2011/12/05

آش ماست

اگه ازتون بپرسن " اگر میتونستید فقط یک غذا رو تا آخر عمرتون بخورید؛ چی رو انتخاب میکردید؟" چی جواب میدید؟
من بدون فکر کردن میگم: "آش ماست"
شوخی هم نمیکنم. من میتونم صبحونه و ناهار و شام آش ماست بخورم بدون اینکه دلم رو بزنه یا خسته بشم! کما اینکه بارها هم اینکار رو کردم. بارها پیش اومده که یک هفته تمام فقط آش ماست میخوردم. یک هفته...صبحانه ناهار شام! خیلی خب حالا صبحانه نه ولی ناهار و شام چرا. یعنی مامانی خانم یه دیگ خیلی بزرگ آش ماست درست میکنن و من تنهایی طی یک هفته تهش رو در میارم. همه تعجب میکنن که چطور ممکنه من اینکار رو بکنم ولی به نظر خودم خیلی عادی میرسه... علاقه!
میدونم همه بلدید آش ماست درست کنید و حتما خیلی خیلی هم خوشمزه میشه. اما این آش ماست مامانمه که دارم واسه خودم ثبتش میکنم که جاودانه شه. پس لطفا همونطور که قبلا توضیح دادم شما آش ماست سنتی مادر عزیز خودتون رو درست کنید و فقط در شرایطی که دسترسی به ایشون ندارید از این رسپی استفاده کنید. هدف من اینه که غذاهای سنتی از مادر به دختر انتقال پیدا کنه؛  نه از اینترنت به دختر!
یک عدد سینه مرغ
برنج یک پیمانه
 لپه نصف پیمانه
شوید خورد شده یک پیمانه سر خالی
سیر 5 حبه
زردچوبه 1 ق چ
نمک و فلفل
ماست یک کیلو
پیاز داغ و نعناع داغ


مرغ را آبپز میکنیم


برنج بهتر است نیم دانه باشد
برنج را میشوییم
و با آب میپزیم
(بسته به جنس برنج میزان آب متغیر است اما حدود دو سه پیمانه برای یک پیمانه برنج)
برنج باید کاملا پخته شود و لعاب بیاندازد



سیر و زردچوبه و نمک و فلفل را میکوبیم


مرغ را ریز تیکه میکنیم


مخلوط سیر را به برنج اضافه کرده هم میزینم


شوید خورد شده را اضافه میکنیم


لپه را از قبل کامل میپزیم
لپه پخته شده را اضافه میکنیم


و آش را هم میزینم


ده دقیقه تا ربع ساعت اجازه میدهیم تا بپزید


مرغ را اضافه میکنیم


هم میزینم
(آش را باید از اول کار تا آخر کار هم زد تا ته نگیرد)


کمی روغن اضافه کرده و اجازه میدهیم جا بیافتد . (حدود ده دقیقه)
(میتوانیم از روغن حاوی پیاز داغ استفاده کنیم)


از روی حرارت برداشته
 ماست را هم میزنیم


به آش اضافه میکنیم
(هم زدن ماست قبل از اضافه شدن به آش کمک میکند که ماست نبرد)


با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کرده و نوش جان میکنیم


برای نعناع داغ: کمی روغن را گرم میکنیم و نعناع را اضافه کرده هم زده و از روی حرارت برمیداریم . نباید تغییر رنگ دهد


موضوعی که باید در موردش کمی سخنرانی کنم اینه که مامانی خانم شاکی هستن که "من این آش رو تابستون درست کردم تو چرا زمستون به مردم تحویلش میدی؟"
خب راست مگن ولی چیکار کنم. من بستنیهام رو هم اینقدر دیر پست کردم که همه جا دیگه برف اومده بود. غذاها باز هم تو آرشیوم جمع شدن و به زور موفق میشم هفته ای یکی یا فوقش دو تاش رو آماده پست کنم. هر پست هم معمولا حدود هشت ساعت وقتم رو میگیره. پست های طولانی تر باز هم وقت بیشتری میخواد. که منم این روزها ندارم.
مامانی خانم سبک آموزش آشپزیشون با من فرق میکنه. من معتقدم که باید همه چی رو توضیح بدم و اگه حتی یک جمله اش رو که تو ذهنمه رو هم جا بندازم مث این میمونه که تو گلوم گیر کرده و باید حتما خارج شه! دلیل طولانی شدن پستهام هم همینه.
مامانی خانم معتقدن همه خودشون همه چیز رو بلدند پس توضیح دادن زیادی نوعی بی احترامی و گرفتن وقت ارزشمند دیگرانه و فقط باید اصول رو گفت.
از اونجایی که "من اگه حرف نزنم میگن طرف لاله" بازم با وجود کوتاه بودن رسپی این پست یه عالمه اول و آخر پست وراجی کردم. عذر میخوام. ولی دیگه به هم عادت کردیم مگه نه!



