهی های منجمد که توی فروشگاه ها هست نگشتم.
اگه براتون امکان داره لابلای غذاهای دریایی که زحمت میکشید آموزش میدید، خیلی از لطفتون ممنون میشم روشهایی برای طبخ خرچنگ هم بگید .من فقط کبابیش میکنم :( و کنار نودل سرو میکنم.
با تشکر فراوان

آخ جوون....ماهی‌ فییییله...هورااا :)
من تیلاپیا هم خیییلی دوست دارم.

مشق شب
بیسکوییت بلوچیز
https://skydrive.live.com/#cid=B384EC01FE3169B5&id=B384EC01FE3169B5!140&sc=photos
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_10.html
فطیره البلح
https://skydrive.live.com/#cid=B384EC01FE3169B5&id=B384EC01FE3169B5!141&sc=photos
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_22.html
گواکامولی
https://skydrive.live.com/#cid=B384EC01FE3169B5&id=B384EC01FE3169B5!142&sc=photos
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html
کلزونه میگو
https://skydrive.live.com/#cid=B384EC01FE3169B5&id=B384EC01FE3169B5!143&sc=photos
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/06/blog-post_07.html
قلیه ماهی از نوع آبادانی
https://skydrive.live.com/#cid=B384EC01FE3169B5&id=B384EC01FE3169B5!144&sc=photos
لینک دستور:
http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/10/blog-post_29.html

salammmm
comment miad !?
khasse shodam deha ...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa man bavaram nemishe :D

yani Dshab khodamo koshtam Gmail besazam gir dade bood shomare mobile bede shomare mobile midadam migoft code-i ke behet SMS shode benvis dar soorat ke code nemifrestadan :-??

alan dadasham kenaram bood goftam Gmail besaz sakht bad jaleb in bood ke aslan darkhaste shomare o ina nakard man zaye shodam :D

خوب حالا که میتونم کامنت بدم بگم که کلا" خواستم بگم طیبه خانوم مر30 از وبلاگ بی نظیرتوووون
من کلا" آشپزی نمیکنم نیست دختر خونه ام و تازه مدرسه ام تموم شده اینجوریاس دیگه :دی

تا حالا موفق شدم دو تا از رسیپی ـهاتو رو درست کنم هرچند که غرغر ِ مامان ِ رو هم میشنیدم :)) اما خوب من کار خودم رو کردم

کیک ترس لچس رو درست کردم که متاسفانه چون در حالت رژیم به سر میبرم از خوردنش محروم شدم ولی بقیه خوششون اومد و تنها مشکلم خامه زیادی بود که روش ریختم اما خوب همه خوششون اومد و از بافتش کلی تعریف کردن

دومین چیز هم تیرامیسو بود که متاسفانه نرفتم خرید برای مسکارپونه و تنبلی کردم و از پنیر کی-ری استفاده کردم ولی باز هم همه خوششون اومد فقط خواهرمنمیدونم چرا بهش نساخت و غرغر مامان رو بیشتر بلند کرد هرچند که مطمین نیستم واسه خاطر تیرامیسو بوده باشه :دی :)) منم از رو نرفتم گفتم مال شیرینی نیست ما غذای خودتونه

خوب اینقدر حرف زدم که سوالم یادم رفت

ببخشید که پرچونگـی کردم

من کیک ترس لچس رو که درست کردم وقتی گلیز رو روی ِ کیک ریختم زود جذب ِ کیک نشد و حدود 45دقیقه ای وقت برد در صورتی که شما از این اتفاق حرفی نزدید و توی ِ عکس ـها هم با همچین چیزی برخورد نکردم

توی ِ اینترنت یک سرچ کوتاهی کردم و فقط یک بلاگ رو دید زدم که اون بعد از ریختن گلیز 1ساعت برای ِ جذب گلیز وقت گذاشته بود

اما خوب میخواستَم بدونم کلا" نباید زود جذب بشه یا من یک جای کار رو اشتباه انجام دادم ؟؟؟

طرز فرو کردن چنگال رو هم دقیق انجام دادم* ممنون میشم بگین دقیقا" اشتباهی در کار بوده یا نه !؟

دستت طلا طیبه جان.حتما به زودی امتحان میکنم.اینجا اتفاقا سالمون زیاد هست.آقای شوهر میگه شاید بره بوشهر برای کارش و میگه تو هم بیا با من.اگه اومدنی شدم و خواستی برات میارم حتما.طیبه جان چرا من سالمون که درست میکنم(مزه دار میکنم و تو تابه گریل کبابش میکنم با روغن کم) حس میکنم یه ته مزه تلخی میده؟سالمون همینه طعمش یا از پختشه؟جحاج آقاتون رو ببوس..

