2012/02/29

ماهي شكم پر - مُي كُم گرفته

توجه: اين پست براي دوستانيه كه براي آشپزي به دنياي مجازي متوصل ميشن. و همينطور دوستاني كه تا به حال دست به ماهي نزدن و از فكرش هم بدنشون مور مور ميشه



گفتم واسه شب عيدي يه ماهي شكم پر تو وبلاگ داشته باشيم. من خودم قرني يه بار هم ماهي درست نميكنم چون با خوردنش سردي ميكنم و حالم بد ميشه اما ماماني خانم واسه اينكه بچه اش زنده بمونه واسش مرتب ماهي درست ميكنه. لازم ديدم از اين پروسه عكاسي كنم شايد به درد بنده خدايي بخوره و شب عيد يه دعاي خيري به ماماني خانم  برسه

ماهي شوريده يك عدد متوسط
پياز يك عدد متوسط
گشنيز خورد شده 2 ق غ
سير 3 حبه متوسط
كشمش 2 ق غ
زرشك 2 ق غ
 آرد گندم 2 ق غ
نمك و فلفل و زردچوبه و ادويه و پودر تخم گشنيز




ماهي شكم پر بهتر است شوريده – راشگو – سبيتي – شير كوچك – سنگسر كوچك – سُرخوي كوچك باشد
ماهي را پاك كرده يعني فلس گرفته و باله ها و آبشش و دمش را جدا كرده و تميز ميكنيم.
ماهي را روي تخته گذاشته و از سمت راست ماهي (كمرش) برش زده و توي شكمش را تميز ميكنيم.
اگر بخواهيد ماهي جنوب تهيه كنيد معمولا فروشنده ها خودشان ماهي را تميز و آماده ميكنند. بايد بگوييد براي ماهي شكم پر ميخواهيد.
ماهي را تميز ميشوييم و با مقداري نمك درون ماهي را طعم دار ميكنيم


سير را خورد كرده و يا ميكوبيم





سبزي را خورد ميكنيم





پياز را خورد كرده و در تابه تفت ميدهيم تا سبك شود. نمك و فلفل و زردچوبه و ادويه و پودر تخم گشنيز را افزوده و گشنيز خورد شده را اضافه ميكنيم.




و سپس سير را اضافه كرده و تفت ميدهيم





كشمش و زرشك را ميشوييم





و به مواد اضافه ميكنيم




(مراقب باشيد زود ميسوزه)




ماهي را شسته و خشك ميكنيم




مقداري زردچوبه به آرد اضافه ميكنيم





ماهي را با مخلوط آرد و زردچوبه ميپوشانيم.
مقداري هم به داخل شكم ماهي ميپاشيم.




و سپس شكم ماهي را با مواد پر ميكنيم




(من اين عكس رو گرفتم كه دقيقا متوجه شيد مواد رو كجاي شكم ماهي قرار بديد)




و در ماهيتابه سرخ ميكنيم





تا برشته شود




در قديم شكم ماهي را با رشته هايي از برگ درخت خرما (پيش نخل) بسته و بعد سرخ ميكردند ولي امروزه با ماهيتابه تفلون و چدن به راحتي سرخ ميشود و چيزي از درون شكم ماهي بيرون نميريزد پس نيازي به دوختن نيست.
اگر دوست داشتيد براي ماهي هايي كه پوست ضخيم دارند مانند سنگسر و سرخو و ... در آخر كمي آبليمو ريخته و درب تابه را ببنديد و بعد از چند لحظه اجاق را خاموش كنيد . اينكار به پخت بهتر ماهي و طعم آن كمك ميكند




من خودم تو خونه فيله ماهي رو به همين سبك واسه يك نفر درست ميكنم اما ماهي شكم پر طعمش كاملا متفاوت ميشه دليلش هم همون عطر و طعميه كه مواد توي شكم ماهي به گوشتش ميده.
اگر تحملش رو داريد خوب تند و تيزش كنيد كه حسابي خوشمزه اش ميكنه مخصوصا با شويد پلو




اون نكته آخري كه ماماني خانم در مورد دم كردن ماهي با آبليمو فرمودن رو به شدت توصيه ميكنم چون واقعا طعم گوشت ماهي رو عوض ميكنه


درسته كه من با خوردن ماهي حالم بد ميشه اما با اين وجود از خوردن "مُي كُم گرفته" ماماني خانم نميشه بگذري!