هستن. میدونید که آشپزهایی که سالها یه غذا رو درست کردن بیشتر با فرم و شکل و بافت غذا جلو میرن تا زمان. و دادن زمان یه کم سخته. امیدوارم این میزان زمانی که دادم رو فقط در حد راهنمایی به کار ببرید و بسته به جنس برنج و لپه زمان پخت رو تنظیم کنید و به یاد داشته باشید که مرتب چشیدن خیلی کمک میکنه
یه چیز دیگه که باید بگم اینه که من آش ماست رو با ماست ترش بیشتر دوست دارم و حتی گاهی وقتها خودم ظرف ماست رو میارم و به کاسه خودم ماست بیشتری اضافه میکنم

در این ایام ما رو فراموش نکنید
التماس دعا


46 comments:

سلام طیبه جونممممممممممممممممممممممممممممم.به به چه رنگی دازه من آش ماست بلد نیستم خوب کردی گذاشتی برعکس مامانیمم آش دوغ بلده اونم خوشمزست البته تو منطقه ما بهار با غذای سنتی دیگمون سرو میشه.آش ماستتم میپزم حتما

سلام طیبه جون. دستت درد نکنه. من که تا حالا نه آش ماست درست کردم و نه بلدم و نه خوردم. ایشالا درست میکنم. مثل همه غذاهات خوش آب و رنگه و حسابی دهن آدم رو آب میندازه. حیف که الان سوپ درست کردم وگرنه همین الان دست بکار میشدم.
طیبه جون مامان جون شما چون خودشون استاد هستن فکر کردن که بقیه هم همینطوری هستن. ولی خوشحالم که لااقل تو ما رو میشناسی و میدونی که با این همه توضیح بازم صد تا سئوال ازت میپرسیم. به هر حال مرسی که کامل توضیح میدی.

من اصلا تاحالا آش ماست نخوردم چون توی اصفهان این غذا مرسوم نیست پس چرا فکر میکنی همه بلدند؟
اتفاقا کار خیلی خوبی میکنی که غذاهای سنتی رو پست میکنی چون حتی بعضی از غذاهایی که همه جا درست میشه توی هر شهری دستور خاص خودش رو داره من از دستور قلیه ماهی هم خیلی استفاده کردم

راستی‌ این آاش خودش مزش ترشه؟
یا فقط اگه از ماست ترش استفاده کنیم ترش می‌شه؟

@ هستی:
بله آش دوغ خوردم. مامانم تو آشها تخصص دارن و شکر خدا تو اون مورد نخورده نیستم. ایشالا که امتحان کنید و خوشتون بیاد

@ فاطمه:
بعله! ایشون کلی دعوا میفرمایند که :"همه خودشون واردن بچه خجالت بکش چرا به بقیه توهین میکنی" و تازه اجازه عکاسی زیادی هم بهم نمیدن و کم مونده کتک بخورم
ولی چندتا غذا عکاسی و آماده شده و مونده رسپیش که خدا میدونه کی ازشون میشه تحویل گرفت

@ شیوا:
والا من بی تقصیرم. چون استاد توی غذاهای ایرانی زیاده و معمولا تعصب هم روش دارن میترسم واسم شر بشه. ولی من این آش رو این مدلی خیلی خیلی خیییییییییلی دوست دارم

@ رویا:
نه نه اصلا ترش نیست یه مزه ملایم خوبی داره
من خودم ترشش رو دوست دارم وگرنه ماست شیرین رو هم کمی بیرون بذارید که طعمش کمی ترش شه کافیه

merc tayebeh jan ,tozihatetoon fogholade ali va kamele,man harrooz miam inja, kolli ham lezzat mibaram ham yad migiram,movaffagh o salamat bashin

wow! بیا دست بدیم طیبه جونم!
I'm it's greatest fan too!!!
میمیرم واسه آش ماست! مادر بزرگ خدا بیامرزم همیشه واسم درست میکرد هی ی ی ی ی دنیا هی ی ی ی
دست خودت و مامانت درد نکنه ایشالا بیام خونتون یه بار واسم آش ماست درست کنی عزیزکم :))
مهدی کوچولو چطوره راستی؟ از طرف من ببوسش

http://www.thecakeblog.com/?s=blueberry&x=0&y=0
سلام طیبه عزیز یه نگاهی به این کیک بنداز این از اون چیزایی که فکر کنم عاشقش میشی

