2012/04/17

لَلَك - گِمنِه




از سري غذاهايي كه خودم عاشقشم و از ماماني خانم خواهش كردم واسمون درست كنن تا اينجا ببينيم امروز به لَلَك ميپردازيم
للك lalak از بلغور ريز گندم درست ميشه كه طرز تهيه اش رو تا لحظاتي ديگه ميبينيم. فقط اينو بگم كه من مرده اش هستم و يه ديگ پر ازش جلوم بذارن تنهايي تمومش ميكنم. اول ته ديگش بعدم خودش. حالا بگذريم از اينكه خدا تو سرم زده و اين امكان برام وجود نداره و فقط سالي يه بار يه ذره بيشتر نميتونم بخورم . آخه نفخ داره و دل درد ميگيرم (البته حميده جون ميگن اگه سه ربع بذاريم دم بكشه نفخش گرفته ميشه) . ما اينجا تو شهر خودمون بهش ميگيم للك ولي قسمتهاي ديگه استان ممكنه اسامي ديگه اي داشته باشه مثل گِمنِه gemneh كه واسم جالبه با خورشت گوشت ميخورنش. ما اينجا للك رو با قليه ميخوريم و فقط هم اين مدلي بهم ميچسبه. ("ما" يعني من و اطرافيانم. و مجددا هم تكرار ميكنم كه اين رسپي كه مشاهده ميكنيد شيوه اي هست كه ماماني خانم درست ميكنن ممكنه سايرين به شيوه هاي متفاوتي درستش كنن)

للك دو پيمانه
آب (يا آب مرغ) دو پيمانه
پياز دو عدد بزرگ
روغن
نمك





ما اينجا للك رو فله ميخريم اما من توي سوپر ماركتها ديدم كه للك بسته بندي شده هم موجوده. فقط خيلي دقت كنيد روش نوشته بلغور ريز دانه گندم. دو مدل تو بازار هست يكي بلغور معمولي يكي بلغور خيلي ريز. ريز دانگيش هم در حديه كه اگه دو درجه بيشتر خورد شه ميشه آرد گندم. پس اميدوارم درجه ريزيش دستتون اومده باشه و اشتباه نخريد


للك رو تفت ميديم در حدي كه تغيير رنگ داده قهوه اي روشن بشه . مواظب باشيد خيلي زود ميسوزه

سمت چپ للك خام رو ميبينيد و سمت راست عكس للك بو داده رو مشاهده ميكنيد




پياز رو با روغن تفت ميديم تا طلايي خوشرنگ شه. مجددا دقت كنيد نسوزه




آب مرغ (يا آب و نمك) رو اضافه ميكنيم . ميذاريم به جوش بياد
ما با آب مرغ درست ميكنيم چون هم مقوي تره هم خوشمزه تر. پس اگه تو خونه آب مرغ داريد كه ديگه خودش ادويه و نمك داره در غير اينصورت همين الان به آبتون نمك و زردچوبه هم اضافه كنيد.
پيشنهاد خودم اينه كه از آب مرغ استفاده كنيد
و اينم بگم كه هميشه ميزان آب و للك مساويه پس راحت تو ذهنتون ميمونه




همين كه بجوش آمد للك رو اضافه ميكنيم
بهتره با قاشق چوبي باريك هم بزنيم كه دوران بهتري شكل ميگيره و بافت للك بهتر ميشه




وقتي آبش تمام شد حرارت رو كم ميكنيم و در ديگ رو ميذاريم و اجازه ميديم ده دقيقه دم بكشه
مواظب باشيد ته ديگش نسوزه




اگه خوب درستش كرده باشيد و پياز داغ و روغن خوبي داشته باشه و درست همش زده باشيد الان موقع سرو دونه دونه و شيك از آب در مياد
خيلي ها رو ديدم كه للكشون شفته و خميري بوده. پس يه كم هم تجربه و دقت ميخواد. ولي آي خوشمزه است! آي خوشمزه است! 

براي اينكه للك لطيف تر بشه و به اصطلاح بوشهري ها تيف دربياد مادربزرگ حميده جون ( كه اهل شهرستان دشتي هستن و به شيوه هاي مختلفي مرتب گمنه رو درست ميكنن)  به اين صورت عمل ميكنن كه كمي ميزان آبش رو بيشتر ميكنند و بعد از اينكه للك رو به آب اضافه شد و للك آب رو كشيد زير ديگ رو خاموش ميكنند در حالي كه هنوز مقداري آب روي للك باقي مونده بعد در ديگ رو گذاشته و بعد از 10 تا 15 دقيقه مجدداً زير ديگ را روشن كرده و اجازه ميدن تا به مدت 15 دقيقه دم بكشه كه ديگه ته ديگ نخواهد داشت.





