2012/01/15

چطوري از قالب كمربندي استفاده كنيم


يكي از موارد بيسيك كه خيلي وقته دوست داشتم در موردش صحبت كنم شيوه استفاده از قالب كمربنديه. خيلي از دوستان بارها نوشتن كه مخلوط كيك رو توي قالب كمربندي ريختن و گذاشتن توي فر و ...آنچه كه نبايد اتفاق افتاده ... و مايه ريخته كف فر و چون زير 20 دقيقه اجازه نداريم در فر رو باز كنيم (چون كيكمون نابود ميشه) مايه كف فر سوخته و خونه پر از دود شده. چاره؟ توضيح ميدم...
ابتدا تمام تلاش خودتون رو بكنيد كه غير از قالب كمربندي يه دونه قالب معمولي هم تو خونه داشته باشيد (سايز 18 سانتيش اينجا 1500 تومنه). حالا اگه عليرغم تمام كوششي كه انجام داديد باز هم تنها قالبي كه در دسترس داريد قالب كمربنديه... مطابق دستوري كه ميگم پيش بريد:

قالب رو باز كنيد.
كفش رو بيرون بياريد
وارونه اش كنيد
عكس سمت راست شيوه متعارف جهت بستن كف قالب رو نشون ميده
عكس سمت چپ هنگاميه كه وارونه اش كرديم
يعني اينكه بايد پشت و رو باهاش كار كنيم (قربون فارسي نوشتنم!)



روي كف قالب يه تيكه كاغذ روغني قرار ميديم.
ديواره قالب رو روي كاغذ روغني ميذاريم و قالب رو ميبنديم
شيوه قرار گرفتن كف قالب رو باز اينجا نشون دادم كه گيج نشيد



يه كم دقت به خرج ميديم كه كار تميز در بياد و كاغذ چين نخوره
البته مثلا اينجا در مورد قالب قلبي شكل در هر حال يه كم چين ريز خواهيم داشت. اما كاغذ رو بعد از بستن كمربند باز يه كم ميكشيم كه صاف شه



همينطور كه ميبينيد قالب من از اون ارزون قيمتهاشه و درز ناجور زياد داره و خوب چفت نميشه. اما با قرار دادن كاغذ روغني ديگه خيالم راحته كه نشتي نخواهم داشت



مايه كيك رو توي قالب ميريزيم و مطابق دستور كيك رو ميپزيم
اين مايه كيك شل نبود اما اگر هم مايه كيكمون رقيق باشه باز هم مشكلي پيش نمياد. ميتونيد هم كاغذ رو دو لايه بندازيد. البته اگه قالبتون زيادي كج و كوله است.



كيك رو از فر خارج ميكنيم.
ميبينيد كه هيچ اتفاق ناميموني رخ نداده



حاشيه پاييني كف قالب هيچ نشتي اي نداشته



بعد از اين كه كيك سرد شد قالب رو باز ميكنيم
با اين شيوه كف قالب ديگه تميز ميمونه و كيك به راحتي جدا ميشه (همين شيوه رو اگه مايليد ميتونيد براي چيزكيك ها هم به كار ببريد. البته اگه از حمام آب استفاده ميكنيد؛ فويل آلومينيوم فراموش نشه)
مشاهده ميكنيد كه كف كيك تميز و صاف و شيك از آب در اومده و كافيه كاغذ رو جدا كنيم تا كيكمون آماده سرو باشه
اميدوارم مشكل ديگه حل شده باشه و كيك هاي زيبايي درست كنيد
موفق باشيد

33 comments:

این قالب ها کمی گرون نیستند؟ کوچکترینش ۲۷ تومنه تو شهروند.