58 comments:

من عاشق ماهی شکم پر هستم و دربه در دنبال یه دستور خوب بودم. حالا که این دستور رو طیبه عزیز گذاشته دیگه میشه راحت بهش اعتماد کرد و با خیال راحت یه ماهی خوشمزه برای شب عید درست کرد.
دست خودت و مامان خانومی درد نکنه و ایشالا که سال خوبی رو شروع کنید.

به به ...
بسیار عالی :)

حالا بریم بگردیم ماهی جایگزین پیدا کنیم برای شب عید خودمونو غافلگیر کنیم :دی

وای طیبه جون چه کردی ! دلم خواست...!!!ا
بابت سایت هم تبریک میگم عالی شد، خدا قوت واسه این همه زحمتی که میکشی، از گوگل ریدر خوانی راحتمون کردی ؛)‌ آخه اونجوری نمیشد کامنت گذاشت !!
گلپسرت رو ببوس
:*

سلام طیبه جان توروخداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا جواب کامنت هارو بده.من جرات نکردم باترکریم درست کنم انقد تو کامنت ها دیدم دوستان درستیدن خراب شده.به نظرت ربطی داره که شما با استند میکسر درستیدین؟تمام کامنت های اون پستهرو خوندم اما نتیجه ای نگرفتم.اگه ظرفمون استیل باشه تاثیر داره فکر کنم پس برمیگرده به داشتن استند میکسر درسته؟خیلی دوس دارم درس کنم اما از اونجا که خمیر مازیپانم کلی ضرر شد برام دیگه جرات ندارم.خواهشا کمک کنیددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد.

سلام!
طیبه بانو میشه ما هم جزو شاگردای خوب شما بشیم!
خیلی از کارا و دستوراتونو درست کردم.اگه یه راهنمایی کنید که چطوری مثل باقی دوستان آلبومشون کنم واستون میفرستم حتما حتما!

شف توی این پست نوشتن:

http://www.cheftayebeh.ir/2010/08/blog-post_13.html

در آخر پست.

وای یعنی من عاشق اون دستای مهربون مامان خانومی تون شدم تو اون عکس که ماهی رو میشورن...
ای جاااااااانم ...بوس

http://confectionsofamasterbaker.blogspot.com/2012/02/love-round-up.html

سوالی که پیش میاد :دی
عکس سوم چطوری درست شده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

تشکرات فراوان بانو:*

https://skydrive.live.com/?sc=photos#!/?cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!107&sc=photos!cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!107&sc=photos
آخ جوووون!بالاخره منم آلبوم دار شدم!البته به پای کارای بقیه ی هم شاگردی ها که نمیرسه!ما هنو خیلی کم سن و سال و بی تجربه ایم!
ولی خوب ایشالا با راهنماییهاتون و تمرین راه میافتم:)

منم دقیقا میخواستم همینو بگم. اون عکس خیلی خوشگله.

ریحانه جون چرا آلبومتون باز نمیشه؟

https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=c37f1a25e65f27b7&resid=C37F1A25E65F27B7!107&parid=root
فک کنم با این لینک درست شد.این لینک پاپلیکشه.
خدا کنه درست باشه:)

ریحانه جان کار میکنه
ماشالله چه کارهای زیبایی
موفق باشین

چرا با باتركريم آلماني كار نميكنيد. اون خيلي راحت تره ها

نه نه هيچ ربطي به استند ميكسر نداره
با ويست معمولي هم ميشه ولي از كت و كول ميافته آدم

مارزيپان رو هم پاسخ دادم

عذر ميخوام دير شد. متاسفانه اينترنت هيچ مدله جواب نميداد

نظر لطفتونه
من دو سه ساليه كه دستهاش رو ميبينم گريه ام ميگيره (الانم گريه ام گرفت ) آخه داره چروك ميشه

ممنون پریس بانو!
به پای کارای شما که نمیرسه!
خیلی ممنون از لطفت:*

دو تا شيفان كيك لازم داريد
به دو طعم و رنگ
و باتركريم

مطابق شكل و دستور بايد كيكها رو برش بزنيد و روي هم سوار كنيد و بينشون هم باتركيم بذاريد

