2012/02/23

حليم بادمجان

حليم بادمجون هم مثل آش ماست از غذاهاي محبوب منه كه روزها و روزها ميتونم بخورمش بدون اينكه خسته شم. حتي آقاي شوهر هم مثل من معتاد حليم بادمجون ماماني خانمه. لازم به تكرار نيست بهتره از دستور سنتي خودتون استفاده كنيد و فقط در صورتي كه خودتون سنتيش رو درست نميكنيد از اين رسپي استفاده كنيد.
ماماني خانم حليم بادمجون رو هم با گندم درست ميكنن هم با برنج. تو خانواده گندميش طرفدار داره ولي من شخصا كشته مرده اين ورژن برنجيشم. و به همين دليله كه شما الان داريد اين مدلش رو ملاحظه ميكنيد!
در مناطق مختلف ايران حليم بادمجون به مدلهاي متفاوتي درست ميشه مثلا به جاي لپه از عدس استفاده ميشه يا خيلي چيزاي ديگه كه خودتون واردتريد. خب اين حليم بادمجوني كه تا چند لحظه ديگه مشاهده خواهيد كرد مدليشه كه من دوست دارم و مرتب سفارش ميدم (بعله تا وقتي آدم آشپز داره ديگه نيازي به آشپزي نداره!!!)

 گوشت سر دست 500 گرم
لپه 100 گرم
برنج 150 گرم
بادمجان 500 گرم
كشك 500 گرم
گردوي خورد شده 2 ق غ
نعناع داغ 2 ق غ
پيازداغ 1 ليوان
زعفران دم كرده 1 ق غ
نمك و فلفل و روغن


گوشت را با مقداري پياز سرخ شده و لپه ميپزيم.
برنج خيس داده شده را ميپزيم تا كاملا له شده و لعاب بياندازد
(اين رو اضافه كنم كه ماماني خانم گوشت و لپه رو از توي ديگ برداشتن و بعد برنج رو توي آب گوشت پختن كه توي تصوير ميبينيد ولي توي رسپي نيومده كه گفتم توضيح بدم گيج نشيد!)
بادمجانها را پوست گرفته و برش زده و در روغن سرخ ميكنيم


بادمجانها را در ظرفي با كمي آب ميپزيم
بعد با گوشتكوب له ميكنيم
اگر در روغن فراوان سرخ شده باشند با چنگال آنها را له ميكنيم
(گوشت رو يا ريش ريش ميكنيم يا ميكوبيم. كه من اينجا كمك كردم و گوشتها رو ريش ريش كردم)
(مقداري از كشك رو توي آب حل كرده و توي ديگ ميريزيم)
 (عكس شيشه كشك رو قاچاقي گرفتم به نظرم خوشگل اومد گذاشتمش. ميدونيد كه ماماني خانم خوشش نمياد من پول اينترنت شما رو با عكسهاي اضافي به هدر ميدم!)


گوشت كوبيده شده و لپه و برنج و بادمجان له شده را در ظرف مناسب ريخته و روي اجاق گذاشته خوب هم ميزنيم تا همه مواد به خورد هم برود
بقيه كشك را با كمي آب حل كرده و به حليم اضافه ميكنيم
چند قل كه زد حليم آماده است


(بچشيد وقتي ديديد جا افتاده از روي حرارت برداريد)


در ظرف مناسب ريخته و روي آنرا با پياز سرخ كرده و گردو و نعناع داغ و زعفران دم كرده تزئين ميكنيم




(من قبل از اينكه همه از گشنگي بميرن تندي همه رو ريختم روي حليم مسلما شما با دقت و هنري كه داريد خوشگل تزئينش ميكنيد)
به نظر من حليم بادمجون با كشك فراوان و گردوي فراوان خوشمزه تره اينه كه اگه شما مثل منيد پس خودتمون اضافه اش كنيد




پياز داغشم بايد خوب برشته باشه كه زير دندون بياد. از اين نرم و له شده هاش رو دوست ندارم (همينطور كه ميبينيد من فقط توي خوردنش تبحر دارم!!!)




ماماني خانم توي دستور زمان پخت ندادن (گوشت و لپه و برنج زمان پخت استانداردي نداره) توصيه ميكنم توي هر مرحله بچشيد و وقتي احساس كرديد پخته بريد به مرحله بعد (رسپيهاشون هميشه خلاصه و مفيده ولي من حتما بايد چند خط اضافه كنم چون نميتونم پست كوتاه داشته باشم!)

اين بود حليم بادمجون طيبه پسند. شايد مورد پسند شما هم واقع شه و مشتري شيد.

53 comments:

مثل همیشه بسیار عالی بود دست درد نکنه مثل آش ماست بسیار خوشمزه و خوردنی است

به به. دست تو و مامان خانوم درد نکنه. ایشالا که همیشه سالم و سلامت باشن.