طیبه عزیز خانوم خانما من دوس دارم خمیر فوندانت بدون مارشملو یاد بگیرم اشکال نداره در حده مرگ ورز میخواد امااااااااااااااااااااااااااااااا.... گلم میشه لطف کنی یادم بدی.آموزشم میدی وایسم یا برم کلاس برای اول بار؟

یادم رفت.من کتابی دارم دستور کیکی داره دوس دارم اسکن کنم و به ایمیلت بفرستم یه نگاهی بهش بندازی.میشه؟

سلام طیبه جون
ایشالا که همیشه شاد و پر انرژی باشی
بعد از کلی دردسر و به دست آوردن کرم تارتار من موفق شدم پای لیمو ومرنگ که البته مال من شد پای پرتقال و مرنگ درست کنم
یه اشکالی پیش اومد:تا قبل از اینکه بذارمش توی فر مثل مال شما بود بعدم که درش آوردم همین طور ولی یک ساعت که توی دمای اتاق موند روش یه سری دون دون های نارنجی رنگ که بافتشون مثل مربا بود ظاهر شد
البته مزه اش عالی بود که دست شما درد نکنه ولی نمی دونم چرا قیافه اش اون شکلی شد
یه سوال دیگه هم داشتم اگه به جای شکر تو کیک ها و دسرا و... از پودر قند استفاده کنم اشکالی نداره؟

http://www.thecakeblog.com/?s=blueberry&x=0&y=0
طیبه جان من این کیک را با تم رنگی صورتی تا سرخابی درست کردم و روش گیلاس گذاشتم که اونم خیلی خوشگل و عالی شد اما این آبیش یه چیز دیگست و به نظرم خیلی خاصه کاش میشد درستش میکردی و به ما هم آموزش میدادی

@ niloofar

سوالتون به بخش خودش منتقل شد.

خیلی ممنون مروارید جان

@ atieh:
نظر لطفتونه
@الهام:
خدا رحمتشون كنه
ايشالا حتما
@ آناهيتا:
مرسي عزيزم
بله ديده بودمش و سيوش كردم واسه آينده
البته تصميم داشتم با آلبالو كار كنم و تركيب رنگ متفاوت
@ هستي:
خودتون بهتر ميدونيد كه شرايطم طوري نيست كه بتونم درخواست رسپي داشته باشم. اما از اونجا كه خدا دوستتون داره من اين فوندانت رو درست كردم و تو ليست انتظار واسه پست شدن به سر ميبره كه ديگه بايد صبور باشيد تا نوبت بهش برسه
مرسي عزيزم. ممنون ميشم اگه آپلود كنيد. چون سرعت اينترنتم پايينه و با ايميل نميتونم چيزي دانلود كنم
به همين شيوه كه عكس رو آپلود ميكنيد فايل رو هم توي اسكاي درايو ميشه آپلود كرد
مرسي
@ نيلوفر:
فكر كنم توي همون پست به اندازه كافي از مرنگ ترسونده باشمتون!!! مرنگ يه كم بد قلقه و توي شرايط آب و هوايي ممكنه هر اتفاقي واسش بيافته
معمولا بهتر اينه كه سريع سرو شه
ولي الان دقيق به ذهنم نميسره كه بتونم بگم چي بوده كه باعث اين اتفاق واسه شما شده
خير من پيشنهاد نميكنم
البته كار نشد نداره. با مسئوليت خودتون اين كار رو انجام بديد. و البته ديگه بايد حتما وزني كار كنيد. نه ليواني
هر ليوان شكر 200 گرمه
شما بايد مثلا 200 گرم پودر قند رو وزن كنيد و استفاده كنيد
باز هم پيشنهاد نميكنم
@ آناهيتا:
بله من هم نظر شما رو دارم
متاسفانه با شرايط فعلي امكانش واسم وجود نداره

منم مثل خودت عاشق آش ماستم
حالا که اینجا دیدمش حتما باید واسه شام درستش کنم.
مرسی طیبه جونم از دستورت ولی من توش گوشت نمی ریزم چون توی خونه ما مرغ طرفدار نداره!

راستی من عاشق توضیحات و عکسای فراوونت هستم به مامان خانوم هم بگو که اینجوری طرفدار داره.

اتفاقا منم هميشه به مامانم ميگم كم توش مرغ بريزه و علاقه زيادي به خوردن گوشت ندارم

مقش شب:

https://public.blu.livefilestore.com/y1pAOjAWA9-9tr4BvRDnY26JXJX11RBHBy5I-RA4_NWtB3sWxUDmhcmW6-mQA0JPjf6p5RqTOKiUvNdqigq-5uJJw/DSC_6907.JPG?psid=1

خب این هم آش ماست من ورژن گیاهی اش، بدون مرغ.