همينطور كه عرض كردم للك رو با قَليه ميخوريم. قَليه ماهي رو قبلا ديديم. قَليه ميگو رو هم در پست بعدي بهش ميپردازم

99 comments:

سلام طیبه عزیز
امیدوارم بتونم این غذا رو درست کنم. معلومه که خیلی خوشمزه است. دستت درد نکنه دوست مهربونم.
من خیلی دنبال بلغور گندم گشتم ولی نمیدونم چرا نه توی سوپرمارکتهای بزرگ و نه توی مغازه های پاکستانی که همه چیز توشون پیدا میشه نیافتم. حالا شاید به یه اسم خاصی هست که من نمیدونم. 
مروارید جون میشه اگه اینو خوندی و اگه میدونی کجا پیدا میشه بهم بگی؟
مرسی

من حدس می زنم شما مرضی جون باشید، چون اسمتون عوض شد یکهویی.

فرض رو بر این می ذارم که شما مرضی جون هستید و در هلند زندگی می کنید.

:D

 بلغور رو از مغازه ی ترک ها بگیرید، یه دیوار از مغازه ترک ها معمولا به بلغور اختصاص داده شده، چون خودشون به جای برنج بیشتر بلغور می خورن. 
بعد همونطوری که شف هم توضیح دادن توی پست، درجه های مختلفی از بلغور وجود داره و حتما موقع خرید به این مسئله دقت کنید.

مرسی مروارید جون از جوابتون.
تتمام فرضیاتتون غلط بود :)))))) من فاطمه هستم از انگلیس
امیدوارم مغازه ترک پیدا کنم. میشه اگه یه وقت از اون مغازه ها رد شدید و بلغور دیدید روی پاکتش رو ببینید که اسمش رو چی نوشته 
باز هم ممنون از لطفتون

ببخشید فاطمه جون.

احتیاجی به رد شدن از اون مغازه ها نیست. بلغور که اینه:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgur

پس اسمش به انگلیسی می شه:

Bulgur

من خودم از این مارک می گیرم و از اونجایی که معمولا پروداکت های ترک ها و هندها و ... در کشورهای اروپایی یکی هست، حدس می زنم در انگلیس هم این مارک باشه. توی سایتش که نگاه کنید، بلغورهای دیگه با اندازه های دیگه اش رو هم می تونید ببینید:

http://durubulgur.com/Product/121/Extra-Fine-Bulgur/Extra-Fine-Bulgur.aspx

مروارید عزیز مرسی از راهنماییتون. امیدوارم که بتونم پیدا کنم. لطف کردید.:)

دست مامان خانومیتون درد نکنه طیبه جون.حقا که مادر و دختر هنرمندین.قبل از عید دو سه روزی بوشهر بودم.گفته بودم قبلا بهت که قراره بیام.اگه میدونستم للک میخریدم اون موقع.حیف شد.نمیدونم تهران پیدا میشه یا نه ولی میگردم حتما.مرسی.

 خیلی جالبه این غذا خیلی خیلی به چشمم اشناست طیبه جان مادر شوهرم همیشه میگه اشپزی کانال استان بوشهرو دوست 

داره چون غذاهاشون شبیه به مال ماست کم کم دارم به حرفش میرسم ما یه چیزی داریم به اسم گوده که من طرز تهیه شو بلد نیستم باید حتما فردا از مامانم بپرسم  ولی این چیزی که من تو عکس میبینم همونه اینم میدونم اگه توش خبره نباشی شفته 
میشه
همیشه زن عموم درست میکرد ما میخوردیم الان ولی دیگه زیاد اهلش نیستم ما معمولا با خورشتی که اسمشو بلد نیستم میخوردیم که توش بادمجون داشت و میگوی خشک و البته ما بچه ها میگوی خشک دوست نداشتیم واسه همین واسه ما جدا درست میکردن
و البته ترشی بادمجون حتما کنارش بود
باید حتما دستورشو چک کنم فکر نمیکردم غیر از شهر ما جای دیگه ای هم همچین چیزی درست میشه