با سلام, خلاصه بعد مدت ها تنبلی را کنار گذاشتم و یک جی میل آکانت درست کردم آخه من هم مثل شما یک پسر کوچولو دارم. 5, 6 ماه میشه با وبلاگتون آشنا شدم و کلی از غذا ها و شیرینی ها را هم درست کردم که به زودی عکس هاشون رو آپلود میکنم تا نشون بدم من هم شاگرد خوبی هستم مثل مروارید, پاریس, زها, احسان خانوم و بقیه شاگردان خوب. این اولین وبلاگ آشپزی ایرانی هست که انقدر کامل. با تشکر فراوان

ببخشید اگر بعضی لغات بد نوشته شده زیرا من از مترجم فینگلیش استفاده کردم چون ایران نیستم فارسی ساز ندارم.

عالي اين غذا... مرسي

@سحر
سحر خانم چندی قبل مروارید جون این لینکو برای من گذاشتن که خیلی کمکم کرد
http://www.fontfarsi.ir/fontfarsi/kbdchng.asp

شاید به شما هم کمک کنه. فارسی تایپ کردن خیلی راحت تره تا استفاده از مترجم
با یه کمی تمرین زود راه می افتین

مقش شب اسرار آمیز پرده برداری می شود:

:D

پیراشکی لهستانی با سس کره قهوه ای:

:D

http://www.cheftayebeh.ir/2012/02/blog-post_18.html

لینک دستور:

http://www.cheftayebeh.ir/2012/02/blog-post_18.html

من باید اینجا از شما یه تشکر بکنم.

اون هم به این خاطر که با وجود این که بار اولتونه که کامنت می ذارید، اون رو فارسی نوشتید و این برای شما که فونت فارسی روی سیستمتون ندارید قابل تحسینه.

برای اضافه کردن فونت فارسی به ویندوز ها معمولا دیگه احتیاجی به نصب فونت نیست. بلکه اینجوری انجام می شه که من توی این لینک با تصویر براتون پیدا کردم:

http://amirweb.me/win-seven/%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2-7/

پریس جون کمی پایین تر زحمت کشیدن یه لینکی رو براتون گذاشتن برای اضافه کردن بعضی حروف و چینش اونها. ببینید اون بهتون کمک می کنه یا نه.

مروارید جون بسیار متشکرم از این که کار من را راحت کردید ومن فقط زبان کیبورد را عوض کردم.باز هم سپاسگزارم شاگرد اول کارگاه آشپزی

خواهش عزیزم زحمت اصلی رو دختر مهربون میکشن همیشه

چه جالب! اتفاقا منم چند شب پیش که مهمون داشتم یکی از پیش غذاهام حلیم بادمجان بود. البته من فقط گوشت و لوبیا سفید به بادمجونام اضافه کردم (دستور رزا). باید حتما این مدل رو هم امتحان کنم.
راستی شف جان یه کمک فوری میخوام. قرار شده من برای یه مهمونی 30-40 نفره کیک تولد بپزم. باید تا نزدیکی قم هم ببرمش. یه جایی تو جاده قم.
چند تا سوال:
کیکم چی باشه؟
چی لاش بریزم؟
با چی تزئینش کنم که خراب نشه؟
(تا حالا هم از این کارا نکردم) :(

سلام به طیبه هنرمندممممممممممممممممممممممم.عزیزم سوالی داشتم ممنون میشم راهنماییم کنی میخوام کرم سویسی درست کنم اما اسانس ندارم میشه اصلا نریزم؟یا چیزه دیگه ای جایگزینش کنم؟ممنون میشم اگه طیبه جونم دیر جواب دادن دوستان راهنماییم کنن .چون فوری لازم دارم.بازم ممنونم

عزیزم تا شف بیان
بهترین گزینه فوندانت یا مارزیپانه
به نظر من کیک 1234
و باتر کریم کاسترد یا کریم چیز فراستینگ
و گردو و موز وایه بین لایه ها
الان هوا خنکه ولی ریسک خامه به نظرم بالا باشه

سلام شف طیبه هنرمند
خیلی وقته خواننده ی وبتون هستم
از اینکه با صبوری به همه سوالها جواب میدین و بدون هیچ چشم داشتی همه ی هنر آشپزیتون را در اختیارمون قرار میدین واقعا ممنونم
من که نمیدونم چطور میشه از شما تشکر کنم
راستش من خرداد ماه میام ایران(چیزی حدود 3 ماهه دیگه)ا
خوشحال میشم اگه چیزی از مواد آشپزی امریکایی میخواین بگید تا من با خودم براتون بیارم و رسیدم ایران براتون پست کنم
شاد و سربلند باشید

مرواریدخانم من لینک عکس هامومیدم اگرکه بازمیشه ومشکلی نداره برای همه شیرکنم.

https://skydrive.live.com/?cid=D35ABB3A3F2E10D6&id=D35ABB3A3F2E10D6%21118&sc=photos#sc=photos

متاسفانه لینک رو اشتباه گذاشتید.

وقتی عکستون در اسکای درایو لود شد، در سمت راست یک گزینه هست که سایز اریجینال عکس رو نشون می ده.