:D

من همیشه آش ماست رو مثل همین دستور مامانی خانم طیبه جان درست می کنم. تنها فرقش اینه که ماست کمتری می ریزم و از اونجایی که ما حتی اگر ماست هامون رو هم یه چند روزی بیرون از یخچال بذاریم، ترش که نمی شه هیچی، تازه کپک هم می زنه و از طرفی ماست ترش هم پیدا نمی شه، من معمولا موقع خوردن آش توش آبلیموی تازه می ریزم که مزه اش رو به نظر من خیلی خوشمزه تر می کنه.

ببخشید که دیگه عکسه این شکلی هست. معمولا خودم در حال بال بال زدن و گرسنگی هستم پشت دوربین، این دفعه آقای همسر هم اضافه شده بودن!!

تقدیم به مامانی خانم و طیبه جان با عشق.

دست شف درد نکنه.

كريييييييييسمس! به به عجب حال و هوايي
عجب آش پر ماستي
مرواريد جون مقدار ماستش كه اجباري نيست
مثلا من خودم باز بهش ماست اضافه ميكنم
نووووووووش جونتون

https://public.blu.livefilestore.com/y1pIG6s-rFuhXSVy6sTb9nFQxj2bTecxdPa0bKTVa1iqlxebAVLQZqtPrdJQNAROzN6z1mMMqPEsYf_AyWBD8rIlA/04012012530.jpg

فوق العاده خوشمزه
آش ماستی که من هم از مامانم یاد گرفتم دقیقا به همین صورت هست, با این تفاوت که به جای مرغ از گوشت چرخ کرده ای که به صورت میت بال در اومده باشه استفاده می کنیم.
نعناع من تموم شده بود و به جای نعناع داغ از شوید داغ استفاده کردم :دی
ممنون طیبه جان و مامان خانوم محترمه

آش در این هوای بس ناجوانمردانه خیلی مطبوعه نازنین جون.

:D

به به ميت بال هم حتما حتما خيلي خوشمزه اش ميكنه . چون من از مرغ بيشتر دوستش دارم
:D
آشتون عالي شده نازنين جون. احسنت
جاي من خالي

شف جون، من يه سوالي دارم، اميدوارم بهم بخندي:
اين پياز داغ روي آش رو بايد چه شكلي سرخ كرد تا اينطوري تيره و ترد بشه؟
يادآوري مي شود كه من خيلي تازه كارم
مرسي

شف جون منظورم نخندي بود! ...نه بخندي!

سه راه داريد
يا در حمام روغن سرخشون ميكنيد كه خيلي سريع ترد و كرانچي و طلايي و خوشگل ميشه

راه دوم اينه كه با مقداري روغن توي تابه ميريزيد و با حرارت زياد تفتش ميديد توجه داشته باشيد كه بايد هر از گاهي يه تكونيش بديد كه يكنواخت سرخ شه نه اينكه بعضي هاش بسوزه و بعضي هاش سفيد باشه

راه ديگه هم اينه كه با مقداري روغن و حرارت ملايم ميذاريد كارملايز بشه ولي اينطوري هم طعمش شيرينتره هم نرم ميشه اما رنگش طلايي خواهد بود
انتخابش با خودتون

از بچگي مامان بهم ميگفت اگه به كسي بخندي خدا نعمتهاش رو ازت ميگيره و خنگت ميكنه تا بقيه بهت بخندن
اينه كه من كلا به كسي نميخندم
نگران سوال پرسيدن هم نباشيد
يا بلدم جواب ميدم يا اينكه بلد نيستم و ايشالا ديگران كمك ميكنن

salam azizam sabzi in ash faghat shevideh ? 