مقش شب:

کیک ترس لچس:

https://public.blu.livefilestore.com/y1pMqKbpzwQHo2qniBz9E1y4_hhkgjrZQHGT8xUB_cM69ydNhOFaUhmsgUpI1OqGwaxFmgZbaYY0n1eXrrZS_0kcA/P1080027.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html

مقش شب بهاره جون:

فغانکفوغتا کغانتس:

https://public.bay.livefilestore.com/y1pijWSG3oqzFs6__bUPM8EveP7IlRnL9DCqdTLOPsTcCyeyPuAA8pjArEI5VuVHsh7i7bergz9YTOS5SKo0hGBXg/IMG_2946.JPG?psid=1

https://public.bay.livefilestore.com/y1pNwpT1Je87vpIfGeYlFS-eRjvnuoRJ8URMLWGPdS2iNOmuC-clsPoGGTqqY6H22V4ld4JKvZ6ipOiXbcwWFpPuQ/IMG_2960.JPG?psid=1

https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos&id=4CAA14D7A92BA818%21105#cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21323&sc=photos

لینک دستور:

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html

چقدر دلربا هستن مروارید جون.
باورتون نمیشه که کل هفته قبل رو با فکر کردن به این کیک گذروندم :دی

مرغ سرخ کرده و سیب زمینی سرخ کرده رژیمی

https://public.blu.livefilestore.com/y1pQQ-j8V2m9fznZKI6k6n72G0m44mopkegCwNbIkjl7Ji7wtg_AMZsD77A2ophZwjIzIJkU3p0Bgy-zd3XJfw0ng/%D9%85%D8%B1%D8%BA%20%D8%B3%D8%B1%D8%AE%20%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%20%D8%B1%DA%98%DB%8C%D9%85%DB%8C.jpg

لینک دستور

http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_05.html

حالا این کیک خوشکل قراره برای چه پروژه ای بکار بره؟؟؟؟
من مشق شب دارم ولی اینترنتم قطعو وصل میشه نمیتونم عکسامو آپلود کنم..
خوشحالم که شف عزیز پاسخ همه ی کامنتارو دادن.

دوست عزیز شرمنده من دخالت میکنم و جواب میدم : قالبهایی که مارکدار هستن مثل پرستیژ و ویلتون یا باقی مارکها بله قیمتاشون بالا هست ولی قالبهای مشابه ای هست که ساخت چین هستن.من هم چندتا از همون قالب کمربندیها دارم که سایز گرد24 رو 6500 خریدم .اگر خوب ازشون نگهداری بشه میتونن همپای نمونه مارکدارشون عمر داشته باشن.

مروارید جون ای ول داره خیلی قشنگ شده خیلی زیاد

سلام شف جان من 1 ماه میشه ایمیلمو دادم به گفته خودت عزیزم من سریع اسکن کردم عکسارو ندونستم میشه 1 ماه بعد اگه نمیشه بیخیال ازش گذشتم کاش کلاس میذاشتی اینجور خیلی بهتر جواب میگرفتن کسایی مثه من. در ضمن ممنون واسه این پست واقعا مفید بود اگه خمیر فیلو آموزش بدی ممنون میشم.

inam az shami narenji man
http://www.up.mihancamp.com/images/undqsxwswbzlkydlif0.jpg

inam link dastor
http://cheftayebeh.blogspot.com/2010/04/blog-post_4920.html
shef jan dastet dard nakone vaghean khoshmaze bod

salam chef aziz
man taze ba weblogetun ashene shodamo alan 2 rooze ke shabbne rooz nehsstam paasho daram hameye recipiharro mikhonamo estefade mikonam

vaghean az inhame sekhavatetoon mamnoonam, ye soal dashtam man mikham cake tavalod dorost konam va shoma farmoode boodin behtare cake ro az vasat nesf nakonim va 2ta cake dorost konim amma man feram size 60 hast va 2ta ghale kamarbandi bozorg baham ja nemishan mitoonam yeki ro tabaghe vasat bezaram va yekiro bala ya payintaresh roye oon tabghe feleziye shabakei gharar bedam va bade 20 min jaashono baham avaz konam ya inke bayad hatman 2 bar cake bepazam ? mamnoon misham age javab bedin va sharmandam ke kheyli harf zadamo vaghtetoono gereftam , kheyli doosetoon daram

سلام طیبه جان .من چندوقت پیش با وبلاگ شما آشنا شدم ولی به خاطر اینکه گوگل اکانت نداشتم نتونستم زودتر پیغام بذارم .می خواستم بابت رسپی های عالی و نوع فوق العاده آموزش ازت تشکر کنم . من چندتا از رسپی ها رو کار کردم و همشون خیلی خوب بودن .سعی میکنم عکساشون روهم کم کم بذارم .

