2012/03/13

غُرَيبَه اللوز - بيسكويت بادامي


اين هم مدل ديگه اي از بيسكويت مراكشيه. نوع باداميش يعني غُرَيبَه اللوز


بادام 500 گرم
پودر قند 2 ليوان
پودر دارچين يك چهارم ق چ
وانيل يك هشتم ق چ
بيكينگ پودر 1 ق چ
تخم مرغ 4 عدد
كره مذاب 25 گرم


بادام و پودر قند رو با هم آسياب ميكنيم (من نذاشتم زيادي پودر شه كه بعد خورده هاي بادام زير دندون بياد)
دارچين و وانيل و بيكينگ پودر رو اضافه ميكنيم
و ميكسش ميكنيم


كره مذاب رو اضافه ميكنيم
يك عدد تخم مرغ كامل
و سه زرده تخم مرغ
و هم ميزنيم تا خميري شه
(رسپيهاي مختلفي براي اين بيسكويت دارم در بعضي رسپيها اول تخم مرغ و پودر قند خوب زده ميشه و بعد كره و بادام اضافه ميشه كه نتيجه كار متفاوت خواهد بود)


از خمير گلوله هايي به اندازه گردو برميداريم
سفيده هاي باقي مونده رو هم ميزنيم تا كف كنه (همه اش لازم نيست البته . يك سفيده هم كافيه)
و گلوله ها رو توي سفيده زده و سپس در پودر قند ميغلتونيم
            

و روي كاغذ روغني توي سيني قرار ميديم
يك نكته اي كه بايد ذكر كنم اينه كه بهتره خيلي خوب (حتي با دستمال) اضافه سفيده رو از روي گلوله ها بگيريم و بعد توي پودر قند بغلتونيمشون چون اگر سفيده كاورش زياد باشه توي فر پف ميكنه و قيافه بيسكويت كج و كولي ميشه


ميتونيم هم اصلا كاورش نكنيم و همينطوري توي سيني بچينيم
كاغذ روغني نياز به چرب كردن نداره


فر رو روي درجه 160 سانتيگراد قرار ميديم و وقتي خوب گرم شد سيني ها رو دونه دونه توي فر ميذاريم
زمان پخت بيست دقيقه. اما اگر فرتون استاندارد نيست از ده دقيقه شروع كنيد به چك كردن كه يه وقت تهش نسوزه. چون متاسفانه شيريني هايي كه آرد ندارن خيلي حساسن


اگر مايل بوديد ميتونيد زمان پخت رو تا سي دقيقه هم بگيريد ولي اونوقت بيسكويت خيلي ترد ميشه


اون بيسكويتهايي كه با شكر كاور شده بودند رو ميتونيد مجددا توي پودر قند بغلتونيد تا سفيد تر شه. كه البته من اينكار رو نكردم


اين بيسكويت ترديه و متناسب با زمان پخت ميتونه مركز نرمي داشته باشه يا نداشته باشه. فقط كافي زمان پخت رو كم و زياد كنيد
با اين رسپي من 42 تا بيسكويت بدست آوردم


بافتش با بيسكويتهاي بادامي ايراني كاملا فرق ميكنه دليلش هم شيوه اضافه كردن تخم مرغه


حتما توي زيپ لاك و يا ظرف در بسته نگهداري كنيد كه رطوبت نبينه


اين بيسكويتهاي بادامي رو ميشه توي خيلي از دسر ها به كار برد مثلا در پارفه يا روي كاستردها يا حتي ماستهاي ميوه اي

رسپي برگرفته از كتاب " حلويات مغربية تقليدية-رشيدة أمهاوش"

13 comments:

سلام استاد عزیزم طیبه جون .در یکی از توضیحات تصاویر گفته شده که گلوله هایی از خمیر را در سفیده کف کرده زده و بعد در پودر قند میزنیم ولی اون کاسه ای که گلوله خمیر را داخلش زدی یه مایع زرد رنگه ؟؟؟!!! اگه ممکنه راهنماییم کنین ممنون میشم

سفیده تخم مرغ رنگش سفید نیست. البته اینجا به خاطر نور صد در صد زردتر از خود واقعی اش افتاده.

ولی مطمئن باشید که اون سفیده است.

https://skydrive.live.com/#cid=2172BC176E9E469F&id=2172BC176E9E469F%21836

بنا به ارادت خاصی که به الصبیعات دارم بادام رو خورد کردم نه پودر نتیجه این بود که ترکا رو سطح بیسکویت هایی که با پودر قند کاور نشده بود قابل رویت
نبود یعنی ترک ایجاد شده بود ولی به فقط خودم میدیدم
تو عکس دوم یه بیسکویت ساده وجود داره
شیرینیش مناسب بود من 110 گرم پودر قند استفاده کردم و بعد از پخت به این نتیجه رسیدم اونایی کا با پودر قند کاور شده بودن خوشمزه ترن
چون مزه شون مثل قطاب شده بود
منم که عاشق قطاب
....
بنابراین همه اونایی که ساده بودن رو تو پودر قند غلطوندم
تفاوتش به خاطر دارچینش بود اگه هل داشت میشد خود قطاب

من گلوله ها رو تو سفیده ننداختم با برس روش سفیده مالیدم
و باید بگم طعمش عالیه
با نصف مواد 29 تا غریبه داشتم البته فکر کنم کمی کوچیک برداشتم خمیرو
ممنونم

ارزو جان به نظرم طیبه جون
سفیده رو نزدن منم این کارو نکردم مشکلی پیش نمیاد
الان کتابو چک کردم اونجا هم اشاره ای نشده که سفیده باید کف کرده باشه