View original

روی اون که کلیک کنید، فقط اون عکس به تنهایی باز می شه و تا جایی که من متوجه شدم، برای شف و دوستانی که در ایران زندگی می کنن، دیدن یک تک عکس خیلی راحت تره، چون برای روش دیگه باید صبر کنن تا همه عکس ها باز بشن و با سرعت اینترنت ایران مشکل سازه.

بعد آدرس لینک رو کپی و اینجا پیست کنید.

امیدورام موفق بشید اگر باز مشکلی بود حتما بگید.

سلام به همه :)

من خیلی مشق انجام میدم از اینجا! ام عکس آپلود کردن رو یه کم تنبلیم میاد :دی هر چند تو فیس بوک برای خودم آلبوم آشپزی دارم :)

دیشب چیز کیک تو بطری رو درست کردم ... عاشششششششششششششقش شدم... چقدر عالین ... فردا شبم می خوام واسه مهمونام درست کنم ...
خودم شوهرم عاشقش شدیم :)

دستتون درد نکنه :)
ساده و عالی

salam tayebe jan motasefane kasi ni javabamo bede.darzemn emroz khamir marzipan dosrostidam eftezahhhhhhhhhhhhhhhhhh shod faghat koli zarar kardam.shol bod mavadam mishe rahnamaeim koni iradam koja bode? torokhoda javab bede midonam gerftari ama vaghean bkomaket ehtyaj daram.mamnon.

سحر جان تشكر ميكنم كه آلبوم ساختيد و ما قراره فيض ببريم
متاسفانه من لينك آلبوم شما رو نميتونم باز كنم
ايشالا عكسها رو دونه دونه بذاريد ببينيم و لذت ببريم

متاسفانه اين مدت اينترنت به حدي محدود بود كه من آپديت هم نميتونستم بكنم . عذر ميخوام كه نتونستم زود جواب بدم
اينترنت ايرانه ديگه

بله من خودم معمولا براي كيكش نگران نميشم. هم اسفنجي جواب ميده هم ساده هم شكلاتي. ولي 1234 چون سفته بهتر از اسفنجي حمل ميشه
اما بهش شربت بديد

كاورش ميتونه باتركريم سويسي يا آلماني و يا ايتاليايي باشه كه دير ذوب ميشه

فوندانت و مارزيپان هم عاليه
ولي كار باهاش كمي قلق داره

گنش هم با هواي الان كه زمستونه جواب ميده و آسون و شيك هم هست

من عذر ميخوام كه دير شد. متاسفانه اينترنت راه نميداد

بله وانيل كفايت ميكنه

و البته اسانس ايراني هم زياده كه يعني اينجا تو لوازم قنادي ها هست

قربان محببتون
خوشبختانه (يا متاسفانه) فعلا دستم بدجوري بنده (ني ني) و تمام تلاشم رو ميكنم كه يخچال رو خالي نگه دارم چون هرچي ميگيرم تاريخش تموم ميشه و عذاب وجدان ميگيرم
مجددا از سخاوتتون تشكر ميكنم
ايشالا سفر خوشي داشته باشيد

اگر از سبكش خوشتون اومده پوره ميوه هم ميتونه توش تنوع خوبي ايجاد كنه
و يا حتي پوره كدو

موضوع گرفتاري نيست. اينجا كه من زندگي ميكنم اينرنت يك ماهي هست كه محدود شده

بله عزيزم كافيه روي حرارت بذاريد و اينقدر هم بزنيد تا سفت شه و درست ميشه و بعد از ورز دادن عالي ميشه

و هيچوقت چيزي رو دور نريزيد. اين كه بادامه و شكر و تخم مرغ و ... و يا حتي بقيه موارد. هميشه گزينه هاي ديگه اي براي اصلاح كارها وجود داره
ميشه بهش آرد اضافه كرد و ميشه بيسكويت

ميشه توي كيك ريختش و ميشه كيك بادامي

ميشه باهاش باقلوا درست كرد

ميشه با خرما حلوا درست كرد و عالي هم ميشه

هر وقت چيزي جواب مطلوب رو نداد يه گزينه ديگه واسش پيدا ميشه

ولي اين رو هم بذاريد يخچال بعد سر فرصتي با اعصاب راحت توي ديگ بريزيد و هم بزنيد تا سفت شه
من خودم امتحان كردم تضميني جواب گرفتم
موفق باشيد

مقش شب:

https://public.sn2.livefilestore.com/y1p0YgkdCNu-j8FynwTxrWzE6bXqFg_pdmRfK7Qj9mAOVFnnUeMkb6Zp24wKvQFKB3g28nPxwVmj5KHbPigSAU59Q/DSC_9373.JPG?psid=1

دوستانی که در اروپای غربی زندگی می کنن حتما به من حق می دن که پیدا کردن بادمجون خوب اینجا خیلی سخته. معمولا مزه همه چی می دن به جز بادمجون، چون بهشون آفتاب نخورده. حالا با این پیش زمینه از حلیم بادمجونی که توی فصل بهار درست می شه اصلا نباید انتظار حلیم بادمجون تابستونی رو داشت. ولی از اونجایی که بادمجون خون من پایین اومده بود، می خواستم حتما این غذا رو درست کنم.

