2012/03/07

بيسكويت كره اي با عطر هل و كاور گردو و فيلينگ مارمالادي


Thumbprint cookies همينطور كه از اسمش پيداست نوعي شيرينيه كه وسطش با انگشت گود ميشه و بعد توش با مارمالاد پر ميشه. من مدليش رو درست كردم كه با نوروز سازگاري داره
كره 113 گرم
شكر ربع ليوان
تخم مرغ 1 عدد
وانيل يك هشتم ق چ
هل يك چهارم ق چ
نمك يك هشتم ق چ
آرد 1 ليوان
مغز گردوي خورد شده سه چهارم ليوان
مارمالاد ربع ليوان


كره رو از قبل بيرون بذاريد تا نرم شه
كره و شكر و وانيل و هل رو هم ميزنيم و زرده تخم مرغ رو هم اضافه كرده خوب هم ميزنيم تا كرم يكدستي بوجود بياد
(دونه هاي تيره اي كه توي كرم ميبينيد هل هستن)


آرد و نمك رو اضافه كرده و در حدي كه مخلوط شه هم ميزنيم



خمير رو به شكل گلوله هاي دو و نيم سانتي در مياريم
سعي كنيد همه يك اندازه شن. ميتونيد از يك قاشق چاي خوري براي اندازه گيري استفاده كنيد
(اگر ديديد نميتونيد باهاش كار كنيد بذاريدش توي يخچال تا سفت شه و قابل فرم دهي بشه)


سفيده تخم مرغ رو هم ميزنيم تا كف كنه
گردو رو توي زيپ لاك ميريزيم و ميكوبيم تا خورد شه (نميخوايم پودر شه. بهتره تيكه هاي گردوي ريز داشته باشيم)
گلوله ها رو ابتدا توي سفيده انداخته و بعد توي گردو ميغلطونيم


فر رو روي درجه 180 سانتيگراد قرار ميديم
بيسكويتها رو با فاصله زياد روي كاغذ روغني قرار ميديم (نيازي نيست چربش كنيد)


وسط شيريني ها رو با پشت قاشق چوبي و يا انگشت گود ميكنيم (من از رولت خياطي استفاده كردم)


سيني رو توي فر قرار ميديم به مدت 8 دقيقه
بعد از فر خارج ميكنيم و اگر نياز بود دوباره وسطشون رو گود ميكنيم
خب... حالا اگر تصميم داريد كه بيسكويتها رو بيشتر از يك هفته نگه داريد بهتره در همين مرحله بيسكويتها رو توي ظرف در بسته توي يخچال بذاريد و بعد هنگام سرو توش مارمالاد بذاريد و باز 8 دقيقه توي فر بذاريد. چون مارمالاد باعث ميشه بيسكويتها مرطوب شن. پس بدون مارمالاد بذاريد توي يخچال يا فريزش كنيد
(حتما از پخته شدن بيسكويتها اطمينان حاصل كنيد چون اگر خوب نپخته باشن بعد كه توش مارمالاد گذاشتيد و رفت توي فر... مارمالاد با كره بيسكويت تركيب شده و شيريني وا ميره)


حالا توي بيسكويتها رو با مارمالاد پر ميكنيم
(توي اين عكسها به نظر ميرسه كه ته بيسكويتها سوخته ولي اينطور نيست و دليلش سايه بديه كه نور لامپ ايجاد كرده. پس نگران نباشيد زمان پخت زياد نيست)


من مربا رو بدون آبش ريختم توي بلندر و شد مارمالاد. توي فر هم كه ميره آبش گرفته ميشه و مناسب بيسكويتهاست. اما شما ميتونيد مارمالاد تهيه كنيد



بهتره از طعمهاي ترش استفاده كنيد كه بيسكويت زيادي شيرين نشه. ولي من براي تنوع رنگ از مارمالاد هويج هم استفاده كردم. البته فكر كردم مارمالاد بلوبري هم توي يخچال دارم كه بعد ديدم نيست!
سيني رو مجددا توي فر قرار ميديم به مدت 8 دقيقه



بيسكويت كره اي با عطر هل يه جورايي طعم سنتي به خودش ميگيره. اون كاور گردوييش چون توي فر تُست  شده يه مزه پوك و روغني داره كه خيلي خيلي خوشمزه اش ميكنه و ترشي مرباي آلبالو هم تناسب خوبي به شيريني ميده. البته من اين شيريني رو بدون مربا بيشتر ميپسندم