راستی شما مهوه )مهیاوه)
هم دارین؟

همممـ
ما به لَلَک میگیم دُلُتِ (با لهجه میشه دُلُتَ) و برعکس شما و کپی حمیده خانوم با آبگوشت (با لهجه خودمون کاتُخ) میخوریم و اتفاقا" بسیار هم خوشمزه است و موافقم کلا" ، مامان ِ من توی ِ کاتُخی که برای دُلُتِ درست میکنه بادمجون هم میریزه که بقیه خیلی دوست دارن ولی من بادمجون ـخور نیستم و اگه اشتباه نکنم برای ِ پخت  لَلَک از پیاز استفاده نمیکنم (مطمئن نیستم چون هیچوقت نرفتم نگاه کنم چجوری درست میکنه) خیلی برام جالب بود این پست ممنون

باید باحال باشه...من که تا حالا نخوردم...کبه هم نخورده بودم اووووولین بار خودم درستیدم وشکا تایید فرمودین..واااقعا خوشم اومد...پس احتمالا از اینیکی هم خوشم خواهد اومد..فقط نمیدونم ما که قلیه دوست نداریم با چه چیز دیگه ای میشه سرو اش کرد؟!؟!!!
مشق شب:
چاکلت لاوا کیکhttps://skydrive.live.com/?cid=DD7E5E48CDD86E68&id=DD7E5E48CDD86E68%21263&sc=photos

الو...الو....صدا میاد؟؟؟..تصویر رو دارین؟؟

بله حتما پيدا ميشه چون من خودم با ماركهاي مختلف ديدم
روش نوشته بلغور ريز

برام خيلي جالبه كه شما هم داريد. بله حق دارن شفته ميشه و خميري و بد
ميگوي خشك؟ اينجا هم هست. من بدم نمياد
البته من كلا با بوي سي فود مشكل ندارم

ما نداريم ولي شنديم يه غذايي به اسم اُو مهياوه توي بندرعباس دارن كه ماهي مُتو (همون آنچُويز خارجيها) رو توي دبه هاي بزرگ فراوري ميكنن
من بچه كه بودم يه كم خوردم

از مامانم پرسيدم ميگه آقاي نجف دريابندري (نويسنده كتاب مستطاب آشپزي) كه اقوام نزديك ماست از اين غذا درست ميكردن ولي بعيد ميدونم غذاي بوشهري باشه

خيلي خيلي واسم جالبه
كدوم قسمت ايران؟ جنوب؟

من كه خالي خالي بيشتر دوست دارم

اينجا با خورشت گوشت و يا مرغ آبپز هم ميخورن
ما ولي همون قليه رو دوست داريم

سلام عالي بود در شهر بوشهر گمنه با قليه مي خورند البته يك قليه تند و تيز 

گمنه  رو تو شهر بوشهر با قليه مي خورند البته مزه آن اينه كه با يك قليه تند و تيز باشه 

سلام طیبه جان این چند روز اینترنت خیلی مشکل داشت حالا نمی دونم ایراد سراسری بوده یا فقط مال من اینطور بود. این غذا برام خیلی جالب بود نه تنها تا حالا نخورده بودمش بلکه اصلا" ندیده بودم . فکر کنم مهارت زیادی می خواد درست کردنش و من باید از مقدار کم شروع کنم. 

طیبه جون من عاشق واتر مارک روی عکس هات شدم :)) خیلی خووووووووووووبه!
و ایضا عاشق اون آیکون ریزه ها بالا سمت چپ!
سایتت داره خیلی حرفه ای و خوب میشه
آفرین
راستی عکسای این پست رو می بینم
هر سروری هست فیلتر نبسته 

هوووورااااا...بالاخره منم آواتار دار شدم!!!..باورم نمیشه
آخرش مجبور شدم اکانت بسازم توی این دیسکاس
...مرسی شف جونم....به زودی باخورشت گوشت اینو امتحان خواهم کرد

هوووورااااا...بالاخره منم آواتار دار شدم!!!..باورم نمیشه
آخرش مجبور شدم اکانت بسازم توی این دیسکاس
...مرسی شف جونم....به زودی باخورشت گوشت اینو امتحان خواهم کرد

سلااااااااااااااااام :)

منم همیشه میخرم...تهران اکثر سوپر مارکتهای بزرگ دارن
تمام فروشگاهای شهروند و سپه هم دارن...دقت کنید همونطور که شف گفتن ریز باشه(ولی هرچقدر هم ریز بود از ..من میشنوی اومدی خونه بریز تو بلندر چون ریز و درشتش قاطیه..۳۰ثانیه خردش کنی عااااااالی ریز میشه...اونوقت شاید به پای این للک شف مون برسه
؛)

