2012/03/04

غُرَيبَه الجلجلان - بيسكويت كنجدي


غُرَيبَه Ghoraibah يكي از شيريني هاي سنتي مراكشه (تو هر لهجه اي يه مدل تلفظ ميشه) كه در طعمهاي مختلف درست ميشه . غريبه اي كه امروز مشاهده ميفرماييد غريبه كنجده

كنجد 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد
بيكينگ پودر يك ق چ
گلاب ربع ليوان
وانيل يك هشتم ق چ
كره 50 گرم
شكر 250 گرم
آرد يك و نيم ليوان (يا بيشتر)


فر رو روي 180 درجه سانتيگراد قرار ميديم
تخم مرغ و شكر و وانيل و گلاب رو خوب ميزنيم



كنجد رو آسياب ميكنيم (بهتره كنجد بو داده باشه)
عنايت داشته باشيد كه نبايد زياد آسيابش كنيد چون همينطور كه اينجا توضيح دادم تبديل به كره كنجد ميشه يعني ارده تحويل ميگيريد
همينكه دونه هاي كنجد بشكنه كافيه


كره مذاب و خمير كنجد رو به مخلوط اضافه كرده و خوب هم ميزنيم



در آخر آرد و بيكينگ پودر رو اضافه ميكنيم
چون سايز تخم مرغ ها استاندارد نيست و خمير كنجد هم ممكنه كم يا زياد روغن بندازه و همينطور آردها هم استاندارد نيستند .... ممكنه به ميزان آرد بيشتري نياز پيدا كنيد
هر چي ميزان آردي كه اضافه ميكنيد كمتر باشه بيسكويت ترد تري خواهيد داشت. پس زياده روي نكنيد
من با توجه به رسپي كتاب از آرد مخصوص كيك استفاده نكردم و خب نتيجه اينه كه بيسكويتها كمي منسجم و سنگين ميشن . اگر شما از آرد سفيد خوب استفاده كنيد بيسكويت سبكتر و تردتري خواهيد داشت. تصميمش با خودتون


حالا يا با دست گلوله هايي به سايز گردو درست كنيد و يا مثل من از راه ميانبر بريد و اسكوپش كنيد (تست كنيد اگه خيلي وا ميره به آرد نياز داره. ولي آرد زيادي هم خوب نيست)



سيني رو كاغذ روغني بندازيد (چرب كردن نميخواد بيسكويت به راحتي از كاغذ جدا ميشه) و بيسكويتها رو با فاصله زياد از هم توي سيني قرار بديد
سايز بيسكويت دست خودتونه ولي من با سايز آيسكريم اسكوپ با اين مقدار مواد حدود 30 عدد غريبه درشت بدست آوردم


ميره توي فر به مدت 15 دقيقه
من هميشه كنار فر مي ايستم شما هم همينكار رو انجام بديد. البته اين بيسكويتها حساس نيستن و سريع تغيير رنگ نميدن پس جاي نگراني نداره
بيشتر به رنگ توجه كنيد تا زمان. اگر مايل بوديد بذاريد قهوه اي رنگ شه. در هر صورت بعد از ده دقيقه پف ميكنه و رنگش روشنتر ميشه و بعد از 15 دقيقه روش ترك ميخوره و آماده است. ولي خب تا بيست دقيقه هم جا داره (بازم تاكيد ميكنم چون فرها دماي متغيري دارن آشپزخونه رو ترك نكنيد و همينطور هر بار يك سيني توي فر قرار بديد كه اگر ايرادي توي كار هست توي سيني بعدي اصلاحش كنيد)




من عاشق بيسكويت كنجدي هستم. اين غريبه با بيسكويت كنجدي ايراني فرق ميكنه چون ميزان آرد بيشتري داره و كنجدش چرخ شده است و گلاب هم داره. كلا بافت و طعم و عطر متفاوتي داره. در صورت داشتن علاقه به شيريني كنجدي ترد و پفكي لطفا به اين رسپي مراجعه كنيد.

امسال تصميم دارم براي نوروز ايشالا چند مدل غريبه درست كنم. تمام تلاشم رو ميكنم كه به نوروز شما هم برسه.