پس ميتونيد همين شيريني رو بدون گود كردن وسطش درست كنيد و خوشمزه هم ميشه
براي كاور بيسكويت از انواع مغزها ميتونيد استفاده كنيد مثل بادام يا بادام زميني يا پسته يا فندق يا كنجد يا نارگيل
و براي عطرش هم از اسانس بادام يا دارچين يا زنجبيل يا ميخك يا رنده پوست ليو يا پرتقال ... و يا حتي فقط وانيلي
براي فيلينگش غير از مارمالاد ميتونيد از انواع كِردها (لِمُن كِرد رو قبلا آموزش دادم) و يا تافي و يا شكلات هم استفاده كنيد
بيسكويتها رو در ظرف در بسته و در يخچال نگهداري كنيد



با اين ميزان و سايز من 18 عدد بيسكويت بدست آوردم كه با شرمساري فراوان روم نميشه بگم الان چند تاش باقي مونده!
گزينه مناسبيه هم ساده است هم مجلسيه امتحانش كنيد


پي. اس. فردا هجدهم اسفند روز بوشهره. بوشهر روزت مبارك!


برگرفته از joyofbaking

36 comments:

به به . این دم عیدی یه عالمه شیرینی میتونیم درست کنیم.دستت درد نکنه طیبه جون.

اخی روز شهرتون از طرف ما هم مبارک

به به گردو امشب اگه جون داشته باشم میرم تو کارش

باز هم عالی بود گرامیداشت 18 اسفند روز بوشهردر سایت بسیار قابل تقدیر است دست شما درد نکنه همشهری

من اینو درست کردم نتیجه خیلی بد بود. وقتی شیرینی‌ها رو توی فر گذاشتم کره خیلی زود آب شده بود و شیرینی به‌هم‌پیوستگی‌شو از دست داد. اشکالش چیه؟

سلام عزیزم
من اینو درست کردم اما وقتی از فر در آوردم هنوز نرمه،باید بیشتر تو فر بمونه یا سرز شه خوب میشه؟

سلام عزیزم.طیبه جونم خیلی دوست دارمممممممممممممممممممممممممممممممممممم خوش بحال کسایی که عید دیدنی میان خونت کاش میشد منم بیام.مرسی که انقد رسپی های خوبی میذاری واقعا گلی.میبوسمت اون پسر ماهتم میبوسمم 100000000بار میگم خوشبحالش.

سلام طیبه خانوم هنرمند

من ناراحتم الان، کیک درست کردم خواستم با خامه تزیینش کنم حدود ۵۰۰ میلی‌ لیتر خامه از این آبکیا با تقریبا نصف لیوان پودر قند هر چه به هم زدم آنقدی که باید سفت نشد جای پرهای همزن روش موند اما به نظرم باید سفت تر میشد، گذاشتم یه خورده تو یخچال موند و ۲بره هم زدم اما آبکی تر شد، کیک رو که خواستم تزئین کنم یه جاهایی از کیک هر کاری کردم کاور نشد، دیگه نمیدونم واسه شلی خامه بود یا اینکه دقیقا لایه‌های کیک هم سطح نبود

حالا باید چیکار کنم؟



خیلی‌ خیلی‌ ممنون میشم از کمک تون

https://profile.live.com/cid-2172bc176e9e469f/#!https://skydrive.live.com/?cid=2172bc176e9e469f&sc=photos!cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21833&sc=photos

خیلی سریع و خوشمزه
طعم گردو و عطر هل تا حد زیادی اثر کره رو خنثی میکرد
من با مربا خیلی دوست داشتم ولی دیگه از مارمالاد استفاده نکردم .بیشتر از 16 دقیقه پختمش 25 دقیقه فکر کنم و بعد از پخت تو هر کدوم کمی مربا گذاشتم

چون دوستان گفته بودن شیرینیشون وا رفته من 10 دقیقه بعد از کاور کردن با گردو گذاشتم یخچال بعد فر و مشکلی نداشتم
ممنون

سلام طیبه جان
همیشه از رسپی هایی که میذارین استفاده میکنم و الحق که خوب میشه
چون خوب توضیح میدین
دستتون درد نکنه ♥
اینم مشق من. تو مامی سایت گذاشتم(چون قبلاً هم من و سایر دوستان تو مامی از رسپی شما استفاده کردیم فکر کردم اشکالی نداره بذارم.اگه نباید بذارم بگید که پاک کنم)0
مهدی کوچولو رو میبووووووووسم از دور (عاشق نی نی ام خب) 0:P
http://www.mamisite.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=2416&p=932820#p932820

آخي! متاسفم! البته آردها كه استاندارد ندارن. اما ميتونسته از حرارت زياد فر هم باشه
به نظرم با اضافه كردن آرد ميشه مشكل رو برطرف كرد. البته فقط يه كم

اميدوارم تا الان مشكل رفع شده باشه
ولي خب معمولا اين مدل شيريني ها تا گرمن نبايد بهشون دست زد
در كل ولي شيرني پوكيه . سفت نيست
اما نرم هم نيست
پوك و كره ايه
ايشالا كه خوب شده باشه