صبر و خوصله و دقت ميخواد وگرنه كار پيچيده اي نيست

برشش جالب شده
مرسي

واي ريحانه جان چقدر عالي! لذت بردم مخصوصا از كيك شربتي و اون شيوه بستنش كه منو ياد كودكي انداخت
و شوگر كوكي ها فوق العاده زيبا شدن
و همينطور ورميشل و شيريني سنتي ها
همه و همه عالي
منتظر كارهاي زيباتون خواهيم بود

وااااای!ممنون!!
خیلی ذوق زده ام کرد تعریفاتون:))بیشتر تر مشتاق شدم ادامه بدم به آشپزی!!

مُي كُم گرفته" بوشهری ها اون هم با مُي شوریده بی نظیر است هیچ جا به خوشمزگی بوشهری ها درست نمی کنند دستور طرز تهیه شما هالی بود دستتون درد نکنه
اون دفعه گفتم کارتون دارم گفتید ایمیلتون بگذارید گذاشتم اما جوابی نرسید منتظر ایمیلتون هستم چند تا پیشنهاد برای سایتتون داشتم چون ما در این حوزه اینترنت فعال هستیم

This comment has been removed by the author.

توی این دستا هزار و یکی خاطره آشپزی هست که واسه ما هنوز تجربه هم نشده!!! :)
ولی تلالو قطرات آب و بازی نور روی دستشون فوق العاده است...
خدا این دستای مهربونو هرروز جوونتر کنه...لطفا از طرف من اون دستا رو ببوس شف عزیز...این یک خواهش نیست ها...دستوره!! :دی

وای سلام عزیزززززززززززززم
عاشقتم
از این که سایتتو دورست کردی ، خیلی خوشحالم،قبلن خیلی همه چی سخت بود
واقعا که فوق العاده ای

اييييينقدر سخت بود الهام جون؟
:p

من دیدم بازار پست کیک عروسی دکتر نگار گرمه و کلی از مشتاقین این کیک  دراز به دراز افتادن و منتظرن دکتر نگار بیان معاینه اشون کنن، گفتم من هم با مقش شبم بیام که اگر بعضی از دوستان با دیدن مقش شب من غش کردن یا از خنده روده بر شدن، دکتر نگار این دوستان رو هم یه ویزیت بکنن!

https://public.sn2.livefilestore.com/y1paOTQueNiWlQ13XHMiP7R4e2Ot_KvUZqSbVmTMnPkMMAXylpBIu-Un2R3Fg5srGybWLOHazqHLdnTNEiWY_iYlQ/DSC_9938.JPG?psid=1

من یه روزی نشستم و اطلاعاتم رو کمی در مورد این موجود دوست داشتنی بالا بردم.

:p

روز بعدش رفتم مغازه ای که ماهی تازه می فروشن و اون ماهی ای که می خواستم رو نداشتن. بعد آقاهه کمی در مورد انواع ماهی هایی که داشت توضیح داد و بعد که قیافه من رو موقع دیدن ماهی ها دید، یه ماهی ای رو به من پیشنهاد کرد و گفت این خوبه. گفتم کوچکترین ماهی ای که می تونید پیدا کنید رو بذارید ببرم!! موقع پرداخت دم صندوق از خنده روده بر شده بودم. بسته ای که ماهیه توش بود و یخ توش و ... از خود ماهیه بزرگتر بودن کلی، در حد 10 برابر.

بعدنش من بیچاره چون شف نوشته بودن دمش و فلس پشتش رو ببرید، اونها رو هم بریدم!! در آوردن آبشش ماهی تجربه جالبی بود. اون حفره ای که یکهویی در محل آبشش ها ایجاد شد جالب بود. هی هم به ماهیه می گفتم ببخشید آقا یا خانم ماهی. بعدا که در مورد این ماهیه بیتشر تحقیق کردم دیدم ماهیه اصلا مذکر یا مونث نداره و دو جنسیتی است!