طیبه جونم گریل فر رو روشن میکنی یا همون حرارت کفش رو؟
طبقه چند؟
مفتول چیه راستی؟
بلغوره؟
خیلی خوشم میاد برای خودت هم اینقدر سلیقه به خرج میدی
راستی مگه سر کار میری؟
مرخصی زایمان نداری؟

سلام طیبه جان
چند ماهی هست که با بلاگتون آشنا شدم، همین که میگن آنچه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند دقیقا بلاگ شماست:X
واقعا خسته نباشید، من که کاری از دستم بر نمیاد که واستون انجام در عوض این همه چیز که ازتون یاد گرفتم پس فقط می تونم دعاتون کنم;)
می خواستم ببینم از دوستان کسی نمی دونن این موادی که شف عزیز توی غذاهاشون استفاده می کنن تو چابهار جایی هست که بشه تهیشون کرد یا نه؟

سلام شف عزیز، نمیگم خسته نباشی چون بار منفی داره پس پرانرژی باشی.
مَفتول زعفرانی-لیمویی چیه؟؟؟؟
برای ناهار میخوام درستش کنم فکر کنم باید با برنج درست کنم :(
مرسی از این همه ذوق و سلیقه که منو سر ذوق میاره.
پیروز باشی

@ venus:
Oh its just the other name for “couscous”! Maftul is its othe name. Ijust didn’t ant to say it in Farsi you know! And its so simple : I just added saffron and lemon to boiling water . turned it off and added the couscous. Lid on and after 5 minutes we are ready to go
@ شهزاد:
اینجا هم نیست و من تا به حال ندیدم ولی اگه تهران مسافر دارید میتونن چند بسته بیارن
متاسفانه حکمش اینه که مکروهه . من نمیخورم. اگه آزاد شد حتما
ولی البته همیشه آبپزش میکنن و بعد مزه دار میشه. رسپی واسش زیاده
@ رویا:
بعله! تیلاپیا هم اینجا یافت مینشود
@ شهزاد:
چه کارهای خوشمزه ای و چه عکسهای شارپی
بیسکویت خیلی خوشرنگ شده
فطیره واقعا عالی برش خورده
گواکامولی رنگ سبز فوق العاده زیبایی داره
واسم جالبه که اینهمه تنوع در قلیه جنوبی داریم. البته ظاهرش تقریبا همونه ولی حتما در طعم متفاوتند
مرسی که آپلود کردید و احسنت
@ ندا:
اینجور موارد واسه امنیته ولی جالبه که واسه همه یکی نیست. از من هم ماه قبل شماره خواست
خب رسپی واسه این کیک زیاده و متفاوتن به همین دلیل هم میزان اسفنجی بودنش متفاوت خواهد بود. توی بعضی رسپیها میزان تخم مرغ بیشتره و حتی سفیده از زرده جدا میشه. پس اسفنجی بودن کیک تاثیر زیادی روی قدرت جذبش میذاره. کیک هرچی اسفنجیتر و پر حفره تر باشه سریعتر و بیشتر شربت رو جذب میکنه. اگه فرتون استاندارد هست پس ایراد از فر نبوده و باید کمی بیشتر هم میزدید که کیک اسفنجیتر بشه در غیر این صورت فر باعث پایین اومدن میزان حفرات توی کیک شده
اگه مزه کیک خوب بوده پس زمان جذب شربتش زیاد نباید نگران کننده باشه
موفق باشید
@ نیمچه آشپز:
مرسی عزیزم فعلا توی فریزر دارم. ممنون از محبتتون
نه من مزه تلخی احساس نکردم تا به حال
روش پختتون صحیحه و مورد خاصی نداره
نمیدونم شاید "پَلِت" حساسی دارید و واسه همین احساس تلخی میکنید. اطرافیانتون هم همین رو میگن یا فقط پلت شماست؟
@ غزاله:
مفتول اسم دیگه
Couscous
هستش
نه فقط حرارت زیر
طبقه وسط
خیر مفتول بیسش سمولیناست واسه همین پختی نداره
سلیقه؟ نه بابا من فقط رو هم ریختمشون. همین. شما چشماتون خوشگل میبینه
من از فردا میرم سر کار دیگه
@نیلوفر:
نظر لطفتونه
واقعا تشکر میکنم
ایشالا بتونید همه موادی که میخواید رو پیدا کنید
@ مهر:
من نخواستم اسمش رو به فارسی بنویسم مثل اینکه بدتر شد
تو بازار دنبال
Couscous
باشید
پخت هم نداره. توی آب جوش میریزیم و میذاریم 5 دقیقه دم بکشه
نصف لیوان مفتول + سه چهارم لیوان آب
توی آبش میشه از انواع ادویه ها یا سبزیجات استفاده کرد