یادمه زنداییم که جونوبی هستن درست میکردن و اونهم با قلیه تند و یا خورشت مرغ و بینهایت مزه خاص و جالبی داشت که من هنوز یادم مونده.از همه خوشایند تر تکسچری هیت که توی دهان هنگام جویدن داره.حتمن سعی میکنم پیدا کنم و درست کنم .مرسی از دستور

طیبه جان خودشه فکر میکنم همین اصطلاحات ندا خانوم در مورد ما هم صادق باشه اخه به قول اقای شوهر من تو شهر خودمون بزرگ شدم ولی زبون مادریمو درست بلد نیستم البته به نظر خودم خیلی هم خوب حرف میزنم فقط اصطلاحات قدیمی رو بلد نیستم
:D
اره با میگوی خشک و سیب زمینی و بادمجون و رب گوجه و...

خود میگو رو دوست دارم ولی با بوی میگو خشک نمیتونم کنار بیام مزه غذا رو به هم میریزه

طیبه جان مهیاوه بیشتر یه نوع سسه که با همون متو درست میشه ملت بوشو دوست ندارن ولی ما از بچگی به طعمش عادت کردیم رو اکثر نونای محلیمون میریزیم با روغن البته. با چای شیرین میچسبه. ایشالله  قسمت باشه برات درست کنم
:)
نویسنده وبلاگ شمشیری کافه تو یکی از پستاش اشاره کرده بود که زمانی که ایران بود مهیاوه رو از یه مغازه تو تجریش میخرده که فروشنده اش لاری بوده
یعنی تهران هم گیر میاد

خب طیبه جون کفش دوزکامو دوست داری؟
خیلی نازن مردم قبلا فکر کرده بودن خودم درستشون کردم
:P
عکسو از کیوتست فود گرفتم پر از ایده های قشنگه اگه ندیدی که بعیده بگو برات لینک بذارم

راستی چه خوبه دیگه لازم نیست صد تا حرف انگلیسی تایپ کنیم تا کامنت پست شه.
مرسی از زحمت هایی که میکشی

این مهیاوه ای که در موردش صحبت می کنید اینه فکر کنم:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_sauce

من خودم شخصا خیلی سال پیش!! اولین بار در ویتنام با این سس آشنا شدم و خب البته حتما همه اتون می تونید حدس بزنید چه عکس العملی نشون دادم!!

بعد توی اون مناطقی که این سس رو درست می کردن و کارخونه اش که ما رفتیم و دیدیم که اوه اوه!!

در مناطقی که این سس درست می شد تا چشم کار می کرد روی حصیرهای چوبی ای که روی یه سری پایه گذاشته بودن، این ماهی کوچولوها رو گذاشته بودن زیر آفتاب خشک بشن و واااای چه بویی توی سراسر اون منطقه می اومد و بعد انعکاس نور خورشید روی فلس های این همه ماهی خاکستری خیلی زیبا بود. 

با این حال از اونجایی که من کرم امتحان کردن همه چیز رو دارم، این سس رو هم امتحان کردم و به من مزه نداد. ولی به اقای همسر مزه داد.

این سس رو توی تموم مغازه های آسیایی می شه خرید.

مقش شب:

پیتزا کرانچی تونا:

https://public.blu.livefilestore.com/y1p7GFZaR-w5qNOkFE6x3aR948ngbF4zhTC3c9_3Q2gaISOunpu1d6AfXlvMn6LMyy84WPvJjs_WjZwSefxeD5_zw/P1090913.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://www.cheftayebeh.ir/2010/11/blog-post_14.html

اونقدرها جنوب هم نه ، در واقع شهرمون یه شهر کوچیک اطراف لامرد هست (میدونین کجاست!؟ لار رو چی !؟ اگه نمیدونین هم تو استان ِ فارس کلی پایین تر از شیراز ، توی نقشه ـها مینویسن بایرام ولی تو زبون ِ محلی بِیرم گفته میشه ، البته من ایران نیستم ، قطر زندگی میکنیم و معمولا" تابستون ـها اون طرف ـها میایم که مدتی هست این برنامه هم با افتادن ماه رمضون توی تابستون و دلایلی دیگه کمرنگ شده ) اطلاعات دقیق یعنی این ـها :)) :دی پیشاپیش از پرچونگی ـم عذر میخوام