جالب بود که ماهیه اصلا و ابدا بوی ماهی نمی داد و حتی بعد از سرخ کردنش هم اصلا بوی ماهی نپیچیده بود.
من عاشق ترکیب فیلینگ ماهیه شدم. مخلوط گشنیز، زرشک، کشکمش، سیر و پیاز. یامی.

مامان من هم ماهی رو به روش مامانی خانوم شما دم می کنن و من عاشق اون آبلیمو و یا آب نارنجی هستم که همیشه ته تابه یه جورایی می چسبه. عاشق این هستم که کمی برنج بریزم توی تابه و از توی تابه بخورم. هر چند الآن من شونصد ساله که اب نارنج نخوردم، ولی خب با آب لیمو هم خوب شده بود.



ماهی من متاسفانه نمی تونه برای تبلیغات اورال بی شرکت کنه، ولی خب یه لبخند محوی می زنن اگر کمی دقت کنید!

:D



دست شف و مامانی خانمشون درد نکنه.

مگه چشه؟ ماهی به این نازی
اشپز به این خوشگلی....
میبینم دارین ماهی خور میشین
این شف جان ما چه ها که نمیکنه
ما عین همین فیلینگو تو شکم مرغ میذاریم البته به اضافه یه تخم مرغ درسته که خودش تو شکم مرغه تو فر میپزه
همون وقتی که این پست اومد به مامانم گفتم ماهی شکم پر مامان طیبه جون مثل مرغ شکم پر خودمونه 
و من هم واقعا این فیلینگو دوست دارم
طعمش عالیه

خدای بزرگ !!چی می بینم ؟؟؟
نه !! این یه دروغه باورنکردنیه!!
حقیقت نداره 
من میدونم
همه ی این ها یه کابوسه
!!
دکتر نگار و بهار و چمیدونم بقیه ی دکترهای فامیل طیبه جون هیچ کدوم قادر نیستند منو از شوک در بیارن
شک نکن قهرمان
چی بگم من ؟
بگو من همونو می گم.
خیله خب بذار به اعصابم مسلط شم
...
...
خب.اولا مروارید جون!اون بعضی ها که گفتین....کیا هستن؟ بعید می دونم بشناسمشون!!
دوما من از همین راه دور دستان مرد ماهی فروش را به گرمی می فشارم.ایشان ادخال سرور کردند در قلب این کارگاه
سوما ...این یکی دیگه خیلی نوبره !!چشمم روشن !دو جنسیتی ؟؟ خاک بر سر صدام.اون وقت ایشون با این وضعیت نامعلوم شون لب خند هم می زنن ؟؟چه جلافتا!!ماهی هم ماهی های قدیم
!!
یکی نیست بگه تو برو اول وضعیت ژنتیکی تو معلوم کن بعد بیا اینجا وسط بشقاب مردم ،لبخند محو بزن!
حالا از این حرف ها بگذریم....
جون من !! ماهیه خوشمزه بود؟چسبید بهتون؟؟
 میدونید مرحله ی بعد از آشنایی اولیه،
چیه؟
رفت و آمدهای مکرر!!
هی شما برید ماهی بخرید...ماهی بخورید...
بعد کم کم یه احساسی در درون شما شعله ور میشه
....
بهش میگن :

عشق
...
!!!!
دیگه شب ها حتما باید توی اتاق بوی ماهی پیچیده باشه والا خوابتون نمی بره
...
(من چندین ساعته نخوابیدم این حرف های عجیب غریب واسه اینه)
!!!!

پاورقی (کاملا جدی):مروارید جون
اگه شما بخواهید کاری را انجام بدید یا ترک کنید،بی تردید خواهید توانست.
بنده به شما غبطه می خورم و این اراده ی محکم و قوی شما را صمیمانه تحسین می کنم.
خوشا به سعادتتون
(:

راستی! به نظرم مروارید جون کلا تو بهشت غذا سرو می کنن .چقدر همه چی قشنگه.برق میزنه
نور هم که عالی...
دلم خواااااست
همه چی با سلیقه
بد نگذره یه وقت به آقای شوهر!!وای خدا چقدر بعضی مرد ها خوشبختن ؟حرص آدم در میاد!!!وای