همه چیز بر حسب دستور.

من معمولا خودم حلیم بادمجون رو با عدس درست می کنم به جای لپه و نظرم بعد از امتحان این یکی دستور اینه که با عدس کمی مزه اش اینتزیو تره، شدیدتره!! 

دست شف و مامانی خانم درد نکنه.

 چشمام داشت می امد روی هم که یک دفعه  چشمم افتاد به  این حلیم بادمجون با ان پیاز داغ فوق العادش توی این سینی که حسابی داره دلربایی میکنه
به خدا گرسنه شدم اینو واقعا میگم اخه من عاشق حلیم بادمجونم
واقعا دستتون درد نکنه هم به خاطر حلیم بادمجون و عکس فوق العاده زیباش و هم به خاطر اینکه خواب از سر من پروندین

آخی، بمـــــــــــــــــــــیرم. 

وا... حلیم بادمجون جزء غذاهای تخصصی من نیست بهاره جون!! 

:D

ولی، ولی قول می دم اگر همدیگر رو دیدیم براتون درستش کنم. 

نمیدونم چرا با اینکه حلیم بادمجون خیلی دوست دارم هنوز درست نکردم شاید به این دلیل که 5 ماهی میشه دیگه مثل همیشه اشپزی نمیکنم

امروز صبح که عکس شما رو دیدم اولین چیزی که جذبم کرد اون کاسه گل سرخ قدیمی بود اخه من با این بشقابا روزگاری داشتم. اوایل ازشون متنفر بودم چون بدون استثنا تو خونه همه همشهریام بود و هست من دلم تنوع میخواست ولی یه چند سالی که گذشت تنوع موجود در این شهری که هستم دلمو زد و همه چیزای جدید برام تکراری شد الان دیگه وقتی میرم شهرمون با لذت به همین ظرفای قدیمی نگاه میکنم گه گداری یه چند تایی با خودم میارم ولی هنوز این ظرفای گل سرخو از بین ظرفای قدیمی مامان بزرگم و مامانم توچین نکردم
حالا شاید مال شما اصلا قدیمی نیست وشاید اصلا اونی نیست که من میگم ولی در هر حال خوشکله ماشالله

من دیشب کشک بادمجون داشتم  با نون بربری عکسشو اقای شوهر گذاشته بود تو واتس اپش 
امروز خواهرم میگفت این کشک بادمجون با اون نونی که گذاشتی بغلش بهتر بود تو یه کاسه قدیمی عکاسی میشد من در جا یاد حلیم شما افتادم واقعا تو این ظرف جلوه دیگه ای داره

ددر مورد بادمجون با شما موافقم خود من هم اینجا واسه پیدا کردن بادمجون خوب در دسری دارم

به قول شما طعم بادمجون نمیدن

به هر حال مثل همیشه عالی. دهن ما رو مثل همیشه اب انداختین.

پریس جون،

اولا که قابل شما رو نداره عزیزم.

من هم دقیقا دقیقا بچه که بودم به این ظرف ها همین حسی رو که شما داشتید داشتم. یعنی ازشون بدم می یومد، چون خیلی یکنواخت بود و مخصوصا که پدرم هم روی اینها خیلی تعصب داشتن و اون ستی که مال مادرشون یعنی مادربزرگ من بود رو خیلی روی چشمشون می ذاشتن.

مامان من هم توی جهیزیه اشون از این سری گل سرخی ها داشتن.

من چند سال پیش از ظرف و ظروف مامانم که چندین سال بود توی انبار بود، یک عالمه وسیله جدا کردم برای خودم و خیلی ها هم به عقل سلیم من شک کردن و گفتن این ها رو چطوری می خوای با خودت ببری.

ولی به لطف یکی از دوست های بسیار بسیار عزیزم، همه این بارها به دست من رسیدن. ظروفی که توی بچگی ام باهاشون زندگی کرده بودم. روز اولی که وسایل به دست من رسیدن و بازشون کردم، بعد از کار اومدم خونه و دیدم دقیقا اون قسمتی از میز که وسایل روشون بودن، آفتاب افتاده و من یکهو فکر کردم ایرانم و این وسایل هم توی خونه سابقمون. اشکم در اومد. از یه طرف اشک شوق بود و از یه طرف اشک حسرت نداشتن اون کسانی که خیلی بشه ببینمشون سالی یه باره.

از اون زمانی که این وسایل به دست من رسیدن، هیچ وقت نشده که آش یا کله جوش و حلیم و ... رو توی ظرف دیگه ای بخورم، یعنی حقیقتش اصلا این تو یه مزه دیگه ای می ده. 

فقط متاسفانه از این سری کاسه هاش مونده بود و من نمی دونم اینها مال جهیزیه مامانم بودن و یا مال مادربزرگم بودن، فقط می دونم خیلی خیلی قدیمین، چون مادربزرگ من خیلی زود برای دخترهاشون وسیله می گرفتن نگه می داشتن.