اگر يه همچين اتفاقي براش بيافته ديگه سفت نميشه و هم زدن فايده نداره
من دقت كردم جديدا با هر خامه اي نميشه درستش كرد
خامه مارك ميهن اصلا جواب نميده
البته فعلا. چون ميدونيد كه اينا استانداردي ندارن
ببينيد اگر خامه قالبي از توي پاكت بيرون اومد پس تضميني خوب فرم ميگيره

مرسي از محببت عزيزم
واي كه چقدر ظريف و زيبا كار كرديد
خيلي هم رنگ رنگي و ناز شدن . (ميدوني كه من عاشق چيزاي رنگ رنگيم!) و چه جالب من صفحه اول اون پست رو كه چك كردم مرحله به مرحله هم بود. من اگر وقت بيشتري داشتم حتما مامي سايت رو ميخوندم چون سايت كامليه. حيف كه فرصت نميكنم
تشكر ميكنم از اينكه لينك گذاشتيد تا كار زيبا تون رو ببينيم

مثل هميشه عالي پريس جون
بله مربا هم گزينه خوبيه. منم مربا رو ميكس كردم
آره توي فريزر گذاشتنش كمك ميكنه
ولي نذاري هم مشكلي پيش نمياد
دوستان احتمالا آردشون مشكل داشته
راستي يه مشكل ديگه هم ميتونه زيادي سفيده باشه
بايد بزنيمش كه باز شه و روش كف كنه
بله زمان پخت كه بالا ميره تريه تر ميشه اما من طعمش رو بيشتر ميپسندم

ولی این یکی خوب شد البته خودش بهتر از عکسش شده
http://i1205.photobucket.com/albums/bb431/shamsimadahi/IMG_0669-2.jpg
واقعا از زحماتی که کشیدی تشکر می کنم امیدوارم سال خوبی براتون در پیش باشه

بله كاملا فرمشون رو حفظ كردن و البته فكر كنم باز هم كمي جاي آرد داشته باشه
احسنت و ايشالا سالي سرشار از موفقيت پيش رو داشته باشيد

طیبه جان ممنون از رسپی و توضیحاتتون.من 24 سالمه و معمار هستم.چون هیچ وقت آشپزی/شیرینی پزی نمیکردم حالا هم برای خودم هم مامانم خیلی عجیبه،من همیشه خیلی سفت و سخت بر علیه آشپزی حرف میزدم و خدا میدونه چه قدر حرص همه در میومد وقتی میگفتم ببین من تو آشپزخونه نرفتم تا حالا،همینه که هست،نمیخوای خدافظ!خلاصه که تو معجزه کردی.بعید بود هر شخص دیگه ای هر چه قدر هم که دوستشون داشتم منو وارد این کار میکردن.اما شما یک وجه خیلی حرفه ای و خیلی خیلی قابل احترامی داره شخصیتتون،که آشپزی برای من از یه کار خاله زنکی که فقط آدمای بیکار مشغولش میشن،تبدیل شده رسمن به یه آبسشن،خیلی نگاه حرفه ای پیدا کردم به قضیه- هرچند خودم خیلی تازه کارم- و این به خاطر دید حرفه ای شماست بی شک. من واقعا هنوزم نمیدونم چه طوری باعث این تغییر در من شدید،بدون اینکه هرگز همدیگر رو دیده باشیم،خلاصه من هر روز یا اینجا دارم پست ها رو میخونم و اطلاعات جمع میکنم ،یا تو آشپزخونه مشغول آشپزی و شیرینی پزی.خیلی هم استقبال- توام با تعجب بسییییارر- شده
بسیار بسیار از شما متشکرم
ازاین شیرینی کره ای عکس گرفتم اما متاسفانه الان نتونستم آپلودش کنم با سرعت کم اینترنت،دوباره امتحان میکنم بعدا.شیرینیم هم خیلی خوشگل و حرفه ای شد،طوری که مامانم گفت امسال نوروز از قنادی چیزی نمیخریم

شیرینی کره ای با کاور گردو و عطر هل
من به جای مارمالاد شیرعسلی ریختم#ابتکار
عکس با موبایل

به به شيرعسلي همه چي رو خوشمزه تر ميكنه
واقعا زيباست

اين موضوع نشون ميده كه شما استعداد نهفته بسيار خوبي در اين مقوله داشتيد و نياز بوده شكفته بشه
انشالا كه با علاقه و پشتكاري كه داريد به زودي شاهد كارهاي زيبا و زيباتر تون باشيم