واااااااااااي ريحون! (شرمنده كه من اول فقط چشمم رو ريحون ميافته) واااااااااي ته ديگ! وااااااااااي پيازجه! به به چه سفره سر سبز و رنگ و وارنگي
و عجب ماهي شيك و خوشتيپي
در ابتدا بايد عرض كنم كه دقيقا اين موضوع حقيقت داره كه طعم ماهي ها متفاوته و همينطور ميزان بويي كه دارن
البته ماهي تازه نبايد بوي بد ماهي بده. ماهي تازه بايد بوي اقيانوس بده
و البته ماهي وقتي خيلي تازه باشه طعمش خيلي فرق ميكنه
راستي قيافه اين ماهيه خيلي آشناست . من ماهي شناس نيستم ولي قيافه اش دقيقا عين ماهي هاي خودمونه. ولي خب حتما نژاد ديگه اي ازشه

انشالا يه بار طعم ماهي حمام رو تيست كنيد شايد مثل من خوشتون اومد. من با اين ماهي حالم بد نميشه. و همچنين كوسه ماهي
البته ني ني كوسه. چون سايزش اندازه كف دسته

تبريك ميگم كه يك تجربه زيبا و موفق داشتيد
انشالا از خواص خوب ماهي بيشتر از اينها استفاده كنيد

 وای عزیزم مثل همیشه عکسهاتون زیبا ست 
سفرتون زیبا 
ماهیتونم خیلی ژیباست
مثل خودتون
نوش جانتون به نظر که شدیدا سرخ شده وخوشمزه است
جای من و پریس جون خالی که وقتی شما دارین کره خوردن ما رو تماشا میکنید ما هم ماهی خوردن شما رو ببینیم

به به...چه طلایی
ورودتون رو به جمع ماهی-خور ها تبریک میگم
؛)
...دست کم نگیرید
ماهی-خور شدن اصلا یه کلاســـــــــــــــــــــــــــــی داره واسه خودش
؛)
عالیه :*

پریس جون،

دیدم این وضعیت ماهی و میگو نخوردن من، بدآموزی داره برای کارگاه!! اونوقت نمی تونستم درست و حسابی بقیه رو تنبیه کنم!! این شد که این غذا رو پختم.

البته من ماهی خور نشدم، دارم همچین یه قِل کوچولویی توی این مورد می خورم.

 آنتا جون،

من روده بر شدم از خنده.

می گما، دیگه نمی تونید سر به سرم بذارید برای ماهی ها!! دیگه نمی تونید عکس های آنچنانی رو با عشـــــــــــــــق به من تقدیم کنید. باید دنبال یه قربانی دیگه برای اون عشــــــــقتون بگردید!!

:D

ولی من آماده دریافت هــــــــــــر نوع عشــــــــــــق غیر ماهی ای از طرف شما هستم.

:p

حالا بذارید دکتر نگار بیان فشار شما رو اندازه بگیرن، شاید شما زیاد حالتون خوب نباشه ها!! از من گفتن!

من بهتون توصیه می کنم در هر شبانه روز خوابتون رو کم کنید تا این صداقتی که توی حرفاتونه موقع بی خوابی کشیدن از بین نره مادر!

می بینید تو رو خدا. این ماهی ها چه جلافتایی که ندارن؟!! دفعه بعد نمی دونم دامن تنش کنم یا کت و شلوار برای عکس، باید هر چه زودتر این تلکیف ژنتیکیشون به قول شما مشخص بشه. آخه شاید تونستم یه لبخندی ازش بیرون بکشم برای شرکت در تبلیغ اورال بی.

من مطمئنم کار من و ماهی به عشـــــــــــق نمی رسه. من در کل گوشت خور نیستم آتنا جون. حالا این می خواد مرغ باشه یا گوشت گاو و گوسفند و یا اوف!! ماهی.

ماهیه هم آتنا جون مزه اش اصلا به ماهی شبیه نبود. حالا نمی دونم از تازگی زیادش بود و یا از نوعش. چسبیدنش هم وا... نمی دونم چی بگم. من هی می رفتم اون فیلینگش رو کش می رفتم. خوب بود برای بار اول. حالا باید یه بار دیگه هم برم بگیرمش. همونجا هم بدم برام آبشش رو در بیارن که دیگه انگشت نکنم تو حلق آفریده خدا.