اگر منظورتون از مهیاوه همونبی باشه که من فهمیدم باید بگم ما هم مهیاوه رو داریم که البته به زبون ِ محلی ما میشه (مَ یَ) نمیتونم بگم که خیلی علاقه دارم ولی خوب چیز بدی هم نیست و اتفاقا" ما هم روی نون ـهایی که البته معمولا" خانوم ـها خودشون میپزن و اسم ـهای ِ مختلفی داره آخه یکیش نازکه و یکی دیگه کلفت تر درست میکنن که من اطلاع دقیقی ازش ندارم 
و با چایی شیرین داغ داغ میچسبه

مطمئن نیستم اما اینجا فکر کنم توی فروشگاه ها هم گیر میاد و البته میدونم که بحرینی ـها هم مهیاوه دارن ، اینجا توی یک بازار که به صورت سنتی درست کردن یک قسمت هست که نون درست میکنن با مهیاوه و تخم مرغ و رونق خاص خودش رو هم داره 
فقط ما للک یا دُلُتِ یا گِمنه رو با میگو نمیخوریم فقط و فقط با آبگوشت اونم از نوع مامان ـپزش میخوریم :دی

كاملا موافقم
منم دقيقا همين حس بهم دست ميده

چشماتون قشنگ ميبينه عزيزم
آيكن ها رو دستي از عكس تبديل به آيكن كردم آخه ميدوني كه عاشق چيزاي رنگ رنگيم
:D
خوشبختانه اسكاي درايو فيلتر نيست فقط نميدونم چرا لينكهاي سيستم قبليش فيلتر شده. آخه ميدونيد كه اسكاي درايو سيستمش رو چند ماهيه عوض كرده
اگه فرصت كنم لينك اون پست قبليها رو اصلاح ميكنم . آخه عكسها فيلتر نيست. لينك قبلش فيلتره
فقط كو وقت
البته خدا بزرگه

نه عزيزم شما كه آشپز واردي هستيد واستون كاري نداره
بله البته دست اول نبايد زياد درست كرد
ولي شايدم مشتري شديد آخه سالمتر از برنجه

مادر بزرگم به حدي قليه رو تند و تيز درست ميكنه كه همه دايي هام و مانم باهاش دعوا ميكنن
ولي من خيلي قليه تند رو دوست دارم

تصوير بسيار زيبا شده
:D

با ماهي سرخ كرده هم جالب ميشه

تبريك ميگم انگري برد نازيه

بله همينجا هم كه ما فله ميخريم جنسش خوب و بد داره
راستي بو دادن للك هم مهارت ميخواد
:D

بله واقعا اين ميگو خشكه بو ميده

با چاي شيرين؟ جدي؟ جالب شد. بايد تيست كنم. من همه جور طعم جديدي رو امتحان ميكنم

بله عزيزم عكس زيباييه. البته از شما بعيد نيست. شما كه هنرش رو داريد حتما ميتونيد درست كنيد 
:D

بله بله اون اسكي كد رو برداشتم. به نظرم بيخود اومد. خدا رو شكر كه راحت شديد
خودمم راحت تر شدم كه با اين سرعت اينترنت مجبور نيستم صد بار پيج رو لود كنم و سريع كامنتها ثبت ميشن

لينك جالبي بود مرسي اطلاعات خوبي به آدم ميده

واقعا جالبه كه غذاهاي اينور و اونور خليج شباهت زيادي به هم دارن

بله ميشناسم. درست ميفرماييد جنوب به حساب نمياد. واسم جالبه كه اون طرفها هم غذاهاشون به ما نزديكه

سلام 

یکی از مشتری های بی سر و صدای شما هستم . می خواستم تشکر کنم بگم واقعا دوستتون دارم و خیلی چیز ها ازتون یاد گرفتم . آخرین چیزی که پختم از سایت شما کیک شتولن بود که باید بگم عالی شد. امیدوارم انرژی های مثبت این شاگرد خاموشتون بهتون برسه . 