وااااااای طیبه جون هلاکتم عالی شد تازه من تو پلوپز درست کردمااااااااا

كارتون خيلي ارزش داره كه با امكانات كم عالي از آب درش آورديد

    شف جون شرمنده من لِمُن كِرد و پیدا نکردم. میشه لینکش کنین؟

طیبه شف عزیز
این بیسکوییت خوشمزه ترین بیسکوییتی بود که تاحالا خورده بودم البته یه بدی داشت تا ظرفاروشستم دیگه چیزی نمونده بود

سلام طیبه بانو
ما امشی اینو درست کردیم، اما یه مشکلی داره خیلی پهنم میشن و اصلا گرد توپول نیستن!
طعم گره هم توش زیاد احساس میشد!
فکر میکنید مشکلش چیه؟ آردش کمه یا کره اش زیاد؟

البته طعمش خوب بوداااا، اما بنظرم خیلی تخت شد و پهن و البته طعم کره اش قالب، با اینکه هل رو بیشتر ریخته بودم

من که عاشقش شدم ، هم خوشمزه بود هم بی دردسر .
امن زیاد اهل مربا نیستم واسه همین شکلاتیش کردم.
ممنون .

 مشکل نوع آردتون بوده.

یا مارک آردتون رو عوض کنید و یا این که دفعه بعد مقدار آردتون رو بیشتر بریزید.

باید با روش سعی و خطا قلق اردتون دستتون بیاد.

 دوست عزیز،

همونطور که از اسم این بیسکویت هم مشخصه، این بیسکویت کره ای هست.

جای تعجب نداره که مزه کره اش قالب بوده، شما اشتباهی انجام ندادید.

البته بعضی ها با مزه کره مشکل دارن، نمونه اش پریس جون، بهاره جون!!

شاید شما هم از اون دسته باشید.

ممنونم مروارید جون،لطف کردید
 با طعم کره اصلا مشکلی نداشتم، اما یذره قالبیش مزه ی روغن میدادکه فکر میکنم با افزایش آرد و یا تعویض مارک آرد مشکل حل بشه :)اما تصمیمم قاطع شده که همراه اون پتی فرم ها حتما درستشون کنم برای عیدشما میتونید یه کیک یا شیرینی خوبِ دیگه برای عید بهم پیشنهاد بدید؟

 عزیزم، همه شییرینی ها و بیسکویت هایی که شف رسپی اشون رو می ذارن عالی هستن.

باور بفرمائید اغراق نمی کنم اگر بگم همه اشون خوبن و من نمی تونم از بینشون یکی رو بیرون بکشم و پیشنهاد بدم.

از راهنمایی آرد که بسیار ممنونم ازتون :) لطف کردید مروارید جان.
واسه شیرینی و رسپی های شف هم حق با شماست، من چند تارو درست کردم و عمیقا دوسشون داشتم :)
مرس که وقت میذارید و پاسخ میدید  :)
موفق ترین باشید

شف جون میشه با جای مارمالاد ژله مغزی استفاده کرد؟ من ژله مغزی با اسانس پرتقال و تمشک دارم که برا فر استفاده نکردم نمیدونم چطوری جواب میده

طیبه جون من این بیسکوئیت ها رو با سه برابر کردن دستور درست کردم
تو فر 8 دقیقه با 180 گذاشتم ولی نپخته بود چند بار 1یا 2 دقیقه هم زمان دادم و چک کردم باز خام بودن فرم هم استانداره از قبل هم گرمش کرده بودم
تا اینکه دیگه داشت تهشون تیره میشد دیگه برداشتم ولی دو تا که خوردم مزه خامی داشتن فکر کنم زمان من 12 -15 دقیقه شده بود ولی چرا خام موندن؟
حدود 25 تا گلوله مونده که دیگه امادشون نکردم ریختم تو نایلون گذاشتم تو یخچال

چیکار میتونم بکنم که اینا دیگه بهتر باشن
میخواستم بزارم تو فریزر(بدون مارمالاد) و برا 5 روز دیگه استفاده کنم

سلام طیله بانو:)
سال نو شما مبارک، اینم تصویر شیرینی هایی که واسه عید درست کردم :)

سلام و ممنون از اینکه دانسته هاتونو به اشتراک میذارید
من این شیرینی رو درست کردم وقتی مواد رو مخلوط کردم به چشم آردش زیاد بود اما نمی دونستم چی اضافه کنم که از اون خشکی دربیاد..شیر یا مثلن یه زرده دیگه؟؟..نهایتن هم ازفر که دراومد خیلی خشک و شکننده بود به این نتیجه رسیدم بهتر بود تدریجی اضافه میکردم آردو
سوال دومم اینکه هل مربوطه دونه های هل هستش که از غلافش درمیاد یا کلا هل سبزرنگها...چون توی عکسها سیاه رنگ به نظر میرسه،ممنون میشم راهنمایی بقرمایید،پیشاپیش سپاسگزارم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...