معمولا سالمون رو با سالاد سرو میکنن چون غذای سبکیه. ولی برنج همیشه در کنار همه غذاها جواب میده

مقش شب:

سمیفردو:

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=0ad71a7c6871dbed#cid=0AD71A7C6871DBED&id=AD71A7C6871DBED!585&sc=photos

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/08/blog-post_14.html

طیبه جون من این ماهی رو دیروز درست کردم ولی بعد از نیم ساعت هم هنوز زیرش برشته نشده بود و بادامهای رو هم که اصلن
دیگه وقت نبود و روش رو پاک کردم و خورده شد. البته ماهی خیلی خوب پخته بود.
فقط با حرارت فر برشته میشه یا نیاز به گریل هم داره؟

مرسی طیبه جون.نه شوهر میگن:عالیه مزه اش.من زیادی حساسم انگار.دوباره خریدم.اینبار به روش شما درست میکنم ببینم مزه اش چطور میشه.آخه من کلا ماهی دوست ندارم و همش دنبال ایرادم توش:دی..
آخی میری سرکار دوباره حاج آقا رو میسپری به مامان؟پس احتمالا دیگه خیلی کمتر میبینیمت.روزا سر کار و شبام رفع دلتنگی برای حاج آقا مهدی.خدا قوت عزیزم..

جسارتا تا شف بیان من بگم مرضی جون که:احتمالا حرارت فرت کم بوده.وگرنه توی نیم ساعت که زیرش باید حسابی برشته میشد.یه بار دیگه امتحان کن و با حرارت بیشتر بذارش .در مورد روش هم به نظر من اگه گریل رو بزنی باعث میشه بادامها مزه تلخی بگیرن.بهتره فقط سینی فر رو روی طبقه بالاتر قرار بدی تا برشته بشه روشم.اجازه خانوم درست گفتیم؟!

طیبه جان سلام من در پست سس مایونز ازت سوالی کذم میشه لطف کنی جوابمو بدی؟

@ hasti

منظورتون سوالهایی بود که در پست سس مایونز از شف کرده بودید؟

اگر بله، در همون پست شف جوابتون رو دادن.

اجازه خانوم ما یه سوال بی ربط داشتیم: مگه خرچنگ حرام نیست؟ من هیچ جا ندیدم که بگن مکروهه، ظاهرا که همه مراجع میگن حرامه!
ببخشید سوالم بی ربط بود

مشق شبی که اصلا شبیه سرمشقش نشده:
https://skydrive.live.com/?cid=8061c6a4fa5ad367#cid=8061C6A4FA5AD367&id=8061C6A4FA5AD367!122
:((

بله گلم حرومه و شرمنده ! آزاد نمیشه.دوستان می تونن از میگو استفاده کنن و سعی کنن به حرف خالقشون اعتماد کنن.چیزی که حرومه یعنی باعث خوشبختیمون نیست.همین دیگه.منبر نرم بیخودی !
و البته خدای مهربون چیزای خوشمزه ی زیادی رو حلال کرده واسمون
در راس اونا ...
...
شکلات !! و پنیر و بادمجون و شیرعسلی و میگو و سیب زمینی و پیتزا و بلوچیز و خارک
وای داشت یادم می رفت : چییییییییز کیک ...
دیگه چیا بود طیبه جون؟!

عالی بود اما ماهی سالممون تو بوشهر می خرید من هر چه گشتم ندیدم

@ آشپز بوشهری

شف زیر عکس ششم توضیح دادن که ماهی رو از کجا تهیه کردن.

@ مرضی:
مگه ضخامت ماهیتون چقدر بوده؟ آخه سالمون پختی نداره و سریع خشک میشه و نرمی گوشتش رو از دست میده. یعنی چی روش رو پاک کردید؟ مگه بادامش چی شده بود؟
خیر حرارت پایین کافیه
من باز هم تعجب میکنم چون سالمون رو روی تابه هم ظرف چند دقیقه میشه پخت و واقعا سریع میپزه

@ نیمچه آشپز:
خب پس اگه همسرتون مشکلی ندارن نشون میده پلت حساسی دارید . بله منم با ماهی مشکل دارم. نه با مزه اش بلکه با سردی کردن بعدش. ولی آره سالمون و تونا و کوسه راحت تر خورده میشن

بله شما کاملا صحیح فرمودید. چون حرارت فر اینقدر زیاد هست که ماهی حتی ممکنه سریع خشک شه و مزه اش رو از دست بده
و البته خارجی ها ماهی و میگو رو خیلی کمتر از ما میپزن. که به نظر من کار صحیحیه