طیبه جون من هرچی درست می کنم کلی ذوق دارم که به شما نشون بدم. باور کن. از بس مهربونی و علاقه نشون می دی. الانم می خوام عکس ژله م رو نشونت بدم :)

یکم هنگ کردم:)))
چقدر غذاهای بوشهری با غذاهای ما شمالیها فرق می کنه!!!!!!
همونطور که میدونید شمالیها زیاد برنج مصرف می کنن که خدای کالریه
همیشه دنبال اینم که یه چیزی پیدا کنم جایگزین برنج بشه و قاعدتا با خاصیتی بیشتر از برنج
نمیدونم میشه جایگزین برنج کرد یا نه؟

هوووم
چقده دلم واسه کارهاتون آب شده بود

خب من مطمئن نیستم فیش ساس همون مهوه ما باشه ازش تو خونه دارم حوصله کنم عکسشو میذارم ببینین شهر های مختلف جنوب به شیوه های مختلف درست میکنن که به ظاهر یکیه ولی ما میفهمیم که بافتش و بوش با هم فرق میکنه درست کردنش تجربه میخواد امکان کرم زدنش زیاده معمولا غلیظه و ما بنا به نیازمون با اب رقیقش میکنیم
بافت بسیار شوری داره حالا چرا من ماهی نخور اینو اینقدر دوست دارم واسه خودم هم عجیبه
این نونی که ندا خانوم گفتن اینجا به رگاگ یا رقا ق معروفه البته من مهوه عربا رو نمیپسندم چون شوری بیش از حدی داره

کیک ساده. این بار شکلش خیلی ولع انگیزه . هنوز برش نزدم ببینم توش چه خبره

آخ آخ منم تنننننننند خورم!!.....در حد بنز

شف جونم یعنی مثل برنج چاق نمیکنه؟!؟!؟
من و بقول شما آقای شوهر (!)بیشتر غذاهامون نونیه!!..ولی بالاخره برنج تو برنامه غذایی ایرانیها 
همییشه هست!!...و همه هرروز تپل تر میشن گلاب به روتون
:(

بوووو؟!؟!؟
مگه تخمه است؟!؟!؟...هی وااای من کار سخت شد :(
من که هیچ فرقی بین تفت داده و خامش نمیبینم تو عکس به مولا!!..راستی للک رو بشوریم یا نه؟!؟!؟ ببخشید من متوجه نشدم باید خشک باشه وقت تفت دادن؟!؟...آخه بنظرم خییییلی خاک داره وقتی میخریش

چقدر غذاهای متنوعی داره این ایران عزیز !!! مخصوصا طرفای شما
ان شا الله قسمت شه بپزم!!!

راستی عزیزای گرامی در مورد ترازوی دیجیتال خوب برای آشپزخونه کسی تجربه ای داره ما رو هم در جریان بگذاره؟؟!!

پریس جون،

دقیقا همونی هست که شما می گید. نوع های مختلفی داره با غلظت های مختلف. شور هم هست و بو هم می ده!! مناطق مختلف سس های مختلف دارن و ...

در تمام رستوران های ویتنام و توی هنگ کنگ هم فکر کنم دیدم و حتی بالی، توی تمام رستورانهاشون این سس روی میز هست و مردم خودشون رو باهاش خفه می کنن.

للک یا همون بلغور اگر کالریش از برنج بیشتر نباشه کمتر هم نیست.

:D

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%84%D8%BA%D9%88%D8%B1?match=en

للک در حقیقت گندم خرد شده پحته شده و دوباره خشک شده است. گندم هم خیلی کربوهیدارت داره، مثل برنج. 

صد گرم بلغور، 325 کیلوکالری 

صد گرم برنج باسماتی، 160 کیلو کالری

ولی خب خوشمزه است ولی به نظر من سلیقه ای هست جایگزینی اش با برنج در آشپزخانه ایرانی. 

 ممنون از اطلاعاتتون
اگه للک رو اینجا بتونم پیدا کنم حتما امتحانش می کنم
من عاشق تست طعمهای جدیدم :)

من مارك بلد اند دكر دارم و راضيم

واقعا قيافه اش جالبه پريس جون
ايشالا توش هم عالي باشه

به به چه عكسي و چه ژله اي و چه توت فرنگي اي
ميدوني كه من ميميرم واسه توت فرنگي
ديگه اين ژله چه شود
مرسي عزيزم

آخه اگه اينقدر شورش نكنن امكان فسادش زياد ميشه

ما به تفت دادن ميگيم بو دادن

چرا همه چي آدم رو چاق ميكنه
ولي ميگن گندم بهتر از برنجه

طیبه جون خیلی وقت بود که نتونسته بودم حرف بزنم تو کارگاه بریا همین چند روز همینجوری مشغول خوند پستها بود بس که ذوق کردم اصلا از این پست قافل شدم . مامانم هم از اینا درست می کنه طرفای ساوه اینا ولی بهش رشته پلو هم می زنن . من عاشـــــــــــــــقشم
م