حالا باید یه زمانی ایران که بیام برم بگردم ببینم می تون بشقاب های این سری رو هم پیدا کنم یا نه.

آخه اگر دقت کرده باشید، این کاسه ها لبه هاشون کنگره داره، حالا نمی دونم بشقابهاش هم باید اینطوری باشه یا ساده.

سینی ای که توش غذا رو گذاشتم هم مال جهیزیه مامانم بوده. خیلی از عکس هایی که تا به حال اینجا گذاشتم در ظرفهایی انداخته شدن که یا مال مامانم بودن و یا مادربزرگ هام.

من با اینها زندگی می کنم پریس جون. انشاءا... قسمت بشه با هم توی اینها حلیم بادمجون بخوریم.

به به من قبل از ديدن حليم چشمم افتاد به ريحونه
:p
شرمنده ام
:D

جالبه مرواريد جون شما كه آفتاب نداريد از اين شهر آفتابي كه من توش زندگي ميكنم عكسهاتون پر نورتره
واسه همين من هميشه با ديدن عكسهاتون حس آفتابي بودن بهم دست ميده
راستي نميدونم چرا اسم بوشهر رو گذاشتن شهر آفتاب. بايد ميذاشتن شهر آتيش

بعله مرواريد جون شما حق داريد ذائقه است ديگه. مثلا من لپه رو ترجيح ميدم شما و زندايي مژگان عدس رو

ولي اين عكس حليم بادمجونتون خيلي حرفه ايه. منو كنارش كم داره

با نون پيتا
اتفاقا يك هفته است دلم پيتا ميخواد (بازاريش هست اما من نميخرم) و نميشه با وجود بچه پيتا درست كنم. خلاصه درسته كه من تو كامنتهاي قبلي نوشتم با ديدن عكس غذا تحريك نميشم. اما الان حرفم رو پس ميگيرم
:D

خيلي جالبه
ما هم از اين كاسه ها داريد و خيلي خيلي قديميه اما مدل دالبر دورش فرق ميكنه
فكر كنم ازش عكس گذاشتم
مادربزرگم از اين سري گل سرخي ها چندين كارتن داره (يعني داشت چون شنيدم ميگفت زدن همه رو شكوندن. عجب آدمهاي بي دقتي پيدا ميشن ها) چون خيلي مهموني ميدادن. يك عالمه ازش دارن
مامانم هم يه ست داره
اما من چون خونه ام كوچيكه ستي كه مادربزرگم واسه جهيزيه ام بهم داده بود رو دادم ماماني خانم
آخه خيلي دوستش داره
يه چيز جالب بگم. طرح گل سرخ مامانم با گل سرخ مادر بزرگم و گل سرخ زندايي مژگانم يكي نيست
با وجود اينكه همه خيلي قديمي هستن
حالا شما اگه بشقابهاش رو پيدا نكرديد من ميتونم از مادربزرگم واستون يه ست بگيرم. فقط ممكنه گلهاش دقيقا همون نباشه
بي تعارف ميگم چون مادربزرگم يك عالمه داره
هم واسه شما هم واسه پريس جون

راستي يه مورد هم كه جديدا مامان بهش برخورده بگم شايد بدردتون خورد
بعد از يه مدت كه ماماني خانم اين بشقابها رو توي ماكروفر ميذاشتن و غذا رو گرم ميكردن جديدا لكهاي زرد و قهوه اي در بافت بشقابها بوجود اومده كه از بين هم نميره
گفتم بدونيد شايد ترجيح بديد ديگه تو مايكروفر نذاريدش
من بشقابهاي سر دستيم بلورن واسه همين همچين تجربه اي نداشتم. شايد مايكروفر با چيني مشكل داره

مرسی طیبه جون از لطفت. اره تو پست سیبزمینی رومانف یه عکس بود از بشقاب و اره  طرح گلاش فرق میکرد
اینایی که ما داریم گلش با گل ظرف مروارید 
در مورد کنگره هاش من تصور میکنم بشقاب و دیسش هم باید همین جوری باشه اخه به قول طیبه جان این ظرفا تنوع دارن من یادم نمیاد مال مامانم و مامانبزرگم چجوریه

فقط  یادمه مامانبزرگم چندین کارتن از اینا تو خونشون داشت تو ایران. بعد ها که ما از خونه خودمون به خونه اونا نقل مکان کردیم مامانم خیلی از اونا رو بخشید فکر کنم یه عاملش من بودم که اون موقع دبیرستانی بودم و هی میگفتم این زشتا رو بنداز دورررررررر
)چه بچه کم عقلی بودم ها)
 این بار که رفتم فکر میکنم یه چند تا دیسش مونده بود و بشقابهایی که مامانم ازشون استفاده میکنه که زیاد هم نیستن

خلاصه مردارید جون من هم مثل شما هر بار یه چند تایی از اینا رو جمع میکنم هر بار هم واسشون اضافه بار میدم ولی به نظرم ارزشش رو داره این دفعه سه چهار تا کاسه بشقاب قدیمی از وسایل مادر شوهرم برداشتم که خیلی به نظر خودم نازن و نقلی 

واسه لک ها هم یادم باشه به مامانم بگم. جالبه
من ماکروفر ندارم که تجربه ای داشته باشم ولی مامانم تقریبا همه جی توش گرم میکنن پس باید واسه ظرفای قدیمی مراقب باشن

مرسی شف جون.