وا... به چه کارهایی که این شف ما رو وا نداشتن!!

من از اعتیاد به چیزی بدم می یاد. این رو جدی می گم. سعی می کنم زیاد به چیزی عادت نکنم. اینجا که اومدم، اوایل سر یه چیزهایی که نبودن خیلی اذیت شدم و این برام درس شد که اعتیاد بد دردیه داداش!!

البته به یه چیز اعتیاد دارم که نتونشتم هنوز ترکش کنم و اون هم چای هشت داداش. البته اشلا زیاد نمی خورم.
ولی شبح ها حتما باید چایی شیاه بخورم و بعد اژ ظهرها. بعد اژ چایی کیشه ای نفرت دارم. وقتی آدم توی شَفره، خیلی بده. چون بیشتر جاها اگر خیلی لطف کنن و اشلا چایی توی بند و بشاطشون باشه، چایی کیشه ای هشت. ولی خب کاچی بعض هیچیِ.

اوهوم.

:D

 خوش تیپی از خودتونه طیبه جون.

:D

وا... طیبه جون، آقای همسر گاهی به من می گن تو احتمالا توی زندگی قبلیت دور از جون شما، سگ بودی از بس حس بویایی ات قویه!!

چند وقت پیش رفته بودم خونه یکی از دوستانم، تا وارد آشپزخونه این بنده خدا شده، گفتم پیف چه بوی بدی می یاد! ایشون هم گفتن، بوی ماهیه. البته دوستم مرتب ماهی تازه می گیره. ولی من تا به حال تجربه ام اینجا نشون داده که ماهی یخ زده ای که یخ زدایی شده باشه، کمتر از ماهی تازه بو می ده موقع پخت.

این ماهیه اسمش دوراده هست که یه اسم دیگه اش گُلد براسه هست. معادل فارسی اش رو پیدا نکردم.

آلمانی اش

http://de.wikipedia.org/wiki/Goldbrasse

انگلیسی اش

http://en.wikipedia.org/wiki/Gilt-head_bream

عزیزم، من دنبال کوسه ماهی رفتم ها. ولی اینها به من چپ چپ نگاه می کنن وقتی می گم آقا کوسه ماهی دارید؟ کاش یه عکسی ازش بذارید من ببینم دقیقا این چیه. ماهی حمام هم ندانم چی هست.

ممنون بابت دستور خوب شما و مامانی خانم.

 ممنون بهاره جون. من می خواستم بدآموزی نداشته باشم دیگه.

:D

حالا دیگه من بار گناهانم رو زمین گذاشتم.

آخیش. راحت شدم.

 ممنون

:D

حالا مونده من ماهی خور کلاس دار بشم رویا جون.

:p

 نظر لطفتونه آتنا جون.

وقتی من این غذا رو خوردم، آقای همسر منزل نبودن. بعد از ظهرش که اومدن و غذا رو خوردن، موقع خوردنشون چون من یه تلفن خیلی مهم داشتم، نتونستن وسط غذا خوردن به من غر بزنن. تموم که شد، گفتن ماهی اش خوب بود ولی توی فیلینگش یه چیزی بود که من دوست نداشتم!!

الآن بچه های کارگاه همه اشون می دونن اون چیز چی بوده، مگه نه؟!)

من هم با یک عدد لبخند خیلی ژکوند عاشقانه خدمتشون عرض کردم، بله گشنیز بود که شما دوست نداری!!

قیافه اشون خیلی دیدنی بود.

 باور کن فک من درد گرفته کلا این کامنتهامون رو خوندم و خندیدم ...
مروارید جون
اون دامن رو خوب اومدی!!
ای بابا...پس همچین هم بهشون خوش نمیگذره.خوشم میاد موبه مو رسپی های طیبه جون رو پیاده میکنید
از یه گشنیزش هم کوتاه نمی آید
خوبه ...آفرین
اقتدار ! یعنی همین دیگه
ایشالا یه روز بریم دسته جمعی بوشهر!!ماهی حمام دست پخت طیبه جونو بخوریم.
(:طیبه جون !آخه کی رستوران بین المللی می زنی؟