اینم حمص خیلی خوشمزه شد البته من همیشه درست میکنم اما تزیینش رو از شما یاد گرفتم

http://www.up.mihancamp.com/images/3bb5frbzn5fhh78q1e15.jpg

سلامArezoO
این یه جورایی سوال منم هست
شف عزیزم ممنون میشم جواب بدین :)

دوست عزیز،

ممنون برای لطفتون. ولی من اگر می تونستم کار به این قشنگی درست کنم، کلی به خودم امیدوار می شدم!!

این کیک بسیار زیبا کار بهاره جون هست. ایشون چون نمی تونن وارد قسمت کامنتهای کارگاه بشن، من کارهاشون رو یکی یکی اینجا می ذارم.

واقعا از اینهمه سخاوتتون ممنونم, یه سوال داشتم من میخوام کیک تولد درست کنم و شما فرموده بودین بهتره کیک رو از وسط نصف نکنیم و 2تا کیک درست کنیم اما من فرم سایزه 60 هست و 2تا قالب کمربندی بزرگ باهم جا نمیشن میتونم یکی رو طبق وسط بذارم و یکی رو بالا یا پین ترش روی اون طبق فلزی شبکه‌ای قرار بدم و باد 20 مین جاشنو باهام عوض کنم یا اینکه باید حتما 2 بار کیک بپزم ؟ ممنون میشم اگه جواب بدین و شرمندم که خیلی حرف زدمو وقتتونو گرفتم , خیلی دوستون دارم

---------------------------

من متنتون رو به فارسی برگردوندم. ازتون خواهش می کنم به فارسی تایپ کنید و اگر فونت فارسی روی سیستمتون ندارید از سایتهایی مثل بهنویس استفاده کنید. چون واقعا خوندن فینگیلیش سخته.

در جواب یوالتون:

بله باید دو بار بپزید. چون کیک رو اگر روی طبقه ای که باید بپزه قرار ندید، کیک اونجور که باید پف نمی کنه و موقع جا به جایی با کیک طبقه وسط، پف کمی هم که ایجاد شده می خوابه. چون مرحله پخت هنوز کامل نشده.

فقط حواستون باشه که کیک دوم احتمالا زمان کمتری نسبت به کیک وال احتیاج داره برای پخت، چون فر خیلی خیلی خوب گرم شده. حواستون باشه شاید مجبور بشید زودتر کیک رو از فر در بیارید، البته همیشه اینطور نیست، ولی احتیاط کنید.

بله تازه اگه مثل من باشيد و خوب هم ازشون نگهداري نكنيد بازم بعد از اينكه كاورش از بين رفت قابل استفاده است چون اصلا تفلون بودنش كمك خاصي نميكنه
قيمتشون هم همون 5 تا 8 تومنه

شرمنده به شدت بيمار بودم فقط دو هفته اش بستري بودم
خدا رو شكر مشكل رفع شد

من شخصا اگه به اين مشكل بر بخورم نه تنها دو بار قالب رو توي فر ميذارم بلكه دو بار هم رسپي رو درست ميكنم. چون وقتي مايه بمونه بيكينگ پودر فعل و انفعالاتش رو انجام ميده و كيك دوم پفش كمتر ميشه
بقيه موارد رو مرواريد جون كامل توضيح دادن

منتظر كارهاي زيباتون هستيم

حالا این کیک خوشکل قراره برای چه پروژه ای بکار بره؟؟؟؟

Shabih japanese cheesecake e.. ;)

سلامد دوستان و شف عزیز ممنون از کمکتون
مروارید جون ممنونم از محبتتون چشم حتمااز این به بعد فارسی تایپ میکنم

This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.