مروارید جونم سلام خوبی؟

مروارید جون من رو که یادت میاد؟
مدرسه پسرونه؟؟؟؟؟؟؟؟
بهار؟؟؟؟؟؟؟/

طیبه جون عکسای حاج آقا مهدی رو هم نشون بده ننه دلمون وا بشه
بد جوری دلمون براش تنگ شده

سلام زهرا جان،

ممنون  عزیزم من خوبم. براتون توی کامنت قبلی اتون جواب دادم. نمی دونم دیدید یا نه؟ 

کامل کامل یادم می یاد زهرا جون. 

:D

خا بهتون همچنان اعصاب آهنین بده.

بهار جان  هم که بعله، دختر گل شما. انشاءا... که همیشه صحیح و سالم باشه و زیر سایه شما و همسرتون.

درسته ما هم میگیم...مزاح کردم 
؛)
راستی جواب سوالمو ندادین...بشوریمش؟؟؟وقت بو دادن خیس باشه یا خشک؟؟؟

عذر ميخوام فراموش شده بود

خير پاك ميكنيم اگه هم تميز بود كه يك راست تفت ميديم

..ممنون...پس میشه نم دار هم تفت داد..مرسی

سلام  .  با  بلغور  ریز  جو  هم  میشه  درست  کرد  من  فکر  کردم  جو  هست  اشتباهی  خریدم

سلام  این    غذا  با  بلغور  جو  هم  میشه  درست  کرد؟

سلام شف عزیز
من از شاگردهای بی سر وصداتون هستم وخیلی چیزها از شما یاد گرفتم خدا اجرتون بده انشاالله وهمیشه موفق باشید
من از یکی از شهرهای غرب هرمزگان هستم  تا جایی که من اطلاع دارم ما هم دوتا غذا که با بلغور درست میشه داریم ما به بلغور میگیم گوده  یکی  اسمش مفلک و دومی دلت mofallak -dolet.
دلت با بلغور درشت درست میشه وبا ماهی خورده میشه معمولا ماهی شور -ماهی که چند ماه با نمک فروان بیرون از یخچال میمونه.
دومی با مخلوطی از بلغور نسبتا درشت که به اون میگیم دروه وبلغور ریز که میگیم نرمه بلغور درشت رو مثل شما با پیاز فراوان و روغن و ممخ میپزیم و بعد بلغور ریز رو تفت میدیم و به دروه اضافه کرده و میذاریم دم بکشه واما ممخ 
ممخ به ماهی آنچویز یا به زبون ما اشنه گفته میشه که حداقل شش ماه نمک سود بشه تا له بشه و از تیغش جدا بشه .
ما هم مهوه داریم که با همین ممخ و خردل بو داده پودر شده و چند ادویه دیگه که دقیق نمیدونم درست میشه و با روغن ونون محلی و چای شیرین خیلی خوشمزه است مخصوصا صبحای زمستون ..........

خانمی سلام سال نو مبارک عزیزم امیدوارم همه خوب باشید عزیزم این همون کوس کوس نیست.منتها این بدون سبزیجات است نه میبوسمت میبوسمش مریم 

خانمی سلام سال نو مبارک و امیدوارم خوب باشی هم شما هم اقا کوچولوت هم همسر محترم خانمی این همون کوس کوس مراکشی نیست که بدون سبزیجات اماده شده ممنونم میبوسمت میبوسمش مریم

واقعا اطلاعات جالبي بود 
مرسي از وقتي كه گذاشتيد و توضيح داديد

اون خيلي كار باهاش ساده تره
طعمشون هم كاملا متفاوته
اما از لحاظ قيافه تقريبا يك شكلا منهايي اينكه اون رنگش زرد تره
به دليل رنگ سمولينا
و پخت هم نداره در آب جوش ريخته شده و ميذاريم دم بكشه
من وقتي اصلا فرصت آشپزي ندارم از اون استفاده ميكنم

مقش شب:

 https://public.sn2.livefilestore.com/y1p0KrThT-HqXMCwU8yfOT5S1xRab_wqZL2Mok99xH79aBzGMCjgh6IJfDTCJaljKwLmoIAP0tfkr7sI4_6alby2g/P1090983.JPG?psid=1

من زیاد با بلغور کار کردم. ولی همیشه از این که کمی به هم چسبیده و به قولی شفته می شه تعجب می کردم، با این که خیلی در میزان ریختن آب دقت می کردم.
ولی با این رسپی متوجه شدم که رمزش در تفت دادن بلغوره.