ای بهاره جون کار من از بیخ خرابه چون بازم باید یه پا گوشه کلاس واستم اخه ماهی هم دوست ندارم
البته الان سعی میکنم دختر خوبی باشم خونه مامانبزرگم میخورم
یه مقدار سالمون گرفتم گذاشتم فریزر حالا کی خودمو راضی به درست کردنش کنم خدا میداند
هه هه مروارید جون فکر کنم منو باید گوشمالی اساسی بدین
این چای هم بد دردیه ما همه چای خوریم اون وقت این وسط یه نفر شده اقای شوهر ما که سالی یه بار چای میخوره اونم اگه سردرد داشته باشه
منم چایی تنهایی بهم نمیچسبه
میرم خونه مامانبزرگ و زنداییم چای میخورم
ای گفتین چای کیسه خیلیییییییییی بده منم مسافرت که میرم عذاب میکشم واسه چای

شدیـــــــــــن...خودتون خبـــــــــــر ندارین
؛)
..
..
به همین راحتی
:*

عكس جالبي بود و اطلاعات مفيدي. اما وقتي فايده داشت كه من من نباشم! آخه اطلاعاتم در مورد ماهي خيلي كمه و ماماني خانم روزي صد بار ميگن : خجالت بكش دختر زشته تو اسم ماهي ها رو بلد نيستي
ولي آخه نه كه زياد ماهي نميخورم. اينه كه وقتي ميخورم هم فقط سعي ميكنم تندي بخورم كه تموم شه و به اسم و جنسش فكر نميكنم
:p
مرواريد جون قيافه اش دقيقا عين عين عين كوسه بزرگه فقط سايزش ني ني ايه
البته پاك شده است و باله نداره
اينجا تو بازار نديدم جديدا (البته من پامو تو بازار ماهي فروشها نميذارم از بس كه بو ميده) ولي بسته بندي هست
حمام هم متاسفانه تو بازار نيست
چون ماهي كميابيه و خيلي خوشمزه است ماهيگيرها وقتي ميگيرندش واسه خانواده خودشون ميبرن و نميفروشن
من هم فقط توي يه رستوران توي شهرستان خوردم. هر بار كه ميرم ماموريت فقط حمام سفارش ميدم. معمولا بزرگه كه سه نفره با همكارا ميخوريمش
ايشالا تشريف بياريد حتما بايد يه سر بريم
كوسه رو هم بايد از همينجا واستون بفرستيم پس. البته من بهتره هيچي نگم چون مطمئنم تا تصميمش رو ميگيرم حتما نيست و نابود ميشه . من كه شانس خودم رو ميشناسم

من فقط چاي سبز و سفيد و گياهي ميوه اي ميخورم
كه اونم توي تي بگه
:D
شرمنده كه توي محفلتون نميتونم حضور به هم برسونم

والا سالهاست كه همه سر دلم غر ميزنن كه اينجا كافي شاپ خوب نيست كافي شاپ بزن. فست فود بزن. رستوران بزن
حتي مكانش هم فراهمه
كلي آدم دور و برم هست كه منتظر كلاس خصوصي هستن و هر بار منو ميبينن التماس ميكنن
مجددا مكانش هم موجوده
من فقط غيرتش رو ندارم
ميترسم وقتگير باشه استرس بهم وارد شه

سلام بخشبید این دستور ماهی شکم پر رو می شه برای ماهی قزل آلا هم استفاده کرد؟

ما جنوب زندگي ميكنيم. اينقدر تنوع ماهي اينجا زياده كه حتي اگر هم از شمال ماهي مياوردن (كه نميارن) بازم بعيد ميديدم استفاده ميشد
خيلي شرمنده ولي من تا به حال به ماهي قزل آلا دست نزدم

اگر خودتون تجربه اش رو داريد و ميدونيد پخت اين ماهي چطوريه احتمالا شيوه شكم گرفتنش با همين دستور جواب بده