ورژنهاي مختلفي هست
براي اين ورژن بله

https://pprpwq.bay.livefilestore.com/y1pAMbrqKLgg9ikj8ou7i04QJVyYSeikIE3O13RHUNw9D1W8_v_XY0zTNZTSnyQawTmp3NTzwanxYzqGSa3QhMNRlUkZJfDvlo_/%D8%A7%D8%B4-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA-(2).jpg?psid=1
قبلا یه اش دوغ خورده بودم که خیلی خوشمزه بود
فکر میکردم شاید این هم شبیه به اون باشه
مثل اون نبود ولی خیلی خوشمزه بود
برنج من مصری بود بنابر این اب بسیار زیادی استفاده کردم تا جایی که یادم نمیاد چقدر واقعا
مرغ رو هم کمتر از نصف سینه استفاده کردم نصف مقدار بود اش من
ولی به نظرم مرغ توش خوشمزه بود دفعه بعد به اندازه خودش میریزم

من هم ترجیح میدادم ماستم ترش میبود اینجا به ندرت ماستی خوردم که ترش باشه از اول به اش ابلیمو زدم ولی دوست داشتم باز هم ترشی بیشتری داشت
جالب اینکه حتی روز بعد که گرمش کردم ماست نبرید
مرسی و دست مامانی خانوم درد نکنه

اتفاقا ما هم جمعه مهمون مامانم بوديم به صرف آش ماست
بعدشم تا دور آش ماس ميخوردم. حيف كه زود تموم شد! من هر چي بخورم كممه

بله با ماست ترش يه چيز ديگه است
و البته من بارها امتحان كردم نميبره

پريس جون عكسه ديده نميشه
آلبومتون رو هم كامل گشتم پيداش نكردم

https://pprpwq.bay.livefilestore.com/y1pAMbrqKLgg9ikj8ou7i04QJVyYSeikIE3O13RHUNw9D1W8_v_XY0zTNZTSnyQawTmp3NTzwanxYzqGSa3QhMNRlUkZJfDvlo_/%D8%A7%D8%B4-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA-(2).jpg?psid=1
این لینک جدید
اگه بازم کار نکرد من یه فایل جدید واسه عکسا باز کردم به اسم غذاهای بوشهری
اونجاست
در مورد عکس سالمون و گریپ فروت
اره باید پول جمع کنم
ولی  تو یه صف طولانیه
ماکروفر
فر خوب
قابلمه و تابه
و و و....
حالا حالا ها مونده نوبتش شه
:D
ممنون که عکسام مورد پسنده

پريس جون لينكه مشكل داره
اگه تنظيمات فولدرت روي پابليكه پس بايد اسم عكس رو عوض كني
نميدونم چرا راه نميده

https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21945&sc=photos
https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21917&sc=photos 

الان فکر کنم درسته

مرواريد جون شما ميبينيدش؟
واسه من ميگه 
This item might have been deleted, expired, or you might not have permission to access it. Contact the owner of this item for more information 

برای من هم دقیقا همین پیام می یاد.

http://www.roozmenu.com/showthread.php?p=451600#post451600

طیبه جان برای دستور خوشمزه ات متشکرمموفق باشی و سربلند

سلام من تازه دیشب با شف شما آشنا شدم ممنون از هنرمندیهاتون اما یک نکته چرا اینقدر در خصوص کشورمون وتوانمندیهاش نگاه یکسره تیره ای را دارید؟ 

احسنت 
عزيزم عالي ميشد اگر براي دوستاني كه عضو فروم نيستند هم يكي از عكسهاي زيباتون رو اينجا هم اتچ ميفرموديد

طیبه جون استاد عزیز من بوشهری  و 20ساکن ساری هستم دوست دارم آش سبزی بوشهری را یاد بگیرم اگر محبت بفرمایید طرز تهیه اش را آموزش بدهید
 پیشاپیش بسیار سپاسگزارم 

تو برنامه ام هست
صد درصد انجام خواهد شد

طیبه جون من امشب این آش و درست کردم خیلی خیلی خوشمزه بود اما به جای مرغ ریش ریش شده با بوقلمون چرخ شده کوفته ریزه درست کردم ریختم توش. عااااااااااااااااالی ممنون بابت این رسپی 

ممممممم به به بوقلمون
احسنت و نوش جان

 سلام استاد نازنینم
این آش طعم فوق العاده ای داشت. من از این مدل آش تا حالا نخورده بودم .
 با نصف رسپی کار کردم ولی به نظرم اومد که مقدار 1/2 ق چ زردچوبه برای نصف رسپی زیاد هست چون رنگ آش رو زرد کرد در صورتیکه مال شما سفید هست. ولی طعمش خیلی خیلی عالی بود.
مرسی هزارتا

به به چه تزئين خوشگلي
نوش جانتون
من اسم آش ماست هم كه مياد غش ميكنم

والا چي بگم عزيزم خب استاندارد كه نداره. در عوضش تجربه اش دستتون اومده
احسنت

 سلام
قربونت آجی.
آها پس باید مقدار زرد چوبه رو کمتر از نصف میریختم.
ایشالا دفعه بعد.
ولی باز هم میگم خیلی خوشمزه بود. من اینجوریش رو هم دوس داشتم.
مرسی
بوس

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...