@ هستی :
جواب داده بودم. اگه پاسخ رو کامل نگرفتید دوباره جواب میدم

@ زهره:
نمیدونم من حکمش رو چک نکردم چون واسم مهم نبوده. چون در هر حال نمیخورم. ولی باید به رساله مرجعتون مراجعه کنید

آخی ! نازی! این که خیلی خوب شده. فقط رنگش طلایی نیست . که اونم اگر مزه اش خوب بوده که مشکل حله
احسنت

@ آتنا:
والا همیناش که حلاله رو هم من وقت نمیکنم بخورم واسه همین دنبال بقیه اش نمیرم
ولی خداوند این شکلات رو واسه ما حفظ کنه که خوب چیزیه

@ آشپز بوشهری:
چند ماه پیش که من بستری بودم آقای شوهر توی رفاه سالمون دیده بود و به من خبر هم نداده بود که دعوا شد. ولی من همون روز رفتم رفاه و اثری از آثارش نمونده بود
میشه به بعضی فروشگاههای بزرگ سفارش داد. من فعلا زیاد از خونه بیرون نمیرم. شما رفتید و گفتید یه خبری بدید

راستی دلفین رایس ورمیچلی و خمیر فیلو و هزارلا و آرد ذرت خارجی و مارزیپان و فوندانت آماده داره
البته من آمار یک ماه پیشش رو دارم ها
قالبهاش هم خیلی خیلی خوشگل بودن

طیبه جون پخت ماهیش عالی شده بود ولی بادامهای رویش اصلن برشته نشدند! فکر کنم مشکل از دمای فر بود.

منم همين احتمال رو ميدادم ولي يه تست كنيد ببينيد با بالاترين دماي فر چه اتفاقي ميافته
اميدوارم فقط خشك و لاستيكيش نكنه

طیبه جون چون کمی سخت میشه با فیل.تر . ..وارد وبت شد و کامنت داد.همینجا از توضیح کاملت در مورد چیز کیک ممنونم.با توصیه های خوبت دوباره درست میکنم و نتیجه رو میگم.اینم ماهی سالمون من که هم خودم هم همسرم بسیار لذت بردیم و هر دو ازت ممنونیم.ما چون "اسمشو نبر" رو نداشتیم:دی با برنج زعفرونی خوردیم:

http://up98.org/upload/server1/01/z/ylot4fid44fnu5du8f84.jpg

بله ميدونم چقدر سخته. تشكر ميكنم كه با اين وجود باز هم عكسهاي زيباتون رو واسمون آپلود ميكنيد

كراستش فوق العاده زيبا و خوشرنگ شده
نوش جان و احسنت

شف جان
مرسی از رسپی،من 3-4 بار در هفته ناهار سمون میخورم و به خاطر سرعت حاضر شدنش،و اینکه طیور و گوشت قرمز نمیخورم،برام خیلی مناسبه
من از بادوم زمینی و پودر نون سنگک استفاده کردم،روی سینی 1 قاشق روغن زیتون،برش سمون رو آبلیمویی کردم و روی یک طرف،طرفی که با سینی در تماس نیست،پودر رو ریختم.توی مایکروفر با قدرت 600 به مدت 5 دقیقه و 30 ثانیه
اما،اما چون به ماهی روغن نزده بودم-طبق رسپی- طبعا پودر نون رطوبت بافت ماهی و ابلیمو رو جذب کرد،و وقتی از 
مایکرفر در آوردم ماهی پخته بود اما روش یک لایه نازک خمیری نه چندان خوشمزه درست شده بود.
مشکل کارم کجاست؟ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

من معمولا با اين روش كه كراست ترد دارم
و اينكه مثل خودتون چون خيلي سريعه مرتب درست ميكنم
كمكي كه ميتونه بشه اينه كه پودرها رو با كمي روغن به صورت خورده بيسكويت در بياريد و بعد روي سطح ماهي فشار بديد
اين شيوه هم كراست تردي ميده
من اين شيوه رو هم عكاسي كردم انشالا سر فرصت پستش ميكنم

با مايكرو يا با گريل؟
با گريل كار كنيد يا فوقش كانوو
با مايكرو كه كراستمون ترد نميشه

اوه!نمیدونستم که نتیجه فرق میکنه اگر با گریل یا کانوو کار کنم!شرط میبندم الان دیگه خنده ت گرفته،من 3 تا "غذا" میتونم درست کنم کلن؛سالمون،فرنچ تست و رُمانف پتیتو
مرسی از کمکت خانوم نازنین

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...