من قبل از شروع به كار سفيده ها رو با ويسك برقي زدم و روش كف كرد
وقتي اين عكس رو گرفتم كف روش از بين رفته بود

شما در حدي هم بزنيد كه روش كف كنه
به قول پريس جون نيازي هم نيست فقط در حدي كه دلمه نباشه كافيه

همينطور كه مرواريد جون فرمودن از نور اتاقه و رنگ خود سفيده تخم مرغ وگرنه من هم زده بودم

به نظر من كه خيلي خوشگل شدن

خيلي خيلي جالبه پريس جون من بدون پودر قندهاش رو بيشتر دوست داشتم
و آره اگر پودر بشه تركش خيلي بيشتر خودش رو نشون ميده ولي وقتي پودر ميشه ديگه اين طعم رو نداره. من ترجيح ميدم قيافه فداي طعم بشه
و با وجود كم بودن دارچين بازم كاملا طعم دارچين توش مشخصه

راستي ديروز واسه ناهار فتوچيني با سس گوشت درست كرده بودم متوجه شدم كه طعم دارچينش خيلي بده. بعد كشف كردم كه ظاهرا هر دارچيني طعم خوبي نداره آخه اون دارچين ديروزي يه مارك جديد بود. هي من ميخوام از ماركهاي جديد هم استفاده كنم هي ميخوره تو ذوقم. نميدونم چرا چند ماهيه كلا كيفيت همه محصولات غذايي پايين اومده
ماماني خانم حق داره چوب دارچين ميگيره و خودش آسياب ميكنه
من فكر ميكردم كار بيخوديه. تازه فهميدم دود از كنده بلند ميشه
آخرش منم به همين روز ميافتم

راستي چرا دارچين رو با هل و يا اسانس بادام جايگزين نميكني؟ اگه هل بريزي سنتي تر و نوروزي تر هم ميشه

راستي من تو اين هفته يه چيزي كشف كردم. دو تا سيني آخري از اين بيسكويت رو كه گذاشتم تو فر بچه خودش رو خفه كرد از گريه. منم ديگه رفتم بخوابونمش به آقاي شوهر سپردم فر رو سر موقع خاموش كنه. در نتيجه بيسكويتها خيلي خشك شدن(!!!) من توي يه زيپ لاك جدا گذاشته بودمشون كه قاطي بقيه نشن. تو اين هفته صبح ميخواستم برم اداره وقت نداشتم زيپ لاك از توي كابينت بردارم اينا رو خالي كردم توي زيپ لاك اون بيسكويت كنجدي ها و زيپ لاكش رو برداشتم و رفتم. عصر كه برگشتم خونه ديدم اين بيسكويت سفتها تبديل شدن به بيسكويتهاي فوق العاده نرم و خوشمزه
اينو گفتم كه اگه احيانا از دستت در رفت و جايي زماني بيسكويتت خشك شد بذاري كنار يه چيز مرطوب ... نرم و خوشمزه ميشه
از اون تجربه هاي جالب بود

چه جالب.
حالا یه چیزی بگم بیسکویت های منم زیادی خشک شدن چون من به جای 22 29 تا شیرینی ساختم واسه همین نازک شده بودن و تو 20 دقیقه کمی خشک

ولی هر کی که خورد ازش پرسیدم نرمتر باشه بهتره یه اینجوری خوبه جالب که همه گفتن خیلی خوبه

خودم هم خیلی دوست دارم چون خشکه و بادامهاش درشتن باید کاملا بجویی تا مزه اصلی رو بفهمی همین خیلی خوشمزه ترش کرده

و در مورد ادویه ها موافقم من گاهی از تنبلیم میرم پودر هل اماده میخرم دریغ از یک ذره عطر هل!!

ولی چه کنم تنبلیه دیگه
مشکل شهر های مرطوب اینه که ادویه ها سریع بوی خودشونو از دست میدن

من رو كه ميشناسي عشقم قرچ قرچ كردنه
ولي بعضيها دندونهاشون حساسه واسه همين نميپسندن

ما اينجا ادويه ها رو توي فريزر ميذاريم
واسه همين اكثر مردم دوتا يخچال و دو تا فريزر دارن

طیبه جون با تشکر از زحماتی که می کشی من این شیرینی رو درست کردم ولی وا رفت فکر می کنی علت چی باشه ؟
http://i1205.photobucket.com/albums/bb431/shamsimadahi/IMG_0668-2.jpg

با تشکر از زحمات شما شف عزیزم ولی این شیرینی من وا رفت و رنگش هم تقریبا کرم شده بود شما فکر می کنید دلیلش چی می تونه باشه
http://i1205.photobucket.com/albums/bb431/shamsimadahi/IMG_0668-2.jpg

وا نرفته عزيزم خوب شده فقط همينطور كه گفتم اگر كاورش سفيده تخم مرغش زياد باشه باعث ميشه كه پف كنه و سطح روش يه كم كج و كوله ميشه
دو راه داره يكي اينكه مثل من با دستمال سفيده از رو بگيريد و بعد توي سفيده بغلتونيد
راه دوم اينكه خيلي سفيده رو بزنيد كه كف كنه كه كاور نازكي رو ايجاد كنه
يا اينكه كلا بدون سفيده انجامش بديد و بعد از پخت توي خاك قند بغلتونيدش

ولي در كل كارتون كاملا صحيح بوده و ايرادي نداره. احسنت

مرسی طیبه جان امیدوارم دفعه بعد بهتر هم بشه در ضمن بیسکو.یت ها هم عالی بود ولی من هنوز درست نکردمشون ببخشید که من هی اسمم عوض میشه دوتا اکانت دارم خودم هم گاهی گیح میشم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...