سلام
ممنونم شف عزیز و دوستان
مروارید جون از شما هم ممنونم محبت کردین چشم حتما از این به بعد فارسی تایپ میکنم
شرمنده که فینگلیش نوشتم آخه فارسی تایپ کردن واسم یه کم سخته

طیبه جون نظرتون درباره ظروف پیرکس چیه به عنوان قالب کیک؟اگه کفشونو کاغذ روغنی بندازیم نمیچسبه؟کلا خوبه به عنوان قالب مثلا برای کیکها ویا ترت جگر؟درکل فرقی بین این ظروف با قالب های فلزی هست؟ممنون از راهنماییتون.موفق باشید.

شيشه بهتر از فلز حرارت رو منتقل ميكنه
بله ميتونيد استفاده كنيد

 سر آشپز مهربونم سلام
صبحه اوله وقتتون بخیر
میلاد پیامبر عزیزمونم تبریک میگم بهتون
راستش من نباید میومدم اینجا ولی نشد!!!!!!!
آدم دلش نمیاد که نیاد
من امروز زنگ تفریح کارام رفتم بیرون یه دور بزنم که واسه خودم عیدی یه دونه
potato masher
و چند تایی
chopsticks
و همینطور یه ست مینیاتوری خریدم که داخلش یه وردنه کوچولو و یه قالب
loaf pan
وهمینطور یه قالب کمربندیه کوچیک داره
قشنگ کوچیکااااااااااااااااا
اندازه ی کف دست
اونقده خواسنتیههههههههههههه. قابلتونم نداره
این قالبا بسته بندی بودن . وقتی اومدم خونه بازشون کردم دیدم ااااااااااا این که جنسش خوب نیس زیاد
و یه جاهاییش لایه های تفلونش یه کوچولو ریخته
حالا سوالم اینه که من اگه بخوام با این قالب عزیزم په چیز کیک عزیز تر آماده کنم  باید همه جاشو کاغذ روغنی بزارم؟؟؟؟
اونوقت بلایی سر رویه کیکم نمیاااد؟؟؟

ببخشید که حاشیه اش زیاد بود
 آخه آدم دلش میپوسه دیگه. همه خوابن من اینجا باید به زندگیه علمیم برسم!!!!
الان تو قسمته علم آشپزیم من:D
tnx for listening....
love you from bottom of my heart...
kisses

مبارك باشه ايشالا چيزاي خوب خوب درست كنيد

بله معمولا يه تيكه كاغذ زيرشون ميندازن و استفاده ميكنن
يا اينكه در مورد چيزكيك سرد يه دونه طلق بايد روي ديواره اش بذاريد و بعد مواد رو بريزيد توش
البته بدونش هم ميشه
نگران نباشيد بيرون نميريزه
مواد چيزكيك اونقدري شل نيست

من شخصا قالبهاي تفلون نميخرم. چون بعد نميشه با سيم بيافتي به جونشون و بعد از مدتي هم لك لكي ميشن آدم دلش چركه هميشه. ولي ساده هاش رو راحت ميشه با سيم سابيد

آخ جوووون .ممنونم که جواب دادییییید 
شروع اصلی پخت و پز من از اسفند شروع میشه
اونوقت دیگه کسی ازم ایراد نمیگیره که درس داری. کار داری
انشالله خدا قوت بده قراره بترکونم آشپزخونه رو
حتما حتما عکسارو هم واستون میذارم که از با راهنمایییاتون کارام خوب شن و حرفه ای
مثل خودتون.....
 منم قالب تفلون نمیخرم به همین دلیل دقیقا لکه های روی تفلون آدمو دل چرکین میکنه
مثل همیشه عالی و با سخاوتید در جواب دادن
شما که جاتون وسط بهشته
(منم سعی میکنم زکات این علمی که از اینجا بدست میارم با همین کیفیت منتقل کنم(بپردازم
 تا شااااااااااااید دم در بهشت راه بدن منو بیایم اونجا ببینیم روی ماهتونو...
love love love

وااااااااااااااای ممنوووووووون...
من اومدم چیز کیک یخچالی درست کنم بیسکویتم نازک بود و موادو ریختم رو مخلوط کره و بیسکویت ریــــــــــــــــــخت همش:(
میخواستم برم عوض کنم فکر کردم خرابه اما شما راه حلشو گفتید واااااقعا ممنون...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...