من دیگه دو سه سالی می شه که گلدون ریحون رو آماده می خرم و دیگه بذرش رو نمی کارم. از اونجایی که به هوای اینجا هیچ اعتمادی نیست و ممکنه حتی توی اردیبهشت برف بیاد، کاشتن سبزیجات خیلی ریسک داره، یعنی من حوصلاه اش رو ندارم دیگه.
سه هفته پیش رفتیم و یه مقدار چیز میز گرفتیم. من جمله ریحون تای. که متاسفانه چون هوا یکهویی سرد شد، بیچاره زیاد عمر نکرد. ولی این ریحونهایی که بنفش هستن توی عکس، ریحون بوته ای اسمشون هست و مثل این که رشدشون طوری هست که وقتی آدم از سرشون می چینه، از کناره ها پر و توپی می شن و مثل ریحونهای معمولی بعد از یه مدت تنک نمی شن. خانمه فروشنده هه می گفت پارسال دیگه خانواده اش از بس از این ریحونه خورده بودن صداشون در اومده بوده، آخر سر مجبور شده کل ریحونه رو بچینه و بیندازه دور!!

آفتابی هست عزیزم، ناشکریه اگر بگم اصلا آفتابی نیست. ولی یا آفتابش جون نداره و یا این که کوتاه مدت می تابه. مثلا دیروز توی شهر ما از ساعت حدود سه و نیم بعد از ظهر آفتابی شد. آدم وقتی اینجا می خواد یه مهمونی توی باغ بگیره، حتی اگر توی چله تابستون هم باشه، احتمال این که بارون بیاد خیلی زیاده. بعد اینجا معمولا همچین که آفتاب می ره، سریع السیر سرد می شه.

اتفاقا پیتا من توی فریزر دارم، البته آماده اش رو خریدم. به به نون پیتا با گیروس یونانی. یامی.

انشاءا... وقت کنید و دستورش رو بذارید تا هم خودتون به آرزوی دلتون رسیده باشید و هم ما یه فیضی ببریم.

:D

واای من این ظرف ها به جونم بندن. اصلا نه توی ماشین ظرفشویی می ذارمشون و نه توی مایکروویو. بعد از هر غذایی هم معمولا زودی می شورمشون و می ذارمشون سر جاشون. 

من چون ظرفهام رو با ماشین می شورم، چند دست ظرف و ظروف دارم که توی دست هستن. تجربه به من نشون داده، ظرفهایی که چینی اصل و خوب هستن، آخ نمی گن توی مایکروویو. ولی یه جنسی هست که نمی دونم دقیقا چیه. یه جور سفاله فکر کنم. 

اون ست من هست که وسطش سفیده و دورش زرد و سبز و ... هست و چهارگوش هم هست و توی عکس غذاهام زیاد ازش استفاده کردم. اون توی مایکروویو لایه رویی اش ترک می خوره، البته ترکهای مویی.
 اگر همون بشقابی باشه که پریس جون گفتن و باهاش عکس سیب زمینی رومانف رو گرفتید، گل هاش خیلی فرق می کنه طیبه جون.

حالا با هم صحبت می کنیم. ممنون از پیشنهادتون.

پریس جون زود زود ته و توی قضیه اون چند تا کارتن ها رو در بیارید تا دیرتر نشده. 

:D

به همه بگید اینها چیه نگه داشتید، قدیمی شدن!! بعد بردارید بیارید با هم قسمتشون کنیم!!

:D

 وای پس من قدر این ظرفهامو بیشتر بدونم؟ دعوام نکنیدا اخه همش وقتی یکی دیگه از ظرفهام هم میشکنن تو دلم میگم ا کاش به جاش این گل سرخیها  زودتر میشکستن تا  برم یک سری جدید بخرم
تازه چند وقت پیش آقای شوهر یک کاسه ماست خوریشو شکوندن و من اینقدر خوشحال شده بودم که نگیدولی الان دیگه هر دو تا دستهام رفتن بالا و تسلیممالبته من خودم خیلی خیلی به سنت و چیزهای سنتی عشق میورزم ولی  واقعا قدر یک چیزهایی رو توی یک شرایط خاص هست که میفهمیم و برامون خیلی خیلی با ارزش میشن 

نه پريس جون اون بشقابه طرح گل سرخ نيست اون يه سرويس ديگه است
منظورم دقيقا همين طرح گل سرخه كه مرواريد جون دارن
پنج شنبه ناهار خونه مادر شوهر بوديم تو سفره سه تا كاسه گل سرخي جلوم بود دقت كردم ديدم هر سه سه مدلن ولي بايد حتما كنار هم بذاريش تا متوجه تفاوت گلهاش بشي