من اينا رو ديشب درست كردم (به خاطر نور بد عكسها عذر ميخوام. مطمئن باشيد رنگ بيسكويتهاي شما خيلي خوشرنگتر از ايني كه توي عكس ميبينيد خواهد بود) و مهمون هم واسم رسيد و خلاصه تا اين لحظه كه با هم صحبت ميكنيم هشت تاش نابود شده. بعيد ميبينم تا نوروز چيزي ازشون باقي بمونه! به شما هم پيشنهاد ميكنم از الان درستش كنيد كه اگر از طعمش خوشتون اومد براي عيد با مقياس بيشتر درست كنيد چون هم ساده و سريعه و هم بيسكويتهايي كه با آجيل و مغزها درست ميشه هميشه طرفدار داره!

توي كوچه ها عطر بهار نارنج به مشام ميرسه و ديشب هم كه بوي بيسكويت توي خونه پيچيد ديگه كاملا حال و هواي عيد احساس ميشد. هيچي تو عيد بهتر بوي وانيل و عطر بهار نارنج و طعم كُنار نيست. شيريني پزي خوش بگذره!


رسپي از كتاب " حلويات شميشة "

22 comments:

سلام طیبه عزیز
معلومه که حسابی خوشمزه است. ایشالا بتونم درستشون کنم. ممنون که به ما هم یاد دادی.

خدا رو شکر که پست جدید گذاشته شد.

من فکر کنم ماهی پست قبلی برای شرکت

Oral-B

کار می کنه، آخه لبخندش خیلی ژکونده!!

این هم مقش شب من:

نات باتر

https://public.blu.livefilestore.com/y1pIcrXjNQ09x5k76oYl1Bl5WwF-B751KYXy2Qov8flrUJGf4108zaNlanw9qNLaZ6LG9_pI5FXlAybc1GZRcl7gw/DSC_8404.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://www.cheftayebeh.ir/2012/01/blog-post.html

طیبه جون سلامممممممم.مرسی بابت راهنماییت.به به عجب شیرینی عالییییی واقعا ممنون هم ساده هم خوشمزست منم که کنجد دوس دارم

عالی بود منتظر شیرینی های نوروزی شما هستیم

گرم گرم همین الان از فر در اومده
دلم نیومد عکسشو نذارم با اینکه نور عکس بده اخه حوصله ندارم برم باز عکاسی
حالا یکی نیست بگه نه که خیلی عکاسی
looooooooooooooool
در مورد طعمش نظر خاصی نداریم منو اقای شوهر چون هیچ کدوم اهل کنجد نیستیم رو نون دوست داریم ولی نه اینکه بخوایم این همه کنجد بخوریم اصلا من اینو واسه مامان بزرگم درست کردم که عاشق کنجده تا فردا باید صبر کنم که ایشون نظر بدن

فقط یه نظر شخصی
مروارید جون شکرشو کم نکنین
من موادو به سه قسمت کردم و واسه شکر به جای 250 210 رو تقسیم کردم که شد 70 و به نظرم زیادی کنجدی میاد به روایتی این شده مثل خمیرای نون که بهش شکر میزنن که پف کنه ولی شیرین نشه
:D
به نظرم اگه شیرینتر بود بهتر بود چون این جوری من احساس شیرینی خوردن بهم دست نداد

حالا دیگه هر جور میلتونه

من با این حساب 13تا شیرینی(یانا شیرینی
:P)

داشتم که دو تاش جامبو بود یعنی 15 تا

مرسی طیبه جون حتما بزودی با میزان شکر رسپی تست میکنم

https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=2172bc176e9e469f#cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21828&sc=photos

سلام وب بینظیریییییییییییییییییی داری عالی عالی عالی

من هر روز وبتو میخونم مدتهاست و کلی چیز یاد گرفتم فقط چون فیلتر هست کامنت گذاشتن واسم خیلی سخت و طولانی میشد و ملی امروز تونستم کامنت بزارم . خیلی ازت ممنوم کلی فوت و فن یاد گرفتم نکته های ریزی که میگی واقعا بدردم خورد و از هر کلاس آشپزی اینجا بهتره میبوسمت

This comment has been removed by the author.