آخ طیبه جون چه موین کم گرفته ای آرزوش رو دارم ما عیدا که میاییم بوشهر فامیلا می خوان با کلاس بازی دربیارن هر جا دعوت می شیم به ما خورش قرمه سبزی و خورش قیمه تهرونی خلاصه همه چی میدن الا دم پخت ماهی میگو قلیه گمنه و...ما خواهرا هم جمع می شیم خونه بابا و هر چی دلمون خواست حتی از اون غذاهای قدیمی مامان بزرگی برای خودمون درست می کنیم .طیبه جان  از اینکه توی غربت بهم احساس خوبی از مرور خاطرات شهرم میدی بسیار سپاسگذارم روی ماهت رو می بوسم انشالله یه روزی همدیگه رو از نزدیک ببینیم 

دوباره سلام با اجازه از طیبه جون  درخصوص شکم پر ماهی قزل آلا توی شمال از سبزی های محلی و جنگلی وگشنیزوسیر زیاد به همراه گردو زرشک رب انار یا رب آلو انار دون و اگر باشه تخم خود ماهی پر می کنن و خیلی هم خوشمزه اس اما بازم ماهی کم گرفته شوریده نمی شه وای من بعد از 20 سال هنوزم به زادگاهم تعصب دارم   

مرسي كه توضيح داديد
انشالا براي دوستان مفيد باشه
خدا خيرتون بده

واقعا
يعني هيچي غذاهاي دوران بچگي آدم نميشه
مخصوصا غذاهايي كه مادربزرگ آدم درست كنه
و خاطراتي كه همه خانواده دور هم جمع ميشن

سلام شف طیبه عزیزم.... یه سوال در مورد ماهی داشتم گفتم اینجا بپرسم ...  می خواستم از شما و یا مامان خانومی محترم که واقعا زحمت کشیدن ،چون تجربتون بیشتره کمک بگیرم: برای سبزی پلو شما چه سبزی استفاده می کنید؟سبزی رو برای سبزی پلو سرخ هم می کنید؟زردچوبه هم باید اضافه بشه؟البته می دونم هر کس دستور خودش رو داره ولی من دوست داشتم از شما یا مامان خانومی بپرسم که منم دقیقا همون کار رو بکنم چون به نظرم دستور های غذای شما حرف نداره طیبه جون..من الان دیگه فقط مرغ رو مثل دستور شما می پزم و دیگه از اون خروار ادویه ای که بهش می زدم خبری نیست..و همیشه هم یاد شما می کنم

همينطور كه شما هم فرموديد تو هر خونه اي يه مدل درست ميشه
شيوه اي كه من خودم از بچگي از مامانم ياد گرفتم و درست ميكردم شويدپلو هستش
يعني با شويد
بله زردچوبه موقع پختن برنج توي آبش ريخته ميشه و بعد كه برنج رو آبكش ميكنيم ديگه زرده
بعد شويد ريز خورد شده بهش اضافه شده مخلوط شده و دم داده ميشه
يه مدل ديگه هم هست به قول مادر بزرگم "شود لوبيا" كه همينه ولي در همين مرحله لوبياي پخته هم اضافه ميشه

طیبه جون من یه بار دیگه ام فایل پی دی اف ماهی شکم پرو گرفتم ولی باز نشد
الان که دوباره گرفتم و باز نشد یادم اومد سری پیش هم همین مشکل و داشت :(((((((((((((

حالا من چه کار کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

منم دستهای مامانم رو میبینم گریه ام میگیره :'( اما به روی خودم نمیارم که ناراحتشون نکنم. مامانا واقعا فرشته هایی هستن که خدا رو زمین گذاشته...

عجب!! پس شوریده رو اینجوری پاک میکنن؟ چند روز پیش جاتون خالی اهواز و آبادان بودیم. و از آبادان 4 تا شوریده تپل و گنده خریدیم. دیروز یکیشون رو تمییز کردم اما از شکم برش دادم. فلساش هم همه جا پرید و من داشتم گلاب به روتون میشدم وقتی آبشش و یقیه موارد رو بیرون میاوردم!
یعنی الان ماهی من خراب شد؟ تازه کله ماهیه داشت بدجوری نگام میکرد منم کلا زدمش انداختم تو سطل :(
طیبه جان پس ماهی شوریده رو از قسمت تیغه ستون فقراتش شکاف میدیم تا به محتویات شکمش برسیم. آبشش ها رو میگیریم میکشیم بیرون؟ دم رو هم قطع میکنیم؟
(چقدر ترسناک توصیف کردم)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...