تو سرويسهاي قديمي مامانم نمكدونش نبود من هشت سال پيش از گناوه نمكدون گل سرخي واسش گرفتم كلي هم ذوق كرده بودم كه واسه مامانم چي پيدا كردم ولي بعد كنار ميوه خوريها كه ميذاريش معلومه كه گلهاش همون نيست

مرواريد جون دستور پيتا زياد دارم خودمم از همه شون راضيم ولي مطمئنم بچه ها از پسش بر نميان . هنوزم دنبال يه رسپي هستم كه حداقل نصف بچه ها بتونن درست عملش بيارن و خوب پف كنه و لايه اي شه
انشالا حتما ميذارمش

بله جريان ريحون گلدوني رو فرموده بوديد
من چون اينجا امكان همونش هم برام وجود نداره كلا بي خيال ميشم
حتي بازاريش رو هم كه با زحمت پاك ميكنم و ميشورم فرصت نميشه بخورم. زندگي خيلي سخته
:p

آهان دقيقا همين كه فرموديد . ترك هم توي بعضي هاش ديدم. ولي مرواريد جون اين سرويسه خيلي قديميه و بعيد ميبينم تقلبي باشه احتمالا از جنسشه

نه عزيزم اين گله اصلا گل سرخي نيست كه 
گل سرخي ها رنگشون يه تم صورتي داره
مثلا همين كه گفتم زن دايي مژگانم طرح گلهاي سرويسش همون طرحه ولي گلهاش درشتن
باز يه سرويس ديگه هم داره. همون گله ولي تعداد گلهاش خيلي خيلي زيادن كه به نظر من خوشگلش كرده

ههههه
واقعا
راست ميگي
آدم اصلا دلش نميسوزه
مخصوصا اينكه ازشون صدتا بشقاب هم تو خونه موجود باشه
نعلبكي هاش هم با مزه هستن

من مطمئنم تقلبی نیستن، بلکه اون زمانه که مایکروویو و ماشین ظرفشویی نبوده که. اینجا هم ظروف قدیمی رو نمی شه گذاشت توی ماشین ظرفشویی، چون برای ماشین ساخته نشده بودن. البته می تونید بذارید، ولی باید ریسک این رو هم بکنید که بشقابتون مثلا دیگه مثل اولش نباشه. 
الآن که دیگه تقریبا همه چیز رو می شه با ماشین شست. ولی من عادت کردم، اگر بخوام چیزی بگیرم!!، حتما پشتش رو نگاه می کنم که علامت با ماشین شستن رو داشته باشه.
اردات خاص پریس جون و من رو خدمت مادربزرگتون و زندایی مژگان عزیز برسونید!!

:D

فکر کنم اسم پریس جون و من به زودی در روزنامه های ایران چاپ بشه، به عنوان شبی خون زن های سرویس های گل سرخی بهاره جون و مادریزرگ طیبه جون!!

لطفا برامون کمپوت بیارید وقت ملاقات

:D

loooooooooool
چقده من از قافله عقبم کامنت ها رو دیر دیر میبینم

اره باید شبیخون  بزنیم من کمپوت گیلاس دوست  دارم

من یه چند بار 
از این گلدونای ریحون ایطالیایی گرفتم هر بار هم خشک شد
تو اشپزخونه تو بالکن 
پشت پنجره
اخر هم به این نتیجه رسیدم
من واسه بچه بزرگ کردن ساخته نشدم بعد از اون دیگه نخریدم
گرچه اقای شوهر معتقد بودن اینا ریحون نیستم و مزه یه جور داروی گیاهی میدن بیشتر
 طیبه جون یه سال قبل من سه مدل پیتا امتحان کردم الان حتی یادم نمیاد دستورشو از کجا اوردم یادمه هر سه بار قشنگ لایه ای شد ولی هیچ کدومش خوشمزه نبود یا لااقل مزه پیتا نمیداد
البته به نظرم حتی الان کیفیت پیتا های اینجا هم خیلی خیلی خراب شده طوری که اگه گرمه گیر نیاد واسه خریدن دیگه خریدنش فایده نداره اینقدر خشک میشه که قابل خوردن نیست دیگه واسه پیچیدن که مکافاته
من معمولا اگه تازه گیر میارم میخرم و سریع میذارم فریزر اینجوری ماندگاری بهتری داره

از یه سال پیش دیگه سعی نکردم پیتا درست کتم گفتم منتظر دستور شما بمونم بهتره.  
عجله ای هم که نداریم هنوز اینجا خیلی چیزا هست که لا اقل من درست نکردم ایشالله تا چند سال دیگه پیتا هم یاد میگیریم

اگه به مادر بزرگم بگم سلام رسونديد كه ديگه هر روز كه تلفن ميزنم بايد حتما احوالتون رو بپرسه و سلام برسونه
:p
چشم اطاعت امر ميشه