خب گفته بودم من نمیتونم در مورد شیرینی کنجدی صاحب نظر باشم
مامانبزرگم مامانم و خالش هر سه گفتن خوشمزه است و شکرش هم مناسبه!
ولی باز میگم تو این مورد خاص به نظر من شکر بیشتری لازم بود

دستت درد نکنه گلم

این هم مشق شب ما:)
https://profile.live.com/cid-c37f1a25e65f27b7/#!https://skydrive.live.com/?cid=c37f1a25e65f27b7&sc=photos!cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!143&sc=photos
چون تو خونه ی ما تنها عاشق و شیفته ی چیز کیک خود خودمم کلی خوش به حالم میشه:)به قول طیبه جون با سر رفتم تو شیشه ها:))

یادم رفت لینک دستورو بذارم!
این هم لینک دستور:
http://www.cheftayebeh.ir/2011/09/blog-post_25.html#comment-form

من مُردم از خنده پریس جون اونجایی که نوشته بودید:

مروارید جون شکرش رو کم نکنین!!

داشتم می رفتم بخوابم، توی راه کامنتها رو چک کردم، یکهو زدم زیر خنده، اون هم چه خنده ای. خدا رو شکر آقای همسر بیدار نشدن.

تصورم این بود که شما با یه پرچم قرمز ایستادید سر جاده و تند تند دارید این پرچمه رو تکون تکون می دید که من نیفتم توی دره.

:D

الهــــــــــی.

مرسی از راهنمایی اتون.

ههههههه! من كلا قيافه ماهي ها رو دوست دارم! حتي اونهاييشون كه دندونهاي ترسناك دارن
:p

باورتون ميشه بلافاصله بعد از اينكه پستش كردم يادم افتاد كه نگفتم شكرش مناسبه كمش نكنيد
ولي اين روزا كم پشت اينترنت ميشينم اينه كه نشد اديتش كنم
آقاي شوهر كه همه چيز رو كم شيرين دوست داره گفت اين شكرش مناسبه و خودم هم ميگم شكرش خوبه
البته دليل ديگه اش هم اينه كه كجد و ارده شيريني بيشتري مطلبند

عالي شده پريس جون دقيقا عين بيسكويتهاي من شده (نه اينكه مال من عالي باشه فقط خواستم بگم عين هم شدن) و بهت حق ميدم دوست نداشته باشي آخه من كه عاشق كنجدم و تا به حال اينهمه بيسكويت كنجدي خوردم معتقدم اين از همه كنجدي تره چون خيلي كنجد داره و آسياب هم شدن

حميده هم ميخواد همين رو واسه نوروز درست كنه امروز واسش از اين و از اون يكي كه امروز پستش كردم آورده بودم اداره خيلي خوشش اومد آخه عين من عاشق كنجده. ميگفت ميخواد روشون كنجد بپاشه كه خوشگلتر شن. گفتم به شما هم بگم شايد بخوايد قبل از فر روش كنجد بپاشيد يا توي كنجد بغلطونيد

راستي پريس جون به شدت توصيه ميكنم خودتون رو به كنجد علاقمند كنيد چون كنجد واسه بيماري ما يعني " آي بي اس" خيلي خيلي توصيه شده و يكي از راههاي درمانه. پس حتما تلاش خودتون رو بكنيد و كم كم شروع كنيد ايشالا دردها كمتر شه و شفا باشه

ايشالا هميشه موفق باشيد و شاهد كارهاي زيباتون باشيم
تشكر ميكنم كه با وجود سختي كامنت گذاشتيد

مرسی از دستورهای عالیتون

سلام.
من کنجد بو داده گرفتم، رنگش از مال شما خیلی روشنتره و نمک هم داره.
همین جوری باید باشه؟

ميزان بودادنشون توي رنگشون اثر ميذاره
نه معمولا نمك نداره

یعنی من عاشق این شیرنی ها شدم! طعمشون معرکه است!
یه سؤال! میشه به جای شکر، ترکیب شکر و عسل یا فقط عسل رو استفاده کرد؟
کلاً این بیسکوئیتها و شیرنی هایی که بیرون میفروشن و مبا شیره و شهد درست می کنن چه جورین؟
کاشکی چند تا بیسکوییت جو یا بیسکوئت سبوس دار هم می گذاشتین، خیلی خوب میشد.

بله من خودمم عاشق اين بيسكوتها هستم چون عاشق كنجدم

بله ميشه از تركيبش استفاده كرد ولي بهتره كامل جايگزين نشه چون باعث سفتيش ميشه

اتفاقا رسپي بعدي دقيقا همينه

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...