یه روزی که من خیلی خیلی گرسنه از بیرون اومدم و اصلا حال غذا درست کردن نداشتم، این غذا به ذهنم رسید و خدایی اش خیلی خیلی سریع آماده شد. ولی من چون تلفن داشتم وسطش کمی بیشتر از اونچه که باید روی گاز موند و از اون حالت دون دون اصلی اش در اومد، ولی با این حال هنوز دونه هاش قابل شمردن بودن.

خیلی خیلی هم خوشمزه بود، مخصوصا ته دیگش.

دست شف و مامانی خانم درد نکنه.

به به به مرواريد جون دلمون واسه عكسهاتون و خودتون تنگ شده بود. چه عكس خوش آب و رنگي
آدم كيف ميكنه
نه اتفاقا خوب شده اين مدل للك مادر شوهرم در اومده. آقاي شوهر هم همينطوري درست ميكنه
اون ته ديگه هم داره منو صدا ميزنه
به به مثل هميشه غذاهاتون با آدم حرف ميزنه


اتفاقا ما هم ديروز خونه مامانم مهمون بوديم قليه ماهي و للك
للكش رو آقاي شوهر درست كرد
جاتون خالي
من ولي بس كه مهدي گريه ميكرد درست نخوردم. به جاش سهمم رو گرفتم فريز كردم تو اين هفته بزنم تو رگ

 مرسی شف جان،

آخه للک قبل از این که من برم پای تلفن دقیقا مثل للک توی عکس شما شده بود، بعد که زیادی روز گاز روی شعله پایین موند، نرم تر شد و قیافه اش این شکلی شد. ولی اون روز آی من گرسنه بودم و نمی تونستم برم برای غذا خوردن. به همین خاطر هی پای گاز ایستاده بودم و تغییرات غذا رو می دیدم.

:D

سلام طیبه جان. میشه دستور میگو پفکی رو هم بزارید.. نمیدونم رسپیشو شاید قبلا گذاشتین ولی گشتم چیزی پیدا نکردم.. الان که فصل میگو هست شاید فکر بدی نباشه .. تو ی بعضی سایتا دیدم با ماشعیر درست میکنن.. گفتم اعتمادم به شما بیشتره برا همین مزاحمتون شدمو ارادتمند

اتفاقا الان كه فصلشه من مرتب دارم درست ميكنم
چشم پستش رو آماده كردم در اسرع وقت ميذارمش

منم درستش کردم خیلی خوشمزه شد ،  همون اولش آبش که تموم شد فک کردم شفته شده آخه خیلی چسبیده بود به هم ، بعد که دم کشید همه دونه هاش از هم جدا شد کلی کیف کردم ، مزش هم واقعن خوب  بود با ماهی  خوردمش،  

خوشحالم كه موفقيت آميز بوده
نوش جان

اینم للکم
ما بینش یهو گازم خاموش شد ومنم متوجه نشده بودم این شد که یکم نرم شد ولی خوب بود
تجربه ی جدیدی بود

خوشبختانه همون حرارت بهش كمك كرده و پخته
اتفاقا قيافه اش كه خيلي خوب شده
نوش جان

عاشق قلیه با للکم چه ماهی چه میگو من هر سال عید للک را از زن های دست فروش خیابون نادر می خرم و میارم شمال شمالی ها هم للک خور کردم  

يعني اگه كسي نباشه جلوي من رو بگيره من هر روز للك ميخورم
حيف كه وجدان دارم
:p
ولي راست ميگيد همه رو معتاد ميكنه

سلام فاطیما خانم
نمیدونم کجای انگلیس هستید ولی تو بولتون یه کش اند کری پاکستانی هست که اجناس ایرانی و ... داره تو قسمت اجناس عربی به اسم برغل پیداش میکنی من تازه این پستو خوندم منم اگه رفتم بولتون حتما میخرم ولی تسکو هم داره اونجا راحت تر پیدا میکنی

من للک را با گوجه فرنگی هم درست میکنم خیلی خوشمزه میشه حتما امتحان کنید.

امروز همسرم با رسپی شما درست کرد و همه رو متعجب نمود، بسیار عالی بود، ممنون از شما

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...