من از دست آقاي شوهر نميتونم ماشينه رو روشنش كنم بعد از 5 سال بالاخره راهش انداخت حالا ميگه نه روشن نكن برق مصرف ميكنه
زندگي ندارم كه
ولي آره منم حساس شدم ميخونم ببينم واسه ماشين مناسبه يا نه

من فكر ميكنم كه نون پيتا طوريه كه وقتي يه روز هم بمونه بيات ميشه
من وقتي خودم درست ميكنم درجا تهش رو در ميارم از بس خوشمزه ميشه

تبريك ميگم كه نونهات پف كردن و دولايه شدن آخه خيلي ها از پسش بر نميان و يه تيكه نون كلفت تحويل ميگيرن
اون زمان استراحت دوم فكر ميكنم تاثير زيادي داره
چشم انشالا پستش ميكنم

ا اااااااااااا پس بالاخره راه افتاد هر روز با خودم میگفتم یادم رفت بپرسم بالاخره طیبه جون با ماشینش چکار کرد مبارکه
طیبه جون  اگه روزی یه بار استفاده شه فکر نکنم مصرف بالایی داشته باشه اخه تو شهر من ؟(نه اینجا
)
هنوز که هنوزه تابستونا برق میره و هنوز اگه تو خونه به جای کولر دو تا روشن شه کنتور قاطی میکنه ولی الان دیگه همه ماشین ظرفشویی دارن میتونی ظرفای تو دستی تو بیشتر کنی و دو روز یه بار راش بندازی
پس زندایی جون کلی خوشحال شدن

دیروز کامل خونه بودم گفتم یه چند تایی مشق تحویل بدم ولی کارای عقب مونده نذاشت پسر گل ما رو ببوس

نه بابا پول برقش نبايد اونقدري باشه. آقاي شوهر فقط هدفش اينه كه روي اعصاب من بره
:p

https://qqpfhq.bay.livefilestore.com/y1p1fYP-JG0Wm0jGL1S2BCZrklM-neC8tEb-W29y9DxnCKl4WJG6Bv_2-ynS_gC2fQJhCia2xqh2Ez7-Hf86hIX2LUZhDmSA40E/%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%85%D8%AC%D8%A7%D9%86-4.jpg?psid=1 

حلیم بادمجان من با جریاناتی درست شد اول اینکه من همه چی رو مطابق دستور اماده کردم و پختم
و وقتی میخواستم سایر موادو به بادمجونا اضافه کنم خیلی اتفاقی یه تیکه از بادمجون پخته رو خوردم
تا حالا زهر مار نخوردم ولی این به حدی تلخ بود که یه لحظه سرم گیج رفت. خلاصه ریختم دور دوباره بادمجون از یخچال اوردم بیرون و روز از نو ...و بازم تلخ بود دیگه بیخیال شدم همه چی رو فرستادم یخچال تا فردا که د.وباره بادمجون بگیرم
راستی من از 50 گرم لپه و 50 گرم عدس استفاده کردم کشکو هم کمتر از 500 گرم ریختم اخه با همون 3 تا قاشق هم کم مونده بود غیر از کشک دیگه مزه ای نفهمیم!
 
فرداش داشتم با خیال راحت بادمجونا رو سرخ میکردم که واسم مهمون رسید منم که دیگه تند تند همه چیو کشیدم بردم سر میز
کمی نعناع داغ هم از اول قاطی حلیم کردم  این دو تا عکسو هم بزور گرفتم بدون تزیین
همه خیلی خوششون اومد خیلی تعریف کردن
فقط من یه اشتباه مرتکب شدم دیدم دو نه های عدس پیداست بعد از اینکه خودمون خوردیم باقیشو که میخواستم بدم ببرن با گوشت کوب کوبیدم حالا این عکسا بعد از کوبیده شدنشه نه اونی که ما خوردیم و باید بگم کوبیدنش شتباه محض بود اخه همه خوشمزگیش به دونه های برنجی بود که زیر دندون میومد
خلاصه اینکه نکوبینش

مرسی از  مامانی خانوم. روی ماهشونو ببوسین

و طیبه جون چه خوب شد که باب غذاهای بوشهری رو اینجا باز کردین. همیشه میگفتین غذای ایرانی رو همه خودشون بلدن البته همه بلدن ولی جاش خالی بود تو وبلاگ ضمن اینکه غذای ایرانی تو هر شهری متفاوته
ممنون و خسته نباشی

پريس جون با عدسش رو خوردم بايد زير دندون بياد. ولي خوب ذائقه است ديگه . من خودم برنجيش رو ميپسندم
حليم جالبي شده و ديگه اينقدر لطفا تو سر اين بيچاره نزنيد گناه داره
والا چي بگم. ماماني خانم استرس ميگيره وقتي يكي از كارش عكس ميگيره اينه كه يه مدت بهش استراحت ميدم اعصابش برگرده سر جاش
:p

مرسی همیشه دلم میخواست یه حلیم بادمجون بی نقص داشته باشمممم و واقعا مرسی

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...